- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Yettel topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Daffni2 #147358 üzenetére
Használtam, csak minden szxrt találtam találatként...
Gondoltam ha már az összefoglalóba nem sikerült beleírni, inkább nem görgetem a találatokat még két órán keresztül, h hátha megtalálom, egyszerűbb ha megkérdezem.
Amúgy sem egyszerű a keresés, mivel a Corporate, Business, Enterprise keresőszavakra többnyire egész mást ad be, mint amire én kiváncsi vagyok. -
Üdv!
Az utóbbi időkben nem telepítettem Windowst, a laptopomon pl még Win7-et használok, a többi gépen meg Win10 van, de már nem tudom, h milyen telepítővel kell ezeket feltenni?
Consumert, vagy Businesst töltsek le?
És milyen verziót kell feltennem?
Az itthoni gépeken Pro van (megnéztem).Otthoni felhasználónak kellene, (lécci' ne azt írjátok, h a "Home"-ot), szóval a Pro-t, vagy az Enterpriset szokás használni manapság?
Nem akarom, h valami hiányozzon belőle, ami esetleg kelleni fog később.
(Az N-es verziókat ismerem, meg gondolom az Education se opció.)
Megnéztem a pendrivejaim, amiken a Win telepítők vannak, régi verziók, inkább szednék le frissebbet, ami már tartalmazza a legutóbbi frissüléseket, ne kelljen azzal indítani telepítés után egyből. Ezért gondoltam, h szedek le újabb telepítőt inkább. -
Üdv!
Win10 frissített, és utána nem lehet belépni, nem fogadja el a jelszót.
Win 7 alatt volt már, h többeknek segitettem az elfelejtett jelszót kiütni, ha jól emlékszem, Hiren's boot CD-vel kellett belépni, és "megkerülte" a jelszót, utána már jelszó nélkül indítani lehetett a Windowst.
Nincs ilyen megoldás Win 10-hez is?
Vagy telepítsem újra inkább?
Google adott egy pár találatot, de nem vagyok biztos benne, h melyik módszer működik, és melyik fake. :/ -
válasz
King Unique #138226 üzenetére
Közben Google találatokat én is elkezdtem olvasgatni.
El vagyok képedve, h ez milyen általános hiba, és még majdnem én érzem magam hxlyének, h egyáltalán reklamálni merészeltem a nagy Microsoftnál...
Nos hát igen, nekem nincsenek a gépeimen se plusz felhasználói fiókok, se jelszavak, csak ahogy települ a Win, úgy használom jelszó nélkül.
Biztos ezért nem sikerült még belefutnom ebbe a hibába. :/ -
válasz
Thunderzolee #138212 üzenetére
Köszi srácok, nem azzal van a baj, h rossz jelszóval próbálkoznak.
Amúgy is, mint említettem, több felhasználói fiók van a gépen (4db), és azért az eléggé életszerűtlen lenne, h mind a négy fióknál rossz jelszóval próbálkoztak volna?
Ráadásul ha hibás jelszóval próbálkozunk, akk hibaüzit ír, vagy nem?
Szoval nem a shift ragadt be..Kértem, h küldjön fényképet, mit ír ki a Windows.
Ez a hibaüzenet:Mi okoz ilyet egyik napról a másikra?
A "milyen típusú felhasználói fiók" pedig kb FOGALMAM SINCS.
Amikor telepítünk egy Win10-et, akkor meg kell adni mi legyen a felhasználó neve. Ez lett az egyik fiók.
És emellé még hármat csináltak.
Olyan fiókok, amiket a Win létrehoz magának automatice. -
Üdv!
Kollégám szólt, h tegnap este még használták a gépet, kikapcsolták, ma reggel meg nem tudtak belépni.
Több fiók is van a gépen, (gyerekeknek külön külön), begépelik a jelszót, és nem enged belépni.
Egyik fiókba sem.Ez miféle hiba?
Hogy tud egyáltalán egy ilyen hiba előfordulni?
3 éve raktam nekik össze, eddig nem volt vele gond.
-
Követtem pár tutorial videot, de csak nem jött össze, ráadásul valamit félrekattinthattam, mert... ehhh... mittudomén, hosszú lenne leirni.
Újratelepítettem a Windowst végül az új felhasználónévvel.
-
válasz
Joker88 #87117 üzenetére
Bocs, nem kötekedésből mondom, de miért baj ez?
Nekem is így működnek az egerek, ahogy így hirtelen átgondolom, az összes gépnél amit használok. Mozdítom --> nem reagál --> kattintok egyet --> utána már megy. Nem olyan rossz ez, annyira nem nehezíti a használatot.Sokkal jobban zavar például, h a tabletemhez van egy vezeték nélküli bluetoothos billentyűzet, amit ha pár percig (!) nem használok, leáll, viszont ha újra írni akarnék, akkor nem reagál egyből, hanem hosszú másodpercek (!) múlva csak. Na ez bosszantó eléggé. Ráadásul mondjuk kitolnám a bill. kikapcsolásáig eltelő idő hosszát mondjuk 20-30 percre, de nem lehet, nincs ilyen beállítás a tableten.
Gyakorlatilag egy vezetékes billentyűzettel jobban jártam volna, az sosem inaktivizálódik. -
Üdv!
Hogyan kell a Rendszergazda nevet átírni másikra?
Ugye telepitéskor be lett írva egy név. (Stefan)
Átírtam a Vezérlőpult --> Felhasználói fiókok-nál a fiókhoz tartozó név módosítása opcióval a nevet. (Gabi-ra)
Ahogy ujrainditottam, a bekapcsoláskor már ezt az új nevet írta ki, meg a Start menüben is a Gabi szerepel.DE a Total Commanderben az Users-ben maradt a régi (Stefan) név.
Ez így nem jó, akinek a gép lesz, annak nem Stefan kellene, hanem Gabi.Valami rémlik, utoljára anno asszem amikor XP-ben is akartam ilyet csinálni, ott se tudtam, kellett létrehozni egy másik fiókot az új névvel, és töröltem a régit, de azóta se fejlődött a tudomány a Microsoftnál? Nem lehet ezt megcsinálni, h átíródjanak a mappák is Stefanról Gabira?
A Gépházban is néztem, a Vezérlőpultból átrak a Gépházba, ha a "Saját fiók módosítása" opcióra megyek, bejön szépen "Az ön adatai", ott is Gabi már a név, képet lehetne feltölteni, de mást nem enged állítani, csak hogy lépjek be Microsoft fiókkal...
Kerestem Googleval is, egy rakás találatot ad, de másoknak is ugyanez a probléma, leírás meg nem nagyon van ehhez, ami használható lenne. :/
-
válasz
rétisün #29914 üzenetére
Pasztmek, nem hiszem el, h ilyen van.
Elmegyek és lehúzom magam a WC-n.. ez nagyon ciki volt..
De amúgy ezt nem értem, eddig sosem kellett itt bepipálni, most miért?
Vagy ez csak azért van, mert új verziós a Realtek alkalmazása, és ezentúl így lesz?
Pedig úgy érzem, sokmindent beállítok, mikor egy gépet feltelepítek, mindenre odafigyelek, kikapcsolom ami nem kell, ne fusson a háttérben, stb, értek hozzá; ha valamit megkérdeznek, többnyire tudok válaszolni, de ez nem ugrott be, h itt van egy ilyen beállítási lehetőség, h megnézzem.Na, hát köszi a segítséget.
-
Üdv!
Win10-et raktam fel Toshiba laptopra, és nincs Realtek ikon az óra mellett a tálcán (értesítési terület).
Mivel mindig úgy állítom be, h az összes ikon látható legyen, ezért nem az a baj, h állítsam be, h engedélyezzem az összes ikont - hanem valami más.
Hang van, nem ez a baj, csak kéne ott lennie még egy ilyen ikonnak is, ami a Realtekes beállításokat nyitná meg:Meg tudom nyitni a programot a Program Files között megtaláltam, de régen egy gyors-ikon tartozott hozzá az értesítési területen, ott volt a Win saját hangerőikonja mellett, most meg nincs ott.
Egy másik gépre is felraktam pont most a Win10-et, az is Toshiba laptop, azon is hasonló probléma merült fel, ott sincs ikon.
Eszközkezelőben minden oké,nincs hiányzó driver.
Egyik laptop hivatalosan is támogatja a Win10-et (C-50 B), ott a Toshiba oldaláról szedtem le a Win10-es Relaktek drivert.
A másik (A-500) az nem, de ehhez is megvan minden driver, ill. a gyártók oldaláról szedtem le pl. Synapticsot is, úgyhogy touch pad is megy pl, már csak ez a hangerő ikon kéne. Realtek oldaláról szedtem le a legfrisebb Win10-es drivert egyébként, mégsincs ikon.Ez volna ugye a program:
Amit még láttam:
A tálcán, az értesítési ikonok megjelenési beállításait akartam átnézni, de nincs köztük a felsorolásban sem. Viszont a Gépházban az Alkalmazások é szolgáltatások menüpontban a felsorolásban ezt találtam. Nem tudom, ez jelent valamit?
Most ez valami bug, vagy feature?
Relatek hiba, Win10 hiba, vagy a Win10 (Microsoft) legújabb ujjittássa?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Gyermek PC játékok
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged