Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Telekom mobilszolgáltatások
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- PC emulátorral debütált a Red Magic 10S Pro
Aktív témák
-
Sytex
tag
Sziasztok!
A főiskolai koliban (ahol kéthetente alszok ugyanis levelezős vagyok) lehet fogni wifi hálózatot, ami nincs titkosítva. Sajnos nincs DHCP beállítva ezért nem tudom se az IP tartományt, se az átjáró IP-jét? Auditorral hellyel közzel sikerült belönöm az IP tartományt de ez még mindig nem biztos hogy jó. Hogyan oldhatnám meg hogy az unalmas estéken ott kicsit netezni is tudjak? -
MikySoft
tag
válasz
-=Valium=- #1094 üzenetére
köszi a gyors-részletes választ!
-
$nake
csendes tag
Kösz mindenkinek aki segített megoldani a problémát! Routerrel mindent tökély!
-
GeryPc
senior tag
helo mindenki
olyan kérdésem lenne hogy az én netemet akarom megosztani házon belül na most rendelkezésem áll egy wlan router meg egy wlan kártya is,ha a wlan kártyát berakom a gépbe,de a gépet én mondjuk kikapcsolam ha nem vagyok itthon akkor a másik ember se tud netezni? mindenféleképp a router kell hozzá? -
-=Valium=-
aktív tag
-
MikySoft
tag
hy,
-Az lenne a kérdésem, hogy sima koax kábellel meg lehet e hosszabítani a Wireless antennám kábelét? ha valahogy rábiszbaszolom a csatlakozót a koaxra sikerülhet? vagy reménytlen?
-jah, és mégegy kérdés:
-hogyan lehet azt megcsináln, hogy amit én kapok wirelessen az továbbosztom kábelen? kell mégegy router ami veszi a másik routert? Amiről most veszem a jelet az egy SMC2804WBR router, ha veszek egy ''Dlinket'' akkor azzal is képes kommonikálni? vagy nem függ a routerek márkájától...tudom, hogy láma vok,,, -
robika21
csendes tag
Hali:NYARGA Vagyok
Nem tom tudna nekem valaki tanácsot adnia problémámra.
Vettem e Wireles kártyát(D-Link520+),Yagi Antennát(18 Dbi)+10M H155 koax kábelt.
3Km kb a szolgáltatónak a tornya,optikailag tökéletesen látom.A Kártyám progija szerint olyan signált jelez amivel elvileg már müködik tökéletesen a hálozat.
Na most a problémám az volna hogy:512Kbps csomagban vagyok és ,hozám csak kb ebből 70K.
Nagyobb antenna megoldaná?
kösz
nyarga -
sszever
őstag
A router hibát meg nem mondom neked, de nem kizárható...
A renew / release ip-ről csak annyit, hogy a DHCP szerverek, mikor IP címet osztanak ki, azt egy bzonyos időre osztják ki, Win SRV-nél pl. az alapértelmezs 8 nap.
A router x időközönként lekérdezi a DHCP szervert, hogy a oglalása érvényes e. Ha nem megpróbálja megújítani, vagy újat kérni. Tehát az, hogy nm mindig ua. az ip cmet kapod, vagy azt kapod, nem jelent még semmit. -
Jégbor
tag
válasz
ajuhasz #1084 üzenetére
Az azt jelenti, hogy ekkora nyereségű antenna:
1. nincs;
2. ha lenne, akkor 200.000W lenne a kimeneti teljesítménye (mikrosütő= 800-1200W), amivel röptében lehetne 0.1 sec alatt galambot, fácánt sütni.
Nem véletlenül ~70% a jelszint/jelminőség?
Bizony lehet, hogy az a 20-25 cm vasztag fal nyomja fel a pinget annyira, mek még az is lehet, hogy a csatornán más is ad-vesz, nem csak te.
Próbáld meg a Netstumbler nevű programmal leszkennelni a környezetedet, hátha kiderül, hogy ki-mi zavarhatja a kapcsolatodat.
[Szerkesztve] -
ajuhasz
tag
válasz
-=Valium=- #1083 üzenetére
Hi
Most ugy hogy én is értsem. -
scann
csendes tag
Hi all,
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy van egy USR WLAN -os routerem 1,5 éve. Kifogástalanul működött / működik a közelmultig.... mostanában azonban néha előfordul, hogy nem megy a net, mikor bekapcsolom valamelyik PC-t itthon.
Ilyenkor egy WAN- os Release IP.. Renew Ip-vel tökéletesen megy .. minden.
Kérdésem az lenne, hogy ez esetleg lehet router hibája, vagy szolgáltató oldali hiba??
. Mivel tapasztaltam azt is . hogy valamikor Renew Ip-re ujat kaptam.. ilyenkor egyértelmű, hogy az volt a baj, hogy lejárt az kiosztott IP, de volt már olyan is, hogy maradt az IP.
Létezik egy olyan lehetőség, hogy mondjuk automatikusan kérjen újat ha lejár? Vagy ez folyamatos kapcsolat miatt ez nem megy? (lehet hogy most nagy hülyeséget kérdeztem ?)
2-es kérdés Router Time beállításánal használ-e vki , vagy ad-e meg vlaki default NTP szervert? Ha igen tudtok -e ilyen címet,, van -e értelme? veszélyt rejt-e? (fő a paranoia
THNX előre is -
KriszBoy
senior tag
Gondom a következő!
Van egy MSI Wlan Router-em! Hogyan tudom megoldani azt hogy pl. a Laptop lássa a Desktopom! MEg lehet ezt oldani minden progi nélkül, a winből lássam a megosztott cuccokat? -
ajuhasz
tag
Hi Mindenkinek.
Egy olyan gondom van hogy rádiós netem van 512 es csomagom val előfizetve
a feltöltésem 18 - 8 Kb között ingázik a letöltésem 50 - 60 K között mozog.
Játszani szeretnék haverommal és a pingem meg 70 - 100 körül járkál..
És ha ő készíti a szervert ha netes szerverre megyek fel mindig nagy a ping - em.
A windows nemlehet gáz hacsak 4szer nemszarta el a telepítést. de szerintem nemazagáz
Egy MSI PC54G2 - es kártyám van 3 emeleten lakok az adó torony meg kb 250m-re található megközelítőleg egy magasságban van velem semmi nincs az utjában csak egy kb az antennától mérve 2.5 m re található 20-25 cm vasztag fal. [Nemtudom tán lehet ez is a gáz]
Az antennám a gyári mert a software azt írja hogy nagyon jó a kapcsolat mek hogy 70 - 68 DBi a nyereség.
Szerintetek milehet a gond.
Válaszoltok előre is köszönöm by _ajuhasz_ -
$nake
csendes tag
Kiszemeltem két áldozatot:
X-Micro XWL-11GRIX
és
Asus WL-500g Deluxe
Wireless Rooterek szóval nem ismerem egyiket se de kb 10000 Ft árkülönbség van közöttük weblapon nem sok mindent találtam róluk. Szerintetek melyiket vegyem? Én az ára miatt az X-Microra szavaznék magam részéről mert olcsóbb és úgyis csak otthonra kell, egy ismerősöm azt mondta hogy neki is x-microja van és teljesen elégedett. Csak sajna típusát nem tudja fejből. Szerintetek melyiket?
Köszi! -
steve@prhw
őstag
-
$nake
csendes tag
válasz
steve@prhw #1073 üzenetére
Szóval ha jól értelmezem:
Veszek A WIFI AP helyet egy WIFI Rootert és abba bedugom a kábelmodemből a ''drótot'' és azt már simán összehozhatom a wifis laptoppal és a net is továbbmegy rajta biztosan a laptop felé? -
steve@prhw
őstag
válasz
sszever #1071 üzenetére
Broadband AP
Nem boradband router és AP összeépítve? Mert gyanítom, hogy igen. Az alap AP-k nem arra valók, hogy wan-ra csatlakozzanak. Elméletben -talán- működhetne, ha a mac-jét beregisztrálja a szolgáltatóhoz, de korántsem biztos. Mert itt már routolnia kellene, és mégegyszer: nem arra való, hogy routoljon.
szerk: már nem off, közben kiderült, biztosan nem megy. A wireless router ugyanúgy rendelkezik wan-porttal, oda lehet csatlakoztatni a kábelmodemet, és 4 eszközt kábellel, plusz a wirelesseket drót nélkül csatlakoztathatod hozzá.
[Szerkesztve] -
$nake
csendes tag
A MAC címet biztos nem ellenőrzik mert akár a laptopot akár az asztali gépet dugom rá mindkettővel megy direktben. Viszont ez a wifi AP lehet nem képes a netet átadni? mert PL pingelésre szépen válaszolgat és csatlakozik hozzá a laptop csak ugye net nincs, akkor lehet nem tudja a netet tovább adni? Megoldás lehet, hogy kicserélem a wifi AP-t egy Wifi Rooterre? Azt rálehet direktbe dugni a kábelre mint a normál Rootereket igaz? Bocs a láma' ságért. Köszi!
-
sszever
őstag
Legegyszerűbb megoldás:
Az AP MAC címét regisztráltatni a szolgáltatóhoz.
De érdemes talán megnézni az AP leírásában, nem e tud MAC-Clone-t (nekem Broadband AP-m van, az tudja (értelemszerűen)).
Ha pedig az AP-nál DHCP kiosztást állítasz be, akkor pedig minden szükséges hálózati beállítást elvégez a laptopon. -
steve@prhw
őstag
Nem akarlak elkeseríteni, de ez így nem fog mennni. A legtöbb kábelnet-szolgáltató MAC-cím (a hálózati csatoló fizikai címe) alapján végzi a felhasználó azonosítását, az meg az AP-nál nem OK. Egy routert kellene betenned elé, annak átírható a mac-címe, így csatlakozni tud a netre, onnan meg az ap-t csak rákötöd, és menni fog.
szerk: szvsz ha nincs mac-ellenőrzés, még akkor sem biztos, hogy az AP direktben tudja kezelni a kábelmodemes kapcsolatot...
[Szerkesztve] -
$nake
csendes tag
Sziasztok emberek!
Előre is elnézést mindenkitől, nem vagyok ebben a témában szakértő és bevallom nem olvastam végig az összes Hsz-t, de becsületemre legyen mondva az 1-es hszt végigpróbáltam és 2 napot végigbénáztam.
Szóval a történet. Adott T-Online kábelnet, Wifi Acces Point (Asus 330g), Wifi USB Adapter (Asus 167g) Elméletileg mi sem lenne egyszerűbb. Accespoint-ba bedug a kábelmodemből kijövő UTP, Laptopba bedug USB Stick és már lehetne is végigvágtázni a virtuális sztrádán. A gyakorlatban: AP-t bekonfiguráltam már mindennek, volt nyílt hálózat, megosztott, WPA-PSK, WEP szal. minden. Természetesen a laptopon is hasonló konfigot adtam a wifinek (biztonsági beállítások stb) Próbáltam hogy az AP automatice konfigurálja az IP-t és a laptopos wifi is auto legyen, próbáltam hogy fix IP-t adtam neki, Kínomban már GateWaynek is megadtam a laptopon az AP IP címét de semmi. A legtöbb amit elértem: Látja a laptop a WLAN hálót, csatlakozik is hozzá, de az internet a büdös életbe nem akar rajta bejönni. Én már nem tudom mit csináljak vele max földhöz vágni nem próbáltam még saját eszemtől. Ha a kábelmodemből direktbe bedugom az utp-t a laptopba akkor van net, próbáltam már kitiltani az alaplapi hálókártyát nehogy az kavarjon be de semmi, Windows kb 3 hetes és tényleg abszolút ''szűz'' rendszer, csak plc programozás-ra, Word, Excel és semmi más nincs telepítve.
Az lenne az óriási kérésem, hogy valaki vagy valakik Írják már le nekem, akár priviben is, lépésről-lépésre hogy hogy hozzam össze hogy legyen net a laptopon wifin keresztül. LEhet nyugodtan szájbarágósan mint a hülyegyereknek, hogy innen kivesszük a pipát, ide ezt írjuk be oda azt, az AP-t így konfiguráljuk, nem számít hogy nyílt vagy védett lenne-e a hálózat mert csak akkor lenne bekapcsolva úgyis ha otthon lenne a netezés, bár ha a védelem is benne lenne akkor igazán tuti lenne de már az se érdekel csak menjen mert már idegösszeroppanást kapok hogy egy szaros WLAN net megosztást nem tudok összehozni. Nagyonszépen köszönöm előre is! -
MikySoft
tag
Hali!
-Megtudná valaki mondani nekem, hogy mi a különbség a router és a switch között?
ennyi lenne! -
-=Valium=-
aktív tag
válasz
CsatiZsol #1056 üzenetére
Hát ahogy néztem az ábrát egy kicsit szerencsétlen az elhelyezés.
Nálad (3.sz) kéne feltenni egy szektorsugárzót minél nagyobb nyereségűt mert a grid meg a parabola 10 fokos horizontális nyílásszögébe nem hiszem hogy beleférne a másik két haver.Az 1. és a 2.-es-hez mehetnének a parabolák ráirányítva a 3.(nálad) lévő szektor antennára.
Ez egy elég zsebbenyúlós beruházás lesz.Nemártana megnézetni a pontos helyszínt egy hozzáértővel, nehogy úgy járjatok mint én ( lombok tavasszal).Ui. a tökéletes rálátasba beletartozik egy ugynevezett ''fresnel zóna''
ami 10Km-nél kb 8-10m átmérőt jelent
[Szerkesztve] -
-=Valium=-
aktív tag
válasz
axadoki #1060 üzenetére
Valójában nem a 3com-mal van a baj hanem a laptop pcmcia kártyával annak ui. csak egy kis nyákfólia az antennája aminek a hatásfoka meglehetősen kicsi(még a routerek saját botantennájához képest is).Ugyhogy valszeg csak úgy fog menni hogy le is teszel valami wlan cuccot.Nem kell feltétlen router elég egy AP ami repeater módban tud működni.
-
steve@prhw
őstag
válasz
Cickánykoma #1063 üzenetére
Azért alakul a dolog... Kinnhagyni természetesen nem célszerű, pláne földszinten.
A router-dongle visszavitele OK, de szvsz előfordulhat, hogy pci-os kártyával nem kell kitenned az antennát sem, mivel az a 10-15 m nagyon jól hangzik, azt alapesetben illene falon át is vinnie.
Hajrá! -
Cickánykoma
tag
válasz
steve@prhw #1061 üzenetére
Hali !
Tegnap este eljátszadoztam a dongleval ahogy tanácsoltad. Beszereztem egy USB hosszabbitót is igy már ki tudtam tenni az ablakon kivül: és igen itt volt az eb elásva...sem a szobában ablak előtt, két ablak közt nem fogott semmilyen jelet. Amint viszont kitettem az ablakon kivülre egyből megtalálta az intézeti WLAN-t. Kis iránybelövéssel 48-52 % -os volt a jel erőssége. Ennyit a próbálkozásról.
Ma viszont voltam személyesen a rendszergazdánál és átbeszéltem vele a szitut. Valahogy jókor csaptam bele a lecsóba:mint kiderült énb már a sokadik ilyen ''lakó'' vagyok aki az intézet mellett él és igényelne WLAN-t. Épp most terveznek 1-2 héten belül betenni üzembe egy másik Access Point-ot a porta épületbe ami légvonalba kb. 10-15m max az ablakomból jó rálátással szóval a jelerősség még nőni fog ezután.
Plusz ő lebszélt a dongleról. Én egyetértek vele, mert sztem gázos hogy csak ablakon kivül fog csak jelet, kint hagyni meg nem akarom: egyrészt az időjárás miatt, nagyobbrészt az emberek miatt (ellopják, kábelt szétszaggatják stb.) mert az ablak az utcafrontra néz.
Azt javasolta vigyem visssza a boltba a routert meg a donglet, amint kiépül az AP, rendel(tek) nek vmi cégtől olyan PCI-os Wlan kártyákat amiknek külsö kihelyezhető antennája van. (Sajnos a boltokban is csak a kártyára szerelt kis antannát láttam, nekem mindenképp ki kéne ablakon kivülre rakni)
Most igy kivárom ezt a rövid időt aztán majd meglátom mi lesz. Igérem beszámolok a tapasztalataimról ha működni fog a WLAN-om
Üdv:
Cickánykoma -
CsatiZsol
aktív tag
válasz
Taltosparipa #1059 üzenetére
Köszönöm a helpeket.
Ha valakinek van még érdemi ötlete akkor azt is várom.
-
steve@prhw
őstag
válasz
Cickánykoma #1048 üzenetére
A telepítés hogy zajlik nálad?
A legjobb, ha a wizardot és egyéb mesés képződményeket elfelejted, és simán kézzel állítod be. A konfigurálás alatt csak a gépedet dugd rá egy lan portra. Le kell állítanod a dhcp-t a routerben (mivel valószínűleg a munkahelyed hálóján az osztja az ip-t), aztán a munkahelyi hálót is a lan portra dugd majd, így egyszerű switch lesz belőle (mivel routolnia ott nem is kell). -
axadoki
csendes tag
válasz
-=Valium=- #1058 üzenetére
Szia! Igen ez a problémám. ha lemegyek a lépcsőn ott még ok, de van ott még 2 szoba és az 1.ben már eltűnik a jel sajna.. Nem tudom Pl 1 Wrt54G-vel menne-e? Mennyivel erősebb a jeladása, mint ennek a 3com-nak. (Tudtommal, bizonyos típusú firmware-el még erősíthető kicsit a Linksys jele) .A Lapitopiba 1 Belkin típusú Pcmca-s wireless kütyü van.
-
-=Valium=-
aktív tag
válasz
CsatiZsol #1056 üzenetére
Volt nekem is 12.5Km-es wlanom ezzel az antennával: [link].A szolgáltatónál gondolom valami szektorsugázó.Nem volt tökéletes rálátás és az elvi 3Mbit/s ből kb 5-600 kbit/s lett mire ideért.Aztán mikor kizöldelltek a fák nekem teljesen elment.De ha nektek tiszta rálátás van akkor ilyen 24dBi-s antennákkal biztosan menni fog.
Jahh és nálam egy Tellus 100mW-os AP volt fent.
Esetleg csinálhatnál egy vázlatos képet arról hogyan helyezkedik el a három pont.
[Szerkesztve] -
axadoki
csendes tag
Sziasztok! Olvasom a topikot, és van 1 dolog amit szeretnék kipróbálni, amire nem találtam (vagy nem voltam elég figyelmes…) még itt leírást és kérdés, hogy érdemes-e egyáltalán nekiállni.
A háló így nézne ki 1. emelet DSL -->3Com ruter (3CRWE554G72 OfficeConnect Wireless 11g) Ehhez csatlakozna egy Pc wirelessel, (2. emelet ez látja is a 3com-os rutert) ) és csatlakozna hozzá 1 Linksys Wrt54G (Hyperwrt ''tuning'', földszint) ugyancsak wireless, amely osztaná tovább a netet 1 Laptopnak wireles.
Namármost
1. A wrt54G amellett hogy wireles kapja a netet képes tovább is adni, avagy ez csak kábelesen megy?
2. Ha 1. ok. akkor ha a laptoppal felmennek az emeletre és esetleg veszi mind a 2 router jelét (3com, Linksys) nem akad e kettő össze?
Kösz a helpet mindenkinek!
(Igazából az egész házban fsz, 1, 2, emelet szeretem elérté tenni a net-et wireless, eddig mai cucc megvan az a 3com meg a Pc és a Laptop wireless eléréssel.) -
-
CsatiZsol
aktív tag
A probléma a következő: Adott 3 barát akik közül kettő egymástól 10km-re lakik 3. csákó meg az egyik között meg kevesebb, mint 1km van. Rálátás van a házak között, de nem tudják, hogy hogyan lehet WIFI-vel megoldani ráadásul úgy, hogy ne lehessen ezt az egészet lopni.
Szóval tömören: Kéne valami kütyü amivel át lehet lőni 10km-et úgy, hogy közben ne legyen jelentős sávszűkség csökkenés és utána még el lehet lőni egy harmadik helyre is, ami kevesebb, mint 1km távolságra van. Ezt úgy szeretnénk megcsinálni, hogy esőben, hóban fagyban, nyáron 40fokban menjen és mind3an lássuk egymást 1 hálózatban, mert szeretünk együtt jáccani, csak nehéz összehozni értelmes idejű lanpartyt így viszont sokkal többet tudnánk gamulni!
Szóval okos és tapasztalt embereket keresek akik tudnak segítséget nyújtani ebben a problémában.
WIFI-ben tök járatlan vagyok így minden tanácsot szívesen veszek.
Előre is Köszi. -
Cickánykoma
tag
válasz
steve@prhw #1047 üzenetére
hallod, behoztam a donglet meg a routert a munkahelyemre is, mert itt van net mondom kipróbálom már a routert itt. Ua. a probléma elkezdi a telepitést csekkolja a netemet és a hálózati beállitásokat (WAN portra rádugtam az UTP kábelt, mig az 1-es LAN-ra rákapcsolva a gépem hálókartyája) majd bejön egy hibaüzenet hogy : ''you are not logged in'' azaz nem vok fenn a neten, holott eleve a netes kábel van bedugva neki,
És még csak nem is tudom javittatni/ megmutatni az installnak mert vagy vissza vagy Quit gombot kinál fel....
Szóval vmi nagyon nem jó ezekkel a cuccokkal..gyári hibásak lennének ?? -
steve@prhw
őstag
válasz
Cickánykoma #1046 üzenetére
Nézelődj körül a wlan-menüben, esetleg az általános működéssel kapcsolatos dolgoknál. Ha képes rá (sajna nem ismerem a típust, és céges net mögül nézelődni se nagyon tudok), akkor valahol kell lennie egy ilyen beállításnak.
-
Cickánykoma
tag
válasz
steve@prhw #1044 üzenetére
Értem, bár én is arra gondoltam, hogy a routernek csak erősebb a külső saját antennája mint a donglé. Esetleg meg tudnád mondani hogy hogyan tudom client -módba állitani ?
Mert nem igazán emlékszem a beállításoknál ilyenre... -
steve@prhw
őstag
válasz
Cickánykoma #1043 üzenetére
Ha a beállítások megvannak, akkor mindenképpen megérne egy próbát a donglével való játszadozás, mivel könnyedén lehet, hogy egy ssid-broadcast tiltás miatt nem látsz semmit.
Azt is megjátszhatod, hogy a routered wlan-részét állítod clinet módba, és onnantól ő lesz a kliens (mivel van külső antennája, a donglénél biztosan többet tud), neked meg a lan-portjain adja majd a netet. A wan-részt hagyd a fenébe, az így nem kell.
Próba cseresznye! -
Cickánykoma
tag
Sziasztok !
Kösz a választ. Nem tudom a dongle-nek mennyire árt ablakon kívül....ugye időjárás, meg vki lelophatja....sztem még ablakba kitéve is gyenge lesz
nem ''céges'' netre mennék fel hanem egy külföldi iskolában tanulok ami egy kutatóintézeten belül helyezkedik el. A rendszergazdival épp most tárgyalom a szüksége beállitásokat (SSID, WEP, WPA stb..)
Ja ha ez már szóbajött: nem azért nem találtam eddig vele jelet mert nem tudtam a sulirouter beállitásait ?
Azt akarod mondani, hogy ahhoz hogy felmásszak a netre elég egy dongle vagy egy PCI-os kártya a gépbe és nem kell router ???
Van egy másik lehetőség: a boltban ahol megvettem kipróbálásra ezt a csomagot azt mondták, ha nem lesz elég erős ez akkor +12.000-ért van erősebbjük, de az egy NETGEAR WPN824 router. állitólag (megnéztem a gyártó oldalán) jóval nagyobb a hatótávolsága mert 7 beépített antennája van, nem tudom megéri-e kipróbálásra kicserélni a donglet meg a routert... ????
Üdv:
Cickánykoma -
steve@prhw
őstag
válasz
Cickánykoma #1040 üzenetére
Próbaképp szerezz be egy USB-s toldókábelt, és tedd a donglét az ablakba (esetleg időlegesen az ablakon kívülre), hogy úgy talál-e valamit. Ha jól értem, akkor a ''céges'' routerre akarsz felmászni. Ehhez nálad nem szükséges a router, elég a dongle. Természetesen tudnod kell a benti hálózati beállításokat.
-
MikySoft
tag
válasz
Cickánykoma #1040 üzenetére
30-40 m + fal
hááát, necces
de egy nagyob antennával megoldható
a jelenlegi anettnád az mekkora, sacper? -
Cickánykoma
tag
Sziasztok !
Wi-fis net telepitésével vannak problémáim, remélem itt valaki fel tudna világosítani mit rontottam el.
Adott egy Netgear csomag: WGR624v6 router és egy WG111v2 USB-s dongle, ezeket vettem egy csomagban a hétvégén. Egy albis szobában lakom ahol nincs se net, se ADSL még telefonvonal se, de szeretnék netezni a gépemen az albiban is.
A suli és a kutatóintézet ahol van Wi-fi antenna (+router) az utca túlsó oldalán van, a szobám ablaka pont rálát a távolság légvonalban kb. 30-40 m + nálam a fal meg az intézetben a fal. Szóval azt szeretném, ha az ottani router jelét fogjam a szobámban.
azaz: Szgép-> rátéve mondjuk a donle->intézeti router....menne ez igy?
Feltelepitettem a donglet és a routert, de semmilyen jelet nem fogott egyik se, sőt a router állandóan azért teklamált, hogy dugjam rá a WAN portra a modemet vagy az ADSL-tholott pont azért akarok Wi-fit használni mert semmilyen netlehetőségem nincs a lakásban de jel elég közel van...
Túl gyenge lenne a jel ilyen távolságból már? Egyáltalán kell router ehhez a felálláshoz???VAgy nem tudom mi lehet a hiba....Teljesen kezdő vagyok a témában kérném a Fórum szakértőit egyszerűen magyarázzák el (pliiz) nekem válaszaikban hogy mi szükséges (hardware+szoftver beállitások) ahhoz hogy tudjam fogni a jelet..
Hálásan köszönöm előre is a segitségeteket.
Üdv:
Cickánykoma -
kgbrg
tag
Hello
Tudnátok mondani egy programot ami folyamatosan figyeli a netforgalmat és listázza a szakadásokat (esetleg azt is hogy mi miatt szakad)? -
duli
tag
Sziasztok, használ e itt valaki Cisco MPI-350 Mini Pci 11 mbps-os kártyát mert kéne nekem a legújabb firmawre hozzá. Sajnos a 54-es kártyám megadta magát és most ezt kell használnom.
-
Hero15
csendes tag
Helló újra mindenkinek!
Na már a ruterrel ott tartok hogy a böngészőből el tudtam érni az adminisztrációs oldalt!
Na de nem tom bekonfigurálni, vagyis addig eljutok a tesztkapcsolathoz de ott nem tudok fölcsatlakozni!Meg a vezeték nélküli kapcsolat néha le is áll így nagyon nehé beállítani!Segítene nekem valaki?? -
Taltosparipa
tag
válasz
orangey #1025 üzenetére
1. Antenna lehet 1-21db -es kialakitastol fuggoen neked speciel jagi kene 18db-tol.
2. Antenna vezetek metere 1 db is ront ezert ajanlott igen rovidet hasznalni 0,5/1m-ert
3. Ha nagy a tavolsag az antenna es a gep kozott alkalmazni kell egy WLAn bridget pld D-Link DWL-810+ ettol mar UTP-n lehet 100m belulre barhova vinni a netett.
Fa lombja telen tokeltes takarast fog produkalni meg nyaron. Olyan helyet kell keresni ahonnan szemmel is ralatas van vagy eppen belog egy fa.
Tesztelesre egy ceg sem ad oda eszkozt. -
kopasz11
csendes tag
-
kopasz11
csendes tag
-
rozsdani
csendes tag
ohoo!!
ééétem!
és haaa nincs rajta külső antenna??
akkor nem lehet vhogy ''megszerviizelni'' hogy antennára rá lehessen kötni??
több hülyeséget nem kérdezek!!
hi -
-
rozsdani
csendes tag
Sziasztok!!
Olvasgattam a fórumot (antenna készítés stb) és olyan kérdésem lenne hogy maga az antenna és a router/gép közt a kapcsolat azu hogy van?? milyen kábel?( antennába ahogy láttam koax megy router ugye UTP akkor közé mi kell? vagy nem értem).
köszi
sziasztok -
-
orangey
csendes tag
Sziasztok!
Teljesen kezdő vagyok a témában már két napja olvasgatom a fórumokat de konkrét válászt nem igazán találtam. Tehát összeszeretnék kötni két gépet wifi-vel.
A távolság a két pont között kb 360m. Rálátás van de sajnos belelóg az útvonalba kb 3 fa lombja.Ha anternát kell felszerelni akkor melyik távolság a fontosabb az anterna és a wifi közti vagy a wifi és a gép közti. Olvasgatam hogy a kábel hossz is nagyban befolyásolja a sebességet.
Szerintetek müködne a kapcsolat vagy sem. És ha igen akkor milyen
eszközöket ajálanátok ennek megvalositásához? Előre is köszönöm a segítséget. -
emitter
őstag
valszeg az a probléma, h a routered óránként megújítja az ip-címedet
mert gondolom automata címkiosztás van beállítva (dhcp)
a router konfigjában keress olyat, hogy ''client lease time'' vagy hasonló
ennek az értékét írd minél nagyobbra (esetedben ő a ludas, ha 1 órára volt állítva)
de lehet, h az AP-ben kell ezt beállítani, ha ő osztja szét az ip-ket (igen, ez a valószínűbb)
-
torpi
csendes tag
Hellosztok!
Tanácsotokat szeretném kérni hogy mi lehet a probléma az itthoni WLAN hálozatommal.
Eszközök: -Linksys WAP54G Acces Point
-Linksys BEFSR11 Etherfast Cable/DSL Router
-ADSL modem
Probléma: Ezzekkel az eszközökkel felépítettem az itthoni hálozatot 2 aszatali gépre megy ajel és a net tökéletesen működi egy darabig. Egy Call of Duty nevezetű játékkal játszunk rajta és kb egy óra múlva megszakad a net és leáll. Utána várni kell kb. 10 percet hogy újraálljon az egész net és után megint jó de csak egy óraig és ez megy egész végig amíg elegem nem lesz és bedugom a modemről közvetlen a gépe a hálókábelt. Szinte minden beállítás probáltam már de semmivel sem működik.
Ha valaki tud segíteni légyszíves írjon vissza -
jerry311
nagyúr
.:|:. !!!WiFi stress test!!! .:|:.
channel: 06
Max sebesség: 802.11 G
SSID: jerry311
WPA-PSK kulcs: stl8mouspiudoe1l
A router Budapesten, 4. kerületben, Káposztásmegyeren, a Mystic Pizza étterem épületében van.
Kíváncsi vagyok mekkora távolságig megy? (meg hogy egyáltalán érdekel-e valakit?) -
jerry311
nagyúr
1, windowsban: start menu -> futtatás -> beírod: cmd -> enter -> beírod. ipconfig -> enter -> alapértelmezett átjáró (default gateway) IP címe a routeré kell legyen.
2, összekábelezed, meg stb. ez szvsz nem igényel speciális beállítást.
3, WPA-PSK kulcsnak meg mondjuk beírod bankkártyád számát (az elég hosszú is, meg el sem felejted ;) ), értelemszerűen a WPA-PSK kulcsot a csatlakozó WIFI-s gépeken is be kell majd állítani. (Ha nagyon paranoiás vagy akkor az SSID broadcastot letiltod.
4, Milyen szoftveres beállítás? (a WPA-PSK kulcsot be fogják kérni.)
5, Lásd DC-s fórumok.
A router weboldalát nézegetve ezeket meg kell(ene) találnod. A kulcssszavak: WPA-PSK és SSID.
Ja ha esetleg gyárilag nincs elindítva a wifi adó akkor azt is be kelll kapcsolni. -
Hero15
csendes tag
Szisztok!
Lenne gy kérdésem hozzátok!
Na szóval.Vettem egy Microcom csomagot a MeTroBan (1 db Microcom Broadband Router WiFi 11g és 2 db Microcom USB Adapter WiFi 11g.).Na tehát előre is leszögezem naon láma vagyok a hálózathoz!Az a gáz hogy semmilyen felhasználói kézikönyvet nem kaptam a csomaghoz csak 3 lapot amiben a driverrek feltelepítése van (a 2db USB-s adapter) meg egy olyan lap amire az van ráírva hogy dugja össze a kábeleket és már működik az internetmegosztás!Na akkor a kérésem az lene hogy:
1.Milyen IP alapján tudnám a routert a böngészőablakból kezelni?(A routerren a papíron a dobozon semmiféle IP nincs)
2.A beállításban is szeretnék segítséget kérni.A net 3 gép között lenne megosztva.Az egyik gépbe (amihez kötve lett az ADSL abba kábel menne a routerből).A másik két géphez (1 Laptop és egy asztali PC) ezen az USB-s adapterren menne a net!
3.Le szeretném ''zárni'' a netet hogy az utcáról idegenek ne tudjanak netezni!
4.Mindegyik gépen Windows Xp-van Sp2-vel, és kéne még szoftveres beállítás is!
5.Szeretném hogyha az én gépemen menne a décé aktív módban.Mit kell tennem hogy működjön routerrel.
Remélem tudnak nekem segíteni!
Üdvözlettel Hero15 -
MikySoft
tag
válasz
-=Valium=- #1016 üzenetére
Melyik? a mikysoftos vagy a solyomors os?
-
duli
tag
Hi.
A ökvetkező kérdésem lenne . Netmegosztáshoz van egy D-Link DWL-924 routerem ezzel szeretnék kapcsolódni egy 30 méterre lévő Pci-os Wi-fi kártyához , akadály 2 db téglafal , de az antennákat ki tudnám tenni ablak mellé is . A két ház között további akadály nincs . Valakinek esetleg van tapasztalata? Látná e a két eszköz egymást? -
-=Valium=-
aktív tag
válasz
-=Valium=- #1008 üzenetére
Ja most nézem hálókarival akarja osztani.
Bár azzal sem fog menni mert ott meg az első eszköz az a hálókari amin jön a net és az a kari amin menne tovább már nem fog továbbítani semmit mert az már a második eszköz lenne. -
dat
senior tag
válasz
-=Valium=- #1006 üzenetére
sztem arra gondolt, hogy ő wireless kapja a netet, amit aztán sima lan-on megosztana..
-
timjo55
csendes tag
Egy kérdésem lenne vezetéknélküli hálózaton kapom az internettet meg lehet -é osztani hálókártyán másik gépekre
kösz timjo55 -
takyka77
tag
Szevasztok!
A problémám a következő:
Notebook-ban ki lett cserélve egy wlan kártya egy Gigabyte GN-WMAG pcmcia kártyára.
Telepítés ok, lát egy wlan hálózatot, de nem tudok hozzá csatlakozni. A routeren dhcp fut, semmi szűrés ilyesmi, többi gépem simán látja. Ahogy néztem az asztali gépemen van a wlan hálónál egy AEGIS protocol ami a notebooknál nincs telepítve!
Lehet, hogy ezért nem tudok csatlakozni?
Aktív témák
Hirdetés
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Konzol Screenshot
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Vicces képek
- Még mindig nem döntött az ASML High-NA gépeiről a TSMC
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Xiaomi 13T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Vadiúj SSD-k!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest