- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Doky586
félisten
válasz
zolee001 #136052 üzenetére
"Secure Boot only opciót amivel számos más nem MS oprendszernek a telepitését tette volna lehetetlenné"
Én a télen teszteltem ezt és az 5db leg elterjedtebb Linux disztróból 4db tökéletesen kompatibilis már most is a SB-al.. Alapból. Semmi külön beállítást nem igényelt. Úgyhogy no para, engem se zavarna ha néhány gyártó bevezetné.
-
Doky586
félisten
válasz
zolee001 #136020 üzenetére
Nem a segédprogramok (Rufus, Ventoy) programozóinak tehetségére vagyok kíváncsi, hanem az alaplapok uefi biosának íróinak 'tehetségére'..
Nyilván nálad régi lapokon a teszt ezen programok használatával elbukna hogy 2db partíciót látsz, vagy legacy módban bootolsz..
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
zolee001 #135998 üzenetére
Ezt írta az e-mailben. Android 5.0, iOS 11.0 vagy frissebb operációs rendszerű mobiltelefonra.
Nekem mindegy milyen verzió, csak fusson. Remélhetőleg az 5.0-nál csak újabbak lesznek emulátorral.BlueStacks 5-öt feltettem, benne a MyRaiffeisen appot, de csak egy nagy fehérség jön be, szóval ezzel nem működik.
A szolgáltatások ki és be kapcsolásánál nálam nincs Hyper V valamiért, még szürkével sem.
Szerk.: Home-ba nincs úgy látszik. -
Cs1csó
titán
válasz
zolee001 #135886 üzenetére
Nem egy "recovery" megoldást láttam teletömve a sok fölösleges bloatware alkalmazással nem más mint reklám. Nem kell semmi ilyesmi. Tiszt telepítés elég, A Windows ami kell neki driver azt megtalálja, a recovery-n lévő ezeréves driver-eket inkább hagyjuk, meg az említett bloatware-eket.
Plusz lehet hogy ez is bezavar.Eddig recovery megoldásoknál soha sem azt éreztem, hogy legyen egy tiszta alap stb. hanem csak hogy tukmálni tudják a xarjaikat. A legdurvább ez a Sony Vaio notinál volt ahol jogosult voltál havonta egy zenét letölteni tőlük ha fut a kis programja. Meg még egyéb vicces megoldás.
-
malibu
tag
válasz
zolee001 #135783 üzenetére
Jelszó van beállítva csak, de nem jelenik meg semmi csak a hibaüzenet és a pin-kód beállítása, amire klikkelve 1 villanás után ugyanez a képernyő jön be. Csatoltam a képet is. A bejelentkezési lehetőségek, vagy ilyesmi menü nincs, aminek kellene lennie ha jól tudom.
-
Marci112233
addikt
válasz
zolee001 #135668 üzenetére
Időközben visszahoztam és az Assistant-al megy a felcsatolás. Ezt úgy értem el, hogy visszaállítottam a rendszert tegnap esti időpontra ahol még jó volt. Így kettő programot újra fel kellet raknom, de most így működik egyenlőre.
Viszont nálam az N betűjel foglalt más miatt így Z a NAS felcsatolt hálózati helye, és igen Fix IP van adva neki a routerben. -
Szirtimorc
senior tag
-
válasz
zolee001 #135474 üzenetére
O365 és egyéb drága felhős cucc nem játszik. Kb 30 email cím van csak 50gb tarhellyel az meg nettó 30eft/év tarhely.eu. És évente leszedem úgy is bőven elég. Nehéz lenne beadni nekik hogy o365-re váltsuk nem is tudom mennyiért de az jóval drágább. Amúgy sem használják ki.
-
válasz
zolee001 #135469 üzenetére
Domain nincs (még de tervben van) ahhoz kellene költeni mert hurkák a szerverek. (Dell t20, t30, hp ml110 g6, de hypervbe fut pár szerver a t30-ason, kulcsok sem tudom mennyi calt bírnak el)
Folder redirection jól hagzik, kérdés hogy full profilt átviszi-e? ( komplett beállitások,levezés...) De ehhez gondolom annyi hely kell amennyi az userek profiljai.
Wsushoz is kell rakás hely. Lényeg hogy ez meg "láthatatlan" fejlesztés a vezetőség felé amit nem egyszerű beadni nekik.
Most lesznek gépcserék egyforma Dell 3080-asra micro méretben hogy legalább egyféle szint legyen (10gen i3, 8gb, 256ssd) most nagyrészt 4gen-6gen i5 ösök vannak összerakottak de kopnak el.
3 éve durva volt a helyzet amikor ide jöttem. Szerverek dhcp-vel, ős ddr2-es core2 szervernek...cat3 vagy milyen kábelek csak 2 csavart érpárral...inkább hagyjuk.
Most már úgy ahogy jobb a háló, gigabit van meg rakás mikrotik. -
válasz
zolee001 #135467 üzenetére
Számomra a wu az egy elszabadult valami amit kontrolálni kell. Teljes kikapcsolást azért gondolom helyesnek mert így egy adott időben én saját magam tudnék kézzel frissíteni megadott gépeken. Magyarán nem az összes gépen egy időben menne rá a már rendszerint hibás frissítés hanem csak pár olyan userre aki bírja a strapát vagy olyan feladata van ahol át tud ülni másikhoz amíg én reszelem a gépét. Bevállalom azt hogy gyengébb lesz a biztonság, cserébe kevésbé tépik a hajukat az userek amikor ez meg az meg amaz nem megy.
Már volt hogy hajnalba kezdtem csak azért hogy visszaállítgassak frissítéseket meg előző nap délutánra szétcseszett valamit az update pár gépen. (legdurvább az az volt amikor sorra kékhaláloztak a gépek, na akkor volt ám szaladgálás)
A gépek védtelenségét ellensúlyozandó külön mentő szerver van éjszaka mentésre veam-el amit az user nem is ér el mert csak a veamben van felvéve. (sima user és helyi rendszergazda elvileg nem fér hozzá hacsak a veam tárolójából nem szedik ki, még én is elfejeltettem a jelszavát)
Szervereket viszont gyakran frissítem (érdekes módon azokat a frissítéseket nem cseszik el srv2016-osak de van egy 2008R2-es is), user gépekért nem kár, eleve nincs rajtuk pótólhatatlan adat csak azért van róluk mentés hogy ne a nulláról kelljen újrarakni mindent ha beborul az ssd-jük. Szervereken meg lóg pluszba hdd amihez eleve csak a szerver fér hozzá és arra is megy mentés a mentőszerveren felül. Szóval ha csak nem a szerveren keresztül jön be valami akkor elvileg jó biztonságban vannak az adatok, leszámítva tűzvészt mert arra nincs felkészülve a rendszer de ha már ég az egész nagy iroda akkor már rohadtul mindegy mi van az adatokkal. (btw levelezés is tárhelyes és gépeken is megvan több helyen is)
Volt már zsarolóvírus de helyi mentés ment vissza image-ből a szerveren meg simán árnyékmásolatból visszaszedtem mindent, nyilván bukott pár óra munka.
Userek meg keményen ki vannak oktatva mire kattintsanak és mire nem, leginkább megkérdeznek szinte minden nap hogy mit nyithatnak meg. Gyakorlatilag pár óránként jönnek vírusos mellékletek (viccesen rar de volt hogy arj-be csomagolva), meg persze a szokásos webkamerát nézegettem utalj x coint, szokásos néger hercegek meg nagyobblesz a lőcs stb cuccok mellett, akár milyen profin állítom be a spamszűrőt. -
válasz
zolee001 #135454 üzenetére
Az a komoly ha hagyom hogy minden hónapban egyszerre szívok tizenx-huszonx géppel mert elcsesznek valamit updateel és a leállás miatt veszteség lesz, na az az én felelősségem. Win7 gép is van spec progik miatt ahol a gép több misi. Mentés is már félnaponta van, pont ez miatt is.
Nem átlag userek gépei akik a neten lógnak.
Majd megkapják a frissítést késleltetve pár hónappal, akkora kiforrnak. -
kkdesign
senior tag
válasz
zolee001 #135155 üzenetére
Hát amit lvl1en és lvl2-n hálózattal kapcsolatban leteszteltek azok szerint a beállítások szerint mindent rendben találtak. Pingelni lehet azt a gépet. a topológiára nagy cég révén nem láthatok rá, csak mint kisember, gondolkodom mi lehet megoldás. Cs1csó sajnos itt nincs úgy rendszergazda, csak globális bejelentő.
Vagy arra gondolok, hogy van valami időzítő a network beállításokban hogy a távoli asztal portját x idő után tiltja, vaagy tán tűzfal?!
-
I02S3F
addikt
válasz
zolee001 #134975 üzenetére
Ne vedd magadra, csak azt írom, ami a szál olvasása közben eszembe jutott.
Azt hiszem, amíg nem kezdtem el dolgozni, addig mindig babráltam és fejreállítottam a gépemet. A munkahelyen viszont megtanultam, hogy hülye vagyok hozzá, ne babráljam. A mostani informatikusok nem alkalmaznak nálunk ilyen tweak-elő, tisztító, optimalizáló programokat.
Meg párszor láttam a főnököt, meg a kollégát műszaki problémát megoldani és nem a fent említett eszközöket használták.
A lényeg, hogy leszoktam róla. Ha meg valamit akarok, akkor fellövök egy vm-et.
-
Kazakovian35
kezdő
válasz
zolee001 #134975 üzenetére
Aha,tudod kinek instalálja ezt a sok xart
Annak, aki szeretné. A scripthez tartozik ugyanis egy GUI, szóval a legalapvetőbb debloating parancsokon kívül semmit nem futtattam és semmit sem telepítettem. Ettől még persze nyugodtan lehetek agyatlanul töltögető mindent leokézó hülyegyereke a fejedben, de a valóság kicsit árnyaltabb. -
-
Pano
addikt
válasz
zolee001 #133811 üzenetére
Köszönöm szépen. Ezekből remélem már összetudok hozni valamit.
Köszi neked is. Nincs semmi elállítódás, a gyári W10 Pro ilyen beállításokkal jön. Ez az "új" csoda dolog: Modern Standby. Ha olyan a hardver ami ezt támogatja, a W10 ezt a ritkított sémát alkalmazza. Eddig egy registy módosítással vissza lehetett hozni a klasszik bővített beállításokat, de már nem működik.
Nem nyúltam hozzá, lásd feljebb. Nem vagyok híve a tweakelésnek ha nem kényszerít rá úgy a Microsoft (mint pl ebben az esetben), hogy másként nem megoldható valaminek a normális működése.
Teljesen szűzként, friss install után is ilyen az alapértelmezett (próbáltam).Áhá. Bakker, ez valamiért eszembe se jutott. Köszi.
-
pappkarcsi
senior tag
válasz
zolee001 #133410 üzenetére
Megpróbáltam kézzel feltenni, de offline exe telepítésnél is próbál felcsatlakozni a WU serverre, ami után hibára fut. Nem értem, ha offline az installer, miért akar kinézni a netre. De még ha ki akar, oké, de nem lát ki, akkor miért nem lehet folytatni az install-t, ha egyszer minden ott van az exe-ben?
Amugy ezeket kell feltennem, és a 3.5 mindent megold egyszerre.
Az fura, hogy van mellette egy másik ugyanilyen gép, amire hiba nélkül felment. Ja, szokásos WU hiba is esélyes, lehet megnézem a restorehealth-et. köszi!
Geth
A gép magyar, és a 2004-es telepítő is magyar volt, a paste-lt dok végén visszanéztem, amugy a hu-hu végűt sikerült feltenni, de az 1 mb kb, míg azt, aminek dupla tilde van a végén, arra hibát dob, ahogy olvasható is.
Capability-t is próbálom, köszi! -
PROTRON
addikt
válasz
zolee001 #132617 üzenetére
"Lassan" ??
Én már a legelső, legális win xp prof (2004, még meg van a cd) telepítésem óta rettegek az updatektől hogy épp mit fognak elrontani.
De hát vannak akik későn ébrednek.
Lehet erre azt írni hogy felelőtlenség nyitva hagyni a biztonsági réseket, de inkább kevesebbet kéne poreszt nézni meg scam emaileket nyitogatni, aztán nem kell annyit bújni az update logot hogy a több ezer sornyi szakmai anyag közül a laikus ki bogarássza hogy mi a lényeg. Hogy melyikkel mi a pontos gond, az épp érvényes-e rám vagy nagyobb a kockázat a kihagyásnak...inkább maradok a ritkább updateknél meg ahol kell ott több lépcsős autentikációnál. -
tibike8
őstag
válasz
zolee001 #132214 üzenetére
Értem, de a wsresetet már próbáltam szintén. Azzal kezdtem a kínlódást pár napja.
A feleségem fiókjával is bejelentkeztem, de semmit nem enged letölteni az áruházból azzal sem. De még ha nem is lehetne letölteni, de a számológép ami alapból telepített volt, elindulna.
2 gépen vagyok jelen a fiókommal. A másik gépen nincs gond. -
Alteran-IT
őstag
válasz
zolee001 #132138 üzenetére
Láttam az Intel oldalán a drivereket, de mint ahogy a legelső ezzel kapcsolatos hozzászólásomban is írtam, a hagyományos módszerekkel nem lehet azt telepíteni, a setup-os verzió nem talál adaptert, ami vicces, ha meg manuálisan etetem meg vele azt az inf fájlt, ami az adott adapterhez tartozik, akkor teljesen más kártyákat hoz be a listába, ahonnan ki tudnám választani, melyiket telepítsem, de a listába nem szerepel egy olyan sem, mint ami az inf-ben van, sőt a I218 ami egyáltalán nincs benne, az kb 3x is szerepel benne úgy, hogy utána ott van zárójelbe, hogy (2), (3) stb.
Ezt máshogy nem tudom elmagyarázni, hogy megértsd mi a problémám.A szerver meg nagyon nem azért szerver, hogy állandóan menjen, sosem volt azért és sosem lesz. A szerver maga a hardver és a szoftver szinten is szerver, vagyis kiszolgálói feladatokat lát el, ezt el tudja látni folyamatosan és időszakosan is, az hogy a legtöbb szerver 0-24-ben megy, az nem azt jelenti, hogy a szervereknek folyamatosan menniük kell, sőt ez nettó hülyeség, csupán a világ tagoltsága, a nem egyforma időzónák és hasonlók miatt a szerverek többsége állandóan megy (ami kurva nagy pénzkidobás, környezetszennyezés és így tovább), de vannak olyan vállalatok, ahol simán több szervert, sőt a munkaállomásokat is simán WoL-al kapcsolják be amikor a munka megkezdődik és csoportos paranccsal ki amikor vége van, de ez környezet, vállalat, illetve szerver függő, de a lényeg az hogy hülyeség amit mondtál.
Ami a stílusomat illeti, azzal minden rendben, csupán az amilyen az adjon isten, olyan a fogadj isten elvet vallom, vagyis azt adom amit kapom. Nem értetted meg rendesen amit mondtam, fingod nem volt a környezetről, amit azért nem mondtam, mert nincs értelme ebből a szempontból, de mégis elég sértő dolgot feltételeztél rólam, egy olyan cégről, amiről szó sem volt, szóval igazából a te stílusod lett minősítve, nem az enyém, így a véleményed számomra nem releváns ezen a téren.
Na de visszatérve, ennek a házi szervernek elég napi 10-12 órát mennie, addig szolgálná ki a gépeket, meg egyéb okos eszközöket a hálózaton, X időben automatikusan leállna (Minek menjen, ha nem használjuk? Ugye ezt nevezik tudatosságnak, ami nem hogy az országban, sajnos a Földön sem sok van, akkor nem lenne globális felmelegedés, meg egy rakás hülye vezetői pozíciókban, na de mindegy.), az első felhasználó meg aki használná a rajta lévő szolgáltatásokat, az be tudná kapcsolni WoL-al akár telefonról is, na már csak az a bajom, hogy ez pl. a szervernél WS 2016 esetén az integrált adapterekkel nem működik a legújabb Windows-os beépített driverrel, amit a hagyományos módszerekkel lecserélni sem enged, mert nincs újabb, nincs adapter, stb. ha meg az eszközkezelőben manuálisan adom meg neki (Választás a számítógépen található illesztőprogram listából) és ott betallózom neki az inf fájlt, aminek jónak kellene lennie angol fórumok szerint is, akkor bejön minden, csak az a hálókártya nem, ami a listában van, szóval akárhogy is nézem, a hiba nem bennem van, nem egyszer csináltam már ilyet más hardverekkel több Windows-on is, de egyiknél sem fordult olyan elő, hogy nem hozza ki azt drivert listába, ami az inf-be szerepel, mondjuk nem is kellene ilyennel szórakozni, ha ugye az alap "Intel által szállított Windows-os" driverrel működne, mert hogy egyébként BIOS beállításokkal minden rendben van, régebbi operációs rendszeren is működik, sőt ha WS 2016 alá beteszek egy PCIe-os Realtek kártyát és leszedem hozzá a legújabb gyári drivert, azzal is működik, csak az a baj, hogy ha benne van a házban az összes HDD, akkor a hálókártya már pluszba nem fér be (ez egy 1U ház), egyébként nem szarakodnék ezzel, de ezek szerint itt is újat mondtam, mert még nem találkoztatok ilyennel, vagy legalább is zolee001nem. -
Alteran-IT
őstag
válasz
zolee001 #132133 üzenetére
Én is ezt kérdezem, de ezek szerint még nincs tapasztalatod hasonlóval, vagyis segíteni sem tudsz.
Ez egyébként egy saját otthoni gép és szerver (mindkettőben régebbi szerver hálókártya van), nyilván cég esetén, főleg normális cég esetén az ember eleve nem szenvedne régebbi hálókártyákkal, meg régebbi driverekkel sem, bár lehet Windows-al sem, de komoly logikai képesség kellhet ahhoz, hogy ezt véletlenül se találd ki, plusz hülyeséget is mondjál.
Egyébként ha esetleg mégis tudnál segíteni amit ezek után kétlek, akkor a cél az, hogy ezeken a régebbi kártyákon működjön a WoL, mert Windows 7-el, illetve 8.1-el még működtek, viszont Windows 10 és WS 2016 alatt a Windows-os driverrel nem akarnak működni, régebbi, illetve újabb Intel-es drivereket meg nem akar telepíteni.
Gondolom így akarnak kibaszni az emberrel (MS és Intel oldalról is), hogy vegyen új kártyát, de én azért valahogy megoldanám, ha meg lehet. -
-
kecstama
tag
válasz
zolee001 #131591 üzenetére
1bit alatti vagyok mert egy sokkal egyszerűbb módszert használok ami eddig mindig bevált?
Ha neked jobban esik eszközönként egyenként megkeresni, letölteni majd telepíteni a drivereket, nyugodtan. De nekem sokkal egyszerűbb hetente 1 gombot nyomni ami megoldja az egészet.
Azt még hozzáteszem hogy olyan Intel hő/teljesítménykezelő drivereket talált a laptopomhoz, amiket a mai napig nem találok, és jobban működnek mint az előzők, de köszi az "1 bites" bókot, gyorsan itthagyom az egyetemet, megyek inkább szakácsnak
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Battlefield 6
- Windows 11
- Építő/felújító topik
- Háztartási gépek
- Linux kezdőknek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30%
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest