- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- A Lite-nál is lájtosabb Honor 400 érkezett
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
Hirdetés
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Hiszem ha látom kategória.
Régiótól, nyelvtől és helyi vagy MS fiók telepítéstől is függ milyen előtelepített dolgokat látni start menüben.
A Paintről én is olvastam 19H1-ben kivették a költözik az áruházba üzenetű product alert gombot belőle és inkább békén hagyják, marad a rendszerben.
(#98487) adika4444: Passzolom, valamelyik programja hozza létre neki ezeket.
-
Doky586
félisten
"Naponta 10-15x altatom a gépet"
Remélem van szünetmentes tápod is! Vagy laptop esetén aksi.."kikapcsoláskor áramtalanítani szoktam az íróasztal környékét a főkapcsolóval."
Minden router, modem folyamatos üzemben érzi jól magát. Feléledésük is több percig tart..
Ezt is napi 10x teszed meg? -
törölt tag
Ha ilyen sokszor altatod, akkor tényleg feltűnőbb az írás. Ha zavar, akkor ne kapcsold be a hibrid alvást. Ettől függetlenül én azt mondom, hogy nagyon hasznos tud lenni.
Tapasztalatom szerint HDD-vel és lassú eMMC-vel is észrevehetően gyorsabban indul a gép. Kikapcsoláskor annyi az egész, hogy a képernyő elsötétedése után még néhány másodpercig nem kapcsol ki. Téged zavar, mert le akarod kapcsolni a konnektort, de úgy általában ez nem érv a HDD-s rendszeren való kikapcsoláshoz.
Hibajavítani akkor szoktam, ha van hiba. Attól, hogy valakinek a neten gond volt a hálókártyájával, még nem kapcsolok ki egy funkciót a rendszerben.
Ha valakinél megoldja a gondot, akkor persze, legyen letiltva.
A dual-bootnál abszolút jogos a kikapcsolása (ha valaki nem akarja a rendszer bootmenüjét használni, vagy Linuxot futtat), de ameddig a kérdező nem használja, addig megint felesleges felhozni ellene.
Értem, hogy neked miért felesleges, ez rendben van, de mindenki maga döntse el, legyen itt pro és kontra.
Kékes525: Az inkább nagyon gyenge gépeknél hasznos, egyébként csak látszatra javít (nem kell animációra várni). Van már rá külön kapcsoló, Gépház > Könnyű kezelés > Kijelző > A Windows egyszerűsítése és személyre szabása, ott animációk és átlátszóság megjelenítése a Windowsban. Ez felülírja a Vezérlőpultos beállításokat.
-
Cs1csó
titán
10-15x altatod? Minek? Reggel bekapcsolom este kikapcsolom, amikor a monitor kikapcsol és a HDD is leáll alig eszik a gép.
Most néztem nulláról bekapcsolás esetné a BIOS művelet 10mp újraindításnál 4,3mp ez bőven belefér.
Kékes525
Ez akkor használ, ha gyenge géped van nekem: I5 4690 3,5Ghz, GTX 970, SSD nem oszt nem szoroz.
+ ha - Wise Care-ben van ilyen beállítás - az animációk átmenetét gyorsabbra veszed az is azt az érzetet adja.
-
törölt tag
"Viszont ez sok írással jár, ami lassítja az alvást, és természetesen egy kicsit az SSD-t is feleslegesen koptatja."
Az előbb írtad le, hogy miért jó a hibrid alvás, hogy lenne felesleges koptatás? Nekem is már rengetegszer jött jól, hogy véletlenül kihúztam a gépet, vagy áramszünet volt, és mindenem megmaradt, nem kellett újra nyitnom egy rakás programot. Az az írás nem befolyásolja az SSD élettartamát, és mivel gyorsan ír rá, ezért a lassulás is rendszerint jelentéktelen. Persze ha éppen tele van a 16GB memóriád, akkor lassabban fog alvó módba lépni.Ráadásul utána azt mondod, hogy HDD-n sincs értelme, mikor gyakorlatilag arra találták ki, és jelentősen gyorsabb vele a betöltés.
Nekem a tapasztalatom az, hogy kikapcsoláskor így is nagyon gyors a gép, és mivel akkor már nem várok arra, hogy végezzen, így amúgy sem számít. Nem szöszmötöl fél percig semmivel (még HDD-n és eMMC-n sem). Abban sem lennék biztos, hogy hardverhibákat is sűrűn okozna, hiszen már a Win8 óta (2012) alapértelmezetten bekapcsolt funkció.
Persze mindenki nyugodtan kapcsolja ki, de ne csak az elméleti negatívumokról essen szó.
-
Köszönöm a részletes leírást!
Kikapcsoltam a "powercfg -h off" paranccsal. Csalhatatlan vaslogikámmal kikövetkeztettem, hogy visszakapcsolni a "powercfg -h on" paranccsal lehet.(Ha jól emlékszem, pont ez volt a win7-es parancs is, ott is kikapcsoltam, de nem tudtam, mi az esetleges változás 10 esetén.)
"felszabadul nem kevés tárhely"
Nyertem 3 GB-ot.
"a hibernálás kikapcsolásával megszűnik a gyorsindítás (amit én lassú leállásnak hívok)"
Hozzátartozik, hogy leállás esetén nem probléma a hosszabb idő, mert úgyis otthagyjuk a gépet, de indításkor már bosszantó a sok várakozás.
Szóval a hibernálás kilövésével a gyorsindítás kikapcsolásával sem kell bíbelődni, ha jól értem. Mit jelent az, hogy "a gyorsindítás miatt egyes hardverek nem működnek normálisan"? Mi a konkrét oka, hogy ajánljátok a gyorsindítás kikapcsolását, ami a win10 alapértelmezése?(#98410) mpo "A leállítás menüm így néz ki desktopon, amiben SSD van:
Kijelentkezés
Leállítás
Újraindítás"Nekem szerepel az alvó állapot is, azt is gyakran használom.
-
Imi1981
veterán
Ja hogy ez így működik .Akkor inkább hagyom . Azért kösz !
(#98313) King Unique Hát mikor láttam fent az ncore-on először le akartam tölteni hivatalos oldalról de az 1803-as jött le .Utána letöltöttem ncore-ról a 1903-at majd ide tévedtem erre a fórumra és kérdeztem
.Így volt a sorrend . De nem akarok belépni az insider programba úgyhogy inkább hagyom az egészet .Az ha jól tudom tesztelőknek van én meg nem értek annyira hozzá .
-
törölt tag
Engem se érdekel a sötét téma, mégis linkelem: https://darkreader.org/
(#97994) Yeffy: képernyőkímélő beállítást nézted? semmire legyen állítva, ott kivenni pipát
-
MaxxDamage
félisten
Én Home verziót talán még Toshiba C660 laposon használtam (nem sokat, mert a lapost gyorsan túladtam)
(#97853) zolee001:
(#97854) csicso82 & (#97861) core i7: Pedig érzetre olyan, amit írtam és van benne ráció. Anno mikor még nem voltak elérhetők így a rendszerek (Microsoft letöltési oldalon) akkor innen-onnan beszerzett verziók nem voltak olyan minőségileg, mint a lemezes "eredeti" verziók. (stabilitást és egyéb mást tekintve) bár ez még Win7 fénykorában volt. Mind1, elfér a Pro nálam a laposon, így teljes lesz a kép.
A Home kulcsot kinyomtattam, mert lehet még hasznát fogom tudni venni majd. (vagy nem) de gondolom az csak ezen a laposon használható fel, mert termék specifikus key. (lehet) - alaplapot cseréltek (Asus szakszervizben) és arra is ráírták (BIOS-ban) a "régi" key-t vagy mi. -
King Unique
titán
Nagy újdonságot nem ír a cikk, ezeket már kb. eddig is tudtuk, leírtuk itt. Szóval nem tudom miért linkelted, de mindegy, kösz. Viszont ha megint X hónappal csúszik a tényleges megjelenés, akkor kissé furán veszi majd ki magát pl. 1905 helyett a 1903-as verziószám. A korábbi verzióknál, mint pl. 1507, 1511, 1607, inkább stimmelt ez a része, az újabbaknál nem feltétlen kellene a 03, 09 verziószámokat erőltetni, ha a tényleges megjelenés eleve nem akkor van. De legalább a marketingnév úgy-ahogy általában stimmel, az is valami.
-
MrCsiT
addikt
Normálisabb óra progiban droidon, pl. AMDroid -ban legalább körtárcsa van, ahol rá lehet egyből mutatni a számra, de itt a 20:00-hoz bizony, scrollozhatsz lefelé.
Annyi csak a baj vele, hogy időrabló, primitív GUI, és ezt már 10 éve is a programozó fejéhez vágták volna, hogy mi ez a sz*r, most meg "Creature Update" ?! -
Jazz
veterán
"betudom hozni a feladatkezelőt is, de nem tud előtérbe jönni, mert a fagyott program marad előtérbe."
(#95202) prabhu: az működhet, köszi.
(#95196) Szmörre: Ez a feladat nézet marha jó! A több asztal kezelésével már simán eltudom érni a feladatkezelőt. Amúgy ez a progi a lol, és a betöltő képernyő tud kifagyni ha közben alt-tabolok.
De más progi is cseszik bezáródni altf4-re ha kisebb fagyás-szerűség is van, csak a feladatkezelőben lehet kilőni, máskülönben csak homokórázik és nem reagál. Mondjuk egy excel. De gondolom mások is tapasztalták. -
need
addikt
üdv..
nem is olyan régen kb. másfél hónapja raktam fel a win 10-et.. igaz akkor egy SSD és egy vinyó volt..
akkor nem volt ilyen érdekes üzenetén elsődlegesen a "problémát" ha ezt annak nevezhetjük abban lehet hogy a mostani új gépem amit 3 napja raktam össze a 128 GB SSD nem a Sata1 csatlakozóba van téve.. annyi szent hogy most nem fogom ezért szétszedegetni..ez így veszett
minden esetre köszönöm hogy elég hamar meg lett a megoldás a problémára és megoldódott ez a probléma..
Holnap még lesz egy csata a Microsofttal tisztázni az aktiválás dolgot..előzetesen már beszéltem velük és segítőkészek voltak
-
King Unique
titán
Ha már UWP, akkor nekem már a Windows 8.X is részben pont emiatt tetszett. Adott egyfajta pluszt, nem volt olyan fapados, mint a 7-es. A Windows 10-ben pedig tovább fejlesztették és szintén bejövős többek között maga a dizájn is. Meg mégis milyen legyen egy modern felület, nem lehet 1:1-ben olyan, mint a régi... Amit pedig be akarok állítani pl. egy gépházban, azt be is tudom és szintén érzem azt, hogy annyira korlátozna, meg hogy annyira buta lenne... Sőt, különösebben az sem érdekel, ha a jövőben majd esetleg megszűnik a régi vezérlőpult. Most azon hümmögnek egyesek, hogy mért van kettősség, de ha netán minden átkerülne a gépházba, akkor meg azon...Tipikus...
A kereső nálam jól működik, megtalálja a D meghajtón lévő képeket is, mily meglepő... Ráadásul nem olyan fapados, mint a 7-esben és egyre látványosabb, pláne az aktuális 1809-es verzióban. Sokkal kellemesebb számomra ilyen keresőt használni. Az pedig megint mese, hogy az elmúlt 2 főverzióban nem voltak említésre méltó újdonságok... Itt van a 1803, 1809, plusz az IT Pro szemszögből a 1803 és a 1809. Bőven vannak itt hasznos újítások, amelyek között nemcsak a pro, hanem átlagos user is találhat számára hasznosat. Az meg a másik, hogy a régebbi Windowsok hiányosságait sem feltétlen lehet a-tól z-éig külső programokkal kompenzálni. És mivel érdemben már a 7-est és a 8.1-et sem fejlesztik, mindkettő a kiterjesztett támogatási ciklusban van, ezért a jövőbben egyre nagyobb lesz a különbség... De egyébként a 8.1 még legalább egy viszonylag modern rendszer és vannak benne jó újítások.
-
Döglött Róka
veterán
UI kőbuta, process kezelés szintén, memória kezelés nem effektív, Search sem.
SP1 után, 2016-ban kiadtak egy fél gigás hotfixcsomagot ami még mindig nem tartalmazza az össes fixet mert sok olyan van, amit utólag kell csavargatni.https://support.microsoft.com/en-us/help/3125574/convenience-rollup-update-for-windows-7-sp1-and-windows-server-2008-r2
Lásd more information rész.
Üzleti környezetről meg ne is beszéljünk. Nagyon eljárt felette az idő.
Funkcionalitásban a béka segge alatt van egy Win 10-hez képest. És ez az amit sokan nem fognak fel.
Ahogy fejlődik az OS, úgy lesz egyre bonyolultabb és lesz egyre több funkció egyre több lehetséges hibával specifikus helyzetek esetén. A világ összes tesztelője nem elég ehhez a szoftverhez, pont ezért van az insider program és a feedback hub. -
Ezt megcáfolom, agresszív használat mellett, 1,1-1,2G induló, 20-25 órás üzemidő végén a 8 gigából 1,3-1,4G a ramhasználat. Minden program kilőve, leállítás előtt megnézve többször. Nem szenvedélyből, csak mert többször kíváncsi voltam rá. Használat közbe persze hogy felmegy, a böngészők nálam a nagyfogyasztók, de bezárás után nem ragad be semmi.
-
--Disztroj--
senior tag
köszi!
Nekem valóban hasznos lesz. Nagy bitrátájú olykor 10 gigás fileokat vágok tömegével.
legalább az is kiderült most, hogy ha nem ilyen extrém a helyzet, aligha van difi az ssd-k közt a nagy egészet nézve.Doky586: akkor egy ilyen gyors ssd-vel már végig tudom nézni a Sátántangót
úgy csak 3 órás lesz
-
Syl
nagyúr
A minap variáltam a partíciókkal és az eddigi két ~500 megás partícióm azóta "sima" partícióvá vált (betűjelet el kellett tőlük venni). A rendszer azóta is hibátlanul fut, de nem hagy nyugodni a dolog, szeretném "visszacsinálni" a két partíciót (helyreállítási?) rendszerpartícióvá. Vajon hogy lehet?
-
-
t72killer
titán
Igen, el voltam havazva melóval mind2 akkori gépen, úgyhogy elég óvatos voltam. Asszem az RC-k előtt egy kései béta is járt az akkori laptopon, amit aztán RC-RCII-RTM követett (az rtm-el se siettem, mert az rcII is hibamentes volt már mindenféle melóra) Aztán az RTM 6évet élt a gépen újratelepítés, bármilyen mikroszkopikus belassulás és EGYETLEN KIFAGYÁS nélkül(!), akkor adtam vissza ugyanis a lapost a volt munkáltatómnak.
Valami hasonló robosztusságot keresek a mostani windows sku-k között. A folyamatos nagyfrissítéseken áteső SAC erre elméletben is problémás, hiszen folyamatosan cseszegetik az eszközkezelést.
#91979:"Ha rearm-al ~9 hónaponként újrarakod otthon az eval LTSC-t, akkor mivel vagy jobb, mint a SAC upgradekkel? " vs "ne oktass másokat kóklerségre" <-téged már nem kell
. Egyébként nekem nem kell újrarakni
.
Azt meg, hogy mennyit tudok a windowsok lelkivilágáról, sztem ne taglaljuk. Maradjunk annyiban, hogy ebben a topikban szakmai kérdésre én még választ nem kaptam.
-
törölt tag
Sokat nem ér az explorer sötét mód. A jobb klikk tulajdonságok világosan jön elő, a fájlmásolás ablak is.
Félkészről jut eszembe: temetőbe küldik a My People funkciót Ez már a bevezetésekor borítékolható volt.
-
King Unique
titán
Hát azért nem feltétlen... Egyrészt az egy természetes folyamat, hogy az egyre újabb és újabb hardvereknél az újabb Windows támogatása jobb, az van rá gyárilag előtelepítve stb. Másrészt már most 700(+) millió felhasználó körül jár a Windows 10, akik között nyilván bőven vannak olyanok is, akik nemcsak azért használják, mert éppen csak azt kapták. Az meg a másik, hogy lehet csűrni-csavarni, viszont attól még a használati adatok egyre inkább nagyobb elterjedtséget és ezáltal nagyobb népszerűséget mutatnak.
Az ilyen elég lenne pl. netezésre más rendszer helyette kijelentésben nyilván van realitás, de itt is jellemzően csak a felhasználók egy részéről beszélhetünk. Viszont az összesre már nem feltétlen lehet általánosítani, a teljes kiváltásra minden téren meg pláne nem, max. jellemzően feltételes módban. De ha nem valósul meg és desktopon a userek nagy többségébe eleve Windowst használ, akkor igazából nem nagyon van miről beszélni.
-
törölt tag
Night lightnál nálam ilyen van: fix időpontra 19:30-ra állítottam kapcsoljon be, meg is teszi. Reggel 7-kor kapcsoljon ki, nem gépezek olyankor még. Ha este altatom a gépet, akkor reggel amikor ébresztem úgy normálisan a night light ki van kapcsolva. Ha leállítom a gépet este, akkor reggel bekapcsoláskor a night light néha beragad! (a fast startup - gyorsindítás ki van lőve az nem zavarhat be) Egyszerűen nem veszi észre IF...THEN feltétel alapján adott időpontban mit csináljon. Viszont nem mindig, sokszor jó tehát fogalmam sincs mitől lehet. Nálam még nem érte el a mérgelődés küszöböt, akinek igen ajánlom a SunSetScreen programot. (vagy flux)
Csoportosítás nézet: nálam nem csinál ilyet magától, csak ha nézet menüben én állítom be. Igaz én a Könyvtár részt nem használom ki is van kapcsolva, csak Ez a gép és gyorselérést.
-
törölt tag
Mint ahogy a fontos dokumentumokat nem kötelező kizárólag a Dokumentumok mappában tartani másolat nélkül, ugyanúgy a letöltéseket sem. Nem emlékszem, hogy valaha is használtam volna erre a célra a rendszermeghajtót.
Egyébként meg tényleg el kellene olvasni a kedves felhasználónak, hogy mit jelöl ki törlésre, mert ez már tényleg nem az MS hülyesége.
-
Cs1csó
titán
Figyelj nálam egy 3 éves gépen (tehát nem régi hardverek) fent van vagy 2 hete és teljesen rendben van nem volt kékhalál stb. talán egy csipetnyivel jobb is mint a 1803-as korábbi build.
Tisztázva volt : belső ráfrissítés esetén eltűnhetnek fájlok a user mappából, akinek nincsenek ott fájljai vagy tiszta telepítést csinált azt nem érinti rá sem jön hogy ilyen hiba létezik. Természetesen bármilyen adatvesztés a legsúlyosabb hiba de ehhez spéci körülmények kellenek.
moleculez
Vásárold online - még ha személyesen is vennéd át - hátha nem fog valamiért jól működni és akkor vissza tudod vinni, valami anomália előfordulhat. az ilyen átalakítós megoldásoknál.
-
t72killer
titán
Tegnap még le tudtam tölteni egy 1809-es iso-t, de mostmár csak az áprilisit ajánlja a weboldal.
A 1809-es ADK-t ma reggel még engedte, akkor töltöttem le - meglássuk, hogy ezt is kukázni kell-e majd.
-
törölt tag
Szavazás alapú feedback hub csak funkció kérelmekre lenne alkalmas, bug észrevételekre nem!
Aztán hiába lenne jó az insider program és a belső tesztelés, ha a menedzsment fentről rámondja a hibákra jó az úgy gyerekek, adjátok ki majd foltozzuk később. Vagy nem. Évek óta jelentett bugok és hiányosságok élnek tovább a legújabb verzióban is, mert nem érik el az ingerküszöböt.csicso82: igen, tiszta telepítés vagy akinél a frissítés nem okozott bajt, használja tovább. A feladatkezelő valótlanul használja a CPU használatot, két perc belefutni, erre is rámondták jó az majd később foltozzák. Telemetrián biztos látják átlaguser elenyésző része nyitja meg, annyit leszarnak kiadják hibásan miért ne. Azon sem csodálkozom alapból buta módban nyílik meg információ nélkül.
-
Cs1csó
titán
Ez a mikor telepítsük újra mikor nem örök vita pár tény:
- akár Windows 95-ről is lehet akár Windows 10-ig upgrade-elni a rendszert vannak ilyen videók a youtube-on
- komplett hardver csere után is tud működni a WindowsDE ezek azok az esetek is amik fokozott hibalehetőséget hordoznak tehát ha a fentiek valamelyike után anomáliákat érzékelünk és nem jövünk rá a megoldásra akkor egy TISZTA telepítéssel meg is oldhatjuk ezeket.
A "nem jövünk rá a megoldásra" alatt azt értem, hogy akár napokig is el lehet szenvedni keresni a hibát anyázni a gépet a rendszert stb. de ehelyett újra is lehet telepíteni ami a programok telepítésével és a gép belakásával együtt nem rövid idő de legalább TERVEZHETŐ idő, fél nap - egy nap és szinte biztos, hogy utána jó lesz a rendszer.
-
Zotya84
őstag
"Hát, nem két percig tart, az biztos. Még SSD-vel sem." Pedig sokat gyorsult: 1709->1803: Letöltés 4 perc, Előkészítés 8 perc, Frissítés: 4-5 perc, új dolgok konfigolása: 2perc. Ebből amíg nem tudtam használni a gépet: 6-7 perc. A korábbi 1703->1709 váltás tovább tartott, és az már ezen a konfigon üzemelő rendszer frissítése volt.
(De igen, átlagos SSD-vel szerelt gépen úgy kb, amíg nem tudod használni a gépet, az olyan 15-18 perc körül mozog.)
-
törölt tag
A vágólap végre nem egy töltényes lesz, ezt is megértük!
A Snipping Tool utód is jónak tűnik, print screen gombra beállítom majd azt. (eddigi Windows Ink ikonról a Sketch funkció használhatatlan a képtömörítése miatt)
A OneDrive automatikus hely takarítása is jó lesz nekem. A Defender is okosodik ahogy látom.
A kereső webes előnézet és Notepad keresés most remélem minden régióval menni fog, nemcsak US, UK régión.
Az Edge autoplay tiltás is nagyon kell, ami nem egyértelmű: a szókijelölés definíció popup csak olvasónézetben fog előjönni, normál weblapon nem? (így elég hülyeség lenne)
A sötét File Explorer nekem nem létszükséglet, az jó a kötelezően színes egy pixeles ablakszegély már nem muszáj.
A Sets hiánya nem fáj, mert a koncepció se fogott meg egyelőre, azért annyit csinálhattak volna legalább a File Explorer tudjon tabokat és kész.Szerintem jobban járunk egy világmegváltónak szánt új funkció helyett kapunk sok apró kényelmi megoldást. Lehetne úgy az évi két buildből egy amiben a nagy újdonságok jönnek, a másik pedig a csiszolás és motorháztető alatti dolgok. Vagy évi egy rendszerfrissítés és amit lehet apróságokat a havi összegzők során.
-
Geth
veterán
Ahogy a kolléga írta, lehet, hogy egy program aktiválta a US kiosztást (0409-es kód). Régebben én az SDL-re gyanakodtam, de szerintem más is csinálja.
Ilyenkor tüneti kezelés lehet, ha hozzáadod, majd letörlöd.
Én alapból használok angol kiosztást is, sőt az az alap, csak nem a US, hanem a US-International.
Hogy ne legyen időnként +1 US kiosztásom is, átírtam a 0409-es kiosztást registry-ben (HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Keyboard Layouts\00000409), a paramétereket kimásolva a kívánt kiosztásról. Én ezt a kis trükköt talán Win7 óta használom, azóta nem jelent meg a US, hiszen "az" van kiválasztva
Nem tudom okoz-e gondot, ha a magyarra írod át a US kiosztást... -
AMD Power
titán
De ha van kártyám akkor egy ilyen is elég nem?
-
Geth
veterán
Höh, melyik program (amivel másoltál) volt ilyen ügyes, hogy nem tartotta ébren?
Normális esetben ilyenkor a program jegyzi a SYSTEM alatt, hogy PROCESS-ként ébren tartja.
Ez látható a powercfg /requests parancs hatására is.
Legalábbis ez történik, ha pl. a beépített File Explorerrel másolsz, vagy bármilyen értelmes file managerrel.(#85009) AttyVin: melyik program ez (merthogy annak a dolga lenne ébren tartania)? Talán ez lett volna a legfontosabb információ...
-
Doky586
félisten
"A Windows10 örökre szól."
Akkor meg is mondhatom az általános iskola előtt álló lányomnak hogy ha neki gyereke fog születni akkor majd ő is az én általam most vásárolt Win 10 retail-t fogja használni.. 2055 környékén..?
(jóval az után hogy én már nem is létezek)
Akkor ez jobb befektetés mint egy ingatlan.
-
woolwich
tag
Valószínűleg azért, mert az általam használt program az AOMEI Partition Assistant Standard Edition 7.0 volt!
Btw arra tudsz esetleg tippet, hogy hogyan távolítsam el azokat a programokat, amiket az előző Windows alatt raktam fel és az előző rendszer meghajtón vannak most? Program eltávolítása és módosítása alatt nem jönnek fel ugye... -
King Unique
titán
Ez így már hiba, ami hardverkörnyezet, driverek stb. függvénye is lehet. De, ha előlapi port, akkor annyira nem meglepő... Egyébként ezt csinálom én is, szoftveresen, majd fizikális leválasztom, később fizikálisan újracsatlakoztatom és működik rendesen a külső HDD Windows 10-zel.
-
King Unique
titán
Ha a korábban említett dologra célzol, akkor az eleve nem hiba, az a normális működés. Akkor lenne az, ha a fizikális leválasztás, majd az USB-tárolóeszköz fizikális újracsatlakoztatása után is sárga felkiáltójel lenne az eszközkezelőben. Az meg a másik, hogy asztali PC-knél az előlapon lévő USB-portok nem mindig a legstabilabbak és produkálhatnak fura hibákat. Általánosan nem véletlenül szokták inkább a hátlapon lévő portok használatát javasolni, azok rendszerint a stabilabbak. Ráadásul nemcsak működés, hanem pl. egy 2,5"-os külső HDD tápellátása terén is, pláne ha csak USB 2.0-sak.
-
King Unique
titán
Itt inkább az olyan megoldások lehetnek problémásak, amikor több db kábel van összetoldva, nem megfelelő minőségűek, előlapi port helyett a hátlapon lévő a stabilabb, meg ilyenek. De önmagában az 1 méteres kábelhossz még nem feltétlen, pláne nem egy 3,5"-os típusnál. Azokhoz gyárilag is rendszerint 1-2 méteres kábelt szoktak mellékelni. A 2,5"-os, csak USB-ről működő típusokhoz mellékelnek nyúlfarknyi kábeleket a kisebb ellenállás és ezáltal a stabilabb áramellátás miatt. Az USB 3.0-nál egyébként hivatalosan 3 méter lehet a javasolt max. kábelhossz, afelett már jelentősen gyengülhet a jelerősség és egyéb gondok is lehetnek. Az USB 3.1 Gen 2-nél ez alapján még rövidebb, illetve a Type-C esetében annak típusától is függ.
-
törölt tag
Kikapcsoltad az összefoglalót itt és mégis előjön?
Insider vagy? Normál esetben nem kéne dobálnia semmit, ha kivetted ott a pipát. És az egyes opciókra pl. játék alatt is ki lehet venni a pipát ne legyen értesítés arról bekapcsolt a FA.
-
King Unique
titán
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest