- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geth
veterán
-
King Unique
titán
válasz
Pyttawrx #119165 üzenetére
Ott maga az ISO-fájl volt a gond, ha annál nagyobb az
install.wim
fájl mérete 4 GB-nál, akkor azt nyilván eleve nem lehet FAT32 fájlrendszerű pendrive-ra másolni, azért ajánlotta fel a Rufus is az NTFS-t. Ha kisebb 4 GB-nál, vagyinstall.swm
fájlokra van darabolva, akkor viszont értelemszerűen nincsen ilyen gond, akkor a FAT32 is opció, a Rufus is arra formázta volna. Egyébként korábban pl. a 1909-es MSDN ISO-fájloknál volt olyan forrás, ahol eleve adott volt azinstall.swm
ISO, szerepelt is a nevében a "fat32 compatible" megjelölés. Sőt, ugyanott már a 2004-esből (19041.264) is van ilyen, illetve consumer és business ISO egyaránt (külön-külön), azért 9,43 GB a mappa mérete. -
válasz
Pyttawrx #119108 üzenetére
+ King Unique & Doky586: Köszi!
Közben már csinálja, elvileg minden OK lesz.
Ezt a progit szoktam használni, de csak lemezképet szoktam csinálni/menteni, amivel csak ugyanaz vagy ugyanakkora meghajtóra tudom vissza tenni és nem is tudtam ilyen hasznos funkcióval is bír, amit a videón láttam.King: Azért, mert eladtam a 2TB Samut és majd szerzek be egy másik SP A80 (2TB SSD-t)
Bőven ráfér az 1TB-ra is, mert csak a rendszer van rajta + programok, játékok és egyéb. -
hiuuz
csendes tag
válasz
Pyttawrx #119012 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Leellenőrizve, az új kulcs is Volume/MAK!
Félreértés ne essék, a bejegyzésemmel nem "hisztizni" akartam! Inkább azzal van bajom, hogy itthoni neves számtekoldalak is reklámozzák/reklámozták a dolgot, és én is csak e miatt vettem meg. Azt gondolná az ember, hogy ők azért vannak annyira jártassak a témában, hogy ezzel tisztában vannak!
Inkább okulásul osztottam meg, hátha van aki jobb helyre rakja majd azt a pár ezer forintot.
-
King Unique
titán
válasz
Pyttawrx #118918 üzenetére
Az a része már ki lett tárgyalva, arra már ment válasz, ez most másik téma. De az előbbinél is amúgy a clean install a 0-ról max. csak egy lehetőség, de nem feltétlen kizárólagos, mivel az alaphelyzetbe állítás is opció lehet, sőt hivatalosan maga a Microsoft is az utóbbit javasolja eladás/elajándékozás előtt.
-
Orionk
senior tag
válasz
Pyttawrx #118865 üzenetére
Szia, Köszönöm, tényleg működött, eddig úgy tűnik.
Két észrevétel eddig:
- megváltoztatta a beállításokat a rendszer beállításoktól a kisebb dolgokig, pl. Windows fájlkezelőben újra be kell állítanom, ami már egyszer be volt, hogy hogyan szeretem a megjelenítést.- Másik, hogy 15GB-ot "lecsippantott" a C: meghajtóból. Két részre van formázva az SSD-m. 100GB a C:, ami a Win és másik meghajtó az adatok.
A C:-n 30GB szabad terület volt a Feature Update előtt és most 15GB szabad terület van.
Ilyen sok 15GB lenne az új Win? Mi történhetett?
Köszönöm -
törölt tag
válasz
Pyttawrx #118658 üzenetére
Így ahogy mondod, általában. De rég volt már az amikor appleéknél még menő volt az "it just works". Van nekem is Macbookom, iPhoneom, iPadem, legszívesebben elfelejteném, hogy mennyit szívtam Catalina frissítés után az iClouddal, vagy a tv+ és music szolgáltatásokkal. iCloudról semmit nem tudtam megnyitni, láttam a fájlokat, de semmit nem tudtam kezdeni velük. A többi online szolgáltatásuk meg folyamatosan azt kérte, hogy jelentkezzek be. Nyilván be voltam jelentkezve, de ő valamiért nem látta. Airdrop az hol működik hol nem. iCloud tabs pedig olyan dolgokra képes, hogy inkább hagyjuk. Én saját bőrömön élem át, hogy semmivel sem különb egyik sem.
-
-
King Unique
titán
válasz
Pyttawrx #118199 üzenetére
Igen, ilyenkor adja magát a clean install, valóban az lenne a legtisztább. De ha nem akarja a 0-ről újratelepíteni és mindent kezdeni elölről, akkor nem feltétlen ez lesz számára a legjobb megoldás. Ha maga az ISO nem volt agyontákolt és csak az aktivátor volt a "szemét", akkor annak eltávolítása után elvileg rendben lehet. + Ha rátol egy MCT-s in-place upgrade-et, akkor az megint javíthat rajta, meg az gyakran a kamu aktiválást is kiüti és utána újra kell aktiválni.
Mármint az "olyan" vacak toolok használatánál, mert normál esetben, egy megfelelően aktivált Windowsnál nyilván nem.
-
Ronaldohun
tag
válasz
Pyttawrx #118196 üzenetére
Pyttawrx , RoyBatty :
Aktivátorral lett megoldva. Lehet megpróbálom először a termékulcs megadást. Ha valami vacakol akkor végső megoldásként marad újratelepítés. Nekem csak annyi a lényeg, hogy normálisan menjen, meg gond nélkül tudjam frissíteni.
Köszönöm a segítséget!
EDIT:
King Unique: igen, PRO verzióm van. -
-
RoyBatty
aktív tag
válasz
Pyttawrx #118193 üzenetére
Igazad van, a legtutibb megoldás a clean install, de a kérdező pont ezt szerette volna elkerülni
Az újratelepítés felülírja a rendszerhez tartozó összes dll-t is, azok esetleges manipulációit eltünteti, viszont tényleg maradhatnak mindenféle "szemét" háttér-szolgáltatások és programok a rendszerben. -
Messi1983
csendes tag
-
Messi1983
csendes tag
-
-
válasz
Pyttawrx #117959 üzenetére
"ezt ajánlom mindenki figyelmébe még1x:
"Szerintem meg, ha a topikgazda leír és kér valamit, akkor ahhoz tartsd magad, pláne hogy számtalanszor ki lett itt vesézve ez a téma! ""Az nem zavar, hogy te sokkal hamarabb kezdtél a témára reagálni, mint én?
Én a ti reagálásaitokra írtam. Ha ti figyelembe veszitek a "topikgazda ajánlásait" én is figyelembe vettem volna.
De nem vettétek figyelembe.
Szerk.: Jááááj, megint az ostoba "co matrica-linked", ami egy teljesen indifferens, témához nem tartozó, százszor elmagyarázott és megcáfolt "érvelésedre" mutat. Grat!
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Pyttawrx #117934 üzenetére
Ezt a mondatodat sem értem (ugyanúgy mint egy másik hozzászólásomra adott válaszodban), de lehet bennem van a hiba, már késő van.
Szerintem ha jön egy nav ellenőr és kérdezi, hogy honnan van a windows és felmutatsz egy számlát, amin tételesen szerepel, akkor nem értem neked mint vevőnek ebből mi bajod lehetne. Ha garanciális problémád lenne (egyszer csak nem működik a kód), akkor azt esetleg lehet nehezebben tudod érvényesíteni egy aprós üzletnél, de szerintem ha valaki megbízható embertől vásárol, ilyen problémája nem lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Konteó topic
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Apple TV+
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Banggood
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Gyermek PC játékok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Quadro FX 570 eladó
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest