- Yettel topik
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Immy
őstag
Na arra rájöttem, hogy az újabb póker progrikban már levan tiltva ez a hookolás vagy valami csűrés csavarás útján nemlehet lekérdezni a textjeit.
Szóval marad a favágó módszer és megpróbálkozok a kártyalapok felismerésével.
Képek összehasonlítása már megy.Viszont olyan gondom van, hogy 1 bizonyos ablakról hogyan lehet screenshot-ot csinálni?
Üdv: Immy
-
SimS
senior tag
-
yash
senior tag
Ezt most igy nem egészen értem... Meg tudod erősíteni Lortech, hogy jót mond a srác? Nekem ez az alapján, amit megértettem, inkább úgy tűnik, mintha egy adott függvényt csak 3 adott paraméterrel hivhatnál meg a defenició szerint, már ha ez amit igy leirt amargo, szintaktikailag érvényes formula.
-
amargo
addikt
váááááh de durva.. Bocs erre nem gondoltam
public class Tesztemesztem : DataGridViewTextBoxColumn
{
public Tesztemesztem()
: base()
{
}
private string test;
public string Test
{
get { return test; }
set { test = value; }
}
public override object Clone()
{
Tesztemesztem col = (Tesztemesztem)base.Clone();
col.Test = this.test;
return col;
}
} -
CrusherW
tag
Az evidens, hogy gyors, viszont egyrészt, számomra a local szinte használhatltan, vagy rossz kereső kulcsokat adok meg, nem is tom viszont a kalsszikus MSDN mindenre választ ad, és ha net fejlesztésről van szó, még mindig ott van asz asp.forums.
Bár igaz, hogy ehhez állandó net kapcsolatra van szükség, de ilyen munkahelyeken azthiszem ez nem nagy elvárás, laptopon a vonaton meg csak nem akar az ember fejleszteni. Tehát számomra teljesen kihasználatlan ez a lehetőség. Másrészt, egy VS akkor mutatja meg az igazi erejét ha munkacsoportokban dolgozik az ember, ott pedig szinte biztos hogy lesz aktív net kapcsolat. Nem hiszem hogy helytálló az, hogy nagy ritakság az olyan igazi programozó aki nem tud munka közben net közeleben lenni. De valóban, aki ennek ellenére nem tud, tényleg jól jöhet a local.De, ne legyen igazam, csak gondoltam énis kicsit fényezem a VS2k8 atSzerk: Most néztem át pontosan hogy miket tett fel nekem a VS (Professional 90 days trial természetesen
. Nekem meg sem közelíti a 10gb ot, pedig még a DX SDK -t is belevettem, és nem turkáltam bele, és full setupot használtam.
-
CrusherW
tag
Hello
azért a 10 gigát lelehet redukálni valami barátibb méretre, élből MSDN local help et fel sem kell tenni (nem tudom, azt belevetted-e a 10GB -ba), az meg a másik, hogy kilehetírtani azokat a lehetőségeket amiket nem használsz.
ÉS amit még felhoznék mellette, hogy WPF fejlesztésnél nagyon jól működik MS Expressionnal, bár ez utóbbi még nem 100 as, de elég kényelmes
-
Lortech
addikt
Arra gondolsz, hogy kivételnél oda tudsz ugrani a .NET-es osztály forrás nézetére és deguggolni ?
Ez tényleg komoly dolog, és sokaknak segítségére lehet.
De azért van még jópár fontosabb új feature:
WPF support, XAML designer, LINQ, C# 3.0, .NET 3.5, JS intellisense és debug, SQL Server 2008 támogatás, AJAX, css újítások és még sok más. -
lakisoft
veterán
AZ FO.hu találtam egy két könyvet ... fejlesztoi_csoportmunka_visual_studio_2005_team_system
microsoft_visual_c_2005_lepesrol_lepesre_cd_vel
c_mesteri_szinten
hatékony C#
programozas_c_nyelvenMelyiket érdemes megvenni ezek közzül ... ?
-
manrick
tag
Nálam ez jól rakja ki. Vagy már rosszúl tárolod le, de akkor csak megnézed egy szerkesztővel, hogy milyen kódolásba raktad.
Igen megnéztem és rendben van.
Kipróbáltam hogy létrehoztam új html fájl, és beleillesztettem a program által létrehozottból kimásolt kódot és úgy tökéletesen működött.
Próbáltam hogy beállítottam a karakterkészletet is (iso-8859-1), de így sem jó.
Nagyon érdekes, hogy ha szerkeztővel csinálok egy html fájlt akkor minden ok, de ha a programmal csináltatom meg, ami végülis ugyanazt csinálja amit én, csak egy részét változóból szedi ki.
Ami még érdekes, hogy a program által létrehozott kód teljesen megegyezik az általam létrehozottal. Mégsem jó a böngészőben, csak ami szerkeztőben készült. -
Pazo
tag
én nem nagyon értek ezekhez az elkapás dolgokhoz (még), de saját tapasztalat alapján az xp semmit sem reagál, ha nem megy a nyomtatás. vagy te azt a kis felhőt akarod elkapni, ami felugrik a tálca jobb oldalán, amikor pl kifogyott a papír? hmmm...
ha most nincs nyomtatód és mégis a nyomtatáőst akarod tesztelni, szerintem tegyál fel egy pdfFactory-t. ez egy ''nyomtató szimulátor'' program, virtuális nyomtató, pdf-be nyomtat. egyedüli hátránya az lehet, hogy mindig működik, így nem lesz mit elkapnod. arra viszont jó, hoyg a kimeneteket formázását ellenőrizd.
lehet semmit sem segítettem. de remélem azért mégis. -
Jester01
veterán
Épp azt reklamáltad, hogy lassú volt...
Az ArrayList-ben csak lineárisan tudsz keresni (kivéve, ha rendezed, de erről nem volt szó)
Igen, a hashtable az valóban kulcs-érték, de senki nem tiltja meg, hogy az érték mindenütt csupa null legyen.
De ha tökéletes, akkor tökéletes -
-
shev7
veterán
-
Gregorius
őstag
A DataSet/DataTable az egy struktúrált adathalmaz. Hogy ezt adatbázisból töltöd fel vagy szövegfájlból vagy kézzel, az már rajtad múlik.
Ha nincs szükséged a DataTable szolgáltatásaira (rendezés, keresés, indexelés, változáskezelés), akkor kicsit több munkával de lényegesen gyorsabb és kevesebb memóriát zabáló megoldást kapsz, ha egy saját class-t implementálsz, azt pakolod bele egy BindingList<T>-be, és ezt adod meg DataSource-nak, igaz ez sokkal kevesebbet tud. A DGTextBoxColumn, stb... ugyanúgy működik. -
gyuri10
tag
Szia Amargo,
Igy nem illik/erdemes egy DataTable-t letrehozni, kiveve ha csak futasidoben derul ki, hogy milyen oszlopaid is lennenek. Ahogy Gregorius is irta, hasznalj tipusos DataSet-et sokkal kevesebb munka, lenyegesen rovidebb kod, es a compiler kiboki a hibaid joreszet, mig az altalad javasolt megoldasban futasidoben vagy kiderulnek vagy nem.
Visual Studioval tipusos DataSet-et legeccerubb letezo adatbazis tablajabol csinalni. Letrehozol egy datasetet a Add New Item ''wizzarddal'', aztan a Server Explorerbol egy tablat drag&droppal radobsz a dataset-re amikor az design modban van. Erre VS csinal neked egy class-t ami a DataSet-tol van orokolve es kesz tipusos propertyket farag minden oszlopodhoz. Tovabba megirja neked az db update-hez szukseges kodot is. Ha nincs adatbazisod akkor sincs minden veszve, ugyanis a tipusos DataSet-ed metadata-jat - amibol automatikusan kesziti neked a C# osztalyt - egy xsd filekent tarolja, amit magad is editalhatsz szabadon. Csak a Solution Explorerben kapcsold be, hogy minden file-t lass es ott figyel az XSD a dataset-ed alatt. -
Jester01
veterán
Persze pont ugyanennyit kell inicializálni, de valamivel tömörebben is lehet, pl.:
DataTable Tabla = new DataTable(''Valami'');
Tabla.Columns.Add(''hor'', typeof(string));
Tabla.Columns.Add(''hor2'', typeof(string));
Tabla.Rows.Add(new object[] { ''amargo'', ''kicsién'' });
dataGrid1.DataSource = Tabla; -
Gregorius
őstag
Ha minden igaz, leválasztották magukról a devenv fejlesztő üzletágukat. Hogy ténylegesen el is adták, vagy csak átcsoportosítás volt, az jó kérdés.
Mindenesetre az biztos, hogy a Borland a fejlesztőeszközeivel minimum egy éves lemaradásban van, az pedig ezen a téren nagyon nagy idő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest