- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Pyttawrx #109040 üzenetére
Kivéve a Win2K3 Enterprise-t SP2-vel, mert az 32 GB-ig lát. Pedig x86-os a rendszer, de van benne natív 64 bites kiterjesztés is.
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Beni2360
félisten
válasz Pyttawrx #109040 üzenetére
Én is pár éve beleestem ebbe a hibába nem értettem miért lát a 4x1 GB ramból csak hármat. Órákig cserélgettem a ramokat aztán ott hagytam és a mai napig is úgy áll. A rendszer SSD-t kivettem és átraktam egy lapiba. Illene már összerakni és telepíteni valamit rá.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
arcitec
addikt
válasz Pyttawrx #109238 üzenetére
Igen persze meg lesz tartva, még az installált wint is, megy az SSD az új gépbe egy az egybe. Anno win 8 pro lett vásárolva Retail, dobozos. Sőt Office 2010 is meg lett véve. Majd jött a win10 , a win 8 pro retail dobozos tehát updgradelve lett win 10 pro-ra. Nyilván aktíválva lett ami digitális licensz fiókhoz van kötve.Azt most megnéztem és ki is írta.Remélem menni fog, csak azért érdeklődöm, hogy ne kelljen esetleg napokat tökölni és nem tudnám használni. No meg akkor már ismételten sem szeretném megvenni, akár mennyi is most.
[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
nagyúr
válasz Pyttawrx #109385 üzenetére
"-Töredezettségmentesítés letiltása (SSD-s épeknél mindig)"
Nem win10-ed van? Ha igen, mutasd már meg, hol kapcsolod ki, mert én tűvé tettem a beállításokat, nem találok ilyet. Optimalizálást igen, de annak semmi köze a töredezettségmentesítéshez.
(#109386) st3v3np3t3r st3v3np3t3r
"Opció nincs, de a feladatütemezőben benne van,ami minden rendszerindításkor lefut."
És a feladatütemezőben hogy kell kikapcsolni, hogy ellenőrizze minden induláskor a meghajtókat? És egyáltalán szabad ezt kikapcsolni?[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Pyttawrx #109391 üzenetére
Nem értettél meg. Nincs töredezettségmentesítés opció, mivel ssd-t nem kell töredezettségmentesíteni, az nem úgy íródik adatokkal mint a hdd, hogy hol ide, hol oda. Az amit te kikapcsolsz, az az optimalizálás ütemezése.
Jack Oneill:
"Az optimalizálás nem egyenlő a toredezettsegmentesitessel, csak más néven? Szerintem az egy és ugyanaz..."Nem, nem egyenlő. Hogy mit csinál pontosan az Optimalizálás funkció, azt majd leírják a guruk, de ssd-t nem kell, nem is lehet töredezettségmentesíteni.
Én is most tudtam meg Geth-től, hogy hiba miatt esetleg kiírhatja a win10 is az opciót, kérdés, hogy tudna-e az opció bármit is csinálni az ssd-vel.[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Pyttawrx #109385 üzenetére
Én ezekből semmit sem állítottam át. Kb 5 hónapja üzemel az ssd (860evo 500gb), napi 12-15 órát megy a gép. A hdsentinel 73 nap üzemidőt ír és 4,77tb az írás az ssd-n úgy, hogy csak ez van a gépben és erre töltöm le amiket nézek sorozatot, filmeket stb. Csak hasraütésre, de szerintem a ssd írásának minimum a felét a média teszi ki, nem beszélve a fotóim válogatásáról. Ilyen használat mellett is 26 év kellene kb, hogy a 300tbw-t elérjem. Azt gondolom ebből mindenki le tudja vonni a konzekvenciát, hogy szükséges-e bármit is állítgatni az ssd kapcsán. Ja és csak a hibrid alvást használom, ahol ugye az ssd-re ír ki alvás előtt és ébredéskor onnan olvas be. Szóval tényleg nincs "kímélve" az ssd. Szerintem felesleges ezzel ma már foglalkozni.
[ Szerkesztve ]
-
-
Armagedown
őstag
válasz Pyttawrx #109730 üzenetére
Akkor hogy is van az a mítosz, amit itt sokan terjesztenek, hogy jobb és gyorsabb régi gépeken is, mint a Windows 7, nyilván úgy is van, ha jó a bolygók eggyüttállása
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
nobiand
aktív tag
válasz Pyttawrx #109733 üzenetére
Köszönöm!
És neked is King Unique!
Holnap nekiesek. -
-
nagyúr
válasz Pyttawrx #109755 üzenetére
"legalábbis a MS mindre azt mondja, hogy illegális"
És hol mondja ezt? Az EULA-ban, amit ő tart be legkevésbé? És mindre? Mindre egészen biztosan nem, pl. a régi gépekről leválasztott kulcs még csak nem is szürke, hanem hófehér, mint a néger talpa. Pedig olcsó.
Nem jogászkodni kell, hanem megfigyelni mit tesz, jelen esetben mit nem tesz a ms az állítólag "érdekeit sértő" kérdésekben, és rögtön felsejlik, mi a valószínűsíthető érdeke.[ Szerkesztve ]
-
-
nagyúr
válasz Pyttawrx #109763 üzenetére
"A leválasztott kulcs, ha másik gépen használod, már illegális, ezen nincs mit tovább beszélni."
Én is azt hittem, hogy már nincs mit róla beszélni, hiszen annyiszor kitárgyaltuk, de úgy látszik, mégis van, mert abszolút nem jól tudod.
Szerk.: Ja, látom Lauda is linkelte a lényeget.
(#109764) twofatcat
Igen, körülbelül ennyi, amit linkelni szoktatok. Ez áll szemben sokezer felhasználó pozitív tapasztalatával. Na, ha valami, akkor ez az önigazolás.[ Szerkesztve ]
-
bon
őstag
válasz Pyttawrx #109866 üzenetére
Miért kellene net nélkül telepítenie? Ez szerintem hülyeség. Amúgy bedugja a netet és pár percen belül már tölti is a frissítéseket. Letiltani meg nem szabad. Drivert kézzel telepíteni meg ettől függetlenül lehet.
A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, RTX4070 Super, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P
-
King Unique
titán
válasz Pyttawrx #109868 üzenetére
Csak a Home kiadásnál van az, hogy aktív internetkapcsolatnál a telepítésnél csak a Microsoft-fiók létrehozását ajánlja fel a telepítő. Pro és felette simán létrehozható ilyenkor offline fiók is.
A drivertelepítés meg hardverfüggő is, hogy melyiknél célszerűbb inkább manuálisan felrakni a gyártó weboldaláról letöltötteket, vagy a Windows Update-re bízni, ami alapértelmezetten automatikusan letölti és telepíti a megfelelőt. De amúgy igen, ha a kérdező célja eleve az előbbi volt, akkor arra egy megoldás offline módban manuálisan telepíteni a drivereket. -
King Unique
titán
válasz Pyttawrx #109871 üzenetére
Igen, de mint írtam hardverfüggő lehet, hogy melyik gépnél, alaplapnál van erre szükség. A nemrég laptopra telepített 1909-nél a WU-ra bíztam az egyéb frissítések mellett a drivereket letöltését és telepítését is, nem volt gond. Plusz másrészről kényelmes volt, hogy nem nekem kellett összevadászni a drivereket, hanem elintézte a Windows. A fórumtag meg akkor felrakja offline, ha annyira akarja, vagy esetében az javasolt, ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
Dumi86
senior tag
válasz Pyttawrx #109871 üzenetére
Nem akarok beleszólni de én is az offline telepítésre és a gyártói driverekre esküszök Még egyszer se telepítettem online(pedig jópár újratelepítést csináltam már). Win10 kompatibilis gépeknél amúgy is van a gyártónál driver,ha meg nem Win10 kompatibilis a gép akkor esetleg lehet ráhagyni a windowsra hogy keres automatikusan.
Mobil: Samsung Galaxy A41 DS (2020) Android 12.0 PC: Asus K31AN , Samsung 8GB DDR3L Ram , Crucial BX500 480GB SSD , Gigabyte 720 GT 1Gb , Windows 10 Home 21H2 (19044.2075) OEM , Vivaldi 5.3.2679.61 , Eset Nod32 Antivirus 15.2.11.0
-
King Unique
titán
válasz Pyttawrx #109873 üzenetére
Ha fent van a gyártó weboldalán minden driver, akkor nem ügy, de ha úgy kell összevadászni innen-onnan, akkor macerás. Ha minden klappol, akkor meg alapértelmezetten elintézni a WU, az a legegyszerűbb. A beépített, szabványos lemezvezérlő nem feltétlen gond, sőt van hogy többeknél a külön felrakott chipset driver okoz gondot és pl. SSD-knél nem megy a TRIM.
-
Marci112233
őstag
válasz Pyttawrx #109883 üzenetére
Jó párszor húztam már újra a gépeimet és mint írtam sose kötöttem le semmit. Igaz minden telepítés ellőtt megnézem pontosan mekkora a foglalt és szabad hely, hogy még véletlen sem keverjem össze mással. (Ugye 120GB-os SSD-m van, de van két 500GB-os HDD is a gépben. Egyiken van egy kerek 100GB-os partíció, a másikon meg egy 130GB-os. Azért mert Win7 időszakban mindkettőn volt rendszer, és annak voltak leválasztva.)
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
-
Doky586
nagyúr
válasz Pyttawrx #109966 üzenetére
Azok ősrégiek már szerintem. Inkább innen: [link]
Ha x64 procis gépeken akarod futtatni akkor az x64 verziót töltsd le, függetlenül attól milyen ost akarsz klónozni vele..x86-32 iso csak a nagyon régi 15 éves gépekhez kell, de azt meg PE3 módban kellett volna generálniuk, (mert PE10 nem fut rajtuk) így azokhoz magadnak kell legenerálni az iso-t.
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- NOD32 / Internet Security / ESET termékek hivatalos forgalmazója
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest