- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tripton
csendes tag
''Murphy sosem alszik, így biztosan pont én kapnám ki a pixelhibás darabot''
Soha nem felejtem el az első TFT monitorom vásárlását: egy Hyundai L72D-ről volt szó. Akkoriban az csak a CTX és a Samsung adott „Zero dead pixel” garanciát, más gyártók az ISO 13406-2 szabvány szerint értelmezték a „hibátlan” termék fogalmát. Mikor kicsomagolták a boltban a kis aranyost azzal kezdtem, hogy tesztelném. Szegény eladó nem tudta mire mondott Igent..Azzal kezdte van egy ugyan ilyen az egyik gépükre kötve nézzem meg oszt mehetek. Csodálkozva konstatálta fejem horizontális ide-oda mozgását. Amit letesztelek az is veszem meg..Ha jó! Mit volt mit tenni a másik monitor ki , a kicsomagolt beköt, bekapcs, natív felbontás beállítom, driver feltelepítem(színprofil), és várok. Jön a srác..:”Kész vagyok?” kérdi. Nem, felelem ,csak várok, hogy bemelegedjen…Ekkor hívott fel az egyik ősöm , hogy csuklási rohamot kapott. 15 perc múltán hozzá is kezdem az általam hozott pendrive-on lévő progikkal a teszteléshez. Színek, sebesség, geometria, stb. A srác akkor kezdett el gyanúsan telefonálni, mikor elő vettem a nagyítómat és azzal vizsgáltam leendő monitorom pixeleit..50 perc multán közöltem a monitor megfelelő csomagoljuk és fizetnék. Azóta is meg van a drága, hibátlanul teszi a dolgát.
''Én is a fent említett Acer AL2216W-t néztem ki először, de nincs rajta DVI''
Valóban egy igen fájdalmas fekete pont egy ilyen kaliberű monitornál..
Azonban van egy testéve a Acer AL2616WD [link]
Igen, igen az a D betű jelenti a DVI-t.
Kár hogy nállunk nem lehet kapni.
[Szerkesztve] -
Nekem szürke van, és egyáltalán nem zavaró, főleg a fehér fal előtt, majdnem egybeolvad vele. (cigifüsttől már nem olyan fehér az a fal...
)
Fekete monitorokat nem nagyon találsz magyaro.-n sajnos. :\
De tényleg nem zavaró a szürke sem, sötétben amúgy sem látszik a keret.
Azt nem tudjátok, hogy melyikhez jár hangszóró? :S -
wwhy
veterán
''És talán nem is DVI-t veszek, mert nem érezhető a minőságbeli különbség''
ezt azért nem mondanám ... próbáltad?én már jó párszor: és a különbség érezhető: a DVI-nál pl. nem kell/lehet állítgatni a képméretet,ebből következik, hogy nem fordulnak elő geometriai hibák és torzítás. Ráadásul sokkal szebb és élesebb képet ad a DVI, mert nincs zaj, tehát tisztább, élesebb kontrasztosabb kép érhető el.
'' Ez /DVI-D/ gyorsabb és jobb minőségű képet hoz létre, mint az analóg, a digitális formátum természete miatt. Minden videó kártya először digitális videó jelet hoz létre, amelyet a VGA portnál analóggá alakít át. Az analóg jel eljut a monitorhoz, ahol visszaalakul digitális jellé. A DVI-D kiiktatja az analógra való át- illetve visszaalakítási eljárást, ezzel javítja a kapcsolatot a forrás és a kijelző között. '' Persze érvényes az örök igazság: mire használod
[link]
[Szerkesztve] -
Mauzes
addikt
No, akkor helyesen:
''Az első képet a monitorok feketéjéről a PRAD, a másodikat a Prohardver készítette.
ViewSonic VX2235wm:
[link] (Helligkeitsverteilung im abgedunkelten Raum (Helligkeitseinstellung 50 %)) - [link]
Samsung 226BW:
[link] (Helligkeitsverteilung im dunkler Umgebung bei 140 cd/m² Helligkeit (Kontrast 50, Helligkeit 89)) - [link]''
Szerintetek melyik üzletben engedik meg nekem, hogy lecsekkoljam a Samsung 226BW paneltípusát? (kibont, gépre ráköt, bekapcsol, menüzik...) -
Trak
addikt
Az ilyet inkább off-ba. Nem csak a ''rendszer'' miatt, hanem, mert így nem kell mindenkinek olvasnia a nem ide illő khm. hülyeségedet.
A témára majd akkor visszatérünk, ha legalább nagykorú leszel, de inkább több...
Erre ne válaszolj ide légyszi, maximum a ring topikba ([link]), vagy privátba, thx.
[Szerkesztve] -
Vistaboy
veterán
De a legnagyobb baj az, hogy addig, amíg nem veszel egy Blu-ray meghajtót és egy olyan VGA-t, ami támogatja, addig nem is tudod meg, hogy mi az igazság.
Esetleg Valaki kölcsönadna egyet, hogy ki tudjam próbálni???
Mod: smc: Jól tudod. Ott van a matrica. De ha nem támogatja, akkor mindek tették rá? Biztos arra gondoltak hogy Aki egy 8800GTS-t vesz, az úgysem 205BW-t vesz hozzá és akkor úgysem derül ki...
[Szerkesztve] -
Vistaboy
veterán
Na, speciel most ez jó kérdés volt! Ugyanis Nekem is PONT 205BW van! És hát ugye, van rajta egy szép kis matrica, hogy ''DVI with HDCP'', ami ugye azt jelenti hogy ismeri a HDCP-t.
DE!
PowerDVD BD Advisor-ja szerint viszont nem (Szép piros karikával kiemelve).
Mondjuk, lehet hogy csak a VGA miatt mondta, és ha lenne egy 8800GTS a gépemben, akkor megjavulna, de ezt sajnálatos módon a közeljövőben nem tudom kipróbálni...
Mindegy, reménykedjünk. Nem véletlenül van rajta az a matrica sztem... -
Vistaboy
veterán
Egyszerűen annyi a lényeg, hogy ha a monitorod és a videókártyád nem támogatja a HDCP-t (High-bandwidth Digital Content Protection), akkor azt a számítógépen nem tudod lejátszani.
Ez azt jelenti, hogy be kell szerezned az ezzel kompatibilis meghajtókat és kijelzőket, személyi számítógép esetén grafikus kártyát és monitort. Ennek elmulasztása esetén gyakorlatilag le kell mondanod a nagy felbontás minőségéről, és a DVD-nél alig jobb felbontásban leszel kénytelen élvezni a filmeket. -
Trak
addikt
Egyszer majd biztos jön... Egyszeri végigjátszás már fanná tesz?
2010 után jelenik meg, biztos ugyanolyan gépigénye lesz, mint a 2000-ben megjelent második résznek
Amúgy meg a Diablo 1 volt a legjobb, annak még megvolt a hősi, kicsit RPG-s hangulata.
Ja, és ha offolsz, akkor írd offba. -
Pí
csendes tag
Egyébként ezeket a cuccokat simán megéri használtan venni. Én mikor valamit fejlesztek akkor azt el passzolom így már építettem egy ''kisebb'' gépet is és vinyo kivételével nagyon jól bírják a strapát. Simán van 8 éves cumó ami kifogás talanúl működik. Monitoral is el tudom képzelni hogy így megy. Főleg ha esetleg még van rá némi gari is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Le Mans Ultimate
- Milyen okostelefont vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Ingyenes az Epic Store-ban a Sable
- Hobby elektronika
- Sorozatok
- További aktív témák...
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- Gombászkönyvek egyben
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest