- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
paolinho
őstag
válasz
seger #112812 üzenetére
Ez okay, köszi, de ha valami elromlana az upgrade során, ebből hogy lesz visszaállítás?Lauda: Hát csak azért gondoltam ISO-ra, mert abból lehet telepítőt kiírni, de valószínűleg rosszul tudtam.
Pyttawrx: Ergo, fel kell tennem újra a Macrium Reflect-et (ha leveszne valahogy), és az alól van lehetőség a Backup-ra?
-
King Unique
titán
válasz
seger #112781 üzenetére
Ha W7-ről MCT-vel ingyenes upgrade / kulcsos telepítés történik W10-re, akkor tudtommal eleve digitális licenc és annál általános (generic) kulcs lesz, meg ha a telepítésnél nem ad meg egyedi kulcsot a felhasználó. Ezért is lett az előbbinél (MCT) ugyanaz mind a 10 gépen W10 alól kiolvasva. Másik termékkulcsot meg lehet adni pl. a gépházban is, de akkor alapesetben W10 kulcsot kellene (olyanod nincs), nem a W7 kulcsát, még ha az utóbbit is elfogadja.
-
King Unique
titán
válasz
seger #112778 üzenetére
Azért mert ilyenkor az általános kulcs, a Generic Key van bent a rendszerben, azt olvassák ki a ProduKey és társai programok is. Egyébként meg mi a gond, miért akarod újból megadni a termékkulcsot, amikor gondolom eleve aktivált volt az MCT-s upgrade után a W10 digitális licenccel?
-
mezis
félisten
válasz
seger #112691 üzenetére
Nem csinálja. Öreg hw.: Dell-Wise Thin Client.
Végül beraktam egy olyan laptopba, amelyikben ha elindítottam PEN drive-ról Win Installálást, akkor nem nyavalygott azon, hogy erre az SSD-re nem lehet Win-t installálni mert nem fog tudni boot-olni. Így új telepítésem van és nem abban a Dell - Wyse vékony kliensben fog működni, hanem egy Gigabyte alaplapos Home PC-ben. Erre is ráfért a gyorsítás.Köszönöm mindenkinek a tanácsokat!
-
King Unique
titán
válasz
seger #112697 üzenetére
Mármint ha a WinPE-re célzol, akkor igen, akár a telepített Windows alól is indítható a visszaállítás és restart után létrehoz egy WinPE környezetet, abba bootol, valamint a Windows boot menühöz is hozzáadható. Viszont ez csak addig használható, amíg működik, bebootol a Windows, meg épp nem megy tönkre a rendszermeghajtó. Ellenben a pendrive-ról bootolt WinPE/WinRE változat esetében nyilván nem jelent gondot az utóbbi sem, az attól függetlenül is indítható és használható. Meg eredetileg is eleve arról volt szó. Plusz ha valaki netán pl. Linuxon akarja használni a Macrium Reflect programot, akkor ott alapesetben a telepítés eleve kilőve, ellenben pendrive-ról tudja futtatni a WinPE változatot, amihez az ISO-t le tudja tölteni az előzőleg linkelt forrásból is.
(#112699) Zsoxx:
Azon programokat képes használni egy ilyen WinPE rendszer, illetve pl. egy ilyen, amik előre telepítve, integrálva vannak bele, plusz esetleg egyes portable programok futtathatók vele máshonnan megnyitva. Ellenben utólag, illetve bootolás után a futó rendszerre nem telepíthető tetszőlegesen akármilyen program, mint egy normál Windowsnál. Ha az utóbbi a cél, akkor ott a Windows To Go, azt kellene használni a pendrive-on. -
King Unique
titán
válasz
seger #112193 üzenetére
Az ingyenes upgrade, illetve kulcsos telepítés W7 és W8.X rendszerekre vonatkozott, azoknál opció. Vagyis a Vista esetében értelemszerűen nem, sőt soha nem is volt, ahogyan pl. az XP-nél sem, még mielőtt az lenne a következő kérdés...
-
King Unique
titán
válasz
seger #112021 üzenetére
Erről is volt szó nemrég.
Vagyis csak beállítás kérdése, illetve Alt+F billentyűkombinációval is aktiválható az USB HDD/SSD meghajtók megjelenítése. Amúgy biztonsági okokból van letiltva, hogy ne fordulhasson elő ilyen...
Egyébként bár nyilván külső HDD is alkalmas WTG célra, de ha gyors működést akarsz, akkor inkább külső SSD-t javasolt használni.
-
King Unique
titán
válasz
seger #111532 üzenetére
A KB4530684 számú frissítés 1903 és 1909-es verzióra is értendő, mint a linkelt leírás is szemlélteti.
Ha sikertelen a telepítése, akkor meg lehet próbálni ezen válaszban említett módszereket, valamint az alábbi leírásban javasoltakat, ahol ha külső antivírus szoftver van telepítve, akkor akár az is okozhat gondot a frissítés telepítésénél. -
OldMike
őstag
-
DoItYourself
addikt
válasz
seger #111257 üzenetére
Húú, ez már nagyon off itt, bocs mindenkitől. Pedig azzal kezdtem, hogy rákerestem a Sagem topikban a TIT-L01-re, de semmit se találtam. Múltkor egy "suez" nevű eszközt láttam a Win10-ben, de az kiderült, hogy vmi windows hiba/sajátosság, azért kezdtem itt a kérdezősködést, hátha ez is vmi hasonló.
-
krealon
veterán
-
cigam
titán
válasz
seger #103046 üzenetére
Miért linkelsz(már ha ezt linkelésnek lehet nevezni) ilyen pénzlenyúlós cégeket?
Nézd már meg milyen garázs cég ez Még a kontakt is egy gmail-es cím. Már csak ez nagy fentartásokra ad okot, aztán ott van még az ár. Mi abban az üzlet, hogy az MStől több 10k-ért szerzed be, és továbbadod 2500-ért?Crystalheart
Attól még nem lesz legális. Miért kötöd az ebet a karóhoz? A sarkon szatyorból árult olajat öntenéd az autóba, vagy a hivatalos eladónál árult eredetit? -
válasz
seger #103046 üzenetére
Nem hiszem hogy román nevenincs eladót kellene ajánlgatni az EMAG marketplace-n. Ennyi erővel ebayről is vehetné.
Annyi biztos hogy a kulcs 100% hogy valami lopott volume lincences lesz amit egy idő után bevonnak. Vagy használt gépekről lekapart win7 amit eladnak többször is. Jótállás és garancia meg ugye nincs mivel román cég.
Már ha az ilyet lehet cégnek nevezni, beszédes az email címe is.GM-Royal-Concept SRL (a továbbiakban: Kereskedő vagy Vállalkozás) fő tevékenysége az értékesítésben .
Cég neve: GM-Royal-Concept SRL
Székhely: Calafatului nr 25, Constanta, Constanta,
Cégjegyzékszám: 39580558
Adószám: J13/1886/2018
IBAN: RO92INGB0000999908700446
Bank: ING BANK N.V., BUCHAREST BRANCH
Telefonszám: 0720967905
Email: mariusmas98@gmail.comDe igazad van mert számlát tud adni, hosszú távon én nem vállalnám be. Papír van róla és ha az számít akkor legális. De nem tudom mi van akkor ha felnyomja őket valaki.
-
Taci
addikt
válasz
seger #103046 üzenetére
Azért nem árt megnézni a forgalmazót (és annak részleteit sem) ott. De aki bizalmat szavaz neki, hajrá, csak nehogy rosszul járjon.
A Bestbuy-topikban amúgy sok hozzászóláson keresztül lett ez a téma átbeszélve, akit érdekel a vásárlás, előbb azokat a kommenteket olvassa el. -
King Unique
titán
válasz
seger #101798 üzenetére
A leírtak alapján ez egy zsarolóvírus (ransomware) lehet, ami lekódolja a fájlokat, majd váltságdíjat kér a dekódoláshoz.
"Hogyan tudom megállítani?"
Ha már elkezdte a kódolást, akkor azt normál módon sehogy, max. úgy, ha egyből kikapcsolod a gépet, meg előtte-utána leválasztasz minden más meghajtót, hogy ne tudjon azokon is végigmenni. A többi pedig már attól függ, hogy mi a célod. Ha fontos adatok lettek lekódolva, akkor irány a vírusirtó topic, majd ott érdeklődni, nincs-e valami decrypter hozzá, vagy egyéb megoldás. Ha ez nem cél, szerencsére van minden fájlról biztonsági másolat, akkor legcélszerűbb talán a Windows újratelepítése az érintett partíciók törlésével, sőt akár felülírásos, illetve biztonsági törléses megsemmisítésével.
-
Cs1csó
titán
Csupán hobbiból, az izgalom miatt vajon mi fog működni mi nem?
adika4444
Köszi, igen emlékszem, hogy kerülőúton megoldható volt, de azért elvárnám, hogy csont nélkül megnyíljon
A tesztet úgy tervezem, hogy feltelepítek pár programot restart majd megpróbálom megnyitni az ALKALMAZÁSOKAT és ha jön a gubanc akkor az előző pár telepített program közül valamelyik a ludas.
Amúgy mikor jött a hiba menni akart ki a tűzfalon egy Werfault.exe és engdtem, hátha tudják értelmezni.
-
Beni2360
félisten
Köszönöm a válaszod de ezt már az őskorban is tudta pla win 7-ben is volt ilyen szitum. És ott volt is ahol tudtam a sorrendet és az időt állítani. Lehet, hogy itt is van.
De most más a szitu, mivel USB-ről M.2 SSD-re telepítettem és azt tanácsolták, hogy vegyem ki a 2.5" helyről a meglevő SSD-t. Acer lapiról van szó. Gondolom ebből kifolyólag nem hozta létre a keresett lehetőséget. De mivel úgy is kimegy a 2.5" SSD és egy HDD jön a helyére nem aktuális a dolog csak addig amíg teljesen be nem lakom az új rendszert. De ezt megoldom az F12 gombbal. Alapértelmezés meg megy a biosból is. -
Doky586
félisten
-
Fehérsólyom
aktív tag
Diagnosztika miatt nálam ez a módszer nagyon bevált. Egyrészt azonnal látszik, ha technikailag értelmetlenül teker a processzor. Látod azt is, hogy milyen terhelésen fut a rendszer. A grafikonoknak köszönhetően pedig visszamenőleges adatod is van. Tapasztalataim szerint nagyon praktikus.
-
törölt tag
Igen, annak kell lennie.
Fuvaros: Gyorsan ránézve pár fórumposztra azt szokták írni az ilyen hibákra, hogy használd az Uninstall Utility-t, csökkentett módból futtatva, talán az segít.
Szerintem a Defender bőven elég, nem kell külön program. -
törölt tag
Pro rendszeren:
Indítsd el a gpedit.msc-t. Azon belül Számítógép konfigurációja/Windows beállításai/Parancsfájlok. Ott Leállítás, majd hozzáadás.
- Parancsfájl neve: C:\Windows\System32\cmd.exe
- Parancsfájl paraméterei: /C C:\abatfile\eleresi\utja.bat
Utána mented, kész. A gyors rendszerindítás legyen kikapcsolva, különben csak újraindításkor fut le.Home rendszeren:
Amit Armagedown írt. -
cigam
titán
Group Policy-ben van rá lehetőség.
Vagy amikor felcsatolod, ne pipáld be, hogy "Bejelentkezéskor újracsatlakozás"
-
30z.Samu
félisten
Ez egy nagyon jó kérdés volt.
Eddig sose néztem, előtte mindig felmentek gond nélkül az Update-ek a korábbi gépemen. Pro N-em van, ha ez jelent valamit. Ryzen 3 2200G van a gépben, a topikjában írta valaki hogy lehet hogy kéne egy iso amiben benne vannak a frissítések. Van frissebb iso valahol esetleg vagy ehhez a verzióhoz felejtsem el?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- PC Game Pass előfizetés
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Eladó karcmentes Apple iPhone 12 128GB / 12 hó jótállással
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470m - i5-3GEN I 8GB I 480GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest