- MWC 2026: Megnéztük, hol tart a Clicks Power Keyboard és Communicator
- MWC 2026: Érkezik a 8849 ötödik Tank strapatelefonja
- MWC 2026: Újból érik a szeder az Unihertz kertjében
- Vivo X300s lesz az, amit eddig X300 Maxként emlegettek
- iPhone Ultra néven jöhet az Apple első foldja, nem lesz olcsó mulatság
- Milyen okostelefont vegyek?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- iPhone Ultra néven jöhet az Apple első foldja, nem lesz olcsó mulatság
- Apple iPhone 17 - alap
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- iPhone topik
- MWC 2026: Kezünkben a Vivo V70, megvan a magyar ára is
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Sziasztok, udvozlunk mindenkit Magyarorszag legnagyobb VMware forumjaban!

Új hozzászólás Aktív témák
-
joysefke
veterán
MEGOLDÓDOTT a problémám

Utóbbi pár napban nem volt időm foglalkozni a vmware dologgal, de most végre újra neki tudtam űlni és bár utoljára szinte feladtam, mondom újrainstallálom az egész laborkörnyezetet, de aztán mondtam magamnak, mi lesz ha újra előjön a hiba.
Nah szóval dióhéjban:
Az volt a hibajelenség, hogy bármely ESXi host bármely VMKernel interfészéről tudtam a harmadik, vCS gép megfelelő interfészét pingelni (vmkping), oda-vissza, de a két ESXi host istenért nem látta egymást.A hiba pedig annyi volt, hogy a két ESXi host megfelelő VMkernel portjainak (ESXi1-vmk_x vs ESXi2-vmk_x) ugyanaz volt a MAC címe /
/ . Ezen végül úgy segítettem, hogy az ESXi2-n töröltem és újra hozzáadtam a VMKernel portokat.Az hogy ez hogyan alaklulhatott így, számomra rejtély mert habár emlékeim szerint az ESXi2-t az ESXi1 klónozásával teremtettem meg, de még a VMKernel portok definiálása előtt.
A másik kérdés ami felvetődik, hogy egy ilyen masszív hálózati félrekonfiguráció mellett ez a hiba hogyhogy nem bukott sokkal dúrvábban ki?
-Sem a W2K12(vCS )nem akadt ki,
-sem a VMW Workstation Network
pedig mindketten tuti tartanak maguknál ARP cache-t ahol ugye MAC - IP 1:1 hozzárendelésben vannak...Tehát a több napra elosztott (szakaszos) szopás végére felmerült bennem a kérdés:
Bár lehet Wireshark nélkül élni, de minek?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
J.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox / Microsoft Store feltöltőkártya kód (digitális, HU) több címlet, több db, azonnal, olcsón
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Apple iPad Air 5.Gen 64GB 100% (1év Garancia) - AKCIÓ
- Lenovo X390 i7-8665 16Gb ram, 512 Gb NVMe, érintő kijelző, számla, 1 év garancia
- Beszámítás! LENOVO LOQ 15AHP10 FHD Gamer notebook - R7 250 16GB DDR5 1TB SSD RTX 5060 8GB
- iPhone 15 Pro Max 512GB 87% Esim-es verzió (3hónap Garancia) Kijelzőn pici folt!
- Samsung Galaxy Watch 4 Classic 42mm, GPS, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

/ . Ezen végül úgy segítettem, hogy az ESXi2-n töröltem és újra hozzáadtam a VMKernel portokat.![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)