- Kikristályosodik a Razr 60
- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ekkold
őstag
válasz
tordaitibi #157076 üzenetére
Kicsit utánaolvastam. Youtube alkalmazásban mobil eszközön, vagy PC-n böngészőben megy a letöltés, premium fiókkal bejelentkezve. A lejátszáshoz ugyanez kell, tehát yt alkalmazás, vagy a böngésző amiben beléptél az accountoddal.
Ismét levonhatjuk a (szokásos) tanulságot, a "kalzóz megoldások" (minden egyéb, de amúgy szokásos állítással ellentétben) jobbak, és stabilabbak... Egy regisztráció, és bármiféle account nélkül letötött youtube videó esetében nem lesz időkorlát, akkor és annyiszor nézed meg, amikor és ahányszor csak akarod...Idézet a gyakori kérdésekből:
Miért nem jelennek meg a letöltött YouTube-videók a galériában?
A rendszer az eszközön titkosítva tárolja a videókat, és csak a YouTube alkalmazásban nézheted meg őket.
Letöltött videók megtekintése
A számítógépre letöltött videók megkeresése és megtekintése:
Nyisd meg a youtube.com oldalt bejelentkezett Premium-fiókodból.
A bal oldali menüben kattints a Letöltések elemre.
A letöltött videók legfeljebb 29 napig játszhatók le offline. Ezt követően csatlakoztasd újra az eszközt az internethez. Az alkalmazás így ellenőrizheti, hogy a videó továbbra is rendelkezésre áll-e, valamint értesülhet a videót érintő esetleges változásokról is. Ha a videó már nem játszható le offline, akkor a következő szinkronizáláskor az alkalmazás eltávolítja eszközödről.
-
ekkold
őstag
válasz
tordaitibi #157072 üzenetére
Most hallok először ilyen időkorlátos videóról, tényleg van ilyen? Mondjuk nem hinném, hogy a windows beépített médialejátszóján kívül sok olyan szoftver lenne, ami foglalkozik ilyesfajta időkorláttal
. Ugyanakkor töltöttem már le youtube videót, ami régóta megvan, és nem ütköztem sose ilyesmibe.
-
efi99
őstag
válasz
tordaitibi #157038 üzenetére
Meglepő módon elég sokan 100-es, sőt 1000-es nagyságrendben tartanak nyitva állandóan lapokat. Én sem tudom mire jó. Átláthatatlan, azt se tudja már mik vannak megnyitva és miért. És léteznek ugye úgynevezett könyvjelzők is.
-
Gyöször
senior tag
válasz
tordaitibi #157038 üzenetére
Ez az egész egy hamubasültfasság már úgy ahogy van az elejétől kezdve. Neki űrhajó pécé kell, hogy 5 év múlva ne mondja azt az oprendszer, hogy már nem jó a gépe. De most windows98is elég lenne neki. Szerintem ne etessétek a trollt.
-
RégiPC
kezdő
válasz
tordaitibi #157030 üzenetére
A 157031-re Cs1csóra is. Ha erre az üzire rendesen válaszolnak, kapok adatokat, akkor átmegyek a gépösszerakóba, vagy hasonló topikba. Sehol sem irtam olyat hogy játszok. Sok weboldalas böngészés, böngészős játékok, videók, zene, stb.-re használom. Ezért nem mehetek 32GB alá, és muszáj a DDR5, mert most a socket 1851, és a következő néhány évben az utána következő 1-2 adag is DDR5-ös lesz.
A mini PC-knél, barebone gépeknél pont ez volt a fő probléma, mert még most is 4, 8, GB-os a nagy része, kevés 16GB-os, a 32GB-osból meg néhány van, csilliókért. A CPU-k is gyengék a nagy részüknél, és az alaplap minősége ismeretlen, nem lehet rákeresni, mert nem irják a tipust. Ha csak a 32GB + normálisabb, min. i5 12500 szintű CPU-t nézem, már alig pár ilyen gép van, drágán. Hol van még az M.2 SSD, stb.?
Kérem a pontos hirdetést, az adatokat (alaplap, CPU, RAM, árak, stb.) hol lehet venni 100e alatt, az emlitett Thinkcentre-t, és a CS1csó mini PC-jét is. Sehol sem találtam hasonlót sem. A 45e-es Win 11-es mini PC-hez mi van? Csak alaplap + ház + OS? CPU + RAM + SSD + tápot külön kell venni 100+e-ért? Igy mit ér 45e-ért?
Most néztem a hardveraprót, a socket 1700 alaplapoknál 32 találat, csak EGY db használt lap 45e-ért, amit még most is lehet 49e-től újan kapni. Az újak meg alig olcsóbbak a bolti árnál, akkor minek? 1700-as CPU-k 67 találat, 0db 12400, 12500, nem kellenek F-esek, csak a teljes. Használt normális sincs sehol, 12100 és hasonló gyengék nem kellenek, soha többet i3-at. DDR5 asztali gép RAM 50 találat, a legolcsóbb 1×32GB (azért ilyen kell, mert az alaplap 4×32GB-ot kezel, ilyen kell, lehessen bőviteni, nem vehetek 2×16GB-ot, se 4×8-at) 55e, ez is ECC szerver RAM, bár jó lenne sima 1700 lapba is. Miről beszélünk, ha semmi értelmes sincs a HA-n használtan? Egy lap+CPU+RAM-ot nem tudok összerakni, pláne nem 100e alatt. Akkor honnan szerezzek értelmes áron bármit? -
Cs1csó
titán
válasz
tordaitibi #157030 üzenetére
2 év garival mini pc van Windows 11-el kb. 45k HUF-ért. -
mzso
veterán
válasz
tordaitibi #156951 üzenetére
Biztatóbban hangzik, megnézem kösz.
-
I02S3F
addikt
válasz
tordaitibi #156927 üzenetére
Hát! Sajtreszelővel is lehet rejszolni, csak nem érdemes
-
paolinho
őstag
válasz
tordaitibi #156884 üzenetére
Köszi, de sajnos nem hozott megoldást!
I02S3F: Természetesen próbáltam másik kábellel is, de az a helyzet, hogy a laptopom simán kezelte a fent említett gyári kábellel is s telókat. Valami szoftveres probléma lehet.
Akkor próbálkozom tovább. Köszi a segítséget!
-
PitLee
őstag
válasz
tordaitibi #156860 üzenetére
"Az egyikük könyvelő és 300+ ügyfelének lépked be napi szinten az ÜK-ra"
Létezik meghatalmazás és ilyenkor a könyvelő a saját ügyfélkapuját használja, nem számít az ügyfélkör mérete, sőt tilos megadni másnak a te belépési adataidat.
A továbbiakban :
https://prohardver.hu/tema/digitalis_allampolgarsag_program/friss.htmlhttps://prohardver.hu/tema/re_kau_ugyfelkapu_mar_elerheto_a_ketfaktoros_hitel/friss.html
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #156860 üzenetére
Ha ennyi időt kell a vezérlőpultban és gépházban matatniuk a mindennapi használat közben, vagy szívbajt kapnak egy frissítés után, akkor az probléma, nem tudom mit csinálsz Te vagy ők a rendszerükkel.
Btw, én nem hittem semmit, csak nem azt látom amit írtál, hanem azt amit én. Nem tudom látod-e a problémát, és hogy miért kértem forrást
Ez az egész DÁP dolog pedig almát körtével, nem ide tartozik.
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #156851 üzenetére
Forrás nélkül ez ugyanaz, mint amikor én azt írom, hogy a felhasználók nagy része nagy ívben tesz az ilyesmire, csak használni szeretné a rendszert, és mindegy, hogy a vezérlőpultot, a gépházat, vagy mindkettöt nem látja hónapokig.
-
King Unique
titán
válasz
tordaitibi #156851 üzenetére
De hisz pont ez lett leírva, hogy már csak emiatt sem lett volna jó ötlet a megszokott felhasználói felületet jelentősen módosítani egy 23H2 frissítéssel, már csak emiatt is jobb hogy inkább különálló rendszerként lett kiadva a Windows 11.
-
King Unique
titán
válasz
tordaitibi #156835 üzenetére
Igen, eredetileg tényleg a Windows 10-et szánták az utolsó Windows-verziónak, de ezen később módosítottak az alábbi ok miatt is.
Amit most Windows 11 néven látunk, az eredetileg Windows 10X fejlesztésként indult és végül az lett átnevezve és kiadva Windows 11 néven. Sőt, ezt eredetileg Windows 10 23H2 frissítésként akarták kiadni, csak később vélhetően rájöttek arra, hogy nem feltétlen lenne jó ötlet az évek alatt már megszokott és kiforrott Windows 10-et egy újfajta felhasználói felülettel és rendszerkövetelménnyel ennyire megváltoztatni, ezért is lett végül külön rendszerként kiadva. Ami szvsz még így is valahol a jobbik eset, mert ha Windows 10 23H2 frissítésként kaptunk volna Windows 11-et újfajta felhasználói felülettel és rendszerkövetelménnyel, akkor most jó eséllyel azon menne a hőbörgés.
-
coco2
őstag
válasz
tordaitibi #156835 üzenetére
Neked van rálátásod, mekkora az általános felháborodás a fejlesztő cégeknél a kötelező digitális aláírás költségei miatt?
-
sicc_innen
tag
válasz
tordaitibi #156816 üzenetére
Állítólag a frissítések nincsenek engedélyezve azon a gépen. Csak webezésre, hírek olvadására használják, néha fb.
Megpróbálom majd az utolsó működő konf betöltését az indító menüből, hátha úgy elindul. Ha nem, akkor legfeljebb teszek fel neki egy Debiant... -
coco2
őstag
válasz
tordaitibi #156767 üzenetére
@tordaitibi
@teptep
@Geth
@King UniqueKöszönöm a válaszokat mindenkinek.
A gépen jelenleg csak egy szem windows 10 van, ami előtt ott van az az 1 gigás EFI - jelenleg a disk manager-ben látom, tudok adni neki betújelet, ha az szükséges.
Az lenne a cél, hogy ha jönnek fel w11 és linux is a gépre, a boot folyamatot képes legyek függetlenül tartani attól, melyik OS-ből hány példány van, és éppen melyik boot-ol, vagy melyik OS példány válik egyik pillanatról a másikra üzemképtelenné (például mert teszt jelleggel olyat művelek vele).
Az ellenőrző kérdésem az lenne, jól sejtem-e, hogy az az EFI partíció egy teljes értékű boot managert is tartalmaz, aminek van a gépen lévő OS-ektől függetlenül egy saját kezelői felülete, és azon keresztül legalább a boot folyamatot kézben tarthatom kedvem szerint? Mármint a gépen lévő OS példányoktól függetlenül (hook-mentesen).
Ha nem, akkor sajnálom ezt a litániát itt, és eleresztem. Ha igen, olvasnivalót szeretnék kérni a lehetőségekről, és a részletes kézbevehetőségükről. Normál esetben a parancssort preferálom.
A rémálom az az eset, amikor valamelyik települő OS el-hook-ol funkcionalitást, amit nem veszek észre, és később, ha az az OS példány meghibásodik, vagy egy másik OS disk manager-ével csak format / partíció delete -el lenyírom egyik pillanatról a másikra, utána a teljes szerelék boot-képtelenné válik. Mert "független" ugyan, de éppen akkor, amikor az tényleg kellene, az derül ki, hogy mégsem teljesen független. Anno Win7 / Vista váltás idején futottam bele olyanba, és az őszintét bevallva máig nem értem, pontosan mi történt. De a lényeg, hogy attól az esettől szeretnék előreszámítható oldaltávolságot tartani, és ahhoz kellene elég részletes olvasnivaló.
Minden tanácsot előre is köszönök.
-
tpotyka
tag
válasz
tordaitibi #156735 üzenetére
Ahogy írtam, erősebb mostanra a gyanú, hogy CMOS elem. Annak cseréjével az elállítódás visszaállítódik, vagy a gubanc fennmarad/fokozódik?
Néztem közben így: F12 és F2 után kiírta: "Boot mode is set to: UEFI" (szemben a tutorialos Legacy-s eset, ott legacy-s volt, s onnan történtek a BIOS-ban is az átállítások).
De bent a BIOS-ban a két opció közt a Legacy volt bepipálva nálam, aszinkronban, ha jól értem.
A tutorialos átkattintgatás nem hatotta meg, sőt visszajött az IPT! hibajel is.
Zárásként visszaállíthatom, amit az eddigi javaslatokra átállítottam a BIOS-ban, amíg emlékszem rá.
"Nézz már rá a lemezre külső szoftverrel, Live Linux, Winpe vagy Hirens, Acronis vagy bármi ami képes megjeleníteni egy lemezkezelő-féleséget."
Köszi, de ennyire már nem folyok én bele, nem vagyok ilyen hozzáértő. Ahogy látom a soron következő lehetőségeket:
1. CMOS csekkolás
és ha nincs jó fejlemény, akkor
2. lemezkép helyreállítás -
Csupingo
veterán
válasz
tordaitibi #156721 üzenetére
Reméljük, csak egy hibás driver volt.
-
Csupingo
veterán
válasz
tordaitibi #156717 üzenetére
Milyen gép ez pontosan? Nekünk pl. van egy nemtom milyen dell micro pc a cégnél. Az is új, de kéthavonta elkezd veszettül sípolni, aztán nem indul. Ilyenkor ha kivesszük az ssd-t és visszatesszük, akkor megint jó pár hónapig. Fogalmunk sincs, mi baja lehet. Ha jól rémlik, az ssd-t már cserélték is benne emiatt.
(Akár háttértár hibára is gyanakodnék.) -
teptep
senior tag
válasz
Igen, a memória mindig gyanús. Nagyon ritkán hibásodik meg, és nagyon nehéz kimutatni. A tesztet is sokáig kell futtatni. Ha van a fiókban tartalék, vagy az irodában másik gép, akkor én sec-pec cserélném a memóriát (akár két gép között), oszt majd kiderül, hogy megmaradt-e a hiba? Ha 2x8GB van benne, akkor elketyeghet 1 napot az egyik, utána a másik memóriával.
-
movax
őstag
válasz
Memóriateszt, sfc, ezekkel kezdeném.
-
teptep
senior tag
válasz
tordaitibi #156707 üzenetére
Lehet, hogy rosszul, de én úgy értelmezem, hogy a fájlkezelőben látod és kezeled is a telót, csak a TC-ben nem látod. A fájlkezelőben az "Ez a gép" felületen látod a betűjelzésű meghajtókat, és a betűjelzés nélküli kamerákat és mobiltelefonokat. A TC-ben is ugyan ott találod, csak az a kérdés, hogyan jutsz oda?
1.) Beállítások, Képernyő, pipa=Szülő mappa megjelenítése. Ekkor a meghajtó gyökér mappájában felül megjelenik 2 pötty. Oda klikkelve eggyel feljebb lépsz, és ott vagy az "Ez a gép" felületen.
2.) Nekem nem tetszik az a 2 pötty, ezért az eszközsoron van egy ikonhoz hozzárendelve a cm_OpenDrives parancs, amelyik egyből oda navigál az "Ez a gép" nézethez. -
King Unique
titán
válasz
USB-n ilyenkor nem "USB Storage Device" módban van kezelve az androidos telefon mint egy pendrive vagy USB-s külső HDD / SSD, hanem MTP módban, amire a linkelt topik téma összefoglalójában ott a megoldás a "Windows 10 MTP probléma megoldása" blogbejegyzésben, + egy másikban bővebben.
+ Az szokott még gondot okozni, ha pl. Home / Pro / egyéb normál kiadás helyett Home N / Pro N / egyéb N kiadás van telepítve, mert azoknál a multimédia funkciók teljes hiánya magába foglalja az MTP támogatás hiányát is, lásd nem olyan régen a társtopik esetét.
-
movax
őstag
válasz
Mert át kell állítani a telóban adatátvitelre. Most próbáltam ki TC-vel és File Explorerrel is működik (win11, de működött 10 alatt is).
-
Gyöször
senior tag
válasz
tordaitibi #156687 üzenetére
A win10 óta annyiszor mellélövök egérrel kikapcsoláskor, hogy power gombbal kapcsolom ki a gépet. Nem hosszan nyomva, hanem röviden, beállítottam, hogy álljon le, ne hibernáljon meg ilyenek.
Én voltam az első hülye aki ikont javasolt ide meg oda. Én ha nagyon véletlenül keresek így billentyűzettel valamit a start menüben, azt veszem észre, hogy olyan 4-5 billentyűleütés után kezdi kapizsgálni mit akarok, az első 3ra még teljesen vad dolgokat hoz. Namost akkor a red az így pont nem jó buli. Szerintem nem bug hanem feature.
-
SirRasor
addikt
válasz
+1, de ezt már megszoktam King Unique kollégától
I02S3F olvasd el a kérdésemet. Nem megkerülést kérdeztem, hanem az indexelésre javítást. Arra egy darab válasz se jött. A voidtoolst meg fogom majd nézni, de elsősorban a beépített funkciót szeretném használni, ami ráadásul nekem tökéletes.
Másrészt: hogy számomra mi gyors és mi kényelmes, had'döntsem már el magamnak, köszönöm. Nem értem mit nem tudtok azon felfogni, hogy NEKEM gyorsabb gépelni, mint kattintani. Erre beírjátok, hogy oké, de nektek gyorsabb kattintani. Eszem megáll
-
I02S3F
addikt
válasz
Nem mellébeszélés, amit írtunk, hanem megoldási alternatíva. Ugyanis a probléma megkerülése is megoldás!
-
Csupingo
veterán
válasz
tordaitibi #156646 üzenetére
Lehet, hogy szándékos altatásnál, a modern standby használata esetén lenne ez problémásabb. Úgy rémlik, a start menü, shut downra nyomva se áll le teljesen, hanem menteget valamiket, hogy pontosan mit, azt nem tudom, régebbről rémlik csak.
Akkor elvileg semmilyen hardver cseréjénél nem kell vele foglalkozni?
-
Cs1csó
titán
válasz
tordaitibi #156637 üzenetére
-
Doky586
félisten
válasz
Magyarul: a bekapcsolt gyorsindítás mellet ha kikapcsolod a gépet akkor a programok szabályosan leállnak de a rendszer nem, az hibernálódik a C: meghajtóra. Ez az adattárolókat érintheti hátrányosan (adatvesztésel ha a kiirandó lemez cache már nem írható ki mert el lett távolítva a lemez), a ram bővítéshez szerintem nincs köze.
HDD esetén ez biztos gyorsít, de ssd-k esetén nincs észrevehető gyorsító hatása, így én mindig kikapcsolom a gyorsindítást. -
Csupingo
veterán
válasz
Windows fórum válasz:
Hi E Peterik, hope you're doing well. I'm Ian, and I'm happy to help you today.
Windows 11 includes a feature called Fast Startup, which is similar to hibernation. When you select “Shut Down” from the Start menu, it doesn’t perform a clean restart. Instead, it saves the operating system state to a file called hiberfil.sys, allowing for faster boot times when you power up your PC again. To disable Fast Startup go to In Control Panel, select Power options, and then Choose what the power buttons do. Then uncheck the Turn on fast startup checkbox.
This is a user-to-user support forum, and I am a fellow user.
I hope this helps, but please let me know if you need anything else. -
Csupingo
veterán
válasz
tordaitibi #156637 üzenetére
Ezért nem árt inkább kikapcsolni a gyors rendszerindítást, mert az leálláskor az aktuális hardverállapotot, memóriatartalmat, stb. lementi, nem? Aztán ha közben változás történik a gépben, kikerekedhet a windows szeme a következő rendszerindításnál. Igaz, ritkán olvasni, hogy ebből tényleg baj lett, de jobb a békesség. Már az is segítség lehet, ha úgy állítják le, ahogy javasoltad.
-
teleahocipöm
senior tag
válasz
tordaitibi #156625 üzenetére
Az a furcsa, hogy a gépen lévő mappák a "Letöltések" mappát kivéve üresek voltak, pedig tudom, hogy a többiben is kellett lenni-e fájloknak. Ha próbaképp nem akarok a OneNote-ra fájlokat küldeni észre sem veszem ezt a
Na, mindegy, már töröltem mindent a onedriveról, előtte mindent átmásoltam számítógépen lévő, de "eldugott" mappákba, lassú és körűlményes volt, mert nem akart mindent úgy csinálni, ahogy vártam, ráadásul a telefonon lévő onedriveból sem törlődtek a fájlok, úh még ott is takarítottam. Nem jelentkeztem ki, de most jobban figyelek erre és majd meglátom...Köszönöm mindenkinek a segítséget
-
Sztlaci
aktív tag
válasz
tordaitibi #156614 üzenetére
Lónak a nemesebb szerve a programíró .... ba.
Eltávolított szoftver ami nincs a gépen, hogy futhat? Valószínűleg azért nem ment a frissítés, mert nem a frissített program indul. Mivel nem tudni honnan fut, nem tudom eltávolítani, a nem létező szoftvert. A lényeg az ms olyan rejtett állományokat tart a gépemen, amiről nem tud a felhasználó! Ahol volt korábban, Appdata - Local - ... Messenger mappa, az eltűnt a gépről az uninstall után, de mégis fut a program? Ilyen alapon mit rejt még a gépem amiről nem tudok? Mivel már többször kikapcsoltam, újra indítottam a gépet, az sem lehet, hogy memóriában marad is onnan fut. Még a fos ondrive mappa gyanús, az állítólag üres, de ha lekérem a méretét akkor meg 175 Mb! Viszont egy ismerősom gépét már tette tönkre a Ondrive fos alkalmazás, minden adata elveszett, mert oda átpakolta a vinfos az egyetemi dokumentumait.Véletlen találtam meg, egy törölt állomány visszaállító szoftver látta meg és a Ondive mappában voltak az elveszett adatai(!!) és onnan tudtam 100 MB-os darabokban visszamenteni az adatait, több tíz alkalommal CD-ről indítva, mert az ingyenes progi csak 100 MB-ot engedett egyszerre lementeni. Elvileg a saját gépemen tiltva lenne.
-
I02S3F
addikt
válasz
tordaitibi #156602 üzenetére
Nálunk volt olyan eredménye ennek, hogy giga lassú volt ssd-vel is a 10. Szóval nem 100%, hogy ez működik. de amíg ki nem próbálja, persze nem tudni.
-
válasz
tordaitibi #156599 üzenetére
Nem létkérdés, csak zavaró, és sajnos a beállítási lehetőségek minimálisak, mivel nemhogy admin nem, valami policyből eléggé lekorlátozott felhasználók vagyunk a gépeinken (pl. Feladatkezelő is tiltott). A hangszóró típusát felismeri, csak nem "hangfal" vagy ilyesmi, hanem BT headset vagy hasonló eszköztípusként határozza meg, és ezt nem lehet átállítani.
-
Sztlaci
aktív tag
válasz
tordaitibi #156566 üzenetére
Az e-mail és chat felület nem ugyan az és alapvetően a reklámok miatt kíváncsiskodik. E-mailt céges, hivatalos ügyekben is lehet küldeni, amelyen nem kell adatokat lopni, főleg nem úgy, hogy hozzájárulunk, mert elrejtik a kikapcsolás lehetőségét.
Továbbra sem egyértelmű, az Office Outlook és az ez NEW-ajás Outlook most másik lesz, vagy azt összekutyulja.
Az másik pofátlanság, hogy úgy törli az előző alkalmazást, hogy ADATOK ELVESZNEK, és erre nem is figyelmeztet, lehetőséget sem ad a mentésre, belepiszkál a felhasználó gépébe. Hogy is van ez "informatikai rendszerbe történő illegális behatolás"??
OFF: Gmailon tilos volt céges leveleket, adatokat küldeni, mert az Amerikában mind olvasták, archiválják. Amikor saját gépcserém volt és telepítettem a POP Peppert a Gmail beállítása után az előző 8-10 év levelezését letöltötte, mellékletek is újra elérhetőek lettek, azok is amelyeket közel egy évtizede töröltem. Mind mentve volt valahol!! -
SirRasor
addikt
válasz
tordaitibi #156482 üzenetére
Ez biztos?
Munkahelyen AD-s környezetben a böngészők (firefox/brave) jelszókezelője simán előjön jelszó nélkül. Firefoxban lehet globál jelszót állítani, de azt is csak új telepítésnél kéri szinkronizáláshoz. Majd holnap megnézem kéri-e az Edge és Chrome.Munkahelyen persze, de otthon miért kellene bármiért is gyorsan zárolni a gépet? Lehet naiv vagyok, de komolyan nem jut eszembe olyan helyzet, amikor hasznos lehet...mert nyilván nem engedek be olyat a házba, aki miatt kellene ilyet alkalmazni
Geth szerintem valamit félreértettél. Ha be van kapcsolva a bitlocker, amihez a tolvaj nem tudja a jelszót, akkor el se jut a windows bejelentkezésig. Vagy mi nem világos?
-
Wolfskin
őstag
válasz
tordaitibi #156450 üzenetére
Az EDS-t nem próbáltam, de tartottam tőle, hogy ez lesz a tapasztalat... Amúgy androidos total commanderrel is próbáltad? Nekem azzal, be pl bemountolok egy pendrájvot nagyon egyszerű bármit áttenni rá. A TCM az egy alfa és omega.
Sajnos már nekem is sikerült leformáznom így egy Truecryptes külső vinyót...
Aztán, mivel elsőre nem értettem mi történt - .mivel egy új pendriveot akartam formázni, de a hdd is bedugva marad - ráírtam egy szót egy txt fájlban, ami állítólag megváltoztatta a partíciós táblát, így már a re-format se segít...Szóval rajta vannak az adatok, de még előttem is titkosak..
@#156449Doky586
Akkor marad egy Bitlocker + egy kisebb konténer. Erre remélem van guglis megolás, tutorial. De a formázás ellen értelemszerűen akkor ez sem védi meg.A bitlockert nyitja az Android?
@#156449Doky586
Ezzel most ugye nem azt akarod mondani, hogy csak ezen a külső SSD-n vannak meg ezek a fájlok?
Hát, ha azt akartam volna mondani, akkor adattárolást írtam volna. De kimondottan adathordozásra kell. (Adattárolásra WD Blue --> WD Gold --> M-Disk az erősor, erre van megoldás).
Hát igen, egy kutya katonai szintű adatmegesmmisítésre képes.Köszi mindenkinek!
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #156435 üzenetére
Kevered a zárolást az altatással.
-
Zaji
őstag
válasz
tordaitibi #156403 üzenetére
Köszönöm az nagy segítség lenne.
ipconfig /all után azt látom, hogy IP routing enabled: no
Gondolom ezt engedélyezni kell. -
efemm
tag
válasz
tordaitibi #156400 üzenetére
Szerintem csak annyi kell a kollégának, hogy amikor bedugja a LAN kábelt, akkor az az ethernet kártya ne vigye el a default route-ot.
-
válasz
tordaitibi #156356 üzenetére
"Nálam Ublock origin + HUfilter"
Én is használtam egy ideig, de egyes weboldalak hiányosan, vagy nem jelentek meg a működése alatt. Gondolom olyat is szűrt, amit nem kellett volna. Most már kizárólag a youtube-on használok reklámblokkolót. Az elviselhetetlen anélkül, a többi nálam hibamentesebb, elviselhetőbb anélkül. -
BalaNce87
addikt
válasz
tordaitibi #156319 üzenetére
Sikeres volt a fixboot, és a rebuildbcd is megtalálta a windowst, majd beírtam active a 100 megás C-re, a BCD fájlom rejtett és írásvédett volt, de azt is sikerült megoldanom, de végül semmit nem értem vele, mert ugyanazt a hibát kapom.....
-
BalaNce87
addikt
válasz
tordaitibi #156316 üzenetére
-
Doky586
félisten
válasz
tordaitibi #156316 üzenetére
Egyszer már kértem tőle. Megtagadta.
-
BalaNce87
addikt
válasz
tordaitibi #156304 üzenetére
Közbe megtaláltam, hogy a 100 megás C-n vannak a boothoz kötött fájlok, de sajnos ott is megtagadja a fixboot-ot. A bootsect parancsot amit írtál, melyiken kell végrehajtani, azon amin a windows van, esetemben F vagy az előbbi C-n?
-
height
aktív tag
válasz
tordaitibi #156308 üzenetére
Köszi, a segítséget, sikerült megoldani.
-
BalaNce87
addikt
válasz
tordaitibi #156309 üzenetére
Linkeltem be kepet, ha kicsit visszaolvasol (156274-es hsz), azt irja, hogy F betűhöz van rendelve a rendszer, diskpart, majd list vol.
-
BalaNce87
addikt
válasz
tordaitibi #156304 üzenetére
Igen, a scanos nem talalja, fixboot-ra access denied-ot ir, rebuildpc-re kidobja a bootrec parancsokat, melyik mit csinal, bootsect-et nem probaltam meg. Szektor meghibasodas eseten szokott olyat csinalni windows, hogy athelyezi a C rendszert masik beture (pl. F), vagy ennek mi lehet az oka?
-
height
aktív tag
válasz
tordaitibi #156303 üzenetére
Üres volt, az egész gép új.
-
BalaNce87
addikt
válasz
tordaitibi #156294 üzenetére
Igazabol miutan megirtam a hozzaszolast (szerkeszteni mar nem tudtam) rajottem hogy biosbol nem fog menni a javitas, de erdekelt milyen valaszt kapok, amivel hatha tobbet tudok meg, a bootrec-el lehetne javitast kezdemenyezni, ha bios van a gepen, de az nem sikerult, gondolom, azert mert mar nem a C-n van a rendszer, bar elviekben meg kene talalnia, barhova is van telepitve, de azt irja total identified windows installations: 0.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
tordaitibi #156199 üzenetére
Még egy gondolatom van, hogy a futómű állító szoftvernek nem-e valami drivere bekavar. De akkor a hibának driver hiba lenne és csökkentett módban kéne mennie.
Köszönöm a segítséget mindenkinek
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
tordaitibi #156197 üzenetére
Mindenen vegigmentem.
A hiba jelentkezett a másik gépen is.
-
Doky586
félisten
válasz
tordaitibi #156035 üzenetére
Ezzel elintézed hogy következő indulásnál hibásan induljanak mert nem tudták rendesen leállítani magukat, elmenteni a pozíciójukat, beállításaikat..
-
BTom1970
aktív tag
válasz
tordaitibi #156000 üzenetére
Másodgép lenne belőle. Van UEFI a BIOS-ban, akkor GPT lesz.
-
BTom1970
aktív tag
válasz
tordaitibi #155998 üzenetére
Ez egy Lenovo T500-as, 4GB RAM, 500SSD-t kapott. Így már menne rajta a Windows 10 a 7-es helyett.
32 bitest akarok, pont a régi gép miatt. Ezért az MBR.Vagy konvertáljam át GPT-re a Easeaus-szal, majd UEFI módra a BIOS-t és úgy telepítsem?
-
BTom1970
aktív tag
válasz
tordaitibi #155985 üzenetére
Ilyen a rendszer. A Disk1 BIOS-ban ki van kapcsolva a BOOT sorrendből, csak a Disk2 van meghagyva, amiről BOOT-olhat. Az E: partícióról.
E: tartalmazza a kibontott Win10 ISO telepítőt. A partícionálatlan 50GB-ra telepítenék.
De így nem BOOT-ol, hiányzó NTLDR. -
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #155987 üzenetére
Az alapbeállítás automatikus művelet, ami adott esetben törlés is lehet.
Ha ilyen finomságokkal teli SSD-t dugdosol valahova, akkor előtte át kell állítanod az adott rendszeren, hogy ne ezt tegye. Életszerű -
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #155983 üzenetére
Nincs fent itt sehol OneDrive, így nem tudom.
Tippre a OneDrive reset-eli, ha használod és fut a háttérben. -
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #155977 üzenetére
Ahogy előttem írták.
Ha úgy csinálnám, ahogy Te, akkor fájna rendesen.Nem használok OneDrive-ot, passz.
-
hotkar
senior tag
válasz
tordaitibi #155977 üzenetére
Hádde' először függeszd fel a Defender védelmét, utána másold vissza a progikat, és úgy add hozzá a kivételekhez.
Utána lehet visszaengedni a Defendert.
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #155974 üzenetére
Használok kivételt, működik.
-
Cs1csó
titán
válasz
tordaitibi #155974 üzenetére
Ezzel csak egy gond van, vagyis kettő:
1. KÉRDEZZEN, ha nincs felhasználói válasz KARANTÉNOZZON, de NE töröljön!! Erről pedig ÉRTESÍTSEN.2. VISSZAÁLLÍTHATÓ LEGYEN az adott állomány, ha a felhasználó úgy dönt.
Bónusz: ezek után jegyezze meg és ne vágja megint karanténba
Szerintem ez lenne az alap, emiatt én sem komálom az MS beépített Defenderét, sokszor hektikus, eshehőleges a működése, fontos állományokkal történő munka esetén ez elfogadhatatlan.
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #155960 üzenetére
És ezzel fejezted be.
Ha ez így leírva bonyolultul hangzik, maradj az adatpartíció mellet.A jelek szerint van azért más opció is
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
tordaitibi #155946 üzenetére
Total Felesleges bonyolítani ennyire...
2 kattintasból megvan.
-
Krystal_s
addikt
válasz
tordaitibi #155906 üzenetére
Normál böngészői beállítások mellett így lenne, de nálam nem. Mindegyik böngészőmben tiltva van a Disk Cache, csak RAM-ba írnak és lap, böngésző bezárás után törlik az adatokat. Alapból is törölnék, mert Sandboxieban futtatom őket és azt pár naponta bezárom, ami mindent töröl.
Átmenetileg egyénire átállítottam, mert hiába állítottam vissza a C-re, restart után újra letiltotta azt és a D-re állította.
Általában 100 GB-ot szoktam a C: partíciónak adni egy alap Windowsnak, amire nem nagyon telepítek programokat. AV, képnézegető, videó- és zenelejátszó, SBoxie, böngésző... A többi portable, de semmi komoly. -
Graphics
Jómunkásember
válasz
tordaitibi #155899 üzenetére
Nem tudom ,ez egy futómű állító gépnek volt beállítva és tegnap este még futott, ma meg ez jött.
Van egy hardveres kulcs a gépben, de nincs ötletem.
-
andrew-msi
aktív tag
válasz
tordaitibi #155894 üzenetére
Tudom, de nincs jobb ötletem.
Ma megjött egy másik SSD, este kicserélem. Hátha az a gond. -
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #155882 üzenetére
Még mindig a disk2vhd-t használod?
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #155877 üzenetére
Ha nem akarod feladni ezt a teljes disk klónozást (és továbbra is meglepődni az eredményen), próbáld meg kisebb diskre tenni
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #155872 üzenetére
Ez az aminek a végén rájöttél, hogy Neked jó lenne ez a capture / apply, majd felszívódtál a szálból? 2 éve ugyanazt próbálgatod? Az igen.
-
norba69
senior tag
válasz
tordaitibi #155873 üzenetére
Fix méretű, vagy dinamikus vhd-t hozol létre?
-
Doky586
félisten
válasz
tordaitibi #155869 üzenetére
Szerintem szüksége van egy kis üres helyre (~40GB) a vhd-n. Másolj rá kb ennyi filet majd töröld is le és csak ezután virtualizáld. De ez csak tipp.
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #155869 üzenetére
Én csak nulláról csináltam VHD-t, semmi gondom nem volt.
Rogyásig van találatokkal a net resize, shrink, stb témakörben, ha mindenképp a klónozást erőltetnéd. -
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #155863 üzenetére
Már írtam a VHD boot-ot, ez sem segít?
-
King Unique
titán
válasz
tordaitibi #155833 üzenetére
"Windowson én ezt nem tudtam kivitelezni, már az meghaladta a telepítő és az én képességeimet hogy USB ssd-re kegyeskedjen már felmászni."
USB-s meghajtóra eleve nem támogatott a Windowsok telepítése hagyományos módon, oda Windows To Go szerinti telepítés vagy utólagos átkonvertálás szükséges, ami pl. a #149383 számú hozzászólásban is ki lett fejtve itt.
Az EFI-rendszerpartíció (ESP) egyébként alapesetben eszközhöz (PC) tartozik és elég belőle eszközön belül 1 db, amit több operációs rendszer is használhat, pl. Windows & Linux dual boot esetén a Linux a Windows által már létrehozott ESP-t használja, oda rakja be a saját indítóbejegyzését.
Az előbbitől eltérően több ESP-t létrehozni csak indokolt esetben szokás, mint pl. egyik-másik OS teljesen szeparált telepítése, akár hordozható külső meghajtón több PC-s használathoz. -
jimmy399
senior tag
válasz
tordaitibi #155841 üzenetére
Linux-hoz hozzáfűzve:
Az indítási paraméterek tényleg a /boot/grub mappában vannak eltárolva, a grub.cfg fájlban, ahol meg van adva nagyvonalakban, hogy hol van a gyökér fájlrendszer partíciójának az UUID azonosítója, valamint hogy a kezdeti ideiglenes gyökréfájlrendszer ram lemez helye, amely tartalmazza a szükséges drivereket is, hogy a rendszermag (kernel) tudja kezelni az igazi gyökérfájlrendszeren lévő fájlrendszert, és init-et, ha nem lenne belefordítva magába a rendszermagba a támogatás, el tudjon indulni, mindenféle bónusz kibabrálás mentesen mint a windows-ban van.
-
Doky586
félisten
válasz
tordaitibi #155849 üzenetére
Win esetén ha uefi módban volt telepítve akkor simán bekapcsolható a secure boot.
Linuxok közül a Mint és az ubuntu biztos SB kompatibilis, de szerindem a Debian is ok. Persze vannak kis speciális disztrók amik még az uefit sem ismerik.
-
Doky586
félisten
válasz
"Secure boot ... egyik gépen sincs bekapcsolva"
Pedig az egyik legfontosabb vírus/kártevő elleni védelmi eszköz. Majd ha végigsöpör a világon egy a WannaCry-hoz hasonló vírus sokan rá fognak erre jönni. -
Geth
veterán
válasz
Ventoy (nyitott) hibajegy, amiben kérik, hogy legyen konfigurálható a mérete az ESP-nek.
Nem az, és nem is tűnik úgy, hogy ezt megcsinálnák.
Itt azt javasolják, hogy használj VHD boot-ot (belegondolva, lehet tényleg egyszerűbb lenne, mint ez a rémálom.) -
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #155837 üzenetére
Oké, de akkor mégsem volt teljesen ismeretlen, ahogy előtte írtad.
Csak WinPE-ről tudok nyilatkozni, azt "valahogy" el tudom indítani EFI indítóbejegyzés nélkül is (USB-ről rEFInd-dal, hálózatról iPXE+wimboot-tal). -
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #155835 üzenetére
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #155833 üzenetére
Azért jelöltem költőinek, mert nem érdekel hogy 2 vagy 5 EFI partíciót használsz.
Írtam egy lehetőséget, hogyan lehet teljes kontrollt gyakorolni Windows esetén a partíciók fölött. -
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #155830 üzenetére
Arra még nem jöttem rá, igaz ez nem mindennapos de nálam előfordul,
ha 2 EFI partíció van, hogyan lehet rávenni melyikbe tegye a saját bootfájljait.
Ha nem a Telepítővel telepítesz, hanem "kézzel" (diskpart, dism, bcdboot, reagentc), akkor mindent oda teszel ahova szeretnéd.
A 2 EFI partíció az minek? Pont az lenne a lényege, hogy elég 1, és bootmenüből (nem a firmware-éből...) tudsz multi-bootolni. A kérdés inkább költői. -
Wasquez
senior tag
válasz
tordaitibi #155824 üzenetére
Ezek speckó strapa kézi gépek, kaptam pár darabot és csak annyi lenne a feladatuk, hogy mondjuk egy operában a deezer fusson rajtuk! Ezt hibátlanul tudják is, meg vidáman lehet rajtuk böngészni, filmet nézni, ha egy óra után észhez térnek!
SSD-t raktam bele, nem lenne ezekkel amúgy semmi gond, ha ki lehetne valahogyan ütni ezeket a malware windows alkalmazásokat!
Lehet, az egyikre rápróbálok valami Linux-ot inkább, mert időnként az idegösszeomlás szélén vagyok, amikor húsz perc alatt nem tud megnyitni a gép egy böngésző oldalt, mert valami szemét a háttérben 99%-on tolja a processzort! Csak elmegy a microsoft a jó édes anyukájába, hogy miért nem tudja rendesen kiírni, hogy mi a szart csinál a háttérben, hogy a felhasználó ne kapjon idegösszeomlást!? -
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #155803 üzenetére
Jajj nemá, sacc. 100 karaktert sajnálsz, hogy más ne dolgozzon feleslegesen?
Azért az idővonalat ne borítsd már
Az alvással/lelki békével semmi gond, a jövőbeni hajlandóságot rontja csak. -
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #155801 üzenetére
Remek, legközelebb kérlek jelezd, hogy mi az amit már megtaláltál/próbáltál, mert így teljesen feleslegesen koptattam a bill-t.
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #155799 üzenetére
Ease of Access alatt van valahol.
Reg. kulcsot is kiad a gugli rá, de felhívják a figyelmet, hogy 5 mp alatt értéknél is 5 mp-el számol, ergó az a minimum. -
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #155670 üzenetére
Ez is egy megoldás.
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #155666 üzenetére
Ja, nem tud softap-t, vagy minek hívják. Akkor marad a ps, bár a kolléga megoldásaban nem értettem miért kell 2 script nyelv.
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #155651 üzenetére
Ezt a parancsot kell kiadni (Startup-ból, ütemezett feladatként, stb):
netsh wlan start hostednetwork -
válasz
tordaitibi #155651 üzenetére
-
5leteseN
senior tag
válasz
tordaitibi #155649 üzenetére
Próbából vedd-ki/tilts-le azt a "maradékot", és nézd meg, hogy megoldódott-e a probléma!
-
Boost3er
tag
válasz
tordaitibi #155626 üzenetére
Köszönöm szépen, tényleg nagyon egyszerűen és jól működik a program!
-
válasz
tordaitibi #155612 üzenetére
A hosted network-l ne foglalkozz, mert nincs jelentősége ebből a szempontból (nálam is NO és mégis megy)
Az adapterbeállításoknál nincs szükség a megosztásra.
Egy wifi "kártya" legyen engedélyezve, annak kell venni és továbbadni a jelet. Húzd le a tplink-t és próba, ha nem megy, akkor meg a intel-t tiltsd le és próba, esetleg a tplink-t távolítsd el a driverével együtt, gép restart, hagyd, hogy a windows rakja fel hozzá amit akar (vagy kézzel tallózd be neki a win-est) és próba.Sajnos más ötletem nincs... Ha eddig esetleg nem tetted akkor ITT próbáld meg, hátha tudnak valami javasolni.
-
válasz
tordaitibi #155605 üzenetére
Nincs kéznél W10, ezért ez W11-n lett elkövetve, itt sem sok kattintás.
LAN le van tiltva, egy régebbi TP-Link TL-WN821N stick-l csatlakozok egy WiFi hálóhoz, mobilhotspot bekapcs, jobb egér rajta, Gépház megnyitása, többi a képen (nevedet állítottam be jelszónak, teló rá tudott csatlakozni a megosztott wifi hotspot hálózatra és van net is természetesen...) -
Grave_444
nagyúr
válasz
tordaitibi #155589 üzenetére
Adapterbeálíltásolnál kijelölöd őket, hálózati híd. Adsz neki IP címet és elvileg ha mindent jól csinálsz működni fog. Wifi + ethernet verzióban állítottam már valahogy így.
-
jimmy399
senior tag
válasz
tordaitibi #155589 üzenetére
Tehát gyakorlatilag kellene egy hálózati híd az usb-s wifi-ről a pci-s ethernet hálózatra.
Gondolom valami útválasztó szerepe lenne a gépnek, nem?
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Microsoft Surface Pro 6 i5-8350U 8GB 256GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest