- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
amargo
addikt
Most valamit komolyan nem értek, nem rég futottam bele, silverlight-ban nincs ASCII kódolás.
No és a kérdésem ki hogy oldja fel ezt a problémát?
Most komolyan kell ehhez írni egy konvertálót? Mert akkor előtúrom a régi kódjaimat.. -
amargo
addikt
Vajon miért akarja felrakni WP SDK esetén folyton a Express-t?
-
amargo
addikt
Ui.:
További anyagokat is találsz a letöltések között. -
amargo
addikt
Hi!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy delphi-ről térne át pár kollégám C#-ra, Ti mit ajánlanátok segítség nyújtás képen?
Én szeretném, ha inkább már a WPF-el ismerkednének - vastagklienst kell gyártani, gyorsan.Olyanokra gondolok, hogy szintaktikai különbségeket meg kell mutatni. Ugyan akkor a szemantikáról is beszélni kell, mert itt másképpen és máshogy lehet megtenni dolgokat.
De utána a nagy részében a C# jegyzet-re támaszkodnék. egyéb ötletek?Köszönet!
-
amargo
addikt
válasz
James Bond #2841 üzenetére
static?
-
amargo
addikt
válasz
martonx #2771 üzenetére
Sajnos én is ezt tapasztalom - amit a többiek is írtak -, hogy nem vagy ritkán mutatják meg a debug lehetőségeit. Ez nem a diák hibája. Ellenben a lehetőségek hiánya is aggasztó, mert egyszerűen azt sem tudják, hogy ilyen létezik.
Mindig oda lyukadunk ki, hogy a fejlődéssel nehéz tartani a lépést.Ha már itt tartunk felteszek egy kérdést, ki, hogyan látja az új framework számozását, én kicsit aggasztónak találom ezt, akkor is ezt használd és kész. Félek sokan lefogják tiltani.. nagyvállalati környezetekre gondolok.
-
amargo
addikt
válasz
Neil Watts #2767 üzenetére
Az egész blokk érdekes, de most tekintsünk el, mert egy része így még működő képes lehet. De hozzáteszem, hemzseg az egész kód a hibáktól!
char KezdoVektor = Convert.ToChar(textBoxKezdoBetuBeVektor.Text);
if (textBoxKezdoBetuBeVektor.Text != "")
{
for (int i = 0; i < nevBe.Length; i++)
{
if (KezdoVektor == nevBe[db][0])
{
listBoxKezdobetuListazKi.Items.Add(nevBe[db]);
}
}
}
}Ellenben azért, amit ArchElf írt, azrt értelmezted is? Mert minek oda ciklus, ha mindig csak az aktuális db ellenőrződ? Semmi értelme 50x ugyanazt leellenőrizned. De a kutya is itt van elásva!
Nézd meg a felette lévő kódodat:
textBoxNevBeVektor.Clear();
if (textBoxNevBeVektor.Text != "")
{
nevBe[db] = textBoxNevBeVektor.Text;
db++;
}Tehát egyből törlöd a mező tartamát, majd nem adsz semmit semmihez.
Ezek után nézd meg az első általam írt kódodat:
nevBe.Length //Ez helyes, 50 elemű.
if (KezdoVektor == nevBe[db][0]) //Itt pedig 0. elemre hivatkozol, majd annak szeretnéd elkérni az első karakterét. De ez nem fog menni, mert az Null -> meg is kapod helyesen az üzeneted.Nem hiába írtam az elején és ne támadásnak vedd, de egyszerűen az egész kód hemzseg a hibáktól és hiányosságoktól. Ez tényleg csak figyelmetlenség, de mivel szemmel nem tudok olyan jól összehasonlítani - számomra a változónevek is feleslegesen hosszúak - így csak azon akadt meg a szemem, hogy ott minek akarsz törölni?
-
amargo
addikt
Replikáció? Iinterface-ek létrehozása webservice közöttük, stb.
Kis millió lehetőség adott, de ahhoz bővebben kellene ismerni a problémát. Csak azért furcsa, mert én évek óta nem használtam c#-ban sql-t és itt sem látom be miért kellene?Én úgy gondoltam, hogy valami wcf, EF, stb használnál hozzá.
-
amargo
addikt
válasz
st4rlight #2560 üzenetére
Számomra VS-ben rémálom lenne egy ilyet készíteni, Bled pedig sok segítséget nyújt.
Verzió kezelést alá lehet rakni csak a Microsoft Visual Studio Team Explorer 2010 kell neki. Persze csak már verzió kezelt projekttel életképes.. ezért a VS 2010 shell mindenképpen kell neki. -
amargo
addikt
válasz
martonx #2555 üzenetére
Kérdés mit értesz design alatt.
Mert a Blend nem csak arról szól, hogy kék legyen a háttér. Egy control lefejlesztését is nagyban megkönnyíti, főleg az ablakok tervezését és még fellehetne sorolni pár előnyét.
Ettől még számomra sokszor nehézkes.
Egyszerűen lecserélsz fájl kezelőben alatta egy fájlt és szénné fagy.
Verziókezelőből kiszedsz valamit és fordításig hibákat dobál és egyéb fogfájásai vannak.Lehet ezekre van egy egyszerű megoldás és én használom rosszul.
-
amargo
addikt
válasz
martonx #2551 üzenetére
Mindenesetre érdekes lesz, mert nálunk a megrendelők kifejezetten kérték, hogy ASP legyen továbbra is.
Blend-et ki mennyire használ, mert már elegem van belőle. Fejlesztésre használhatatlan..
Továbbá ismertek-e ingyenes MO. digitális térkép adatbázist intranet-re lenne. Elég csak a határ, folyók/tavak. -
amargo
addikt
válasz
[pod]Diablo #2456 üzenetére
-
-
amargo
addikt
Blend-et használ itt valaki?
Valamiért 2 tervezőnél sem akar működni megfelelően, egyszerűen control ráhúzása esetén nem dobja oda. Persze rálehet rakni, ha duplán rányomsz, akkor a balfelsőbe dobja és utána húzogatva is megy. De addig nem.
-
amargo
addikt
Én sajnos több szempontból is a deklaratív megfogalmazást részesítem ilyenkor előnyben. Pedig az okosok azt mondják, hogy xamel-ben "minden" leírható. Ellenben, ha csapatban dolgozol egy másik kollégád lehet nem fogja érteni, hogy miért úgy van leírva.
Hozzáteszem, ha igazán szépen akarod megcsinálni - és később is szükséges a felhasználása -, akkor származtatod az objektumot és akkor mindenki tudja, hogy mire való vagy készítesz neki egy külön property-t, beszédesebb.
-
amargo
addikt
Szia, azért azt tudni kellene, hogy console, WPF, Silverlight, Forms, ASP. Nem tudom milyen meccsre gondolsz - nem szoktam nézni így nem is tudom milyen óra van ott -, sima digitális óra? Mert ezeket is Neked kell megrajzolni - ha kell - és nem mind1, hogy miben van, hova kell majd beillesztened. Csak ezért kérdezek. De Timer lesz a barátod.
-
amargo
addikt
Esetleg a származtatásra gondolsz?
A c# jegyzetben is utána nézhetsz, de számtalan másik könyvet is lehet linkelni, ha jobban megismerem mit szeretnél. -
amargo
addikt
válasz
(ex)Cat #2267 üzenetére
Ha jól veszem ki azt szeretnéd, hogy minden számla új lapon kezdődjön?
Ha ilyet szeretnél - annyira nem ismerem, hogy lenne-e erre kapcsoló -, de az a legegyszerűbb, ha belenyúlsz a generálásba és Te magad váltod ki a lapdobást.Egyesével is lehet töltögetni, de annak a hátrányait leírtad. Belenyúlnod, meg amúgy is bele kell, mert vízjelet kell elhelyezni a másolatokon.
-
amargo
addikt
válasz
(ex)Cat #2265 üzenetére
Van hozzá egy designer, amivel feltudod dobálni, hogy milyen adatokat akarsz kigenerálni és milyen relációban. Azzal csináltad? Master-Detail kapcsolatot akarsz gondolom.
De a példa alkalmazásaikban is található ilyen - vagy hasonló, már nem emlékszem rá pontosan.
Több példányt is megtudsz adni neki kódból, de azt a nyomtatónak fogod megadni - bár lehet a report-nak is meglehet adni, csak értelmetlenség.
Továbbá a másolatokra rá kell nyomni, hogy "másolat", ehhez segítséget a "XtraReport Multiple Copies"-al fogsz találni. -
amargo
addikt
Az egyszerűséget nem zárom ki ezzel - én is azt szeretem
és arra is törekszem -, de a karakteres tömbbe ágyazott kód az nagyon kiesik az egyszerűségből. Mint figyelemfelkeltésként írtam.
Megnéztem az oldalt és https-t akar használni, saját tanúsítványuk van - amire inkább nem írok semmit, de lényegiben törik a forgalmat.. -, ezért elhasal rajta.
Már 20 perce szerkesztem a bejegyzést. Közben észre vettem, hogy a bing adatokat gyűjt, és hívtak ezzel is - honnan a francból tudják a számomat?? persze megkérdeztem és jött a ködösítés. Izgalmas
-
amargo
addikt
Felsorolhattam volna
igaz én nem használom.
Mintha ezen az oldalon hosztolni is lehetne vagy nem ezt hirdették anno erre a célra - megnéztem most is ezt írják róla? Ezért is akartam regisztrálni.martonx:
Engem hozzászoktattak, hogy egyszerű dolgok nem léteznek, ma még ezt kell tudnia, de holnapra már mást.. ha a programban van string query-ként azzal csak tökön lövöm magam, akár a legegyszerűbbnek tűnő lekérdezéssel is. Félre értés ne essék létezhetnek soha nem változó lekérdezések csak még nem láttam olyat. -
amargo
addikt
Persze, különben nem is jött volna be a regisztrációs doboz, máshol bejött, csak a munkahelyi gépemen nem. Most nincs időm megnézni, hogy ha az alkalmazás már betöltődött, akkor miért nem jelent meg az egészen. De holnap-holnapután lehet megkeresem az okát.
j0k3r!:
Én annó a LINQ for Visual C# 2008 könyvet olvastam hozzá. -
amargo
addikt
Azért elég régiek, mert ma már nem igazán használ senki ilyet. Egyetemeken még itt-ott oktatják, cégeknél is szoktam látni, de leginkább a modellt használatát javasolják
pl.: linq2sql, EF.Én c++ óta nem írtam lekérdezést kódba - linq-t kivéve -.
Azt megkérdezhetem, hogy sikerült regisztrálni? Mert nálam fel sem jön a regisztrációs fül, a bejelentkező fül, meg egyből rendszerhibát ír..
-
amargo
addikt
válasz
Boolash #2212 üzenetére
Most ha jól látom, akkor linq segítségével ennyit akartál? Csak, azért írom le, hogy így is meglegyen mert, ha ezt akartad fentebb csinálni, akkor csak az volt a baj, hogy volt egy tök felesleges foreach-ed és a select végén így már láthatod, hogy típustalan átalakítást végeztél, amire egy ideig tudsz hivatkozni, de aztán az elvész.
var osszes = eredmeny.Select(s =>
new Dokisk
{
Id = s.Id,
Title = s.Title
});
sql-es formában:
var osszes = from s in eredmeny
select new Dokisk
{
Id = s.Id,
Title = s.Title
}; -
amargo
addikt
Tegyél bele *-ot. Vagy szofisztikáltabb kell?
-
amargo
addikt
válasz
Sk8erPeter #2111 üzenetére
Én nem látom előfeltételnek a jó programozást és az egyetem időbeni befejezését.
Egy évfolyam társam tavaly abszolvált és - hála az égnek, nem és nem rosszmájúságból írom - úgy kivágták a szakdolgozat védésről, mint a sicc.. gyakorlatilag valahogy végig evickélte a féléveket.
Én 1 év csúszásban vagyok.. bizony az analízis komolyabb volt, mint elsőre gondoltam volna. Foghatnám a munkára is, meg egyéb körülményekre is a dolgot, de tudom, hogy vannak nálam sokkal ügyesebbek is, ettől még mindent meg kell tenni a fejlődésért és nem szeretek átcsusszanni tantárgyakon -
amargo
addikt
Komolyan semmi csúnyát nem akarok írni rájuk, de első körben csak localhost-on tudtam kipróbálni és szépen ment.
Majd most felraktam a kinti host-ra. Dobálta a google map key hibákat. Az újabb verzióban nem, csak nem megy.. erre statikusként a ascx-be belerakva megy. Ha a motor szolgáltatja code behind-ból, akkor elhasal.Biztos én nem olvasok el valamit. De most már nem szórakozom vele.. megy és kész csak idegesít a statikus megadás..
-
amargo
addikt
Bejött! Megy vele
Már csak egy aprócska problémám van vele, azóta 4 év fejlesztés történt benne és pont az a funkció nincs implementálva, ami kellene nekem
kml import..De ezek alapján majd elindulok.
Köszönöm a segítséget!Szerk:
Elkezdtem olvasgatni a fórumot és érdekes dolgot vettem észre, ettől vezérelve neki álltam megnézni a változásokat és a 2.5 is szépen fut, majd a 2.6-is, amibe az XML kezelés már implementálva lett.
Majd elkezdtem szépen végig nézni és kiderült, hogy a 3.2.1.0 verzió is szépen fut rajta
De a 3.2.1.1 esetén valami törés keletkezik az életében - majd megnézem.Köszönet a segítségért!
-
amargo
addikt
Nem, de igazából kipróbáltam egy szimpla projekten is és ott is futott, de még MVC-nél is.
Ha valami hasonló probléma lenne, akkor egy másik googlemap content hozzáadása nem oldaná meg a dolgot.. holnap debug leszmartonx:Igen én
Én is erre jutottam, de sokan vannak, akik jobban értenek hozzá és lehet valami elkerülte a figyelmem. Nem szarul írták meg, csak nem gondolták, hogy offline akarja valaki telepíteni is.. vagy fene tudjaDe 1 trükköt azért tudok rá:
IIS, ami agyúval verébre.. -
amargo
addikt
Hátha valaki már foglalkozott más megjelenítővel is. Ezt is felteszem
Addig egy másik is, mert már ... semmilyen megoldás nem jött be - na jó a gányolás mindig bejön..
CMS segítségével - mojoPortal - "készítek" barátnőmnek egy honlapot, amin majd prezentálni tudja a szakdolgozatát. A probléma ott keletkezik, hogy googlemaps-ra lenne felrajzolva nyomvonal és azokon belül információs buborékok.Ehhez készítettem egy kontrolt/template - átcsomagolt subgurim objektum -, amit beleraktam az oldalba. Szépen fel is lehet venni, mint eszközt, ellenben első nekifutásra egy nagy szürke paca jelenik meg - nem a kulccsal van a gond -, amint hozzáadok egy eredeti a projekthez fordított googlemaps template-et, egyből megjelenik az én objektumom is az oldalon. Azaz minden oldalon kell, hogy legyen saját googlemaps és egy eredeti - mégha az eredeti nem is látszik -, ez nem túl szép.
Már bele is fordítottam a csomagba, hátha valamit elnéztem alapon.
Maga az objektum csodásan elfut bárhol máshol. Itt valamiért szenved.A következő lépés az lesz, hogy áttúrom az adatbázisát, mert vélhetően a másik megjelenítő beregisztrálja magát.
Nem irigylem a nappalisokat az tényleg más világ lehet..
-
amargo
addikt
Ezért írtam, hogy egyetértek vele, ellenben a másik oldallal is beszélgettem.
Folyamatosan kutatnak, fejlődnek, de nincs idejük összerakni egy új tematikát - nyilván meg kellene oldani. Ettől függetlenül én sem szerettem, hogy ennyire le vannak maradva. GT/ELTE anno rám bízta, hogy mibe írom meg, nem kellett már sqlcommand-ot használnom
Igaz az estisekkel élnézőbbek, mert mi általában ebben dolgozunk. A nappalisoknál mindig úgy hallom vasfegyelem vanFelteszek kérdés itt is, hátha tudtok rá megoldást:
Még nem széleskörű a silverlight-os ismeretem, ezért fordulok felétek. A kérdésem a következő lenne, egy OutOfBrowser SL alkalmazást, miként vehető ré, hogy offline elinduljon?Azaz használom az sllanucher.exe-t /emulate:"test.xap" /origin:"http://localhost/" ez egy teszt alkalmazásnál be is jön. Elindul szépen. De probléma ezekkel van: http://office.microsoft.com/hu-hu/word-help/a-menuparancsok-es-az-eszkoztarparancsok-helye-az-office-2010-rendszerben-HA101794130.aspx?CTT=5&origin=HA101631583
Ezeket a demokat szeretnénk több gépre offline telepíteni és használni. Ehhez keresek megoldást.
Példaként szemléltetve a word a ZA101796062.xap-ban található, de használ valamilyen erőforrást is AF101796071, de nem igazán tudom miként tudnám rávenni, hogy ezt használja az Isolated Storage-ből. Ha az origin-be a xap elérését adom - http://office.microsoft.com/hu-hu/files/761/694/ZA101796062.xap - , akkor le is szedi a megfelelő AF* erőforrást(?) hozzá - hiába van ott.
A baj az, hogy localhost futtatása esetén van uri-m és akkor a fájl is meg van. Ellenben, ha path adok meg, akkor az alkalmazás betöltődésekor, azt mondja nem uri.
<ArrayOfKeyValueOfstringanyType xmlns:i="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xmlns="http://schemas.microsoft.com/2003/10/Serialization/Arrays"><KeyValueOfstringanyType><Key>ResourceURI</Key><Value xmlns:d3p1="http://www.w3.org/2001/XMLSchema" i:type="d3p1:string">afile.aspx?AssetId=AF101796071</Value></KeyValueOfstringanyType></ArrayOfKeyValueOfstringanyType>
Gondolom ezt az xml-t az app készíti, így a ResourceURI key-t nincs módomban változtatni.. vagy tévedek?
Tudnátok valami ötlettel szolgálni?
Köszönet érte!
-
amargo
addikt
válasz
Sk8erPeter #2091 üzenetére
Egyetértek az oktatás színvonala is csökkent. Megnézel egy ma felkapott programozási nyelvet, akár a .NET-et kb évente jön ki az új verzió belőle, egyszerűen oktatási szinten képtelenség tartani a ritmust vele. Az egyetem célja az általános gondolkodás/tudás elsajátítása, de a fejlődés lehetősége rajtad múlik.
Nekem is van több OKJ-s ismerősöm - nekem is van -, akik remek szakemberek, de folyton tanulnak mellette.
-
amargo
addikt
válasz
Sk8erPeter #2087 üzenetére
Igazad van általánosítottam, de munka mellett egyetemre is járok, így van bőven rálátásom a mostani generációra is.. ezért vettem a bátorságot.
Ezek a sztereotípiák pedig azért születnek, mert míg 20 éve értettek hozzá pár 10e-en. Abból akadt 1-2 kókler, addig mára ez a szám megfordult és a pár 10e-ből van 1-2, aki ért hozzá. Igaz ez talán abból is fakad, hogy mára sokkal rétegeltebbek lettek a területek és sokan a nem a tudásuknak megfelelőt választják ki.Hibás gondolatok születhetnek belőle, ha valaki mást is belelát. Amit én írtam ettől függetlenül az élet, erre tart a fejlődés. Ha megfigyeled a mondatom - Bizony a mai generáció már mindent "instant get" akar.- nem degradálás van benne, persze bőven lehetne felhozni.
Tényleg nem akarom a fejlődés irányát boncolgatni, de tudósok használják ezeket a szavakat - igaz, hogy is merném én tenni? -, ettől még nem érzem úgy, hogy az én hibám lenne, ha mást értesz alatt ahhoz képest, amit írok. -
amargo
addikt
A sorrend, internet - nagyon kevés olyan kérdés van, amit előtted már nem tettek fel -, majd fórum. Számtalan esetet tudok írni, amikor gyorsabb és hatékonyabb fórumon megkérdezni valamit, de nyilván a google, nem dobja ki a válasz, mert lehet nem jól fogalmazza meg az ember.
Bizony a mai generáció már mindent "instant get" akar.
-
amargo
addikt
Ha már így license kérdések vannak, akkor a VSProwMSDN ALNG LicSAPk OLP NL Qlfd esetén miket rakhatok fel? Kimondottan az Expression blend érdekelne.. vagy ezt is meg kell venni?
-
amargo
addikt
Egy közel 80megás projekt lefordítása esetén is - amit külön build server végez -, inkább a source control-ból való kiolvasás ami lassú. Maga a projekt lefordításához nem kell 1 perc. Ezek a mai wincseszterek pillanatok alatt felolvasnak ennyi adatot. Olyan projektet találni, ahol több száz megabyte-nyi forrást kell befordítani szerintem open source részen lehet. De mint többen is írták ez inkább CPU függő.
-
amargo
addikt
Egy integrális típus értékét meghatározott módon felsoroló típusúvá alakíthatjuk. Ha az érték nem esik a felsoroló típus értékhalmazába, a konverzió eredménye nem meghatározott:
enum flag { x=1, y=2, z=4, e=8 };
// tartomány: 0:15
flag f1 = 5;
// típushiba: 5 nem flag típusú
flag f2 = flag(5);
// rendben: flag(5) flag típusú és annak tartományán belüli
flag f3 = flag(z|e);
// rendben: flag(12) flag típusú és annak tartományán belüli
flag f4 = flag(99);
// meghatározatlan: 99 nem esik a flag tartományán belülre
Az utolsó értékadás mutatja, miért nincs automatikus konverzió egészrõl felsoroló típusra;
a legtöbb egész érték ugyanis nem ábrázolható egy adott felsoroló típusban. -
amargo
addikt
válasz
atm*RefeeZ #657 üzenetére
Úgy tanul az ember, ha keress és kérdez, ez természetes.
Egy jó tanács: codesearch. De a kérdésedre megkaptad a választ. -
amargo
addikt
válasz
atm*RefeeZ #655 üzenetére
DataBinding, DataSource ezeken a területeken nézzél körbe. Gyors talpaló rengeteg van a neten ezek közül. CodeProject.com, MSDN. Az adat onnan jön, ahonnan nem szégyenled, az interface-t kell csak megoldani. A felülírás-ra meg, gondolom van neki egy AddRow nevezetű metódusa
(vagy hasonló)
-
amargo
addikt
Visual Studio 2008-ban Designer mode-ban (amikor az objektumokat dobálod a form-ra) hogy lehet kikapcsolni az XP style-t? Tehát, az XP-ben az XP style van beállítva, a fejlesztett programban kivan kapcsolva tehát classic ként jelenik meg, de amikor dobálják rá az objektumokat akkor nem és ez idegesítő.. valami beállítás?
-
amargo
addikt
Volt egy hosszabb változat, amit megvagdostam, de kicsit értelmetlenül hangzik tényleg amit írtam a Virtual Machine szócska nélkül. Elnézést mindenkitől.
Helyesen:
ott is szükséged van a VM-re, hogy futtatni is tud az appleteket. Ahogy a C# nál, csak itt dll-be van csomagolva. -
amargo
addikt
Sziasztok!
Tud valamelyikőtök már kész numerikus bevitelimezőt? Ami a textbox (vagy környékéről) származva lenne?
Köszönöm! -
amargo
addikt
váááááh de durva.. Bocs erre nem gondoltam
public class Tesztemesztem : DataGridViewTextBoxColumn
{
public Tesztemesztem()
: base()
{
}
private string test;
public string Test
{
get { return test; }
set { test = value; }
}
public override object Clone()
{
Tesztemesztem col = (Tesztemesztem)base.Clone();
col.Test = this.test;
return col;
}
} -
amargo
addikt
Hi nem értem miért nem tudom a property-t eltárolni..
Ennek mi a baja? a Designer fileba mindig null-t tárol csak el. Nem értem mi a baja?
public class Tesztemesztem : DataGridViewTextBoxColumn
{
public Tesztemesztem()
: base()
{
}
private string test;
public string Test
{
get { return test; }
set { test = value; }
}
} -
amargo
addikt
-
amargo
addikt
ha jól láttam az eddigi legfontosabb változást nem emeltétek ki, igaz ez .NET 3.0 (meg felfele) érhető el. Hogy tudod debuggolni a .NET-et, tehát ha valami félre kefélődik és nem jössz rá miért eddig reflector al nézted meg, de így futás időben nem láttad.. most már lehetőséged van megtudni, hogy a nemjelzett kód mégis mi a fészkes fenét csinált (és nem kell mindent áttúrni..).
-
amargo
addikt
válasz
kicsitomi88 #574 üzenetére
Köszi! Mikor még lefeküdtem kigondoltam ezt is, nem is értem miért nem jutott előbb az eszembe..
-
amargo
addikt
Sziasztok!
Kérdésem volna. .NET 1.1-es egy ComboBox-ot szeretnék megvalósítani, Control-ból származva, de már a DropDown-nál alakadtam.. 2.0-ban elég egyszerűen meglehet csinálni, de itt az 1.1-ben nem találom a VisualStyles könyvtárat, amiben benne van a ComboBoxState(bár ez egy enum..) de így ez a ComboBoxRenderer.DrawTextBox meghal..
Valaki esetleg épített már fel? Eddig 2.0 .NET-el foglakoztam.. eléggé ég és föld szaga van a dolognak eddig, számomra.Köszönöm a segítséget
amargo -
amargo
addikt
válasz
lakisoft #561 üzenetére
Itt olcsóbban megkaphatsz pár könyvet és szállítás is van.
ezek közül a Hatékony C#-ot ajánlanám.De ha a C++ is érdekel, akkor
A C++ Programozási nyelv
C++ Hibaelhárító
C++ kódolási szabályok
Hatékony C++ -
amargo
addikt
Sziasztok!
Elsőnek leírom a tényeket. designmode-ban van egy contexmenustrip hozzákötözve egy saját listboxhoz.
Most vagy a listboxból, vagy valahonnan, egy property-n keresztűl feltobok egy ablakot, amibe belehet állítani mindenféle szűrési feltételt, mint az excelben. Majd az itt beállítottakat nyugtázva, generálunk egy eseményt a contexmenu-be. így több szűrési feltételt is hozzá lehet adni. és jobb klikkre lehet futásidőben majd válastani.
2hete olvastam erről, hogy miként tudjuk rávenni, hogy milyen kódot generáljon.. de már elfelejtettem és nem akadok rá.
Lényegiben, amit generálni kell pár sor.. hogy a filtert mivel hívjuk meg.
köszönöm a segítséget!
amargo -
amargo
addikt
Sziasztok!
Windows authentication el kapcsolatban lenne kérdésem.
Arra lenne szükségem, hogy a windowsba belépett felhasználó jogosultsági szintjének stb megfelelően, lehessen a programba belépni, tehát mind ezt olvasni szeretném.
köszönöm
amargo -
amargo
addikt
Sziasztok!
Van egy nyomó gombom, hogy lehet megcsinálni, hogy F2-re is érzékeny legyen és nem a form keypress-re írom be, hogy ezt hívja meg. Mintha máshogy is meg lehetett volna csinálni már VS 6.0 alatt.. bár -
amargo
addikt
Lehet a böngésződ van rosszúl beállítva. A karakterkódolás környékén kell keresgélned.
Szerk:
<html>
<head>
<title>címűáéúőóü</title>
</head>
<body>
<b>Felado: </b>űáéüóúűéöpő.űlöü<br>
<b>Cimzett: </b>űőüóöűüéáű.áéüöű,ü<br>
<b>Datum: </b>űúőüöúőááűóopélpőé<br>
<hr><br><br>
<div align=center>poőáóöűáüóőé</div>'
</body>
</html>
Nálam ez jól rakja ki. Vagy már rosszúl tárolod le, de akkor csak megnézed egy szerkesztővel, hogy milyen kódolásba raktad.
[Szerkesztve] -
amargo
addikt
Halee!
Nem megfelelő megoldás Document imaging writer porton történő tesztelgetés.
Nyomtató van, csak local nincs.. de most kineveztem egy hálózatit, amit nem hazsnálnak
A spool környékén kerezsgélek.. de az igazi az lenne, ha valami API vagy akármilyen hívással a nyomtató felé lehetne kérdést intézni..
Bár még itt is közbe jöhet, hogy begyűrte a lapot.
De egy szigorúszámadás nyomtatásánál.. elég durva megkérdezni, hogy sikerült a nyomtatás? És felhasználóra bízni..
Még keresem a megoldást -
amargo
addikt
Nos azért ide írok, mert itt edig sokat tudtak segíteni.
Volna egy problémám:
Nyomtatás
Nyomtatni kellene, viszont egy kis csavarral.
Van egy plugandplay nyomtató, még sajna a márkája nem ismert előttem, de talán valami HP lesz.
Nos meg kellene oldani, hogy kinyomtatok valamit, akkor ha valamiért nem teljesül a nyomtatás, hiba üzenetet eltudjam kapni. Teszem azt, közben áramszünet tört ki.. vagy kifogy nyomtatás közben a tinta.. hirtelen elveszti a kapcsolatot a OS a nyomtatóval.
Mind ez windows on.
Rendszer üzeneteket ellehet, kapni, de a nyomtató áramszünet esetén mit reagál.. stb?
Sajna nincs most nálam nyomtató ezért nem tudom ezt kipróbálni, de ha valaki tud pár hasznos infóval szolgálni az jó lenne. Ha minden féle hiba lehetőségre, maga az OS hiba üzit dob(én ezt gondolom, de hátha nem), az lenne az ideális, mert azt megfogva, meglehet tudni, hogy ténylegesen kinyomtatta-e az oldalakat, azokkal a beállításokkal, amikkel kellet.
Köszönet előre is!
amargo -
amargo
addikt
válasz
Terminus_ #279 üzenetére
Ez nekem is meg van.. ebben már .NET 2.0 sal van írva, ha jól tudom, még nem olvasgattam annyira.. Mit még mondani szoktak a 21nap alatt mester szintű könyv.
Pár szó a lépésről lépésre-ről. Eddig még csak pár fejezetett olvastam, de itt annyira alaposan írják, hogy aki előtte nem nagyon tudott porogramozni még annak is világos(?).Bjarne Stroustrup könyvével elégedettebb voltam, de az c++.
Ha egy profi C# itt azt írja megéri megvenni, akkor lehet megéri. Én megvettem, de ennél az árnál jóval olcsóbban [link]
Ha tanácsként ezt elfogadod. -
amargo
addikt
válasz
Jester01 #270 üzenetére
Maximum 9elemű a tömb, ami kell nekem, ennél a rendezés sem számít.. megnézetem, hogy úgy mit javúl, de semmi.
Ma átírtam a c++ os progit is ott vectoral oldottam meg. Iszonyat gyors lett! Nincsenek így már típus konvercióim valami 0,1mp alatt generál.
Viszont amit nem értek van egy olyan verzóm is, amiben 2szálon fut a program a generálás külön szál. De randomként mindig tök ugyan azt a számokat adja ki!
És lassabb is.. Nem értem.
Vagy csak a számláló, amit az egyszálúba raktam, nem tudja olyan gyorsan kiírni az időt?
Most viszont innen hiányolom a hashtable-t (hasonlót) mert pont jó lenne Builder alatt. Valami elneteműlt varriációt találtam, hogy matrixot csináljak vectorból.. de.
Tényleg sok információt elfelejtettem írni. Elnézést.
De ez az arraylist tünik a legjobbnak eddig. -
-
amargo
addikt
Értem, és olyan tömb van itt amelyik tudja szűrni a duplikációkat?
Builder alatt ezt a részét inkább megírtam, mert amit találtam szintén lassú.
Célnak tényleg tökéletes, asszem nekem is ezt kellene, ahogy írtad osztályt építeni belőlle.
De aszt hiszem ezzel a lényeget leírtad, majd ha már megfelelő tudás háttérel rendelkezem, akkor szebbet készítek.
Most esett le, hogy írtál Te is sudokut, neked mennyire volt gyorsa a tábla generálás? -
amargo
addikt
Pontosan C++ alatt csináltam egy Sudoku nevezetű programot. Aminél StringGridbe pakoltam a végeredményt.. lassú lassú kicsit, de nem annyira vészes.
Na most ezt a programot akarom majd átportolni WindowsMobile alá, de eddig nem is foglalkoztam C#-vel. A fejlesztő környezet is tök új stb..
Itt, amit elsőnek találtam hasnló cucc az a DataGrid volt. De amikor elkeztem magam kicsit beleásni jöttek a kérdéseim.
Most itt tartok. Annyit nem tudok foglalkozni a dologgal mint kellene. Ezért szerettem volna valami egyszerű megoldást találni. De ez nem sikerült.
Ha továbbra is van valami jó ötleted jónéven veszem!
Köszönettel
amargo -
amargo
addikt
válasz
Gregorius #255 üzenetére
Jól látod semmi szükségem keresésre, indexelésre, rendezésre.. stb, csak ezt találtam eddig.
Találtam egy példát a BlindingList el, még nézegetnem kell, amit első körben találtam azzal csak sorokat tudtam hozzá adogatni. De ez listview-ban van.. meg még keresgélnem kell, amiket írtál.
Köszönöm a segítséget!
shev7 : Csak nem értettem, miért írtál..
De ezek az objektum nevek tök újjak..megkell lesnem ezeket.
Tehát a GridView hoz hozzá tudok csatolni egy akármilyen adatforrást és ez jobb mint a DataGrid?
A GridView-t lehet szerkeszteni? (de nem DataGridView?)
Neked is kösz a segítséget, az a bajom, hogy nem tudom mi lenne a legkézenfekvőbb megoldás..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Már csak 12 db 5G ROUTER! - Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged