- iPhone topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Tsebacsi #40176 üzenetére
"Vigyázz, párunknak így veszett el a Rendszergazdai joga, amit utána csak csökkentett móddal és kis szórakozással lehet visszaszerezni"
Lusta vagyok 40k HSZ-ből visszakeresni
, akkor is odavész a rendszergazdai jog, ha limitált fiókba történik az autom. belépés, és van mellette egy jelszavas adminfiók?
-
karlkani
aktív tag
válasz
Tsebacsi #40176 üzenetére
Mielőtt leokézza az ember, meg kell nézni, hogy mi szerepel a felhasználónév mellett, a csoportnál. Eredetileg Homeusers, Administrators van a fióknál (legalábbis itt az volt), ha valami oknál fogva eltűnik az Administrators, és csak a HomeUsers marad, akkor van baj. Nálam többet ilyen nem lesz, az biztos. Azóta figyelek, hogy kizárólag Administrators legyen ott, az a biztos...
-
daimonion
senior tag
válasz
Tsebacsi #39824 üzenetére
hanem megáll a loginnál név vagy jelszóhibára hivatkozva és akkor be kell gépelnem a jelszavam, csak így enged tovább. Szóval semmit sem értem el ezzel a netplwiz-es mutatvánnyal, sőt
Ez az eset olyankor fordult elő Nálam amikor kíváncsiságból NEM az emailcímemet írtam be felhasználónevemnek. hanem egyszerüen csak egy nevet írtam felhasználónévnek.
Ha meg az emailcímemmel és az ahhoz tartozó jelszóval tettem mindezt automatikusan bejelentkezett.. -
karlkani
aktív tag
válasz
Tsebacsi #39823 üzenetére
Én jártam azon a részen, de semmit nem állítottam. Előtte HomeUser, Administrator volt, majd a tulajdonság menübe beléptem, ott a csoporttagságba. Semmin nem változtattam, csak leokéztam (hiba volt, a mégsére kellett volna nyomni). Ekkor a Felhasználói fiókok menüben már csak a HomeUsers szerepelt, furcsállottam is, de azzal a lendülettel nyomtam egy okét.
Én ez alapján csináltam.
-
pushalias
addikt
válasz
Tsebacsi #39824 üzenetére
Ha MS ID user, akkor törölni kell, utána legyalulni a user profit, majd egyszerűen újra felvinni és megadni neki az admin jogokat. Hátránya, hogy file jogosultsági problémákat okozhaz, amik persze tulajdonba vétellel és egyéb jogosultság beállításokkal elháríthatók. Illetve egyes desktop programok elővarázslásával is lehetnek problémák.
-
válasz
Tsebacsi #39823 üzenetére
Viszont a bejelentkezés most bugos lett abból a szempontból, hogy köszönt a gép, de továbbra sem lép be, hanem megáll a loginnál név vagy jelszóhibára hivatkozva és akkor be kell gépelnem a jelszavam, csak így enged tovább. Szóval semmit sem értem el ezzel a netplwiz-es mutatvánnyal, sőt
-
pushalias
addikt
válasz
Tsebacsi #39817 üzenetére
Értem én, csak a "tuti elkattintás" elég nehéz itt. Tehát ha valóban nem vagy olyan fajta (a júzerek többsége bizony olyan), akkor valószínűsíthető a bug.
Mert ugye itt erősen adja magát a szitu:
és idáig kelle elkeveredni, hogy vendégnek tedd meg a useredet. Ráadásul el kell karrintani az Egyébről, és vissza, csak utána lehet váltani, addig a lista le sem gördül:
Szal érdekes.
A hiba meg valóban jól jön ilyenkor, de szerintem megengedhetetlen lenne. Mi az már, hogy vendég fiókkal úgy veszed át az uralmat a pécé felett, ahogy nem szégyelled?
Eleve, mi az, hogy a vendég csoport nincs default letiltva.
-
pushalias
addikt
válasz
Tsebacsi #39778 üzenetére
Itt az a baj, hogy a netplwiz segítségével "véletlenül" nem lehet vendégfiókot csinálni a sajátodból. Nem zárom ki a lehetőségét, hogy ez valami extrém bug, de finoman nem tartom valószínűnek.
Ne vedd személyesnek, de ha annyiszor kaptam volna egy ezrest, amikor egy júzer ártatlan arccal közölte, hogy ő nem csinált semmit, a hiba csak úgy magától lett, el tudnék belőle lenni egy darabig. A vicces az, hogy akárcsak ebben az esetben, a végeredmény véletlen kattintgatásokkal való előidézésének valószínűsége sokszor erősen tartott a nullához.
A vendég fióknak pedig éppen az a lényege, hogy semmi fontoshoz nem fér hozzá, és előléptetni sem tudja magát, tehát róka fogta csuka van.
Illetve lenne, ha nem lenne a (#39795) Tsebacsi, ami egy ordas nagy biztonsági rés.
-
-
bepken
veterán
válasz
Tsebacsi #39792 üzenetére
a fent írtakat próbáltad? konkrétan a safe mode-ra lennék kíváncsi. azt írta a Kolléga, hogy shift+F8 kombóval elővarázsolható.
ha ez sikerül, akkor az imént linkelt leírás alapján aktiválni tudod az "alap" rendszergazda fiókot, akkor pedig helyreáll a rend. elviekben működhet, kérdés, vajon gyakorlatban fog e... -
-
bepken
veterán
válasz
Tsebacsi #39778 üzenetére
nem lehet, hogy csak létrehozott egy vendég fiókot (lemásolta) ....mondjuk nekem ez már így kapásból elég bizarr
(meg nem is nagyon értem, mit akartál külső programmal ehhez a feladathoz)
de a lényeg az, hogy ettől függetlenül az eddigi azonosítókkal be kell engedjen rendszergazdaként! szerintem legelőször ezt próbáld meg (ha még nem tetted)
-
-
-
xxSanchez
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Energiaital topic
- Vicces képek
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Apple Macbook Pro 14" (2024) - M4 - 16GB/512GB (mw2u3sl/a) Asztrofekete - Garancia - 18 Ciklus
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest