Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Telekom mobilszolgáltatások
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- PC emulátorral debütált a Red Magic 10S Pro
Aktív témák
-
Jégbor
tag
válasz
Godspeed #1355 üzenetére
Nos, szerintem nem jó az elképzelésed.
1. ez a panelantenna... háááát.... én nem raknám fel, az biztos. Ezek nem hozzák azt a teljesítményt ami meg van adva. Nem tudom mennyibe fáj, de ha a www.wlan-ok.hu-n [link] szétnézel, akkor találsz itt yagi vagy helikális antennákat olcsón, vagy csinálsz magadnak (nem nagy ügy).
2-3. A ''B''-be nem router kell neked, hanem AP. Szerintem nincs olyan AP, ami egyszerre menne AP client és bridge vagy repeater módban. A sima kis antenna nem elég, oda is kell nagyobb és külső antenna.
A ''B'' és ''C'' között máshogy kell megoldani, de most nem tudom, hogyan (milyen eszközzel).
Ha az egyik oldalra (router) kell egy nagyobb antenna, akkor a másikra is fog kelleni mert mindkét eszköz ad-vesz. És mindenképpen tetőn kívül kell hogy legyen.
Tedd fel a kérdésedet itt: [link], itt nagyobb ''szakik'' vannak.
A ''C'' semmiképpen nem lát rá ''A''-ra? -
Jégbor
tag
válasz
csontikanew #1339 üzenetére
Na szóval. A 192.168.xxx.xxx tartomány nem routolható, az helyi hálózatokra való. Ezért van mindkettőtöknek ilyen IP címe a router MÖGÖTT. A router IP címét a szolgáltató osztja ki (az a 80.99.xxx.xxx).
Ha játszani akartok akkor ugye valamelyikőtöknek egy szervert kell csinálnia, a másik pedig csatlakozik ehhez a szerverhez. Minden játéknak (amit lehet multiban játszani) van egy alapértelmezett portja amin keresztül kimegy a netre (pl. COD-nál ez a 28960). Ezt a portot kell a routerban forwardolni arra a gépre, amelyiken indítjátok a szervert.
Tudom, hogy ez bonyolultnak hangzik, de egyszerű megcsinálni. Minden routerben van portforward lehetőség.
Ha több segítség kell, kereshetsz MSN-en is. Az adataimnál ott van az e-mail címem. -
Jégbor
tag
válasz
andrewj #1238 üzenetére
Az internethozzáférés árát én is sokallom, de sajna csak ez van ADSL-ben...
Ahhoz mit szólsz, hogy az én szolgáltatómnál a 2 megabites DSL 23.000Ft? (MONORTEL) Ha te AZT soklallod, mit szóljak én?
Sebességkorlátozással kapcsolatban két lehetőség van.
1. Veszel egy menedzselhető routert. Előnye: keveset fogyaszt, beállítása egyszerű. Hátránya: drága.
2. Beraksz egy 486-os vagy P1-es gépet egyfloppys linuxxal. Előnye: olcsó. Hátránya: nehezebb beállítani, többet fogyaszt.
Antennára (biquad) keress rá a neten és olvasgasd a HWSW fórumát itt:[link]
Sávszél korláthoz még annyit, hogy a router nagyjából szétosztja a sebességeket. A gond ott kezdődik amikor az egyik (vagy kettő) haverod fájlcserélőzik te meg multiban játszanál. -
Jégbor
tag
válasz
andrewj #1232 üzenetére
Bocs, hogy én is megpróbálok válaszolni.
1. Neked erre a kb. 45°-ra egy szektorantenna kellene (valami ilyesmit keress: [link]). Az általad említett antennáknak (yagi, grid, parabola) túl kicsi a horizontális nyílásszöge, nem fed le 45°-ot. Körsugárzó is jó, de felesleges és ugyanakkora nyereségnél drágább mint egy szektor.
2. NEM! Az, hogy 2 antennája van egy eszköznek nem jelenti azt, hogy EGYSZERRE tudja mindkét antennáját használni adás-vételre. Vagy-vagy. Falak nagyon tudnak ám árnyékolni!
3. Nem árt ha ugyanazon gyártótól vannak az eszközök, biztosabban tudnak együttműködni.
Arra figyelj, hogy:
1. Minél vastagabb az antennakábel (50 OHM!), annál kisebb rajta a veszteség.
2. Lehessen rátenni olyan csatlakozót, amilyen a routeren/AP-n/Bridge-n van.
Erre a max. távolságra (kb. 200 méter) bőven elég egy 8-10 dBi-s antenna. Persze ez attól is függ, hogy hány méter hosszú az antennakábel. Optikai rálátás is kell. A klienseknek meg javasolnék sufnituning biquad antennákat 100Ft/db előállítási árban.
A haverodnak kelleni fog mégegy WLAN cucc, hogy tudjon vezeték nélkül netezni bárhol a lakásban. Ehhez még egy switch is kellene majd.
Sávszél korlátozás nem kellhet?
Jégbor.[Szerkesztve]
-
Jégbor
tag
válasz
ajuhasz #1084 üzenetére
Az azt jelenti, hogy ekkora nyereségű antenna:
1. nincs;
2. ha lenne, akkor 200.000W lenne a kimeneti teljesítménye (mikrosütő= 800-1200W), amivel röptében lehetne 0.1 sec alatt galambot, fácánt sütni.
Nem véletlenül ~70% a jelszint/jelminőség?
Bizony lehet, hogy az a 20-25 cm vasztag fal nyomja fel a pinget annyira, mek még az is lehet, hogy a csatornán más is ad-vesz, nem csak te.
Próbáld meg a Netstumbler nevű programmal leszkennelni a környezetedet, hátha kiderül, hogy ki-mi zavarhatja a kapcsolatodat.
[Szerkesztve] -
Jégbor
tag
Egy kis segítség kéne.
Haverom kitörte!!! a wlan kártyájából a csatlakozót és megsérült a nyák is rendesen. A kártya helyett egy AP üzemelne be inkább. Hosszú volt az antennakábel is, így most csak UTP kell majd.
A router egy SMC WBR14T-G típusú. Kinéztem egy SMCWEBT-G AP-t hozzá. Az SMC weblapján azt írja: ''One internal antenna and one external removable antenna''. Máshol meg azt, hogy fix, nem levehető antenna. Ki ismeri a tipust, levehető?
Szerintetek ez menni fog így együtt? AP-hez nem konyítok de ilyenkor kliens módban menne ugye?
Ha ez így OK, akkor a kliens gépen az AP-t vagy a routert kell megadni átjárónak? -
Jégbor
tag
1. Annyit biztos tud, amennyi nektek kell
2. Igen. Körsugárzó (vagy ha nagyjából egy irányban vannak a kliensek akkor szektorsugárzó)
3. Minél rövidebb, annál jobb. 6-7 méterig elég a H155-ös, felette már H500-as vagy H1000-es kábel.
4. Igen, kb ugyanannyit kap mindenki, aki forgalmaz. -
Jégbor
tag
válasz
parandroid #481 üzenetére
Pont tegnap állítottam be mégegy gépet a hálózatba. IP címek, maszk, átjáró belőve, mappa megosztva. Gép nem látja a többi gépet és azok sem ezt.
XP tűzfal kikapcsolása után minden gép lát minden gépet. XP tűzfalról ennyit. -
Jégbor
tag
A B-s csak a B-st tudja, a G-s az mind a kettőt. Viszont a G-s eszközön be lehet állítani, hogy csak G-s, csak B-s illetve mindkét módban menjen.
A PCI-s kártyákon sem fix az antenna hanem lecsavarható.
Igen, meg lehet próbálni külső antennás kártyát venni. Valószínűleg menni fog, ha kirakod az ablakba. -
Jégbor
tag
Egy gyors kérdésem lenne hozzátok.
Ugyanolyan nyereségű antennából melyik jobb? A Yagi vagy a Helikális?
Aktív témák
Hirdetés
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Konzol Screenshot
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Vicces képek
- Még mindig nem döntött az ASML High-NA gépeiről a TSMC
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i7-10G I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ- Hp Elitebook 840 G8 i5 11. gen 14" Magyar laptop / notebook- Win11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest