- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
Hirdetés
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
DellFan
csendes tag
válasz
Doky586 #79786 üzenetére
Nem, nem arról van szó hogy el akarom adni, csak egy olyan problémám adódott, amit nem tudtam máshogy orvosolni, csak az alaphelyzetbe állítással. És mivel személyes adatokat nem tárolok a meghajtón, ezért a teljes, adatok megtartása nélküli lehetőséget választottam, mert ezt tartottam alaposabbnak.
Gondolom, ebben az esetben először az SSD formázása megy végbe és ennek a folyamatnak a végén kaptam a TPM-re vonatkozó kérdést.
A folyamat második részeként történik a friss Windows telepítése, aminek a végén a fiók kialakításakor úgyis meg kell adnom a felhasználónevemet, jelszavamat és a PIN-kódomat. Tehát ezek úgyis felülírásra kerülnek, ha töröltem előzőleg a TPM tartalmát, ha nem.
Viszont, ha ne adj isten, valami váratlan esemény történik a telepítés közben és lezáródik a meghajtó, akkor a feloldáshoz szükséges BitLocker kódot nem tudom, honnan lehet olyankor megszerezni... -
jasonka
aktív tag
válasz
Doky586 #79608 üzenetére
NEM az "éle felől néztem a lemezt", hanem beolvastatni próbáltam...
Mivel nem használt, de újraírható lemezek (amik álltak a szekrényben), így az írást meg tudom ismételni- vagy törölni tudom. (Természetesen boot-os pendrive-okat IS készítettem, de biztosra akarok menni...)
-
Geth
veterán
válasz
Doky586 #79491 üzenetére
(U)EFI-hez nem kell semmilyen boot szekvencia (sic!).
És az az állítás biztosan nem igaz, hogy soha nem indul el...
Pont az ellenkezője, EFI módban mindig elindulA megszokás nagy úr, de én még mindig nem értem, miért egyszerűbb Rufust letölteni, figyelni, hogy a megfelelő beállítás legyen kiválasztva, kattintgatni... már rég átmásoltam
-
Liner
aktív tag
válasz
Doky586 #79113 üzenetére
Hát hozzád egy szót sem szóltam ez teljesen tuti. Látom itt is vannak...
igaz hol nincsenek azzal kötekedj aki beléd kötött lehetőleg... tudtommal nem ismerlek vagy igen? Vagy úgy gondolod azért mert magasabb "rangban" vagy mindent megtehetsz. Hát közlöm veled ez egy internetes fórum amúgy elvileg egyenlőek vagyunk de szerintem ne itt vitatkozzunk... -
gyugyo79
addikt
válasz
Doky586 #79108 üzenetére
Az intel háló kártyáimmal ennek ellenére megint nem megy Teaming vagyis meg lehet csinálni csak nem lesz aktív mert driver hibát ad vissza. Igen tudnak róla és majd megint javítják Microsofthoz.
Kár, hogy ez úgy indult, hogy nem is kellet csak aztán az MS gondolt egyet kiszedte a Win10-ből utána amelyik gyártó megcsinálta megcsinálta a kártyáihoz, utána a MS megint kinyírta az egészet és most megint ...
Értem én, hogy miért nem csinálja meg a gyártó a drivert időre, de ha nincs driver akkor meg minek frissül a rendszer nem? Azért vegyük észre, hogy attól hogy egymásra mutogatnak a vásárlónak nem lesz jobb én pld. kifizettem mind a kettőnek azt amit kértek tőlem nem érdekel kinek a hibája. De amikor jön valaki az ilyen nincs is dumával mert ő még nem halott róla az nagyon nem vicces annak aki meg szív vele. -
petakpa1
őstag
válasz
Doky586 #78809 üzenetére
Bocsi, de értetlenségem miatt, de azt akarod mondani, hogy azért nem megy le Alvó állapotba, mert be van állítva egy ütemezett feladat?
Úgy gondolkodik, hogy az ütemezett feladatot végre kell hajtani, ezért nem mehet le Alvó állapotba?
Vagyis ha ütemezett feladatokat eltávolítom, és Energiagazdálkodásban beállítom, hogy mondjuk 20 perc múlva aludjon, akkor meg fog történni utóbbi?
-
Patrick76496
őstag
válasz
Doky586 #78794 üzenetére
Köszönöm a választ! Tudom, de nekem a jpg minősége is elég, a tárhely fontosabb. Amúgy Forza 7-ből szeretnék csinálni screenshotokat, mert megtelt az online tárhelyem, plusz így amúgy is egyszerűbb és gyorsabb. Ablakokat nagyon ritkán mentek, inkább teljes méretűeket csinálok, szóval így sajnos nem tudok spórolni.
-
Angel2014
addikt
válasz
Doky586 #78632 üzenetére
+1
Így csináltam...
(#78627) csicso82
csak minden egyes usb létrehozás, vagy felmásolás előtt mentsd ki külön rá a ei.cfg filét. amit majd vissza kell másolni a sources részhez. Így már listázza a wint.
Innen le is töltheted...ei.cfg ezt a win mappái közé a sources mappába kell tenni.
-
Cs1csó
titán
válasz
Doky586 #78606 üzenetére
Ha jól értem a Lenovo laptopot windows 10 HOME verzióval adták gyárilag de neki van egy windows 7 pro lieszensze és azt akarta windows 10 PRO verzióra konvertálni és a Lenovo-n lecserélni a windows 10 HOME-ot Windows 10 PRO-ra.
Már egy ideje amúgy nem tudom hogy ezek a dolgok működnek e még.
ERRŐL TUD VALAKI PONTOSAT HOGY JELENLEG MI IS A HELYZET? Az akadálymentesítéses tecnológia alkalmazásos kiskaput sem tudom hogy él e még.
HA nem fog működni a dolog akkor vagy pénzért bővít PRO-ra vagy vesz egy PRO-t magában vagy megpróbálja az életet Bitlocker nélkül élni.
-
King Unique
titán
válasz
Doky586 #78509 üzenetére
Az végül nem derült ki, hogy próbáltad, illetve sikerült-e rejtetté tenni a beépített / külső programmal. De, ha annyira nem fontos, akkor nekem 8. Amúgy az érdekes, hogy a másik 2 Windowsnál nem kap meghajtóbetűjelet az UEFI_NTFS, a 1803-as WTG-nél meg igen. Ráadásul az USB HDD-t a Windows 7 sem cserélhető lemezként, hanem eleve helyi lemezként kezeli. Vagyis ennyi erővel még annál is meg kellene jelennie a fájlkezelőben. De pl. pendrive-nál az alap Windows telepítést választva 1709 alatt szintén megjelenik ez a partíció. Mondjuk a pendrive kicsit más eset és ott a betűjel normál elvétele után is látható, de ha rejtettként van beállítva a kötet, akkor már nem.
Mindegy, szívesen!
-
King Unique
titán
válasz
Doky586 #78501 üzenetére
Ha az alapértelmezett MBR-BIOS opcióval lett elkészítve, akkor azért hozta létre külön az UEFI_NTFS partíciót, hogy EFI módban is lehessen bootolni. De van ott egy szöveges fájl (readme), amiben írja is ezt. A normál módon telepített Windowsnál meg ilyenkor eleve GPT partíciós séma és egy ESP is kellene. Ha GPT-UEFI séma szerint van elkészítve a programmal a WTG, akkor egy EFI-rendszerpartíciót (ESP) hoz létre és az UEFI BIOS-ban is rendszerint az eszköz (külső meghajtó) azonosítója jelenik meg a boot listában.
A meghajtóbetűjel elvételére / partíció elrejtésére ugyanazt tudom mondani, amit az előző válaszban.
-
King Unique
titán
válasz
Doky586 #78495 üzenetére
Nekem meg az nem teljesen világos, hogy hogyan, milyen beállítással készítetted el a Windows To Go meghajtót. Mert, ha GPT-UEFI szerint, akkor eleve egy ESP-t kellett volna csinálnia a lemezen, nem ezt az UEFI_NTFS segédpartíciót. Az utóbbit rendszerint az alap Windows telepítésnél szokta létrehozni a nemrég említett esetben.
A DiskPart és külső particionáló programok rejtetté is tudják tenni a partíciót, amihez a szemléltető leírások a korábbi hsz-ben linkelve voltak. Sőt, az ESP eleve rejtett (hidden) szokott lenni, nálam ugyanúgy a WTG-s meghajtónál is. Ha a meghajtóbetűjel szimpla elvétele nem működik, akkor esetleg még ezt lehetne megpróbálni. Azt a registry buherálós módszert élesben annyira nem próbálgattam, de eddig nem is volt rá szükségem.
-
King Unique
titán
válasz
Doky586 #78467 üzenetére
Pont nemrég volt szó egy hasonló problémánál erről. Ha a meghajtóbetűjel szimpla elvétele nem működik, akkor a kötetet akár rejtetté (hidden) is lehetne tenni. Ha a DiskPart nem engedi, akkor opció pl. egy külső particionáló program. Azokkal amúgy is kényelmesen és egyszerűen be lehet az ilyeneket állítani.
A Rufus esetében UEFI_NTFS segédpartíció akkor szokott lenni, ha natív EFI módban az alapértelmezett FAT32 helyett NTFS fájlrendszerrel történik az ISO-fájl normál kiírása. Ezáltal pedig olyan gépeken is lehetővé teszi EFI módban a bootolást NTFS-ről, amelyek normál esetben csak FAT32-t támogatnak. Viszont Windows To Go és UEFI-GPT felállásnál rendszerint egy 100 MB EFI-rendszerpartíciót (ESP) szokott létrehozni a lemezen. Legalábbis pl. nálam eddig mindig így volt. A mellékelt screenshot alapján a helyi lemezen UEFI-s telepítés van és az alapján normál esetben a Windows To Go drive-ot is annak megfelelően szokás elkészíteni a programmal.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Doky586 #78467 üzenetére
Nem tartozik a problémádhoz, de a képedből látom, hogy korábbi nyűgöket nem javítanak, csak újakat tesznek a rendszerbe
Windows intőben miért kellett a meghajtók csoportosítását annyira behúzni, a tavaly őszi frissítéssel?
Így már nem fér ki alá az, amit ki akarnak írni.
33,5 szabad, de 50 micsodából?
Korábban még csúnyább volt, mert 33,5 szabad , 5... volt a felirat, annyira széthúzták.Mert nekem ez kb úgy néz ki, hogy 220 szabad, méret 1,9
Perze, ez sem egetverő hiba, ami miatt ne működne a gép, csak bosszantó, kb olyan, mint amikor az USB pendrive-t lehúzod, és kiírja, hogy a hangerő lecsatlakoztatható (volume...
)
-
King Unique
titán
válasz
Doky586 #78175 üzenetére
Tudom, eddig a hivatalos forrásból letölthető normál Windows10 ISO-fájloknál mindig így volt. Korábban pl. a 1709-nél a 64 bites angol nyelvű verzió 4,37 GB volt, míg a benne lévő
install.wim
3,82 GB. Vagyis ezeknél nem kell.swm
fájlokra darabolni és simán ráférnek egy FAT32 fájlrendszerű pendrive-ra is. -
Geth
veterán
válasz
Doky586 #78111 üzenetére
Kolléga nem írt gépet (vagy én néztem be), de gyorsan írok, nehogy baj legyen
Például: Lenovo 100S-11IBY (Atom Z3735F) (a proci 64 bit támogatott)
Az UEFI-je csak 32 bit-es Win-t enged betölteni. Ja és nincs CSM modul, szóval a legacy mode is ugrott, mint opció.Amúgy a 32 bites néhány 100MB-al kevesebb RAM-ot vesz le alapból (tehát tweakelgetés nélkül), illetve kevesebb tárhelyet foglal. Raktam olyan gépre (toughbook), amin ez nem jött rosszul.
Egyébként miért érdekel? (Az AHCI-s szálról se derült ki miért kellett példa olyan nagyon) -
Geth
veterán
válasz
Doky586 #77906 üzenetére
Nálad valami nem oké
Az itthoni régi Xeon-os gépemben semmit nem lehet állítani AHCI-val kapcsolatban, csak annyit, hogy bekapcsolom-e.
Melóban a HP Compaq töktudja hányas (2-3. generációs i7-ek) workstationökben sem lehet állítani.
Előbbi példa BIOS-os, utóbbi EFI.
Mindegyik produkálta, hogy Intel driver nélkül ott volt a remove ikon.
A kollégának nem tudom milyen, de amúgy neki sem 4. generációs (6 series).(#77905) Bandita4141: elvileg igen. Upgradelheted, vagy ha kódod van, akár mehet tisztán is. (Ki tudja meddig.)
-
Geth
veterán
válasz
Doky586 #77805 üzenetére
Az NX szó önmagában lehet, hogy nem volt jó ötlet
Az első linken amit adtam, van: Section 7.0 Glossary: Terms and abbreviations
Itt az NX rövidítés ki van fejtve: No-eXecute processor feature
Erre már a gugli is jó találatokat ad, de rövidítésekre én szoktam még a wikipedia-t is használni, ott még az NX-el is ki lehet szúrni, hogy mire gondolhatott a költő. -
Geth
veterán
válasz
Doky586 #77803 üzenetére
Core i5-4430
Features alatt:
NX / XD / Execute disable bitvs
Pentium 4 3.0GHz
Nincs ott.Egy nyomorult keresést megereszthettél volna, saját wiki oldala is van az NX bit-nek.
Írják is, hogy egyes P4 modellektől kezdve minden Intel prociban van.Könnyű kideríteni, hogy Socket 478 P4-ben egy darabban sincs.
Kérlek a jövőben használd a cpu-world oldalát, ha kiváncsi vagy részletesen egy procira -
törölt tag
válasz
Doky586 #77727 üzenetére
Nálam az volt a lényeg hogy feldobja a választási lehtőséget hogy ki tudjam választani a pro-t.
Ei.cfg nélküli telepítőben nem ajálotta fel mert érzékelte hogy home kulcs van a biosz-ban.
Notepad bemásolni:
[EditionID]
Professional
[Channel]
Retailfájl-mentés-ei.cfg
Nem állítottam semmit bemásolni a sources-be és mehet. -
NandorHUN
addikt
válasz
Doky586 #77654 üzenetére
No kikapcsoltam egy USB-s beállítást, miszerint kikapcsolt állapotban zárja le az USB portokat. Ez viszont eléggé visszafelé sült el: Nem tudok belépni a biosba mert csak OS inditás után elérhető a billentyűzetem.
Valami ötlet, hogy hogyan lépjek be ilyen esetben BIOSba? Tudom, hogy valoszeg lehetne nagy nehezen egy teljes delet + restartot nyomni, de az OC beállítások miatt ezt nem szeretném, mert akkor állíthatok be megint mindent az elejéről... :/
-
Dandris
tag
válasz
Doky586 #77605 üzenetére
Néhány ssd-hez köthető beállításon kívül soha semmit nem turizok a windows-ban, de azért megkerestem hol van és megnéztem.
Kézbesítésoptimalizálásnál a letöltések engedélyezése más számítógépről be van kapcsolva, valamint a helyi hálózaton levő gépek van bekapcsolva.
Már végig néztem anno az 1709-re való update-nél is ahogy egyesével letöltik a telepítő csomagot. Mást is kell még állítani, hogy menjen a hálós megosztás? A 4 gép routeren /switchen, csak a laptopk wifin.
kovacsen: uhh, hát nem irigyellek, ennél még az enyém is jobb kicsivel
-
Cs1csó
titán
válasz
Doky586 #77583 üzenetére
Megjegyzem az O&O ShutUp10 segítségével az UPGRADE-et én is letiltottam (miközben persze várom hogy megjelenjen) de majd TISZTA telepítéssel akarom telepíteni.
Most esett le : az április csak 30 napos.
-
törölt tag
válasz
Doky586 #77531 üzenetére
Tavaly a 1703 is áprilisban jelent meg, ez lehet csak májusban a hiba miatt (ha ma este nem jön -> szerk.: természetesen a héten még kiadhatják, majd kiderül)
Windows Update hullámok miatt sokaknál majd csak nyáron dobja fel "welcome to the april update"
ezért sem szerencsés amit a marketingosztályuk művel -
válasz
Doky586 #77244 üzenetére
Működött az YUMIval is ,meg Rufusszal is csak NTFS fájlrendszerrel , több óra hossza volt, mire megíródtak a penek. Szépen el is indultak de mivel nekem32 bites windows kell és a kis keskenykliesem csak UEFI-t tud, így a végén mindig bele lett köpve a levesembe. Nem baj tanultam belőle , erre a célra másik vasat fogok használni. Ennyi.
-
Cs1csó
titán
válasz
Doky586 #77159 üzenetére
Elolvastam ezt is [link]
Ezt ismertem, de a boot sorrendet fizikailag is előnybe részesített portokról nem de a lényeg hogy a HDD-n akkor fölöslegesek azok a pariticiók amik egy rendszermeghajtóra kellenek gondolom akkor csak azokat törölve és egyesítve is meg lehet oldani.Kékes525
Az energiagazdálkodást én a vezérlőpult - energiagazdálkodási lehetőségek-en belül szoktam megváltoztatni. nem a gépházon belül.
-
TRob1
veterán
válasz
Doky586 #76846 üzenetére
Az a baj hogy mindenki csak pofázik hülyeségeket meg a másik seggét nyalja. Mi a fax hátrányom van szerinted/szerintetek abból ha felraktam? Semmi. Előny? Pont annyi amennyivel többet tud. Mindig felraktam előre ha volt rá lehetőség, soha nem lett semmi hátrányom belőle. Előny meg mindig annyi, amennyivel többet adott. És épp ugyanígy felteszek minden beta szoftvert is, soha semmi hátrányom nem volt belőle. Előnyöm meg mindig pont annyi, amennyivel többet nyújtanak. Azért mert van itt egy valagra való sznob, meg egy valagra való fostos, begyöpösödött "stabilfan" (sosem lesz stabilabb, hiába hívnak valamit annak... mindig lesznek újabb és újabb hibák/sebezhetőségek minden szoftverben) attól még hadd tegye már fel szabadon aki akarja, mindenféle idióta fikázás nélkül. Köszi.
-
-
Z10N
veterán
válasz
Doky586 #76579 üzenetére
Az a helyzet, hogy te az allitasom hitelessegeben ketelkedtel es nem kepet kertel valojaban. Nagy kulonbseg.
Egyebkent meg minek mutassak kepet. Semmit nem ersz vele csak a meretek elteroek. Az eltunt mapparol meg hogyan mutassak kepet?! A hiba lenyeget leirtam. Erdekes masnak ehhez nem kellett kep. Amugy sem lehet a hibat keppekkel bemutatni, mivel tobb esetrol van szo. Az meg, hogy mirol panaszkodok az en dolgom. -
Norbi887
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Milyen egeret válasszak?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- macOS PC-re
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Autós topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Lemezes kiadás!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus B360M i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650 XT 8GB ZALMAN N4 600W
- Apple iPhone 12 / 64GB / Gyári független / 12 Hó Garanciával / 100% akku
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest