- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- One mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Apple Watch
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
movax
őstag
Jaja, nálunk itthon mindhárom gép, munkahelyen az összes céges laptop (7 db), vegyes márkák, korúak és konfigurációk, win7-ről, win8-ról upgradelve, botlás nélkül mennek. A kollégák néha bosszankodnak kicsit, amikor épp frissít a rendszer, de utána nincs semmi probléma. Öszintén, én ilyen rettenetes kékhalálokat és "megmagyarázhatatlan" hibákat, amik itt a fórumon is vannak, élőben még nem láttam.
-
Buckey
őstag
Akkor most legutoljára én sem jól nyomtam a gombot. Pedig ugyanúgy csináltam mindent, mint eddig egy évig.
Nálam melegedés, hálózat elszállt (tudtam az otthoni csoport megszűnéséről, de ez nem az volt), 2-szer csinált a külső merevlemezen NTFS-ből RAW-ot, a VGA driver probléma meg már tavaly ősz eleje óta érint, illetve egyszer újratelepítéskor elszállt, mint a győzelmi zászló, kezdhettem előről.
De, hogy lekopogjam, a harmadik tiszta telepítés után (úgy néz ki) jó. De már nem bízom benne! -
Kékes525
félisten
"Nem tudtam, hogy idáig rosszul csináltam. Mit tudnék optimalizálni?"
A Te az nem neked szólt, általános alanyként használtam, annál is inkább mivel fogalmam sincs arról, hogy milyen a rendszered, csak mivel veled beszélgettem azért írtam így. De ezt te pontosan tudtad, csak kötözködsz. Ilyeneket tényleg fölösleges írnod.
"Ha nem kérdezhetem meg, akkor ennek a kommentednek mi értelme?"
Megkérdezheted. Miért ne kérdezhetnéd?
Pontosan annyi, mint a válaszodnak.
"Mióta van fent Neked a Win10?"
Kb. 1.5 hónapja. Azaz a Windows 10-el kapcsolatba semmi tapasztalatom sincs. Viszont nem is olyat írtam, amihez nagy tapasztalat kell, hanem általános dolgokat. Azt látom, hogy a topikban, bármennyire is próbáljátok user errornak feltüntetni, nagyon sok hiba merül fel, ami nem hiszem, hogy minden user error lenne.
A habár a Windows 10-el gyakorlatilag még nulla tapasztalatom van, a számítástechnikával 1978 óta foglalkozom. Nem informatikus a szakmám, biológus vagyok, de tagja vagyok a Neumann János Számítógép-tudományi Társaságnak 1994 óta. Ja és jól ismerem a SZTE rendszergazdáinak zömét és tudom, hogy mennyi gondjuk van a Windows 10 nagy frissítéseivel.A mostani rendszerem jó, semmi hiba sem merült fel eddig. Induláskor felmerülő hibáért nem én vagyok a felelős, mert a rendszert nem én telepíttettem, a boltban rakták fel, ahol a gépet összerakták. Valószínűleg a telepítő sem hibáztatható, mert az Asrock site-ról letöltött (legfrissebb), valószínűleg hibás driver okozhatta. Most, csak a Windows által telepített driverek vannak fenn, pontosan ugyanazzal a programokkal és a rendszerbe pontosan ugyanazokat a változásokat csináltam és mégis jó. Ezért is gyanakszom a driver hibára, ami az első (egyetlen) hibát okozhatta.
Az alaplap gyártó által javasolt, egy elfogadott hardver gyártó által feltett, Microsoft által hitelesített driver használata pedig nem nevezhető gányolásnak. Ez egy nagyon bosszantó pech volt.Most igyekeztem minden kérdésedre válaszolni, ha nem is sorban. Ennyit legalább értékelsz?
-
Kékes525
félisten
A sok kérdésre írtam, hogy szócsavarás és túlbonyolítás. Haszna van, használni kell. De a legfontosabb a mentés, a mentés és a mentés.
Ja és az, hogy a Windowst kell piszkálni, kell belenyúlni, kell állítgatni, mert a rendszer általánosan optimalizált, azaz biztos, hogy a Te gépedre nem a legjobb beállítással kerül fel. Viszont odafigyelve. Ne kérdezd meg, hogy mire kell figyelni.
Hosszú lista lenne...
(#79514) Buckey
"Akkor hogy bízzon meg az ember a biztonsági másolatában, ha a windows szétcseszi?"
Megfelelő programot kell használni (pl.:Macrium) és ha lehet külső eszközre kell menteni.
-
Kékes525
félisten
Volt válasz. Az idő előrehaladtával megnő az esély arra, hogy javítva lesz az elrontott frissítés, ha el volt rontva. Elképzelhető, hogy a hiba nem érinti a géped, akkor felesleges volt a várakozás, de ha igen, akkor viszont hasznos lehet. Nem értem, hogy mit nem lehet ezen érteni? Szerinted az elhalasztási funkciók miért kerültek bele? Túlbonyolítod a dolgot.
-
Doky586
félisten
Én ezt írtam: "Win7-10 el formázva eleve rákerül a boot szekvencia, csak a fileokat kell rámásolni" ... és fogsz tudni bootolni mind legacy mind EFI módban. Kifogás? Ellenvetés?
Tehát az is igaz amit te mondtál és az is amit Sub-ZeRo mondott. Vagy magadat tartod hazugnak vagy Sub-ZeRo -t ???
-
jasonka
aktív tag
Ajjaj, most aztán teljesen elbizonytalanodtam...
: a Te itteni (#79458) hsz-od szerint az új deszka "bootolható sima copyval" - míg Sub-ZeRo (#79455) hsz szerint (bootos formátum nélkül) : "soha nem indul el neked a telepítő"
(Hogy tudjam én, ha még a szakemberek sem értenek egyet ?
)
-
jasonka
aktív tag
Nnna ... most értettem meg végre... leesett a tantusz számomra ! KÖSZÖNÖM !
(Legalábbis remélem, hogy jól értem...
)
Valóban : (mint utánanéztem) az új Asrock alaplapom (U)EFI-vel fog működni (BIOS helyett) így mindössze a letöltött és kitömörített telepítő fájlokat kell felmásolnom egy megfelelő kapacitású pendrive-ra, és a majdani lap (U)EFI-jében kijelölve a pendrive-t indulhat is a telepítés - ugye ?
(Én folyamatosan "BIOS-sal induló"-nak gondoltam a leendő lapot is, és azon "görcsöltem" hogy hogy fog "bebootolni" a PC - dehát ezek szerint az új "indítási metódushoz" ez már szükségtelen...
)
Jól értem ?
(Rákerestem az "EFI"-re - de csak az "EgészségFejlesztésiIrodákat" találtam, aztán a "BIOS" és "Alaplap" szócikkektől végre eljutottam az UEFI-hez...
-
King Unique
titán
Ha normál 64 bites ISO-t tölt / töltött le hivatalos forrásból, akkor a 1803-nál a magyar nyelvű 4,25 GB. Ahhoz valóban min. 8 GB-os pendrive kell. De, ha ESD ISO-t az MCT-vel, annál ugyanez csak 3,35 GB és simán ráfér egy 4 GB-os pendrive-ra is. De akkor manuális fájlmásolás / külső program (pl. Rufus) kell a telepítési adathordozó elkészítéséhez, mert az MCT elvileg ilyenkor is legalább 8 GB-os pendrive-ot igényel...
(#79435) jasonka:
Magát az ISO-fájlt kell kiírni a Windows beépített eszközével / külső programmal, ha optikai lemezre (DVD) készíted el a telepítési adathordozót. Ha USB-s tárolóeszközre (pl. pendrive), akkor kell felcsatolni és a tartalmát átmásolni egy FAT32 fájlrendszerű pendrive-ra. Vagy ott van pl. a Rufus, aminél szintén csak magát az ISO-t kell betallózni. Mindezt pedig értelemszerűen a jelenlegi gépen végzed el XP / inkább W7 alól, majd az új géphez már csak a pendrive-ot kell csatlakoztatni és mehet egyből a Windows 10 telepítése. -
jasonka
aktív tag
Akkor vagy a 32 GB-osat v. a 64 GB-osat fogom használni e célra...
Ami a letöltést illeti : (amennyire én jól láttam), az eddig általam letöltött "telepítő pakkok" (pl. innen, az összefoglalóban szereplő linkről) tömörítettek voltak ugyan, dem kibontás után nem egy ISO fájlt láttam, hanem különálló fájlokat alkönyvtárakkal - ebből próbáltam... (volna) DVD-író programmal boot-os ISO fájlt előállítani - nem sikerült (vmit biztos elrontottam...)
-
törölt tag
Valószínűleg nekem vannak túlzó elvárásaim. Előfordult már ez:
bekapcsolom a gépet, de még nem írtam be a PIN-t
valaki szól hozzám nem a gépre figyelek
aztán nézek csak miért sötét a képernyő hiszen két perce kapcsoltam be a gépet
jaaa hogy a Win titokban egy perc alatt lelövi, hiába 10 perc a beállításNem vagyok MS logikára bekötve
"Lock screenen 1 perc alapból. A beállítás rejtett, de előcsalható."
Honnan lehet előcsalni, megváltoztatni?
Auto lockra pedig talán valamilyen task scheduler szabály kellene.
-
törölt tag
Miért titkolóznak? Lock screen menübe kiírhatnák egy perc után kikapcsol, ne én vakarjam a fejem hát ezt miért csinálja vajon. Nem szeretem amikor be-ki-be kapcsol a monitor egy percen belül. Lehetne a lock screen menüben egy olyan is X perc idle után zárolja automatikusan, ha elfelejtenék Win+L-t nyomni. Jobb híján most úgy van nekem monitor soha és 30 perc után sleep.
-
Buckey
őstag
Volt ugyan, anyám csuklott rendesen.
De nem panaszkodtak, hogy rossz volt.(#79320) vlevi , igaz, nem nekem címezted, én ezért írtam, hogy ha be van állítva, akkor jó. Ha csak a TV lett volna bedugva, akkor nem kellett volna a driverekkel meg a parancssorral bűvészkedned. És ha nem jó az Ubuntu, ott van még a Mint, a Fedora stb. Valamelyik biztos jó lett volna.
De a Windowsból csak egy van, meg ahogy én is jártam, a Szolgáltatásokba sem sokan mernek belenyúlni, no meg a bejelentkezési jelszót sem mindenki tudja eltüntetni.
És ha semmi sem jó, akkor marad a registry módosítás, ami rosszabb mint a parancsor a Linuxnál.De már nem offolok itt, ez Windows topik.
-
Buckey
őstag
Köszi a szurkolást!
Próbálkozni lehet mindenkinek, meg Linuxon van pár (friss) disztró, amelyik közül lehet válogatni és amelyik a legmegfelelőbb (vagy akár több is, és a legjobban tetszőt) kell feltenni, megtartani.
A cégnél még win7-et használunk, igaz, valamennyire már összekalapálták, nagyjából stabil, de havonta van 1-2 gép (ami csak az én kirendeltségemnél van, kb. 70 db.), amit a rendszergazdi javítgat, de inkább újratelepít, nem szórakozik.
Amúgy priátban ő is Linuxot használ.Küldeném, de az asszonya nem akar mást, csak a Windowst. Egyszer megcsináltam, hogy Linuxot raktam fel, kb. 3 hónapig nem is vette észre, csak mikor nem tudta a lánya telepíteni a Microsoft Office-t az iskolai gyakorláshoz, akkor bukott ki a dolog.
(#79317) movax , ez meg a másik, hogy az alapvető programok, amik ráadásul használhatóak mind felkerülnek alapból.
És amit emlegttél, a Linux Mint, az csak egy összefoglaló név, mert abból is van 4 féle variáció! És az egyik csak jó, csak tetszik. Ha nem, akkor ott van a többi. Lehet válogatni.Mindegy, ez van, én nem győzködök senkit, kinek a pap, kinek a papné. Nekem speciel a lánya, mert mindig is különc voltam.
-
Buckey
őstag
A TV nem tudom milyen módban van (ilyen beállítást nem találtam), a színekkel nem volt probléma. De ha egy driver tökéletes volt, és az előtte lévők is, akkor azt a következőkkel miért kell elcseszni?
A GPU drievrében nem találtam semmit, mondjuk lehet azért, mert nincs külön GPU-m. Egy G4560-at használok és annak a GPU-ját.
Lehet, hogy ez is beállítási probléma (nem hiszem, a tegnapi eset után áttúrtam a netet és a beállításokat próbálgattam), de ha nincs ilyen beállítás, vagy valaki nem tudja hol van, akkor megint ott tartunk, hogy szar a windows. És szerintem az ilyenek miatt az is!
És igen, ha eddig jó volt, ezután miért kell mindenféle trükkel, rejtett beállításokkal szarakodni? Nem egy tiszta telepítés volt, hanem egy jól működő, jól beállított rendszer.(#79286) quailstorm , volt, hogy a gyári drivert raktam fel, azt frissítettem, volt, hogy csak azt, amit a win10 rakott fel, hozzá sem nyúltam, de a végeredmény ugyan az volt.
Mindegy, jó nekem a tavalyi is, azzal semmi gond nincs, működik. Majd frissítik jóra, vagy akkor már linuxon leszek és nem fog érdekelni.
-
vlevi
nagyúr
Nem úgy értettem, csak nem sikerült rendesen leírnom. Persze, hogy változott minden, Inteles vonalon is, de azt szerencsére tudja követni a Microsoft.
"Lásd: #77900, természetesen nem 2006-ban írták
"
Na, jó. Nem. De a dátuma 2006-os
Ami persze hülyeség, de mégis az eszközkezelőben 2006-ot ír,
[kép]"Asus B75M alaplaphoz"
Mindegyik driver, ami az Asus honlapján fenn van. Bios frissítés utoljára 2014-ben volt hozzá.
A chipset driver, audio, vga, satöbbi pedig 2013-as.
De szerencsére sosem volt rá szükségem, csak win7-hez kellett az USB3 miatt, de Win8 óta azt is alapból ismeri. -
Samal
csendes újonc
Egy másik fórumban írták is.
"A Windows 10-vel ellátott összes illesztőprogram 2006-ban keltezve . Ha megnézzük az egyes illesztőprogramok illesztőprogram-verzióját, akkor észre fogjátok venni, hogy az illesztőprogram verziója valójában megegyezik a Windows 10 build számával."
-
Dictator^
veterán
Pedig átkerült.. 1803-as updateben.
Sound leírás alatt megtalálható, hogy mi módosult (azaz a hangerő ikonnál, a jobbgomb és lejátszási - felvevő eszközök eltűnt)
-
Dictator^
veterán
Hát ja, az egész "vezérlőpult" - gépház kell hozzá, hogy átállítsd..
Előtte a felbukó menüből a lejátszó eszközöket kirakta egy kisebb ablakba és onnan 1 click volt.
Lehetséges, hogy a kattintások száma nem változott, de azért ne már, hogy az egész gépház kelljen a művelethez.
-
Buckey
őstag
Szeretek utánajárni, hogy mi okozza a hibát, és működjön rendesen minden.
A molyolás pedig egy kis indexelés illetve a PowerDVD mappabeolvasása volt.
Nem lepődtem meg, meg nem is az első telepítísem.
A frissítés után lepődtem meg, hogy 3-4 nap után is úgy viselkedett, mintha akkor telepítettem volna újra.
De most úgy néz ki, jó lesz, vagyis amiket eddig kipróbáltam. Nem jelentkezett az „USB XP/8.1” driver sem.
Hőfokok lejebb mentek, visszaállt a „normál” állapot, első beállításra működött a megosztás, a rendszerben megszűntek a mikrolaggok, egy kicsit fürgébb lett. A többi meg majd kiderül. -
Engem nem zavar ez a félévenkénti frissítés, szeretem is kipróbálgatni mindig az új funkciókat, csak sajnos nem sok értelmüket látom. Pl.: Kapcsolatok a tálcán, jó jó, de mire is jó? Ez a timeline vagy mifene se egy igazán hasznos dolog. Ezek helyett befejezhetnék végre az UWP file browsert másodlagosnak, vagy végre tisztázhatnák, hogy akkor gépház, vagy vezérlőpult ami marad, mert hogy évek alatt nem sikerült megoldani, az nevetséges.
Ami pedig kevesebb embert érint, az a táblagép mód, ami kb 0 a mai formájában. Nincsen benne semmi hozzáadott funkcionális érték. Pedig használnám én, de így nincs értelme. Ez is a 8 óta csak lóg a levegőben.
No mindegy, csak azt akartam ezzel elmondani, hogy a félévenkénti funkciófrissítésre nem igazán lenne szükséges ilyen formában, mert csak még egy újabb funkciót kapunk, amit kb a felhasználók 10%-a fog használni.
-
petakpa1
őstag
Köszi, hogy próbálsz segíteni
Sajnos tényleg nem emlékszem már rá, hogy mit konfigoltam anno
powercfg /requests parancsra ezt kapom:
C:\>powercfg /requests
DISPLAY:
None.SYSTEM:
None.AWAYMODE:
None.EXECUTION:
None.PERFBOOST:
None.ACTIVELOCKSCREEN:
None.powercfg /waketimers-re pedig ezt
C:\>powercfg /waketimers
There are no active wake timers in the system.Feladatütemezőben pedig csak annyi van, hogy minden nap 5:00-kor futassa ezt:
shutdown.exe /f /r /t 60 -
s7evcsenko
addikt
Oké, valóban nem tudom a miértjét, de nekem itt megjelent eddig egy olyan sor, hogy számítógépek, amiben benne volt párom laptopja és a nas-om is...
Innen bele tudtam menni a nasba mappa szinten és hálózati meghajtót tudtam csatlakoztatni róla, hogy egy gombnyomással a kívánt mappában legyek.
Erre lenne szükségem, vagy valami ilyesmire.Amúgy alaplapot cseréltem, közben elhasalt valamin a win, pedig z170-ről z170-re váltottam, így gondoltam, hogy akkor már a legfrissebbet teszem fel...
-
Kékes525
félisten
Start Menu X - Technical details
Idézet:
"The program does not modify your system and it absolutely safe to use. Start Menu X uses documented Windows Hook functions and can be easily enabled or disabled."
Persze ezt lehet tovább ragozni. Mi bizonyítja ezt? Azonban ilyen kérdések mindig minden program kapcsán többé-kevésbé feltehetők.
Amúgy a Windows eredeti start menüjét nem cseréli le végérvényesen, mert bármikor egy "Win + Shift"-tel előhívható ([kép] [kép] ).
(#78629) csicso82
Miért? A factory reset után kizárólag csak a Windowsos driverek vannak fenn, amit a Windows magától telepített. Másrészt 1 fagyáson kívül nincsenek problémáim. Ha sűrűsödni fognak az anomáliák, akkor szerintem ráér majd akkor gondolkodnom ezen. Csak az volt most a gond, hogy meg mertem említeni, hogy szerintem az gond, ha egy hibás felhasználói programtól (nem drivertől) lefagy az egész rendszer. De ez is csak 1szer történt, pedig már azt a programot azóta sokszor használtam.
-
Kékes525
félisten
Ezt írtam neked előtte: "Mutass olyan Microsoft megnyilvánulást, amiben ezt kimondottan tiltják, esetleg erősen nem javasolják, ahol szerintük ez súlyos hibákhoz vezethet?"
Minek válaszoljak olyanra, amire az előző válaszomba már leírtam neked?Nem azt állítom, hogy támogatja, hanem azt hogy arról nem ír, hogy az fagyásokat okozhat. Tegyél be az MS-től linkeket, amiben az ilyen fagyásokról ír.
-
Kékes525
félisten
"fikázom az MS-t, és nem értek hozzá
ezt lassan berakom aláírásnak"
Olvasd el mire írtam és utána írjál ilyeneket. Néhány szín átállítása a regisztrybe nem fagyaszthatja le a rendszert. Ezt írtam. Ha szerinted igen, akkor nyugodtan vedd bele az aláírásodba, hagy röhögjenek rajtad.
-
Dandris
tag
És Apezka:
írtam hogy itthon mindhárom gépnek ugyan az a termék kulcsa, hát fogtam a telepítős csomagokat és másik termékkulcs megadásával beírtam a géphez tartozó kulcsot, és aktiváltam, és láss csodát, most már mindhárom gépnek kólönböző a kulcsa, és jól mutatja az aida
nem értem hogy történt, és miért nem szólt egyik gép sem???? én telepítettem, a torrentről leszedett faterbringer edition iso-val, de mindig megadtam a kulcsot, mikor feltelepítette a windowst, és többször is újra raktam már... ha most nem szólnak észre sem veszem hogy rossz a kulcsés hónapok óta így mennek, nem értem... azért a faterbringer iso, mert benne volt a frissítés és nem azzal kellett kezdeni hogy több száz megát frissít
a poén, ők is újra aktiválták a gépüket a tavaly októberben kapott termék kulccsal és náluk is rendben van...
-
Doky586
félisten
Lehet hogy valamit félreértesz..
Nem azt mondom hogy ne legyen, hanem azt kérdem hogy miért van még?
Miért éri meg a MS-nek dupla annyi OS-t fejleszteni, supportálni?Azt hogy azért van mert Jehova így parancsolta, az számomra elégtelen válasz.
(ok, régi core2, atom, és a hozzájuk tartozó uefi32 miatt, de ezek kihalóban vannak) -
törölt tag
Nekem utoljára akkor volt 32 bites rendszerem, amikor még anno egy Pentium D945 3.4Ghz-es procival szerelt gépem volt, 2 giga RAM-mal. Igaz, hogy a proci már 64 bites volt, de a két giga RAM miatt használtam 32 bites Wint. Egy idő után piszkálta a fantáziámat, hogy kipróbáljam rajta a 64 bitest is. Tökéletesen ment 2 GB RAM mellett is, nem volt lassabb a szemernyit sem. Így aztán maradt is rajta, amíg a gépet el nem adtam.
-
törölt tag
Akkor eddig sok helyen téves infót terjesztettek. Szinte mindenütt azt olvastam, hogy az UEFI-hez 64 bit kell.
Azért sem nagyon foglalkoztatott ez a dolog, mert már nagyon régóta csak 64 bites rendszereim vannak, fogalmam sincs már, hogy 32 biten mi érhető el, és mi nem. Azon kívül hogy 4GB RAM a felső korlátja.
-
jokeph
nagyúr
X58-as Asus P6T Deluxe alaplap + Xeon E5540 (2,53 GHZ@4,00 GHZ, 4C/8T, 45nm). - Hagyományos BIOS, AMI.
W10 x64 PRO, alapdriverekkel, amit a Win feltett, kivéve az RX550 VGA driverét, azt én tettem fel, de ez nem bir befolyással jelen esetben.
Szóval, a lényeg, van rákötve rendszernek egy Kingston Hyper Fury X 120 GB SSD és egy 500 GB-os Toshiba HDD, AHCI módba állitott déli hidon (ICH10R) lógnak, I. és II. porton.
A "hardver biztonságos eltávolitása és az adathordozó kiadása" tálcaikonra kattintva megjeleniti az SSD-t és a HDD-t is az egyéb USB-s eszközeim (pendrive, modem) előtt.
-
Kékes525
félisten
"Természetesen a drivercsere nem buherálás"
Nagyon, nagyon, nagyon tévedsz. Az igazi és mély szintű buherálás. Egy rossz driver a létező legnagyobb problémát tudja okozni. Lásd az én példámat. Az alaplapi Asrock driver micsoda gondokat okozott. Ha pedig ez nem volt buherálás, akkor a Microsoft úgy írta meg a rendszerét, hogy egy általad bakfittynek nyilvánított dolog ennyire kiakasztja? Kérlek ilyenekkel ne zavarj. Ez tipikus troll hozzászólás volt.
Rendszergazdához. Ez a két hozzászólás nyugodtan törölhető, elérte azt a szintet.
-
Kékes525
félisten
"Mielőtt a fél rendszert uninstallálod"
Két felhasználó program leszedése még azért nagyon messze van a fél rendszertől, egy picit legalábbis. A média player kikapcsolása pedig nem uninstallálás.
"esetleg próbáld meg a GPU drivert újrahúzni"
Ez már rendszerszintű belenyúlás, azaz komoly buherálás. Most lehet ilyet a Windows 10-nél? Szándékosan nem ezt javasoltam, mert nehogy megint nekem esetek, hogy rendszer szinten buherálnám a Windows 10-et.
(#77845) kidnou
Azért, mert a Microsoft szeret ráülni a rendszerre. Nálam is ezért van lekapcsolva (ezzel is "rendkívülien
" buheráltam a Windowst) A többi leszedését csak a biztonság kedvéért javasoltam. Ha már ez is elég, akkor teljesen felesleges azok leszedése.
-
Kékes525
félisten
Ha ez most humor volt, akkor, ez egy elég rossz vicc.
Teljes szakmai hozzá nemértés. Gratulálok. Mit bizonyít az, hogy neked most ment? Talán valami komoly hiba merült fel a rendszeredbe? Megsúgom nekem is megy. Ha a rendszer OK, akkor az több mint furcsa lenne, ha nem menne. Ennek elsőssorban nem csak akkor kell jól működnie, amikor minden rendben van, hisz ilyenkor semmi értelme, hanem akkor is amikor nagyon komoly probléma merül fel. Hatalmas különbség. Ha ennyire nem értesz hozzá, akkor ilyenekkel ha kérhetem ne fárassz, mert már agyon unom.
(#77832) svgyula
(#76925)
Buherálás és buherálás között hatalmas különbségek vannak. Betűk állítása a nagyon gyenge buherálások közé tartoznak. Ez alapból is benne van a Windows 10-ben. Valószínűleg a user szándékos megtévesztésére, amit csak a kiválasztottak ismernek fel.
(#77021)
Az Asrock driveri lassulásának okát próbáltam kideríteni, hogy a komolyabb javításokat elkerüljem.
(#76936)
Itt mindenki által ajánlott programot néztem meg. Csak feltettem és kerestem a betűk és színek állítását. De nem állítottam semmit. Ez NEM buherálás.
Illetve a gépházban meglévő dolgokat állítottam. Ha ez buherálásnak számít, akkor a helyzet nagyságrendekkel súlyosabb, mert az azt jelentené, hogy a Microsoft szándékos átveri a usereket. Ugye ezt nem gondolod komolyan?
Már a Windowsba beépített beállítások is komoly buherálások???
(#76995)
Ez valóban komoly buherálás.
A tálca ikonokat tettem sűrűbbé.
A rendszer komoly buherálásának, a hardverbeállításokban (nem hitelesített driverek felhelyezése, sebességben, memória kezelésben, I/O műveletekben, processzor műveletekben, történő stb.) eszközölt változtatások számítanak komoly buherálásnak, amikor is a rendszer magjához nyúl az ember. Ilyen pedig még véletlenül sem történt. Amit csináltam az csak a felszín, a megjelenési beállításai. Mint már többször írtam ennél sokkal súlyosabb, mélyrehatóbb beállításokat is el kellene tűrnie a rendszernek úgy, hogy a beépített javítási lehetőségek lehetővé teszik a visszaállítást. Ha mégis egy mélyreható piszkálás miatt kiakad, ami nagyon is lehetséges adott esetben, akkor a javítási lehetőségeknek az esetek döntő többségében helyre kellene hoznia a hibát (csökkentett mód, utoljára használt jó config visszatöltése, rendszer visszaállítás, rendszerkép visszaállítás, fájlok visszaállítása).
-
-
Doky586
félisten
OK, köszönöm.
"Egy nyomorult keresést megereszthettél volna"
Megeresztettem. Beírtam NX és keresés: több százmillió találat, CAD rendszer, laptopok boltok, semmi értelmes, azt se tudom mit jelent a rövidítés, így csak értelmetlenségek jöttek."használd a cpu-world oldalát"
eddig 'csak' azért nem használtam mert még sose hallottam róla.T
ehát az NX is meglett, már csak a PAE hiányzik..
Vagyis megvan a 'Physical' szó mindkét cpunál. -
TRob1
veterán
Ész nélkül Ühüm... Vagy 10 éve gond nélkül, Röhögve a sok stabilmániáson mikor épp melyik szofttal vannak gondjaik akár hónapokig, ami megjelenésük után 1-2 napra betában javítva.
(Nem 1 és nem 2 példa volt már rá az évek alatt, gond viszont soha egy sem... max apróság amit vagy orvosoltak szintén 1-2 napra rá, vagy vissza előző build… de semmi rendszerszintű, soha!)
És ezzel nem azt mondtam hogy tedd ezt Te is! Csak annyit, hogy nem kell a kva nagy para mindig mindenért! Csak használati "tárgy" a rendszer, minden pótolható/javítható. A Fontos dolgokról meg ugye mindig mindenkinek van mentése máshol. -
TRob1
veterán
Na látod, én meg pont ezért teszem fel előre az updateket is. Mert ha egyszer majd vmi nem úgy alakul ahogy várnám, lesz egy újratelepítés. Én sem csinálok rendszermentést soha. Számomra felesleges idő és helypazarlás. Fontos adatok úgyis felhőben. Meg akkor már nem a régi rendszerre vágynék, hanem egy "tisztára"... Ahogy itt sokaknak ez a mániája minden update-nél.
De eddig még sosem volt ilyen gondom. Kopp-kopp. (Pedig aztán mindig mindenből betákat használok - ha lehet, és a legtöbb driver sem az amit alapból win feltesz)
-
Kékes525
félisten
A fekete képernyőn a ctrl + alt + del-el a feladatkezelőt el tudtam érni, onnét az msconfigot tudtam indítani, aminél beállítottam a csökkentett mód indítását, de az nem indult el, hanem ugyanaz a képernyő fogadott. Pedig mint írtam semmi mókolás nem volt, hisz még az elején jártam a telepítgetéseknek. Ezért is kellene alapból az F8, ahol egy korábbi jó konfigurációt is választhatok. Vagy az is elég lenne, ha javítanának a csökkentett mód biztos elindulásán.
(#77773) Doky586
Csak te hiányoztál.
Szenvedélyes vagyok, nem ideges. Nagy különbség.
-
Kékes525
félisten
"És nyilván hasznos is, nem értem miért írod, hogy nyugodtan kivehették volna.."
Ez egy szarkasztikus megjegyzés volt. Persze nagyon jó hogy van ez a mód.
"indulás után magától a Safe mode-ot választja, nem kell hiszti
"
Nem. Nem indítja el (legalábbis biztos, hogy nem mindig) a safe módot magától. Nézz szét az interneten, sok embernél szintén így volt, mókolatlan rendszer mellett.
-
Kékes525
félisten
Igaz, igaz.
De ez igaz a hívőkre. A sok példa mutatja, hogy komoly gondok vannak e téren.
Mit csinálsz akkor, ha a Microsoft, vagy a neves alaplapgyártód kiad egy hibás drivert, amely kiakasztja a rendszert és nem indul el a Windows 10? A Windows 7-nél indításkor F8 és választhatom az utoljára használt jó konfigurációt, vagy a csökkentett módot, ahol leszedhetem a hibás drivert. Ugyanez a probléma egy nagyon jó program frissítésekor is előjöhet. Az ilyen hibák kivédhetetlenek!
Akkor marad a gyári visszaállítás bűvészkedésekkel, mint ahogy én csináltam elsőnek egy hibás alaplapi driver miatt, vagy újra telepítés jöhet csak szóba. Nagyon nem jó alternatíva. Ja, van egy harmadik lehetőség is amit már én is csinálok a Macrium mentések. De ez mégiscsak egy külső program. Ezeket a Windowsnak alapból kellene tudnia."De ha annyira szeretnéd mókolni, akkor számíts rá, hogy szét fog hullani, és kapcsold be, hogy legyen menü, korábban leírták, hogy lehet ezt megtenni."
Ezt felejtsétek el. Nem erről írtam. Amit írtam annak abszolúte semmi köze a mókolásoz.
-
Kékes525
félisten
"Az, hogy aktívan (időt/pénzt/energiát befektetve) nem védekeznek egy lehetséges mókolás ellen, az nem azt jelenti, hogy "lehetővé tették", és szeretnék, hogy mindenki mókolja, elsőnek ezt a gondolatot próbáld meg elfogadni "
Én alig mókoltam a Windows 7- hez képest. Startmenü csere és a színek állítgatása a registryből. Ennyi.
Másrészt és ez a lényeg. Miért olyan önhittek, és cinikusak, hogy alig biztosítottak mentési, visszaállítási, hibajavítási lehetőséget abszolút értelemben és a Windows 7-hez képest is?
Az pedig bicskanyitogató, hogy indításkor nem választhatok alapból hibajavítási lehetőséget, csökkentett mód indítást. Hiányzik az F8 alapból.
Minden mókolás nélkül is belefuthatok abba, hogy a rendszer nem akar elindulni valamiért. Ebbe bárki belefuthat. Teljesen függetlenül attól, hogy mennyire van otthon a számítástechnikában. Elég egy hibásan megírt driver, vagy program.
A Windos 7 rendszernél ez a lehetőség legalább megvan (lásd F8 indításkor). Csökkentett módot is nyugodtan kivehették volna a rendszerből, hisz a legfontosabb feladatára alapból nem használható. Ha nem indul el a rendszer nem tudok belépni csökkentett módba. Előre kellene kitalálnom, hogy a legközelebbi újraindításkor hiba fog fellépni, ezért nyomjam meg a shift gombot is, hogy beléphessek a csökkentett módba. Ez több mint röhej.
Még egyszer. Nem f@kázni akarom a Windows 10-et, mert mint már fentebb is írtam, nagyon sok tulajdonsága határozottan tetszik. Viszont nem vagyok elvakult hívő sem, mint az életben semmivel kapcsolatban sem.
-
TRob1
veterán
Itt nincs érv, csak tény. És miért is kell fejlesztőnek lenni ahhoz hogy tudjam mik történtek eddig a majd 3 év alatt?
" a stabil jobb minőségű, mint egy IP" - Azért volt már Update visszavonás kb kiadás után 1 hét múlva? Azért okoztak világszerte kékhalálokat az updatek? Azért volt hogy lejött a féléves nagy upgrade és rögtön jött egy összegző is rá? … stb. stb. Ebből mind látszik mennyire is stabil egy stabil nevű, de közel sem stabil kiadás. De hagyjuk is ha nem érted, vagy nem látod ezt.
(#77558) Kékes525:
Tehát kevesebbet mint amennyi időt belefeccöltél az elcseszésbe? -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Nintendo 3DS és DS topic
- Mobil flották
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Drón topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest