- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
jozsi252
veterán
Bakker nem hiszem el. Megnyitottam Internet Explorert ahogy mondtad, és hibátlanul betölt az oldal, meg letölteni is tudok, illetve ő alapból http-vel nyitja meg.
Persze mikor megnyitottam az IE-t, egyből dobta fel a Kaspersky-t hogy telepítse-e a beépülő modult, isten ments!De így most már hibátlan, amíg az oldal üzemeltetői nem csinálják meg rendes a tanúsítvány részét hogy jól menjen a https addig marad ez a megoldás.
Köszönöm szépen!
-
HartgeH3-2.8
addikt
+1
Én a Microsoft ügyfélszolgálatot hívtam fel, hogy OEM kulcsom van,számlám, COA matrciám stb, hogy adott esetben segítenének e fő komponens cserénél új kulcsot adni/megoldani az aktíválást, ha mondjuk a szokásos eljárás nem menne ami az oldalon van.
IGEN
Szerk:
Természetesen a webes eljárásnak (is) feltétele, hogy MS accounthoz kell kötni, a liszenszet. Abban az esetben működik csak fő komponens cserénél az újra aktíválhatóság lehetősége. (Amire reméljük nem kerül sor) -
törölt tag
Köszönöm!
Még egy apróság: ha majd lecserélem
végrea HDD-t SSD-re, akkor tiszta Win 10 PRO telepítést használhatok?Mert nem biztos, hogy a másodlagos gépre lesz idén fölös' 20.000 forintom, és az ingyenes frissítési lehetőség minden kiskapuját be akarják zárni december 31 után.
Röviden, mert túlbonyolítottam: el fogja fogadni a 10 a Win 7 OA matricás kulcsot, amit korábban használtam már 10-hez, vagy inkább klónozzam majd a rendszert az SSD-re?
-
-
movax
őstag
És akkor mi van, ha pörgeti, az a jó ha van, mit, nálam az alapból 2,10-es i7-est turbózza 2,6-2,7 GHz-re (most pl. 5 százalékos terheléssel) és folyamatosan így megy, évek óta, hálistennek, legalább ugrik a gép. A ventit nem pörgeti, tehát melegedés sincs. Teljesítménycentrikusban van gyakorlatilag öt éve, miért futtatnám negyed vagy ötöderőn. A böngészést is nVidia-procival tolom, nem az alaplapival. A kihasználatan hardver pazarlás.
Az egyetlen hátrány az akkuidő csökkenése, de a mai világban mindenhol van konnektor.
-
eax1650
aktív tag
De az a gáz, hogy a kártya valójában TP-LINK TG-3269!
És Realtek-nek látja! És azt jelzi, hogy a legfrissebb illesztőprogram már telepítve!
Eltávolítottam, fizikailag is! Mikor újra beteszem Realtek újra és nem enged semmilyen frissítést, mert szerinte jó, ami van! Pedig még nem is telepítettem! Ha a TP-LINK TG-3269 telepítő CD-jet teszem be, akkor az nem megfelelő. Keressek Realtek kártyát? Valóban nincs nagy választék! Talán csak USB-s. Gondoltam felhívom holnap a Rufusz-t van e valamilyen javaslatuk. -
tibike8
őstag
Na ma volt időm foglalkozni a témával és 2 gond volt. Az egyik, hogy a VGA nem akart megfelelően működni és nem lehetett felbontást állítani. Itt a VGA törlése segített. A sötét képernyőt meg az internet security egyik szolgáltatása blokkolta. Ezt tiltva jónak tűnik a rendszer.
Egy bibi van csak. A helymeghatározás szolgáltatás nem megy és nem tudom a gépházban ezeket állítani mert nem aktívak így a 'gombok'. Ha jól rémlik, a szolgáltatások között lehet ezt is ki/be kapcsolni, de nem bírom meglátni, hogy melyik sor is az. Mi a pontos neve ennek a szolgáltatásnak?
-
tibike8
őstag
Köszi, közben sikerült elkapnom azt a pillanatot amikor bootlásnál belépett a rendszer a win hibajavítójába és visszaálltam az előző verzióra és így CU nélkül megint minden rendben. Ha majd lesz sok időm kínlódnom ezzel, akkor majd nekiesek megint.
Amúgy az ultrabookomnál simán ment a CU update, csak az asztalin szívtam. -
Mr-Pamacs
senior tag
Hardware hibát kizárnám, volt mostanában mozgatva, kitakarítva a gép és nem volt semmi gond. Az ssd kábele lehet éppen gond, fiók aljáról előtúrt. Majd kicserélem egy ujra, de nem hiszem. Inkább valami driver. Nézegettem a dumpokat BlueScreenViewerrel és szinte mindig más miatt döglik meg. Sajnos win10-es driverek már nincsenek a laphoz.
-
darkhorse
tag
"10-est ugyanúgy az alaplap csere izgatja fel, de még azonos típusnál is!" - Hát az enyémet ugyan nem izgatta. OEM win7 pro kulccsal aktivált 10 pro, kb egy hónappal telepítés után meghalt az alaplap, ugyanolyanra cseréltem, egy szót nem szólt a windows. Egyébként azóta volt videkórtya csere, processzor csere (ideiglenesen), hdd csere, soha egy szót nem szólt a windows. Kiváncsi vagyok létezik-e olyan ember aki meg tudja mondani pontosan, hogy milyen hardvercsere után kell újraaktiválni a rendszert, mert kb mindenhol mindeki egy kicsit mást mond. Jó lenne tudni mert gondolom nem én vagyok az egyetlen akit érdekelne.
-
ampulla
aktív tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy mennyiségi licenceknél, hogy működik az aktiválás illetve a licencek kezelése?
Van egy adott gép, ami elromlott és ki kellett cserélni. Egy 3. gépről csináltam egy Acronis mentést majd feltöltöttem az új gépre, amin már volt egy eredeti Windows 10 telepítve. Ezután aktiválást kért, amit végre is hajtottam. A kérdésem az, hogy akkor most elúszott 2 licenc, mivel összerendeli a win10 a hardware elemeket a software-rel? Vagy ilyenkor csak 1 licenc ugrik mivel a licenc poolban benne van már az a hardware ID?
-
PerczelZita
tag
Köszi. Csak ezt találtam a Microsoft oldalán:
A termékben található Termékaktiváló varázsló segít végigvezetni Önt az online aktiválás folyamatán. Ha azonban nincs internetkapcsolata, vagy valamilyen hibába ütközik, lehetséges, hogy fel kell hívnia a Microsoft termékaktiválási központot az aktiváláshoz.
Világszerte számos termékaktiválási központ működik. A megfelelő telefonszám a terméktől és az Ön lakhelyétől függ. A termékbe épített aktiválási funkció segítségével megkeresheti a termékaktiválási központ telefonszámát.Nagyon titkolják ezt a telefont, de remélem, majd a program kiírja. Ha a termékbe épített aktiválási funkció is csak online működik, akkor...
-
Ez sem minden esetben megoldás, nálam kikapcsolt uac mellett nem enged a w10 némely portable (!!) programomnak nem a C, hanem másik (M) meghajtón a program SAJÁT könyvtárába írni.
Például, a Thunderbird Portable levelezőmet nem rendszergazdaként indítva a program képtelen leszedni a leveleket, mert ez az idióta oprendszer nem enged neki írni a saját mappájába... No komment.
Egy másik telepített program (egy monitor fényerőszabályzó) konkrétan használhatatlan, az indítója az indítópultban van (itt hogyan tudnám a shortcutnak megadni, hogy rendszergazdaként induljon?),
és a pc kikapcsolásakor a w10 nem engedi az aktuális fényerőt elmenteni szerencsétlen programnak. Ezt aranyosan közli is velem a leállóképernyőn, hát nem bájos..? És a következő indulásnál vagy 100%, vagy nulla a fényerő, nagyszerű...
És még jónéhány ilyen van.
A kedvencem, az F adatvinyómon csak rendszergazdai megerősítés után tudom törölni pl. a babapiskotas_suti.txt fájlt, ami 7kB. Komplett 4 gigás iso fájlokat és telepítők exéit szó nélkül engedi. Csak az a fránya sütirecept... -
jozsi252
veterán
Klónozni nem szeretném, tiszta telepítés lenne jó, de annyira nem sürgős szóval megvárom inkább az új SSD-t. Már csak azt nem tudom hogy az MCT elfogja-e fogadni az OEM kulcsot is.
Közbe este még kutakodtam, és találtam HA-n eladót Win 10 Pro OEM kulcsra. Inkább megveszem drágábban itthon, de így legalább tutira megyek vele hogy később se lesz semmi gond a kulccsal.Illetve ahogy néztem az alaplap csere se kizáró ok, mert van lehetőség lap csere esetén is újra aktiválást kérni. Legalábbis ez alapján ez a helyzet.
-
pinnacle
nagyúr
Lehúztam mind a három vinyót. Így sem jött be a BIOS. Utána viszont SSD-vel betöltött. Eszembe jutott, hogy memória túlhúzásnál, ha nem kapott elég feszt, illetve memória hibánál volt ilyen probléma, hogy még a BIOS sem tölt be. Alapfeszen volt, 1066-on, levettem 800-ra. Most viszont már sehogy sem akar betölteni.
Csak a hűtőventilátorok pörögnek, VGA-an is. Néha már nem is csippant. Lehet, hogy tényleg meghalt a táp, alaplap vagy valamelyik RAM.
-
jeni
félisten
van egy Panasonic BD író egy külső USB 3.0 ODD aluházasban elhelyezve amit lát a rendszer de berakott lemezt nem tudja kilistázni. felpörög de utána már nem történik semmi.
ez hibajelenség is érvényes a 1607 verzióra,hogy az adott BD noti írót felismeri de abba betett lemezt már nem látja a Windows?
-
vlevi
nagyúr
Igen, sajnos igy van. Vacakol az usb. Üzembiztosan barmikor tudom produkalni azt, hogy felmasolo valamit pendrivera, majd leválasztással kiveszem, és ha ezutan ugyanazt a pendruve-t ugyanabba az us-be dugom, akkor nem türténik semmit, csak az eszközkezelőben lesz egy sárga felkialtójel.
Ha masik usb-be dugot, ott jól működik, egészen addig, amigonnan is ki nem huzom.
Ezt parszor meg lehet tenni, de ha elfogynak a még nem használt usb-k, akkor csk a restartwindows seggit.
Még egy érv a gyorsinditas ellen, mert ha a gyorinditast hasznalod, akkor egy gép kikapcs nem felejte el, hogy szar volt az usb, és nem tudod hasznalni, csak, ha a gyorsinditas ki/be kapcsolas helyett (utan) umrainditod a gépet.
Multkor irtak valamit, hogy valamilyen vadiuj megoldas kerult be a kulso eszkozok kezelésébe, de ezt az usb problémát nem oldotta meg. Sajnos -
VGYke
addikt
Tényleg igazad volt, ma töltötte le a KB4015438 frissítést és már nincs 3,99TB baromság, amivel a lemezkarbantartó órákig kínlódik. (Megjegyzem újratelepítés előtt, win7-win10 frissítés után, minden egyes "KB..." érkezés után eljátszotta a win10 a 3,99TB törlést, ezért estem pánikba).
De ha már lemezkarbantartó. Nem életbevágó kérdés, csak érdekel:
C:\Users\VGy\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\IE mappában azt mutatja hogy 7,86MB a törlendő:
TC-al ránézve, meg:
Természetesen a lemezkarbantartó nem töröl semmit, de a 7,86MB megmarad mint törlendő.
Nyilván túlélhető a probléma, csak érdekel hogy másnál is így van-e és miért? -
VGYke
addikt
Szerintem többször mint 30! Korábban, újratelepítés előtt én is írtam erről.
De azt hittem egy 2017.01.14-i újratelepítés, MS honlapról letöltött Win10-1607 után ez már nem fordul elő.
Azóta nem is jött más frissítés, csak a márciusi, minek törlése ismét 3,99TB volt
Frissen telepített win10 után, csak engem tisztel meg az MS, vagy ez általános? -
törölt tag
Nálam a fagyás úgy nyilvánul meg, hogy közben a windows állapotjelző bootnál forog tovább, ellenben nem történik semmi. Vagy folyton világít az SSD led, vagy nem világít de ugyanúgy pörög tovább a karika...
Tehát az animációk nem fagynak meg, csak megáll a Windows tovább töltése.
Ez is lehet alaplaptól?
-
fagylalt
senior tag
Köszönöm szépen, már fel is raktam. Tényleg aktiválta magát automatikusan.
Tudnátok egy jó letöltő programot és egy videólejátszót ajánlani? Régebben uTorrent-et használtam, de utoljára egy coinminer-t is kaptam mellé. Videolejátszóból KMPlayer-t favorizáltam, viszont nekem maleware szoftvernek tűnik.
-
csixy
addikt
Igen! Ez sajnos rendszeres, hogy a teljesen magyar windows10-ben a wifi jelszó beíró ablak keveri a qwertz és a qwerty ill a magyar és az angol billentyűzetet és ráadásul ez később az aznapi működés során "elmúlik". Idegtépő tud lenni. A megoldása az hogy a jelszóból az y és a z karaktereket, valamint az ékezeteseket ki kell hagyni.
-
voyi
aktív tag
Köszönöm. Megpróbálom így letölteni.
Amúgy futtattam egy sfc/scannow -t a parancssorban, hátha valami gubanc van a rendszerfájlokban és talált korrupt fileokat.Aztán megnéztem a CBS.log fájlt hogy mégis miket talált,de mivel nemvagyok jártas ebben a témában,nemtudom itt pontosan milyen következtetéseket lehet levonni. Esetleg aki ért hozzá,vetne rá egy pillantást?
-
-
Soulles
aktív tag
De gyors voltál, köszönöm!
Igen, felváltva használom a két rendszert. A BIOS-ban lévő "Fast Boot"-ra gondolsz? Mert azt nem kapcsoltam ki.
Egy ideig jól működött minden, az utóbbi hetekben kezdett meghülyülni. Egyszer a win8 futtatott egy startup checket a win10 partíción. Utána nem tudtam többé elindítani a 10et. Le is tiltottam registry-ben az automatikus ellenőrzést azon a partíción. -
Popes
őstag
Nálam eddig bevált, az AU-t is még az elején feltettem(élt 3 percet
) és azóta sem jelentkezett újra.
Kicsit már kezdek szkeptikus lenni az MS-el kapcsolatban de még a 240-es is megy mindig, és bízom benne hogy idővel csak javítanak valamit ezen az elcseszett updeten.
Azért később csak utólérik magukat és nem csak az újdonságokra koncentrálnak hanem ráfekszenek a stabilitásra is ha elégedett felhasználókat akarnak. Meg végre kihasználhatnák az insider programot arra is hogy a ha ott felmerül valami probléma akkor ne tolja ki stabil frissítésként hogy tesztelje a többi felhasználón is.
Mert valljuk be, sokszor úgy érezheti magát a "stabil" buildet használó ember is hogy épp az insider programban vesz részt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Vírusirtó topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Death Stranding (PC)
- Bluetooth hangszórók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Windows 98/ME kérdések és válaszok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest