Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Telekom mobilszolgáltatások
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- PC emulátorral debütált a Red Magic 10S Pro
Aktív témák
-
WolfSK
csendes tag
válasz
emitter #2546 üzenetére
Hát ne úgy képzeld el, hogy full elválasztja egy nagy hegy a 2 falut. Hegyes-volgyes a terep. Az indulási pontról rálátni egy házra, arról egy másik házra, arról megint a kovetkezore, és arról már a mi AP-nkre.
Kicsit félek is hogy stabil lesz-e a dolog ilyen sok ugrással. Bár még ha sikerulne áramot varázsolni egy hegytetore (már dolgozunk rajta) akkor meg lehetne oldani csak 1 AP kozbeiktatásával. A linksys wap54geu-t néztem ki, de a te javaslatod jobban hangzik, nem nagy az árkulombség és router is egyben. Egyébként ezzel tudnám a sávszélt osztani IP-k szerint?
-
zenus
csendes tag
válasz
emitter #2523 üzenetére
két gép
az első: asztali PIV a többi nem érdekes
a második: ASUS notebook
ezt szeretném wireless kapcsolni az első gépre
azon van net, vágod?
akkor ha kábelt teszek a két gép közé (switchen keresztül) tudok netezni mind a klét gépen de hullámokon már nem tudok a notebookkal
ha a winfos konfigurálja az egészet akkor nem találja tanusítványt, amin be tudna jelentkezni, a switchre
a saját programja ok de nem tudok valamiért reggelni a neten -
surixxx
tag
válasz
emitter #2412 üzenetére
no elmondom mit hogy csinálok, lehet egyből kiderül mi a baj!
szóval mindkét gépen a ''vezeték nélküli hálózat kiválasztása'' ablakban a bal oldalon a ''speciális beállítások módosítására'' kapcsolok. az ''általános'' fülön vagyunk, és a TCP/IP protokoll tulajdonságainál a fent megadott IP-cím-et, maszkot,stb. beírom. ezután az ''általános''-ról átváltok a ''vezeték nélküli hálózat'' fülre, és a hozzáadás gombbal létrehozok mindkét gépen egy ''OTTHON'' SSID-jű hálózatot. hálózat hitelesítés: nyílt, adattitkosítás: letiltva. ennyi. ezeket azért jól csináltam, vagy már ebben lehet vmi gázos? -
surixxx
tag
válasz
emitter #2409 üzenetére
tegnap próbáltam ezek alapján megoldani a dolgot, és már működött, de aztán kapcsolat bontása után megint semmi, és ezt egyáltalán nem vágom. a beállításokat nem változtattam meg. amúgy a ''vezeték nélküli hálózat kiválasztása'' menüben látnom kéne alapból a hálózatot, vagy nem?
-
surixxx
tag
válasz
emitter #2334 üzenetére
hali!
kösz a segítséget! viszont a probléma nem oldódott meg teljesen! sikerült már összekapcsolni a laptop-ot az asztali géppel, és az asztaliról a net is működött a notin, de azt tényleg nem értem, hogy miért nem tudok kapcsolódni most, pedig semmi beállítást nem változtattam ahhoz képest, amikor már működött! ötlet esetleg?
thx! -
sakto
őstag
válasz
emitter #2352 üzenetére
tehát a történet lényege van egy gép és benne egy wlan-kari és ugye a net azon megy ...most rakok össze egy gépet és azon is menni kellene a netnek azt gondoltam hogy a két hálokaresszel összekötöm..de akkor mindig mennie kell annak a gépnek is amyik a ''server'' na pont ezt akarom elkerülni..ja és nem adsl hanem müholdas megoldás vagy mi?
-
PeteN75
csendes tag
válasz
emitter #2320 üzenetére
Elnézést, elfelejtettem csatolni a képet...
Itt van!
[link]
vagy
[link]
Szerintetek milyen wlan routert vegyek és átvihető-e a 3 panelfal a routertől a szerverig?
Hogy miért kell szerver? Hát azért gondoltam, hogy napközben ne a jó drága gépem kopjon, hanem egy P3-as 466-os celeron...
Segítségeteken nagyon szépen köszönöm előre is.
[Szerkesztve] -
Bandus99
őstag
válasz
emitter #2332 üzenetére
node ha usb kabel es atrakja az usbt mondjuk 1 meterrel arrebb ahol mar jo a jel?????
nekem spec szimpi nagyon az usb pont a mobilitasa miatt lehet ide oda vinni kabellel sot ha eppen jon egy masik eszkoz siman atdughato oda is nincs gond, hogy PCMCA es most egy PCt kellene halora kotni wifin keresztul vagy forditva PCI kartyam van es haver athozza a laptopot amiben nincs beepitett wifi
sot lehet moddolni is az usbt lattam boltban is parabola szeruseget osszeszedi a jelet
na befejezem
[Szerkesztve] -
Bandus99
őstag
válasz
emitter #2320 üzenetére
leirtam mar csak valoszinuleg akkor sem olvastad
manapsag kaphato WRT54G az ver5 ami mar nem Linuxos. ver 4 meg az de azt nem kapsz max hasznaltban.
Alternativa a WRT54GL es meg ma is kaphato es ez linuxos vagy WRT54GS szinten de ez a boster hulyeseg miatt draga tehat jo vetel az WRT54GL.
Sztem ezek utan a WRT54GL-t kellene ajanlgatni.
Persze az is igaz, egy egszeru felhasznalonak, aki nem kivanja aéllandoan allitgatni a cuccost, csak egy egyszeruen megoldhato otthoni halot szeretne megbizhato eszkozzel annak tokeletes a ver5 is.
Es ugye ne felejtsuk a garancia kerdeset is 3 ev, de abban a pillanatban hogy nem gyarival irod felul elveszitheted a gart ha rajonnek...... ha viszont hagyod a gyarit semmivel sem tudd tobbet, a ver4 mint a ver5
[Szerkesztve] -
codec
senior tag
válasz
emitter #2217 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Bocsi, hogy ilyen sokára kösznöm csak meg..
Annyit szeretnék kérdezni,hogy létezik az Acces Pointnak valamiféle beépített tűzfala, amit mondjuk webesen vagy bárhogy tudok konfigurálni?
Ha letíltott tűzfallal sem hajlandó feltölteni(de a böngészés megy) érdemes hardveres hibára gyanakodni? -
emitter
őstag
válasz
emitter #2184 üzenetére
megvan közben a megoldás:
az asztali gépet állítsd be úgy, ahogy régebben is kapta a netet. A wlan-kártyának adj fix ip-t, legyen mondjuk 192.168.1.2 A notinak is adj fixet 1.3-at. Az asztalin a wlan-átjárója legyen a noti ip-je, a noti átjárója pedig az asztali gép wlan-ipje. Maszkot ő adja (255.255.255.0)
Aztán asztalin megosztod a netkapcsit, majd mind2 gépen csinálsz egy otthoni hálózat varászlót, ill. megosztod a kívánt mappákat. -
vwpolo
csendes tag
válasz
emitter #2033 üzenetére
A termék a hipermárketben lett volna akkor megvéve, tehát az ár 21e a kettő darabért (router + laptopcard)
A másik kettővel az a bajom, hogy a kb 20e forintos kertbe nem nagyon fér bele, a másik pedig hogy ahol én lakom (Dunaújvárosban) nem igazán lehet kapni,őket.
A linksys-nek ez a modellje Linksys WRT54G mennyiben tér el a GS-estől?
ha csak sima netmegosztásra kell, helyi hállózatra, akkor ez is elég? vagy ha van valami jo ajánlatod, azt szívesen venném.
Előre is Köszönöm. -
vwpolo
csendes tag
válasz
emitter #2031 üzenetére
ÁÁÁ, végre valaki.
Szóba jöhet más is pl Asus WL-500g Deluxe, vagy Linksys WRT54GS, csak ezek magasabb árkategoriát képeznek.És nem tudom hogy megéri-e a plusz többletbefektetést egy egyszerű otthoni vezeték nélküli hállózat kiépitéséhez.
10-12e-el kevesebbért meg lehetne valositani egy (lapto kártya + router)
[link]
vagy ezt a fajta terméket ebből az áruházból mellőzem ? -
-=Valium=-
aktív tag
válasz
emitter #1962 üzenetére
3 év alatt el is tud oxidálódni.
Az antennára meg szállt(sz@rt) egy galamb
Nekem is volt mikrós.Télen ment aztán kizöldelltek a fák és vége.
12.5KM-es linkem voltAz elméleti 3Mbit ből 6-700kbit maradt mire ideért
Aztán jött a kábel.Ez tuti 3M/786k. semmi bajom vele ezidáigCsak van 50GB korlát utána sebességetfeleznek.
-
Xantomas
őstag
válasz
emitter #1921 üzenetére
de, KiloBájt... álandóan, ha nem figyelem, eltolom.
Magyarán egy picivel gyorsabb mint egy USB 1.1-es pendrive.
Ha routerral falon keresztül annyi, akkor ez se lesz jobb. (ez légvonalban 4 m, közte egy asszem 30as téglafal)
Egy linksys varázslójával lett létrehozva a háló, kiválasztom a G módot, és akkor is annyi, te a hálózat tulajdonságai közt b-t mutat, de ha a win sp2-vel állítom be akkor nem találom hogy melyik szabványt használja.
[Szerkesztve] -
Xantomas
őstag
válasz
emitter #1919 üzenetére
Én az elméleti határra gondoltam. Tehát, hogy ne b, hanem g módban menjen. sajna ez a 11Mbps nagyon gyér... amit elértem vele, az ''nagyon jó'' jelerősségnél 640kbps. ha azt nézzük hogy gyakorlatilag half-duplex az átvitel, akkor ez egész jó. Csak, ha már mind a 2 eszköz tudja a g szabványt és ezen felül a duplázást is, akkor valami nagyobb sebességet akarok belőle kicsikarni.
falat pedig nem akarok fúrni, hogy a 2 Gbites kártyát összekössem. Alkalmilag az is elég, ha nagy adatokat akarok átmásolni. -
-
Savage5
senior tag
válasz
emitter #1886 üzenetére
Hmmm. Routerből a legjobb kellene, nem számít a pénz, csak nagyon megbízható, jó és biztonságos legyen, szóval tudjon ''mindent'' fajta
(Haveréknál van egy olyan probléma, hogy ha napi 1x nem restartolja a routert [Linksys], akkor elmegy a net, és a hálózati kábel kihúzásával, majd bedugásával jön csak vissza
ezt mindenféleképp el szeretném kerülni).
Persze, a rálátással nincs gond, az megoldható.
Viszont még egy nagy kérdés: én attól ugyanúgy tudok majd szerverkedni (Host-ot nyitni, szervert csinálni egy játékban)? Mert pl. haveréknál ez sem megy.
[Szerkesztve] -
shev7
veterán
válasz
emitter #1881 üzenetére
-más csatornánra állás jó ötlet, bár ha a másik háló jelen gyenge, akkor valszeg nem az zavar be
Ezt leszamitva teljesen egyetertek veled. Barmilyen azonos frekvencias jel zavarhatja a kommunikaciot. Szoval erdemes lehet egy masik, lehetoleg minel tavolabbi csatornat kivalasztani. -
shev7
veterán
válasz
emitter #1854 üzenetére
de igen
A hub gyakorlatilag csak a kabelezest helyettesiti (Remelem most nem b@szom el) egy Layer 1-es eszkoz. Ugyan igy a switcheknek sincs ip cimuk, de ok annyival okosabbak, hogy ertelmezni tudjak a csomag cimzettjet, es csak a megfelelo portra rakjak ki a csomagot. (Ha valami nagy hulyeseget mondtam, valaki javitsa...
)
-
imi69
csendes tag
-
Viszlát
addikt
válasz
emitter #1819 üzenetére
Routeren keresztül megyek, kábellel semmi gond. Jelenleg semmilyen titkosítás nincs, próbáltam először alapon felhozni a konfigot. Az ipkiosztás teljesen szokványos 192.168.1.2-128 között osztja ki a 4 gépnek az ip-ket DHCP-vel (a másik 3 gép tökéletesen működik).
Ja és állapotnál meg sikerült nézni párszor mielőtt kifagyott volna, és teljesen normálisan megkapta az ip-ját, átjárók, dns rendben.. A router status paneljén pedig szépen megjelenik a gép, tehát elvileg minden normális, mégis kifagy a cucc...
Még az is hozzátartozik, hogy már közben újra is húztam a gépet...
[Szerkesztve] -
Viszlát
addikt
válasz
emitter #1817 üzenetére
Csak ha csatlakozom vele. Kipróbáltam úgyis, hogy nem tiltottam le, hanem csak a radio-t kapcsoltam ki és akkor sem fagyott meg, de amint próbál, vagy sikerült neki csatlakozni a netre, rövid időn belül paff..
szerk: ja, sosem telepítek gyári cd-ről drivert, mindig leszedem holnapról a legfrissebbet...
[Szerkesztve] -
tr00p3r
addikt
válasz
emitter #1764 üzenetére
köszi, köszi.
hát igen, bár nem volt könnyű, de megbeszéltük (elnézést mindenkitől) , hogy ''szarból nem lehet várat építeni'' és hála istennek a cégvezető belátta, hogy ha jó, tartós és stabil kapcsolatot és hálózatot szeretne, akkor mélyebben a kell a zsebébe nyúlnia. a LinkSys termékek meg ugye tulajdonképpen Cisco termékek. erről ugye nem kell véleményt írnom.félreértés ne essék, nem reklámozom, csak a tapasztalatok annyira jók vele, hogy nem is gondolkodtam másban.
a kérdésed megválaszoltad magadnak.
a beltéri antenna, ami tulajdonképpen kültéri, 8.400.- + ÁFA volt. én kisebbet akartam, teljesítményben és méretben is, de azt mondta a cégvezető, hogy azt akarja, hogy az a gép is stabilan és biztosan kapja a jelet. a 7 méter kábel miatt meg erős antenna kellett. (1 méteren kb. 0,5 db a vesztesége a h155-ös kábelnek)
tr00p3r
[Szerkesztve] -
Viszlát
addikt
-
shev7
veterán
válasz
emitter #1673 üzenetére
Lehet virus
, mert nekem is egyre gyakrabban elofordul akkor amikor torrentrol toltok le nagy fileokat (linux disztibek
) Eddig ha volt egy szakadas a tiltas/engedelyezes segitett, de most belefagy a tiltasba, es engedelyezesnel az eszkoz nem erheto el. Kaptam hozza az Intel kezeloprogramjat, de azzal nem tudok kapcoslodni a routerhez, mert nem hozza letre a halozati kapcsolatoknal az internetatjarot... Lehet nekem is uj driver kene
-
Bandus99
őstag
válasz
emitter #1667 üzenetére
Az USB egy Canyon CN-WF518 volt, a PCI rol azt tudom hogy Etech tipusu meg volt ami markas de regi kartya es mindet uberelte az usb ...
raadasul USB-t is lehet turbozni csinalsz egy tolcser szeru femet kore es maris megugrik az is, mint a + antennas PCI. Valahol arultak is erre megoldast kb 6e ft 5 meter usb vel -
moma
őstag
válasz
emitter #1638 üzenetére
Egy fal van köztünk és a gépem pont a fal mellett van. Azt hogy mekkora a jel azt nem értem... Másik hálót nem hiszem, régebben megtalált a kártyám egy másikat is de az utóbbi fél évben már az sincs. Ami némi támpontot adhat az csak az igazából, hogy ha file letöltésbe kezdek akkor szinte elég nagy valószínűséggel jelentkezni fog.
-
vagamo
őstag
válasz
emitter #1620 üzenetére
Igen erröl a kütyüről beszéltem! kb.:20000-ft nem vészes egy pc+tv-hez képest? Elvileg meinden kivezetés megvan és állítólag össze is lehet kötni!!! De még olyat senkitől sem hallottam, hogy milyen a valós életben haszálat közben!!! a hátpanela a tv-nek:[link]
[Szerkesztve] -
KrAt
veterán
válasz
emitter #1573 üzenetére
Az az gáz, hogy itthon van 2 gép, amiket használunk. Az asztali állandó helyen van, a noti a konyhától a tesóm szobáján át a nappaliig bárhol előfordul, attól függ, hol találok helyet..
És ezért lenne jó a wlan, mert akkor bárhol tudnám használni, s nem kéne a kábellel ''sz@rakodni''
-
KrAt
veterán
válasz
emitter #1567 üzenetére
Köszi a válaszokat Mindenkinek!
Adsl-em van, D-Link DSL 360-T modemmel. 1 fal lesz, úgyhogy minden jó leszAz is elég vékonyka
Maranello: köszi!!
zsommi: Veszek majd, de most költekeztem minden pénzem (előre is) a Notira, így örülök, ha a 2 adaptert elsőre meg tudom venni
-
morfondőr
addikt
válasz
emitter #1273 üzenetére
Nyílván nem éjjel-nappal fog menni a net, csak ha szükségem van rá, akkor kapcsolódok fel. Az albérletemben találtam ezt a hálót, ahol amúgy sem vagyok mindig. Tényleg nem szép dolog, de nem fogom leterhelni a hálót! Egyébként meg 11Mbps-es, tehát nem hiszem, hogy magánemberé lehet. Mondjuk nekem 80 kb/sec-el töltött, most, hogy próbáltam.
Köszi a választ!
[Szerkesztve] -
CounterBoci
senior tag
válasz
emitter #1262 üzenetére
kedves T-Online
van felhasználónév és jelszó, mind a két gép ugyanazzal a névvel és jelszóval csatlakozik. szerintünk (de ez nem biztos) a virtuális szerver [link] csatlakozik fel nem mi közvetlenül, és az osztja szét nekünk. de még1x mondom nem értünk hozzá csoda hogy megy, hátha valaki elmagyarázná hogy wan porton mér nem megy mit ba****nk el.
az elképzelés az, hogy én t-online család csomagról multimédiára váltok, azzal ugye két gép csatlakozhat, és akkor van 1Mb/s-os netünk 6500-ért. -
CounterBoci
senior tag
válasz
emitter #1260 üzenetére
mondom hozzáértés nem sok van, fél nap kínlódtunk mire erre a megoldásra jutottunk.
Típus: Gigabyte Wireless Router GN-B49G
a modemből jövő netkábelt a lan-portba dugom, és úgy csatlakozunk minda ketten, a wan portba semmi sincs dugva, mert úgy nem tudtuk megcsinálni hogy menjen. ez ilyen romás megoldás, de működik.
A router configjában meg be lett állítva egy virtuális szerver, adtunk neki ip-t meg egy portot, és megy. -
MikySoft
tag
Köszi a választ!
amugy milyen beállításokat kell visszaállítani? ha automatára állítom akkor is be kell vmit állítani?
jah és még valami...
-amíg telepítem a wint a kábeleses gépen...addig lesz net a wifis gépen? sztem lesz..de azért megkérdzem
-amint felrakom a hálókártyát...abba a pillanatban ráál a roueters hálóra..vagy kell valamit állítani rajt? -
atosz
őstag
Nagyjabol lecsekkoltam, de ugy van minden ahogy levan irva. De sztem nem latod a problemamat. Kb fel eve semmi gond a halozattal. A routerre kabelen csatlakozik az 1-es szamu PC. WLANon a noti. Eddig semmi gond nincs, megy a net, latjak egymast, stb. Egy harmadik gepet is beszeretnek vonni, ez a 2-es szamu PC, van hozza egy PCI-os WLAN kartya, latja a halot, de nem tud csatlakozni. A beallitasok pedig elvileg okesok.
Aktív témák
Hirdetés
- Konzol Screenshot
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Vicces képek
- Még mindig nem döntött az ASML High-NA gépeiről a TSMC
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest