- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
AsakuraDave
őstag
válasz Pyttawrx #127807 üzenetére
Amikor bekapcsolom a gépet csak akkor használja a gépet pár másodpercig esetleg percig. Ez nem valami auto scan windows startkor ezt nem lehet mondjuk heti 1x-re rakni?
There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
AsakuraDave
őstag
válasz Pyttawrx #127844 üzenetére
Már ne haragudj de hány ezerszer leírtam, hogy ugyan ez a problémám volt X470 Tachi + R5 2600 -al is amin NEM beta bios volt, ez nem számít, haló??? Csak azt hagytam mert úgy is ment eladásra.
Win 10 PRO, official microsoft oldalról.
Nem vagyok IT analfabéta eléggé értek a gépekhez, szoftverekhez, tudom őket használni.
Magam rakok össze gépeket ha valami nem megy egy gyors gugli és már is megoldottam.
Csak a Win10 nyomoruságait nem tudom néha megoldani, érdekes
Olyan problémákkal jöttem ide amire NINCS megoldás a neten se, nem én vagyok az egyedüli balfék akinek ilyen gondja van és neki nem segít semelyik "tip" se. De értem én, ha ti se tudjátok megoldani akkor csak az lehet, hogy az adott személy egy értelmi fogyatékos a microsoft meg helikopter.@Zolka75
Akkor kérlek adj megoldást a szoftveres gondjaimra illetve egy tök alap funkcióra, hogy egy nyomorult telepítési mappát nem lehet megváltoztatni sehogy sem. Nem érdekel, hogy egyéni probléma mert van akit nem zavar van akit igen pl engem és sok mást ezer meg ezer post van róla neten érdekes, hogy mekkora ratyiság hogy microsoft játékokat csak ilyen nyomorék módon lehet telepíteni.
De tudom majd jöttök újjal mutogatva a hardver gyártókra meg menjek xboxra ha játszani akarokThere's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
steele80
senior tag
válasz Pyttawrx #127868 üzenetére
Én csináltam biztonsági mentést ezért tudom pótolni. Egy olyan ablak ugrált fel indításkor, hogy a telepítés véglegesítése, belépés ms fiókba, telefon összekapcsolása alkalmazással. Nemrég frissült a rendszer az újverzióra és azóta csinálja. Nagy bajom nincs az ms fiókkal, csak azért nem használtam, mert mindig hibaüzenetekkel bombázott, hogy javítani kell. Azt sem értettem, mert a felajánlott javítást lefuttatva ismét javítanom kellett és ez így ment addig, amíg nem váltottam helyi fiókra.
-
steele80
senior tag
válasz Pyttawrx #127873 üzenetére
Nem lehetett kihagyni, 3 nappal későbbi emlékeztetés volt, illetve bezárni az ablakot, ami ugyanaz volt mint a 3 nappali elhalasztás és a tovább gomb. De arra jó volt ez a mai incidens, hogy az egyébként is cserére érett lapos helyébe egy almás lépjen és visszatérjek a mac os-re. Az office 365 már azon is szépen dolgozik nekem meg csak arra van szükségem és a Logic Pro X is kiválthatja az eddigi SFP-t.
-
-
nagyúr
válasz Pyttawrx #128287 üzenetére
UEFI képes VGA esetén a VGA-t illetőleg nem kell semmit piszkálni, simán megy (kivétel azért előfordulhat) legacy BIOS-os lapban, illetve UEFI BIOS-os lapban CSM (legacy) módban telepített rendszer mellett is.
#128288Doky586: lényegében miben/mi lassabb legacy módban UEFI-hez mérten ?
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
eszgé100
őstag
válasz Pyttawrx #128283 üzenetére
valami köze van, és ha jól emlékszem, akkor valami hasonlót írt ki az első indításkor fekete képernyőre is, mint amit Doky586 linkelt. Az egész azért zavar, mert szerintem emiatt nem csinál semmit a gép bekapcsolás után kb 15-20 másodpercig. Utána megjelenik az nVidia-s szöveg, majd felvillanik egy POST képernyő, aztan 2-3 másodperc a windows bejelentkező képernyőig.
#128288 Doky586: köszönöm a linket, logikusan gondolva hülyeség lenne legacy módban hagyni egy modern rendszert, jól gondolom?
[ Szerkesztve ]
"-Meddig tart a játék? -Amíg mindenkinek ki nem verik a fogát..."
-
-
tothjozsi96
addikt
válasz Pyttawrx #128956 üzenetére
Ahogy mondtam lehet csak én gondolom így, de nem tudom elfogadni ezt az ~50 ezer forintos árat. Vásároltam már Soft-Direct-től is korábban COA matricás kulcsot, de ahogy Itt olvastam nem feltétlen vagyok beljebb azzal sem. Tehát tök mindegy hogy Soft-Direct vagy Goodoffer a kulcs mert egyikre sincs garancia kvázi.
Legalábbis én így értelmeztem ezt az egészet.Egy COA matricás kulcs 22k. Az se olcsó de arra még azt mondom hogy belefér.
Egy i7-10700K-s setuphoz kellene a kulcs, többszöröse a konfig ára mint a Windows 10-é, de akkor is túlzónak érzem ezt a közel 50 ezer forintot.
-
tothjozsi96
addikt
válasz Pyttawrx #128963 üzenetére
Ezt már olvastam, Soft-Direct-en ezt írják a license-re,
"Új szoftverlicenc, ellenőrző CoA matricával, termékkulccsal, számlával, licencszerződéssel. Felújított számítógépekről leválasztva (MAR OEM). Az EU jogszabályoknak megfelelően korlátozások nélkül értékesíthető és felhasználható. A termék nyelvi korlátozás nélkül használható."
-
lucky07
aktív tag
válasz Pyttawrx #129734 üzenetére
Szia a bios uefi mert lehet benne egérrel müködni a Windowst pedig a microsoft oldalán levő boot készítővel csináltam pendrive-ot.
A Windows fel is települt de amikor megváltoztatom a boot beállítást az adott ssd-re be tölt fekete képernyő és villog egy kurzor bal oldalt és ennyi
Még annyi hogy van benne egy másik ssd de annak van olyan amikor a bootolási sorrendet állítom hogy boot manager és arról bootol is a másik ssd
De ennek a samsung ssd-nek nincs ilyen hogy windows boot manager csak maga az ssd neve ki választom és csak ez a fekete képernyő fogad utána.[ Szerkesztve ]
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=lucky07 Üzlet menete: http://logout.hu/bejegyzes/lucky07/ha_uzletelunk.html
-
Zoz
őstag
válasz Pyttawrx #130336 üzenetére
Meg lehetne próbálni a rendszer visszaállítást egy korábbi időpontra.(Feltéve ha engedélyezve volt a visszaállítási pontok készítése.)
Másik tipp: csökkentett módban készíteni egy új felhasználót, és megnézni azzal működik-e. Ha igen akkor a felhasználói profil sérült. -
King Unique
titán
válasz Pyttawrx #130336 üzenetére
Ilyenkor jó lenne tudni, hogy mi volt a probléma előzménye, mi történt pontosan.
Egy másik válaszban le vannak írva a javítási, helyreállítási lehetőségek, azokat lehet célirányosan próbálgatni. + Ezeket, ha a felhasználói profil sérült.
-
King Unique
titán
válasz Pyttawrx #130750 üzenetére
Az adatmentés az adatmentés topik témája, az ügyben értelemszerűen ott kellene érdeklődni. De ha SSD-ről, vagy TRIM-et támogató SMR HDD-ről van szó, akkor felesleges, mivel ott törlés után lőttek a fájloknak. Meg ha azóta "ügyesen" aktívan használva volt a meghajtó, rajta a Windows 10, vagyis eleve történhetett írás, akkor szintúgy.
-
nagyúr
válasz Pyttawrx #130962 üzenetére
Nem írták, hogy nem világos, azt írták, nem lehet megoldani egyetlen válasszal.
Leírtam mit akarok, egy konkrét program esetleges leállítását, törlését szeretném korlátozni. Jelszóval védeni vagy mittudomén. Ennyi.
De már látom, nem egyszerű ennek a megoldása. Talán majd valami külső progi. -
aldebaran
őstag
válasz Pyttawrx #131361 üzenetére
Már vagy 10 éve használom, sose volt vele gondom, de aki szereti kézzel szedegetni a drivereket és biztonságosabbnak tartja, meg.... izé, azt nem lehet és nem is akarom meggyőzni. A kérdező kérdezett én meg adtam egy megoldást. Ennyi.
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
isti732712
aktív tag
válasz Pyttawrx #131774 üzenetére
Alaplap neve Gigabyte PA65-UD3-B3
CPU típusa DualCore Intel Core i3-2100, 3100 MHz (31 x 100)
Videokártya GeForce GT 710 (1 GB)
Alaplapi lapkakészlet Intel Cougar Point H61, Intel Sandy Bridge
Rendszermemória 4080 MB (DDR3 SDRAM)A memtestet mindenképp megcsinálom!!
Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember.
-
Geth
veterán
-
-
nagyúr
válasz Pyttawrx #132212 üzenetére
& King Unique, vlevi, twofatcat:
Köszi a gyors választ!Eddig azt hittem a C: meghajtón elérhető túl kevés tárhely az oka (~10GB), a kompatibilitási problémák eszembe se jutottak.
Az a gond, hogy én szívesen maradnék a jelenlegi rendszeren, de ha májusban lejár a támogatás, akkor gondban leszek.
Most 6GB-ot sikerült felszabadítanom, 16GB elég lehet a frissítéshez? Ha nagyon muszáj, még kb. 5GB-ot fel tudok szabadítani...
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- NOD32 / Internet Security / ESET termékek hivatalos forgalmazója
- Grand theft auto (Gta) collection pakk(pc)(foliázva)
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest