Hirdetés
-
Mobilarena
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ghoula
senior tag
válasz Demo07 #82994 üzenetére
@#82993Ceze Igen, egyik tekercs vagy maga a vezérlő, de valami megkotlott. Meglátjuk, eddig jó tapasztalatom volt EK-val, maradjon is így.
Szerinted? Már ez a pumpa előtt is ment az a radi, és ezzel meg ~23 hónapot.
Amúgy szétszedtem és pont semmi nem akadt el benne, kerámiagolyó makulátlan, impeller szintén. -
Ghoula
senior tag
[link] Hát ez csörgőkígyó lett...
Kicsit több mint egy hónap van még a 2 év gariból, kíváncsi leszek mennyi fog flottul menni.
Félgázon ment végig, 1 blokk + 1 radis körrel, nem mondanám, hogy agyon lett hajtva. -
Ghoula
senior tag
válasz flashpointer #80213 üzenetére
Én nem néztem meg a gyári bordát, mert elcsomagoltam, de akkor innentől egyértelmű a helyzet. Nem is értem őket, nagyobb léghűtőnél probléma tud ez lenni, gondolták majd egy 2 kilós blokknál nem lesz? De szerencsére ez gyorsan és könnyen orvosolható.
-
Ghoula
senior tag
válasz flashpointer #80043 üzenetére
Condoctonauttal és EK 1mm-es padokkal nekem sikerült rendesen összerakni végre.
de ehhez a gyári szivacsok helyett ugye alátétet raktam, igy ha fullrak betekerem a csavarokat akkor az kb hardmount.
Ez a féloldalas lenyomat nekem is megvan, egyik vrm már szétkeni a padot,míg a másikban normálisnak mondható a mintája.
A fenti hőmérsékletek soknak tűnhetnek ,de meleg is van és a vízhez képest meg jó vagyok, mert azt 45 fölé is tudom vinni simán. -
Ghoula
senior tag
válasz Shkiz0 #79934 üzenetére
Azt nem tudom milyen, de az AC féle az nem nyomható össze annyira mint, a 1080ti gyári padjai. Alátétes mountnál a vrm is szép mintákat hagyott már a gyárival, szóval lehet azt is.
Azt a szivacsot nem is értettem, első betekerésnél tekerte fel és gyűrte rommá a rugó.
Van egy zacskó műanyag alátétem, szépen ki fogom szedni a rugot és azzal megcsinálom rendesen.
Még ami lehet ok, az a tartók magassága, bár nálad a gpu a 0.5ös paddal nagyon jó lett, így nem gondolnám, hogy az( nálad legalábbis)
Nálam ennyit nem javult a 0.5ös paddal, de most kb olyanok a hőfokjaim mint neked, ami igazából nem gondolom hogy bajos, mert a vizhőmérséklet meg szépen megy felfele. -
Ghoula
senior tag
válasz Shkiz0 #79930 üzenetére
Mennyire puha az a pad? Nekem tippre itt a rugós szar mountjuk lesz a ludas, biztos nem user error.
Nehéz is a blokk, és inkább a rugó enged mintsem kompresszálná a padot.
Én pont ezért tettem alá alátétet, hogy a rugo igy fullra összenyomódik és onnantól nevezhetjük hard mountnak is. Lehet teljesen eliminálni fogom a rugót és alátétekkel fogom belőni a magasságot. -
Ghoula
senior tag
válasz Shkiz0 #79805 üzenetére
Végül én is rászántam magam a blokkra, igaz ez Giga, de a blokk AC, és pont úgy szivatott rommá, mint itt mindenkit.
Először azt hittem gyári paszta viszkozitása miatt van magas hotspot-om.
De TG pasztával is ugyanúgy trágya volt a lenyomat.
Olvastam amit próbáltál, 0.5-ös pad, pont volt itthon EK, de azzal a memoria nagyon gyalázatos volt, 20+ fokot ugrott loadra a hőmérséklete, és 90 körül állt be.
Van itthon egy régi 1080ti founders hűtő a polcon, abból kiműtöttem a padokat, azok nagyon puhák, és így 70 fok körül áll be a memória.
Lehetne jobb is, ha lenne morám, és nem max 44 fokos vízem lenne.
Kaptak még egy 0.5 mm-es alátétet is a blokk rögzító csavarok.
Most legalább a core is jó, 8 fok deltám van a hotspottal, annál meg jobb úgysem lesz csak fémmel.
Egyelőre marad így -
Ghoula
senior tag
válasz Ghoula #77172 üzenetére
Számszerűsítve: fentre bemegy a dual 180mm EK, AIR penetratorokkal. Ez így 35+32 mm a gyári radiátortartó lemez nélkül.
Elől ez már rálóg az első radira, bár hátul még marad ~35mm hely, ha nem kell hátső radi akkor még az felhasznalható. De így előre úgy fért be a 403mm hosszú, hogy a légtelenítő csavarnak a padlón kellett egy kivágás, inkább 400mm ami ott marad függőlegesen. Mélységre ott van hely bőven 45mm radin elfér a 38mm-es venti és marad hely a D5-nek és pont elfér a gpu és a venti között, még marad is egy ujjnyi hely
Lentre koppra elfér egy EK D5 FLT 80, még kis szivacs lábak is beférnek alá. ( kábeldzsungel olyan amilyen ) Ha nem rakod le a pumpát akkor ott elfér egy 140mm-es vastag single radi, ha vágsz neki lentre lyukat, és kellően rövid a tápod hozzá. Strix a 16 centijével ezt engedte.
Hátra már csak a 30mm-es slim radi fért el.
Szerintem ennél többet ilyen házba belső radival nem nagyon tudsz rakni.[ Szerkesztve ]
-
Ghoula
senior tag
válasz Hellboy2387 #77168 üzenetére
Ez ugyanaz mint az EvolvX, és abba 4 radit is bele tudtam tenni, amiből kettő dual 180as, vastag ventikkel, 2 D5-el. Fér abba sok minden, bár ehhez dremel a barátod. Ha meg úgyis radicsere, akkor meg vegyél mora-t.
-
Ghoula
senior tag
válasz abridabri #74124 üzenetére
Tegnap megnéztem milyen ha ki tud szellőzni a szoba illetve nyitott ajtóval is mennyit javul a hőmérséklet.
Fogyasztás, víz, vrm,venti(k) fordulatszáma.Felső 2 sor, az zárt ajtóval
középen nyitott ajtóval,
alul pedig szellőztetés közben, alacsonyabb környezeti hőmérséklettel.Előlap kapott egy kis ofszetet, 5mm-el előrébb hoztam, illetve ami zavaróbb, az a vibráció, de szerencsére volt itthon puha gumiláb, kb 1cm vastag, így nem veszi fel a nagy asztallap a vibrációt.
Nyilván lehetne jobb is a hőmérséklet, de mint látszik a ventillátorok nem forogják halálba magukat, a csendesebb működés fontosabb. Összességében elégedett vagyok vele. -
Ghoula
senior tag
válasz abridabri #74124 üzenetére
A télen itt bent nem oszt nem szoroz, egy kis 8m2 lyuk, hamar befűtik a cuccok, és este az ajtó csukva, hogy család ne hallja. Game session végeztével ha kinyitom az ajtót megcsap a zimankó
Kinyitottam az oldalát, igy visszament 39re, mert közben levettem a felsőket ~700rpm-re, igy kellemesebb a hangja, csukva 40 volt.
Majd játszani kell még ezzel, hol optimális.CP témában szinte összes mod sárga-kék, ha meg fekete/piros, akkor a belseje olyan sivár, így kombináltam a kettőt.
-
Ghoula
senior tag
válasz abridabri #74121 üzenetére
Ez igaz is lenne, ha egy kör lenne, de mivel a cpu a front radival a vizet 32re melegíti, a hátsó körön meg simán 39-40 fok a viz, igy az a max 32 fokos levegővel bőven hűthető.
Az előző gépnél pont az volt amit írtál, a nagy böszme front radi befűtött a házba, többi radiátor kb csak disznek volt, meg víztömegnek.
Hátsó intake meg nem jó, mert felette csapott tető és polc az összes meleg bereked abba a sarokba, ami fentről kijönne, azt szépen forgatná is vissza.
2x180-al elől meg azért barátibb a szellőzés a házban, és ahogy front viz melegedik, rápörget kicsit a ventikre, kompenzálva azt, hogy melegebb a levegő amit befújsz.De ha nagy a baj, de eddig nem kellett, akkor még ott az opció, hogy előre billentem az előlapot és máris kap több levegőt.
Nyilván külső levegővel nem lenne olyan meleg a gpu kör, de most az a pár fok ott nem oszt nem szoroz, így is bőven túl van méretezve
CPU fogy, vízhő, VRM hőfok, front ventik.
GPU fogy, víz, vrm szenzor a backplate alatt, felső ventik.Ez most nem egy nagy terhelés igazából, gpu 45 fok, cpu 45-50, felső ventik viszont agresszívebben reagálnak, mert az egy high fpi radiátor. Talán jobban is mint kéne, még a ventikkel játszanom kell, hol van az minimum fordulat ami elég. Egy combosabb game terhelésnél ez kb 100/270W, ha a cpu-t is meghajtja.
-
Ghoula
senior tag
válasz Ghoula #74076 üzenetére
Akkor ide is, így néz belülről.
2 körös:
CPU: D5, Supremacy és Alphacool 45mm vastag 2x180as front radiátor 2x AP181-el.
GPU: DCP4.0, EK 2080 , Alphacool 140 Xflow és a top az egy 2x180 EK radi, ami 35mm vastag, és szintén 2x AP181, a kis radin meg egy Phanteks venti van.Venti vezérlés mindkét körön a víz hőmérsékletéhez van kötve, cpu körön a pumpa is.
Felső ventik idle állnak, akkor csak a kisradi viszi el gpu kört.@Abridabri, szívesen venném, ha kifejtenéd, amit a másik topikban írtál, és talán itt inkább témába vág, hogy miért felesleges a kis radi hátul?
-
Ghoula
senior tag
-
Ghoula
senior tag
válasz Aljasvip #73805 üzenetére
2080S és 9900KF, de ez lényegtelen, olyan nincs, hogy túl sok/nagy radiátor. Kevésbé overkill, mint egy Mora420 egy gpu-ra.
Az nem baj, mert a cpu nem fűt annyit, annak a negyede ha be is megy a középlemez alá, lap mögé, legalább van egy kis légmozgás, biztos nem rosszabb,mint egy 300+ W gpu ami befűt a házba. HDD meg nincs, az szerverbe való jó ideje. Felsőtápos háznál, pl Torrent, ott nem gond, hogy a táp kapja a házból a meleget?
Arról a radiról ha ambient+10 fokos levegő jön akkor bőven sokat is mondtam, az nem hogy árt, hanem még használni is fog. -
Ghoula
senior tag
válasz Ghoula #61675 üzenetére
Mégis megugrottam az EvolvX-et, és nem bántam meg.
Fentre mod nélkül befér a dupla 180-as EK, plusz a 32mm-es penetrátorok.
Előre szintén dupla 180as megy majd, de az már 45mm vastag lesz szintén 2 penetrátorral ( jan végére lesz csak, lerabolták az összeset ). CPU-ra elég lesz.
Minimális vágást igényelt csak a sima evolv-hoz képest, ha nagyon akarnák, gyárilag is megolható lenne.
Gpu csövezés a lap mögött, előlről 2 cső lesz, középlemez - gpu, gpu- hátsó radiátor. Még meglátom, hogy néz ki ha a gyári lyukon jövök fel vele vagy berakok egy menetes csatlakozót a középlemezbe. CPU még nem tudom, talán kap egy Alphacool Eisbaer LT-t és 2 csőből megúsztam azt is. A lap az fent nagyon csücskösen fog beférni, ha odajutok, de szerintem meglesz.
-
Ghoula
senior tag
válasz proci985 #61894 üzenetére
Persze hogy nem, egy telefon nem kalibrált mikrofonját nem nevezném műszernek.
Éjjel mértem, nem volt semmi zavaró tényező, se mosógép, család, macska aludt( szintén 7 kilós, félperzsa, ki volt csukva a szobából ) , de valóban, ez még messze nem kontrollált környezet, bár itt hőtermelés nem volt, csak ventifordulat vs generált zaj. És akkor jön az hogy ok lemértem egy ventit, (sample size 1), és mi a helyzet a minőségi szórással?Igazad van, a számokat nem kéne hasonlítgatni, jobban kifejtve úgy mondanám akkor hogy az általam mért adatokat egymáshoz nézve hellyel-közzel kirajzolódnak az arányok( off vs normál üzem vs 1db 14es venti hangja), és ha ehhez viszonyítjuk, hogy fülre milyen volt az a venti ehhez, hihetetlen a jutubos teszt által mért érték.
Ha már mutasd a macskád van...
Bár itt már nem volt vágósúlyban, diéta utáni állapot[ Szerkesztve ]
-
Ghoula
senior tag
válasz proci985 #61890 üzenetére
Sajnos ez is messze van a tökéletestől, ami szomszéd szobába átkebelezett pumpa és radiátor volt. 1 tápventi volt az egész gépben, azt bírtam
Van egy kis szélzaj itt is, de messze kellemesebb az egyenletes, tompa szélhang, mint egy kerregő, brummógó, változó hang.Először a lógó venti adta fel, nyugtáztam is, hogy ezt nem szereti, ok, előfordul. De amikor a hátsó push venti kikerül kívülre pullba, na ott már feltűnt, hogy valami nem kerek vele.
Azért a phanteks doboz sok zajt elnyel. Doboz mögé kéne a falra még hangelnyelő szivacsokat ragasztani, majd ez lesz az idei projekt.Méricskéltem én is párat, nyilván nem egy etalon műszer ez így, de most ez van kéznél. Nem spamelném tele képekkel a topikot, így csak leírnám.
Géptől ~1 méterre, asztalra élével lerakott telefon, mikrofon a gép felé néz, ~30sec mérés.gép kikapcs:
MIN:17.1 , AVG: 19.4 Max 22.2Gép idle
18.7 / 22.0 / 26.5Heaven loop ~600rpm ventivel
20.1 / 23.6 / 26.62 AP181 fullon, bios szerint ~1100rpm:
30.6 / 35.4 / 39.61 Phanteks MP140 nyélen, házon kívűl, belül távtartó és slim radi
33.6 / 38.1 / 44.5Szimulált full cpu/gpu load, MP140 @50%, AP181-ek 60%, ~770 rpm
23.2 / 26.8 / 35.4Na ebből az első 3 az oké, a második 3 mérés már hangosnak mondható ebben a környezetben. A full loadot normál esetben nem éri el, de azért ilyen agresszív a venti vezérélés, mert így pont betartja a gpu-t 47 fok alatt, és nem dob el még egy boost lépcsőt, de még halknak mondható.
Nézzük a tesztet.
Ott 1500rpm-en szerinte 23.9 db az a venti. 1500rpm-en a noctua kb olyan hangos volt, mint most az MP140 kotta nyélen.
900rpm felett nekem már hangos a ppc.
A 2 mérés pontossága természetesen kanyarban sincs egymással, de viszonyítani lehet. -
Ghoula
senior tag
válasz proci985 #61888 üzenetére
De nem ám, meg sokat számít az is, hogy az adott zajnak milyen a tónusa.
Lemegy addig simán, csak pont akkor kezdett el morogni, zörögni, pedig 3 fázisos motor, meg minden extra, mégis van közte ami nem úgy sikerül. Pedig nem mentek egy évet sem, egy fejjel lefele lógott, másik függőlegesen hátul. Ilyen szempontból a teszt is félrevezető lehet, mert lehet halk, amíg nem lesz 3+ hónapos. A tesztekben nagyon halknak mondott CM V850 is kapott egy venticserét, szinte azonnal. Nem zárom ki, hogy nálam is van baj a fülben/fejben.
-
Ghoula
senior tag
Nem is kell ismernem. De azért kifejthetnéd, hogy az általam leírtak mely részében vélted felfedezni az íróasztalod bármilyen színtű minősítését?
Igen az, és leírtam én is a tapasztalataimat azokkal a ventikkel kapcsolatban. És az hogy befér vagy sem? Irreleváns annak fényében, hogy vannak vele olyan tapasztalatok is, hogy morog, zörög, így nem felesleges. Gondolom ezt is le lehet írni. Amúgy meg van belőle 120 mm-es is, és a motor az jó eséllyel ugyanaz.
-
Ghoula
senior tag
En kidobáltam a gépből a ppc-ket, mert bar nagyon erős, de alacsony fordulaton morgós, kattogós. Mire elmegy a morgás, megjön a szélzaj. Es ehhez kepest az ara meg húzós. 14esből nekem eddig a Phanteks mp140 volt a legjobb,bár a keret igényel egy kis kezelést a design bevágás miatt.
Ami meg a spacert illeti, szerintem 7mm nem lesz világmegváltó, 20-25mm már inkább, bár egyszer neten belefutottam egy olyanba hogy az optimális egy szívó ventinek ha előtte van egy átmérőnyi hely. Radinál túlzás lenne , de lehet helyiségben elszívónál áll ez a matek. -
Ghoula
senior tag
válasz TESCO-Zsömle #61764 üzenetére
Az előbb nem olvastam vissza miért is jött fel az AP venti téma.
Pár gondolat/tapasztalat a 18as ventikről:
A PWM-eset (AP183) kerülném, ahogy olvastam, és igazából nem hihetetlen, hogy morog a golyóscsapágy. És ha lehet is kapni, akkor 12-t elkérnek érte, míg a feléből megvan az AP181. 1300rpm vs 1100 meg kb mindegy kategória.
Az AP182 most éppen kapható itthon, de az a 2000 rpm-jével max ipari hajszárítóba....
A slim 18-as ha jól rémlik az FW181 volt, na annak nagyon megörültem, vettem is egyet tesztre, de már odaadtam ismerősnek, egy kalap szar volt, kerülném.
EK féle, azaz a Phobya 25mm vastag az egész kultúr hangra teljesítményre, bár nyeklik-csuklik a forgórész, volt egy amiből kitört a tengely magától, persze mondanom sem kell, hogy az alsó volt a házban, fél nap volt kioperálni.
-
Ghoula
senior tag
válasz TESCO-Zsömle #61769 üzenetére
600rpm-ig kuss van, utana van egy kis szelzaj de minimalisan tobb mint fn181-nek. Pedig en haklis vagyok a zajokra.
Azert a 85os radi lefogja,uresben 2m-re is lobogas van de hazba benyulva nincs orkan.
Techjesus tesztelte a noctua 20ashoz kepest,zajra nornalizalva elveri azt is. Ebben a meretben ez a legjobb.[ Szerkesztve ]
-
Ghoula
senior tag
válasz TESCO-Zsömle #61712 üzenetére
Szerintem a kitépés menne
-
Ghoula
senior tag
válasz TESCO-Zsömle #61695 üzenetére
Ó, ebbe a videóba már belefutottam, kapott is egy dislike-ot. Az a rácsra felcsavarozom szívóban a ventit... Kevés zajosabb megoldás van annál.
Elég csak kipróbálni, hogy a venti elé rakod a tenyered és milyen zaja lesz.
Én még a 180asokhoz a 25mm távtartót is keveslem, meg azért a kiszuperált ventikeret sem optimális feltétlen, jobb lenne egy sima falú, ami belesimul a venti keretének az alakjába.
Persze van aki süket és nem zavarjaA Corsairben az 5.25-ös slotba még a radi belemehet, de hogy raksz rá ventit?
-
Ghoula
senior tag
válasz TESCO-Zsömle #61680 üzenetére
Házkeresés nálam is hasonlóan fest. Időnként rámegyek, aztán rájövök, hogy sok macera árán lenne jó bármelyik is, értsd szanaszét kéne vagdosni, de előtt jó lenne egy példány amit leméricskélhetek, mert annyi keret meg nincs, hogy ennyi projekt házat vegyek.
A nagy hodályokat kifejezetten nem szeretem, azért nem kell a nagy ház, hogy üresen álljon.
O11-be szépet lehet építeni, de nekem ennyi.Ha ennyire számít, hogy ne foglaljon sok helyet, akkor miért atx? Megy bele annyi kártya, hogy kell az ATX lap? Én inkább mennék matx lap irányába, ott még van hely VRM-nek is és nem zsúfolt, 1 kártyához pont jó, és SFX táp.
Cerberus vagy ha ATX kell akkor az X variánsa nekem mondjuk szimpi. -
Ghoula
senior tag
válasz TESCO-Zsömle #61671 üzenetére
Ez a ház elsőre szerelem volt. Nagyon szeretem, sokat filóztam, hogy lecseréljem, de nem volt alternatíva.
Ha kicsit hosszabb lenne, elférne fent a dupla 180-as is, az lenne az igazán über.
De az ATX verzió hiába magasabb és hosszabb, ott nincs ennyi hely fent, pedig abban elől beférne a nagy radi szerintem.
Az EvolX-ben már van, de annyit nem ér, meg matx a lap is, csak visszhangozna.
Ennek a TG verziója meg a front i/o panel miatt megint nem játszik, pedig szép az a doboz is nagyon.
Gyári vizes házak és a radiátor kompatibilitást hagyjuk, ennek is max 280-as megy be frontra, fentre, pedig csak 4 lyuk kell a tetejére és koppra befér magasságra, szélességre a 180-as ventivel.
A front pedig plafontól padlóig a dupla 180-as, csak a táplemez kivágását kell megszélesítni, és ennyi. ( meg nyilván a frontot, hogy a 12/14-es ventirögzítés ne fogja le a fél felületet) Ezt gyárilag is tudhatná, esetleg egy cserélhető front lemezzel, a venti és radiátor felépítéstől függően. Még a perfekt ház várat magára, vagy ott a dremel.
Amúgy ez is legózás, főleg amikor dupla kör volt benne, ha beesett valami, akkor az ottmaradt kb. Meg amikor ventit kellett cserélni, vagy elengedett 1-1 adapterben a tömítés, na ahhoz atomjaira kellett szedni az egészet.
Mobilnak ez sem az, bár volt, hogy vittem magammal, de még mindig mobilabb, mint egy külső radi.Kompival azért óvatosan, nem arra vannak kitalálva, de mondjuk egy kis lefolyótisztító, vízkőoldó, stb vegyszerrel feltölteni és hagy ázzon, hátha feloldja a dugulást?
[ Szerkesztve ]
-
Ghoula
senior tag
válasz rup1u5 #61666 üzenetére
@61665 TESCO-Zsömle
Köszönöm szépen.
Fent nem is vészes a 35-ös radi és a 25mm-es venti koppra elfér. 180as radit kis módosítással gyárilag is meg tudná oldani Phanteks, fent is elöl is.Legalább a 2 kis tartály közötti rést fedi, tisztára mintha gyári lenne
Ez egy Phobya extreme 200x400x85 , a ventik pedig 180-as Air Penetratorok. AP181, mert az még csúszócsapágyas, az AP183 ami már pwm, az dupla golyós és morog, meg több mint 2x annyiba is kerül cserébe.[ Szerkesztve ]
-
Ghoula
senior tag
válasz Ghoula #61216 üzenetére
És akkor most tényleg hátra dőlés.
Sokadik iteráció ezzel a dobozzal, visszamentem 1 körösre, 3 radiátor beépítve, szépen csendben elketyeg.
2 körhöz képest rengeteg lett a hely benne, az is segít, hogy így csak a ventiemelő és a venti van belül, ezért nem 67mm-t foglal el( 35mm slim radi és 32-es venti) hanem csak 55-öt.
2 AP181 tolja be a levegőt, 900 rpm-en sem elviselhetetlen a hangja, de full cpu ( ~150W) és gpu load-al (~270W) is 50 alatt van a gpu 600rpm körül, ahogy a többi venti is.
Fent egy 25mm-es EK venti, hátul pedig egy 25mm-es keret mögött egy Phanteks 140-es venti lapul. A pumpa egy DCP 4.0 5V-on.
A front radi pont elférne a tető és a talp között, tán még 1 mm marad is, de ahhoz, hogy a venti tartó lemezre felcsavarozva a radit és a ventiket, a venti ne ütközzön az alaplaptálcával, hanem felfeküdjön rá, el kellett az ajtó fele tolni, így viszont a tetőt meg kellett emelni kicsit. [kép] De legalább ki tud jönni a levegő.
Ha levenném a fóliát és fekete lenne a ház, akkor talán kevésbé lenne ronda, de ennyi esztétikai csorbulást megér a kellemes hőfok és néma üzem.
Az még nem tiszta, hogy ez radi beépítésnek számít vagy radiátorra mount-olt háznak.
Belül ilyen lett, a gpu tápkábel lehetne harisnyázott, de mivel ez nem TG verzió, így nem zavar.
[kép]
[kép]
A front takaró lemezt majd körbe kell vágni, mert túllóg a radiátoron, és a radiátor felfogatásához is a 8 lyukból 1 van meg.
A merevcsöves O11-ek után nem egy élmény a szemnek, de legalább halk. -
Ghoula
senior tag
válasz DigitXT #55731 üzenetére
@55728 KAMELOT : Kinézetre biztos jobb, de harmadáron kijött így és a hatékonysággal nem tudom mi baj lenne, ha a gpu 46 fok max, és a kártya többi része full load alatt kézmeleg, szemben léggel hangosabb volt és égette a kezed. Nem mellesleg nem akar kiszakadni a foglalatból a kártya a blokk súlya alatt.
@55729 LLKobe, F e Z o ,DigitXT igen, bitspower chubby és EK HFB kúpos csatik. Nem jön le róla a cső, sőt van olyan csövem is amit csak melegítéssel tudsz rátolni, és onnan már tényleg csak levágod...
[ Szerkesztve ]
-
Ghoula
senior tag
Fél év léghűtés után visszatértem a vízhez.
A hw többnyire ugyanaz, még mindig matx, GPU lett downgrade-elve 1080-ra.Gpu-n EK Supremacy, erre már nem akartam drága FC blokkot, a gyári plate fel lett bordázva. Elsőre ahogy az alsó képen látszik azt hittem alsó venti csinál annyi huzatot, hogy elég neki, de jobb a békesség alapon ment rá egy 12es venti.
Belül a cpu kör maradt elől a 2x180as radin, 2x20 push-ban, fent egy 18as 30mm vastag FM181 cpu vezérléssel mindig megy, a 2x20 csak ha load van, idle pihennek. pumpa az DCP 2.2 kombó elől.
Gpu 140es hátul és 180as fent 1-1 2k rpm Noctua PPC-vel, ~900rpm maxig vezérelve ahol még csendesek,
pumpa DCP 4.0 elől ( éppen elfér a kettő), tartály pedig fent egy single slot.
Tápot be kellett mozgatni pár mm-el és így lehet előtte csövezni, ezt pl nem értem phanteksnél miért nem csinálják meg, vagy full az ablak felé offszetelve, vagy akkor így, hogy legyen előtte hely csövezésnek pl. Na mindegy, megoldottam, EK ezt nem teszi ki a facebook-jára az tuti , de ha nem is szép,némán teszi a dolgát.[ Szerkesztve ]
-
Ghoula
senior tag
válasz Tikakukac #55645 üzenetére
Csak hogy az érem másik oldala is legyen, 2 esetem volt eddig EK-val,mindkettő pozitív.
Supremacy-n 0km-esen cseréltem jet plate, lehet hogy túltéptem a csavart, mégis küldtek cseretetőt, annyi, hogy kérték a repedtet postázzam vissza, megnézik, hogy hibás vagy béna voltam.
1080ti blokkot eladtam kártyával együtt, új tulaj jelezte, hogy tisztítás közben látta,hogy jön fel a nickel, nyitottam jegyet, annak ellenére, hogy matricás,bontva lett és leírtam,hogy sima vízzel toltam, elfogadták gariban. Sőt utána még belementek egy rgb upgrade-be is neki, és visszautalták a teljes vételárat.
Nyilván gyártási hibák előfordulnak, főleg a nickelezésre olvasni sok panaszt (ami persze baj), de a support-ra az én tapasztalataim szerint nincs panasz, teljesen kulturált módon intézik.
-
-
Ghoula
senior tag
@49122 proci985
Így,hogy a cpu vezérli a 2 front ventit, nem acélos. Ha leveszem a burkolatokat, akkor az 5-7 fok minusz a gpu-nak. Át kéne tennem a felső és egyik frontot gpu-ra, hátsó+másik front meg cpu vezérelt,akkor jobb lenne. De még nem tapasztaltam ki, végleges órajelek sincsenek meg.
[ Szerkesztve ]
-
Ghoula
senior tag
válasz KAMELOT #49102 üzenetére
Mert ezek az alkatrészek voltak itthon. Vehettem volna egy Gene lapot is alá,de ahhoz már nem volt "kedvem"
Sőt ha megnézed,ez egy matx ház,benne az itx lappal. Visszhangzik benne, a ref kártya is keskeny a customokhoz képest, ehhez a géphez totál felesleges ekkora doboz.Amúgy van valami alapja a nagy doboznak? Azon felül, hogy kényelmesebb szerelni. Mivel aktív légmozgás van a házban, az hogy mennyire zsúfolt a hűtés szempontjából pont nem számít, de cáfoljatok meg ha tévedek.
Amúgy tudod mi a zsúfolt? A Node 202 SFXL táppal, na az vérszopás, kb úgy kell beletaposni a cuccokat.
@#49104 proci985:
Jah, lecseréltem 1080-nak indult, de amennyiért mentek, nem volt sokkal drágább a ref Ti, vízre meg jó ez is, sőt. Meg közben lett monitor is sok pixellel, 100Hz, így majdnem hogy kevés is."Csak" 180asok, és matx-nek ez nagyobbacska doboz, de szerintem 2 körös vizet ritkán látni benne ennyi radival. Matx lappal SLI is elférne simán. Fentre hátra a single slot tartály is befér,csak le kell vágni az 5.25 adaptert ( Már be van jelölve ) Akkor a gpu körből 2 cső látszana,egy le, egy fel.
Volt egy olyan gondolatom is, hogy a front 2X180at lecserélném single-re, cpunak az is elég, és akkor az ITX verzióba át is lehetne költözni vele.
Ez a Primochill cső nagyon bejön, lehet hajtogatni, nem törik be,így hátra is el tudtam csövezni a vizet.
Majd elfeljtettem, a 400as Phobya fat radi is elférne, ha kívülre raknám, faltól falig koppra odafér, lemértem. Azzal nagyon morcos lenne szerintem.[ Szerkesztve ]
-
Ghoula
senior tag
válasz proci985 #49092 üzenetére
@49085 seniman:
Vagy mégsem.
@49086 KAMELOT
Fix venti nem megoldás, nekem legalábbis. Manuális szabályzás szintén. Lehetne venni külön mérőket, automata szabályzót, de minek, ha ott van a kártyán, és direktben a gpu belső szenzorát használja? Az hogy ez nem működik, az nem az én általam használni kívánt megoldás hibája. Ami más kártyával tökéletesen ment.
@proci985 és Tikakukac
Failsafe is,meg miután elég limitált a hőleadó felület és elég restriktív a rendszer ha fent vannak a burkolatok a házon, így kénytelen vagyok emelni a ventin,mert különben beszorul a meleg, viszont idle és részterhelésen meg a lehető leghalkabban szeretném tartani. burkolat nélkül 43C a gpu, burkolattal 50.
Nem mellesleg kanapéról tolom leginkább,így odaszaladgálni a géphez és tekergetni a ventit közel sem kényelmes megoldás
Cseréltem a hátsó ventit Phanteks-re, az ~1600 max, így a fenti 18as sem teker nyélen, és ezt is leveszi 1100-ra , (tippre 60% pwm) de csak auto vezérlésen, ahol 23% a beállított pwm, és a gpu hőfok nem emelkedik annyit, hogy reagáljon,bármit állítanék afterburner-ben custom venti profilla, felvágja nyélre.Így még mindig kérdezném az nv tulajokat aki gpu-val vezérel ventit, hogy mi a tapasztalat?
Amúgy ilyen lett ha valakit érdekel.
Belseje:
Eleje, itt még átépítés és takarítás előtt, ~ 1 évnyi retek porszűrővel.
És a fara:[ Szerkesztve ]
-
Ghoula
senior tag
Ugy bizony. Azert mertem itt kerdezni,mert vizeseknel jellemzobb ez a fajta hasznalat.
-
Ghoula
senior tag
Hasznal valaki nv kartyaval venti vezerlest? 290-el barmit allitottam ment,de ez a nyomorek addig emeli a pwm-et emig legalabb 1100on teker a venti. A beallitott pwm marad 23% de a ventik nem annyit kapnak.
-
Ghoula
senior tag
válasz proci985 #40370 üzenetére
Nem is azt mondom,csak meglepett amikor beröffentettem, hogy mennyi kraft van benne.
Méret miatt jobban örültem volna a 2.2-nek, de csak ez volt aprón.
2 profillal is teszteltem gpuz renderrel, mondjuk így,hogy előtte nem futtattam ezt, sokra nem való
AB kicsit belelóg a sarokba, de egész jó, még bőven mehetek le a venti fordulattal.( hátsó/felső gpu-ról megy, 14est jelzi vissza, 18as 650 körül megy ilyenkor.)
Házba befújásra min fordulaton ment mindkét 18as. 300/500as fordulat.Valószínű velem lehet a baj, normál felhasználó halknak mondaná.
-
Ghoula
senior tag
válasz proci985 #40314 üzenetére
Köszi szépen, én is azt hittem, de sikerült... Mondjuk ezt a csövezés esztitákája bukta, de nem is hajtok EISA design díjra
Ha lesz időm, majd kitesztelgetem, beállítom a ventik vezérlését, de eddig tetszik.
DCP4 baromi erős, 5V-on simán elég, bár azt még csak félve, viszont 2 pumpát simán sorba tudom kötni és akkor ez a gond is letudva. 7V-on a kis pumpa nem nyekteti a tápot, de mindkettő 7V-on már triggereli a védelmet és nem kapcsol be.Tervben volt egy FW181 beszerlése alulra, azzal nyertem volna értékes mm-eket, de ne higgyetek nekik, marhára nem super silent, olyan motorhangja van, egyedül elnyomta a másik 3 ventit a gépben. Sajnos hasonló tapaszatlat van a TY147-el is. Ami jó ventivel találkoztam személyesen az pl. a Phanteks SP és XP széria, tápba is ezért került egy 140es SP a gyári 135-ös helyére, mert a hírekkel/tesztekkel ellentétben egyáltalán nem halk a V850.
Fentre FN-181 került, egész kellemes hangja van még full sebességen is, de szerintem idle le fogom szabályozni. Kicsit morgósabb hangja van mint az EK-nak ami alul és a fenti radin van, de nem olyan vészes.
Hátsó venti ,GF140szintén a nem értem (hűtőborda) kategóriában van, pedig nagyon halk, és ahhoz képest elég jól tolja a levegőt, még radin keresztül is. Mint látható, építettem neki egy régi venti keretből adaptert , így radiátorra is fel tudom fogatni, illetve távtartó miatt a hangja is jobb. Kár hogy nincs belőle normál felfogatású verzió, de ahogy nézem, FDB verzió már van. -
Ghoula
senior tag
Túlvagyok a kétkörsítésen.
A terv az volt, hogy a házban csökkentsem a hőmérsékletet így a befelé fűtő radira megy a cpu, az a dupla 180at meg sem langyosítja, így a belső komponensek ssd,vrm,lap hőmérséklete csökken, nem mellesleg a gpu radik hidegebb levegőt kapnak, így a hatásfokuk javul.
Az első radit megfordítottam, így lent vannak a csatik, oda nyomja be a dcp2.2 kombó a vízet, majd kimegy oldalra és a tálca mögött fel,cpu blokk, onnan vissza a tartályba.
GPU kör-höz vettem aprón single bay tartályt meg dcp4-et, (új d5 kombóra nem volt kedvem ~50K-t fizetni )Á második pumpa is az alsó rekesz elejére került, mint látható a tartály pedig a középső lemezen kapott helyet a gpu alatt. Multigpu nem lesz, ssd meg elfér mögötte. Pumpa gpu-ba nyomja a vizet, onnan megy a hátsó 14-esbe, majd a fenti 18asba, és onnan megy vissza a tálca mögött le,majd a tartályba vissza.
Hőmérséklet ügyileg sokat változott a kép, bár ventit is cseréltem így nem összehasonlítható teljesen. Sajnos csak egy silverstone fért be, lentre már nem volt hely a a vastagabb ventinek.
GPU úgy, hogy kikerült a dupla 18as, ellenben ugye cpu nem fűt mellé, kicsiicel jobb hőmérsékleten megy. Load teszt alatt ~5 fokot nyertem, és a házban nincs kánikula. CPU idle drasztikusan esett, load alatt pedig egész jól, bár avx2 teszt alatt ugyanúgy elszállnak a hőmérsékletek, de 5-10 fokot nyertem ott is.A szürke karbont leszedtem, elkezdett szamárfülesedni, nem volt túl esztétikus, és igazából így feketében sem csúnya ház.
Mielőtt feltűnik valakinek, igen, szedett-vedett otthoni kacatokból pakoltam össze és ahol tudtam a régi fajta vékonyabb szilikon csövet használtam, puhább, könnyebben hajlik, rezgést nem viszi át pumpából,etc.
Viszont egy rémálom feltuszkolni a 13mm -es HF csatikra, lévén ennek a belső átmérője 10mm. Mondjuk nem is fogja letolni az biztos.
A 2 pumpa az alsó rekeszben millimétereken múlt, hogy befér, szerintem kimaxoltam a helyet fullba.
A végén vettem észre, hogy a 6pin vga csati kimaradt, amit méretre vágtam, mert már nem férne el a többletkábel. Ha eddig azt hittem, macerás volt a szerelés, nem, ez a része volt a legjobban idegölő, a kis lyukon betuszkolni és bepattintani a kábelt. Sata felejtős, nem férek oda, reset-et sem sikerült jó helyre dugni, de az marad így,esélytelen odaférniA konkluzió az, hogy bár esztétikában buktam, de teljesítményt nyertem, így hosszú távon talán megérte, viszont egy jó darabig nem szeretnék hozzányúlni.
-
Ghoula
senior tag
válasz proci985 #39468 üzenetére
Ja, képirigy az összes Azt nem tudom milyen kucko de meglesem. Mondjuk nekem a kompaktsag is szempont,bar ennek nemileg ellentmond az otvar nagy matx doboz. itx lett volna jo,bar ncase-ben szerintem szivnek a hutessel, pcie ssd koraban meg nem art a 2 cpu-ba kotott slot.
@hobizoli: nyomas akadalyozza az aramlast? Biztos vagy benne? A tobbire lasd amit korcsi irt.[ Szerkesztve ]
-
Ghoula
senior tag
válasz abridabri #39465 üzenetére
Miután letekerted a pumpát, nagy levegő és izomból belefújsz, akkor a víz nagy része távozni fog, felváltva,mindkét csőbe lehet tolni, de azért ahhoz hogy szárazra fújd, lehet belilulna a fejed
12V-on azzal a pumpával csobognia kéne,nekem sokkal komplexebb a hűtőkör,mint neked, vagy procinak, de full-on sederint a víz rendesen, pedig a tartályban szivacsba érkezik.( EK DCP kombó)@hobizoli : ideális esetben ez így is van, de a gyakorlat más. Ha megfelelő áramlás van, kitolja az a bubit. Max meg kell rázni, döntögetni a házat. Plafonradiátornál már bukik az elmélet.
Autóban túlnyomás van, hogy 100C felett se kezdjen el forrni, illetve ott sokkal nagyobb a hőingadozás. Jó a zárt tartály, csak a visszafolyó ág víz alatt legyen. Nyilván feltöltés alatt nem, zárt tartályba nehezebb vizet önteni. Ha nem zárt a tartály, és valahol ereszt, akkor nem csak könnyezni fog, hanem jobban folyik,mert a víz felett nem lesz vákuumhatás. Persze a cél az, hogy ne legyen ilyen. -
Ghoula
senior tag
válasz proci985 #39425 üzenetére
Gyanús, de nem lehetetlen hogy valaki csak lusta volt feltenni.
Minden esetre puding próbája az evés, venni kell és tuszkolni befeleLehet hogy olcsó, de hatásfokra még sz@rabb lenne, az már tényleg csak fűteni jó. Na és igen, ahol megy...
Köszi, bár ezt már nem adom le gariban az tuti
Nincs mese, custom ház kell. Egyszer láttam bit-tech-en egy elég zsír modot, phobya 400 volt silverstone ház mellé befaragva. Közben megtaláltam.@39430 Razi
Miért ne, de úgy látom már leírták többen is, nyugodtan mehet gpu-ra is. Ami az MX4-et illeti, jó ideje azt használtam, de főleg laposokban 3-4 havonta kenegethettem újra. CLU-val ilyen gond nincs, az összes gép ahol tudtam,azt használok ( pl htpc-hez nem találtam réz hűtőt).
Na,azóta nem kell kenegetni.Havernak kb 2 hete volt, ref 5850, feszemelt biosból, régi fisifosi ház, zéró szellőzés, íróasztalban.
Egyedi venti profillal 80 fokra felment, és nem volt túl komfortos a hangja. Kapott egy kis clu kezelést, ~65 fok és atom halk lett( önmagához képest természetesen). -
Ghoula
senior tag
válasz proci985 #39405 üzenetére
Lehet félreérthetően fogalmaztam, nem találtam a tiedről és a beépített radiról képet, csak néztem képeket a házról és szemre beférhet
Ha a gyárilag beépthető radikat nézzük akkor hamar elfogynak az opciók, külső radi meg jó volt, hideg volt, kuss volt, de nem elég mobilis. Amúgy meg gondoltad volna,hogy az matx Evolv-ba gyakorlatilag 3x180 és 1x140-es beleférhet? (Igaz, itt van egy kis ferdítés, mert a 140-es nem egészen beépítve van, de fogjuk rá )
De nyilván, ebbe nem mindenki megy bele, hogy faragjon. Ha faragást is belevesszük, szerintem a nagy phobya-t is be lehetne tuszkolni fentre a tiedbe.A trifire elég bátor dolog, vagy talán fázol és villanykályhát építesz?
Amúgy én akkor már lehet inkább 1080-ra lőnék a helyedben vagy abból kettő, ha ennyire kell a performancia.[ Szerkesztve ]
-
Ghoula
senior tag
válasz proci985 #39399 üzenetére
2 napot megér, hogy utána nem kell ezzel foglalkoznod,nem? CLU nem szárad ki mint pl az MX4, ami nagyon jó paszta de a tapasztalatom az,hogy direktben chipre egy idő után elhasználódik, félévente kenegetheted.
CLU applikálás macerásabb, smd-ket jobb ha szigeteled, de nekem már egy éve biztos nem kellett a gpu-hoz nyúlnom.Pushpull-t még meg lehet próbálni GTS-el, de sok reményt én nem fűznék hozzá.
Nem olvastam utána, hogy milyen radi fér be a házba, csak úgy láttam van még ott hely a radi és a lap között.
De ha a 360ast nem is cseréled GTS helyett rápróbálhatsz egy másikra, akár a meglévő kettő kicsire, bár azt becsövezni...Gugliztam pár képet, és most hogy nézem ezt a dobozt, felülre ha nem is a 400as phobya, de egy dupla 18as bemehet, EK-ból sajna nincs vastagabb verzió,de phobya-ból rémlik. Mondjuk az hogy venti befér a 20-as radiból nem biztos, sőt. De azzal se vagy feltétlen előrébb, mert a 360ast hova rakod?
Házválasztással én is bajban szoktam lenni, mindig megfogadom,hogy ez most nem találkozik a dremel-el, de aztán valahogy mégis Gyári radiátor kialakításra még egy olyan házat nem találtam, ahol ha a prototípusba gyakorlatban is belepróbálták volna a radikat, akkor kis változtatásokkal de maximalizálni lehetne a radiátor méreteket.
PL Evolv, előre 280as fér be gyárilag. Fizikailag dupla 18as befér,csak középső padlót kell kivágni, meg előlapon a süllesztést a ventiknek, ami lehetne kivehető is. A kapcsoló és usb panelek csavarjai túllógnak, rövidebb csavarral bent is a radiátor.
Fentre koppra befér a sima 18as, csak az alaplap feletti gumibaszokat kell kivenni, meg 4 lyukat fúrni a csavaroknak. Nem lett volna túl nagy meló gyárilag...
Hátra 14es venti megy be, de radiátorból már nem teszel oda 14est. 1-2mm-el szélesebb a radi mint a venti és ez épp elég, mert a hátlap irányába süllyesztett, de ha be is tennéd, a plexi csavarja miatt nem tudod a ház oldalát becsukni. Ez sem egy nagy meló tervezőasztalon megoldani szerintem.
Pont az ilyen 2mm-ektől szoktam agyvérzést kapni -
Ghoula
senior tag
válasz proci985 #39386 üzenetére
Ha a GPU hőmérsékletet sokallod, javaslom CLU-val kend meg őket, ég és föld ekkora hőtermelésnél a különbség. A másik, amit mondtam már, pont ezzel szívtam annó a GTS-el, a q6600-at magában nem tudtam elhűteni vele, csak ha full izomból mentek rajta a ventik.
2500K+5870, na itt feladtam a GTS-el, pedig még csak asztalon volt a gép, 2x100rpm ventivel nem tudtam lefujatni. Cseréltem 240-es régi típusú EK-ra, 45mm, alacsonyabb FPI és máris, lassabb ventivel és alacsonyabb zajjal elvitte. (Azért nem 280 egyből,mert akkor még nem akartam szétvágni az új házat, hehe én naív... )
Azért még így is alul volt méretezve, de cseréltem 280-as EK-ra (kis faragás ) és már ott is voltam, bár ott meg a normális 14es venti megtalálása volt szívás, ami fejjel lefele, lógó rotorral nem kerreg.Szépek a GTS radik, sugárzik belőlük a minőség, de ahhoz mocskos nagy légmozgás kell, hogy le tudd szellőztetni. GTX-be bele se merek gondolni. Én a helyedben eladnám a kicsi radikat és a gts-t, és mehetne lentre egy CE 280, b terv, minden radi elad, és ezen kívül fentre egy XE 360 ( ahogy nézem ha eléggé el van offszetelve a laptól, akkor beférhet).
Phobya 400 hova férne be a házba faragás nélkül? Én is nézegettem annó azt, de nem férne be a házba, max az elejére tudnám felfogatni, ~akkora mint az evolv eleje.
[ Szerkesztve ]
-
Ghoula
senior tag
válasz djadji #39270 üzenetére
Nem, nem jött be, sem teljesítményben, sem tartósságban nem ütötte meg azt a szintet. Tesztre jó volt, és ennyi. Még ha lenne is értelme azt a gpu-t vizezni, vannak univerzális gpu blokkok, inkább keress egy olyat.
Ha mindenáron barkácsolhatnékod van, hajrá, de sokat ne várj tőle. -
Ghoula
senior tag
válasz djadji #39267 üzenetére
Még Socket A időkben,amikor még Ordasi féle blokk sem feltétlen volt. P3 bordából építettem ragasztott plexis blokkot, és abban toltam a 0 fokos vizet, régi szép idők
Röviden: ne csináld.
Hosszabban: Ne csináld, mert elázatatod a géped, és időben, energiában, alkatrészben amennyit ráfordítasz, abból használtban kijön 2 blokk is. -
Ghoula
senior tag
válasz BandiT85 #38989 üzenetére
Természetesen
foglalat(szép is lenne ) lefogató nincs fent. Nem is a hőelosztás miatt,hanem azért,mert a blokk alja domború, az IHS pedig belül sík, teteje pedig homorú. Kérdés az enyém domborúbb a kelleténél,vagy általánosan emiatt sz@r direktben az EK.Most nézem neked Supreme HF van, lehet azzal nincsenek ilyen gondok.
[ Szerkesztve ]
-
Ghoula
senior tag
Használ valaki haswell/devils-re direktben magra felapplikált blokkot? Lehetőség szerint EK szupermacit. Szörnyűek a hőfokok, és már ~5x raktam újra, 2011-es jetplate-el(az a legvékonyabb), hogy ne legyen domború a blokk alja, de full f0s. Hétvégén ha odajutok, még megpróbálok egy negyed fordulatot lazítani a csavarokon, hátha egyenesedik a talp,de attól tartok ebből IHS vagy blokk csere lesz.
A 3X annyit fűtő gpu 20 fokkal alacsonyabb hőmérsékleten megy, de még a nagyobb chip méret sem indokolja szerintem ezt a különbséget.
290X 1,4V/1200-on 55 fok, cpu 1,25V/4.6-on, ha megküldöm, akkor x264 encode ~70, avx2 linx alatt 80+ is simán.
Áramlás nem számít, 5,7,12V-on ugyanaz...
Paszta most éppen CLU(CLP volt), első tippre arra gondoltam zsíros volt a felület és emiatt nem jó a hőátadás, de most tuti nem ez a helyzet.
Ha valakinek van tapasztalata hasonlókban, ne tartsa vissza. -
Ghoula
senior tag
válasz DigitXT #33755 üzenetére
DigitXT és Proci, Phanteks ventikkel kapcsolatban vegyesek a tapasztalataim. Amit a házhoz kaptam, 3pines PH-F140SP venti teljesen jó, be is került a tápba, mert más ventijeim nem indultak el olyan alacsony fesszel, amit táp ad. (CM V850), és nagyon halk, érzésre sok levegőt mozgat.
Ellenben amit a hátsó radira raktam, PH-F140MP,azzal nem vagyok feltétlen elégedett.
Hasonló fordulaton nem érzem benne azt az erőt mint a másikban( tök ugyanaz,csak ez pwm-es), és hajlamos kattogásra, de lehet a másik is ilyen lenne, ha nem vízszintesen lenne a tápban. Ezen könnyen lehet segíteni, ha a forgórészt kicsit megmozgatod tengelyirányban, de egy ilyen drága, prémium ventinél ez gáz.
Ennél sokkal jobbnak tartom a GF140-es DeepCool ventit, de sajnos nem radiátorra való.
Csináltam belőle és egy régi 140esből egy távtartós kombinációt, elég gettó, de következő karbantartásnál át fogom szerelni arra. Sajnos jelen esetben nem olyan egyszerű, mert a 45fokos csatik belelógnak a ventikeretbe(phanteksnél ez nem gond, az alakja miatt)@33782 fuvi
Nekem 180as EK van a gépben, egy dupla és egy szimpla is. Én nagyon elégedett vagyok velük,
főleg, hogy ( és ez részben erre is válasz: 33785 DigitXT) 35 mm vastag csak, de maga a core jó van 20mm.
Ehhez képest nekem a tuningolt 290X/4790K kombót elvitte egy dupla.
EK venti, hááát, nem rossz, elég halk, de sajnos a fordulatszám csak 40-100ig vezérelhető, illetve egyik rezonancia miatt eltörte magát. Lehet csak kifogtam egy selejtet, ezért adtam neki még egy esélyt.
Irányított ventikről is diskuráltunk már itt, miért is nem jó bordán/radin. Külsőben, szívóra abban az esetben jó lehet, ha minél messzebb szeretnéd a raditól elfújni a meleget, de ha abból indulsz ki, hogy egy ventirács milyen zajforrás tud lenni, szerintem halk biztos nem lehet az AP. ( értsd az FM181 halkabb szerintem)
Ha nem gond, nem keresném elő a hozzászólásaimat, de itt és a 290X topikban megtalálod.A befelé fújás abban az esetben tuti rossz, ha a másik radit ezzel a meleg levegővel fújatod, lásd az én példám, plusz 2 radi és nem javult emiatt a rendszer, csak lassabban melegszik át.
A radinak jót tesz a kinti friss levegő, ellenben a többi alkatrészt felmelegíted a házban.[ Szerkesztve ]
-
Ghoula
senior tag
válasz proci985 #33557 üzenetére
Tudom, jó ez, csak ezt tudtam a dupla 180assal önmagában is.
Szerintem maradok a dcp-nél, a középlemezre gondoltam tenni a gpu mellé/elé.
14es radi elé nem tudom beszerelni, mert a felső radi útban lesz.
De ez még messze nem végleges, mert D5 is birizgálja a fantáziámat.
Viszont az előlap is sokat lefog, de van rá egy ötletem, bár kicsit hajazna a régi dell xps gépekre#33556 janos666:
Érzés hogy "jobb" lett? 15 fok minusz nem csak egy érzés, hanem mérhető javulás.
Csak ajánlottam egy alternatívát a vrm-re, überdrága fujipoly helyett...Ha figyelmesen elolvastad volna, amit írtam, a kétkörösítés nem a gpu és főleg nem a vrm hőmérséklet csökkentésére irányulna, hanem arra, hogy a gpu hőjét ne fújjam be a házba, és ezzel:
- ne terheljem feleslegesen a többi alaktrészt
- a meleg levegővel fújatott felső és hátsó radiátorok hatásfoka emiatt nagyon alacsonyÉs mint írtam a cél nem a fogyasztás csökkentése, nem szeretnék plusz órajeleket kicsikarni a csökkentett hőmérséklettel, hanem ha a fentieken javítok, csökkenthetem a zajt.
Ha meg arról szeretnél beszélgetni, hogy mi éri meg, és mi nem, az épített vízhűtések topik, ahol egyes hűtések meghaladják egy teljes gép árát...., hát.... nem ezeket a robotokat keresed...
-
Ghoula
senior tag
válasz janos666 #33553 üzenetére
290-nél, nagyon is sokat, csökken a szivárgás, fogyasztás, lásd Proci esete... (nyilván nem lineáris...)
A VRM ic-knél a max áramokat nem 100fokra adják meg, hanem 25fokon tud annyit, még ha nem is megy tönkre, ha melegebb, ártani nem ártok vele, ha lehűtöm. 1K ft-os gappad nem hinném, akkora érvágás lenne, hogy nem érné meg.
De a lényeg és a cél nem is feltétlen a hőmérséklet minimalizálása,hanem a zaj csökkentése, a venti fordulat alacsonyan tartásával és pl a lap,memória, egyéb alkatrészek tehermentesítése a gpu hőtermelésétől. -
Ghoula
senior tag
válasz proci985 #33549 üzenetére
Na jó,azt hiszem előrébb kell hozni ezt a 2 körös projektet,mert így azon kívül, hogy növeltem a víztömeget, és így a tehetetlenségét a rendszernek, nagy előrelépést nem tapasztalok
Gyanítom a nagy radin keresztül beáramló meleg levegő sokat már nem tud elvonni a többi radiról a kicsi delta miatt, így kb adtam a sz**nak egy pofont.
Ha azonban a cpu-t kötném az elsőre, az sokat nem melegít rajta, a gpu pedig jobban felfűti a felső/hátsó radit, így azokon direktben ki tudnám vezetni a termelt hőt a házból,maradna delta is a hőáramhoz.
És akkor én is ebben a dilemmában leszek, ok, még egy pumpa,de hova?Apropó, a 290 topik mottójára: ( bár ez nem 10 perces smoke teszt,hanem 3 órán keresztül futott.)
heaven, 900p window, full, 8xmsaa, normal tess
Amit ki szerettem volna hozni ebből, nem azt, hogy milyen szép magas hőmérsékleteket tud (~25C amb), hanem a vrm hőmérséklet javulását.
Arctic 1mm-es pad, és a backplate alatt fullon pad-ozva, +/-2 fokon belül van a vrm, ami a régihez képest ahol +100al gpu+10-15 simán megvolt, nem rossz. És árban, beszerezhetőségben jobb mint a fujipoly, teljesítményben sincs lemaradva annyival szerintem. Ha valaki újrapadozásra adná a fejét, akkor nem jár vele rosszul. ( Neten olvasni róla hideget-meleget egyaránt) -
Ghoula
senior tag
válasz proci985 #33475 üzenetére
Ez valóban szűkös tud lenni, főleg ha a gyártó által megadott radiátoroknál jóval többet és nagyobbat faragsz bele.
Viszont ez a normál Evolv, ez matx, én az ATX-es Evolv-ot mondtam neked, az ennél sokkal nagyobb.
Jó, annak is ugyanez a hátulja, szóval oda max 12es megy be faragás nélkül,de előre és fentre jóval több lehetőséged van.
Ha azt nézzük, hogy egy matx dobozba mit sikerült beletuszkolni, szerintem nem rossz.
Azért majd később lehet kipróbálom,hogy a cpu-t leválasztom külön körre
(Gene IV vrm blokk jó lenne ha rámenne az alaplapra, de a lyukakat pont annyival variálták, hogy ne lehessen )Brumi: Köszönöm, igen ez sima Evolv. Tied is nagyon pofás lett
[ Szerkesztve ]
-
Ghoula
senior tag
Végre eljutottam oda, hogy befaragjam a másik radit és összerakjam a gépet.
Nehéz szülés volt, főleg a csövezés, (10db 90es,8db 45ös adapter).
Kis DCP vígan elviszi ezt, 3 radival,2 blokkal, 7V-on.
Kívülről nagy változás nincs, leszámítva hátul a feketeséget. (Na meg az új matricát alul )Csövezés előtt jól látszik, mennyire koppra fért be a fenti radi, a ventit tartó csavarok hozzáérnek az alaplap éléhez.
A vga-n ki lehet szűrni, hogy backplate alatt van valami. Végig raktam hővezető lappal, hőelvezetésben nem árthat, gondoltam kicsit tompít a cicergésen, ami alóla jött. Minden várakozásomat felülmúlta, ugyanis megszűnt a cicergés, gyanítom valamihez hozzáért a backplate, mert amíg azt nem tettem fel, nem volt hangja. Most megint néma kuss van, és boldogság.És végül a végeredmény, a pcie kábeleket illene harisnyázottra cserélni,mert nagyon gány így,illetve a jobb felső sarokban látszik, hogy mennyire szűkös a hely, 2x2 90es adapterrel tudtam összekötni a front és felső radit.
Tesztelni még nem volt idő, de remélem közel duplázott radival ugyanúgy megleszek 60C alatt, de 500 alatti fordulattal, mindezt (fogjuk rá) full belső radikkal megoldva.Szerintem kimaxoltam az Evolv-ot, ennél több radi már nem fér be
[ Szerkesztve ]
-
Ghoula
senior tag
válasz proci985 #33367 üzenetére
Gratula a dobozhoz, sokkal kellemesebb látvány a rendezett belső.
Tudom,mit írtam régebben a kívülre aggatott radikról és az esztétikáról , de ez sehogy nem fér el belülre.
Még ha a ventit alá is teszem a radinak, akkor is annyira el van tolva a hátsó 14es oldalra, hogy plexi és a csavarja miatt nem tudom becsukni az oldallapot.
Szóval aki Evolv-ba szeretne 14es radit hátra, szólok,nem fér be.
egyik kép
másik kép
Inkább elfér rajta, ahogy a fenti képeken is látszik. Tudom, a ventirács elég retró, de talán nem néz ki túl gettón..
(Igen, a zsanér talpának aljából is kellett vágni )
A fenti radi az csisszre fog beférni, még nem döntöttem el push, vagy pull lesz Elég szűk a hely, és szeretném a csövezést a lehető legjobban elfedni szem elől.[ Szerkesztve ]
-
Ghoula
senior tag
válasz proci985 #33225 üzenetére
Ennek soha nem lesz már vége... Kicsit olvasgattam és kedvet kaptam én is. Na jó, tervben volt már egy ideje, jó lenne full load-ot 500 körüli venti fordulattal megúszni, és akkor tényleg kuss lesz.
Igen,mint pl a CM V850, amint kicseréltem a ventit, jó is lett,már csak vga cicereg miatta.
[ Szerkesztve ]
-
Ghoula
senior tag
EK webshop, szokásos minőség, szombaton rendeltem, hétfőn délután már át is adták a futárnak, 10kor már itthon is volt a csomag.
Egy darabig még pihenni fognak, de addig is a radikat átmostam. Minden hibátlan, csatik csillognak, ahogy kell,talán a 14es radi lamellázásába tudnék belekötni, a 18asokon egy fokkal rendezettebben állnak, de ez legyen a legnagyobb bajom.
cuccok
Illetve ha valaki kíváncsi, hogy melyiken milyen sűrű a lamella, a baloldali a CE , a jobb pedig a WE.
lamellák
A képek minőségét ne firtassuk[ Szerkesztve ]
-
Ghoula
senior tag
válasz proci985 #33151 üzenetére
Proci, biztos,hogy rendesen átrágtad magad ezen?
Az Evolv ATX-et miért vetetted el? Én arra mennék rá, B verzióval, hátra a 60as radi,felülre a HWLabs, max az elsőt cserélném ki egy 240 vagy 280-asra.
Vagy ha marad a ház,akkor Phobya külső radi, mert ha az esztétika is számít, akkor a kívülről felapplikált radiátorok szerintem nem ütik meg a mércét.Nem kellett volna olvasnom a topikot, beindult a zizgés nálam is. Sokat agyaltam, kétkörösítsek,vagy ne, de végül marad az egy kör, 2 pumpa plusz zaj és helyem sincs sok az matx-ben. Csak beletuszkolok még annyi radit,amit elbír a ház.
EK-CoolStream WE 180 megy felülre, sajnos a dupla önmagában sem fér el,kb 10mm miatt , illetve elől a dupla padlótól plafonig ér, így felső helyem tovább rövidült. (első radi miatt a tervezett 280as sem fér be ismét kb 10mm miatt....)
EK-CoolStream CE 140 meg megy hátra, és mivel single radi van felül,simán be fog férni. Egyedül attól tartok, hogy nem tudom push-ba tenni a ventit, mert süllyesztett a hátsó 14es, 140mm pont, a radi meg 143 mm széles.
Ha nem megy, megy alá a venti, de akkor a méhsejt rácstól búcsúzunk. ( Amúgy is kell a fenti radi matt faragni.) -
Ghoula
senior tag
válasz deadwing #32636 üzenetére
Részben @32638 Baltoafarkas-nak is.
Mivel nálam szívó módban lesz,ezért a turbulenciában nem lesz érintett,viszont mivel a fújás irányított, így célirányosabban kerül a felmelegedett levegő a ház végébe, ahol távozni tud/annál messzebb kerül a radiátortól, és nem szívja vissza.
Szerintem egyszerű rá a magyarázat.
Azért kell turbulencia, mert ha egyenes vonalon megy át a levegő a lamellák között, akkor csak a csatornák szélén lévő molekulák veszik fel a hőt a lamelláktól, és ami a közepén megy át, az effektív munkát nem fog végezni,csak átfújod, míg ha van turbulencia, a lehető legtöbb molekula tud érintkezni a lamellával, és hőt tud elvonni onnan. -
Ghoula
senior tag
válasz deadwing #32617 üzenetére
Nem is biztos, hogy jó az a venti. Ha azt nézzük, az irányított légáramlás tud bizonyos esetekben előnyt jelenteni, (házba befújás) de ha csak abból indulok ki, hogy a ventirács mennyi zajt képes generálni, lehet, hogy a polcon végezné az AP.
A teszteket meg hiába nézem, lásd feljebb, a zaj szubjektív/környezetfüggő, stb...
Szerintem rápróbálok erre is, ha mégse jönne be az AP, akkor ne kelljen újra rendelnem.
Az meg hogy mennyibe kerül?
Nézd, amennyi pénzt beleöltem már ebbe a hobbiba( főleg, hogy van egy light ventifétisem, halomban állnak itthon ),az,hogy egy venti 4,6K vagy 7,1K,nem hinném, hogy sokat számít. Tervezek egy kis upgrade-et radiátor terén, ízlelgetem a rendelést, még mellécsaptam pár csatit,ezt-azt, ó, ez is de jó lenne... és hopp, más ennyit komplett gépre nem költ (direkt nem mondok összeget), és még nem is kétkörösítettem.
De nyilván, ez a te költségvetésed,semmi közöm hozzá, szigorúan csak egy vélemény[ Szerkesztve ]
-
Ghoula
senior tag
Fullon van egy kis szélzaj, de nekem az EVOLV-ból ~500as fordulatig nem hallatszik ki. Viszonyításképpen a DCP 12V-on full gumiszivacs padlón (10mm vastag) hallatszik, 7V-on már nem.
A mindenhol szuperhalknak tesztelt CM V850-ből a ventit kib***tam, olyan zaja volt, szóval mondhatjuk,hogy csendfüggő vagyok -
Ghoula
senior tag
válasz deadwing #32591 üzenetére
Ez egy EK venti, ami elvileg Gelid OEM, de ilyet én még nem láttam, hogy ott eltörjön magától a venti, pedig max 800as fordulaton megy, de így is elég volt a vibráció, hogy elgyengítse az anyagot.
Persze egy hibás ventiből nem illene messze menő következtetéseket levonni, de tutira megyek, másra váltok.
Phobya-ról nem tudok nyilatkozni, nekem valószínű, hogy Silverstone AP181 lesz helyettük, annak ellenére is, hogy PWM-et így bukom.
Ha a fentiek ellenére bevállalod az EK-t, nem nyúlsz mellé, halk, PWM-es, jó ventik. -
Ghoula
senior tag
válasz proci985 #32476 üzenetére
Azért az 5.25ös optika kezd eléggé idejétmúlt lenni,nem gondolod? Ha meg fancontroller miatt kell csak, azt be lehet máshova is faragni.
Nagyon jó ház az EVOLV, azt nem bánnád meg, de olcsónak nem mondanám, és az 5.25 kivételével mindent tud amit leírtál...
Lehet olcsóbban kijössz, ha veszel egy dremelt és nekiesel a Cosmosnak, bár amint látom, hasonló lesz az irány végül is -
Ghoula
senior tag
válasz proci985 #32435 üzenetére
Szívesen!
Ha kell, szólsz, nálam csak a helyet foglalja, olyan házam meg már tuti nem lesz,amiben 5.25 lesz.
Phanteks-el nem nyúlsz mellé. Nagyon jó minőségű cucc, bár azért ha maximalizálni szeretnéd a radiátorokat, akkor azért kell egy kis vagdosás, de alapon is elég szép mennyiségű radit bele lehet tuszkolni.
Amit megadnak méreteket, az önmagában megállja a helyét, de pl előlre 280/hátsó 140 és fentre 360 együtt már bajos lehet.
Melyiket nézted? ATX EVOLV nagyon tetszik.Abba simán bepakolod a radikat, alulra elfér a DCP, két körrel meg elől az oldalfalra meg feldobsz egy D5-öt tartállyal.
Mivel bentről nézve a hátsó 14es hely süllyesztett, arra azért figyelj,hogy oda csak úgy teszel radit, hogy venti van alatta. 140mm hely van, a radik meg 143 és felette vannak, így még én is filózom, hogy oda mit és hogyan tegyek, hogy a felső radival ne ütközzön.
Mivel nekem elől padlótól plafonig ér a radi, a felső 280as radit buktam, 10mm kéne még illetve az első radi csatijai felül vannak, a 90 fokos csatik is 23mm magasak, abból is jobb lenne valami slim-ebb verzió, hogy el tudjam oldalra vezetni a csövezést.Valószínű az lesz, hogy fentre befaragok egy 180as-t és marad annyi helyem elöl/hátul, hogy elférnek a csatik, és ventivel befér hátra a 140es.
Magasságra/ szélességre milliméterre pontosan elfér a 180-as,csak 4 lyukat kell fúrni a felfogatáshoz.
A padló lemezen is kellett vágni, nem csak a radi miatt, hanem hogy el tudjam hozni az ablakos panel felé fullra a tartályt, mert középen takarja a gpu és nehéz feltölteni, illetve a bemenő csatit oldalra kellett emiatt tenni, de ott meg a padlólemez megint útban volt. Ha meg cserélek nagyobbra, akkor le se tudnám tekerni a kupakot.
Majd megálmodom, hogy legyen.
Nyilván ezeket a te radi konfigoddal és az ATX-es EVOLV méreti miatt megúszod. -
Ghoula
senior tag
válasz proci985 #32407 üzenetére
@32354 Cyberneko
Alien 4 vége megvan? Én úgy értettem a beszívja a macskát...., a szőr( és persze az említett jelenet elkerülése) végett meg macska mellé alap a porszűrő.
Proci
5.25 tartályokról: Én használtam sokáig dual bay EK tartályt. Vagányul néz ki, de.... feltölteni egy rémálom, mert (főleg nekem,ahol 2 5.25 slot volt Arc Mini) ott ki kellett csavarozni, és 5 centit kihúzni, hogy hozzáférjek a tetején a nyílásokhoz. Csövezést is ennek megfelelően kellett ráhagyással méretezni. Nálad, ha van felette legalább 2 slot üresen,akkor nem jelenthet gondot.
A kereplő benne 5V felett hangos volt, pedig érzésre nem szitált a tengelyen,de mégis.
A waterfall effekt miatt csobogott mint állat, dremel-el megfaragva, a kereplő feletti nútot végigmarva már jó volt.Van nekem egy, Sharkoon talán, nem emlékszem, 5.25-ös venti cuccom,amiből megvannak az adapterek.
Olyasmi mint a xigmatek, nem U hanem L vas, és nem vízszintes,hanem függőlegesen kell becsavarni és 14/12 centis ventihez van hozzá furat.
Ha mákod van, akkor itt van nálam, ha nem,akkor vidéken, viszont ha megtalálom, (és kibírod addig, )szívesen kipostázom neked, ezen ne múljon már....
A kincses ládám nem túrnám ma már át, de holnap megnézem. Képet nem találtam róla, de szerintem el tudod képzelniA 18as radi befaragása...., hát azt nem állítottam,hogy egyszerű, de jó az a radi nagyon, nagy felület, annak ellenére,hogy vékony, de emiatt nem kell über venti a szellőztetéshez. Kérdés persze elfér-e egyáltalán.
Ek webshop témája: csak ajánlani tudom, 2 nap alatt kb itt a cucc, hibátlan minden, a gari intézése is több mint korrekt. ( röviden, eltört a plexi a blokkon plate cserénél, nyitottam ticketet, másnap már küldték is ingyen az újat, a régit kellett visszapostázni elemzés céljából)
[ Szerkesztve ]
-
Ghoula
senior tag
-
Ghoula
senior tag
válasz szacsee #32165 üzenetére
Én a töröknél vettem, egy lap, ami kb 120x240 körül van volt egy ezres. Nem,nem az a török ez egy másik.
Praktikerben is leht kapni ilyet.
Nálam a ház alja telibe van rakva vele, így hangot is szigetel,meg a pumpát oda teszem,ahova jólesik. -
Ghoula
senior tag
válasz proci985 #29171 üzenetére
jóvanna, úgy könnyű idle-ba nekem is, sőt ha akarom, akkor idle-ba le is tudom kapcsolni
Azt senki nem mondta, hogy a pacsálás az olcsó hobbi ( főleg ha direktben az alkatrészeket vizezed )
Ebben igazad van, teljesítményben sokat nem hoz, ellenben ha szűkös a hely, ott sokat segít, illetve direktben ki tudod tolni a meleget a házból.
A kompaktok sokat nem érnek, főleg egy combos léghűtőhöz képest.
Amúgy se, de ez magánvélemény és nem is ide tartozik
(Azért amikor azt a macho-s gépet összeraktam, megfordult a fejemben a passzív léghűtés, nagyon jó az a hűtő.)Flymi, ha mégis 120as radiban gondolkozol, van egy skoda 120 hűtőm ha érdekel
-
Ghoula
senior tag
válasz proci985 #29168 üzenetére
Azért egy 5v6 V-on járatott DCP-nek nem sok semmi hangja van, bár tény, a passzív bordához képest több
Talán annyival beljebb vagy, hogy nagyobb a tehetetlensége a vízhűtésnek, de max hőfokokban nem nyersz, ez igaz, csak lassabban éred azt el.Ezek a radik nem arra vannak kitalálva, hogy passzívban menjenek, egy minimális légmozgás kell nekik.
Egy barátomnak a 4670K-t viszi 4.2-n félpasszívban a macho, a házventi fújja rá a levegőt, mindez egy matx Prodigy-ben , mellétuszkolva a vizezett 5870+dual 120 radi.Flymi:
Tudsz képet mutatni arról a dobozról, vagy még titok?Azt biztos nem
Alu radi, nuku bővítés... akár hangos pumpa...
bár a h60 egy másik barátnál egész jól megy, persze a radi ki lett cserélve egy normális, xspc 120 radira.[ Szerkesztve ]
-
Ghoula
senior tag
80-as és 92-es ventikben is vannak jók, így ha a ház kialakítása ezt követeli meg, nem rossz választás az sem.
Viszont ha csak a procira teszel vizet, akkor szerintem overkill a 2x120, elég oda egy sima 120as is.
Feszelt 2500K + 5870 kombót elvitte a 2x120as radi.
Jelenleg egy 4790K+290X-et elvisz egy EK WE 2x180as, 800rpm-en az egyik, 500 rpm-en a másik venti. (gpu és cpu külön vezérli őket). Ne tévesszen meg senkit, a radi 35mm vastag, és az csak a keret, maga a core jó ha kicsit vastagabb 2 centinél.Szerk:
Az a magasság bőven belefér, főleg, hogy zárt rendszer, így a szabadon mért emelőmagassághoz képest sokkal könnyebb a pumpának tekerni a vizet.
Légtelenítés szempontjából a pumpa lehetőleg legalul, de mindenképpen a tartály alatt legyen, max egy vonalba vele.
#2:
Azt viszont tervezd bele, hogy ok, hogy most ez elég, de mi van, ha később bekötöd a vga-t?
Egy épített vízzel csak a kezdet nehéz. Szóval ha tuti nem lesz más, akkor 1x120/140 bőven elég, de ha bővítesz, akkor érdemesebb egy dupla radit tenni bele, ne kelljen cserélni.[ Szerkesztve ]
-
Ghoula
senior tag
válasz proci985 #28931 üzenetére
Az durva 1,46-ot nem mertem bekínálni a q6600-osomnak, 1,3V-on is tudott fűteni, főleg a 2900Xt-vel...
prime+3dmark loop és villanykályhaként üzemelt.
Igen, nem is értem miért nem vették át egy az egyben a hibrid venti vezérlést, és miért nem 140mm-es ventit raktak bele... 135mm... bántanám a mérnököt, aki ezt kitalálta.Most rákerestem a topikban ASIC-ra, de igazából így visszaolvasva nem lettem okosabb tőle.
Na végre. Jó szerelést!
-
Ghoula
senior tag
válasz proci985 #28929 üzenetére
Bírni fogja!
Azért igyekszem a kínomon röhögni, amennyire lehet, van egy jó adag irónia is a sztoriban. Főleg ha az én bénázásom miatt kezdett a kártya nyekegni, miközben gyúrok ezerrel a csendre.
Amúgy az új táp CM V850, nem tudom másnak milyen tapasztalata van ezzel a platformmal, de annyi biztos, a teszteknek soha többet nem hiszek, mert ez minden volt, csak nem halk. ( ha meg emiatt cicereg...)Ahogy a 290 topikban régebben volt szó erről, itt pont fordítva van az ASIC quality. Nagyobb érték több szivárgást jelent, így inkább azt mondanám, hogy a teóriám még bejöhet, hogy matrixra pont a válogatott példányok kerülnek.( persze 1 sample alapján ezt nem jelenteném ki )
Nekem 74,7%, és ahogy HSM-el nézegettük annó, az enyém egész jó fogyaztási értékeket produkált.
Én inkább azt az urban legend-et látom benne, hogy az alacsony szivárgású chipek jobban melegszenek, ellenben kevesebbet fogyasztanak.[ Szerkesztve ]
-
Ghoula
senior tag
válasz proci985 #28923 üzenetére
Leírom nálam hogy van:
Pumpa > 2x90 >> 90+2x távtartó > radi >> 2x45 > cpu >> 45 > gpu > 45+90 >> 45+90, tartály.
Ez van a DCP-n 5V-on. Ha kevésnek érzed az áramlást, úgyis vezérlőn lesz, hajtod mondjuk 6-8V-ig, ott sem lesz semmi/ nagyon kevés hangja.
Hasonló csövezés volt régi gépben 2 radival, és erre még EK dupla bay tartály sorbakötve 2x90 csatival, és 5V felett annyira tekertek az impellerek a tartályban, hogy zavaró kattogó hangja volt.Coli whine: gigasok fps-el vonyít a kártya. léghűtővel, és backplate nélkül nem volt semmi hangja normál üzemben.
Backplate után, elég durva , amolyan kereplős hangja lett, aminek a tónusát és hangerejét tudom állítani, annak függvényében, mennyire húzom meg a csavarokat a blokkon.( azokat amiket a backplate nem takar).
Bármennyire is viccesen hangzik, leszögezném,nem az.
Mivel ennek a tónusa mélyebb, így játék közben nem feltétlen zavaró, ellenben xbmc-vel, menüben nem, de videólejátszás közben sípol. Az sokkal jobban zavar.Na most hogy ezt konkrétan a backplate hozta be, vagy az az incidens, amikor kitekeredett a blokkból a foglalat és izomból megfeszítette a nyákot, nem tudom. Ezért is mondtam régebben, hogy egzaktul nem lehet a kettőt összekötni. Időm nem volt ellenteszteket csinálni, illetve volt közben tápcsere is, lehet amiatt van.
Nálam most idle-ben a táp mellett a második leghangosabb a hátsó venti. De az is a méhsejt rács miatt, ugyanolyan venti a tetejében, rács nélkül atom kuss.
-
Ghoula
senior tag
válasz proci985 #28764 üzenetére
Megnéztem, ez pontosabban a ty147-es típus. Igen, ezért is örültem neki,mert jókat olvastam róla, de lehet ezt a hétfői műszak csinálta...
A GTS-en nagyon kellett tekerni a ventinek, hogy át tudja fújni, cserébe akkor jó is volt a teljesítménye.
Többek között ezért is intettünk könnyes búcsút, pedig süt róla a minőség, sajnáltam eladni.Ha nagyon kilóg, még mindig megcserélheted. (Ha így is kevés, a Skoda hűtőt szívesen odaadom )
Egyébként lehet érdemes lenne megpróbálni egy kiszuperált 12-es ventiből gyártani távtartót, ahogy nézem az SFlex-eknek elég nagy a motorja.Illetve ha már itt vagyunk, tudsz majd nézni egy feszt hwinfo-val hogy mennyin megy a matrix?
DC2 nekem 1.16V drop-olva alapon. -
Ghoula
senior tag
válasz m0h0senator #28767 üzenetére
Ebbe én is belefutottam, mintha vékonyabb gap-padot adnának a VRM-hez.
-
Ghoula
senior tag
válasz proci985 #28761 üzenetére
Annál tuti jobb lesz. TY nekem is van egy de nem használom, mert morog vagy a motor, vagy a csapágy.
Persze, nem is kell szétvágni azt a szép házat. Bár nekem esélyes, hogy van valami fétisem, mert eddig nem nagyon úszták meg a házaim a dremel-t. Ezeket a méhsejt ventirácsokat alapból kikapom, ha mindenképp kell rács, akkor inkább a klasszikus ventirácsot preferálom, sokkal kevesebb szélzajt generál.
Ha már a csend és a ventik jöttek szóba, pár tapasztalatot még megosztanék:
A Gelid silent pwm 14-essel óvatosan, csak függőleges helyzetben ajánlanám, ha lóg a rotor, akkor egy bizonyos fordulatszámnál (50-60% körül) iszonyat bevibrál. Függőlegesen ennek nyoma sincs, leszabályozva egész jó kis venti, de felső radiátorra bukó.
Amit még nagyon szeretek, bár annyi levegőt nem mozgat mint a Phanteks, de nagyon halk, házat szellőztetni jó,az a DeepCool GF140 Viszont radira ez sem jó mert a felfogatása 120 mm-es, meg nem is biztos,hogy ott is megállná a helyét.És az xtx megy ki, vagy megcseréled a két 120-as radit?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Google Pixel topik
- Path of Exile 2
- Ingatlanos topic!
- Raspberry Pi
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Thermaltake TH240 ARGB Sync Black
- Thermalright Frozen Notte 360 ARGB vízhűtés 6hó jótállással!
- Új bontatlan Alphacool Eisblock Aurora Acryl GPX-N RTX 4090 + Backplate (Referencia kàrtyákh (13429)
- BeQuiet Pure Loop 280 mm processzor vízhűtő Új 6hó jótállással!
- Be Quiet Pure Loop 360 (360mm es Vízhűtés)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest