- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
vlevi
nagyúr
"minden magától be van lőve,"
Pl. Nvidia driver is...
Felraktam egy Ubuntut, első bootolásnál a pöttyök még kinn voltak, utána a kép átváltott ilyen izé barnás árnyalatra, de semmire nem reagált, nem volt login ablak. Eszembe jutott, hogy a windows is elsőre úgy indul, hogy nem a DVI-n lévő monitorra, hanem a HDMI-n lévő TV-re adja a képet, megnéztem, hogy a TV-n mi van, de csak szemét (összevissza pixelhalmaz) volt. Kénytelen voltam lehúzni a TV-t a gépről, úgy volt bejelentkező ablak, utána kellett felmókolni az Nvidia Drivert, akkor már ment a TV kimenet is.
Ezt egy átlag felhasználó nem tudja megcsinálni (sudo -apt ... dolgok, konzolos babrálás).
Szóval ott sem igaz az, hogy minden azonnal működik. -
Igaz.
De. Egy nyuves w2000, egy xp az az maradt elete vegeig. Amit beallitottal, azt megtartotta.
Most? Ne magyarazza meg nekem senki hogy a megjelenese ota w10.
W11 w12 w..stb. Minden build egy uj oprendszer. Es meg itt egyesek szidjak a hardvergyartokat..? Ki tudja ezt kovetni driverileg?
Es onfeju, kezelhetetlen. Sza...rik a kinkeservesen osszekalapalt beallitasokra, atallitja, elrontja. Nekem 3 gepbol 2 rendszeresen visszadja a tarsitasokat az uwp appoknak, egy ilyen (sokadszorra) tegnap volt. Minden tiltas ellenere update es beledoglik (3x eddig)
Nem ragozom, feleslges. Utalom de hasznalom mert a modern pc-kre nincs w7 tamogatas. Linux felejtos, valaki epp nemreg fikazta a w10-et, meg visszmegy linuxra. Hajra. Az se fenekig tejfel. -
törölt tag
Tudjuk neked mindig minden tökéletes, szinte naponta beírod. Mit vársz érte, kekszet?
(#79180) King Unique
1803 nálam: 10 nap alatt két kékhalál, egyszer fekete képernyőbe bootolás. Érezhetően lassabb oldalbetöltés, mérés is alátámasztotta felével csökkent a sebesség.
Használod is az appokat? Mert nekem Onenote, fotók dobálta az értékeljem spamet. Kikapcsolni ugye nem lehet a visszajelzés kérését az insider bug miatt.
A fotók a képek lapozásánál nem mutatta egyből, várni kellett mire kitisztul. Valami cache hiba? Már megnézett képre visszalapozva megint várni kellett, szóval ki tudja. Egyszerű crop feladatra hibát dobott "most nem lehet menteni" másodszorra már elmentette, csak hát ötből háromszor eljátszotta kicsit unalmas. Torrex app folyton megszakította errorral a letöltést. Mail-Calendar nem tudta hozzáadni automatikusan az outlook.com fiókom, kb. harmadjára szenvedtem bele app reset után. Egy csomó UI glitch.
Edge szövegmezőben gépeléskor enter új sor shift nagybetű plusz sor bug (bemész a topikjába látod más is írta, nem én találom ki elhiheted)1709-re visszatérve a sorolt hibák nincsenek. Ennyi. Most vagy elhiszitek vagy nem, a vallásos nekem minden tökéletes akkor másnál is az kell legyen különben user error dumák nem érdekelnek. Ennyi erővel be lehet zárni a topikot, hiszen tökéleteset alkotott a Microsoft a hívők szerint, aki hibáról számol be az eretnek. Ha ti leírjátok nektek nagyon tetszik én nem ugrok rá. Én leírok valamilyen konkrét hibát, hárman nekem ugranak mindig hogy de nem-nem az nem lehet, mert tökéletes!
-
Buckey
őstag
Igen, észrevettem, tudtam róla. Nem az otthoni csoportot hiányolom most, hanem azt, hogy frissítés utáni beállításkor működött a fájlmegosztás két gép között, miután újratelepítettem az egyiket, akkor már nem, pedig minden beállítást átnéztem.
Ezt egyszer már eljátszotta a 1803-as frissítés előtt is, aminek a vége újratelepítés lett. -
Kékes525
félisten
Mint már írtam a Windows 10 elsősorban új hardverekre lett írva, annak ellenére, hogy sok régire is felmegy. Az új hardvereket viszont csak ő ismeri. Az új hardverekkel pedig a legnagyobb gond az, hogy nincs velük tapasztalat és ezért előfordulhatnak hibák. A Windows 7 ebből a szempontból sokkal könnyebb helyzetben van, mert a régi, a sok tapasztalattal rendelkező hardvereken fut. Így a programjai és a driverei is sokkal kifinomultabbak.
-
Kékes525
félisten
-
wjbhbdux
veterán
mi az érv az ellen, hogy központilag apponként kapcsolható a mikrofon elérés?
bár a mai világban amikor mindenki önként pl a kínaiak által pénzelt Discordon adja a hangját meg a szövegmintáit a kormányuknak hogy bármikor robotként előállítsák a személyiségét, már késő ..
-
LantosBerry8
senior tag
-
Geth
veterán
Meggyőződésem, hogy a 75982 hozzászólásból egész pontosan 0 esetben okozott problémát egy békén hagyott calculator vagy uram bocsá candy crush
(#75986) Cr00py
Közel zéró pozitív hozadéka van, ha a registryben törölgetsz kézzel, vagy uninstall toollal
Kicsit olyasmire hasonlít a dolog, mint a premature optimization jelenség szoftverfejlesztés területen.
Cserébe elég ha egyszer félrecsúszik a dolog...Nekem sose jött vissza törlés után a candy crush, de tudom, ez is csak miattam van, biztos utál
(#75984) BizB: és ez nagyon fáj?
-
Geth
veterán
Érdekes, én nem tapasztaltam ezeket a dolgokat, akkor most mi van?
~tucat gépen egyiken sem találkoztam ezekkel, nem adod be, hogy ennyire szerencsés vagyok.(#75982) ph2012: lekapcsolja az audio-t a rendszer, ha nem használod, és ha nem voltak elég gondosak a gyártók (helló Realtek), akkor a reinit-nél pattan egyet.
Ennek a kulcsnak nézz utána (nálam a lent megadott értékkel nem pattog).
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4d36e96c-e325-11ce-bfc1-08002be10318}\0000\PowerSettings]
"PerformanceIdleTime"=hex:ff,ff,ff,ff -
törölt tag
Mindegy milyen böngészővel nézed, maga a linkelt oldal FOS így nagybetűvel. Linkelt 1. oldalon 50%-on tekeri a CPU-t reklámszűrővel is, mivel kiakasztja a fórum avatar alatti sok szarság. A 7. oldalon már rendben ott éppen olyan szóltak hozzá akiknél nincs annyi spam az avatar alatt.
-
stigma
addikt
-
Ideg
aktív tag
@Movax és @csicso82
Átnéztem, minden a helyén van. Csak kompresszorral lett átnyomva, nem mocorgott el semmi. Hálisten a Teamviewer alapbol indul a winnel egyutt így rá tudtam lépni laptoprol, eszközkezelőben a HID-nál voltak hibák:
Itt hiába töröltem az USB eszközöket, kábel ki-be húzkodás után ugyanígy visszaállt. Mivel más ötletem nem volt és a winfos rikácsolt egy frissítés miatt ezért ráengedtem és frissítés után visszajött az egér és bill is.
-
Már a Win 7 alatt is használtam a Driver Boostert, mint ahogy 2015 augusztusa óta, a Win 10 alatt is, nekem soha nem okozott még problémát. Persze nem ész nélkül, lefuttatom időnként megnézem, hogy mit talált, azután eldöntöm, hogy frissítem az ajánlott cuccot, vagy nem. A lényeg, hogy semmit nem telepít fel önhatalmúlag, rábízza a felhasználóra, van lehetősége utána nézni, ha akarja.
Mivel tavaly októberben lett tisztán újratelepítve a Win, mostanában nem igazán használtam, de most kíváncsiságból lefuttattam. Kettő darab drivert ajánlott fel, mindkettő a hangillesztőkkel kapcsolatos.
Így néz ki az egyik, kíváncsi vagyok akkor véleményedre, hogy mi a probléma, az általa ajánlott újabb verzióval.
Hozzáteszem, hogy én ezeket nem fogom most frissítgetni, de ennek az a prózai oka, hogy én egy TEAC UD-301-es, külső USB-s DAC-ot használok. -
pc360
addikt
Az első mondatot inkább nem is kommentelem.
Miért kéne reklámozni? A Winaero portable formában onnan letölthető. Az említett XYplorer Free csak onnan letölthető. De ugyanúgy elérhető a hivatalos oldal is róla. Probléma? Azért linkelem, mert így egyszerűbb, eleve ezért csináltam. Nem nekem származik belőle előnyöm, hanem a felhasználónak. Semmiféle reklámbevételem és egyéb nem származik belőle. A célom csak az, hogy legyen egy megbízható kollekció, ha valaki programot keresgélne, ne a fostengerben kelljen maszatolni. Pl. a CCleaner-ből is készítettem portable változatot, hogy ne a reklámos telepítővel kelljen szarakodni, és hogy az előző változatok könnyebben felfrissíthetők legyenek. Nyilván azt linkelem, ha tudom, hogy előnyösebb, mint a hivatalos oldali letöltés. És ez az előző kommentben is eszerint történt.
Ahol azonos a letöltendő fájl, és nincs elrejtve a lehetőség a hivatalos oldalon (mint pl. a Winaero-nál), ott általában a hivatalos URL-t dobom be. De tudtam, hogy eljön az idő, és valakinek szemet szúr az, amit nem is ismer.
-
pc360
addikt
Mondjuk vizuálisan pont nem előrelépés, de hagyjuk.
Akkor már inkább XYplorer, hogy mondjak is alternatívát.
vlevi: A Gépből így tüntethető el az a pár plusz fölösleges mappa:
Winaero Tweaker > File Explorer > Customize This PC Folders > Remove Selected
Onnan nyugodtan törölhető mind, így kell kinéznie a végén. Ez minden bizonnyal hatással van a navigációs sávra. A triplázásokra nincs ötletem.
-
King Unique
titán
Ha Linuxszal előtelepített laptop, akkor azokon normál esetben eleve grafikus felületű Ubuntu, Endless OS, PureOS stb. rendszerek szoktak lenni. Szóval nem parancssoros megjelenés és egy eleve már telepített böngésző, fájlkezelő megnyitásához sem kell terminálban matatni... Ahogyan a fájlkezelőben az ISO csatolása, majd a tartalmának rámásolásara egy pendrive-ra szintén nem igényel mélyreható ismereteket. De szükség esetén a pendrive formázása is megoldható grafikus felületen a Disks, vagy egyéb lemezkezelő alkalmazással. Na meg az sem utolsó szempont, hogy a laptopnak legalább normális méretű kijelzője van, normális billentyűzet, tapipad, megfelelő tárolókapacitású háttértár stb. Vagyis nem kell az okosteló kisméretű kijelzőjét böködni és simogatni, a letöltött fájl által lefoglalt tárterületet kicentizni, OTG-s kábellel és egyéb dolgokkal vesződni...
(#73404) Syl:
Lehetett volna akár ott is, de azért a felsorolt dolgok nem igényelnek mélyreható linuxos ismereteket. Aztán felőlem úgy oldja meg, ahogyan akarja. De én ez esetben egyértelmű, hogy melyik megoldást választanám. -
vlevi
nagyúr
"szerintem valami ebook-olvasó böngésző-addonnal egyszerűbb."
Edge.
Mostanában már mintha támogatni a könyvek olvasását.Illetve, amin magam is meglepődtem a Sumatra PDF olvasó is kezeli az epubot. A Sumatra azért lett az utóbbi időben kedvencem, mert ez még mindíg egy kicsi, gyorsan elinduló, kevés memóriát evő pdf (és könyv) megjelenítő. A fene se akar állandóan pdf-be megjegyzéseket írni, űrlapot kitölteni, és emiatt 10-20mp-t várni, míg betöltődik az Acroban (vagy mostmár a Foxit reader is ilyen).
-
törölt tag
FCU óta bizonyos programok böngésző, Spotify... tele ezzel a reddit (naponta panaszkodnak) és sok fórum. Engem azért nem idegesít annyira, mert legtöbbször altatom a gépet. Csak meglepődtem amikor FCU után egy újraindításkor magától elindította a Spotify-t (direkt ki szoktam kapcsolni automatikus indításban), magától elindult a Onenote, az Edge a korábbi lapokkal (direkt egy darab kezdőlap van beállítva) szóval hirtelen csak néztem milyen önálló életet él a Win10. Régen az ilyen viselkedésre mi azt mondtuk vírus.
-
-
Chris0321
veterán
Én nem így tapasztaltam. Itt lényegében az összes mellé oda van írva, hogy OEM berzió.
-
Geth
veterán
Hát az egybites user alatt azt is beleérted, aki netről leszedett progikkal, parancsokkal hazavágja a rendszert, akkor érthető
Most is erény, ha valaminek utánajársz hogy működik, mit okoz ha belenyúlsz, kiszeded ami nem kell, de ha közben ez az információszerzés kimarad, akkor meg jön a "sz*razegész".Egyébként ki szív amiatt mert fenthagyja a Store-t?
Én pl. Ubuntut telepítettem onnan minap
A másik, hogy ezt a defaultozást hagyjuk már, én anno 1-2 napot simán elcsesztem, hogy megismerjem a rendszert, mi hol van, hogy működik, mit miért úgy csináltak ahogy, stb.
Az azóta eltelt időben is sokat foglalkoztam automatizálással/scripteléssel. Ez erősen szembe megy a default-tal. -
King Unique
titán
Én sem használom mindegyiket, de arra sem éreztem eddig késztetést, hogy tűzzel-vassal kiirtsak minden UWP appot a rendszerből... Pláne, hogy elvileg pl. a gépház is olyan. Ha nem akarom használni valamelyiket, akkor nem használom, de attól még elfér a Windowsban, ennyi. Akinek meg erővel semmilyen modern alkalmazás nem kell és zavarja, hogy mért vannak a rendszerben, ennyi erővel akár nyomogathatna olyan Windowst is, amiben alapból nincsenek...
-
JamesHun
addikt
köszi a segítséget
ránéztem a parancssoros kereséssel és talált is fileokataz appdata/local/packages be talált fileokat, de azok szerintem normálisak, mert a paint, 3dveiwer meg ilyesmik is abban a mappában vannak
Közben találtam egy trojait a deffenderrel (elvileg ma került az edgen keresztül a gépre. fránya online sorozatok
), azt leszedettem vele
a certmgr.msc-re is ránéztem és tegnapi nappal van ott egy tanúsítvány
akkor ez a thundi, vagy firefox lehetett esetleg, mert ez a kettő ügyködött tegnap, meg egy store os progi frissült még talán -
King Unique
titán
Mondjuk ez a csak a játékok miatt kell Windows dolog sem pont úgy van, mert azért korántsem mindenki hardcore gamer. Illetve a megszokás, a szoftveres támogatottság (nem csak játék) stb. is sokat számít és emiatt is okkal ragaszkodnak sokan ehhez a platformhoz. A Mint valóban jó rendszer, én is használom. De amúgy frissíteni nyilván ott is szokás, illetve pro / kontra előfordulhat más platformok rendszereinél is.
-
King Unique
titán
Mondjuk a frissítés teljes és végleges letiltásáról is megvan az embernek a véleménye... Erről mindig az ilyen r = 1-es esetek jutnak eszembe, amikor egyeseknél pl. W7 alatt teljesen le van tiltva a WU, kikapcsolva az UAC, vírusírtó sincsen és egyéb finomságok... Aztán, amikor nem olyan régen volt a WannaCry eset, akkor több ilyen gépet is elkaszált, köszönhetően ennek a nagy "hozzáértésnek"... Akinek ennyire derogál frissíteni, az tényleg használja inkább offline a gépét, illetve az operációs rendszerét. Vagy használjon egy eleve nem támogatott OS-t, aztán akkor majd nem lesz frissítés...
Egyébként igen, a megfelelő beállítás is adja magát és pl. az újraindításra vonatkozóan is ott van az aktív időszak, egyéni újraindítási időpont stb.
-
pc360
addikt
Arcoskodás nélkül egyébként esetleg hatékonyabban mehet a segítség
Tudod mitől mehet hatékonyabban a segítség? Az eredeti kérdés elolvasása és értelmezése után. Szerinted azért fogalmaztam meg pontosan a problémát, és töltöttem perceket a szerkesztésével, hogy aztán write only userekkel vitatkozzak?
Viszlát!
-
pc360
addikt
Elolvastad egyáltalán a kérdésem? Szó sem volt semmiféle rendszermappáról. Saját könyvtárszerkezetről van szó, amiben teljesen természetes, hogy át tudok nevezni bármit, ahogy most is, csak annál az egy bizonyos mappánál nem. A kiemelés pedig egy konkrét névre vonatkozik, gondoltam, így egyszerűbb a példa, mint a real-life elnevezés (ami egyébként teljesen irreleváns).
Gyengébbek kedvéért:
nem tudom átnevezni ezt a fájlt:
C:\könyvtár\mappa\teszt.txt
de ezt pl. minden további nélkül át tudom nevezni:
C:\könyvtár\mappa-2\teszt.txt
C:\könyvtár\mappa-3\akármi.fu
Tehát csak egy darab mappa esetén fordul ez elő, és egyik pillanatról a másikra kezdett el így viselkedni.
-
törölt tag
Az majd a következő két év projektje lesz.
Amilyen ezer sebből vérző UI és béta állapotban jelentek meg két éve az UWP appok (sőt a Win8 Metro előéletükkel együtt még öregebb appok) ilyen egyszerű dolog számít pozitív hírnek. Arra is rájöttek végre nem a gyengénlátóknak szánt nagyon kontrasztos full feketét kell nyomatni téma színben, hanem a szemnek barátságosabb Spotify féle feketét kis Fluenttel használják már a fotóknál. -
Geth
veterán
Lehet, nem tudom. Korábbi builden (1511), vagy korábbi Win-en (8.1) működött, nekem nem most csesződött el.
Minden driver a legújabb (nem mai cuccok).
A hibrid alvás kapcsolása az egyetlen dolog, aminek a hatására megy/nem megy a felkeltés.
Elfogadtam, nem nyomozok tovább, ez a gép nem hibrid alszik, csak alszik -
törölt tag
Századszorra: Én nem mondom kötelező használni a beépített appokat. Viszont ha kérdeznek valamit a beépített UWP appokról, használnák a rendszert ahogy a Microsoft megálmodta, kipróbálják akkor ne az legyen az első reakció a szakik élből szinte lehülyézik miért nem mást használ. És szabadjon már nyomon követni a változásokat főleg build váltáskor, pl. az Edge most jóval stabilabb lett, a Defender is okosabb lett. Reméljük egyszer talán a Mail és Photos is normális lesz.
"feltalálom magam és nem félek egy kicsit buherálni"
Van a jó fajta buhera és a rossz. Ez utóbbit ismerem többnyire sajnos, amikor ismerősök hozzák a gépüket javításra.
Hát ők csak letiltottak valami szolgáltatást mert ugye gonosz MS telemetria, hát csak belepiszkáltak a registry-be, hát ők nem kattintottak semmire csak valahogy feltelepült egy tucat besurranó toolbar és bővítmény, hát csak letiltották a pagefile-t mert optimalizálni akartak, hát csak futtattak valamilyen szaki scriptet, hát a ccleaner azt olvasták tuti, hát a 3rd party AV úgy beleette magát a rendszerbe összeakadt... aztán érdekes módon amikor tisztán újrahúzom nekik, a szükséges/megszokott programok telepítése után korlátozom csak áruházból telepíthet, ne lehessen buherálni, hirtelen jelentősen csökkennek a "baj van a géppel" telefonhívások.
-
jokeph
nagyúr
Pontosan.
Nekem csak azért nincs bajom a W10-el, mert semmiféle vacakját nem használom, UWP-s kacatot eszembe se jutna az életbe se.
Az intézőt a W98 óta nem igazán használom (nagyon minimálisan néha), commander százszor átláthatóbb és kezelhetőbb.
Driver szinten nekem minden jól műkődik, böngészni, zenélt hallgatni, filmet nézni tudok.
Amivel játszom, az megy rendesen.
Tehát akár mondhatnám, hogy a W10 überfasza OS, de csak azért nem mondom, mert nálam nem nyavalyáskodik a fentebb leírtak miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Vezetékes FEJhallgatók
- Már az MSI is figyel arra, hogy mit vár egy átlagfelhasználó a klaviatúrájától
- BestBuy topik
- Projektor topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Tesla topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Eladó Apple iPhone Xs Max 256GB / 12 hó jótállással
- BESZÁMÍTÁS! MSI H110M i7 7700 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 6GB Zalman N4 Cooler Master 400W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, CW90
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest