Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • szacsee

    nagyúr

    válasz ViZion #21052 üzenetére

    Na agyaljunk kicsit. :))
    Anno a D-Tek Fuzion V1-el Loadban 46°C-os különbség volt a proci és a vízhő között.
    A vízhő viszont 3-4°C-al volt melegebb hosszú terhelés után is mint a szobahő.
    Pár kérdésem lenne, mert mostanában nem nagyon követtem a témát:
    - a mostani CPU blokkok delta-T tekintetében hogy állnak (vízhő vs. kupak), mert ha ugyanolyan teljesítményűek mint a D-Tek kb, akkor fölös vizeznem, mert a Thermalright Archon is lehűtötte ennyire... max ha telepakoltam volna ventivel akkor lépett volna meg a víz, de nagyon.
    - a gyári radik (Mostra, G-Changer) hogy állnak kis és közepes fordulatszámú ventivel... 360-as radi pl egy procival 800-as ventivel milyen vízhőmérsékletre tud hűteni (szobahő és vízhő közti delta T-re lennék kíváncsi)

    Szerintem a leg ideálisabb, ha valakinek van helye, hogy ha csinál az asztal mögé egy kisebb állványt, amire rak egy passzív radit ritkább lamellákkal (~350-440mm magas 50-60mm széles és 4-500mm hosszú radi bőven elég erre a célra) és mellé egy 360-as radit felrak ventikkel amivel jó hőmérsékletre le lehet húzni a vízhőt és mellesleg a passzívról is lelengetné a meleg levegőt. A passzívnak IDLE van szerepe, hogy hűtse a rendszert normálisan amíg nincs terhelve a CPU vagy a GPU. Amint megkapja a terhelést (normális ventivezérlő, vagy alaplappal esetleg thermoelem ) pl 35°C fölé menne a vízhőmérséklet bekapcsolná az aktív radin a ventit.
    Így gyakorlatilag el lehet érni azt, hogy IDLE néma géped legyen (net, film alatt), játék alatt viszont lenne hűtési teljesítmény, akkor úgy is vagy szól a hangszóró, vagy füles van a Useren.
    Véleményetek, javaslatotok?

    Első két kérdésemre, ha tudjátok a választ ne tartsátok magatokban, no meg még lenne szivattyúval kapcsolatban kérdésem:
    DDC-t és a +-t hogy lehet felismerni, illetve mennyit érdemes adni érte?
    Kösz előre is a válaszokat! :R

Új hozzászólás Aktív témák