Új hozzászólás Aktív témák
-
trisztan94
őstag
-
Szabesz
őstag
Meglehet, de nem is biztos hogy kell neki a WP7
Ellenben kis utánaolvasással meg lehet találni a VS 2012 Express for Windows Phone-t is.
Devcenter -> SDK 8.0 -> Details: "The Windows Phone SDK 8.0 is a full-featured development environment to use for building apps and games for Windows Phone 8.0 and Windows Phone 7.5. The Windows Phone SDK provides a stand-alone Visual Studio Express 2012 edition for Windows Phone[...]"Enjoy!
Btw ez a szemforgatós emoticon nagyon idegesítő, főleg ebben a szituációban.
-
trisztan94
őstag
Na, leszedtem a mediaopened eseményből a play-t, átraktam külön.
Ezekre az eseményekre iratkoztam fel a konstruktorban:
media.MediaFailed += media_MediaFailed;
media.MediaEnded += media_MediaEnded;
media.MediaOpened += media_MediaOpened;
media.Loaded += media_Loaded;
media.BufferingProgressChanged += media_BufferingProgressChanged;És abban a metódusban amit meghívok van simán a media.Play();
Mindegyik eseményhez raktam egy breakpointot, de semmi, egyikbe sem lép bele.
-
trisztan94
őstag
Így már megy, köszönöm
MediaElementtel próbálok egy távoli szerveren lévő MP3 fájlt streamelni, de valahogy nem akar működni. Hibaüzenetet nem kapok, az URI biztosan jó. Ötletem nincs, hogy mi lehet a probléma
Ezt a kódot próbáltam:
// Konstruktorban
media = new MediaElement();
media.Source = new Uri(string.Format("{0}b10en_US.mp3", mp3HostName), UriKind.Absolute);Egy metódusban
media.MediaOpened += (o, args) => media.Play(); -
trisztan94
őstag
Azt hittem több lesz, az még nem akkora probléma
Még egy gyors kérdés a CustomMessageBox-al kapcsolatban. Beraktam a linkelt XAML-t az app.xaml-be (azon belül az Application.Resources-be), viszont aláhúzza a TargetType="controls:CustomMessageBox"-ot.
Ezeket a hibákat dobálja:
The namespace prefix "controls" is not defined
The attachable property 'IsTiltEnabled' was not found in type 'TiltEffect'.
CustomMessageBox is not supported in a Silverlight project.Gondolom az összes a controls namespace prefix hiánya miatt van, ezért megpróbáltam hozzáadni az xmlns-t.
Végigpróbáltam az összes "controls" xmlns-t amit feldobott az intellisense, de úgy sem jó. Toolkitet is megpróbáltam.
-
trisztan94
őstag
Wow, nagyon szépen köszönöm a segítséget!
Magamtól sosem találtam volna meg ezt, köszönöm!
Közben nagyjából elkészült az app, most kellene átadni tesztelésre a megrendelő cégnek, viszont náluk nincs Windows 8-as gép. Lehet valahogy úgy, hogy "láthatatlan" módba felrakjuk az áruházra, hogy a tesztkészülékükre letölthessék?
Vagy egyáltalán bármi olyan mód van, aminek a segítségével SDK nélkül rá tudják rakni a készülékükre az appot úgy, hogy nem vagyok ott személyesen? -
trisztan94
őstag
Közben most ezzel bénázok.
A teljes képernyős móddal van egy kis probléma, miszerint, ha még nem mentette el a felhasználó a már módosított beállításait (pl. leveszi a pipát valamelyik checkbox-ról), akkor azok elvésznek amikor visszatér a ListPicker-ből. Ezt ki lehet valahogyan küszöbölni?
Továbbá az elemekkel való feltöltése sem teljesen világos. Lenne összesen 6-7 ilyen felugró ListPicker, amikben ki lehet választani azt a lehetőséget, ami a felhasználónak kell. Ezek a lehetőségek fixek, tehát szerintem (lehet megint rosszul gondolkodom) ide rendben van, ha beleírom a lehetőségeket a kódba, nem? Vagy mindenképpen Data Bindinggel csináljam?
Valahogy úgy gondolom ennek a feltöltését, hogy van a kiírt beállítás (legyen most az, amit linkeltem kép formájában: megjelenés, 5 választható opcióval, melyekből egyet lehet kiválasztani), és annak a radio buttonnak van egy értéke. Legyen most 0, 1, 2, 3 és 4. Amikor rábök a felhasználó, akkor az visszaküldi azt az értéket, de még nem menti el.
Vagy van esetleg valamelyikőtöknek már egy ilyen kész megoldása? Próbálgattam google-ben keresni, de nem nagyon találtam semmi ilyesmit
Köszi!
-
trisztan94
őstag
Tökéletes, köszönöm szépen!
Fekvő üzemmódban lenne használva, így a messagebox a helynek a felét tölti csak ki, a gombokban nem fér ki a szöveg teljesen.
Átírtam erre a gombok gridjének méretét:
grid.ColumnDefinitions.Add(new ColumnDefinition { Width = new GridLength(1, GridUnitType.Auto) });
grid.Children.Add(button);Így már kifér a gombokban lévő szöveg, viszont a képernyő 2/3-nál "levágja" a tartalmat. Tehát a szülő grid mérete nem elég széles - gondolom én.
Megpróbáltam annak is egy nagyobb szélességet megadni:
var grid = new Grid { Margin = new Thickness(0, 24, 0, 0), Width = 700 };
De semmi változás
-
trisztan94
őstag
Wow, nagyon szépen köszönöm, magamtól nehezen csináltam volna meg ilyenre.
Viszont van valami amit nem értek:
Ha bármilyen osztályba rakom, akkor hibátlan, viszont, ha a mainpage-be, akkor a buttonContent.Select-re a következő hibát dobja:
Error 5 'System.Collections.Generic.IList<string>' does not contain a definition for 'Select' and no extension method 'Select' accepting a first argument of type 'System.Collections.Generic.IList<string>' could be found (are you missing a using directive or an assembly reference?) C:\Users\*******\documents\visual studio 2013\Projects\Click4Skill Angol\Click4Skill Angol\MainPage.xaml.cs 121 50 Click4Skill Angol
Mindenhol máshol probléma mentes.
Ez mitől lehet?
[ Módosította: Racecam ]
-
trisztan94
őstag
Kicsit régi dologra reagálok, de most jutottam el oda, hogy ezt a funkcionalitást bele kellene rakni végre.
Csináltam egy Grid-et XAML-ben, benne a három vízszintes gomb:
<Grid
x:Name="messageBoxButtonsGrid">
<Grid.ColumnDefinitions>
<ColumnDefinition Width="*"/>
</Grid.ColumnDefinitions>
<Button Content="hello"
Grid.Column="0"/>
<Button Content="szia"
Grid.Column="1"/>
<Button Content="Mizu?"
Grid.Column="2"/>
</Grid>Majd a MainPage konstruktorába beraktam a következőt:
var messagebox = new CustomMessageBox()
{
Caption = "Caption szöveg",
Message = "Message szöveg",
Content = messageBoxButtonsGrid
};
messagebox.Show();Ezzel az exceptionnel száll el:
Mit csinálok rosszul?
-
trisztan94
őstag
Na igen, ilyenkor fogom a fejem
Nem tudtam, hogy van ilyen. Gondolom az a sztenderd, szóval akkor átírom arra.
Köszi.
Sajnos ilyenkor érzem meg a legjobban azt, hogy nincs a cégnél egy Senior WP-os (vagy akár C#-os) kolléga, akitől tudnék tanácsokat kérni. Juniorként nagyon sok dolgot nem tudok a rendszerről, kénytelen vagyok titeket zaklatni a hülyeségeimmel. Köszönöm a segítséget és a türelmeteket!
-
trisztan94
őstag
Köszönöm szépen!
Még egy aprócska kérdésem lenne. Készítettem egy beállítások oldalt az app-nak. Eddig XML-ben tároltam az adatokat, most beraktam adatbázisba.
Az lenne a kérdés, hogy jó-e úgy, hogy a database = new Database() az nem a konstruktorban van? Azért lett az onNavigatedTo override-ba rakni, mert a database.GetSettings() metódus aszinkron és így nem tudtam a konstruktorban használni, külön metódust meg nem akartam meghívni. Nagyon ronda ez így?
private Database database;
private List<Database.Settings> settings;
public Settings()
{
InitializeComponent();
}
protected async override void OnNavigatedTo(NavigationEventArgs e)
{
base.OnNavigatedTo(e);
database = new Database();
settings = await database.GetSettings();
synchronizeCheckbox.IsChecked = Convert.ToBoolean(settings[0].Szinkronizalas);
textToSpeechCheckbox.IsChecked = Convert.ToBoolean(settings[0].Szovegfelolvaso);
meditativeModeCheckbox.IsChecked = Convert.ToBoolean(settings[0].MeditativMod);
meditativeModeVolumeSlider.Value = settings[0].MeditativMod;
dingDongVolumeSlider.Value = settings[0].DingDongHangero;
} -
trisztan94
őstag
Nem is tudtam, hogy le lehet tiltani a UI-t
Így viszont akkor elég lesz, köszönöm!
Más:
Lehet valahogy "előtérbe hozni" egy elemet? Van sok-sok gomb a képernyőn megjelenítve, azokat lehet drag and drop módszerrel húzogatni. Az lenne a cél, hogy az aktuálisan húzott elem a többi "fölött" legyen. Mint a z-index CSS-ben.
-
zsambek
aktív tag
Szia,
Nagyjából így már érthető.
Következő probléma
static string szamozas(string szo)
{
char[] temp = new char[szo.Length];
for (int i = 0; i < szo.Length; i++)
{
temp[i] = szo[i];
}
int[] szamok = new int[szo.Length];
int lepteto = 0;
foreach (char x in temp)
{
if (x == 'a' || x == 'b' || x == 'c')
{
szamok[lepteto] = 2;
lepteto++;
}
if (x == 'd' || x == 'e' || x == 'f')
{
szamok[lepteto] = 3;
lepteto++;
}
if (x == 'g' || x == 'h' || x == 'i')
{
szamok[lepteto] = 4;
lepteto++;
}
if (x == 'j' || x == 'k' || x == 'l')
{
szamok[lepteto] = 5;
lepteto++;
}
if (x == 'm' || x == 'n' || x == 'o')
{
szamok[lepteto] = 6;
lepteto++;
}
if (x == 'p' || x == 'q' || x == 'r' || x == 's')
{
szamok[lepteto] = 7;
lepteto++;
}
if (x == 't' || x == 'u' || x == 'v')
{
szamok[lepteto] = 8;
lepteto++;
}
if (x == 'w' || x == 'x' || x == 'y' || x == 'z')
{
szamok[lepteto] = 9;
lepteto++;
}
}
char[] kod = new char[szo.Length];
for (int i = 0; i < szo.Length; i++)
{
kod[i] = Convert.ToChar(szamok[i]);
}
return new string(kod);
}http://www.jos.hu/down/ErProg/Sms_szavak_feladat.pdf
Valamiért megkapja az értékét, mivel kiíratás közben az üres helyek megvannak, viszont nem vesz fel értéket, ez mitől lehet? Esetleg rosszul konvertálom át a szamok-at? Próbáltam locals-val, de nem tudom megnézni ott sajnos.
Köszönöm szépen,
zsambek` -
zsambek
aktív tag
Szia,
A Dictionary-től azért féltem, mert az az anagrammos nem volt a szívem csücske.
Most is sikeresen elakadtam vele...
string teszt = "";
Dictionary<string, int> eredmenyek = new Dictionary<string, int>();
for (int i = 0; i < db; i++)
if (meccs[I].vendeg > meccs(i).hazai)
{
teszt = Convert.ToString(meccs(i).vendeg) + "-" + Convert.ToString(meccs(i).hazai);
if (eredmenyek.ContainsKey(teszt))
{
//Hogyan írom azt, hogy az eredmények dictionary, teszt nevezetű stringjének az int tömbjébe szeretnék plusz egyet adni?
}
}
else
{
teszt = Convert.ToString(meccs(i).hazai) + "-" + Convert.ToString(meccs(i).vendeg);
if (eredmenyek.ContainsKey(teszt))
{
//Hogyan írom azt, hogy az eredmények dictionary, teszt nevezetű stringjének az int tömbjébe szeretnék plusz egyet adni?
}
}
}Valahogy így akarnám neki leiratni:
eredmenyek[teszt].AddBocsáss meg az értetlenségért, meg, hogy nem tanultam meg eléggé ezt a Dictionaryt, csak a Dictionaryvel annyi tiszta, hogyha hozzáakarok adni, akkor először a dictionary, utána, hogy melyik részébe, utána pedig, hogy mit. De itt valahogy nem jön össze
zsambek`
-
Jester01
veterán
A string helyett valamivel szebb megoldás a Tuple<int, int>, főleg ha szükség lenne utána a komponensekre is.
Ja és a 3. pontban a foreach nem a keys-en megy hanem az egész dictionary-n mivel kell a kulcs és az érték is így fölösleges lenne az értéket a kulcs alapján megint kikerestetni.
-
zsambek
aktív tag
Szia,
Tényleg, köszönöm szépen! És ez a /t tényleg nagyon jó ötlet!
Új nap, új érettségi feladat.http://www.jos.hu/down/ErProg/Foci_feladat.pdf
http://pastebin.com/zYACYjeL
Az első 6 feladat, ha minden igaz tökéletesen fut. Viszont az utolsó eredményeset nem tudom valamiért megcsinálni.
Két módon akartam megcsinálni:
1. 2 for ciklussal teletöltöm 100 lehetőséget (ha minden igaz, utána csak 50 lesz jó!?), és ellenőrzöm, hogy if vendég nagyobb, mint a haza, akkor azt rajta be az elsőre, ha nem, akkor a sima.
2. Ahogy most csináltam, de ez se tetszik neki, mert túl töltöm.Valami ötlet, ami hasonló a tudásomhoz?
Köszönöm és kellemes hétvégét,
zsambek` -
trisztan94
őstag
public async Task<string[]> GetData(int size = 6)
{
var r = new Random();
string[] data= new string[size];
List<Data> results;
var conn = new SQLiteAsyncConnection(localDatabaseName);
var query = await conn.QueryAsync<Betuk>("SELECT data from data").ContinueWith(async (t) =>
{
results = new List<Data>(await t);
for (int i = 0; i < size; i++)
{
var rand = r.Next(0, results.Count);
data[i] = results[rand].data;
results.Remove(results[rand]);
}
});
return data;
}Ez a GetData() metódus.
És nem, nem Data mindennek a neve és a típusa, pszeudokódként írtam
-
zsambek
aktív tag
Menő ez az immediate window!
Új nap, új érettségi. Most a 2009 májusi, idegennyelvűt csináltam. Látni fogjátok, hogy az 5. feladat nem a legszebben sikerült, arra szeretnék kérni, valami tuti ötletet, ha szabad a mester uraktól
. Illetve az utolsó feladat valamiért nem tetszik neki, mert a kimeneti állományban, csak a nem volt elég pénzeseket írja ki, és szerintem azt is elindexelve.
Ja, és még ilyennel nem találkoztam, de ez a Tabulátoros elválasztás, hogy működik?
Amúgy tök durva, sokkal jobban lázba hoz most már egy programozás feladat, mint egy matek, illetve az is érdekes, hogy szerintem, amikor sikerül megoldani egy feladatot, akkor ezerszer jobb érzés fog el, mintha matekból kiszámolnék, egy függvény alatti területet, vagy bármi mást
http://pastebin.com/ZpzA13jc
http://www.jos.hu/down/ErProg/Automata.pdf
Köszönöm szépen,
zsambek` -
zsambek
aktív tag
Szia,
Úgy ahogy szerintem értem..
Megcsináltam most a 2009 októberi érettségit, viszont van egy-két dolog, ami nem tiszta, illetve ezzel az osztással is van bajom, lehet, hogy mégsem értem.
Az én elméletem:
Van egy számom, 5600 elosztom 3600-al, maradék nélkül. Ez visszaad nekünk 1-et (ez az óra), utána 5600-ból kivonok 5600 / 3600-at, és ezt osztom 60-val, így megkapom, hogy hány perc van benne, utána 5600-ból kivonom az 5600/3600-at, és kivonom még az előbbit. Ezáltal meg kellene kapnom a másodperceket is, viszont nem kapom meg. (kicsit belezavarodtam már én is a végére, lehet azért nem jött össze
)
Itt van a programkódom:
http://pastebin.com/R0V4CU6KItt pedig a feladat:
http://www.jos.hu/down/ErProg/Utepites.pdfUi.:A dupla for ciklusra közben rájöttem, hogy a fejemben lefuttattam
Köszi,
zsambek` -
zsambek
aktív tag
Szia,
Végül nem találtam meg a hibámat, hogy miért nem ír ki semmit fájlba, de majd megnézem, ha lesz több időm :/
1. kérdésem, hogy az (int) = A Convert.ToInt32-vel?
2. kérdésem, hogy a Math.Ceilingnél, ha 10 lenne, akkor 5 / 10, akkor 5-t kapok? Ha pedig 10.0, akkor 0,5-t kapok? Ezt jelenti a maradékos osztás?És ugye ez csak ennél a Math.Ceilingnél van?
3. kérdésem, hogy % 10, az azt jelenti, hogy milyen maradékot ad az osztás?
4. kérdésem, hogy "A /10*10 maradékos osztással levágja az utolsó számjegyet, a diff meg az a szám, amit a kerekítés miatt hozzá kellett csapni." Tehát 505 --> elosztom 10-el, akkor 50-et kapok, megszorzom 10-el, akkor 500-at, és a diff, azt pedig a switch case-m megadja? Az a bajom, hogy akkor mikor kapok 50,5-t? ha Double-ben vagyok, vagy ha 10.0-val amit már előbb is leírtam? Intager tud kezelni tizedes jegyeket?Bocsi a hülye kérdések miatt, de így közeledve az érettségihez egyre inkább izgulok, és mindenre akarom tudni a választ, ne csak úgy programozzak, mint egy robot
Köszi,
zsambek` -
zsambek
aktív tag
Sziasztok!
Lement a bolondballagás, aztán elballagott a vén diák, utána pedig elkezdtem tanulgatni történelemre, meg magyarra, hogy legalább legyen meg a 4-es, ha már úgyis duplázok infót, meg matekot. A suliban megcsináltam Karma a megoldásod, mindenki csodálkozott, hogy meg lehet csinálni, de még a Dictionary alatt kicsit rezeg a léc nálam.
A mai nap ráuntam a történelem könyv olvasgatásra, és hát úgyis informatikából is érettségizek, tehát infózzunk.
A 2010. tavaszi feladatsort nézegettem, és véleményem szerint ez egy sokkal egyszerűbb feladat, de itt is megakadtam pár helyen, illetve elgondolkodtatott a megoldókulcs, mert néhol más a megoldásom. :/
http://pastebin.com/2AF4MgHb
http://www.jos.hu/down/ErProg/Helyjegy.pdf
Az első kérdés:
Az árat jól határoztam meg, még a kerekítés előtt, illetve, hogyan tudom Math.Round-val úgy kerekíteni, ahogy a feladat kéri? (A jegy árának meghatározásakor az értéket öttel osztható számra kell kerekítenie. (1, 2, 6
és 7 esetén lefelé, 3, 4, 8 és 9 esetén pedig felfelé kell kerekítenie.))A második kérdésem az,:
hogy a 6-os feladatban, amikor számozom, akkor ugye kettőt kellene kivonni a végső eredményből, mivel az első megállót is beleszámoltam, és az utolsót is?A harmadik kérdésem pedig az,:
,hogy a 7. feladatban hol nem történik az adatbetöltés? Valaki írta itt nekem, hogy lehet közben nézni, hogy mikor mennyi érték van egy adott tömbben, de ezt hogyan hozom elő? (esetleg, ha valaki rögtön észrevenné, akkor meg is oszthatná velem a hibámat)
Köszönöm szépen,
zsambek` -
zsambek
aktív tag
Szia,
Ne haragudj, már teljesen hülyének érzem magam
Most itt létrehoztam egy új listát, elkülönülve a Dictionary-mtől, viszont ezt hogyan rakom vissza a dictionary-be, miután visszaraktam, utána hogyan tudom azt megcsinálni, hogy azokat a szavakat írja ki, amelyeknek a key.length-je a leghosszabb? Elnézést az értetlenkedésemért, de én nekem ez nagyon új
zsambek`
-
zsambek
aktív tag
Szia,
Köszönöm a segítséget, de nagyon hülyének érzem magam ehhez a Dictionary-s dologhoz.
Dictionary<string, List<string>> myDic = new Dictionary<string,List<string>>();
foreach (string szo in szotar)
{
var key = Rendez(szo);
if (myDic.ContainsKey(key)) //Ez itt miért nem simán Contains, mint a Listnél, vagy a Stringnél?
{
myDic[key].Add(szo);
}
else
{
List<string> uj = new List<string>();
uj.Add(szo);
myDic[key] = uj;
}
}Először abban meg tudnál erősíteni, hogy ez jó?
Másodszor pedig nem tudom, hogy ezt hogyan tudnám egyáltalán sorba rendezni, igazából szerintem semmit nem tudok sorbarendezni
for (int i = 1; i <= 7; i++)
{
for (int j = 0; j < 40; j++)
{
for (int l = 0; l < k; l++)
{
if (fuvarok[l].nap == i & fuvarok[l].fuvarszam == j)
{
ki.WriteLine("{0}. nap {1}. út: {2} Ft", i, j, penz(l));
}
}
}
}Talán ez volt a maximum, amit csináltam, illetve az egyszerű. Array.Sort, ami a listát sorbarendezi.
Valami ilyesmire gondolnék. Array.Sort(myDic[key.Length]), de ez szerintem nagyon butyutaság. Vagy az Array.Sort az ilyenekre nem való?
A tanításról tényleg annyit, hogy lehet, hogy a számítástechnikás sulikban tényleg jobb az informatikának az oktatása, de nálunk sajnos elég szerényes, az alap dolgokat megtanították, be tudok olvasni, meg, hogy a tömböt, hogy kell kezelni, meg az alap metódusokat, nagyobb, kisebb, meg ilyen kereséseket, de kb. itt meg is állt az oktatás. A többit szerintem Tőled, illetve neten lévő tutorialokból, meg érettségi megoldókulcsokból tanultam.
A LINQ tudásodra pedig irigy vagyok!
zsambek`
-
zsambek
aktív tag
Szia,
Egyre inkább félek az érettségitől
A kérdésem az, hogy a var az mit tud?
static string Rendez(string szo)
{
char[] temp = new char[szo.Length];
temp = szo.ToCharArray();
Array.Sort(temp);
return new string(temp);
}Én így csináltam, de véleményem szerint feleslegesen csináltam a char[] tempet. Hanem mondjuk stringbe kellett volna beletölteni, de azt nem tudom, hogy azzal meg tudom csinálni a Sort-ot-e
zsambek`
-
zsambek
aktív tag
Szia,
Bent van a Linq, viszont valamiért nem akarja az igazságot a program.
Azt írja, hogy Nincs a szótárban anagramma, tehát a feltétel nem működött.Console.WriteLine("Kérem adjon meg egy szót");
string anagramma = Console.ReadLine();
char[] otos = anagramma.ToCharArray();
Console.WriteLine(otos);
int talalt = 0;
{
char[] temp2 = szo.ToCharArray();
Array.Sort(temp2);
if (otos.SequenceEqual(temp2))
{
Console.WriteLine(szo);
talalt++;
}
}
if (talalt == 0)
{
Console.WriteLine("Nincs a sztárban anagramma");
}Esetleg valami ötlet?
U.i.: a >=2-t átjavítottam, köszi!
Köszönöm,
zsambek` -
zsambek
aktív tag
Szia,
Köszönöm szépen, még egy kis magyarázatra lenne szükségem, hogy akkor itt hogyan történt az egyezés megnézése?
string[] ketszo = new string[2];
Console.WriteLine("Kérem adjon meg két szót 1 darab szóközzel elválasztva!");
ketszo = Console.ReadLine().Split(' ');
int megvan = 0;
{
if (ketszo[0] == szo)
{
megvan++;
}
if (ketszo[1] == szo)
{
megvan++;
}
}
if (megvan == 2)
{
Console.WriteLine("Anagramma");
}
else
{
Console.WriteLine("Nem anagramma");
}Köszönöm!
zsambek` -
zsambek
aktív tag
Szia,
Először is köszönöm az ötletet, tényleg nagyon kacifántosan akartam megcsinálni a feladatot.
Viszont a problémám az, hogy míg az előbbi feladatban engedte az összehasonlítást, itt már valamiért nem engedi.
Console.WriteLine("Kérem adjon meg egy szót");
string anagramma = Console.ReadLine();
char[] otos = anagramma.ToCharArray();
Console.WriteLine(otos);
int talalt = 0;
{
char[] temp2 = szo.ToCharArray();
Array.Sort(temp2);
if (otos == temp2) //erre gondolok!
{
Console.WriteLine(szo);
talalt++;
}
}
if (talalt == 0)
{
Console.WriteLine("Nincs a sztárban anagramma");
}Mi ennek az oka, és hogyan kell elképzelnem ezt a char tömböt?
Nagyon szépen köszönöm,
zsambek` -
vimes
senior tag
Hát ezt én nem értem. Fogtam a kódot, kimásoltam, betettem egy új projektbe, kiírta az összes elemet a *.txt fájlba is. wft?
Mindegy, a lényeg, h akkor nem a kódban volt a hiba. Megnéztem a dictionyary-t, nekem az jött le belőle, hogy nagyon hasonlít egy olyan többdimenziós tömbre, ahol az elemek lehetnek különböző (int, string). Mondjuk az i[2,0] az int típusú, az i[2,1] meg string. Valószínűleg nem látom meg a doogban amit kellene, de mivel leszek így előrébb, mint egy külön int és egy külön string elemű tömbbel, ahol az azonos indexű elemek összetartoznak?
-
Azt vettem észre, hogy a wp7-es toolkitben nem is szerepel az ObservableObject, tehát azt nem is tudnám használni, így marad az sqlmetal által legenerált DataContext, azonban így még példányosítanom kell[ene?] a db-t, ami viszont az ObservableObject helyett így mivel oldható meg?
[Picit megint kuszább lett előttem az egész, de már legalább látom a fényt az alagút végén.][ Módosította: bnss ]
-
Nos akkor a kiegészítés: ha így küldesz eseményt több szálas környezetben, megtörténhet hogy valamelyik szálon pont abban a pillanatban iratkozik le az utolsó érdekelt, miután a nullcheck lefutott, de az esemény még nem lett elküldve. Azaz befut az if belsejébe, mégis NullReferenceException a vége!
Ezt elkerülni pofonegyszerű: le kell másolni a feliratkozásokat lokálisan, és azzal dolgozni.
Kódban így néz ki:var tmp = TestStatusChanged;
if (tmp != null)
{
tmp("valami");
} -
Alexios
veterán
Persze, lehet a többi cuccnál is eltávolította csak a commandokat, nem is komolyan mondtam azért is volt a smiley
Viszont ami érdekelne, mert ebbe igazából mindig belezavarodok, hogy pl. miért jobb itt most neki Struct-ot használnia Class helyett? Az oké, hogy a struct az értéktípus, a class meg referencia, de mivel a struct-on belül stringet is tárol, ami ugye referenciatípus, így nem problémás?
-
trisztan94
őstag
TextBlock akart az lenni, nem TextBox, csak utólag írtam bele.
Ezeket a eseményeket természetesen nem a view-ban kezelem le, van erre egy külön ViewModel-em (ami még mindig nem biztos, hogy jó amúgy, MVC-t csináltam egy darabig, ott ez controller szinten lenne elvileg).
És a gomb kezel kattintást, csak kiszedtem a másolt kódból az irreleváns dolgokat. Amikor rányom a felhasználó a gombra, akkor felugrik egy messagebox, benne egy, az adott szóhoz tartozó példamondattal.
-
vimes
senior tag
Köszönöm a választ, illetve a javaslaatokat. Ha időm engedni fogja, az általad megírt "1 sor/feladat" programot is megnézem. Viszont most ehhez szólnék hozzá:
" Azt még elfogadom sok szemöldökborzolás mellett, hogy a LINQ 2 Objectset nem tanítják -mert így az összes érettségi feladat megoldható lenne egy-egy sorban -, de tömbök? Komolyan? Mindkettőtöknél nagyon megy ez, ezért hiszem hogy valami központi oka van..."Ha a struktura használatát az "informatika" tanárunk mutatta volna. Az a szomorú helyzet, h erre az érettségi megoldás forráskódjából jöttem rá, h "jé, így is lehet". Valószínűnek tartom, hogy azt sem tudja, hogy mi az. Az, hogy egy hónapja nem viszek fakultációra programozást, az elárjulja, hogy milyen szinten is van az informatikaoktatás az iskolában. Tudnék mesélni érdekes dolgokat az emelt info felkészítésről. Mondjuk Excel meg Access terén nem ilyen rossz a helyzet, de jó se. Visszatérve az előző gondolathoz, akkor találtam rá, a struktúrára, amikor már meguntam minden feladathoz külön FileStream-et nyitni. Azt hiszem van még egy olyan forráskódom valahol, de azzal nem ijesztegetek senkit. Nyilván az is közrejátszik, hogy az iskola profilja nem az informatika, és kevesen mennek innen info érettségizni (főleg emeltre). Na oda akartam kilyukadni, hogy te gondolsz vmit, hogy milyen rosszul oktatják a programozást/informatikát, közben meg annál is rosszabb egyes helyeken a helyzet.
-
MATEO6600
őstag
Sajnos az érettségiről nekem is ez a véleményem
A lista viszont igaz, hogy érdekesebb, de ha nem tudod hogy működik, csak használod, akkor hiába az.
Márpedig egy érettségi előtt álló diák valószínűleg csak annyit ért belőle, hogy new List(), aztán list.Add(), míg tömbnél kénytelen átlátni az egész működését, ha használni akarja. (pl elem hozzáadása nem csak annyi, hogy Add(), hanem tisztában kell lenni az indexeléssel) -
MATEO6600
őstag
A közoktatás le van maradva, ez igaz, de te könnyen beszélsz ekkora tudással.
Egy kezdő diáknak, szerintem, először az ilyen alapokat kell megtanítani rendesen, hogy értse a későbbi technikákat is.
Én biztos nem tanítanék Lista, meg LINQ használatot, amíg rendesen nem tud valaki tömböket meg ciklusokat használni. Az érettségi erről szól, az alapokra helyezi a hangsúlyt.
Egyébként oké, hogy a Listát könnyű használni, de így kevésbé alakul ki a diákokban az algoritmikus gondolkodás. -
A kedvenc keverés implementációm meg itt található, ha behúzod, még ezen se kell gondolkodni.
-
-
zsambek
aktív tag
Szia,
Ne haragudj, annyira benne vagyok ebben, hogy teljesen evidens volt számomra, hogy mindenki tudja, hogy mire gondolok...
"A futár az egyes utakra az út hosszától függően kap fizetést az alábbi táblázatnak
megfelelően:
1 – 2 km 500 Ft
3 – 5 km 700 Ft
6 – 10 km 900 Ft
11 – 20 km 1 400 Ft
21 – 30 km 2 000 Ft
Kérjen be a felhasználótól egy tetszőleges távolságot, és határozza meg, hogy mekkora
díjazás jár érte! Ezt írja a képernyőre!
8. Határozza meg az összes rögzített út ellenértékét! Ezeket az értékeket írja ki
a dijazas.txt állományba nap szerint, azon belül pedig az út sorszáma szerinti
növekvő sorrendben az alábbi formátumban:
1. nap 1. út: 700 Ft
1. nap 2. út: 900 Ft
1. nap 3. út: 2000 Ft
…
" -
Panthera
őstag
Nem értek hozzá, de ez a feladat és MySQL-l kell megoldani.
Most próbáltam egy másik gépen is, itt ez a hibaüzenet:"ERROR [IM002] [Microsoft][ODBC illesztőprogram-kezelő] Az adatforrás neve nem található, és egyetlen alapértelmezett illesztőprogram sincs megadva."
Az ODBC adatforrásoknál egy rendszer DNS-nek vegyem fel az adatbázist? (server: localhost, port: 3306)
Magának a programnak jónak kell lenni, máshol nem volt gond vele! -
martonx
veterán
Igen, sokfelé el lehet indulni C++-al is, csak amennyire felületesen ránéztem, akár csak egy gSOAP-ot beindítani (majd buzgón reménykedni, hogy kompatilis lesz a WCF WSDL-jével), egy nagyságrenddel nagyobb melónak tűnt, mint akár csak sima C-ben elküldeni egy http hívást a megfelelő json-nal.
Ha meg már C#-al dobták össze a WCF-et és C++-ból kellene használni, akkor jó eséllyel lehet, hogy kevesebb erőforrás a WCF-et átírni ASP.NET Web API-ra, mint C++-ból elkezdeni SOAP-ozni.De lehet, hogy csak én utálom túlságosan a SOAP-ot (mindig csak szívni tudtam vele, kivéve a C# - C# felállást, de ez most nem az). ubid hsz-éből meg az jött le, hogy azért lett WCF, mert csak (a másodpercenkénti 60 request feldolgozását nem értékelem érvnek, a szűk keresztmetszet úgyis az adatbázis lesz), meg eddig C# - C# esetben csak bedobott egy referenciát egy varázslóba, és már használta is. Na, ez most nem így lesz.
-
martonx
veterán
Persze az nyilván beteg, hogy a POST paraméter egy komplett SQL query-t kell küldeni.
Csak azt jeleztem, hogy önmagában nem attól lesz jó egy megoldás, hogy egy komplett RESTful API-t kerítünk. Egy normálisan megoldott PHP /akármi fogadó a POST oldalon is teljesen jó tud lenni.
Azaz én az elvre mondtam, hogy azzal elvi szinten nincs gond. Sőt ha ezt vesszük RESTful API-t is meg lehet szarul oldani. -
trisztan94
őstag
Áh, ez az igazi b@Ƶmeg kategória
Hát nekem ne mondd, most láttam csak a MySQL adatbázisban lévő adatokat... Lekérve a users táblát, minden plain text-ként benne, mind a 7000(!!!!!) felhasználó összes adata: felhasználó, jelszó, bankkártya adatok és még sorolhatnám.
Felvetettem nekik, hogy legyenek mán' oly kedvesek, rakjanak már fel egy RESTful API-t a szerverre, mert ez így botrányos (CSAK HTTP POST requesteket lehet küldeni és egy nagyon ótvar JSON string jön vissza), de nem, nem lehet, mert így jó droidon és iOS-en, há mé' ne lenne jó WP-n....
Szóltam nekik a plain texttel kapcsolatban, kíváncsi leszek a válaszra.
-----------------
Próbálok haladni vele, megint egy olyan kérdésem lenne, hogy jól gondolkodom-e.
Készítettem egy publikus osztályt: Database.cs
Ebben van kb. 20 constans string változó, amikben a csatlakozási adatok vannak. Mind private.Van benne egy public void Synchronize() metódus amit meghívva elindul a szinkronizáció, plusz ilyen segédmetódusok, mint pl. public bool IsLoggedIn(), stb.
Ugyanebben a Database.cs fájlban (de nem a Database osztályban) vannak a lokális adatbázis tábladefiníciói, pl.:
[Table(Name = "sample")]
public class Sample
{
[Column(Name = "id", IsPrimaryKey = true, CanBeNull = false, IsDbGenerated = false, DbType = "INT(11) NOT NULL PRIMARY")]
public int Id { get; set; }
[Column(Name = "Data", CanBeNull = false, IsDbGenerated = false, DbType = "NVarChar NOT NULL")]
public string Data{ get; set; }
}Plusz még vagy 20 ilyen. Tehát egy fájlban van 21 osztály: a Database és a maradék 20 tábladefiníció.
Ezt mind én a model mappába raktam.
Az lenne a kérdésem, hogy helyes-e ez így? Ha nem, akkor hogyan lenne az?------------------
Megint más:
SQLite vagy MSSQL legyen a lokális adatbázis? Melyik jobb erre a célra?
-
tototos
addikt
Egy kis programot írok, ami egy project fájlból csinál egy másikat. Az xml egy alap beállítást tartalmaz majd ebbe rakok még be elemeket és elmentem egy mappába. A C fájl pedig egy az egyben le lesz mentve egy mappába. Azért akarom a kódba rakni, hogy csak az exe-t kelljen futtatni, és ne kelljen még 2 fájlt is tárolni mellette.
-
-
-
System.Windows.Data Error: BindingExpression path error: 'azon' property not found on 'Jaratlista' 'Jaratlista' (HashCode=97635555). BindingExpression: Path='azon' DataItem='Jaratlista' (HashCode=97635555); target element is 'System.Windows.Controls.TextBlock' (Name=''); target property is 'Text' (type 'System.String')..
System.Windows.Data Error: BindingExpression path error: 'listanev' property not found on 'Jaratlista' 'Jaratlista' (HashCode=97635555). BindingExpression: Path='listanev' DataItem='Jaratlista' (HashCode=97635555); target element is 'System.Windows.Controls.TextBlock' (Name=''); target property is 'Text' (type 'System.String')..
Oh, barátságos -
Ha jól látom akkor a leírásodban említett ObservableObject ősosztály akkor nem is szükséges, mert az sqlmetal által legenerált kódban implementálva van?
A listpickert pedig sikerült a silverlight toolkittel beszereznem. Innentől már csak a gyakorlati binding alkalmazása van hátra, habár ha a LayoutRoot-nak adom át a menetrend db-t, utána kötném az egyik oszlopot a listpickerhez, de nem jeleníti meg az adatokat, üres a listpicker listája. o.O
-
Kommy
veterán
Nem nagyon értem most beraktam tesztként egy új textbox-ot textBox1 néven és egy labelt label1 néven, majd bemásoltam a kódodat és ugyan úgy nem működik.
kiírja, hogy Nem sikerült: ...Viszont amit észrevettem szerintem ennek se így kéne működnie, ugye van a label1 label amiben benne hagytam a szöveget és amikor beleírja a kódod akkor lesz belőle: label1 került: ...
-
trisztan94
őstag
-
vlevi
nagyúr
Az a baj, hogy igazad lehet a Pascal szó kiejtése kapcsán. A baj csak az, hogy ezeréves hagyománya van, hogy Basiccel, majd Pascallal foglalkoztak nagyon sokáig az iskolákban. Most van egy új programnyelv, de a feladatok ugyanazok. Ezzel viszont, hogy írjál egy qsort progit, vagy kérd be a személyi számot, ezzel nem nagyon lehet a C# nyelvi lehetőségeit tanítani
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Fegyencedzés - calisthenics - street-workout
- Elstartolt az AMD munkaállomásokhoz szánt platformja
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Hálózati / IP kamera
- Napelem
- Házimozi belépő szinten
- iPhone topik
- NBA és kosárlabda topic
- Home server / házi szerver építése
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- Hp Elitebook 840 G8 CSAK 1DB POFÁTLAN ÁRON ÚJ KIJELZŐ!!!!
- Apple iPhone 16 Pro 1TB Fekete Titán Színben Bontatlan 12 Hó Garanciával
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Watch7 44mm ezüst, 2 év garancia
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged