- Azonnali mobilos kérdések órája
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Milyen okostelefont vegyek?
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- iPhone topik
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Doky586
félisten
-
-
razor1010
tag
az új rendszerrel ma történt az első indulás, mégis több hónappal régebbi dátumot látok, illetve van egy 22h2-es frissítés is közötte ami alapból november körül jött ki, mégis 09.08-ra van dátumozva a frissítés.
Illetve a servicing stack frissítéseket és a korábbi dátummal rendelkezőeket nem tudom eltávolítani sem. -
Okát nem tudom megfejteni.
Ez tökéletesen bevált, 1 perc késleltetéssel emelt joggal futtatva a Feladatütemezőbe.
Tudom hogy jobb a problémát megoldani mint megkerülni de ezesetben megoldani nem tudom, és a végeredmény végre egy alapon 1-2% procit használó rendszer az eddigi 30-40% helyett. És nem kell végigkézimunkáznom minden boot után a services stop-start procedúrát.@ECHO OFF
net stop winmgmt /y
TIMEOUT /T 5
net start winmgmt
Még annyit kérdeznék, azt hogyan lehet elérni hogy a cmd ablakot ne lássam amíg lefut a szkript, csak tegye a dolgát a háttérben.
Ha végzett kilép és eltűnik az ablak de egyáltalán nem akarom látni. -
Tudom Te és még itt 1-2 ember burokba született.
Én meg több 10000 felhasználó meg nem.
nem tudok semmi többet a VMI-ről most se mondani csak amit eddig kb. 5x leírtam itt az utolsó 2-3 hónapba.
Két Win10-es PC, kb. 1-2 hét eltéréssel kezdte el a 30-40% procizabálást.
Mindkét pc-n egyetlenegy lett nem mókolva hanem a hivatalos leírás szerint gpedit, kikapcsoltam az auto updatet és semmi mást nem buheráltam.
A frissítést én futtatom le ha épp eszembe jut de havonta 1x biztosan megcsinálom.
És meghalt a VMI. Mindkét pc-n. Okára nem jövök rá, már próbáltam visszakapcsolni az automatikus frissítést, akkor is beragad és eszi a procit bootnál. Hagytam, akár 15-16 órás session alatt se nyugszik le, ha leállítom majd rögtön újraindítom akkor meg tökéletes.
Ugyanezt a hibát jelezte itt a fórumon emlékeim szerint 3-4 tag, igazad van a többmilliós Win használókhoz ez elenyésző de mivel nem egyedül énnálam jelentkezik, valami oka van. Mind az öten nem hinném hogyha szanaszétbarmoltuk is a rendszert, ami nem igaz, ugyanez a tünete lenne..
Bizos hogy a manual update+valami frissítés akadt be nekik.
Nincs a környékeden Intel socos, kézi frissítéses gép esetleg ami 2-3 hónapja ugyanezzel a tünettel beteg?
Nálam is és tucatnyi fórumtársnál is előfordult hogy nem ez hanem a Defender antimalware services executable akad be, az azzal a +jelenséggel is jár hogy a 25-30% proci mellett ész nélkül darálja a lemezeket ergo használhatatlan a gép.
Természetesen minden esetbe user errorrt kiáltottak itt. Ami szrintem megint csak nem igaz de mindegy.
Bocs a tldr de ez kikívánkozott.
A /y mindjárt kipróbálásra kerül.
Mégegy ami eszembe jutott.
A winmgmt-t mi indítja? Feladatütemezőbe nem találtam bejegyzést.
A Szolgáltatásokba csak annyi van hogy lehet késleltetve indítani de ez kevés. Ezt hol lehet állítani? Regedit, vagy hogyan indulnak ezek a services modulok?
Egyszerűbb lenne ott beavatkoznom mint parancsokat emelt joggal beszögezni a TaskSchedulerbe. -
Aureal
őstag
Nem, csak mikor n+1 embernél gazolódik, hogy nem úgy mennek a dolgok ahogy a mérnökök állítják, sőt “gigányi” hibajavítások jönnek állandóan a windowsra (na az viszont kompletten tény!), akkor csak nincsennek annyira toppon azok a “mérnök” urak ott gécéknél, hogy csukott szemmel csak bennük kéne egyedül bízni.
Gondolom másik n+1 ember is kipróbálta azokat az ajánlásokat is meg minden mást amit hallott és összevetette őket, aztán a valóság bemutatkozott, hogy nem minden úgy van ahogy a hivatalos mantrában szerepel. Sztem ez igazolja az ilyen fórumok jelenlétét is, különben mindenki az MS white papereket olvasgatná, semmi gond nem lenne és mindenki boldog volna. Nos ez megint tényszerűen nem így van.
De, hogy konkrét példát is hozzak (vhol már írtam erről), én egyszer beszéltem Microsoft ügyfélszolgálattal amikor egy Windows frissítés után “automatizáltan” fejre állt a rendszer (fő ugye a felhasználói élmény) és a telefonos hölgyike ugyanúgy a Google segítségével turkált a neten mindenfajta megoldás után, ezt azt amazt kipróbálva távsegítség közben, több mint egy órán át, szóval a szaktudásról előttem már bizonyítottak…Sajnos így csak 50%-ban tudok nekik (is) hitelt adni. Vagy működik amit mondanak vagy nem.
-
Dr. Akula
félisten
Kliensgépen van, ezért jelenleg Virtualbox, de még rá kell jönni hogy jön ki belőle a net use a fizikai nyomtatóra. Csak 1 program miatt elég OP az egész virtuális gép, macera a júzernek, elég lenne egy emulátor is. Ezt a DOSBox Staginget próbáltad, paraméterezhető autoexec/config paraméterekkel? A linkelt oldal nem tér ki rá. Sajnos a progi alapból nem indul DOS alól se, ha nem kapja meg a FILES = nagyon sok, és a többi paraméterét.
-
-
St3ven
addikt
Köszönöm. Az is tetszik, hogy MS Store alkalmazások is telepíthetők így. A winget source még nem teljesen egyértelmű, hogy hogyan kerülnek oda a csomagok, de gondolom csak az adott szoftver fejlesztője tölthet fel.
Illetve programok eltávolítására megbízható powershellből a
winget uninstall
parancs? Az érdekelne elsősorban, hogy nem hagy-e a programok után szemetet (program mappák, fájlok, registry bejegyzések). Főleg, ha más módon voltak eredetileg feltelepítve, előretelepítve.Tetszik ez a tárolós koncepció, más rendszeren legalábbis bevált nekem.
-
Aureal
őstag
Bakker ha te átírod a winfos hibás rutinjait is a forráskódot visszafejtve ugyanígy és lazán bedobod így ide szakszavakkal dobálózva, mint ha mindenki tök természetes módon ue. csinálná 2 egérkattintás között, sztem akkor te egy ufó vagy.
A topik kb. járatlan vagy félművelt tanácsot kérők mentőöveként van, nem azoknak akik csípőből kenik, hogy kell feltörni pl. egy bankszámlát… -
Aureal
őstag
“Én spec. előre integrálom a letöltött drivereket (de nem a semmire sem jó progikat!), így amikor elindul a gép elsőre, mindig van touchpad, hang, stb.”
Ja, van a hdd-n egy swsetup vagy milyen mappa. Abban van a HP-knél minden, pl. a user manualok is 77 féle nyelven (külön jutalom a magyart megtalálni)meg még a driverek, utility cuccok stb. is, kb. alvázszámszerű fájlnevekkel. Na ott ha megmondod, hogy pl. egy swp106t9ms.exe mi a bojtos gyökérzetű fűzfán fütyülő rézangyalt fog feltenni, és hogy ilyenekből van hat tucat, hát akkor hajrá.
-
Aureal
őstag
A párh. valóság az, hogy nem módosíthatunk os.t és fő hardvert a gépen.
Az a dolgunk, hogy a rajta való munka mellett a gépet naprakészen, munkavégzésre készen tartsuk (nincs játék, film warez és hasonlóak…) és ami kell (vírusmentesen tartás, frissítés meg miegymás), arra van hatáskörünk ha így már jobban tetszik.
Ajándék HP-nek ne nézd a fogát szlogen szerint…. De dolgozni meg kell vele. Hát ez van!Az az exe boncolgatás, miskárolás azért még pár rendszergazdánál is instant csuklást okozna, ha idézném nekik, hogy ezt a prohardver fórumon mondták.
-
Aureal
őstag
Az a driver integráció érdekelne. Mi még a suliban is azt tanultuk, hogy win fel, aztán alaplap driver disc be és install...
De! Céges gépen nem mókolhatsz rendszert, még w11-et se rá kipróbálni. Aztán ha a varázslatos HP gyártó gépéhez eleve nincs driver, illetve azzal működik amit a HP supporton találsz, az meg felrakja a sok szemetet, no ilyenkor bont Ede bácsi egy sört és kimegy a budira...
Ezzel azért nem magyaráztátok meg, hogy mi a reteknek kell egy w10-nek ennyi update ha hibátlan a rendszer, úgyhogy sztem 1:1. -
Aureal
őstag
Azért ez nem teljesen érthető!
Ha gyalulsz mindent, pl. a HP xyz fantázianeveken futó folyamatait, egyszer csak hopp. nem lesz touch paded, nem lesz hangod a rendszeren stb. Szóval ettől vmi tudományosabb megközelítéssel, de legalább is kellő óvatossággal kéne megtuni mire nincs szükség.
Régi példa: volt anno ez a hackelt MikiCun XP, amit egy lelkes windowsista adott ki és a karcsústás jegyében annyi felesleges win rendszerfolyamatot nyesett le, hogy 200MB-nál megállt a rendszer memóriaigénye. Ilyesmit bőven lehetne a w10-nél is mert az igazából csak a sz.rból épített vár. Egy programozó ismerősöm mesélte régen, hogy nekik (a Siemsnsnek fejlesztenek) olyan win verziót is adnak kérésre, amin még ablakozó rendszer sincs, csak a csupasz alap, amire ők varrják rá a terminálokon futó guit stb.
Nekünk meg szenvedni kell a nagy "felhasználói élmény" miatt. -
Aureal
őstag
Gépeket anno gyárilag előtelepített w10-el kaptuk, igy a HP szoftvereivel is (meg pl. Mcafee próbaverziós antivírus gyányság és a többiek. Amit lehetett nyilván már kinyírtunk rajta és most megtettem az Edge háttérben futó meg a win background running alkalmazásaival is. Hát kíváncsi leszek mi változik...
-
gpeditbe frissítések tiltva és manuálisra állítva. Semmi többet nem buheráltam.
Ne is értesítsen, én futtatom le 3-4 hetente a frissítést. Azzal semmi baj nincs, azt meg is csinálja tökéletesen.
csak ha le kell állítani, vagy reboot, akkor a winupdate tekeri a procit 15 percig, 4 mag 80-90%
Anno kb. 2 éve ide is feltettem kérdésként, akkor nem jött válasz.
Atomstabilan jelentkezik úgyhogy ha ott leszek a 2 gép valamelyikénél, csinálok screenshotot ha kell.
Kb. 3 éves telepítések és naprakészek.
De mint írtam és erre is már rágugliztam de nem találtam megoldást, az antimalware service vagy mi a rosseb a neve, az is csinálja ezt sokszor.
Nem állítom hogy atomerőművek a gépek de mindegyik ssd-s és 8GB ramos, ha ezek a hoppárék rájönnek a Winre akkor 15-20 percig használhatatlan a gép. -
-
Janaboy
veterán
Igen, külön álló appként fut a Microsoft Teams, de hogy mikor látható, hogy meetingben vagyok, azt nem tudom.
De igen, a lényeg az amit leírtál, amúgy van egy EPOS céges füles azzal úgy tudom ezt kijátszani, hogy van hozzá USB stick és az jól kezeli ezt a kérdést.
Sajnos ha bluetoothal használom, ott sem.
Viszont Sony Linkbudshoz már ugye nincs ilyen stick. -
-
-
És azt hogyan?
Én példám, monitor-OFF parancsikon a tálcán. Amúgy a nircmd-t hívja meg.
Ha cmd vagy bat marad, akkor az erről készített parancsikont NEM lehet a tálcára tűzni, akkor se ha belerakom startba vagy bármelyik menübe, az eredeti bat, cmd-t mégúgy sem.
Ezért kellett belőle exe-t csinálnom és az vagy a róla készült shortcut már simán kitűzhető a tálcára.
Meg így lehet neki normális ikont rendelni, pl. egy monitor ikon. a cmd-hez sehogy. -
Így próbáltam, nálam nem ajánlja fel a tálcára tűzést.
Lenne még ötletem, de akkor hagyjuk
Nyugodtan sértődj meg, ha attól jobban érzed magad. Szakmai dolgot kérdeztem egy szakmai topikban. Semmi huncutság nincs a gépemen és még ha lenne sem tartozna rád, emiatt írtam, hogy a megjegyzéseidet tarts meg magadnak. -
A hír igaz, Linuxosodok
és ott semmit nem enged ilyenkor letenni.
Nálad is lemegy jobbgombra bármilyen exe vagy shortcut?
Bár... kollégánál van valami gebasz mert húzással is simán letettem exét meg parancsikont.
bat meg cmd, az nem megy de azt is megoldottam, az általad régebben javasolt módszerrel.
A kérdezőnél akkor valami tiltja. -
Készítettem parancsikont mappába, bemásoltam a start menü mappájába, meg is jelenik a start menüben az ikon, onnét sem engedi kitűzni a tálcára.
A megjegyzéseidet tartsd meg magadnak.
Használok portable programokat, amiket az asztalról indítok parancsikonnal. A helyük nem változik, mivel fixen a mindennap használt rendszer részei.
-
Nem lett hosszú
Megértem amiket leírtál.
Egyetlenlenegy. Tényleg és snitt.
Okés ne terheljük az időszervereket.
De legalább hidegindításnál szedje már le és állítsa be.
Nem kell reboot után, alvásból visszajövet, nem kell hibernálás után, mert akkor egy munkamenet folytatása történik, nem kell 10 percenként.
Egy normál boot viszont bekövetkezhet akár szűz környezetben is amikor nincs mire támaszkodni, akár cmos elem hiba, konnektorból kihúzás, akku nélküli laptop.
Szerintem ez egyáltalán nem lenne butaság.
Bár szerinted a cmos elem hiba az nem természetes. Ez igaz csak kismillió olyan lapost barkácsoltam már amibe évek óta kimerült, az akku 1 perces sincs vagy hiányzik és átlag szerelői tudású ember neki sem áll cserélni 2032-est mert a laposokba jellemzően atomjaira kell szedni ehhez a gépet. Ez is egy érdekes koncepció amúgy a laptopgyártóktól.
De igazad van amúgy ez tényleg nem üzemi állapot. -
"És ha várnál is, megcsinálná magától"
Lement egy 25 perces kisfilm, még nem állította be. Tényleg nem kapkod. Szerintem egy időlekérés és beállítás nem szinkronizálás hanem tök alap, még az asztal sehol és már meg kéne csinálnia de biztosan megcáfolnak majd hogy ennek így kell lennie.
"Btw, ne kezd el a win-re kenegetni ezt a problémát"
Dehogy kenem, már azért sem mert ez nem probléma hanem hiba."sc start W32Time; w32tm /resync
Ennyi, ezt azért ne dimenzionáld túl"Linuxn undorodok a termináltól, Winen ugyanez a regedit és egyéb cmd ablakok.
Ezzel valszeg. nem vagyok egyedül."Én azon gondolkodtam, hogy 2002(upsz, eltelt közben röpke 20 év)-ben mekkora röhej, hogy fogalom nélkül állnak neki emberek dual boot konfigurációt üzembe helyezni ("ehhez nem értek, cserébe a másikhoz sem, kendácsolok össze-vissza, hátha mind a kettő tré lesz")
Ez szerintem nettó félremagyarázás, talán beleesik a megsértés kategóriába is.
Ebből az jön le,
1. Mindenki aki dualbotos az unuverzumban, az egy síkhülye kendácsoló szakbarbár. Pedig pofonegyszerű, telepítek egy Wint, utána meg egy Linuxot. És használom őket felváltva. Ebbe mi a kendácsolás?
2. Aki ezt meg meri tenni, annak akkor (kendácsolás elkerülése végett) egy legalább középfokú IT vizsgát (nem OKJ, jajj dehogy, profi!) , és min. 5 éves szakmai rutint kell beszerezni?"Vagy, hogy ez a probléma mostanában rendszeresen előkerül ebben vagy a másik win topikban,"
Talán azért kerül elő mert a probléma létezik, és mivel nem 1 darab usernél jelentkezik, ezekszerint valóban probléma.
Előzőhöz nem sok köze csak érintőleg a Win korrektségéről,
tényleg nagyon sokan használunk dualbootot.
És Redmond, az Isten, az egyedüli a világban, a nompluszultra, képtelen volt 20 évig egy normális rendszerindítót kreálni, a nyomorult BCD-be felvetetni mást csak a Windowst.
És ez ma már szerencsére a UEFI-nek köszönhetően magától megoldódott de MBR alatt ha volt egy Linuxa a szerencsétlennek és úgy gondolta, kipróbál egy Wint, hát az olyan jól sikerült hogy a Linuxot halandó ezekután nemhogy bootolásra tudta volna bírni de nem is találta sehol mert átvéste a MBR-be, normális bootloader hiányában csak a Win maradt bootképes.
Pedig tudja, látja mert ha GUI alól (EasyBCD) lekérdezem, kilistázza az Ubuntumat meg a Manjarot, még a BlackPanthert is(na ezért mit kapok...
)
Szerintem én itt befejezem a fingreszelést, Veled szemben amúgy sem tudok labdába rúgni (a szakmaiságod megkérdőjelezhetetlen de kicsit az elfogultságod is), valamint isteni szerencsém hogy itt a topikba a Winvédők még nem estek nekem. és nem is életcélom ezeken viaskodni.
Úgyse lenne vége sose.Azaz ünnepélyesen elismerem hogy a Windows időbeállítási módszere tökéletes, eddig ember hibát nem talált benne és én és mások csak lázálmunkban vizionáltuk a hibát, megkövetem Redmondot, Téged, Mea Culpa, sorry, elnézést.
Maradtam tisztelettel
egy Windows és Linux használó 1R user. -
Tisztelt Grétsy László nyelvészprofesszor úr, köszönöm a kiigazítást, ezt valóban rosszul írtam.
Beállítom a pontos időt Windowson, átbootolok Linuxba.
Beállítja automatikusan a jó időt, mivel ez van beállítva neki hogy
"A dátum és idő automatikus beállítása"
Visszabootolok Winbe, a rossz időt mutatja, annak ellenére hogy nála is az automatikus időbeállítás van kipipálva, van netelérése, engedélyezve van a telemetria meg a redmondi hazapofázás, minden engedélyezve van.
Ezt 15 éve tudja egy butatelefon ha van benne sim, tudja bármelyik okostelefon wifiről, simről, tudja a wifis kenyérpirító, csak egyedül a Windows nem tudja, azt tutujgatni kell meg ki-be kapcsolgatni az időbeállítást meg regedittel szarakodni.
2022-be. Na EZ a röhej.
És ennek semmi köze a dualboothoz meg az egyszeri béna userhez aki nem esik neki feltúrni a netet a probléma megoldásához meg nem turkál terminálba meg nem kotorászik a registrybe. Ez egy hiba. -
qdak
addikt
AltGr + UP/Down/Left/RightArrow
Winver: 21H1 19043.2006
MSI H81M-E34, i5-4460, 10GB DDR3, Chieftec 500W, LG 32"Közbe megtaláltam, Intel HD Grafika, csak ott a parancsikon, amit kinyomtam, most aktív volt...
Bár érdekes, mert CTRL+ALT+UP/Down/Left/RightArrow, de kikapcsolva, megoldottam, köszönöm. -
"Lehetséges olyat csinálni, hogy egy adott mappát, lekorlátozzak egy gépen lévő felhasználónak, vagy "AD"-ban felvett user-nek mondjuk "x Gigára"? Mappát, és nem a meghajtót."
Ezt kérdezte. Effektíve megoldottam
Természetesen a Te kivitelezésed jobb,és 100 frappánsabb meg szakmaibb. ha a kérdező kolléga olvassa ezeket választ.
Most mélyedtem bele, W7-en kvótáztam utoljára és megfakultak az akkoriak.
Valóban user szinten kényelmesen meg lehet csinálni 1 partíción. -
Neki nem az egészre kell a kvóta, azzal semmire nem megy.
Pl. 40Gb lemez, 40 darab 100megás mappa kéne amik nem hízhatnak 100mega fölé max. megtelhetnek. És ebből 1is akár ellepheti a többi rovására az egész lemezt.
Megint visszajutnánk hogy oda hogy mappaszinten kéne kvótáznia. Arra meg szerintem nincs megoldás csak drive szinten, ha meg a vhd drive 100mega akkor meg is van a korlátozás.
Vagy hogyan gondoltad, az 1 lemezen belül csináljon 40 darab partíciót, az is jó.
Még jobb is. -
sunavlys
senior tag
Folytatva:
Tegnap a Total Commanderrel a rendszergazdai (saját) mappámban kerestem egy filet és az istennek nem találtam tíz percig (pedig tudtam, hogy ott kell lennie), míg rá nem jöttem hogy a kereséshez rendszergazdai jogosultság kell. Amikor megadtam neki egyből megtalálta. Hát ez szívás (volt).
-
Zoz
őstag
"A digitális licence vagy Home, vagy Pro. Ellenkezőt is fel lehet tenni és aktiválni, de ahhoz muszáj lesz egy kulcs "
Nem, a Pro aktivált alaplapon aktiválódik a Home is.
Fordítva természetesen nem működik (ilyenkor írja is az aktiválási hibánál, hogy csak Home licencet talált). -
-
Hármunknál gyilkol, nálad a lábaid előtt hever és dorombol.
Tudhatsz valamit de itt most sajnálom 3:1 arányban veszítettél
Elején még mikor gyalult valamit, hozzáadtam, visszaállítottam, mindezt 25 De biztosan akarja? jellegű kérdésen átvergődve.
Csak az a bibi, hurrá sikerült a pendrájvon az otthoni gépen, erre leölte a hordozható ssd-n a melóhelyin stb.
Aztán meguntam és Win alá ilyen szoftvereket csakis kizárólag egy régebbi 64-es, olyan pendrájvon dugok amin még van hardveres írásvédettségi kapcsoló. -
Szabi®
addikt
"Azt az EULA-t lehet érdemes lenne átfutni, hátha van benne olyan passzus, ami magasabb szinten "megoldja" ezt a kérdést (tehát nem egy konkrét bekezdés hiányából következik valami)."
Csak amolyan lábjegyzetként írtam, hogy másoknak is van vele nyűgje. És csak arra voltam kíváncsi, kikapcsolható-e. A megoldás valószínűleg az lesz, hogy telepítek egy win7-et is. ott a defender tartósan kikapcsolható.
#144973 Doky586 Köszönöm a tippet, de sajnos nem használok már diszk alapú eszközöket.
-
svgyula
addikt
-
"Még capture-ölheted is a meglévőt, és azt dobod ki rá."
Szerintem nekem pont ez kéne ezt kifejtenéd szájbarágósan, hogyan kéne megcsinálnom?
Próbáltam friss telepítést vhd, és megpróbáltam a friss telepítésre egy mentést visszaállítani. Nem megy, azt írta nem tudja megcsinálni. Próbáltam futó rendszer és W10 telepítő alól is.
A főverzió pedig stimmel, 21H2.
Ha erre gondoltál. -
Dehogy én akarom megmondani.
Kiválaszottam az efit, a c-t és a helyreállításit. A többit, M, F, és van még 2 darab ext4 partíció a lemezen, azt nem választottam ki! És így csinált a szoftver egy 26gigabájtos vhd-t. Ami korrektnek tűnik mert maga a W10 25GB.
csak mivel a c-n ugye 1 bit szabad hely nincs a vhd-n belül, elindul a W10 egy Linuxos Virtualboxba is de rögtön dobja is a hibaüzit hogy nincs hely és nem megy tovább a boot.
Ezért szerettem volna a vhd-t 26-ról 40gigára kiterjeszteni, hogy ezután a vhd-n belül a a Winnek visszaadjam a 40 gigáját de ekkor futottam bele abba hogy mindenáron a teljes 448GB lemezméretet akarja.
Azt értem hogyha a lemezen csak kizárólag a win meg 2 neki kellő segédpartíció lenne akkor simán sikerülne. csomó YT. videón láttam.
De nem tudom eltüntetni a lemezről a többi partíciót hogy ne vegye bele a vhd mentésbe partíciószinten és így meg ragaszkodik a teljes 448gigához.
Akkor hogyan tudok vhd-t csinálni hogy valóban csak a leírt 3 alap partíció legyen benne? Semmi más. -
ugyeugye, ha valaki csak magyarul perfekt....
Viszont megint nem értem.
vhd készítésnél kijelöltem az efit, 100Mb Kjelöltem a c-t, 25,1GB. Kijelöltem a helyreállításit, 500mega.
Ez így 26GB. A többi partíciót nem, kivettem a pipát. Oké, legyen hogy
" Megőrzi a lemez particionálási adatait, de csak a kiválasztott lemez köteteinek adattartalmát másolja.."
Akkor a Hyper-v vhd resize funkciója miért akar 26 gigából 448-at csinálni, mikor az adatok nincsenek is benne, hogyan akarja ezt...? És nem enged 40 vagy 50 gigát. Szerinte 448GB a minimum.
Biztosan én értek félre valamit, de ez meghaladja a feldolgozó képességemet.
Ha bárki megcáfolja, elmagyarázza, akkor talán megértem.
-
"Megőrzi a lemez particionálási információit, de csak a lemezen lévő kötetek adattartalmát másolja át."
Nem tudok angolul, ezt fordította a gugli. Számomra értelmezhetetlen, az oké hogy megőrzi a partícinálási informáiót,
"de csak a kötetek adattartalmát másolja át". Ez az én értelmezésemben az hogy az egész adattartalmat azaz a 7partíciót, 470gigát.
Hogyan másol 470gigát 26gb-ba?
Nem szeretek zsákutába futkorászni, de nem tudok angolul, ezért is kértem ezügyben itt több segítséget.
Elhiszem hogy sokkalta jobb ha mindent teljességgel saját magam találok meg, tanulok meg csak akkor megkérdőjeleződik az egész fórumozás létjogosultsága.célom egy már működő, több éves W10 VHD fájlba klónozása úgy hogy az induljon is el virtual környezetbe vagy bármi más módon ami ezt biztosítja. Pl. Ventoy.
Ez a cél és emiatt nem szeretném megtanulni a windows rendszereket az első bájttól az utolsóig és az összes segédprogram, virtuális izék, Hyper-v doksit elolvasni/lefordítani.
Napok óta gyötröm a témát, hidd el hogy legalább 50 weboldalt végifordítóztam, tuatnyi vhd-t csináltam, több irányból, több beállítással, ezeket csatoltam virtuális gépekhez, próbálkozok, nem csak a kész málét várom a számba. Valamin mindig elvérzett, akkor megint gugli, egy problémát megoldottam, jött többi.
És azért fordultam ide segítségért mert nem megy.
Ha esetleg csak 8 kattintás az egész, és én egy apró valamit elnéztem eddig.
Mindenhol faék egyszerűnek írják a disk2vhd használatát.
És az olvasottakkal ellentétben, nekem még nem sikerült az így készült vhd-t egyetlen egyszer sem elindítani, valami mindig keresztbetett. -
légyszi írd le nekem egy W10 bootolását, én pár napja ezen rágódok, fordítózgattam is de nem lettem okosabb.
Nem tudok rájönni mi alapján azonosítja a C meghajtót.C:\Windows\system32>bcdedit
Windows Boot Manager
--------------------
identifier {bootmgr}
device partition=\Device\HarddiskVolume1
path \EFI\MICROSOFT\BOOT\BOOTMGFW.EFI
description Windows Boot Manager
locale hu-HU
inherit {globalsettings}
default {current}
resumeobject {38057d66-0965-11ed-a916-c0568f85cf41}
displayorder {current}
{38057d6a-0965-11ed-a916-c0568f85cf41}
{38057d6b-0965-11ed-a916-c0568f85cf41}
{38057d6c-0965-11ed-a916-c0568f85cf41}
toolsdisplayorder {memdiag}
timeout 30
Windows Boot Loader
-------------------
identifier {current}
device partition=C:
path \Windows\system32\winload.efi
description Windows 10
locale hu-HU
inherit {bootloadersettings}
recoverysequence {38057d68-0965-11ed-a916-c0568f85cf41}
displaymessageoverride Recovery
recoveryenabled Yes
isolatedcontext Yes
allowedinmemorysettings 0x15000075
osdevice partition=C:
systemroot \Windows
resumeobject {38057d66-0965-11ed-a916-c0568f85cf41}
nx OptIn
numproc 4
bootmenupolicy Standard
usefirmwarepcisettings No
Honnan tudja, a winloader hol keresse a rendszerrt? Ennyi hogy C, ez elég neki?
Konkrétan, egy rendszer vhdx fájlba másolásakor a fájlba megvan az efi, és a rendszerpartíció.
Ez akkor miért nem indul el bármilyen más környezetben?
Az efiről elindul a bootmanager mert látom hogy karikázik, nem találja a winloadert, vagy az nem találja rendszerpartíciót, majd dobja a unaccessible boot device üzenetet. Nem találja a C-t, amit eddig látok az az efiről jelenik meg.Ezt szeretném valahogy átlátni.
Ez az unaccessible boot device nálam eddig nem csak ilyen próba klónoknál de előfordult már mezei telepíttt rendszeren is és ezzel a hibánál akkor és ott a windows saját összes létező javítóeszköze csődöt mondott, újra kellett telepíteni..
Pl. ezért is szeretném pontról pontra megérteni hogyan is zajlik le egy Windows bootolás. -
És a C-n lévő, darálás-reinstall előtti jajjdenagyonhűdefontos cuccok lementése? azt azért némileg kényelmesebb egy Linux gui alól drag&drop mint a telepítő cmd-vel másolgatni külső meghajtóra.
Az ntfs jogosultságokról most szó se essen, egy másik Windows alá bedugva a mentendő rendszerlemezt, eléggé sokáig csak bámulom a csíkokat míg saját tulajdonba veszek ezt-azt, ami épp kell. -
T J
tag
Nem az iso mérete fontos, hanem ahogy írod, a benne lévő legnagyobb fájl mérete, ... csak "egyszerűsítettem".
MCT nálam nem indul el.
UUP dumptól ez riaszt el: "A parancssor géptől függően 3-6 órát is futhat". Nem biztos, hogy 6 óra alatt nem szakad meg a netem. Ezért vártam kicsit, hátha van valakinek készen, és megúszhatom ezt a műveletet.
Aztán marad a .wim darabolás, ... utolsó lehetőségnek.szerk
Pyttawrx: Melyik gyári verzió 4,16GB? -
-
-
Neki igen mert ha jól olvasgattam vissza, neki nem bootol a biosa ntfs csak fat32-ről.
És a Microsofttól tölthető multi-isoba jelenleg 5,6GB az install.vim. Nem megy rá a fatra.
Énnekem itt megállt a tudományom m mit tehetne, annyit tudok hogy lehet darabolni de az nem fehér embernek való, a MCT-t meg életembe nem használtam, nem tudom hogy kell, mindig Linux alól faék egyszerűen töltöttem le iso-t. -
Orgi
addikt
Thank you for emailing GIGABYTE.
We would like to help you on this issue.
This might due to the video card not support the pure UEFI mode which used by the BIOS.
is that possible test with current video card such Nvidia 20 or 30 Nvidia serials video card?Mondjuk előző sok éves GB alaplap uefi módban ugyanezzel a videókártyával, kábellel és monitorral adott bios képet...
-
Imi1981
veterán
Na ezt megnézem! Már azért is jó, hogy ezt írtad, mert ezen a részen tudtam jelszót így utólag beállítani helyi fiókhoz és így már működik a távoli asztal! Szóval köszönöm!
A Windows hello-t át kell néznem mert nem látok semmi olyan beállítást ott de valami van mert a netplwiz módszer még mindig nem működik. -
daninet
veterán
Az a bajom, hogy mindig más az ami ébren tartja. Van 2-3 tervezőprogram nyitva, távoli asztal, böngészők, spotify. Soha nem megy alvóba a gépem hiába van beállítva. simán meghívnám a psshouthdown.exe -d parancsot és elalszik a gép, de jelenleg nem tudom a 20 perc tétlenséget mivel monitorozzam
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Gyakran kapom vádnak én mint Linux user, hogy az szar, mert mindenhez terminálozni kell... Ez ugyan már jó pár éve alaptalan vád, de akkor viszont emiatt talán nem az ördögtől való elvárás a részemről, hogy Windows alatt powershell meg hasonlókhoz ne kelljen már nyúlni.
Persze én is használom ezeket alkalom adatán, mert pl. egy ipconfig /all nélkül 2-3x annyi szívás lenne megoldani egy hálózati gubancot.
Anno komplett regedit meg módosítás készletem volt az XP használhatóvá tételére és fasza is lett utána, csak manapság már kevésbé vonz az ilyesmi. -
-
Imi1981
veterán
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
"Console lock display off timeout" - a 2. linken ezt állítják, de ilyen nálam nincs. Csak a monitor kikapcsolása.
Kilistáztam powercfg-vel az energiasémám tartalmát, nincs benne VIDEOCONLOCK. Csak VIDEOIDLE van, aminek az értéke 708 hexa, azaz 1800 másodperc, ami a beállított fél óra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Hegesztés topic
- Medence topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen autót vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX 6700XT 12GB Cooler Master CMP 520L 750W
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- LG 34WR55QK-B - 34" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - FreeSync Premium - HDR 10 - USB Type-C 65W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest