- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- A hónapban debütálhat a Fairphone 6
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
"NV driver frissítéskor még ad ki hangot magából, újraindítás után már semmi. "
Te írtad, de minden hardverrel kapcsolatos dolognál 99% hogy driveres gond lesz (akár a régi beállításokkal, konfigurációval is ha mondjuk egy korábbi buildről történt a frissítés), főleg ha az előző builden működött és másnak a mostanival is jó.
Ugyanez van az ESS-el is a HIPS modul nem működik mert a driver nincs felkészítve még az újabb buildekhez. -
törölt tag
Azért mert nem jó a driver nem is kell vészmadárnak lenni, az csak a gyártón múlik...
Nálam egyetlen probléma volt: az ESS 8-at el kellett távolítani és újratelepíteni a frissítés után mert nem volt net wifi-n, de ez amúgy is "Known Issue".
Amúgy nV VGA, Realtek HD audio driver is működik, viszont a Mail és Időjárás app crashel... -
premete
veterán
Isoról telepítettem, semmi frissítés nem volt, most már a 8.1 alól írom, ennyi volt visszatenni a mentést.
Egyébként éppen fordítva van, frissítés esetén egy darabig megy a mobilnet, szűz telepítéskor el sem indul.
Nagyon nem értem, miafaxnak kellett ez a 10-es, mindenben xarabb, mint a 8.1 up1.
Nekem nagyon nem tűnik az a rendszer "működőképesnek", a 21. században, ahol internet kapcsolat nem megy. -
King Unique
titán
Nem tudom mért nem jó, de ez már egy-néhány build óta fennáll és azóta sem lett javítva... remélem RTM-ig kezdenek vele vmit, mert, ha így marad, akkor nálam kilőve az upgrade...
Meg persze, amit mi megkapunk tesztelni, az csak egy dolog, vannak (jóval) fejlettebb belső build verziók, de a jelenlegi bugok és a nyári megjelenés, valóban kicsit necces...de gondolom azért csak-csak összehozzák valahogy, ha más nem, akkor lesz belőle ősz.Vagy, ha előbb kiadják, akkor ősszel úgyis jön a nagy (javító) update pakk.
Arra leszek majd még kíváncsi, hogy ez a OneGet csomagkezelő féleség is hogyan fog működni, illetve maga a rendszer mennyire lesz fejlett és stabil. Mert ugye ott a baromi nagy ugrás a kernelben, de közben ugyanúgy megmaradtak a régi gyenge pontok (registry, szemetelés), amik általában felelősek egy Windows lassulásáért. És ahogy nézem, ugyanazon a gépen egy 7/8.1-hez képest a teljesítménye se annyival jobb, sőt.
-
pzstm
titán
HA kicsit visszaolvasol láthatod, hogy fast ring only lesz első körben, vagyis hivatalos ISO ebből nem lesz. Gatyába kicsit jobban bele van rázva, persze AMD GPU-val sokat fog fagyni.
Kérdéses, hogy mennyire fog jól menni a Te hardvereden, de én is kíváncsi vagyok....
(SP3-n nemigazán van baja MSFT alkalmazottak szerint)
-
westlake
félisten
Folyamatosan nyüszít. Ez is elég idegesítő.
#5075: Ez már megint egy másik történet. Nekem semmi hiba nem tünik fel a NOD32 működésében. Persze ez nem jelenti azt, hogy valóban tökéletesen működik. Sajnos az előbb említett 360TS P2P rendszere csinál hülyeségeket. Ráadásul beriaszt olyan file-okra, amiket semelyik másik AV nem ítél gyanúsnak. Ez egy idő után elég bosszntó tud lenni.
-
E.Kaufmann
veterán
Az a baj, hogy már készen vannak vele a Windows 7 óta, de valamivel el kell adni a javításokat/fejlesztéseket. Régen pl a DirectX is sok verziót megélt külön frissítésként, most meg az egyik fő újdonság. Elvileg lehetne simán Windows 7 SP3, Windows 7 for ARM meg Windows 7 Tablet UI eXperience update csomag, de marketing szempontból nem hangzik olyan jól.
worxland: Jaja, azért a win 8-ba sok optimalizálást és tároló alrendszer fejlesztést belepakoltak, de régen ennyi fejlesztéshez max azt írták, hogy SE vagy SP(X+1)
-
-FreaK-
veterán
Pont ugyan ezt tapasztaltam én is. Olyan hibákat produkál, hogy ha akarnék se tudnék olyat előidézni. Lefagy többször, magától újra indul stb. Ugyan ezen a hardveren egy W8.1 beton stabil.
(#4579) emvy: kétled, hogy ~3-4 hónappal megjelenés előtt látta volna a korábbi verziókat?
-
Erosen ketlem, hogy a tobbi OS-t lattad ebben a fazisban. Masreszt a hibak, amikrol ebben a topicban beszamoltal, kellemetlenek, de mind kifejezetten gyorsan fixalhatonak tunnek. Tehat ha tenyleg az OS hibaja, es nem az usere, akkor ezek kb. egynapos melonak tunnek darabonkent.
-
-
vlevi
nagyúr
"A korábbi winek hasonló stádiumú verzióiban ennyi, és ilyen komoly gondok nem voltak"
Azthiszem már néhányszor elmítettem, és biztos unják már sokan a Win7-el való összehasonlítást, de a WinXP után az első Win7 bétát, amikor felraktam azért, hogy pár napra kipróbáljam. Soha többé nem került vissza a gépemre az XP. Egy pixelbe nem tudtam belekötni a Win7-be.
A win8 egyszerűen nem teccett, de sajnos a 10-esre nagyon igaz, amiket írsz.Ja, igen. Régóta akartam kérdezni, de lesz rá egyszer valami esély, hogy a modernui appokat a win7 minialkalmazások helyett használjuk? Kitenni őket a dekstopra, vagy valami ilyesmi? Nem úgy értem, hogy minden nap elindítom azt a 6-8darabot, ami nekem kell, és kihúzgálom a desktopra, hanem úgy, mint a minialkalmazások, megjelenjenek? Vagy, máshogy kérdezve, úgy, mint a droidos widgetek?
időjárás, valutaváltó, google naptár, és egyéb apróságok. -
vlevi
nagyúr
Nekem most megy fel a 49.
Megmondom az őszintét, továbbra is ugyanaz a véleményem a 10-esről, mint volt korábban a nyócról. Nem tud meggyőzni, hogy ez nekem olywn nagyon kellene. Skydrive kliens az jó volt a 8.1-ben, de azt visszafejlesztették a hetes szintjére, szóval már az se. Modern appok között sem találtam még olyat, ami nélkül ne tudnék élni, vagy, ami fontos lenne, azt android alá sokkal jobban megcsinálták, droidos tabon sokkal jobban tudom használni. Majd, ha a dx12 beindul, és játék is lesz, ami támogatja, akkor lesz miért váltani.De azért nem adom fel, és nézegetem
-
netpeti98
addikt
Ugyan pontos infók nincsenek róla, de elképzelhetőnek tartom, hogy a későbbiekben lejjebb adhatnak a korlátozásokból. A közös áruházzal sokat fog javulni a helyzet. Persze ehhez az is kell, hogy a fejlesztők is kiaknázzák a lehetőségeket.
Persze nem vitatom a jelenlegi állapotban sajnos elég kevés olyan modern app van amit asztali gépen is beépülne a mindennapi használatba.
Remélhetőleg nem kapkodják el a kiadást és normálisan kidolgozzák a rendszert. -
Rasiel
senior tag
Megoldható. Én tiltottam teljes egészében, mert számomra felesleges, mivel manuálisan szoktam frissítgetni a rendszeren. Picit meglepődtem, hogy Win 10 TP-n nem lehet konfigurálni a WU beállításait.
Teljesen az alábbi módon lehet kikapcsolni:1. Feladatütemező
2. AVG PC TuneUp (XP óta ezt használom, persze, akkor még nem ez volt a program neve. ezzel végeztem el, de biztos vagyok benne, hogy a registry-ben is meg lehet oldani)
3. SzolgáltatásokHa kézire szeretnéd állítani, akkor az első két pont elvégzése után értelemszerűen a Szolgáltatások résznél a számodra megfelelő módon kell beállítani.
----------------------------------------------------------------
Egyébként magáról az OS-ről pár nap használat után összességében pozitív a véleményem. Természetesen még bugos. Pl., amikor teljesen kikapcsoltam az UAC-ot (ez alatt nem csak a Vezérlőpultban elérhető beállítást értem) eltűnt a Start Menüm.
Megfelelően bekonfigurálva teljesen jól használható, lassulásokat nem tapasztaltam, pedig csak egy régi HDD-re telepítettem fel.
-
tatararpad
őstag
Akkor valszeg várnod kell egy olyan buildre ahol ez megoldott. Vagy kikapcsolod az eszközillesztők automatikus telepítését és akkor hátha nem dobja fel mindig. TP-ben alapvetően az az egyik cél, hogy felfedezzék ezeket veszélyes elemeket, ezért is nem ajánlott szerintem fő rendszernek.
-
szabonagyur
félisten
Tudom, hogy nem arról híres azért is mondtam, hogy itt valami nagy változásra lesz szükség. Mondjuk erre már szükség lenne egy ideje, mivel ha azt nézem, hogy mondjuk az első generációs Intel HD is bőven elég filmezni, netezni és már ahhoz sincs Win8.1 hivatalosan akkor nem is csoda, hogy ott sem terjedt el.
Nekem ha mákom lesz majd valamelyik mostani Inspirion frissebb drivere jó lesz az én régi 2013. októberi gépemhez és akkor a 8.1 driver fog Win10 alatt duruzsolni.
-
szabonagyur
félisten
Hát én tesztelgetem most de az tuti, hogy éles rendszernek olyan laptopon ahol váltható VGA van (Intel+AMD) nem ajánlott használni. Írtam erről egy rövid blog bejegyzést amit frissítek, hogy milyen hibák vannak... Egyelőre úgy látom szép és jó ez az örökre kb egy Windows de ha az Intel nem fogja a drivereket kiadni a 2 éves cucchoz sem (az enyém még annyi sincs és már legacy) akkor itt bajok lesznek nagyon... Azt meg meg sem említem, hogy a notebook gyártók meg nem engedik a külső driver használatot sem, szóval még ha lenne frissebb sem lenne jó.
Appon jobb gomb Pin to start? Nekem berakja.
-
Tournament
aktív tag
Remélem valamit javítanak ezzeken a dolgokon is . Elég sok hibárol küldtem nekik már reportot . 2 nap és kiderül este mit alkotott MS a 10.0 kernellel . 10.0 kernelem pl: nálam koserül megy az usb míg a 9879 haveromnak ugyan az a pendrive R/W felével dolgozik . Nem lehet gép függő mert a 2 gép ugyan az hardware-be teljesen .
-
osztszoroz
aktív tag
nálam sok csodát művel,de mivel Ubuntu mellett használom,néha még szórakoztató is.Például ha bezárom a konzolt,azonnal újraindul.A Store-ból nem tudok semmit telepíteni.(nem mintha szükségem lenne rá
)Rákattintok a kiszemelt alkalmazásra,install,majd néhány perc múlva leáll a telepítés.
Napokig a PC Settings-be sem tudtam életet lehelni.Egy számomra érthetetlen parancssor életre keltette,amit a yt-on kukáztam és 8.1-es rendszer megoldásaként javasolták.Bevált.Újra van Pc Settings.
-
szabonagyur
félisten
Akkor így érthető, a kulcsot gondolom elfogadta mivel magjában még Win8ról van szó, illetve lehet a WMC kulcsok itt is használhatóak lesznek a jövőben is, csak ugyebár egy nemlétező rendszered van amit hogy is aktiválnál.
Ezért érdemes figyelni, hogy a későbbi frissíthetőségnél minden számít, még a watermark eltüntetése is.
-
mekker
őstag
Hát ha nyomsz egy restartot BIOSban, ott át lehet rakni integráltra húzogatás nélkül.
Vagy esetleg még driverben, meg a Win felbontásbeállításnál lehet ügyeskedni, hogy honnan adja a képet (talán).
[link]
Nekem kiad egy második virtuális monitort, ha a detectre megyek, szerintem itt lehet valamit variálni (Samsung TV+Nv kártya) Sajna egy HDMI kábelem van csak úgyhogy nem tudok próbálkozni, hogy mi működhet. -
-
mekker
őstag
Már a BIOS-ban is van olyan opció, hogy melyik vga-t használja elsődlegesen (az alap az, hogy a dedikált kártyát használja, kivéve ha olyan nincs becsatlakoztatva, mert akkor az integráltat). Tehát egyszerre csak az egyiket tudod használni. Ha két külön monitorra rákötnéd a két vga-t, akkor is csak az Nvidia, vagy az Intel adna képet.
Elvileg az AMD APU-kban az integráltat lehet használni crossfire-szerűen a dedikálttal, de ott is csak egy kábelről megy a jel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Futás, futópályák
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen notebookot vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Autós topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Google Pixel topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Macbook White 13" unibody
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD X 4060 8GB SPIRIT OF GAMER CLONE 3 Chieftec600W
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest