Hirdetés
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
Új hozzászólás Aktív témák
-
jolti05
őstag
Igen, mert többször elkezdtem ezzel-azzal. Arra emléxem, hogy Necromancerrel 2X nem sikerült megölnöm a nagyfőnököt
Paladinnal vittem full végig az egészet, meg egyéb kezdetlegességeim is voltak. Rengeteget néztem, ahogyan haver játszik 
Diablo 1gyel meg féltem játszani. Haverom -ugyanaz- nálam elvitte a...kb 16-17. szintre, és ott már Ő is fosott vele játszani
Mien ''kicsik'' voltunk még akkor 
Off, mint ahogy most?
-
Trak
addikt
Egyszer majd biztos jön... Egyszeri végigjátszás már fanná tesz?

2010 után jelenik meg, biztos ugyanolyan gépigénye lesz, mint a 2000-ben megjelent második résznek
Amúgy meg a Diablo 1 volt a legjobb, annak még megvolt a hősi, kicsit RPG-s hangulata.
Ja, és ha offolsz, akkor írd offba. -
Vistaboy
veterán
Szerintem igen ha nem támogatja. Másrészről viszont ez az egész a driver-eken is múlik. Lehet hogy egy újabb driver-ben kiköszörülik ezt a csorbát. De azokban a játékokban amikben már benne van a wide-support, semmi bajod nem lesz. Gondolom, hogy nem a Diablo II miatt kell a 8800?

-
Vistaboy
veterán
De, kompatibilis, csak a ''Flat Panel Scaling'' nem működik, azaz pl. 4:3-as felbontású játékot nem tudsz 4:3-as képarányban használni. De ez nem akkora baj, az újabb játékokban már natívan lesz Wide-támogatás.
Mod: most olvasok vissza, és ha Windows alatt is olyan, akkor gáz...
[Szerkesztve] -
Kiruu
csendes tag
válasz
Laca19 (a)
üzenetére
Ezek szerint egy 8800GTS nem kompatibilis egy sam226bw monitorral?

Vagy rosszul értelmezem????
Ugyanis tervezem egy 8800GTS és efy sam226bw vételét is -
Poiro7
senior tag
Mi az a DMT és milyen állapotban kell lennie?
-
Pí
csendes tag
Egyébként ezeket a cuccokat simán megéri használtan venni. Én mikor valamit fejlesztek akkor azt el passzolom így már építettem egy ''kisebb'' gépet is és vinyo kivételével nagyon jól bírják a strapát. Simán van 8 éves cumó ami kifogás talanúl működik. Monitoral is el tudom képzelni hogy így megy. Főleg ha esetleg még van rá némi gari is

-
jolti05
őstag
válasz
Komplikato
üzenetére
Úgy érted, hogy használtan? De, elképzelhető, még nem volt időm körülnézni.
Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy használtan sokkal inkább megéri monitort venni, mert ha nem volt vele gondja a tulajnak, rgo nem pixelhibás, stb, akkor neked sem lesz. Mit gondolsz?
Majd körbenézek, kösszentyű a tippet
-
tomiee85
senior tag
válasz
Komplikato
üzenetére
MW221U???
Jó arról a véleményed? -
acura
tag
Jah és még valami a 226bw-ről:
A talpa használhatatlan!!!
Egyszerűen semmit sem tudsz rajta állítani, úgyhogy komolyan gondolkodom egy Ergotron talp beszerzésén. Nem tud valaki ajánlani egy jót, ami el is bírja ezt a 22es wide-ot?
A pivot funkció nagyon kellene.
köszi -
acura
tag
CS
Én is samsung 226bw-t vettem, a héten, és az enyém is olyan mint a tied. Nincs rajta betű jelölés, de egyébként ''C''.
Aznap mikor vettem, kb. 6 boltba mentem el megnézni, és mindenhol kibontattam 1et, hogy hátha találok egy ''S''-eset. Hát s-es sehol sem volt, szerintem már nem is lessz. Több helyen láttam az ''A''-sat, de amikor belefutottam egy ''C''-sbe, akkor nagyon meglepődtem. Gyorsan el is szaladtam egy haverhoz a közelben, hogy ránézzünk a neten, hogy mi is az a ''C'' paneles. Hát ez egészen konkrétan egy CMO panel (CMO M220Z1), amiről nem tudtam meg sokkal többet. Fórumokon úgy láttam, hogy sokaknak tetszett, és sokaknak nem, pont mint az AUO. Bár olvastam olyat is, hogy az auo-s túl gyengécske lett, ezért kellet egy harmadik panel-beszállító is a samunak. De úgytünik, hogy túl nagy mizzéria lett ebből az AvsS panel ügyből, és az összes frissen kikerülő 226bw-ről eltüntették azt a bizonyos jelzést.
Persze ha meg akarsz győződni a panelod származásáról, akkor azt a szervízmenüből teheted meg, amit így érsz el:
To access ”Service Menu”
1. Adjust the brightness and contrast to 0
2. Press “Menu” (first button from left)
3. Press “Source” (second button from right) for 5 seconds.
( a szervíz menüben nagyon vigyázz, semmit se állíts el, inkább csak nézd meg, hogy milyen paneled van.)
Ez a 3 lehet:
- AM LCD220M1 - panel from SAMSUNG (sticker “S”)
- AU M220EW01 - panel from AU OPTRONICS (sticker “A”)
- CMO M220Z1 - panel from CHI MEI OPTOELECTRONICS (sticker “C”)
Én egyébként 99%ig elégedett vagyok a moncsival, egyedül a feketénél való bevilágítás zavar kicsit, az viszont csak felül van, de filmeknél pont rossz helyen. Mondjuk nem vészes, de ez a TN panel átka. Szóval jó moncsi ez, csak szerintem picit drága, kb.75000 HUF reállisabb lenne.
[Szerkesztve] -
csutkaa
senior tag
Hali!
szerintetek melyik legyen: Asus 22'' MW221U Wide 78,184 Ft
Samsung 215TW 21,3'' Wide 119,316 Ft
előre is köxi!!
[Szerkesztve] -
Trak
addikt
LG Magyarország néven, de hogy az most milyen formában van jelen, disztribúcióként, vagy máshogy, az mindegy.
Szerinted veszteség nekik néhány pixelhibás monitor? Ki tudja, hogy nincs-e beépítve az árba? (megjegyzés: be van
)
De nem is olyan sok az a veszteség, mint ahogy gondolná az ember, mert ezek ugye nem használhatatlan selejtek, pl. ahol dolgozom, ott jelenleg több, mint 200 db pixelhibás monitoron dolgoznak az emberek. Mindenre van megoldás, irodai munkára tökéletesen alkalmasak.
#354 vittuka:
#357 wwhy: miért nem adod el gyorsan itt a fórumon az apróhirdetéseknél, vagy aproneten. Mondjuk akár várhatsz is 1 hónapot, mennek fel az árak, majd eladod később
#374 Laca19 (a): én ezért adtam el a 8800GTS-emet megvétel után kb. 2 héttel.
HUBasszus mennyi hozzászólás lett itt délután óta... -
maszat
senior tag
-
Lackó86
tag
Háát igazatok van hogy meg kell előtte nézni.
aki 226Bw t vett az lehet tudni mennyiért adták és hol? + mennyi garit adnak rá mindegy melyikrre mindre 3 év?... :S néztem a 206BW és 226Bw samsung moncsi között ''csak'' 2 col van. ér ez 25 ezret?:S nem nagyon... meg ugyan akkora a felbontása...szval csak szét van húzva akép nem?..
nah és egyszerűen az a A és S nem írja rá?...hmmmm kis huncutok! -
Poiro7
senior tag
Újabb fejlemény ha Analóg üzemben átállítom 1440x900-ra akkor DVI-ben is úgy működik.
Ám amint bármilyen felbontásra átállok vissza áll 1280*1024-re.
-
Poiro7
senior tag
Ja es csak DVI-vel Analog üzemben tökéletesen működik.

-
Poiro7
senior tag
Vettem egy Samsung SyncMaster 940BW-t.
Találkozott már valamelyikőtök olyan problémával hogy a WinXP szerint a felbontás
1440x900 a monitor szerint csak 1280x1024, és valóban ez utóbbi az igaz mert homályos elmosódott a szöveg. A játék alatt is ugyan ez a helyzet.
A videokártya egy Geforce 8800 GTS.
[Szerkesztve] -
jolti05
őstag
Sziasztok.
Sajnos vizsgaidőszak miatt nem tudom végigolvasni a fórumtémát, úgyhogy ha olyat kérdeznék, ami már elhangzott, vagy ilyesmi, légyszi nézzéek el nekem. Köcce
Nézegettem itt a moncsikat:
http://www.widescreengamingforum.com/wiki/index.php/Master_Monitors_List
...és felmerült bennem 2 kérdés. Legyen inkább 3
1. Mi az a Typ Resp? [Tipical Respect?
]
2. HDCP?
3. Mi a különbség a DVI és a VGA kimenetes moncsik között? Nagyon gáz az, hogy amit én kinéztem, nem rendelkezik DVI-kimenettel?
Konkrétan a Fujitsu Siemens L22-1W-ről van szó. Van nekik egy 2W-s modeljük is, de még sajnos nem sikerült utána járnom, hogy mikülönbség van a kettő között.
Jó ez a monitor? Auchan újságban láttam meg ma, és 65-ért megtetszett. 22'' az már nem kicsi.
Köszönet
-
wwhy
veterán
-
wwhy
veterán
Ajándékba adok a moncsihoz egy 512 DDR2-es 667-es RAM-ot is
/az előzőket nem engedtemár MOD-olni /
[Szerkesztve] -
wwhy
veterán
Nem érdekel vkit egy 10 napos LG206WTQ-WF? dobozában, mindennel, kisker garival; közben megjött külső földről rokon által ''meglepetésnek'' szánt (az is lett
) 226WTQ-WF, és most itt állok 2 monitorral 
[Szerkesztve] -
-szabi-
addikt
Nem kell mindenkivel foglalkozni. Csak velem!

Egyébként ha a többieknek sikerül ezt megoldani akkor kicsit LG is iparkodhatna.
Mégiscsak az egyik legnagyobb gyártó.
Ez nekem új, pixelgarit az LG magyarország vállal?
(Egyébként úgy tudtam, csak LG disztribució van itthon)
Ha a gyártó nem, csak az LG magyarország vállalja akkor azok a monitorok amiket kicserélnek mert a szigorúbb itthoni pixelgari szerint cserélik, de ezek szerint a gyártónak nem küldhetik vissza, mert ezt nem a gyártó vállalja, csak az LG magyarország.
Ezek a monitorok ilyenkor csak veszteség a cégnek.
Ez elég furcsa.
Te vagy közelebb a tűzhöz nem én, de biztos vagy benne, hogy ez nem gyártó garancia?
A magyar cégekre sokminden jellemző csak ez nem.
Egyébként amennyire LG montirokat lehet hivatalos uton szerezni az alapján ilyen érzése van az embernek.
De mint mondtam ez nem jelenti azt, hogy gondom lenne az LG-vel, mint fentebb irtam szerintem az egyik legjobb.
Viszont szeretném hansúlyozni, szerintem!
Lackó86! Mielött bármilyen monitort is választasz, mindenképp azt ajánlom, hogy nézd meg élőben, nem vagyunk egyformák ami nekem tetszik az nem biztos, hogy másnak is tetszik.
Ilyen szemponból a monitor elég szubjektiv dolog, nem én fogom nézni amit megveszel hanem te. Neked kell hogy tetszen.
Üdv
szabi -
Pí
csendes tag
Szerintem 226BW vedd én is azt választottam egyébként nagyonjó teszt van róla az oldalon.
Panelt külön kérni anyira nem leghet hogy az legendás sött én most megvétel után sem tudom kideríteni mi van benne (elméletileg felkéne tüntetni hátulján de nincs)
S- SAMSUNG salyát panelja
A-AUO panel állítólag csak bevilágításban van kül
AUO panelelire jellemző X bevilágítás. SAMSUNG heterogénebb de szerintem ha nem dolgozol monitorok között hogy rá áljon a szemed és nem egy színű képernyőt akarsz mindig bámulni nincs jelentősége.
A semsung nevét adja hozzá az pedig csak jelent valamit.
Azért is tetszettek ezek a monitorok mert ezeknek nincs olyan irodai hangulatuk elegáns és illik a szobába... -
Lackó86
tag
mi az a TN paneles? az LG-k nek a panele és ezek jobbak miben?
a samsung A és S paneles? hogyan lehetne S panelest kérni és végülis mi a különbség e három panel között? -
Lackó86
tag
hellósztok én csak most kapcsolódok be a beszélgetésbe!
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy milyet is ajánl a nagyközösség?
20-22'' környékén szeretnék moncsit.
Samsung - 206BW 52280 Ft 62736 Ft
Samsung - 226BW 74140 Ft 88968 Ft
nah ezeket vettem alapul. majdnem minden megegyezik csak az átmérőjük és az árum nem egyforma.
nem is oly régen hallottam valkitől h nem egyforma a lapka és az S lapkás a jó de lutri h ki milyet kap..meg hasonlók csak én nem értek még hozzá annyira h ezeket felmérjem.
szval várom mindenki tapasztalatát! véleményét! előre is köszi! -
Trak
addikt
Egy gyártó sem tud mindenkivel foglalkozni, senkinek sincs akkora kapacitása. Nálunk aránylag jól működik a beszerzés, a nagyobb, vagy speciálisabb monitorok beszerzésével vannak problémák, de nem csak az ország kicsinysége miatt, általában ezek más országokban is nehezen beszerezhetőek (az mondjuk megint egy másik történet, hogy miért, amikor ezekre egyre nagyobb a kereslet...). És mivel mindíg csak az ír a fórumokba, akinek problémája van a beszerzéssel, ezért nem látható, hogy alapvetően nincs akkora probléma mint írod. Tehát szerintem azért túlzás a ''nem érdekelnek a felhasználók érzés''

Nem teljesen igaz amit szólsz: a monitorokhoz EU-s garjegy van, tehát a garit itthon is tudod érvényesíteni. A pixelgarit azért nem, mert az speciálisan az LG Magyarország vállalja, tehát ez egy plusz, amit mi kapunk. -
Khaal
őstag
Nem tudom engem nem zavart a dvd-k minősége, mondjuk én 1,5-2 méterről szoktam filmet nézni legalább. Meg az én monitoromban P-MVA panel van, lehet ez is belejátszik a dologba. Szerintem itt nem annyira a felbontás számít, hanem inkább a méret, meg az se mindegy milyen lejátszóprogramot használsz.
-
Pí
csendes tag
Köszi szabi én is erre gondoltam de mindig jó amikor valaki megerősít benne.

Ha nem jutsz L.G. hez Del hez ez nagyon király monitor és szép is
De valami amit tesztben tuti nem olvashatok róla!!!!
Az álapot jelző az a kis kék fény ojyan jól világít hogy csak na. Abban a szobában alszom ahol a monitor is van és lekapcsolt vilanynál szépen bevilágítja az elötte lévő teret (ez nem vicc ha valakit zavar este a fény ez már lehet hogy nem tetszene neki , engem nem zavar!) -
Pí
csendes tag
Ja hogy Ja nem úgy látszik anyira rákatantam a panelra hogy amikor írtad azt hittem hogy nemkem szól nem a többieknek na mindegy .
Végülis szép képe van meg minden éles tíszta.
De viszont érdekes hogy ha DVD-t nézek rajta annak nem a leg kielégítöbb a minősége!
Olyan homályos zajszerű maszat üli meg a képet és pl a betűk és egyébb finom dolgok kicsit trén jelenek meg , néha az arcokat is túl pixelesnek vélné az ember ez szerintetek miért van?
1680x1050 felbontáson fut lehet hogy az a baj ? Vagy csak az tünik fel hogy ekkor a monitor már kihozza a hibákat? Nem hiszem azért a DVD minőségtől többet várnék.
Szerintem valamit nem állítotam be valahol
-
-szabi-
addikt
Nem lennék meglepve, ha igazad lenne.
Néha úgy érzem az LG-t kicsit sem érdekli az a pár magyar user akiket érdekelne a monitoruk.
Csak ezek után furcsállom, azt a hozzáállást, ha az ember mindenáron tölük akar monitort mert ugye márkahű vásárló igy beszerzi mindenféle külföldről behozó cégektől.
Ha valami gondja lenne vele és keresi az itthoni LG szervizt mert márkahű vásárló akkor elküldik mert nem magyarországi LG-től van a monitor.
Ugyanez a pixelgondra is vonatkozik amit elöző oldalon irtál.
Kicsit többet is foglalkozhatnának az ilyen kis országokkal mint mi.
Mert egyébként mint panelgyártót nagyon jónak tartom az LG-t.
Saját vélemény, de TN panelben nekem jobban bejönnek a megoldásik mint a többieké.
Homogénebb a kép, precizebb az overdrive [mondjuk a WTQ monitorról érdekeseket olvasni] kevésbé zavaró (szinte észrevehetetlen) a háttérvilágítás.
Ez mellé meg párosul a fenn említett nem érdekelnek a felhasználók érzés.
Üdv
szabi -
Trak
addikt
Igen, AUO gyártmány, konkrétan ez: AUO M240UW01
Olvasgattam angol fórumokat, volt 1-2 tulajdonos, nagyrészt jó tapasztalatok voltak. Majd kiderül, ha megjött.
Az ára így alakul az biztos, ha a szokásos kisker árrésekkel számolok. Én csak attól félek, hogy a szokásos LG elérhetőség miatt nem lehet majd kapni a monitort
Jött most pár darab, aztán egy darabig ennyi... remélem nem lesz igazam.
Szerk.:
''Valamit csak tudnak, ha az 5 legnagyobb panelgyártó közé tartoznak''
A mennyiség nem egyenlő a minőséggel
De sajnos a nagyok is sok panelt vesznek tőlük... van sok amivel nincs probléma, de némelyik azért kifogásolható.
[Szerkesztve] -
Pí
csendes tag
Mármint SAMSUNG 226BW igen biztos (legalábbis remélem
)
Egyébként a menüben mindent megnéztem és tuti én gyökérkedek el valamit de semmi ilyen jellegű infó nincs benne csak felbontás frissítés...
De már az fura hogy nincs a hátulján feltüntetve nem?
A második képnél nagyon érdekes még az állapot jelző homályos szellemképes izéje is. Az a kép szerintem használhatatlan ilyen célra sőtt minden célra.
[Szerkesztve] -
-szabi-
addikt
Hy
Az első képen ahol a fekete jónak látszik egy teljesen sötét szobában van, nem szürödik máshonnan fény, igy itt az exp idő biztos hosszú.
Második képen ahol a bwevilágítás rosszul néz ki, beszürödik egy kis fény valamilyen ablakon keresztül, vagyis több fény kevesebb exp idő.
Mégis ez a kép a rosszabb.
Persze való igaz ezen kivül semmi infóm sincs a készítés körülményeiről, szóval ezért is lenne jobb több képet is látni.
Az, hogy nem vagyok valami jó véleménnyel a CMO panelekről nem jelenti azt, hogy nem lehetnek jók.
Valamit csak tudnak, ha az 5 legnagyobb panelgyártó közé tartoznak.
Nem értem miért nem jön elő nálad a gyári menü?
Biztos ilyen monitorod van!?

Üdv
szabi -
Pí
csendes tag
Hell!
-szabi- Szerintem a második kápen túl hosszú exp.et használtak ilyen hosszú exp. el még a tejutat is lehetne látni egy tiiszt éjsakán
(ez nem tuti csak megérzés az automata digitális gépek sötétebb helyekel nem nagyon tudnak mit kezdeni így vanak bennük kompenzációs mech.ek amik produkálhaznak érdekes dolgokat...)
Nekem egyébként menüből sem elérhető az infó a panelről ! Ott kéne lennie ? Ez nekem nagyon gyanus hogy a hátulján és menüben is csak a nagy semmi van a panelröl... .
Ha valaki tud valamit légysz írjon mert ha olyan akkor még legyek benne legalább a 3 napban!
(Ha egy komoly cég nevét adja egy termékhez miért tesz bele gagyit?...
)
[Szerkesztve] -
-szabi-
addikt
Hy
Azt már nekem is feltünt, hogy az LG L245WP moncsi MVA paneles ha jól sejtem AUO gyártmány. Igy gondolom várható az AUO panelelire jellemző X bevilágítás.
Kiváncsi leszek vajon tényleg igy alakul az ára?
Mert ennyiért nem igazán kapni HDMI monitort azok mind 200e felett vannak.
Mindenki mástól vesz panelt ez igaz! (persze nem mindig
)
A gondom az, más monitorknál többnyire tiszta, hogy melyik panelgyártó cucca van benne, addig erről infót fellelni lehetetlen. Csak találgatásokat.
Mivel a PRAD és a behaver elég jókat irt róla gyanús, hogy nem CMO panel van benne.
Habár most van két fórumtárs akinek ilyen moncsija van.
goreny_, Red@Arc gratula az új monitorhoz.
Végre valakik első kézből irnak irhatnak erről a monitorról.
Esetleg tudnátok pár képet csinálni róla?
Gyári menüből nem lehet kiolvasni a panel gyártót?
''to enable the factory menu hold + and menu while turning the monitor on. Open the menu and scroll down to factory reset, and the factory under that menu''
Itt [link] és itt [link] van egy kis leirás a monitorról van kép a feketéről, szerintem ez nem rossz.
Láttam már jobbat és rosszabbat is.
Majd aztán találtam ezt [link] és ezt [link].
Esetleg valamelyiktek tudna képet prezentálni a feketéről is?
Mivel a két kép eléggé eltérő, lehet a két különböző verzió!?
Érdekes egymásnak ellentmondó dolgokat irnak melyik REV a jobb.
Mindössze egy emberke panaszkodik ghosting miatt, persze lehet neki ''hardcore gamer'' szeme van.
Üdv
szabi
[Szerkesztve] -
Red@Arc
tag
Ma vettem egy Dell E228WFP-t a Senorgnál 76-ért.10-kor telefonon megrendeltem, 12-kor már az enyém volt. A választásom azért esett rá, mert egész jó teszteket olvastam róla (pl. PRAD), illetve a külföldi fórumozók nagytöbbsége is elégedetten nyilatkozott róla. Sokáig a 226bw volt a favorit, de a lutri panel miatt lemondtam róla. A Dell ára pedig elég meggyőző. Tipikusan átlagos felhasználó vagyok: netezem, szövegszerkesztek, filmet nézek és néha-néha játszom. Ebből a megfontolásból csak TN-panelesben gondolkodtam.
Este gyorsan összeraktam és már használhattam is, drivert a mellékelt CD-ről nem is telepítettem, mert a kártyám (7900GS 256 MB) támogatja a natív felbontást. Első tapasztalataim nagyon jók: pixelhibamentes, letisztult tiszta dizájn, szép képek (jó, tudom ez nagyon is szubjektív), minimális bevilágítás alul-felül. Persze a gyári beállítások egy kissé vadak voltak, de gyorsan húztam (vissza) rajta minden teljesség nélkül. A hatalmas felület szuper, több alkalmazást (böngésző, TV, Sidebar) egyszerre futtathatok különösebb engedmény nélkül. Filmezéskor a gyári DVD-k nagyon szépek, olyan részletek is előjöttek, amelyeket a 17-es Samsung 710N monitoron nem láttam. Játékok közül a GrandPrix4-et és a Carbont próbáltam ki egy-két kör erejéig (egyelőre). A wide előnye itt is érezhető, többet látni a játékból. A játékok felbontásával még nem játszogattam. Összességében elégedett vagyok, nem bántam meg. -
Pí
csendes tag
Ja igen és a nagy sietségben majd elfelejtettem. Nem tudom hogy ez menyire segít neked kano esetleg viszinyítési alapnak jó, az én SAMSUNG 226BW-m nem szellem képesedetet ezen a felbontáson sött még alata sem egy nagyon egyhe kontraszt rommlás ami szerintem el is várható ezen a felbontáson de semmi komoly zavarónak biztos nem nevezném föleg ha kicsit adok időt a szememnek megszokni.( Egyszóval jól olvasható marad ...)

-
goreny_
csendes tag
-
Pí
csendes tag
Üdv! megjött a monitor a választásban rengeteget segítettetek ezért nagyon hálás is vagyok ám

Nagyon tetszik csilli meg villi de mive ugye samsung monitirol van szó (SAMSUNG 226BW) gondoltam már ha így kikupáltak a forumon jó hogy megnézem milyen paneles
De ahól a panel kódnak lennie kéne nincs semmi [link] vagyis se S se A semmi nincs ott ...
Ez ugyan miért lehet szerintetek?
-
goreny_
csendes tag
Hali!
Én fogtam már a kezemben, sőt tegnap beruháztam egy ilyenbe. Szerencsére nem volt pixelhibás, így a boltból azonnal elhoztam.
A panel fajtájáról én sem tudok nyilatkozni, csak tapasztalatokkal szolgálhatok egy rövidke nap után. A gyári beállítások elég korrektek voltak, csak kisebb igazítás kellett neki. Kis bevilágítás van a panel alsó és felső szélén ill. a jobb alsó sarkában, de ez még nagy fényerőnél és fekete háttérrel se zavaró számomra. Egyszínű kép esetén a közepe fele felül nem teljesen homogén, de ez sem zavaró, ugyanis csak akkor tűník fel, ha egyszínű az egész képernyő, az meg valljuk be elég ritka eset...
1-2 játékot próbáltam (BF, CS, Stalker, CoD) és teljesen elégedett vagyok a kinézettel és utánhúzást sem tapasztaltam. Igaz 1680x1050-ben highon már megfektette néha a vidkarim (Radeon X800 Pro, 256mb) a Stalker, néha leesett az fps 30 alá, szal visszább kellett vegyek kicsit, de más gondom nem volt. Filmek alatt is jól teljesített, a bevilágítás a szélén nem volt zavaró.
Konklúzió: Fantasztikus élményt nyújt ez a monitor, nyugodt szívvel ajánlom megvételre, engem meggyőzött.
Ui: Jaj jut eszembe, azt az információt kaptam, hogy a Dell-re is vonatkozik a 3 napos cseregari, de remélem nem lesz hibás pixelem soha.
Üdv, goreny -
Trak
addikt
Az elsőn nem értem mit nem értesz

Mindenki mástól veszi a panelt
Érdekességképpen:
Érkezett hazánkba néhány LG L245WP monitor
[link]
24'', MVA panel, ''fullos'' állvány (forgatható, dönthető, állíthat magasság, pivot), USB hub, HDMI, stb.
Kisker 170k bruttó körül lehet majd szerintem kapni.
ÉS elvileg nem a linken látható színben, hanem full feketében.... Hmmm, haza kéne vinni egyet![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
[Szerkesztve] -
vinakos
csendes tag
Van már tapasztalata valakinek a Dell E228WFP monitorral???
Mert érdekelne engem nagyon, de szinte sehol semmit nem lehet kideríteni milyen... -
-szabi-
addikt
Hy
Érdekes hozzászólásra találtam itt [link] a 8588-as hozzászólásban.
Nem tudom mennyire hiteles aki irta, ezek szerint a Dell E228WFP monitorában CMO panel lehet?
Ez magyarázat lenne arra, hogy olcsóbb mint a samsung és az LG hasonló tudású monitora.
Viszont nem értem, CMO panel van az asus hasonló méretű monitorában amit a behaver-es srácok lehúztak szinhűség szempontjából, mig a dell monitorát úgyanezért dicsérték.
SZERK: 12-15e olcsóbb mint a többiek ezzel a tudással. [link]
Üdv
szabi
[Szerkesztve] -
ImI87
őstag
Trak köszi a választ!
Van egy örömhírem
, a Dell 2407WFP-t több helyen is leértékelték bruttó 200 rugóról 170-re.
Én régóta erre a moncsira vágyom, de kérdezném az itteni guruktól, hogy érdemes-e megvenni. Átlagos felhasználásra kellene, online póker, netezés, filmnézés, meg néha játék. Több helyen írták meg hogy néha villog meg sávosodik, de állítólag adtak ki új verziót. Sikerült orvosolni a problémákat?
Másik dolog, hogy egy Leadtek 7600GT elhajtja ezt a nagy dög monitort? Gondolom a játékokban le kell venni a grafikát, de filmek meg TV tuner képe nem akadozna rajta ugye?
Előre is köszi!
ImI
[Szerkesztve] -
wwhy
veterán
1 hetes az LG L206WTQ-WF-em
nem panaszkodom
egy kis szerkezeti(?) hiba: ugye a menügombok bal oldalon vannak, a vízszintes káva alatt ha megnyomom (tényleg csak rendeltetésszerűrn), a hatás felfelé történik és a monitor picit elbillen felfelé; ugyanez a jelenség van akkor is, ha komoly gépelést folytatok: kicsit ''inog'', mocorog, ahogy az asztal-talp-képernyő vonalon végigmegy a rezgés'; talán a talp nem rögzít 100%ban vagy valami ilyesmi. Mintha a hosszú nyak miatt bólogatna
Az eddigi monitoraimmal ilyen nem volt 
[Szerkesztve] -
Pí
csendes tag
Hú jó hogy írtad ezt a Lenovot még nem sűrn találkoztam velük de érdekelt milyenek.
Én nagyon szeretm az IBM et így meglep hogy lenovó monitorok ilyen roasszak, így már márka hűséböl nem veszek elhamarkodottan Lenovot
A Fusit én sem szeretem én notebookban ismerem őket föleg és nem igazán jók sött!Mert '' Ha nem használod nem romlik el'' felkiáltásal adná el egy öszinte eladó
ja és amit tud azt sem stabilan... -
Trak
addikt
válasz
tomiee85
üzenetére
Sajnos az Asus monitorokat nem ismerem annyira, a Fusit nem szeretem, a lenovo meg nagyon sokszor egy pixelhiba halmaz... De ez szigorúan SZVSZ
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Szóval nem biztos, hogy ezt nekem kellene megválaszolni
Acer nem rossz, de érdemes hozzá 30 napos pixelgarit venni. Nem tudom mennyivel drágább jelenleg kiskerben az Acer AL2223W, de ha nem sokkal, akkor azt viszont nagyon ajánlom, jó kis monitor.
ImI87: A kettő ugyanaz a monitor.
Taci: elnézést kérünk, hogy nem válaszoltunk ebben a melegben azonnal Mester! Legközelebb jobban figyelünk, és igyekszünk nem megvárakoztatni!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(no offense)
[Szerkesztve] -
-szabi-
addikt
Hy
Talán itt dolgozol?
Tölük is kérdeztem, hogy milyen panel lehet a Dell E228WFP monitorban.
Nem tudták sajnos, de legalább vették a fáradtágot és válaszoltak.
Kérdeztem másik dell disztributort is, de válaszra sem méltattak.
egy jó sörözgetésbe bármikor benne vagyok

Üdv
szabi -
Nem tudom mennyire vágjátok, de nekem csak most tünt fel az nvidia driverében az nview desktop manager (Desktop Management) nevű opció, amivel sok sok jóságot állíthatunk be az asztalunkra, többek között feloszthatjuk a képernyőt. Nah mind1, akit esetleg érdekel az nézze meg.
Igaz, nekem nem jött be, max két órát használtam, de hátha valakinek.
És egy kérdés: hogyan tudnám előcsalni az 1400*900-as felbontást játékokban (esetleg desktopon, bár ott nem fontos), mert az én 22'' wide monitorommal ilyet nem tudok beállítani. :S -
ImI87
őstag
Hello!
Látom jelentek meg új monitorok a Samsungnál: 225MW és 245B
Engem a TV része nem érdekel, szólval a 245B szimpatikusabb, de it a Ph-s tesztben eléggé lehúzták. Van valakinek már valamelyik a kettőből? Ha igen akkor légyszi írjon róla pár sort!
Meg egy érdekesseg, hogy a Samsung honlapján a Global site-on 245BW van írva, másik nyelvű oldalakon meg csak sima 245B. Ez a kettő ugyanaz, vagy van valami különbség?
Köszi a segítséget!
ImI
[Szerkesztve] -
Trak
addikt
Milyen monitorod volt eddig?
Ezek közül inkább egy 20''-ost válassz, ha van rá pénzed.
1 és 3 kb. ugyanolyan, de az említett boltban az egyes kicsit olcsóbb, akkor inkább azt.
A PH 22''-os teszt után azt lehet mondani, hogy nem biztos, hogy megéri megvenni a kettest, valószínűleg 20''-ban is ugyanaz a helyzet, mint amit a tesztben írtak, de már olyan kicsi a árkülönbözet, hogy ha jobban tetszik a kettes versenyző külseje, és szánsz rá + 5-6k-t, akkor vedd azt. -
ftc
nagyúr
Uh de fura wide után egy sima 15-s LCD...
rendessen beleszeretterm a monitromba megváltás 17-s CRT után csak kár,hogy a honlapok nem támoghatják...
LG194WT jó választás volt......sajnos még erre is kell VGA-t vennem ha valamit akarok vele csinálni. -
Vistaboy
veterán
Minden TFT-nek natív felbontásában van a legszebb képe, de nem sokkal rosszabb az sem ha nem abban használod. Csak akkor nyúlik meg a kép ha pl. 16:9-es felbontást használsz a 16:10-es monitoron. Pl. az 1680x1050-es natív felbontású monitoron szép az 1280x800 is, mert az ugyanúgy 16:10-es. És eléggé alacsony ahhoz hogy jobban fussanak a játékok.
Mod: Be tudod állítani az Aspect Ratio-t a driver-ből, és akkor a 4:3-es felbontások is jók lesznek. Az enyhe képminőség-romlást pedig ellensúlyozhatod a látványjavítókkal.
[Szerkesztve] -
Vistaboy
veterán
-
Trak
addikt
Ugyanúgy a natív felbontást érdemes használni, mert abban kapod a legszebb képminőséget. Játékban kisebb wide felbontásban még nem annyira vészes a minőségromlás, de nem wide felbontásban problémáid lesznek, mert széthúzza a képet. De erre jó a videókártya driver, be lehet állítani, hogy megtartsa az alkalmazás eredeti felbontását, így nem húzza szét, csak oldalt lesznek fekete csíkok.
Én jelenleg egy 22''-os wide monitoron játszom 800x600-ban a Diablo2-t, úgy hogy nem tartja meg az eredeti felbontást, tehát széthúzza a képet
Kicsit fura volt elsőre, de engem annyira nem zavar
-
zserrbo
aktív tag
Wide-nál is a max felbontásban van natívban mint a 4:3-as-oknál? pl egy 19''-osnál 1280*1024-ban.
Mi van ha nem naítvba használom? Nagyon romlik a kép minősége? Pl Olyan mint egy 4:3-assal nem naítvban? Mert sok régi játékkal nem jáccottam még. -
Taci
addikt
Tévedtem volna?

Akkor legalább egy számot írjatok csak válaszban, azt hiszem ez talán már tényeg nem túl nagy kérés...
1: Samsung 205BW
2: Samsung 206BW
3: LG L204WT-SF
4: Samsung 940BW
5: Samsung 931BW
Tehát ha szerinted ezek közül ár-érték-teljesítmény-stb. arányban mondjuk a Samsung 205BW a legjobb választás, akkor nem kérek mást, csak annyit, hogy küldj egy választ, ami a termékhez tartozó kódot tartalmazza, jelen példánál maradva az 1-t.
Köszönöm a fáradozásotokat.
[Szerkesztve] -
-szabi-
addikt
Hy
Fentebb linkeltem [link] az LG pixelgarijáról.
Kicsit több moncsi is jöhetne az országba mint három.
Üdv
szabi
hey egy LG teszt de jó lenne

[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Cyberpunk 2077
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Xbox Series X|S
- Május 4-én érkezik a Steam Controller
- TCL LCD és LED TV-k
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 512GB FHD 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 11 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4258
- ASUS TUF RTX 5090 OC 32GB GDDR7 TUF-RTX5090-32G-GAMING Videokártya! BeszámítOK
- Xbox One / Xbox Series játékok
- Telefon felvásárlás!! iPhone Air / iPhone 17/ iPhone 17 Pro/ iPhone 17 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Paladinnal vittem full végig az egészet, meg egyéb kezdetlegességeim is voltak. Rengeteget néztem, ahogyan haver játszik 

De azért még játszanék vele a Dio 3-id 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)