- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dethroner
veterán
válasz
King Unique #103468 üzenetére
Hát lefosom a bokám. Leszedtem a legújabb Rufust, leszedtem korábbiakat, 2.9 és 2.10 és 2.8, de egyikbe sincs benne Windows To Go. Melyikben van akkor benne? Sőt, a 3-as verziótól már nem is tud bootolhatót csinálni.
-
dethroner
veterán
válasz
King Unique #103463 üzenetére
Vagyis csak akkor derül ki hogy minden működik vagy sem, ha fel van telepítve az SSD-re? Nem lehet egy pendrive-ra csinálni egy futtatható rendszert? Nem szeretném törölni a jól működő win7 rendszert, ha ez a win10 mégse menne rajta.
-
fgeth
csendes tag
válasz
King Unique #103447 üzenetére
Rendben, köszönöm szépen.
Annyira nincs kedvem windows-t installálni, ha hazamegyek, de muszáj lesz... -
fgeth
csendes tag
válasz
King Unique #103440 üzenetére
Köszönöm szépen, megnézem!
(ez a válasz még nem volt, amikor gépeltem.)Edit: a windows 10-re megvan a megoldás, köszönöm szépen. Windows 8-ra van valami hasonló? Csak annyit találtam, hogy kapcsoljam be a metered connectiont, amit meg is tettem, viszont azt, hogy melyik app mennyit töltött le nem tudom (és nem is találom). Csak Win10-től felfele van ez lehetőség?
-
AssAssynn
addikt
válasz
King Unique #103388 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm. Igen, elsősorban egy későbbi újratelepítés miatt érdeklődtem, de akkor megnyugodtam.
Lauda: Pont egy olyan laptop (Dell G5), aminél nem lehet csak úgy kipattintani az akksiját, de neked is köszönöm a BIOS ötletet!
-
Geth
veterán
válasz
King Unique #103362 üzenetére
Nincs olyan hogy alvásból egy idő után átmegy hibrid alvásba.
Olyan van hogy alvásból (hibrid/nem hibrid, tökmindegy) átmegy hibernálásba.
S3-at ami nem támogatja ott az egész tárgytalan, az kábé őskövület... -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
King Unique #103354 üzenetére
Alig ment akkuról és még nincs két éves. De anno mikor két-három nap után indult, mindig is volt 5-10% merülése. Csak melóhelyen használtam mindig.
-
xy.zsolt
őstag
válasz
King Unique #103329 üzenetére
Igen persze...nagy magazinelőfizető vagyok
-
Geth
veterán
válasz
King Unique #103354 üzenetére
Az a hibrid alvás az hibernáció akart lenni
Desktop: hibrid alvás, esetleg hibernálás egy idő után.
Notebook: alvás majd hibernálás egy idő után. Oda felesleges belekeverni a hibrid alvást. -
Francia91
veterán
válasz
King Unique #103336 üzenetére
Ezekről mind tudtam
Csak azt nem, hogy a megvásárolt Win10 termékkulcsot hogyan tudom "elmenteni" -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
King Unique #103344 üzenetére
Köszi, mindjárt kipróbálom.
-
törölt tag
válasz
King Unique #103329 üzenetére
Defendernél jut eszembe azt vettem észre ha átállítom szigorúbbra, azaz bekapcsolom a ransomware opciót hogy user mappákat ne tudjon írni idegen program, akkor annyira őrzi a házat még a záróképernyőn a Windows Spotlight is leállt. Csodálkoztam miért nem vált képet, (netről húz le új képeket) aztán beugrott a Spotlight nem tud írni a Defender miatt a védett rendszermappákba.
Még nem olyan kiforrott az a része, gondolom ezért sincs alapból bekapcsolva. Adatokra a legjobb védelem úgyis a biztonsági mentés.
Viszont netezéshez kényelmesebb, mert nem zaklat annyit mint a 3rd party cuccok. Ezeknél gyakori hiba, hogy SSL szűrés és egyebek lassítják a böngészést, összeakadnak, tukmálják az extrákat.
-
Francia91
veterán
válasz
King Unique #103328 üzenetére
& Bogyó bá'
Köszöntem!
Javarészt laptopokat telepítek, ott vagy Windows 7 matrica van, és azzal a termékkulccsal aktiválható a Win10 is, vagy BIOS-ba telepített kulcs által aktiválódik a Windows
Most raktam össze össze egy új asztali gépet, arra meg vettem egy Windows 10 licencet, így még ez az út nekem új -
CsaBully
tag
válasz
King Unique #103214 üzenetére
Igen, a System Reserved volt inaktív ezt állítottam aktívra usb-ról boot-olva partition manager-vel..
-
válasz
King Unique #103208 üzenetére
Nem hivatalos helyről való telepítő.
twofatcat Köszi, érthető.
-
NomAd_82
aktív tag
válasz
King Unique #103183 üzenetére
Köszi mindenkinek a kimerítő válaszokat.
Nagyban tisztult a kép.
Amit nem írtam le nektek és szerintem fontos, hogy most win7 van.
Amit írtatok teljesen érthető és inkább azt választom, hogy minden telepített programot letörlök és az új op rendszer alatt újrarakom az itunes-t, spotit, discord, cd íro, video es kepszerkesztő progikat stb...
Minden mas a többi vinyora megy.
Ha nem szeretném a mostani hdd-t formázni, akkor bekavarhat később? -
válasz
King Unique #103186 üzenetére
A korábban telepített játékokat nem tudja elindítani az új rendszeren, akárhol is vannak azok.
-
válasz
King Unique #103183 üzenetére
Ha némelyik külön partión, vagy külön lemezen és megoldható, hogy az újonnan telepített rendszer is tudja kezelni, onnan indítani őket, akkor azokat elvileg nem.
Azt hogy lehet kivitelezni, ami nem portable?
-
olivera88
veterán
válasz
King Unique #103019 üzenetére
Köszi. Hát én nem bírtam kiválasztani. Végül pro települt.
Más téma:
A Win környezeti menűben miért nem jelenik meg 7Z menüje? Így nem tudok kibontani jobb klikkel, és tömöríteni se tudok. Nem volt még ilyen problémám. A 7Z ben be van kapcsolva pedig, és még se jó.
-
Archanon
őstag
válasz
King Unique #103108 üzenetére
Volt telepítve a 2terás vinyómon HDS, azt használtam.
Hát most már elment három szabadnapom is a géppel való szenvedésre, elsőnek veszek egy SSD-t 4 nap múlva, amikor legközelebb szabadidőm lesz.
Addig is van okosteló... Ha otthon van 8-10ezerért használható ssd, itt is lehet párezer yenért valami jóság, abba meg most nem halok bele. Ha nem kell vennem kompletten egy új laptopot, akkor már örülök ennek is, noha alapvetően nem a leggyorsabb.
Köszönöm a segítséget, remélem tényleg kizárhatom a szoftveres hiba lehetőségét.
-
Archanon
őstag
válasz
King Unique #103104 üzenetére
Jó, hát mikor használtam utoljára ezt a programot régi verzióm volt éppen kéznél.
Stoppereztem kicsit a nagy hdd-m rendszerével is. 3 perc alatt jutott el a bejelentkező Képernyőig, Viszont a bejelentkezés maga 5 perc is volt, gondolom a rengeteg hülye program miatt. Egy éve nem nagyon nyúltam ehhez a merevlemezhez, és csak április óta van újra nálam, azt tele van szeméttel. De így is gyorsabb, mint egy friss Windows....
-
Archanon
őstag
válasz
King Unique #103099 üzenetére
Kicsit analfabéta vagyok az ilyen dolgokhoz, én csak rákötöttem egy külső adapterrel a régi merevlemezt a laptopra, és bumm. Természetesen észleli mint egy nagydarab pendriveot, alap külső hdd-t, de a rendszer is elindul rajta mondhatni zökkenőmentesen.
Stoppereztem kicsit. Bejelentkező képernyőig eltelt idő bekapcsolástól számítva 13 perc, belépés után további 4 perc mire lenyugszik a gép. Ugyanakkor ha csak megmozdítom az egeret, már akad, egy program elindítása (legyen az Microsoft Edge) már megizzasztja a rendszert. A feladatkezelő sem néz ki szépen, CPU usage úgy is, hogy nem csinálok semmit 15-50% között pörög, memória alapesetben 50% fölött van (bár 4 giga Rammal a Windows 10 mellett ez teljesen normális érték szerintem), a lemezhasználat viszont... Egek ura. Ha semmit nem csinálok akkor is dolgoztatja magát, az alap háttérprogramok is megölik szegényt. Pár perc és megpróbálok linkelni egy HDS eredményt, de egyelőre szenved már attól is, hogy el kell indítani a programot. Egyelőre okostelefonról gyorsabban írok még egy hozzászólást.
Amúgy sajnos csak úgy van lehetőségem tesztelgetni akár Ramot, ha veszek új alkatrészt. Ahhoz le kell masíroznom Akihabaraába, azt találni valami sarki üzletet ahol kapható ddr3l ram, merevlemezt is újat kell venni, aztán.... Mi van ha ez se oldja meg a problémát?
Mindenesetre gondolom a HDD csere megoldaná a problémát.
Szerk.: Képtelen vagyok a prohardvert megnyitni gépről, szétfagy az egész, összeomlik már attól, hogy a keresőbe kell gépelni valamit. Szóval itt egy "screenshot".
-
farkas-j
őstag
válasz
King Unique #103084 üzenetére
Köszi az infót, segített! Az új YUMI-val sikerült az új 7-es Macriumot is működőképesen feltenni. Nekem kell a YUMI, mert multiboot pendrájvra van szükségem. A Macrium 32 és 64 bites verziója, a Partition Wizard 32 és 64 bites verziója, valamint a Daytona2008-as PE Windows is a pendrájvon van.
-
Istuge
csendes tag
válasz
King Unique #102830 üzenetére
Köszi a választ!
Akkor röviden: 120-as SSD-n volt a rendszer. A régi gépemből áttettem az 500-as satás vinyót, amin adatok, képek, stb. voltak, és egy szintén W10-es oprendszer. Ezt töröltem ( a C-t), majd össze szerettem volna illeszteni a kettőt, hogy egyben legyen az 500 giga. Aztán itt kezdődtek a bajok, mert nem sikerült egybe függővé tenni, és megpróbáltam egy angol nyelvű particionálóval, és ennyi. -
Kékes525
félisten
válasz
King Unique #102836 üzenetére
A T5-é OK: [kép]
-
Kékes525
félisten
válasz
King Unique #102827 üzenetére
"de mint kiderült a belső SSD-re és annál nyilván nem merevlemez-meghajtónak kellene ott szerepelnie."
Külső. Ezért írtam:"Az esetleges USB probléma miatt húztam ki.
" "Az 1903-as telepítése előtt kihúztam, majd utána visszadugtam, de azóta 5 nap telt el."
Az első 3 ami belső (0,1, 2 lemez). [kép] Ez és a T5 a külső = 3, 4 lemez).Igen, tudom, hogy arról a meghajtóról kell indítani amelyet tesztelek.
-
Kékes525
félisten
válasz
King Unique #102824 üzenetére
"Azt ügyesen lehagytad a szövegben, hogy ez egy külső SSD és USB-n csatlakozik"
Azt pedig ügyesen elnézted, hogy implicite ott van "Mindig rá van dugva a rendszere. Az 1903-as telepítése előtt kihúztam, majd utána visszadugtam, de azóta 5 nap telt el." Az esetleges USB probléma miatt húztam ki.
Ez érdekes a trimcheck-0.7-win64 szerint nem támogatja. [kép] A várakozási időt betartottam (30 másodpercet, 10-el többet)...
Most melyik mutatja helyesen HDS vagy a trimcheck-0.7-win64? Az, hogy full-ig tele van az nem befolyásolja?
-
King Unique
titán
válasz
King Unique #102824 üzenetére
Ja, most nézem, ezt benéztem...
Nálad a T5 oké, azt SSD-ként detektálja és annál nyilván működik annak megfelelően az optimalizálás, meg amúgy is támogatja a TRIM / UNMAP funkciót. Amelyik USB-n nem, főleg azoknál szokott az előbb említett állapot lenni. Viszont az tényleg abnormális, ha SATA / PCI NVMe csatlakozású SSD-nél merevlemez-meghajtó szerepel ott.
-
Nkboy
senior tag
válasz
King Unique #102773 üzenetére
-
Nkboy
senior tag
válasz
King Unique #102770 üzenetére
Ez egy külön merevlemezen lévő partíció. A rendszer SSD-n van. Végig ebben a gépben volt. Talán egy hónapja lett újratelepítve a Windows 10,de előtte is az volt rajta. Annyi történt, hogy tegnap bekapcsoltam, és nem láttam rajta semmit. Minden más adatom megvan, egyedül ezen nem látok semmit. Fogalmam sincs mitől lehet, ötletem sincs mi okozhatta.
Ha például létrehozok egy új mappát, azt látom, de a régi dolgaimat nem.
Mindegy megpróbáljuk az adatvisszaállítást. -
zoltannagy
aktív tag
válasz
King Unique #102751 üzenetére
Rendben, köszönöm a válaszaitokat!
Megpróbálok feltenni egy korábbi Win10-et rufus-al és remélem felmegy...
UP: Nincs rajta Recovery ez így igaz illetve eredetileg 8 volt rajta de frissítettek 10-re és Én már így vettem meg Win 10-el. -
válasz
King Unique #102640 üzenetére
Köszönöm válaszod
a fastboot-ra én is gyanakodtam, hogy az adhatta meg magát, de nem
a bios frissítés nem lehetséges, de a jelenlegi legújabb bios újraírása se oldotta meg a problémát
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
King Unique #102525 üzenetére
Igen, ez még a Dreamspark korszakból van. Ennek nagyon örülök, köszönöm a linkeket!
-
Redneck
nagyúr
válasz
King Unique #102445 üzenetére
Május első hetében, 1809-en befizettem a 3 havi Game Passt, még a 1903 megjelenése előtt, és meg is fogom hosszabbítani mert jó dolog. Egy büdös szóval nem szerepelt sehol, hogy nemsokára 1903 fog kelleni hozzá. Sem a Store, sem az Xbox App nem írt erről semmit, nem tudok erre mit mondani. Mint írtam a Game Pass PC-s weboldalán találtam meg, hülye megoldás, jár érte a fekete pont az MS-nek.
Korábban megkaptam a frissítést (sokakkal ellentétben), most nem adta meg, nem értem mi a logikus magyarázat. Valóban nem egy csilliárdos legújabb vas, de azért nem egy Pentium 2, hogy le kelljen mondanom olyan címekről, amikor korábbi buildeken is gond nélkül futottak, a 1903-as verzióra kényszerítés előtt.
A segítséget köszönöm, a témát a továbbiakban hanyagoljuk.
-
válasz
King Unique #102299 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a véleményét, nagyjából sejtettem, hogy mit fogtok reagálni.
A rossz beállítás, user error elég valószínű, magam is írtam, de úgy gondolom, hogy ekkora bakit nem lenne szabad egy oprendszernek lehetővé tenni. Az általam leírt esetben nagyon valószínű, hogy tényleg munka közben kezdett el frissíteni, ezzel megbénítva a pénztár-rendszert. Én elhiszem, hogy léteznek rossz rendszergazdák, elcseszett beállítások, de szerintem nincs az a fontos frissítés, ami felülírhat egy fontos munkamenetet. Akármennyire véditek (sokszor jogosan) a windowst a jogtalan, user-errorra visszavezethető támadásoktól, szerintem ebben a windowsnak is van sara, hogy ilyen előfordulhat. Olyankor frissítsen, amikor biztosan nem okoz semmi gondot a gép ideiglenes működésképtelensége, ha végletekig halasztgatták azt a frissítést, ha nem, ha béna a rendszergazda, ha nem. Az alapvető működésben nem okozhat ekkora kárt egy frissítés megléte vagy nem megléte. Szerintem.....
Csak hangosan gondolkozom: Például kikapcsoláskor, esetleg többszörös rákérdezés után nagy valószínűséggel nem okozhat gondot, ha nem működik a gép jó ideig, mivel úgyis ki akarták kapcsolni, és a rákérdezésnél többször is arra kattintottak, hogy frissíthet, akár hosszú ideig is. Ez ellen szól valami?
-
Kékes525
félisten
válasz
King Unique #102299 üzenetére
Az oka az ehhez hasonló történéseknek, amelyeket én is tudnék garmadával írni, az, hogy a magyarok számítástechnikai kultúrája rendkívül alacsony. Oka pedig a rossz általános iskolai és középiskolai oktatásban van. Kevés a jól felkészült tanár, kevés az óraszám és elavult a géppark.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
King Unique #102242 üzenetére
Igen. Én 1803-mas alapból indultam ki és a 1903 frissítéskor nyilván nem tud partíciókat módosítani, így meg is maradt a leírt séma. Nem gondolnám, hogy működési hibához vezethet, ha az EFI marad a régi méretén, de köszi az észrevételt, legalább beleírom a cikkbe is, hogy 1903 alap esetén megfontolandó a nagyobb méret neki.
-
Gyick
őstag
válasz
King Unique #102242 üzenetére
Köszi.Erre voltam kiváncsi...Ez egy előre telepitett windows volt(még 8.1 anno) mikor vettem,igen.A lehet a gyártóé akkor..
-
konci79
őstag
válasz
King Unique #102181 üzenetére
Formáztam már,azért köszi.
Van egy 3. vinyó ,az nincs használatban,csak a családi fotók mentése van rajta(többi amúgy se érdekel). Érdekes hogy azt felismerte jól így átmásoltam ami kell( kivéve az utolsó 2-3 hónapot,azóta nem mentettem... -
csab2
veterán
válasz
King Unique #102145 üzenetére
Köszönöm!
-
Lacitusz
kezdő
válasz
King Unique #102106 üzenetére
Koszi, de valami meg mindig nem tiszta.
Megcsinalom a mentest a winnel, vagy a macriummal, okay.
Ott van az anyag egy kulso usb hdd-n, okay.
De hogy toltom vissza?
A win10-zel nem tudom, az elszallt.
A macriummal tudok olyan bootolhato mediat krealni, ami particional es formaz egy zsir uj drivet? Es latom vele a kulso hdd-t is, amin a mentes van?
Ebben az esetben milyen rendszer bootol be? Az eredeti, vagy valami sajat?
Ha valami sajat, akkor nem lesz gondja 9. generacios intel procival?
Bocsi, ha evidens dolgokat kerdeznek, nekem nem azok. -
Kiskokó
veterán
válasz
King Unique #102124 üzenetére
Értem
Köszönöm.A szűz gépet ugyan arra a gépre gondolnám, ha bármi beütne és újra kéne rakni a gépet.
Tehát nem másik gépre kellene.
Elolvasom amiket írtál köszönöm. -
Kékes525
félisten
válasz
King Unique #102124 üzenetére
A legújabb Macrium (v7.2.4325) sokkal gyorsabb lett. Régebben 3 perc alatt rakta vissza a rendszerpartíciómat (szerintem már az is gyors), míg a legújabb 1.5 perc alatt, ugyanazon rendszerpartíció méretnél. A partíció mérete 103 GB, a rendszer SSD-ém NVMe Samsung SSD 960 (465 GB), háttértár vezérlő Samsung NVMe Controller. Windows 10 v.1809 build 17763.592
-
tvamos
nagyúr
válasz
King Unique #102088 üzenetére
Nagyon szepen koszonom a segitseget! Nagy konnyebbseg, ha ez igy mukodik. Kicsit parazok azert a Quadro --> Radeon valtas miatt... Majd lesz valami.
-
Tuomas
addikt
válasz
King Unique #102065 üzenetére
Köszi szépen, megvan a matek
-
Tuomas
addikt
válasz
King Unique #102062 üzenetére
64 bites 1903 home változat.
20ra tippeltem kb, driverekkel, első win update--el, lapozófájlokkal együtt.
Akkor kb stimmt a méret. Köszi!Gépház-> rendszer-> tárterület menüpont alatt nincs benn az alkalmazások és szolgáltatások méretében a win10 igaz?
-
betyar1974
senior tag
válasz
King Unique #102052 üzenetére
Szerintem is az erőltetés, itt lehetett a gond. Revo-val töröltem és azóta nincs ez a gond(nincs hibás jelentés).
-
betyar1974
senior tag
válasz
King Unique #102047 üzenetére
Köszi, így már tiszta minden!
-
betyar1974
senior tag
válasz
King Unique #102044 üzenetére
4.1.6 van Nekem is, nem ez a gond. Valószínű az iObit a gond, az általad linkelt((#102011) King Unique) vírusírtó topikban, többen ellenzik. Ezenfelül megpróbálok több infot a Nortonról összeszedni, mielőtt lejár a próba és előfizetnék rá.
-
betyar1974
senior tag
válasz
King Unique #102040 üzenetére
Sajnálom, hogy ide(Norton) jött ki a vége, de nem innen indult. Win 10 1903 után jöttek a gondok, mint láthatod a téma indításnál.
Problémám(qBittorrent 4.1.6) félig megvitatása közben, "sziaszok megyek a Norton topikba" nem jól jött volna ki, szerintem.
Ha ez gond, akkor ismét sajnálom.
-
törölt tag
válasz
King Unique #102040 üzenetére
Nálam is gond volt vele, nem is NIS van fenn, és valsz.a régebbi kliens verzió is bele szólhat...(nálam biztos)
csak tudod az a sok csicsa, meg reklám...
a lehető legegyszerűbb a legjobb megoldás....
-
pvt.peter
őstag
válasz
King Unique #102017 üzenetére
Köszi a választ.
"elkezdesz pötyögni és megnyílik a kereső" -> na ez az, hogy hiába pötyögök, nem történik semmi se
Lefuttattam egy "sfc /scannow" -ot, nem írt ki hibát.
Újraindítottam a gépet, majd megjavult. -
betyar1974
senior tag
válasz
King Unique #102011 üzenetére
Köszi, már megyek is.
-
Szellem.
nagyúr
válasz
King Unique #102004 üzenetére
Jogos, de megvan minden aminek meg kell lennie. Szóval UEFI-n maradt minden.
-
schulc99
aktív tag
válasz
King Unique #101978 üzenetére
Windows 10 Pro 1809 van fent.
A májusi frissítést még nem tettem fől.Driverek szempontjából minden naprakész.
A szolgáltatásoknál pedig már eddig is kézire volt állítva.
-
Gyuszi83
tag
válasz
King Unique #101971 üzenetére
Köszi az oldalakat.
Doki586: Tudom, hogy az a rendeltetés szerű működése, de valamelyik driver v.színű nem jó amit a win10 rak fel, mert a hang recseg, fagyogat a gép, a vga is belassul teljesen. A táp és vga tesztelve volt másik gépben, igaz win7 alatt, de ott nem volt ilyen gond, most megpróbálom a drivereket külön felrakni, hátha az lesz... Ha így se lesz jó v.színű az alaplap lesz ami kb 6 hónapos.
-
schulc99
aktív tag
válasz
King Unique #101971 üzenetére
Ha leállítom feladatbefejezéssel, akkor újraindul.
Ha a gépet indítom újra, szintén újraindul.
Reggel óta megy a gép és azóta sem állt még le a folyamat magától.Nem szeretném újra telepíteni!
-
Klaus Duran
senior tag
válasz
King Unique #101929 üzenetére
Köszönöm. Az alap képnézegető volt a ludas. Miért a vírusirtóval kezdtem.
Javítás nem volt elég, alaphelyzetbe kellet állítani.
Lassan kezdem érteni miért idegenkednek annyian a frissítésektől. -
vlevi
nagyúr
válasz
King Unique #101890 üzenetére
Köszi! És tényleg!.
Azok a bizgerentyűk nem csak sima chekboxok, hanem a feliratra kattintva még egy beállítási panel is megnyílik.
Ez eszembe se jutott volna, hogy ilyen is van. Nem látszik semmiből, hogy arra a vezérlőelemre még külön rá is lehet kattintani, nem csak a ki/be állítást szabályozza. -
vlevi
nagyúr
válasz
King Unique #101885 üzenetére
Rosszul fogalmaztam. Én ezt a lapot nem találom a gephazban.
Probaltam keresni teljes képernyős beállítást, de semmi. -
Geth
veterán
válasz
King Unique #101885 üzenetére
Mindig vicces/értetlenül állok az előtt, amikor valaki berak egy screenshotot amin rajta van a válasz a kérdésére
-
vlevi
nagyúr
válasz
King Unique #101876 üzenetére
Hát, vesszek meg, de én ilyet nem találok a gépházban.
Onnantól kezdve vesztettem el a fonalat, hogy Cortanát említi. Magyar windowsban az sose volt, és a 1903-tól kezdőden méginkább háttérbe szorult.Az az egészben az érdekes számomra, hogy amíg nem volt fókusz segéd, pl. win7-ben, nekem addíg sem jöttek be játék közben az értesítések. Fel sem merült bennem, hogy ilyesmire szükség lenne. Amióta van ez a segédizé, azóta viszont valami apró bizbasz mindíg bezavar benne. Ha viszont teljesen kikapcsolom az se jó, mert akkor meg vagy belerondítja a játékokba az összes értesítést, vagy pedig semmiről nem kapok semmit.
-
Doky586
félisten
válasz
King Unique #101879 üzenetére
Ott van az ő képén is az általad sárgított rész, csak magyarul..
Egyébként se érthető mi a különbség a prioritás és a riasztás közt.
Én is inkább kikapcsoltam hogy megjelenjen az USB pendrive leválasztását megerősítő/cáfoló buborék.. -
vlevi
nagyúr
válasz
King Unique #101876 üzenetére
Nem tudom, ezen mit tudnék még állítani.
Egyébként korábban nem volt, csak a 1809-el jött elő. Korábban az Insider verziókban is láttam ezt, de ott betudtam annak, hogy az Insider verzió az próbaváltozat, nem minden százas benne.
De jó szokás szerint ezek a farokságok bekerülnek az Insiderből a véglegesbe is. -
vlevi
nagyúr
válasz
King Unique #101874 üzenetére
Nem igazán akarom testre szabni, csak marhasagnak tartom azt az értesítést, hogy most éppen nincs semmi, de, ha lesz, itt lesz.
-
joghurt
addikt
válasz
King Unique #101856 üzenetére
1. RAID-re visszaállítva sem bootolt be. (Azzal pedig kérlek kímélj, hogy előtte mit lett volna jobb csinálnom. Már utána vagyok.)
2. Safe Mode-ban elkezd betölteni, látom szépen a fekete képernyő sarkában a "safe" feliratot, megkezdi az automatikus javítást, aztán visszadob a megszokott kék hátterű "Automatic Repair" képernyőre, hogy nem sikerült.
3. Igen, tudom, hogy UEFI, GPT stb. diskpart-ból az Info oszlop a rendszer partíciónál üres, az ESP partícióé pedig "Hidden". Nem tudom, "system"-el hol kellene látnom.
Parancssorom van összesen. Azt tudom elérni, amit innen el tudok.
-
Zoli1222
addikt
válasz
King Unique #101711 üzenetére
Használtan vettem és igy volt formázva. Én meg nem veszőttem vele. Viszont most muszáj lesz, mert a tv igy nem ismeri fel.
-
ddmb
aktív tag
válasz
King Unique #101686 üzenetére
Honnan lehet DOS environment-ot beszerezni? Nem bánnám, ha a Dell odabiggyesztett volna egyet, amivel tutira jól fog lemenni az upgrade...
-
ddmb
aktív tag
válasz
King Unique #101669 üzenetére
Most újra felraktam az 1903-at, kikapcsoltam a defendert, smartscreent, adminként is próbáltam, de így se indul el az A21-es upgrade (ha már fel van rakva, akkor is ki kéne dobnia, hogy current: A21, new: A21).
Valami jól eltekeredett...
-
farkas-j
őstag
válasz
King Unique #101658 üzenetére
Azon csodálkozom, hogy mennyire összement a Windows könyvtár, szinte a felére, mégis minden működik amit próbáltam (kopp kopp kopp). Mire kellett eddig a plusz 14GB? (Azt tudom, hogy a Windows.old törölhető, csak kivárok, hogy nem e jön elő valami probléma.)
Az Office 2003-hoz még múlt hónapban is jött egy frissítés
-
IG55
senior tag
válasz
King Unique #101619 üzenetére
Azért raktam a D-re a lapozófájlt, mert hetenként csinálok backup-ot a rendszer SSD-ről (kivéve a D meghajtó). Így nem mentődik az is feleslegesen. Deep scan-t is futtattam mindenhol.
-
IG55
senior tag
válasz
King Unique #101581 üzenetére
A Windows Update-en keresztül telepítettem, teljesen zökkenőmentesnek tűnt végig. Az első jel, hogy itt gond van, az volt, amikor első boot-nál kiírta, hogy nincs page file. Azon a partíción volt, ami eltűnt.
Megpróbáltam az összes általad ajánlott programot, egyik sem hozott eredményt.
Az EaseUS Data Recovery Wizard-dal jutottam legtovább, talált 100 GB cuccot.
Ezeket a mappákat hozta létre, ezekbe pakolt file000,001,002 stb. fájlokat, a mappák által jelzett programoknak megfelelő kiterjesztéssel. Nem is értem honnan szedte ezeket, nem használtam ilyen dolgokat. Szóval sajnos ezekkel nem sokra megyek.
Azt hiszem feladom, szerencsére semmi pótolhatatlan nem veszett oda. Pár játék mentés miatt aggódtam, de a legfontosabb, mint később észrevettem, óriási mázlimra a C-n volt tárolva.
Windows 8-cal kezdtem, amit szépen upgrade-elgettem 10-ig. Közben meghajtó csere is volt, klónozással. A klónozás óta ez volt az első feature update. Talán az idők során kialakultak együttállása vezetett odáig, ami most történt.
Nagyon köszi a részletes segítségnyújtást! -
CsengődiGeri
tag
válasz
King Unique #101588 üzenetére
Hali.
Igazad volt, az ujj verzió már rendben megcsinálta a mentést. Még egy segítséget kérnék, csinálnék egy boot pendrájvot a macriummal hogy tudjak menteni és visszaállítani. A régivel valamikor csináltam egyet de az letöltött Windows AIK meg Windows Kits könyvtárakat és kilehetett jelölni közvetlenül USB-t írásra és csinált is egy 1.8 GB-ost amiről bootol a rendszer de hát az a régi verzió. A mostani csak közvetlenül DVD-re akar írni vagy ISO-t csinálni . Leírnád szájbarágósan hogy tudom megcsinálni a mostanival.
Üdv. -
King Unique
titán
válasz
King Unique #101588 üzenetére
3. A WinRE nálad a 468 és 499 MB-os, az F már 417 GB-os és adatpartíció, azt elnéztem. De amúgy a linkelt screenshotok és leírás, valamint a fájlrendszer (FAT32 / NTFS) és a méret alapján egyértelműen be lehet azonosítani ezeket. Meg améyiknél ott van a Windows logó, az is utal rá, hogy ahhoz tartozik és nyilván bele kell foglalni a mentésbe.
-
CsengődiGeri
tag
válasz
King Unique #101586 üzenetére
Hali.
1. A 1904-nél hibaüzenettel leáll a Macrium, a 1809-et hiba nélkül viszi.
2. Nem tudom hogy sikerült így, telepítésnél mindig csak az a meghajtó volt csatlakoztatva amelyikre a telepítés történt. Igaz az utolsó partíció mindig rajta volt, de az elejéről mindig törölve lett minden (mármint a partíciók).
3. Leírnád melyik partíció melyik mert a képből nem tudom őket beazonosítani (ebben láma vagyok).
Előre is kösz. -
Jenne
őstag
válasz
King Unique #101573 üzenetére
Köszönöm szépen, így már értem.
Lehet, hogy talán a meleg miatt voltam ilyen értetlen, pedig bírom a hőséget, de tényleg egyértelmű kellett volna legyen. -
Korcsii
őstag
válasz
King Unique #101520 üzenetére
Sajátgép írta (1-200 MB között ingadozott igazából), meg feljött a tárhelysegéd. Most magától felszabadult 21 GB ismét.
Mintha írás nem is történne, csak valami befoglal borzasztó nagy területet. Feladatkezelő - erőforrásfigyelőben néztem, gyakorlatilag jelentéktelen az írás, max az ESET dolgozik, de az olvas.
Általában indítás után jön elő (laptop, talán akkor, ha ismét hálózati áramot kap korábbi akkus mód után?) és kb 1 órával később eltűnik.
Túl sok a kérdőjel igazából, most kimentettem egy screenshotot a tárhelyhasználatról, hátha segít majd összevetve azzal, amikor tele van.
-
asanci
csendes tag
válasz
King Unique #101519 üzenetére
Igen, nem UEFI módban, hanem MBR módban lehetne csak bootolni (ASUS P7P55D-E Pro alaplap). Eredetileg (kb. 2-3 hete) csak a 1807-et lehetett ISO-ban letölteni, most viszont csak a 1903-at (ez van mindkét gépen) Akkor is sokat kínlódtam a botolható USB-vel, csak tudnám, hogy hogy sikerült. Most volt, hogy a bios felismerte az USB- névvel, de legtöbbször nem. Mindig tovább ugrott az SSD-re induláskor.
Még mindig nem tudom elképzelni, hogy mitől lettem "vendég" a rendszergazda helyett. Kizárólagos egyszemélyes user vagyok mindkét gépen -
Dhampir
félisten
válasz
King Unique #101505 üzenetére
Még nem találom a "nincs" opciót, de tovább próbálkozok vele, köszönöm!
-
Dhampir
félisten
válasz
King Unique #101491 üzenetére
Köszönöm szépen!
Abból nem találtam volna ki, mert nekem csak a Letöltésekben mutatja így.
-
WannaBeBoy
csendes tag
válasz
King Unique #101345 üzenetére
Köszi a részletes választ!
Kipróbálom ezeket a lehetőségeket, amiket belinkeltél nekem. Remélem egyik megoldja.
-
Tuomas
addikt
válasz
King Unique #101324 üzenetére
Köszönöm a részletes magyarázatot!
-
Tuomas
addikt
válasz
King Unique #101284 üzenetére
Á, meg is van, gépház > Frissítés és biztonság alatt tényleg be van kapcsolva az eszköztitkosítás. Köszi!
De amúgy ez hogy-hogy egy gyári gépen alapból be van kapcsolva? -
Heroes fan
őstag
válasz
King Unique #101268 üzenetére
Ja értem. És ezzel az 1903-as frissítéssel mik a tapasztalatok?
-
Chaser
legenda
válasz
King Unique #101268 üzenetére
én úgy láttam aktiválatlan 10-et is gond nélkül lehet használni, max az a kérdés, pár hét után nem stoppol-e valamit, voltak funkciók amiket nem engedett használni a 15xx builddel, de aztán frissített újabb buildre és már azokat is engedte, mostani 1803-as buildnél annyi "extrát" vettem észre, h már aktiválva van
-
válasz
King Unique #101266 üzenetére
Oké, az újbóli telepítés után (amire minden bizonnyal hamarosan szükség lesz
) majd ps-el törlöm az appokat. De az app bustert sokan használják, eddig nem hallottam problémáról vele kapcsolatban. Az előző rendszeren is használtam. Szóval nem hiszem, hogy ez az oka a problémáknak, már csak az a kérdés, hogy mi.
-
Heroes fan
őstag
válasz
King Unique #101245 üzenetére
Most egy próbaverziós w7 van a pro.
-
válasz
King Unique #101261 üzenetére
"ha már a beépített UWP appok eltávolítása, akkor elsődlegesen a gépházban eltávolítani, amelyiket lehet, vagy Powershell segítségével."
Amit lehetett, a gépházban távolítottam el. Amit ott nem lehetett, azt AppBusterrel. Tehettem volna PS-el is, mindre van parancs. Szerintem az app buster sem csinál mást, helyetted lefuttatja a ps parancsokat.
-
Pityu.
nagyúr
válasz
King Unique #101240 üzenetére
Na köszi a tippeket meg néztem, a lemez kezelést és találtam egy nagyon rejtett mappát egy csomó nem tudom hogy odakerülő felesleges dologgal C:\Users\Public\Documents-en belül voltak.Most már vissza jött a hely egészen pontosan 84.3gb
-
Pityu.
nagyúr
válasz
King Unique #101232 üzenetére
Nem nagyon állítgattam semmit 2019.05.15 telepítettem tisztán a windows 10 1903-mat.Azóta kb ahogy írtam 83gb helyem volt,most meg egy kis tisztítással lett 78gb.Nem hiszem ,hogy ilyen sok idő után jutott eszébe ,hogy vaze le kéne foglalni már azt a 7gb helyet ami az updatének kell.
-
milu
aktív tag
válasz
King Unique #101229 üzenetére
King Uniquem Neked is nagyon köszönöm a válaszodat! (ahogy az előző válaszomban láthatod, közben sikerült beállítanom...)
-
válasz
King Unique #101182 üzenetére
"Hát ki tudja, hogy nálad éppen megint mi a helyzet."
Mondom, tiszta telepítésű, szűz rendszer, még csak 1-2, tökéletesen megbízható progival. (Hacsak nem valamelyik appot hiányolja, mert azokból töröltem, ami nem kell. De csak amit a win is alapból enged törölni. De nem hiszem, hogy pl. a Solitaire Collection hiánya lenne a gond.
)
Egyébként a javaslat végrehajtása ellenére sem oldódott meg, ismét sikertelen a telepítés.(#101181) Zoz
"azt a könyvtárat ahol a WU tartja a vackait nem lehet törölni, de át lehet nevezni, így kihúzod alóla, és akkor csinál magának egy új üreset. Így kényszerítve az újrakezdésre."
Nem értem. Én nem neveztem át semmilyen könyvtárat, az van rajta, ami gyári telepítésen. Azon mi nem tetszik a frissítésnek?
-
cooi11
senior tag
válasz
King Unique #101130 üzenetére
Szia!
Csináltam egy bootolható USB-t( MediaCreationTool )az asztali gépemen amin win10 pro. van.
Amikor feltelepítem a laptopra az op. rendszert amin win10 hom. volt, tudja majd aktíválni?
USB boot készítésénél bejelöltem hogy másik gépre lesz más kérdést nem tett fel, ezek után csak azt dobta fel hogy Windows 10 64bit. amit készít. -
ALI_G
veterán
válasz
King Unique #101142 üzenetére
Röviden: koszi
Bővebben: pontosan erre voltam kíváncsi, hogy mi alapján fog működni az aktiválás ha nem kell megadjak kulcsot. Ezt ilyen formában nem írta le az általam talált support oldalak egyik se.
-
VGYke
addikt
válasz
King Unique #100946 üzenetére
King Unique köszönöm szépen, arra gondoltam amit linkeltél, én teljesen máshol kerestem.
Felvetődik a kérdés, ha SSD (akár kis méret, akár írás kímélés) miatt át akarjuk helyezni egy másik meghajtóra a név\ Dokumentumok, Képek, Videók, Letöltések mappákat, melyik a célravezetőbb módszer?
1.) Gépház-Tárhely módszere, igaz itt nincs lehetőség a mappa választásra:
2.) vagy Fájl tulajdonságok/Hely/Áthelyezés, itt már ugye van mappaválasztási lehetőség, a C:\Users mappát meg nem nagy kaland NTFS jogosultságokkal másolni:Ok, az OneDrive áthelyezése egyikkel sincs megoldva, ezt én így gondolom: Speciális rendszerbeállítások/Speciális/Környezeti változók:
Szóval 1,2 módszer közül melyik javasolt? Én legutóbb 1. szerint csináltam, de ki tudja...
-
Pityu.
nagyúr
válasz
King Unique #101077 üzenetére
Nincs semmi olyan ami vírus lenne,egy gyanús valami volt de azt anno töröltem,Köszi a leírást holnap átolvasom.
-
sz.j
nagyúr
válasz
King Unique #101023 üzenetére
Köszi az infót.
Mindezt azért kérdeztem, mert MCT-vel mindegyik gépet (3) frissítettem és nem írt ki semmi hibára utalót, de a frissítést követően a 1809-el tökéletesem működő egyik a gépnél kisebb hibák jelentkeztek (pl. jelszó begépelésénél nem érzékelte a nagybetűt csak akkor ha a Caps Lock-ot lenyomtam, stb). Majd (kb. egy hét után) az egyik reggel már nem bootolt be a gép. Hosszú ideig fekete képernyő és végtelenségig forgó betöltésjelző ....
Erre a gépre mentésből vissza is raktam a 1809-et, a másik kettőnél eddig nem tapasztaltam hibát.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2051
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G9 - Ryzen 5 6650U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3061, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest