- Kikristályosodik a Razr 60
- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ladislaoca
tag
válasz
King Unique #133192 üzenetére
Világos!
Még egy kérdés:
Mitől van az, hogy a HDS ikonjai nem jelennek meg a tálcán.
Gondolok itt a kis zöld hőmérsékletjelző ikonokra.
Pedig be van állítva, hogy automatikusan induljon a HDS. -
Ladislaoca
tag
válasz
King Unique #133190 üzenetére
Köszönöm, ez segített:
Felraktam gyorsan a HDS 5.70-es verziót.
Ez már azt mutatja, hogy :
Teljesítmény : 100%
Kondíció : 80%
Az SSD TRIM funkciója támogatva és engedélyezve az optimális teljesítményhez.
Akkor ez így már rendben van?
Az SSD pedig egy Samsung 840 Series -
tlala
addikt
válasz
King Unique #133125 üzenetére
Oh... köszi!
Ez a Macrium egyszerűen tökéletes nekem. Ha előbb ismerem, nem is kellett volna a külső SSD ház. -
VGYke
addikt
válasz
King Unique #133173 üzenetére
csicso82, King Unique köszönöm! Nem sietek én, csak ha már tiszta újratelepítést akarok, gondoltam ezt a legfrissebb verzióval teszem meg. De ha május-június, addig nem várok.
Nem szeretek gyakran újra telepítgetni. Nem a win10 5 perc telepítési ideje zavar, hanem az az 1 nap, amíg minden (régi hardver) driver, program, beállítás a helyére kerül 3 fiók esetén. -
pvt.peter
őstag
válasz
King Unique #133036 üzenetére
Elolvastam az útmutatót, ugyan ezeket a lépéseket használtam korábban is.
Azért nem sikerült a javítás, mert az OS -em és a forrás verziója eltért.
Repairt install nem jöhetett szóba, mert nincs optika meghajtó a laptopomban, USB pedig nem volt nálam.Végül egy másik ugyanilyen telepítéssel rendelkező gépről másoltam át a sérült fájlokat, utána már nem írt hibát az sfc /scannow -val futtatva.
Köszönöm a hozzászólásokat és a segítséget.
-
csabaspecial
tag
válasz
King Unique #133174 üzenetére
köszi!
-
csabaspecial
tag
válasz
King Unique #133169 üzenetére
Hibakód: 0x80070643 Lényegében megakad az egyik biztonsági frissítésnél, nem tudja azt telepíteni....KB2267602 (verzió: 1.335.188.0)
-
nullpoint
őstag
válasz
King Unique #133155 üzenetére
Amellett hogy nem volt szó arról a rejtett dolgok megtekintéséről, nem ismeretlen számomra. Hallottam már olyat aki ismert valakit akinek az unokatestvérének a volt szobatársa szerint a win 10en is ugyanúgy a mappanézet beállításoknál állítom be a rejtett cuccok nézését ahogy eddig is mióta awindowsoknál ez opció,
Ettől független az, hogy miközben az asztal tartalmát elrejtem hogy az asztalon a háttér legyen csak, meg a sticky notes, ezért mappából nézném a tartalmát, akkor minek kell külön osztaniuk. Nulla értelme van.
Notepad++ az elvárt módon viselkedik a w7-nél, csak w10-nél nem. Bizonyítottan aw10hibája nem a notepad++-é. Notepad++ kell, amit ugye nem kell részletezni miért van használva.....
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
King Unique #133106 üzenetére
Valóban, a vezérlőpultot én néztem be, bocsánat. (saját gépeimen angol nyelvű win-t használok, és megszokásból Control Panel néven próbáltam előcsalogatni a friss magyar nyelvű telepítésen
)
zolee001: köszönöm Neked is az észrevételt, ezek valóban sokkal nagyobb problémák.
Köszönöm a segítséget mindkettőtöknek, maradunk a Pro verziónál.
lajosx: AIMP
-
Roxkex
senior tag
válasz
King Unique #132911 üzenetére
Szia(sztok)!
Igen, nekem is nyilvánvaló, hogy legyen hiba kód de sajnos nem minden esetben volt és nem mindegyik frissítéshez. De fixen mindegyik meghalt
Viszont már nem releváns, mert sikerült a repair installal megoldani. Viszont itt kellett egy kicsit trükközni, mert elsőnek úgy próbáltam, hogy letöltöttem a Windows 10 ISO toolt és "ezt a gépet frissíteni most" opciót választottam. Ennek folyamán pedig volt net az updatenek amit nem engedhetek meg mert akkor fel akarja rakni az AMD vidi kari drivert ami viszont ki van égve, ezért kitoltam pendrive-ra megszüntettem a netet és tádám
Az alap probléma, ha valakit érdekel: [link] -
válasz
King Unique #133126 üzenetére
Igen én megvettem egyik ismerősömmel közösen, mert használjuk sokat. Mindig olcsóbb mint egy adatmentés😀
-
Geth
veterán
válasz
King Unique #133100 üzenetére
Tippre nem pont így nézett ki a parancs amit kiadott, de pl. ha a D: és a könyvtárnév között volt szóköz, akkor az két külön útvonalnak számít...
(ráadásul a nem létező könyvtárnevekre ír csak ki hibát, a többit törli) -
Cs1csó
titán
válasz
King Unique #133104 üzenetére
+ Ha olyan fontosak, pótolhatatlanok azok a fájlok, akkor ugye miért nem volt azokról legalább 1 biztonsági másolat máshol
Hogy ez mindig téma, sajnos. Pedig nem is kell MINDEN akár több TB adatról mentés, elég a pótolhatatlan és esetleg a nehezen pótolhatókról (nálam ilyen a zenegyűjtemények) -
Reflax
tag
válasz
King Unique #133100 üzenetére
na igen én sem értem még is what happened mivel csak is anynit írtam be amit leírtam, ki is ctrl+cx-ztem
Wester Digital Blue 1TB 7200 RPM
UI:: Szerintem azért törölhette rögtön, mivel amint iírtam aproblémám a kuka meghibásodása volt és lehe t akód a kukba dobja de mivel hibás, instant törli.
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
King Unique #133084 üzenetére
Nem tudtam, hogy minimum 5 gépre kell megvenni, a licenszeléséről még keveset olvastam, először a technikai oldal érdekelt.
Funkcionálisan a Pro kiadás is tökéletes lenne a feladatra, és azt is értem, amit írsz, azonban nem látok olyan lehetőséget, amelyben Pro kiadással meg tudnánk valósítani, amit szeretnénk.
A folyamatos támogatottság mellett az egyik legfontosabb cél, hogy olyan kiadást szeretnénk használni, amelyből az MS még nem irtotta ki teljesen a classic Control Panel-t. Tudomásom szerint ez a legutolsó (20h2) kiadásban történt meg, tehát Pro esetén két lehetőségünk van:
- 19h2: 2022. májusig támogatott, ami kb. 1 év
- 20h1: 2021. októberig támogatott, ami kb. fél évEgyik sem túl hosszú, fél/egy évet követően kénytelenek lennénk olyan verzióra upgradelni, amelyben elveszik a lehetőség, ezért kezdtünk Enterprise és Enterprise LTSC kiadásokban gondolkodni..
-
Bibby
addikt
válasz
King Unique #133061 üzenetére
Igen, nem fejtettem ki, de a "kinyomom" az egy normál leállítást jelentett, start menüből.
Délután kivettem a pipát a gyorsindítás elől, és lekapcsoltam, nem látok változást sajnos. Megint merült azóta 10%-ot kikapcsolva. -
isti732712
aktív tag
válasz
King Unique #133078 üzenetére
Rendben! Nagyon köszönöm a segítséget!!
-
válasz
King Unique #133075 üzenetére
Kösz
-
isti732712
aktív tag
válasz
King Unique #133070 üzenetére
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ nem nem nem!!! Igazad van bocsánat! Az még nem 20H2 volt!!!
Már belekavarodtam,bocsánat hogy fére informáltalak!!!! Én kérek elnézést!!!
-
isti732712
aktív tag
válasz
King Unique #133070 üzenetére
Lehet clean install nál elb... bár úgy emlékszem töröltem minden partíciót,de végül is ha nem gond engem nem zavar! Viszont így ugyanúgy menthetem a rendszert és adott esetben vissza is állíthatom ha gond van igaz? Nem fog bekavarni ez a másik helyreállítási partició?
-
isti732712
aktív tag
válasz
King Unique #133067 üzenetére
Nem 1909 hanem 20H2 telepítővel lett repair install és eredetileg is friss rendszer az az 20H2 volt fent!
Tehát előzőleg mikor telepítettem ez 2020 dec 26 volt akkor hoztam létre boot pendriv ot 20H2 telepítővel MTC vel és akkor ez egy tiszta telepítés volt clean install! -
isti732712
aktív tag
válasz
King Unique #133063 üzenetére
Nos! A helyzet az,hogy ráengedtem egy javító telepítést,még mielőtt clean install-t csináltam volna! Jól tettem! A probléma megoldódott és ezekszerint valami összekutyulódhatott a rendszerben,igaz miért vagy hogyan ez rejtély mert,semmi olyat nem tettem!
Na de kérlek áruld már el nekem miért csinált még egy helyreállítási particiót? Ugyan is ebből most kettő van! -
isti732712
aktív tag
válasz
King Unique #133063 üzenetére
Szuper!
Köszi a gyors választ!
-
isti732712
aktív tag
válasz
King Unique #133059 üzenetére
Nem persze nem szándékozom 0 ról kezdeni az egészet,de hajt a kíváncsiság,hogy esetleg egy másik ssd re feldobom nyílván belakom,ezt megteszem kb 3 óra alatt,és legalább kiderül a turpisság.
Ha viszont egy tiszta telepítésnél ezt nem csinálja akkor meg eleve jót tettem,mert inkább belakok egy új rendszert,és a továbbiakban arról készítek macriummal backupot.
Még egy kérdés hozzád van valami eltérés aközött hogy a macriummal windows alatt csinálok biztonsági mentést,vagy inkább WinRE bootoljak és végezzem úgy? Mert idáig én mindig windows alatt mentettem,nem pedig winRE +macrium bootolható pendrive-al. -
isti732712
aktív tag
válasz
King Unique #133035 üzenetére
Az nem lehet hogy a win10 összezavarodott esetleg? Belakott rendszerről van szó,amit nem frissítés közben akarom tisztogatni lemezkerbantartóval! Azt észrevettem ha a windows update fájlokat törlömami 4 GB ra duzzadt akkor jön elő újraindításnál a kék halál,tök mindegy hol törlöm tárterület segéd lemezkarbantartó mindig elhasal,pedig nem szabadna!
Windows 10 Uefi 64bit 20H2 naprakész rendszer!"Az adott hibakódhoz tartoznak itt is megoldási javaslatok (példa)"
No ezekből a jvaslatokból egyik sem működött pedig mindent megcsináltam!! Maradt a jó öreg macrium megoldás!
Kérdés: Szerinted ha újratelepítem egy másik ssd-re a windows 10 et ott is elhasalhat lemezkarbantartó után? Vagy lehet hogy a jelenlegi rendszerem kavarodott össze hülyült meg valamiért,és egy újratelepítés esetleg segíthet ebben a problémában?
Szerinted érdemes kisérletezni?
Köszi -
Pityu.
nagyúr
válasz
King Unique #133043 üzenetére
Nem rég raktam újra a windowst a hardver fejlesztés dolog meg 2 napja jutott eszembe ezért nem kalkuláltam be előre.
-
isti732712
aktív tag
válasz
King Unique #133035 üzenetére
ha esetedben tényleg a Tárterületsegéd futtatása után van gond, akkor átmenetileg ne futtasd,
Valóban az után van a gond! Lefrissítettem update halmozott frissítés természetesen újraindítás! Minden frissítés után újraindítom,legyen WU nvidia! Tökéletes a rendszer semmi gond vele,de mivel több napja update és ma úgy gondoltam futtatom a tárterület segédet,ezután szintén újraindítottam és a kék képernyő fogadott! Valami a tárterület segédnél lesz bug vagy valami mert szerintem hazavág valamit!
Tanácsodra akkor nem futtatom!
Köszi. -
isti732712
aktív tag
válasz
King Unique #133024 üzenetére
Mindenkinek köszönöm a gyors,és kielégítő választ!
-
grizlisandor
veterán
válasz
King Unique #132972 üzenetére
Értem, akkor ha összeszedtem a gondolataimat, akkor majd visszajövök ezzel a fiókos dolgokkal, hogy megoldjuk.
Köszönöm az itteni segítségedet is.
-
grizlisandor
veterán
válasz
King Unique #132967 üzenetére
Jó, akkor azt a bejegyzést hagyom.
Nem volt felesleges, mert nem engedett be a profilomba, ugyanez a képernyő jött szembe, csak az én nevemmel, e-mail cím nélkül, ha írni akartam a jelzőt feladobott egy ablakot: "Ehhez a művelethez internetkapcsolat szükséges" cimszóval, miközben volt net.
Most is hiába lőttem ki a linkjeid alapján, valami megint bekavart, mert a bejelentkezőképernyőn már 2x is szerepeltem a Microsoft fiókommal, az egyik helyen a Microsoft fiók jelszavát kérte, de legalább beengedett. A másik helyen meg ezt a Hello bejelentkezést, akarja, ami meg ki van kapcsolva.
Szóval kiléptettem magam a Microsoft fiókkal, talán így működni fog.
De nem értem, az előző telepítésnél tök jól működött az egész, bejelentkezett Microsoft fiókkal. -
isti732712
aktív tag
válasz
King Unique #132969 üzenetére
Nincs kérdés
No problem!
Nem mindig kell kérdés,elég néha ha van válasz kérdés nélkül is -
válasz
King Unique #132937 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm,de közben már megoldódott, csak egy korábbi üzenet végére irtam és nem feltűnő
-
Roxkex
senior tag
válasz
King Unique #132726 üzenetére
Igazad van, kihagytam a hibakódot. Viszont azért, mertn em minden esetben írta ki.
Most amikor megpróbáltam megint felrakni a KB5001649-es updatet akkor ezt írta ki: 0x800f0922 amelyet megpróbáltam megoldani így.
Viszont ez esélytelen volt, mert amikor kiválasztottam az összes .NET alapú feature-t akkor rá nyomtam az okéra majd amikor "kész" a telepítés, letöltés akkor rebootol a PC és reboot végén (mint updatednél) kiírja, hogy sikertelen volt a telepítés és HIBA KÓD NINCS!
Ötlet ? Ameddig lehet nem kisérleteznék az in-place cuccossal amit linkeltél. -
válasz
King Unique #132859 üzenetére
Koszi, a fontok beallitasa sikerult, kulso segedszoftverrel (System Font Size Changer), erdekes hogy ennek allandoan futni kell kulonben visszaall a fontok merete.
A.tobbi linkem mar reg tulvagyok, egyebkent az is vicc kategoria hogy egy ilyen fontos funkciot elinteznek egy egyseges dpi allitassal, es a netes linkek is 99%-ban csak ezt a Gephaz opciot szajkozzak.
Annyira bonyolult lenne egy normalis W2000 ota letezo reszletes beallitasi lehetoseget benne hagyni egy 4GB meretu os-be...?
Mindegy csak ez olyan furcsa szamomra."Az gondolom megvan, hogy a 1909-es verzió támogatása a Home és Pro kiadásoknál májusban végét ér és lassan újabb verzióra kellene váltani, azt telepíteni a további támogatáshoz"
Tokmindegy, a feladatra egy barmilyen os , akar xp is alkalmas lenne 1 darab celszoftver futtasara, csak azon nem fut a celszoft csak W10-en es egy teljesen izolalt, netmentes kornyezetbe fog mukodni az elkovetkezo par evben.
Ugyhogy virusirto, Defender, update, media funkciok, a halozatos funkciok teljesen feleslegesek es szerintem ertelmetlen frissitgetni.
Minek? -
norbmeator
csendes tag
válasz
King Unique #132841 üzenetére
Rendben, nagyon köszönöm mindenkinek a segítséget!
-
C4mp3r
addikt
válasz
King Unique #132819 üzenetére
kozben sikerult megoldani a media creation tool-lal, egy linux live usb programot irt inkompatibilisnek azt eltavolitva sikeresen frissitett. upgrade assistant 0xc190012e hibakodot irt, de most mar mindegy. koszi a segitseget
-
Egzee
őstag
válasz
King Unique #132827 üzenetére
köszi, nem pipáltam be egy rublikát a 20 lehetőség közül ami csak akkor jön elő, ha megfelelő dolgokat megteszek, tök egyszerű volt...
-
Ladislaoca
tag
válasz
King Unique #132802 üzenetére
Köszönöm!
Ki fogom próbálni! -
pataslogeza
aktív tag
válasz
King Unique #132788 üzenetére
Oké. kössz.
-
OldMike
őstag
válasz
King Unique #132723 üzenetére
Köszi, igaz nekem AMD processzorom van.
-
Tiger.
nagyúr
válasz
King Unique #132756 üzenetére
Adatokat hogyan tudok menteni?
-
Tiger.
nagyúr
válasz
King Unique #132756 üzenetére
Felhasználó név nem található. Nem igaz hogy enniyre szar legyen valami, hiába irok bármit is be, nem jó.
-
Tiger.
nagyúr
válasz
King Unique #132754 üzenetére
-
Tiger.
nagyúr
válasz
King Unique #132752 üzenetére
-
Tiger.
nagyúr
válasz
King Unique #132749 üzenetére
Nem enged már semmit sem, helyi fiokba vagyok, nem tudok semmit megnyitni, mert nincs engedélyem.
-
Tiger.
nagyúr
válasz
King Unique #132749 üzenetére
Eddig mindig sikerült kikapcsolnom elsőre, de most valmiért nagyon nem sikerült.
-
SamSem58
aktív tag
válasz
King Unique #132743 üzenetére
Kösz!
Te írtad: "Az ilyen terebélyes programokat meg elsődlegesen a saját uninstall eszközével (ha van) javasolt eltávolítani." Kb. 5 éve használok már Revo Uninstaller Pro programot, de eddig még soha nem volt vele gondom! Mindezt pedig azért teszem, mert a programok saját eltávolítója nem törli le rendesen a programot, mindegyik egy csomó szemetet hagy maga után!
-
biker
nagyúr
válasz
King Unique #132742 üzenetére
A 2004 se ment fel sose és most a 20H2 se, sikerült leszednem pár alkalmazást addig, acrobat, opera, onedrive full online saját pld törlése, most lett 10,3gb így már elvileg fel kell menjen.
7,3gb-ra kért további 1,3-at es leállt -
steewcv65
őstag
válasz
King Unique #132738 üzenetére
honnan tudom,hogy ebből a 2 verzióból melyiket rakjam fel és hogyan tudom ezt telepíteni?
-
biker
nagyúr
válasz
King Unique #132724 üzenetére
A jelek szerint ugyan visszanyerem a 7,3GB-ot de a frissítésnek kellene még 1,2GB a C-n, mert gondolom előbb csomagot felír, frissít, töröl a sorrend, és nem megy fel a frissítés, utána ott hagyja a szemetet, megint itt tartok. Valamit még fel kell szabadítsak, vagy letiltom az update-et.
-
isti732712
aktív tag
válasz
King Unique #132733 üzenetére
Köszönöm a részletes választ!
-
biker
nagyúr
válasz
King Unique #132710 üzenetére
át van helyezve a temp mappa a D-re, oda is leszedett valami 3GB-nyi vackot, de a C-n továbbra is a gépház szerint van windows temp 7,2GB holott a windows/temp 26MB a TC szerint.
A disk cleanup szerint sincs a C-n felszabadítható hely. a gépházban a temp 7,2GB-ra nem ajánlja fel hogy törölhető, csak a downloads és társaira
Keresem hova dugta el és mit.
A generál okosságokon túl vagyok, én nem előre kérdezek -
Doky586
félisten
válasz
King Unique #132717 üzenetére
Nem találtam pontos statisztikát erről, de otthoni felhasználásra is kb egyforma lehet a win10 Home és Pro licenszet vásárlók aránya, főleg az alacsony árú online boltban vásárlók következtében. (hogy a többiekről már ne is beszéljünk)
-
Doky586
félisten
válasz
King Unique #132715 üzenetére
"de
ezt eddig is tudtuk" - Nem, nem tudtuk, legfeljebb Te tudtad (csak nem mondtad). 3.x free verzióban a Pro-ra biztos nem volt korlátozás. Enterprise és Server pedig átlag usert (pl engem) nem érint. -
Doky586
félisten
válasz
King Unique #132712 üzenetére
Továbbra is itt írja a free verzió korátozását:
Hasleo: [link]
Home verzió meg nem jó. -
Doky586
félisten
válasz
King Unique #132712 üzenetére
Ok, majd ránézek mégegyszer..
-
Doky586
félisten
válasz
King Unique #132709 üzenetére
Ok, akkor azóta fejlesztették a Rufust..
Hasleo wtu-nél a 3.x megcsinálta, de a 4.x verzióban nálam panaszkodott hogy csak a fizetős verziója hajlandó megcsinálni win10 esetén, de win7-8 at hajlandó ingyen is megcsinálni. De ez is már egy éve volt, de akkor úgy megharagudtam rá hogy azóta se vettem elő..
-
peterattila
aktív tag
válasz
King Unique #132688 üzenetére
Köszi, [ez] alapján csináltam, a bcdedit segített. Elraktam könyvjelzőbe.
-
kugli
aktív tag
válasz
King Unique #132691 üzenetére
King Unique és movax
Köszönöm! -
Milkoo
csendes tag
válasz
King Unique #132633 üzenetére
Szia King Unique!
Sajnos nem jártam sikerrel az általad linkelt oldalon javasoltakat végrehajtva sem.
Iso fájlból , MCT-vel, telepítő pendrive-al is próbálkoztam a frissítéssel, de nem tudja a frissítést végrehajtani! Mind 3 eset ezzel végződik:
[kép]
Az ezen linken tanácsoltakon is túl vagyok, de a helyzet változatlan.
https://www.partitionwizard.com/partitionmagic/0x800f0922-windows-10.html
[kép]
(Továbbra sem értem a 03.13-i sikeres frissítést!)
Köszi: Milkoo. -
Dr V
őstag
válasz
King Unique #132654 üzenetére
Köszi a linket.
Utánaolvasva az az ötletem támadt, h az utolsó frissítéseket, amiket a gép enged, törlöm. Végül segített, most simán telepítette az emlegetett frissítést. -
válasz
King Unique #132632 üzenetére
Nem bírtam eltávoilítani, mert safe mode-ban nem lehetett törölni. Simán meg el sem indult a rendszer.
-
Dr. Mózes
aktív tag
válasz
King Unique #132651 üzenetére
Türelmesen várok, a helyzetet tovább tetézi, hogy egy passzív hűtéses Celeron ketyeg a gépház alatt, úgyhogy a normálisnál is tovább tart bármit is csinálni rajta, azért is kérdeztem meg előre, hogy mi van ha a frissítés sem oldja meg a dolgot.
-
Dr. Mózes
aktív tag
válasz
King Unique #132647 üzenetére
Korábban az volt rajta, és akkor működött, csak tetű lassú volt és kapott egy SSD-t, én balga meg úgy gondoltam, ha lúd legyen kövér és mindent rendbe raktam a gépen kezdve a Windowssal.
Nem céges gép, sajátja
Most egyelőre a két hónapja a várakozási listán lévő frissítéseket felrakom, hátha szerencsém van és a Microsoft megsegít -
Emunem
őstag
válasz
King Unique #132641 üzenetére
... félve és halkan mondom, de megint jó minden, és reméljük nem csak azért, mert újra lett indítva...
-
Emunem
őstag
válasz
King Unique #132641 üzenetére
igazad legyen, már 92%-on van...
-
Emunem
őstag
válasz
King Unique #132636 üzenetére
King, én a fasorban sem vagyok amellett a tudás mellet, ami neked van a windfos 10-ről, és nem akarok tiszteletlen lenni, de figyelj már oda légyszives arra, amit írtam!
Idézem:
" 2 Napig jó volt a nyomtató, aztán megint elkezdte ezt:"A fentiben egy korábbi idézet, ami közvetlenül a 20h2 utáni állapotról szólt, és sok más ember is így járt, nem csak európában.
Frissítés: most írtam, hogy már azóta 2-t felraktam (az elmúlt napokban), ma dobta ki ezt, amit írtál, reméljük megoldja véglegesen...
Akkor fel is rakom, ha te mondod hogy jó. Van üres 3 órám úgyis
szerk: Korábban azt mondtad, hogy utána kell nézni a frissen jött frissítéseknek, mert mindig utólag derül ki, hogy sz@r volt. Emiatt előbb pörlöködöm, aztán szedem le, hogy legyen kit hibáztatni.
-
válasz
King Unique #132585 üzenetére
Átolvastam a linkelt fórum threadet, köszi szépen! Így már világos a dolog.
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz
King Unique #132542 üzenetére
Én meg már arra gondoltam,hogy ahhoz az új kulcshoz új Microsoft fiók is kell majd,más e-mail címmel.
De ha azt mondjátok,hogy hagyjam a fenébe az egészet,mert csak pénzkidobás lenne,akkort hagyok mindent így,ahogy van.
-
Tomm_
újonc
válasz
King Unique #132554 üzenetére
Biztos, hogy hülye kérdés, de mit értesz normális ISO alatt? mondjuk ncore-on megtalálhatót, mert legálisan venni tuti nem akarok.
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz
King Unique #132532 üzenetére
Tehát akkor nem lehet csak úgy meg nem történtté tenni a dolgokat?
Viszont akkor ez egy digitális licensz,nem?
Hiszen csak Windows 7 Professional 64 bit telepítőlemezem van. -
Csupingo
veterán
válasz
King Unique #132528 üzenetére
Jó, de ez egy általános árukeresős lista, amitől nem lesz okosabb a kérdező, mivel igen tág értékek között találni win 10 kulcsokat. Gondolom lövése sincs az embernek, hogy melyik a hivatalos, teljesen legális. Emiatt megint oda lyukadunk ki, amiből már többször volt itt vita.
-
Csupingo
veterán
válasz
King Unique #132526 üzenetére
Akkor a linkeden szereplő 1900Ft-os kulcsok is teljesen jogtiszták? Nem épp az ilyenek ellen tüntettetek itt sokan?
-
Kleroo
veterán
válasz
King Unique #132503 üzenetére
Egy kérdés van még.
Ez az integrált, sehol máshol nem látható partíció, ami az Express cache lehetett, bekavar.Most szépen, időt rászánva:
CSM(legacy) mód
Boot sorrend:
1.USB:pendrive
2.SSD
Pendriveot Windows 7 USB/DVD Download Tool-al csináltam(UEFI módban egyébként meg sem nyikkan a rendszer, secore on-off, bármit variálok)
Ha a fejem tetejére állok, sem az SSD-re csinálja a segédpartíciókat, könyvtárakat.
SSD-re delete, és a nem formázott elemre választom ki az install, ahogy a nagy könyvebn írva vagyon. És ennek ellenére is a 15gigás cuccra teszi, jelen esetben a 100meágás segédpartícitó.
Ami külön érdekes, hogy ha megformázgatom őket, akkor az SSD-t csak szimplán megcsinálja, míg a 15gigás-nak kapásból csinál egy eldősleges, segédpartíciót.
Tehát vmi triggereli, hogy bármi áron ő legyen a no1. (vidi róla, hogy vízuáliasbb legyen a helpkérés)
Win7 WIn10 telepítéssal is kipróbáltam, ugyanez a végeredmény.
Innentől nézegessem ennek az "Express cache-nek a lelki-világát?
-
Occon adom
aktív tag
válasz
King Unique #132486 üzenetére
Eladnám a készüléket, melyre tenném a windowst a frissitésekkel, a helyi fiók szót nem értem, illetve a saját email címem nem adnám ehhez.Próbálkoztam mindennel de nem lehet már kikerülni ezt a dolgot. Olvastam írásod, de nem jött le megoldás.
-
Occon adom
aktív tag
válasz
King Unique #132478 üzenetére
Nálam az új Windows Home nem ugrik át az email megadása opción telepítés során, csak ha teszek bele valamilyen címet, pedig csak a rendszert szeretném feltenni.
-
Occon adom
aktív tag
válasz
King Unique #132440 üzenetére
Az így van, de a telepítés Windows acc nélkül nem települ, most már email címet kér a telepítés során a Windows és addig nem megy tovább ezen része.
Legyen mit ellopni idegeneknek. -
válasz
King Unique #132455 üzenetére
"lehet itt játszadozni az
smlgr
parancsokkal és a Windowsból eltávolítani a termékkulcsot stb., ellenben attól még a Microsoft aktiválószerveréről nyilván nem lesz eltávolítva az adott digitális licenc hardver ID alapján"Rendben, akkor ennyi, végül is csak a kíváncsiság hajtott. Köszi az infókat!
-
törölt tag
válasz
King Unique #132472 üzenetére
Ha lesz időm majd értelmezem, két agyvérzés között nem tudok ennyi infót dekódolni
Mezei kocka vagyok, aki lanparty-kon szocializálódott, így nem okozott különösebb gondot összedobni egy komplett irodát a beszerzéstől az utolsó kattintásig (használt 2. gen intel brand gépek win7pro matricával nettó 11400-ért utólag rammal és ssd-vel kitömve, amik időben lettek frissítve win10 pro-ra), de ezekbe az elszabott windows frissítésekbe beletörik a bicskám, a vpn+rdp az már bőven "erőn" felül volt. -
törölt tag
válasz
King Unique #132466 üzenetére
Köszi a jó linket (random hírportálról szedtem a másik linket), de közben leszedtem sokadszorra is a 808-as végű "javítást", és beállítottam a 30 napot. Amúgy ez volt mellé írva: Windows 10, version 1903 and later
Koppanás után néztem meg a verziószámot, de a logikám szerint a 1909 az a 1903 and later kategóriában benne van.Alapvetően az volt a kérdés, hogy melóhelyen milyen módon tudom ezeket kivédeni, mert nem áll szándékomban béta tesztelni éles sql adatbázisokkal... A bevallási határidő közelében hatalmas szopóroller ez nekünk, és nem csak az sql adatbázisok és a kékhalálok miatt.
Akkor ha jól értelmeztem, ha 1909-ről frissül a windows, akkor még ennyi lehetőség sincs halandóknak.
Köszi még egyszer
-
racskobalazs
senior tag
válasz
King Unique #132462 üzenetére
Nem szerencsére, csak nem értem
-
racskobalazs
senior tag
válasz
King Unique #132459 üzenetére
Elolvastam. Hát továbbrais homályos, hogy akkor most mi.
Mert a hvg-s cikkben van egy olyan, hogy nem terjed ki magánszemélyekre meg kisvállalatokra.
De a németeknél mintha mindenkire kiterjedne.
meg hát a német vádak, hogy pénzmosás meg nem is tudom. Pláne, hogy a német rendőrség elvileg meg se erősítette hivatalosan, hogy ilyesmik vannak terítéken... -
válasz
King Unique #132443 üzenetére
és Doky
Köszi!Szerk.: Geth: Köszi, akkor okafogyott a kérdésem, amit amúgy is kiszerkesztettem az előző hozzászólásomból.
-
Szajo
őstag
válasz
King Unique #132389 üzenetére
-
Hege1234
addikt
válasz
King Unique #132374 üzenetére
a HDD-k tulajdonosa a korábbi Windowsban létezett felhasználó volt
köszi a választ így már értem és azt is miért nem engedi törölni csak úgy ezeket a mappákat/felhasználókatnos pár nappal ezelőtt tettem kísérleteket hogy megszabaduljak ezektől a mappáktól
aminek eredménye hogy most itt vagyok
röviden csoda hogy le tudom menteni a
cuccaimat a c ről és tudok írni róla .. még -
|AP|
veterán
válasz
King Unique #132198 üzenetére
semmi nem használt ezek közül, már csak az in-place upgrade maradt, amit ki lehetne próbálni.
Mielőtt azonban megtenném: ugye jól értem, hogy ezzel nem vesztem el a beállításokat és a telepített programokat? Tehát minden marad a korábbi állapot szerint -
ClayMore
aktív tag
válasz
King Unique #132334 üzenetére
A javaslatokat próbáltam. Ez így küzdés a jégen. Régen soha nem volt ilyesmi gondom windowssal.
A hivatalos letöltővel generáltam egyből a pendrive-ra a telepítőt. Nem kézzel raktam rá.
Azt látom ez így lényegesen több idő mint ha kerítek egy 3000Ft-os külső keretet és csak simán klónozom a hdd-t egy partícióra az SSD-re.
Így futok inkább neki.
A lapsi egy Ánusz vivoBook S15 i3
"ha az előbbi boltban vásárolt, SATA3-as Samsung 850" Igen, az.
-
isti732712
aktív tag
válasz
King Unique #132336 üzenetére
Köszönöm gyors válaszod!
-
ClayMore
aktív tag
válasz
King Unique #132329 üzenetére
Fastbootot és securebootot már kilőttem. Ahcin vagyok. Usbt látja és első helyen van a sorrendben. Mondjuk csak az van mint opció a biosban.
-
ClayMore
aktív tag
válasz
Az ssd nem laptopból ki vett. Simán boltban meg lehet kapni a 850et. Extremedigitalban vettem.
-
ClayMore
aktív tag
válasz
Törlésig nem jutok el.
Azt honnan tudom meg hogy a korábbi hdd OEM-e? Gyárilag az volt benne, ha ez számít.
Amit most dobtam be az egy samsung 850.
Semmi nincs csazlakoztatva hisz laptop. Nem szükséges.
-
ClayMore
aktív tag
válasz
King Unique #132327 üzenetére
Még annyi hogy az ssd men volt már egy másik win oartíció is meg tároló partíció is.
Usb2 be dugtam és ahci van beállitva.
-
Emunem
őstag
válasz
King Unique #132293 üzenetére
Na kb 4 óra Driver Verifier után (azt mondják sok helyen, hogy alaposabb munka végett 36 órát menjen, de az első 2 órában ki kell adja, ha nagy baj van, nem akarom feleslegesen terhelni a gépet) se híre se hamva kék halálnak, közben ellenőriztem parancssorral is, nincs sehol semmi galiba.
Kis játék, + egyéb nagyobb programok, benchmark (3DMark) teszt is volt, proci terhelés stb...Köszönöm a tippet. Szóval szoftveresen nincs baj, hardveresen még ellenőrzöm. Ha van valami error, írok, ha nincs, akkor valszeg semmi gond nincs.
Köszönöm a tippeket.
-
Tibro5
senior tag
válasz
King Unique #132311 üzenetére
Köszi mindenkinek a segítséget
@ElektrikusDE, @Doky586, @vlevi, @King Unique
Esetleg van ötletetek a másik problémára?Bootoláskor hiányzó tálca ikonok és nem működő start menü.
-
arcitec
addikt
válasz
King Unique #132294 üzenetére
Igen, vagy is nem, mert nem javul tőle és csak nem telepíthető.Az a legtöbb esetben általánosan meghatározott blablabla...
U.I: Hangyafing az amit tudok a windowsról hozzád képest. A telepítési problémára senkinek sem láttam konkrét ajánlást amire visszaírták volna, hogy igen OK.
-
Emunem
őstag
válasz
King Unique #132298 üzenetére
Köszönöm.
én saját akaratból indítottam újra, nem a gép a frissítés miatt csinálta, ahol a vírusirtó gyorsabb betöltése/ levelező megnyitásának gyorsasága tűnik gyorsabbnak (kb 1/3 idővel gyorsabb)
-
Emunem
őstag
válasz
King Unique #132294 üzenetére
Szeretnék én is abból, ami te szedsz, olyan idilli
-
KISDUCK
addikt
válasz
King Unique #132276 üzenetére
Sikerült az update. A lili volt a gond nálam is valóban, nem is gyanakodtam rá mert portable rufust szoktam használni és nem is emlékeztem hogy telepítettem volna a gépre a lilit és ugye a telepítő is csak a vboxra hivatkozott. Köszi a segítséget!
-
Emunem
őstag
válasz
King Unique #132293 üzenetére
1. Megvolt, ahogy te is írtad, vannak ismert hibái. (Ugye...)
2. Hasonló megvolt, saját gyártó által jóváhagyott ellenőrző programmal, de ránézek erre is.
3. Hardveresen nem tudom hol lehetne a hiba, ph-n raktuk össze még kb 5 éve. Azóta sok változás nem volt, rendszeres takarítás meg ellenőrzés is 3 havi szeánsz.
frissítés után a 2. újraindítás után érzésre jobb lett, hogy mennyivel majd este megnézem. -
arcitec
addikt
válasz
King Unique #132289 üzenetére
"akinél olyan van, akkor ott meg bizonyára nagyon nem stimmel valami"
Akár hogy is, bizony a problémát a microsoftnak meg kellene oldani,mármint azt, hogy ha elakad a telepítés azt határozottan és pontosan konkretizálja, ne egy halom értelmezhetetlen hibakód tömeggel. Minden más csak csúsztatás telepítsd újra, mert nekik az a legolcsóbb.
A mobilomra is jeleztem problémát. Mi a válasz. Húzd újra szedj le mindent amit csak lehet.
Na persze. Eltelt pár hónap mire kijavították,ebből következik az új telepítés sem oldotta volna meg.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- IPhone 15 Pro Akku: 88% 12 hó jótállás!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Xiaomi Redmi 14 C 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Ritkaság! Hibátlan! Intel Core I9 13900KS Processzor!
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest