- Yettel topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mankó
veterán
Én valahogy nem vettem igazán észre. Egy régi Intel Extreme SLC ssd-n (még trim nélküli, de nincs is rá szüksége) van a rendszer, a win 7-nél is használt beállításokkal sem érzem gyorsabbnak.
Lehet az indexelést kellene vissza állítanom a meghajtónál?
Nem uefi-be lett telepítve, ez is belejátszhat esetleg?
Csak a hangkártya driverét tettem fel pluszba, mert minden működött rendesen a telepítés után. Lehet ez is probléma a sebesség kérdésben?
-
Végignéztem a linkeket, nálam egyik sem oda visz, csak bemutató videók, de egyébként most mondjuk ezzel kezdődik a cikk:
Update 10:30 AM: We’re seeing some reports of issues accessing and downloading the apps. The team is working on a fix now. Please check back later.
Mondjuk részemről mindegy, mert beta store-ból egy facebook-ot se tudok letölteni..
-
Aarpok
őstag
Windows Insiders who have installed KB3035129 may see reports in the Settings app under Update & recovery that a new preview build is available. Attempts to download the new build result in Error 0x80246017.
KB3035129 included a code change which unintentionally had the side effect of changing targeting for builds, allowing builds that are exclusive to Microsoft employees to appear available. No new builds are available which are newer than 9926 at this point. We will issue another update shortly to correct the issue and ensure that Windows Insiders are able to successfully get the next build which is made available to you. We apologize for the confusion and thank you for your continued participation and feedback.
Ezt találtam az insider appban.
-
Tournament
aktív tag
Hát sajnos igen azt gondoltam mivel 1-2 hét mulva jőn valami + feature build .
A Magyar nyelvet persze megint nem rakta ki még msdn-re se pedig irták hogy elérhetővé teszik , de nem gond mert megcsinálta a W.N. forum adminja a nyelvet hozzá és még isot is csináltCsak 1720 mui fájlt rakot át magyara amivel a gépházon kivül minden magyar lett .
-
vlevi
nagyúr
Láttam ilyet én is. Habár nálam b....hatja a visszaállást, mert az első volt, hogy töröltem minden előzményt. Csak 64gigás az SSD, amin van, spórolni kell a helyen.
hiberfil.sys-t is törölném, mert nem fogok hibernálni, de nem találok ilyen beállítást. Marad a jólbevált powercfg -h offMás. Élő csempéknek lőttek? Némelyik azért csak jó lenne, ha menne.
Megaztán a gépen lévő kikapcs gomb most sem megy.
Lehet, hogy teljesen új, nulláról telepítés lesz ebből hétvégén... -
Ezidáig nem volt időm alapjaiban vizsgálni a rendszert, de a 9926-ban még ott vannak azon "fájlok" és " nyomok" amik biztosan nem engednek update-elni véglegesre.
Holnap meg talán hétvégén már lesz időm(ha megint nem figyel be ilyen "gyorsan, de septiben" meló stb), hogy a kernelt megnézzem... Szvsz augusztus környékén fog megjelenni a szokásos 90 napos RC, amit majd valóban lehet véglegesre frissíteni(de 10-nél még ez sem biztos), de mint írtam ezidáig nem jutottam el a kernel-ig... (Mindig ott a "titok", legalábbis ezidáig mindig úgy volt)
A jelenlegi verziók pont azt a célt szolgálják, ami a neve, azaz TP, szóval senkit nem az érdekel(mármint hibák szempontjából), amikkel az átlag user-k előjönnek, mert a kernel-t meg úgy "általában" a rendszermagot tesztelik(bár ezzel Te nyilván tisztában is vagy)Az egyetlen dolog, amivel nem értek egyet az MS-el(de már 8.1-nél sem), hogy illet volna egy natív x64-es verziót készíteni, nem pedig töketlenkedni, hogy a 32 bites app-okat is tudja futtatni.
-
Privbe adhatok linket ha gondolod, de előtte azért érdeklődnék, hogy milyen sávszéllel töltesz lefelé?
(Ahol melóztam, gyorsan feltoltam 5 perc alatt cluodba mindkét (x86/x64) ISO-t, de a cloud fiókom ingyenes, nem tudom hogy lefelé így mennyi a sávszél(most meg "süvítek hazafelé" itt csak max 5-10MBit/s van jelenleg, sosem próbáltam mennyivel megy a fiók amúgy maxon), de ha gondolod, megosztom a letöltési linket PRIVÁTBAN, hátha gyorsabb...) -
vlevi
nagyúr
Nekem 30-40Mbit/sec-el töltődött (60-as netem van). Letöltés közben néztem a taskmanager performance lapján.
OneDrive-al mi van? Mintha abban semmi változás nem történt volna a 9879 óta. Vagyis, a 9879-ből kivették a Win8-ban használt módszert, és visszarakták a win7 féle, semmi extra alkalmazást, és most is az van. Ráadásul el sem indul.
-
ReSeTer
senior tag
Ugyebár azért kérdezem, mert jelenleg még azt se találom a googleban, hogy milyen követelménye van a 8.1 64bit UPDATE 1-nek. Mert anno olvastam valahol, hogy a 64bitesnél megint szigorítottak valamin az update óta.
Tervezem, hogy áttérek 64bit-re, de nem tudom, hogy az e5200 vajon elég-e.
Hol találom meg azt, hogy az update 1-es 64bit mit kér egy processzortól? Csakis a sima 8.1-eset találom.... -
Már kezdem azt hinni, hogy az én példányom megy a legjobban. Persze a mail app többnyire nem syncel, de néha igen (be-be röffen mint az öreg trabant)!
Még a Vizúr féle régi magyar természeti témát is rányomattam, és ettől végre lett egy igazi sajátgép ikonom az asztalomon nem csak parancsikon. Tök jó. -
Azt hiszem, hogy az lehet a gond ,hogy az email címemben nagybetű is előfordul (ezt közben már megpróbáltam javítani, de látszik, hogy a windows rendszerek, mivel náluk elvileg mindegy,hogy kicsi vagy nagybetű, ezért össze-vissza nem egyértelműen kezelik a problémát és emiatt én sem tudtam egyformán kisbetűre javítani mindenhol) és a windowsban ez mindegy (a jelszó kivételével) ,nem úgy mint a linuxnál , ahol nem mindegy. Nade az én azonosítom vajon hány és milyen fajta szerveren fut át, mire elér a céljáig?
Ugy gondolom, hogy ez lehet az én problémám veleje.Ahogy nagyanyáink mondták nem mindegy , hogy vidd ki , vagy idd ki ( a bilit ) !
-
-
törölt tag
Valahol elmélkedtek a dolgokról, és azt írták, hogy valószínűleg a tálca átlátszósága is el fog tűnni, hogy egységesebb legyen a felület, a kommentek között meg nagy volt a felháborodás. Aztán most hogy láttam a képeden, így gondoltam megkérdezem, mert nem követem már aktívan a kiadásokat, és nem tudtam, hogy csak egy verzió ilyen.
-
CharlieDrop
veterán
Áh, azt tudom, hogy még nem kész.
Az érdekelt volna, mennyire használható egy atomos gépen.
Bár lehet surface pro lesz belőle, ha vásárolok, de momentán lehet elég egy kisebb tab is elég, amúgy is a dolgok java részét notin csinálom, csak ha éppen valahova el kell ugorjak
-
premete
veterán
Ne adj a Google-nek ötletet, mert beépítik az androidba is ezt a kikapcsolhatatlanságot, mert jó pénzért el lehet adni, ha éjjel-nappal pontosan tudják, hogy merre vagy.
@3G: ezt is elqurta a microsoft, win 7 alatt lehetett csak 3G-re állítani a mobilnetet, windows 8-tól nem lehet, és a mocsok ugyanott csak 2G-vel csatlakozik, ahol ment win 7 alatt a 3G only.
A telefon pedig 2g only módban volt, mert a xar térerő miatt automatán fél nap alatt leszopta az akkut.
Szóval én szeretem magam beállítani a dolgokat, és nem a birkamenet főkolomposát követni, vagy a rémhírtvből szerezni az informatikai információkat. -
premete
veterán
Nekem 1998 óta vannak okostelefonjaim, képzeld el, kibírtam azt, hogy akkor legyenek bekapcsolva, amikor én akarom, nem kellett a Microsoftnak dönteni helyettem:
Megértem, hogy te például elvárod, hogy más döntse el, hogy mire van szükséged, én pedig szeretek magam dönteni.
@SharpSA: Sokaknak direkt jó, ha más gondolkodik helyettük, mert önálló gondolatuk nincs, majd a Nagy Testvér megmondja, hogy mi a jó, és mennek a birkamenetre, tüntetni a gaz imperialisták ellen. -
King Unique
titán
-
vlevi
nagyúr
".30 gigát nem akartam leszinkronizáltatni vele Surfacere"
Főleg, hogy egyre több eszköz jelenik meg, amiben 32G flash memória (vagy akár csak 16) van. Nem csak a kínaiakra gondolok, hanem a 8"-os Win8-as táblákra.
Arra nem szívesen szinkronizálnék le 1 gigát sem, nemhogy harmincat... -
vlevi
nagyúr
"OneDrive új megközelítése senkinek nem jó"
Nem is értem, miért csinálták?
Mi volt a baj a win8 óta megszokott, nagyonjól működő onedrive integrációval?
Mert nekem ez tényleg úgy néz ki, mintha teljesen kivették volna a win8-as onedrive megoldást a 10-esből, és jobbhíján belerakták a win7-ig használt változatot, ami semmivel sem különb a google drive, dropbox, ... -nál. -
-
bepken
veterán
basszus...gondoltátok volna, hogy 30 GB dinamikus VHD-ről nem bootol be a rendszer, hogyha csak ~29 GB szabad hely van a fizikai lemezen? mert én nem...
- bár így átgondolva, egész logikus.
mindegy, úgyis újra akartam pakolni az egészet fix méretű VHD-re, mert tényleg nagyon belassult néha. szóval csináltam magamnak egy kis programot délutánra
-
törölt tag
Nem mondta senki, csak a 8-ból indultam ki
A telemetria azért zavar, mert nem tudom pontosan, hogy mikor milyen adatot küld ki, meg miről. Tesztelni "életlen" rendszerként nagyon jó, a telemetria hasznos az MS-nek, de a dolgaim meg adataim közé nem engedem be
Én remélem, hogy kiveszik, mert nem emlékszem rá, hogy akár a CP verzióban lett volna ilyen a 8 idején.
-
bepken
veterán
ja igen, ezt nem részleteztem
tehát élesben Win7-et használok, szerencsére ez működik rendesen - igazából be is b@szott volna, ha nem
- a hiba csak a VHD-n lévő Win10 indításakor jött elő. (mely a D:\ partíción, az éles rendszertől viszonylag szeparálva található)
nem tudom, hogy mi nyúlhatott bele abba a VHD fájlba úgy, hogy az egy héttel ezelőtt gond nélkül bootoló rendszer most azt mondja, nincs elég hely rajta.
CJ4567! a dinamikus VHD-re gyanakszom egyébként, korábban szóltatok is, hogy lehetnek vele gondok...szóval lehet, hogy majd este nekiállok újra telepítgetni...ezúttal adok neki fixen 30 GB-ot.ja visszatérve...mindjárt megnézem, hogy újból lefuttatva (legutóbb megszakítottam) mit csinál. most már ugye a Win10 kikerült a buliból, hátha az fájdította meg ennyire a fejét...
szerk: (újraindítás után)
így most már minden rendben volt, szerintem azért akart folyton ellenőrizgetni, mert ott volt az a bejegyzés a boot managerben, ami pedig egy - valamiért - hibás "partícióra" mutatott.
na de mindjárt rákeresek erre a hibára, hátha más is belefutott rajtam kívül hasonlóba
-
törölt tag
-
King Unique
titán
Köszönjük a cikket, kiderült belőle számomra pár hasznos infó!
Érdekes ez a Perview build dolog, bár azt nem írtad, h "át lehet-e ugorni néhány kiadást", tehát akár Slow/ Fast van beállítva, ha én csak egy későbbire szeretnék majd frissíteni, akkor azt megtehetem, v lesznek "előfeltételei" korábbi buildek felrakása tekintetében??(#1381) bzoley: pendrive függő is...nálam van amelyiknél jobb felül megjelent a piros kis értesítés, van amelyiknél nem... De, új értesítési központban minden esetben és leválasztás is normálisan zajlott, pendrive LED-je kialudt, külső HDD leállt. Ezekből már bőven lehet tudni, h leválasztható.
A végleges megjelenítést vsz ez a piros kis izé megjelenése + értesítési központ üzenet lesz.
-
bzoley
veterán
Ez az action centr tényleg ekkora nagy baromság, vagy csak nem úgy működik valami, ahogy kéne. Pendrive eltávolítás eddig vagy feldobott valamilyen üzenetet, vagy nem történt semmi, de akkor gáz volt. Miután megnyomtam a gombot csak vártam, és sehol semmi. Már kezdtem kétségbe esni, (mert win10-nél elég változatos problémák voltak eddig pendrive-val, és eltávolítással), de aztán látom, látoom, hogy az AC ikon sarkán van egy kis "izé". Egér fölé, van egy új üzenet. És utána még mindig rá kellett kattintani, hogy lássam, a pendrive eltávolítható. Biztos, hogy ez így működik normálisan? Mert akkor ez megint marha nagy előrelépés az egyszerűség felé.
-
Milestone2
nagyúr
"...Igyekszem nézni egy mobilsticket majd valahonnan és kipróbálni ha lehet..."
Most, hogy Szabonagyur mondta, utána néztem, nem is olyan nagy befektetés, mint régebben volt, most találtam egy sticket, ami a leírása szerint tudja a W8-at, és annyiba kerül amit még be tudok áldozni, ha esetleg mégse működne...Majd írok, mi lett....
-
premete
veterán
Az, hogy most még lassúbb és az akkuról kevesebb ideig megy, az nem is idegesít, de az, hogy a fucking mobilnet hol van, hol nincs, esetleg a 10. újraindításkor lesz, az már az MS faxsága 2014-ben.
Nem driver gond, felismeri a modemet, a szolgáltatót, jó apn-t ír be automatikusan, csak csatlakozni nem tud legtöbbször. A MS support is megérne egy misét, kb. 1 hónapja ígérték, hogy visszahívnak a megoldással, de szerintem elfelejtették simán.@Milestone2: Lehet szebb, ha a net egyikünknél sem megy; én használni szoktam, nem nézegetni.
Mondjuk a te wlanod 1500.- Ft, az én wwanom 30000.- -
anorche1
őstag
-
King Unique
titán
Lehet, de megjelent a piros felirat és full újra kellett indítani. Illetve most már tökmindegy, mert azóta kiléptem a rendszerből....és gondolom restart után viszont biztos elölről kezdi.
Bár, fura, h megmaradt a letöltési mappában egy nagyméretű fájl, lehet, h ez az, v máshova tölti, hol lehet megnézni -
szabonagyur
félisten
Valamitől magához tért és meglátta a frissítést... előtte kiírta párszor, hogy update error majd újrakeresés és már fent is van
Szerk1: Mondjuk azt hittem, hogy az action centerben lesz a notification center beépítve.
Szerk2: Másnál is úgy van, hogy ha rámegy a hálózati ikonra már nem csak a jobb oldali sáv jön be hanem maga a gépház? -
vlevi
nagyúr
De, az volt.
Most kipróbálom így.
De az az érdekes, hogy, gmail fiókom van, ezek közül az összes levél mappa be van állítva kedvencnek, legalábbis be van csillagozva, és abban benne van az új levél, de mégsem értesített. Az inboxot viszont nem lehet kedvenncé tenni.szerk.: Nem. Semmi. Ott az új levél, de nem szól.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV - 14" FHD 120Hz - Ryzen 9 - 4900HS - 16GB - 2TB - RTX 2060 - Win11
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Jótállás: 2027.02.16.-ig
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
- LG 27UN83A-W - IPS LED - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - USB Type-C - HDR 400 - AMD FreeSync - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest