- iPhone topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
x007
tag
válasz
Briganti #1194 üzenetére
Itt az adapter használata egyébként teljesen fölösleges.
openConnection();
dbCommand = new OleDbCommand(qText, dbConnection);
dbCommand .ExecuteNonQuery();
closeConnection();Másrészt: Csináltam neked egy kis DataSet tutorial videót anno. Miért nem úgy használod? Nem is kéne SQL parancsokat írnod, mert képes arra, hogy a DataSeten végrehajtott módosításokat (hozzáadás, törlés, érték módosítás) automatikusan végrehajtsa az adatbázisban. Nem teljesítménykritikus alkalmazásnál szerintem mindenképpen érdemes lenne használni.
-
ArchElf
addikt
válasz
Briganti #1198 üzenetére
Igen, ahogy zeratul kolléga is mondja...
OleDbParameterAE
-
bpx
őstag
válasz
Briganti #1198 üzenetére
szerintem arra gondolt, hogy a query stringet hivatalosan nem így szokás "összeollózni" változóbehelyettesítéssel, hanem van egy kész query stringed, amiben jelölöd hogy mik a paraméterek, majd a megfelelő függvényekkel megadod, hogy melyik paraméter helyére melyik változót értéke kerüljön (ami azért jobb így, mert le lesz ellenőrizve, hogy mi kerül oda, és ezáltal véd az sql-injection ellen)
no meg valamennyire olvashatóbb is lesz szerintem
-
-
x007
tag
válasz
Briganti #1134 üzenetére
http://www.speedyshare.com/files/20176158/DatasetTutorial.avi
Sztem érdemes csinálni egy Loading... ablakot (ami a program indulásakot jelenik meg) és abban feltölteni adapterekkel a táblákat. Használd a BackgroundWorker vezérlőt
.
-
x007
tag
válasz
Briganti #1126 üzenetére
Én nem raknám Formba a DataSet-et. Sztem úgy jársz a legjobban, hogyha generálsz az adatbázisból egy strongly typed datasetet és annak kód részébe csinálsz egy statikus tulajdonságot, amivel globálisan el lehet annak egy példányát érni. Így:
public partial class MyDataSet
{
private static MyDataSet _instance;
public static Cache Instance
{
get
{
if (_instance == null)
{
_instance = new MyDataSet();
}
return _instance;
}
}
}Így a programodban bárhon tudsz majd az adatokra hivatkozni, értelemszerűen így:
MyDataSet.Instance
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest