- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
pataslogeza
aktív tag
válasz
King Unique #105439 üzenetére
-
enginev3.0
félisten
válasz
King Unique #105479 üzenetére
felrakom és letiltom az updatet?
-
enginev3.0
félisten
válasz
King Unique #105475 üzenetére
Szuper, szóval nincs is esély akár 1709-re visszamenni
-
quailstorm
félisten
válasz
King Unique #105367 üzenetére
Valami ilyesmi.
Volt anno av-comparatives teszt, én meg most szubjektív 1903-as Win10-en, G4400 procival teszteltem, és mind a Comodo IS, mind az ESET kevésbé fogja a gépet. -
Redneck
nagyúr
válasz
King Unique #105234 üzenetére
Megfelelően csináltam, a felhasználó rendszergazda, minden stimmel a leírások szerint, mégsem engedte törölni. A tippet köszönöm, az IObit Unlocker programmal 2 kattintás volt törölni és visszaszerezni a 74GB helyet.
-
Redneck
nagyúr
válasz
King Unique #104979 üzenetére
-
Memora
senior tag
válasz
King Unique #105225 üzenetére
Ok, kösz az infót, akkor inkább kivárom azt a 10 napot.
-
kmarci25
veterán
válasz
King Unique #105181 üzenetére
Köszönöm a választ!
-
GuineaPigMan
tag
válasz
King Unique #105187 üzenetére
-
GuineaPigMan
tag
válasz
King Unique #105183 üzenetére
1 x M.2 slot (Key M)
Supports PCIe 3.0 x4 (1st, 2nd and 3rd Gen AMD Ryzen™/ Ryzen™ with Radeon™ Vega Graphics and 2nd Gen AMD Ryzen™ with Radeon™ Graphics) or PCIe 3.0 x2 (Athlon™ with Radeon™ Vega Graphics) and SATA 6Gb/s 2242/ 2260 /2280/ 22110 storage devicesAlaplapnál ez van írva az M.2 SSD-re, a bootolással kapcsolatban nem találtam információt.
-
jokeph
nagyúr
válasz
King Unique #105183 üzenetére
Nálam többféle konfigban fut Kingston A1000 240 GB NVMe pci-e SSD, minden esetben UEFI BIOS-os lapban, de legacy módban.
Megnéztem a kínai lapomnál, Legacy helyett azt írja hogy a BIOS MOD "örökölt".
(#105185) GuineaPigMan:
pontosan milyen alaplapod is van ?Meg kellene nézni a BIOS-ban, mi mire van állítva...
-
Vartanus
őstag
válasz
King Unique #105125 üzenetére
A C meghajtón a Windowson kívül a drivereket tárolnám csak. Memtest,Prime,Cpuz, és játékok a D-re.
-
jokeph
nagyúr
válasz
King Unique #104933 üzenetére
Üdv ismét !
Időközben meglett a megoldás, nem a W10 hibája volt, hogy eltűnt az alvó mód a rendszerből.
Végigfutattam az általad javasolt dolgokat, meg még jó párat, amit találtam a neten és hihetetlen, de BIOS probléma okozta (nem, nem csak a Béta F42a, hanem ugyanez volt az F41 stabil BIOS-al is).
Éltem a gyanúperrel, úgyhogy visszaflasheltem szépen a lapom BCKUP_BIOS chipjét F41-ről F40-re, restart, default betölt, pár dolgot beállítottam, újraindít, és voá-lá, megjött az alvó mód és vele együtt a C state-k is.
-
Mozaart
aktív tag
válasz
King Unique #105052 üzenetére
Nagyon Köszönöm. Ha időm engedi és energiám lehet teszek vele pár kört. Köszönöm!
-
Aureal
őstag
válasz
King Unique #104998 üzenetére
Na igen, ezt nem lépem meg a céges gépen, hogy lecsapjon a rendszergazdi mint a taxiórát.
-
Aureal
őstag
válasz
King Unique #104981 üzenetére
Ez a c:\Felhasználók alatt is kicseréli a dolgokat vajon a user dokumentumok és egyéb útvonalakon is? Mert a telepített progik elvileg nagy szarban lennének utána nem? Vagy ez registry kulcsokat is átír hibamentesen visszamenőleg annyira profi módszer?
-
Redneck
nagyúr
válasz
King Unique #104979 üzenetére
Köszönöm az infót!
Ha a Windows képes lenne rendesen eltávolítani egy saját MS alkalmazását, nem lenne szükségem erre és eszembe nem jutna buzerálni. Nem mondok le 74GB helyről egy 240-es SSD esetén.
-
makoss
veterán
válasz
King Unique #104984 üzenetére
Oké.
Ezt magyarázd el a koleganőmnek is -
makoss
veterán
válasz
King Unique #104981 üzenetére
Van magyarul is?
-
lanszelot
addikt
válasz
King Unique #104929 üzenetére
Nem, nem indítottam el a régi rendszert. Soha, azóta hogy klónoztam.
ssd a 'W' meghajtót használja, így onnan is törölni kellett.
C rol es W rol is, ez oldotta meg. Végig csak az ssd -t használtam/lom.
Bármelyiken ott hagytam megtartotta a régi beállításokat. -
ddmb
aktív tag
válasz
King Unique #104938 üzenetére
ez a minden 2. SP/CU jó ötlet... viszont kellett pár év, mire rájöttek
-
jokeph
nagyúr
válasz
King Unique #104933 üzenetére
Windowson belül sehol nem elérhető.
Ez egy átrakott WIN (illetve 2, egy SSD-n egy HDD-n), előd konfogban működött rendesen az alvás mód.
a VGA nem változott, vga driver újrahúzása megvolt.
-
lanszelot
addikt
válasz
King Unique #104910 üzenetére
Értem én, de az oldotta meg hogy onnan töröltem a beállításokat. Ezek szerint onnan használ a rendszer dolgokat.
Letörölni még nem akarom azt a particiót, mert nincs szükségem arra a helyre, vész esetre így van egy rendszerem. -
ledgeri
nagyúr
válasz
King Unique #104825 üzenetére
Van-e bármi amire figyelni kell, ha SATA-s SSD-ről NVME-sre kerül át a rendszer?
-
GuineaPigMan
tag
válasz
King Unique #104828 üzenetére
Rendben, köszönöm. A linkelt oldal elmentve, és remélhetőleg mindent jól fogok tudni csinálni.
Továbbá találtam ezt a videót, amely ugyancsak az általatok említett programmal végzi el a műveletet.Ez, ha kell vizuális segítség gyanánt, megfelelő számomra ugye?
-
GuineaPigMan
tag
válasz
King Unique #104825 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszokat, és linket, amiben részletesebben le vannak további dolgok is írva. Jelenleg egy 1TB-os HDD van a gépben, amiből kb. 400GB foglalt (ezt tovább fogom csökkenteni), és egy 500GB-os SSD-re szeretnék áttérni. Amit még annyira nem értek, ez a particiók, hogy a "C"-nek lehet többet megadni...stb. Nekem jelenleg csak "C" meghajtót jelez a gépem, vagyis akkor a mostanin nincsenek külön particiók? ...és ez kell nekem, vagy nem szükséges?
-
ridiculous
aktív tag
válasz
King Unique #104814 üzenetére
Okés, akkor úgy csinálom ha úgy jobb!
De ha itt az "Új"-ra nyomok akkor tudok létrehozni partíciót nem?
(ja látom már hogy a végén írtad hogy lehet de így is elég ha megcsinálom)
-
ridiculous
aktív tag
válasz
King Unique #104807 üzenetére
Tudom-tudom most már hogy nem csak rátelepítést kell.
Mindenképp formázok, ez a cél. Most van a (Cmeg egy System Reserved 99,9MB - s (D
.
Terv szerint a D törölve lesz, C pedig formázva.
Amennyi infót leírtál plusz ilyen részletesen screen-ekkel együtt.. hatalmas segítség, köszönöm -
ridiculous
aktív tag
válasz
King Unique #104790 üzenetére
Okés, magyarul nem fog megakadni a telepítés hogy írjam be a licenszet.. ha jól vettem ki a szavaidból
De amúgy volt egy Win7 a gépen annó és az frissítve lett abban az időszakban az ingyenes Win10-re, utána nem emlékszem de lehet lett "újrarakva" a gép egy másik Win10-el.. persze formázás nélkül mert annó még ennyit se konyítottam a géphez mint most.. (most se sokat ehhez a szoftveres részhez de igyekszem)
És sajnos az Enterprise is a napokban került a gépre, ismerős Win lemeze, persze ez meg nem bootol és úgy lett felrakva gépből.....És ma került hozzám az a Win telepítő amivel megjelentem hogy hibakód..
Szóval most van 2db Windows old mappám is..
Remélem ez a pendrive-os telepítés összejön, mert nagyon ráfér a gépre egy formázás mert tiszta káosz -
makoss
veterán
válasz
King Unique #104786 üzenetére
Ezeket is megnéztem de ott sincs sok, viszont van egy hely a windowson belül, lehet a progid kell hozzá, az a windowson belül egy installer nevű mappa, amit nem találok.
Valahol azt irták a Revo Uninstaller is jó. -
ridiculous
aktív tag
válasz
King Unique #104783 üzenetére
csixy: Az nem probléma hogy nem aktiválódik automatikusan, de attól független fel tudom rakni és utána aktiválni W10 Digital Activation 1.3.7 - el, nem?
King Unique: Köszi a temérdek infót!!!
Valószínű akkor MCT-vel csinálom és akkor onnan is töltöm le!
Hozzád is maximum még az a kérdésem amit csixy-nek feltettem.
-
makoss
veterán
válasz
King Unique #104766 üzenetére
Itt csak néhány MB van, nem sok: [link]
-
ridiculous
aktív tag
válasz
King Unique #104780 üzenetére
Akkor elég ha az MCT-t töltöm le és azzal letöltöm a WIN-t és azzal ki is írom pendrive-ra?
Jelenleg Windows 10 Enterprise van fent, de Pro-t szeretnék telepíteni.(Ez van amúgy letöltve: Microsoft.Windows.10.AIO.64bit.Hun.Build.18362.325; de ha MCT-vel érdemesebb megoldani akkor hagyom ezt)
Kiírás nem bonyulult MCT-vel egy "kezdő" számára?
-
Kátai
senior tag
válasz
King Unique #104736 üzenetére
Kissé összezavarodtam.Most akkor melyik módszer a rendes tiszta telepítés?
-
makoss
veterán
válasz
King Unique #104746 üzenetére
Valamit javult a helyzet, de még igy is 55 GB a foglalt terület
-
Kátai
senior tag
válasz
King Unique #104728 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat.
-
Kátai
senior tag
válasz
King Unique #104725 üzenetére
És amit linkeltem vagy a másik lehetőség sem jó?Amúgy ezt választanám,mivel két partícióm van a merevlemezen,egy csak a rendszernek a másik meg minden egyéb.Az aktiválással amúgy nem lesz gond?Olvastam,hogy mivel az enyém digitális licenc,így csak elég utána bejelentkezni a Microsoft fiókommal.
-
phoenix64
őstag
válasz
King Unique #104704 üzenetére
Igen, közben sikerült már. Csak simán egy shrink kellett 100 megára az efi partíciónak.
-
phoenix64
őstag
válasz
King Unique #104658 üzenetére
Igen van rajta boven hely, holnap megprobalom a dirtywindowsos leirassal, egesz egyszerunek tunik.
Koszi.
-
phoenix64
őstag
válasz
King Unique #104654 üzenetére
Az efi rendszerparticio sajna a sata3 ra kerult, megneztem EasyBCD-vel. Valahogy letre tudom ezeket hozni igy utolag az Nvme-re?
-
steewcv65
őstag
válasz
King Unique #104608 üzenetére
Szia!
Nem igazán történ változás és ez egyik napról a másikra lett ilyen.USB3 a pendrive is az és mindennel ezt csinálja elindul gyorsan aztán leesik több másodpercre 100-60kb/s-re aztán egy pillanatra felmegy 1mb-ra és vissza.Újra telepítettem azóta h97-es chipset drivert is ,de nem változott semmi.Eddig 10-20mb/s-el másolgatott ....
-
válasz
King Unique #104605 üzenetére
Az a helyzet, hogy egy Dell 5110N notebookról van szó, amiben egy 32GB-os SSD van. Kicserélném nagyobbra, de nem merek nekiállni, mert miszlikre kell szedni a gépet hozzá...
-
lanszelot
addikt
válasz
King Unique #104511 üzenetére
Hello,
Igen a legujabb van fent amit irtál.
Itt egy kép , nekem nincs win10bios beállítva , minden más lehuzva, azt a program fix -et nem probáltam, nem tudom az mi
-
Milkoo
csendes tag
válasz
King Unique #104469 üzenetére
Köszönöm King Unique!
Igen, mindegyik telepítés BIOS/MBR típusú. A hiányzó 100-5xx MB körüli rendszer számára fenntartott partíciók eddig sem voltak, de az Op. rendszerek kifogástalanul működnek így is.
Tanácsodra átnézek a Linuxos topikba is további hasznos infókért.Még egyszer köszönöm: Milkoo.
-
Ablakos
őstag
válasz
King Unique #104389 üzenetére
Ugyanolyan, mint az F vagy a H meghajtó. SSD alaplemez.
MiniTool partition wizard -al lett legyalulva, újra partícionálva a lemez.Hogy lehet "normalizálni" ezt a lemezt?
-
lanszelot
addikt
válasz
King Unique #104389 üzenetére
Hello,
Igen, a sandbox az, de nem indul a sandbox. Bele estem a hibakód listába, majd javítják. -
betyarr
veterán
válasz
King Unique #104357 üzenetére
az Antimalware Service Executable folyamata bizonyos esetekben eléggé pörgetni a CPU-t
na ezt megnézem majd a melóhelyen,mert egy ideje bazi módon belassult a c2d gépem.pedig eleinte elég fürge volt!
-
mrbego
aktív tag
válasz
King Unique #104333 üzenetére
Igen, valszeg központi hiba lehetett, mert androidon a hivatalos portolt verziója (Uno Calc) is ma már működik. Mármint ugyanúgy a valutaváltó funkciója.
-
lanszelot
addikt
válasz
King Unique #104311 üzenetére
Hello,
Nem tudom mi mást kell még klónoznom az ssd-re.
2Tb -s hdd van 500Gb és 1,5Tb re osztva.
500Gb ssd-t vettem.
Az 1.5Tb úgy jó ahogy van. Csak a windows10 et szeretném átrakni úgy, hogy ne kelljen mindent installálni. A sok játék, jatek mentés, program, beállítások...stb Ezt szeretném elkerülni.
Leírnád hogyan mit kell csinálnom? -
No.01
addikt
válasz
King Unique #104311 üzenetére
Lauda, King Unique:
Koszonom!
Sajna meg nem csinaltam ilyet igy nekem csak az Easeus volt meg, mint Clone program.
Sajna a C es a D meghajto is 90%-ban tele van, de a D nem erdekel mert arrol reszben van mentesem, de ha odavesz az sem gond. Igazabol csak a Win-t kellene klonoznom, h az SSD-rol ugy tudjak bebootolni, mint a jelenlegi HDD-rol.Ha ezt tenyleg kivaltja/megoldja a Macrium Reflect akkor nagyon fogok orulni.
Este kiprobalom. -
King Unique
titán
válasz
King Unique #104270 üzenetére
Aztán - bár szokás szerint ez sem derül ki -, ha nem a Microsofttól letöltött ISO-t, hanem egyéb forrásból való integáltat használsz, ahol az install.wim 4+ GB, és emiatt a Rufus UEFI-NTFS megoldását, akkor ott nem meglepő, ha ugrik rá a Secure Boot, mivel annál valóban szükség lehet a kikapcsolására. De egyéb esetben, standard telepítőt készítve nyilván nem.
-
-Zerg-
tag
válasz
King Unique #104249 üzenetére
A telepítő nem tudja törölni. Ezt a Shift-F10 parancssort nem ismertem. A telepítéskor is működik? megpróbálom
-
válasz
King Unique #104223 üzenetére
Koszi, igen amugy azt szeretnem. Pendriverol boot es teljesen ujra huzni, akkor ezzel nem lesz igy gond... szuper. Holnap neki is allok. Thx
-
Nicotin
kezdő
válasz
King Unique #104236 üzenetére
Köszönöm tényleg és aki segített még !
Hát egy asus és egy asrock lapról lenne szó fm2.
-
Nicotin
kezdő
válasz
King Unique #104232 üzenetére
Közbe rájöttem rossz lemezt néztem ott nem volt de az hdd
Én voltam a béna
Nem baj köszönöm így most már tudom mi miért van. Köszönöm a segítséget.
Esetleg kaphatnék ezekröl a dolgokrol egy leírást teljesen új dolgok számomra. Illetve pl arrol is ha lehet mit kell beállítani biosba UEFIS telepítés során és miért. Köszöönm.
-
Nicotin
kezdő
válasz
King Unique #104229 üzenetére
Csak azért láttam furcsának hisz a c: a legnagyobb partició nem osztható maradék nélkül 4096 emiatt gondoltam rákérdezek. Persze ezt az ssdt csak windows 10 használtam és a telepítővel particiónáltam.
Neten olvastam ezt a dolgot köszönöm ezt nem tudtam csak mbr okozhat ilyen gondot.Lehet kicsit hülyekérdés de mi a külömbség a kiterjesztett ileltve a logikai partició között ?
Köszönöm, a segítséget mindenkinek ! -
Ernesto78
aktív tag
válasz
King Unique #104191 üzenetére
töröltem az összes particiót és most települt. A beállításokat végzem éppen
-
Ernesto78
aktív tag
válasz
King Unique #104187 üzenetére
szerintem a lagacy biosba tudok csak belépni F10-el. Ott nem találtam CSM beállítást de van UEFI boot opció a lagacy mellett. Az UEFI az OS Boot Managerre van állítva míg a lagacy a Hard drivera.
-
Ernesto78
aktív tag
válasz
King Unique #104183 üzenetére
Honén tudom hogy UEFi? Én nem értek hozzá mert régi laptopom van amin nincs. Hogy tudnám átállítani?
-
Wucky
senior tag
válasz
King Unique #104154 üzenetére
Köszi.
Én nem tartok sok cuccot a vinyón. 1 játék aztán annyi. Ha minden kötél szakad, újra teszem. -
No.01
addikt
válasz
King Unique #104135 üzenetére
Klonoztam a regi HDD-t as uj SSD-re. Siker.
Kivettem a regi HDD-t es betettem ugyanabba a foglalatba az uj SSD-t amire klonozva lett a rendszer.
Ennek ellenere az UEFI BIOS fogad.V.mit kifelejtettem vagy??
(Meg sosem upgradeltem igy bocs ha nagyon alapveto vagy/es hulyeseget kerdeztem) -
Met
nagyúr
válasz
King Unique #104033 üzenetére
Köszi.
-
dethroner
veterán
válasz
King Unique #104008 üzenetére
Az SSD amire ment a W10 az ugye a C meghajó, aztán van egy D lemez, ami alig 100MB és annyit ír még hozzá, hogy Rendszer számára fenntartott (ezt nem értem mi és hogy jött létre), aztán jön a vinyó, ami E lemez és ez tartalmazza a korábbi W7 rendszert és még ott van az F ami a vinyó adatpartíciója. Ezt az E meghajtót szeretném kiiktartni és egybefésülni az F-fel.
-
Cs1csó
titán
válasz
King Unique #103995 üzenetére
Ha megtörténik a belső upgrade akkor ahogy írtam, utána ugyanazzal a telepítővel mint korábban automatikusan DE most PRO fog települni? (Tehát ugyanúgy nem fogja felajánlani a választást de a HOME helyett most már a PRO fog települni automatikusan?)
-
Rainman05
tag
válasz
King Unique #103986 üzenetére
Köszi! Túl egyszerű volt azért nem találtam
-
dethroner
veterán
válasz
King Unique #103893 üzenetére
Köszönöm, ezt szerettem volna.
-
Nova_
tag
válasz
King Unique #103875 üzenetére
Most jöttek meg az új géphez ezek az alkatrészek, most szerelik össze, és gondoltam mielőtt megveszem valamelyik op rendszert megkérdem itt, melyik lenne a legjobb ehhez a setup-hoz
-
dethroner
veterán
válasz
King Unique #103870 üzenetére
Ok, nem piszkálom
Win kérdések is lesznek majd még, de menjünk vissza az adatmentős topikba, most ez lenne az elsődleges.
-
dethroner
veterán
válasz
King Unique #103867 üzenetére
Akkor ez így a normális, hogy a Windows Boot Manager ott van az eszköz nevében? Nem lehet ettől megszabadulni?
-
válasz
King Unique #103804 üzenetére
Köszi a választ! Épp be akartam állítani a "Frissítések telepítési idejének kiválasztása"-t, erre látom, hogy nem látom.
Jobb volt, amikor meg lehetett adni egy tervezett késleltetési időpontot a frissítésekre, így nem kellett figyelgetni, hogy mikori egy frissítés, és mikor érdemes már telepíteni, hogy már nagyjából bugmentes legyen. Kár érte, és a frissítések max. 35 napos szüneteltetése nem pótolja.
-
uriember
aktív tag
válasz
King Unique #103841 üzenetére
Az nem tudom feltűnt-e, de az "C" SSD is 77%-os kondícióban van.
-
dethroner
veterán
válasz
King Unique #103834 üzenetére
De a HDS nem csak akkor mutatja a meghajtó állapotát, ha az látszik, ha van meghajtó jele?
Eszembe jutott hogy a reggel kivett SSD tartalmaz egy működő W7 rendszert, gyorsan megcseréltem a most telepítettel, de sajnos ez se látja, csak ugyanúgy inicializálatlanként mutatja. Rossz előérzetem vanMegkövetlek, látja a sentinel és ezt írja
-
dethroner
veterán
válasz
King Unique #103831 üzenetére
Tuti nem töröltem. A wint már többször újraindítottam, majd ezzel kapcsolatban is lesz kérdésem. Most legjobban vinyó aggaszt, mert volt rajta sok olyan kép, amit nagyon sajnálnék ha elveszne. Megcseréltem a sata kábelt a másik vinyóval, így is ugyanazt látja, a másikat meg nem. Amikor szedtem szét hogy kipucoljam, ezt a vinyót kicsit odakoccantottam a padlóhoz, de nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget, más vinyokat is ért már nálam ilyen baleset és soha nem volt bajuk. Áramtalanítva, kint volt a gépből, az olvasófej is biztosan parkolóban volt. miért lenne baja
Valahogy vissza kéne állítani, de ilyenben semmi tapasztalatom nincs, azt se tudom hogy kezdjek hozzá.
Ha megjön a laptophoz a beépítő keret, akkor megpróbálom W7 alatt, mert eddig ezt használtam vele. -
bobalazs
nagyúr
válasz
King Unique #103823 üzenetére
Van baj ezekkel a csodacuccokkal. Ahogy nekem az IRST sem a a Lucidlogix' Virtu a z68as időszakból, ez sem vált be végül. Az ember azért reménykedik, mégis feledésbe vagy pénz vagy érdekeltség hiányából fakadóan nem terjed el az ilyen.
-
bobalazs
nagyúr
válasz
King Unique #103821 üzenetére
Egyáltalán nem töltött be a ma készitett macrium mentés.
Reboot and select proper boot device.
A ~ 1 héttel korábbi mentés sem töltődött be, és a kb két hetes mentés sem míg a secure bootot ki nem kapcsoltam.
Majd újra végigjátszottam az egészet, kikapcsolt secure bootal, a mai mentést nem töltötte be, az 1 héttel ezelőttit igen, azt használom most.
Fixen be volt végig állítva biosban hogy az egy rendszer ssd ahol a boot particio van az töltsön be a többi drive boot disabled biosban. Ezt boot javító sem hozta volna rendbe szerintem. A windows telepítő sem tudott mit kezdeni a storemi/fuzedrive által kezelt meghajtókkal. Számára az egész láthatatlan.
Ez mind idő és stressz. Inkább lemondok a szoftver adott előnyökről ha ez ilyenekkel jár.
A másik pedig hogy nem lehet csak úgy egyszerűen letörölni a programot, mivel az adatvesztéssel jár, sőt, ha boot lemez is érintett a szoftver által, mert miért ne lenne ugye, én esetemben is, akkor még körülményesebb, ezért mindenről kell a backup. -
Gabi9
csendes tag
válasz
King Unique #103818 üzenetére
Köszönöm szépen!
Valahogy ez elkerülte a figyelmemet. -
bobalazs
nagyúr
válasz
King Unique #103816 üzenetére
Hát le fogom most rendezni. Úgy, hogy minden fájlt backupolok és megy a program a levesbe.
Ezentúl eszembe nem jutna népszerűsíteni ezt a programot, az említett dolgok miatt. (driver felülírása saját driverjükkel, úgy hogy nincs hozzáadva a tierhez; nincs alapból trim ez miatt. Ez hogy adata ssd tooljával én tudok trimelni ez csak egy szerencsés dolog) Ha bármi krach beüt a windowszal, márpedig be szokott, egy macrium mentés sem megoldás, megtapasztaltam ma. Reboot and select proper boot device... és mindegy melyik meghajtóról probálsz betölteni a bios által. Egy sima windows felújítás, frissítéssel sikerült előidéznem...
Egy héttel korábbi macriumos mentést tudtam szerencsémre behozni úgy hogy 3 driveból 3 nem volt elérhető pont a driverjük miatt. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
King Unique #103809 üzenetére
Na látod ezt már feltettük párszor mi is, mert amikor lejön a céghez bármit is csinálni, akkor az egész rendszer lehal, pl annyi eszük még nem volt, hogy a kliens gépeket is cseréljék (csak 15 évesek XD), ne csak a szervereket, mert néha egy nyomtatás is megakasztja már őket
(#103811) koko52
Azt arra értettem, amit nálunk csinálnak, régebbi windows szerverek vannak használatban és azokat cserélgetik, amint lejár a támogatás, igazából nem vissza tenniük kell csak a felhasználóknak engedélyezni az adott program elérhetőségét, terminálos bejelentkezés van a szervergépre és ha az adott program indító fájlja nincs az asztalon, akkor nem is férünk hozzá -
koko52
nagyúr
válasz
King Unique #103807 üzenetére
Nincs rendszergazda illetve (én hülye
) . Központi gépen vannak a nyomtatók. Oda routerrel a többi 4 gép. Én nem a központi gépen vagyok, ezért nem vettem észre az automatikus 1903-at. De ez akkor sem normális, hogy frissítés után senki nem tud nyomtatni, halott minden port illetve láthatatlan. Microsoft persze elérhetetlen.
Na mindegy letiltottam a frissítést 35 napra, addig csak kitalálnak valamit. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
King Unique #103807 üzenetére
Hiába van nagyobb cégről szó hiába van windows szerver telepítve, ha a rendszergazdák olyan hülyék, hogy a munkához szükséges alkalmazásokat sem teszik vissza és mindenért szólni kell, vannak ilyen helyek is és nem kis garázscég a 15000 emberrel
-
VGYke
addikt
válasz
King Unique #103797 üzenetére
Köszönöm, megnyugodtam hogy nem én rontottam el valamit a rendszerben.
Viszont, most reggel megnéztem a munkahelyi gépemen és itt még nem gyúgyult meg: -
King Unique
titán
válasz
King Unique #103796 üzenetére
Na, már elvileg jó is, legalábbis a manuális keresés most nem dob hibát.
-
urbi107
tag
válasz
King Unique #103782 üzenetére
Korábban az ncoreos verziót sikerült bealtiválni.Az újnál már hibát ír.Csak sajnos a szerveren lévő windows verzió elég régi.1511_64BIT
És melóba nem kellemes egy gépre 2 napot rászánni frissítés miatt. -
sakal83
addikt
válasz
King Unique #103757 üzenetére
Köszönöm. Megtaláltam a keresett fájlokat. Töröltem. Azonban újra megnőtt pár óra netezéstől 8Gb-ra...
A helye a C:\Users\fuji\AppData\Local\Microsoft\Windows/InetCache. Ez a könyvtár nő meg eléggé és elég gyorsan.
MI okozhatja ezt a hibát?
-
gyemipapa
senior tag
válasz
King Unique #103765 üzenetére
Köszíííí!
-
gyemipapa
senior tag
válasz
King Unique #103761 üzenetére
Köszönöm, pont egy kommentel lejjebb írtam, mint amire válaszoltál, hogy Win10 Home. Így megtaláltam, csak megtévesztő volt, hogy gépház->tárterület, nem volt ott, hogy a rendszer menüponton belül keressem.
Így már megvan, köszi. -
gyemipapa
senior tag
válasz
King Unique #103757 üzenetére
Biztos bennem van a hiba, de én a gépházat megnyitva nem látok olyat hogy tárhelyhasználat (Win 10 Home). Pedig én is ki akartam próbálni.
-
Louro
őstag
válasz
King Unique #103687 üzenetére
Köszi!
-
phoenix64
őstag
válasz
King Unique #103611 üzenetére
Igen HDD-vel újra bootolt rendesen. De inkább újra telepítettem GPT/Uefivel, úgy h lehúztam a HDD-t.
Köszi a segítséget mindkettőtöknek.
-
phoenix64
őstag
válasz
King Unique #103601 üzenetére
Ugy van beallitva, mint eddig: Sata UEFI only, nvme Legacy only. Nem megy sajna, de mindegy ujra rakom uefibe az adatat is. Koszi a helpet
-
phoenix64
őstag
válasz
King Unique #103599 üzenetére
-
phoenix64
őstag
válasz
King Unique #103597 üzenetére
A VGA-k már rendezve vannak. 1 van már csak benne, BIOS is vissza lett flashelve az R9-re, illetve alaplapi BIOSt is újra konfiguráltam. Kingston A400-ról gond nélkül megy a rendszer, már csak az adata rendszerével van probléma, de lemezkezelőben is fura hogy nincs rajta rendszerindítási partíció nem?
Igen a lemez 1 lenne pedig az adatas windows. Ezek szerint akkor elszállt róla a rendszer teljesen.
-
Baggio04
aktív tag
válasz
King Unique #103555 üzenetére
Igen, csak a C-t töröltem. Volt 4 kisebb partició, 100mb, 450mb, másik kettőre nem emlékszem. Illetve ugye a C és a D (adatok). Nem mertem a kis particiókat piszkálni, ezért töröltem csak a C-t. Most msconfig-ban töröltem a "másik kötetet", és nem vettem észre problémát. Maradhat így vagy újra kellene telepítenem az egészet?
-
dethroner
veterán
válasz
King Unique #103506 üzenetére
Kérlek mutasd már meg hogy hol hibázok és hol van a WTG lehetőség, mert már agyf@szt kapok a kioktató stílusú, csak a linkek mutogatásával megtámogatott hozzászólástól. Csinálj egy screenshot felvételt a saját monitorodról, amin ez a funkció aktív. A pendrive-om nem szar, usb 3-as trnascend, kb 3 perc alatt csinált rá az iso-ból boot eszközt a rufus.
-
King Unique
titán
válasz
King Unique #103508 üzenetére
Ehhez még annyit, hogy akkor lehet reális még a nálad lévő állapot, ha offline vagy, vagyis inaktív az internetkapcsolat. Akkor csak a kiválasztás lehetősége lesz ott, de ez nem meglepő, mert offline módban nyilván nincs mit letölteni. Viszont ha online vagy, a repülési üzemmód stb. sem aktív, akkor normál esetben nyilván lennie kell letöltés lehetőségnek is.
-
andreas49
senior tag
válasz
King Unique #103493 üzenetére
-
dethroner
veterán
válasz
King Unique #103481 üzenetére
Mielőtt teljesen leoltasz, tedd már meg hogy te is letöltöd a rufus-t és az iso-t, aztán megmutatod saját képernyőmentéssel hogy hol is van. Mert nincs olyan legördülő, hogy kép tulajdonságai. Igen, le van töltve a W10 iso. Én is látom a képet amivel szemlélteti, sőt, néztem youtube videót is, amiben benne volt a Windows to go, de már nincs benne.
-
Pano
addikt
válasz
King Unique #103492 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
andreas49
senior tag
válasz
King Unique #103463 üzenetére
Nálam magyar nyelvű (v3.6) van fenn, de a kiválasztásnál nincs legördülő menü, ahonnan el tudnám indítani a letöltést. Ez csak eredeti nyelven működik, vagy csak béta verzióban?
-
dethroner
veterán
válasz
King Unique #103477 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- GÉMER! Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 3070 szint! 32GB RAM 1000GB SSD FHD 120Hz Gar. 2026
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3005
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2906, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080TI 12GB ZALMAN I3 NEO GIGABYTE 850W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest