Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Megjelentek a Vivo telefonjai Magyarországon, ezek az induló árak
- DIGI Mobil
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Érkezik Magyarországra a Vivo, elsők közt kezünkben új csúcsmodelljeik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
Új hozzászólás Aktív témák
-
M.Úr
tag
Hali!
Én először debugolni próbálnám. Ha Visual Studio-t használsz, akkor ez nem jelenthet gondot. Tegyél breakpointokat a kérések köré, és figyeld a connection-höz kapcsolódó változókat.
szerk.:
Úgy látom létrehozol egy connectiont a button click else ágában, majd azt megnyitod. Eztán futtatod a kérést, ami létrehoz egy új connectiont, amit sehol nem nyitsz meg, majd ide próbálsz lekérdezést küldeni.A connect.connection_open_realmd(); parancsot a *_keres() metódusokba biggyeszd be a megfelelő helyre.
[ Szerkesztve ]
-
Shyro
csendes tag
Szia!
Próbáltam végiglépegetni a programom, de egészen a hibáig ( "Connection must be valid and open" ), semmi előjele nincs a dolognak.
Egyszerüen itt meghal:
MySqlDataReader reader = username_keres.ExecuteReader();Igen, jól látod, hogy a fő programrészben megnyitom a connection_open_realmd metódussal a connection_realmd kapcsolatot.
És után használni akarom a keres osztály függvényeit, amelyeknek kellene megmondani, hogy melyik nyitott kapcsolatot használják ugye. Ez volt előzőleg a hibám. Ugyanis, akkor nem rendeltem hozzájuk.connection connect = new connection();
MySqlCommand username_keres = new MySqlCommand();
username_keres.Connection = connect.connection_realmd;Noss, én itt meg is akarom mondani neki, viszont vagy nem értheti így, vagy valami más lehet a hiba oka.
[ Szerkesztve ]
-
M.Úr
tag
Sejtem hogy miért hozol létre a _keres() metódusokon kívül is egy connectiont, de ez így nem fog működni. Ha a _keres()-en belül létrehozol egy új kapcsolatot, szerintem azt
ismeg kell nyitnod, mielőtt kérést küldenél hozzá.
Kipróbáltad amit írtam (open a _keres-en belül)?[ Szerkesztve ]
-
ArchElf
addikt
Amúgy célszerű, ha nem a "MySqlCommand username_keres = new MySqlCommand();"-ot hasznlod, hanem az alábbit (hibakezelés nélkül):
MySqlConnection con = new MySqlConnection();
con.Open();
MySqlCommand username_keres = con.CreateCommand();De még jobb a using-ot használni:
MySqlConnection con = new MySqlConnection();
con.Open();
//...
bool user_letezik;
using(MySqlCommand username_keres = con.CreateCommand())
{
user_keres.CommandText = "SELECT id FROM account WHERE username=?UN";
user_keres.Parameters.Add(new MySqlParameter("UN", user);
user_keres.Prepare();
object ret = user_keres.ExecuteScalar();
if (ret is DbNull)
user_letezik = False;
else
user_letezik = True;
}A connect-et elég egyszer inicializálni a futtatás során, és bármikor lehet vele command-ot "gyártani".
AE
Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]
-
ArchElf
addikt
Van valakinek tapasztalata log framework használatában (pl. log4net).
IIS-hez fájlba logoláshoz mintakódot (és konfig fájlt) szívesen látnék.AE
Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]
-
Lortech
addikt
válasz ArchElf #1657 üzenetére
Szoktam használni, nagyobb projekteknél is bevált, nagyon jól konfigolható, bővíthető, erős eszköz. Ha használtál log4j-t, akkor nem okozhat problémát. Ha nem, rá kell szánni némi időt a megismeréséhez, de alapabb feladatokat hamar meg lehet vele csinálni.
Log4net Inicializálás pl.:
log4net.Config.XmlConfigurator.Configure(new System.IO.FileInfo(Settings.Default.Log4NetConfigFile));Ahol a Settings.Default.Log4NetConfigFile a config fájl neve.
Logger inicializálása / típus:
private static ILog Log = LogManager.GetLogger(System.Reflection.MethodBase.GetCurrentMethod().DeclaringType);Fájlból szoktam konfigurálni, erre van kismillió leírás neten, nálam ez az alap (lentebb), az appenderekre és loggerekre példák itt: [link]
<?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?>
<configuration>
<configSections>
<section name="log4net" type="log4net.Config.Log4NetConfigurationSectionHandler, log4net"/>
</configSections>
<log4net>
<appender...>
...appender definíciók...
</appender>
<root>
...
</root>
<logger...>
...logger definíciók...
</logger>
</log4net>
</configuration>[ Szerkesztve ]
Thank you to god for making me an atheist
-
adam_
senior tag
Készíts torpedó játékot! A gép rejtsen el néhány véletlenszerűen elhelyezett hajót, majd számolja a játékos lövéseit / találatait!
Ezt a feladatot kaptam, ezt kell megírnom C#-ban, már el is kezdtem, de elakadtam egy fázinál, valaki hozzértő tudna segíteni, szívesen elküldöm neki az eddigi projektem is, hogy hogy áll. Nagyon fontos lenne. Köszönöm szépen előre is!
[ Szerkesztve ]
-
Lortech
addikt
Hali, ide válaszolnék: szerintem érdemes lenne megosztanod az eddigi megoldásod a fórumlakókkal, és hogy hol akadtál el, így bárki hozzá tudna szólni, aki ért hozzá és épp van ideje, a kezdők pedig láthatják a kialakult eszmecserét és tanulhatnának belőle, ami végülis a célja volna a fórumnak.
[ Szerkesztve ]
Thank you to god for making me an atheist
-
adam_
senior tag
válasz Lortech #1662 üzenetére
Rendben van, feltöltöttem zippelve a projektemet, eddig ennyit sikerült kihozni a torpedós játék elképzelésemből, és most fogalmam sincs, hogyan tovább, vagy hogy egyáltalán jó-e ez a metódus amit elkezdtem. Tehát íme:[link]
Köszönöm előre is az eszmecserét! Remélem hasznos lesz számomra!
Még annyit hozzáfűznék, hogy nagyon "zöldfülű" vagyok C# programozásban, így hát kérlek, úgy is magyarázzátok el, hogy mit kéne tennem, hogy ebből kialakuljon egy torpedós játék. -
ArchElf
addikt
Anélkül, hogy megnézném, mit csináltál eddig az alábbiakat jó volna tudni:
Fejlesztői környezet (bár tudom, hogy a projektből is rá tudnék jönni - meg is néztem VS2010, amit még lusta voltam itthon felrakni...)
Megcélzott Framework (.Net 2.0, 3.5, 4.0?)
Hogy képzeled el a probléma megoldását (szavakban/képekben).Szóval "csak úgy" nagyon nehéz nekiállni bármit is csinálni. Ha nincs egy terv a fejedben (vagy papíron), akkor nagy valószínűséggel csak egy kusza romhalmaz lesz a vége. Szóval szeretném(-nénk) tudni, hogy mit gondolsz a problémáról és hogy hogyan kezdenél hozzá (elméletben) a leküzdéséhez. Ha ez megvan, már könnyen tudunk segíteni a programozási nehézségek megoldásában.
AE
[ Szerkesztve ]
-
x007
tag
Én a beépített megoldást szoktam használni. Elég egyszerű: vannak üzenet források (TraceSource), amikbe küldöd az üzeneteket. Ezeket a prioritásuk (TraceLevel) szerint tudod szétosztani (Switch, EvenTypeFilter) a loggoló komponensekhez (TraceListener).
Gondolom ez kellene Neked, de bevallom én még nem próbáltam .
-
adam_
senior tag
válasz ArchElf #1664 üzenetére
A probléma megoldását, meg úgy képzeltem el, hogy ugye van ez az eddig kész kockák amik kattintásra reagálnak, egyenlőre csak nullákat tartalmaz. Azt szeretném elérni, hogy az egyes (véletlenszerűen) kikevert kockák közül valamelyikbe ilyen logóféleségek lennének hajóképpen, amiket ha eltalálok eltünik.
A másik gondom az az, hogy torpedószerűen, azt hogyan tudom megadni, mint a tipikus torpedós játékokba, hogy akörül számok vannak ahol van torpedó, és ahol meg nincs ott nullákat adjon ki cellaértéknek, ha rákattintok egy kockára.
Én valahogy így "lebutítva" képzeltem el, de sztem ez is jó lehet. Ötletek, tippek?
Bár lehet a második rész felesleges is, cska egyenlőre jeleket kreáljon, amiket véletlenszerűen keverjen meg, és nyomásra megjelenjennek (a hajók)
[ Szerkesztve ]
-
ArchElf
addikt
Webalkalmazás (alkalmazász szintű) logolásához kellene...
Ránézek erre a trace-es dologra.Úgy tűnik, ez nem annyira bejövős...
You must enable tracing or debugging to use a trace listener. The following syntax is compiler specific. If you use compilers other than C# or Visual Basic, refer to the documentation for your compiler.
To enable debugging in C#, add the /d:DEBUG flag to the compiler command line when you compile your code, or you can add #define DEBUG to the top of your file. In Visual Basic, add the /d:DEBUG=True flag to the compiler command line.
To enable tracing in C#, add the /d:TRACE flag to the compiler command line when you compile your code, or add #define TRACE to the top of your file. In Visual Basic, add the /d:TRACE=True flag to the compiler command line.AE
[ Szerkesztve ]
-
ArchElf
addikt
Szerintem te kevered a torpedót az aknakeresővel...
Az aknakeresőben kell kiírni, ha van mellette akna, a torpedóban azt kell kijelezni, ha eltaláltál valamit: Mondjuk van egy 10x10-es táblád, ami alapból kék (10x10 gomb, legegyszerűbben), és ha jóra kattintasz (ami mögött van hajó), akkor bepirosodik (eltaláltad), ha pedig nem, akkor beszürkül...AE
-
ArchElf
addikt
Nem rossz ötlet a UserContol (bár itt szerintem teljesen felesleges). Inicializációnál már célszerű megadni melyik kontrol alatt lesz hajó, az átszínezést (amit írtam), pedig a mouseup-ban megoldani.
AE
-
veterán
Logoláshoz: Microsoft Enterprise Library . egy sor hasznos funkciója van a logoláson kívül.
"Jaja, és amúgy igazi alkalmazásnál StoredProcedure rulez"
Vagy ha még igazibb, akkor NHibernate és Linq például és nem is érdekli tovább a programozót az adatbázis.
adam_:
Én is, hasonlóan ArchElf kollégához egyszerű gombokkal vagy PictureBox-okkal oldanám meg. 2 perc gondolkodás után talán egy osztállyal kezdeném, ami a hajó objektumot zárja magában olyan tulajdonságokkal, mint hossz, elhelyezkedés (koordináták) és talán Decorator Patternnel vagy simán extension method-dal oldanám meg a találatot. Annak ellenére, hogy maga a torpedó egyszerű játék, azért nem 2 sor kód. -
SebajTobias
tag
Sziasztok. Szeretnék foglalkozni C#-al, és arra gondoltam elmegyek egy esti tanfolyamra így meló mellett. Tudtok ajánlani valamit?
[Erről] valaki valamit?
Sajnos elég sok rosszat hallottam a tanfolyamokról (lehúzás, alig tanítanak valamit), nem akarok kidobni az ablakon a pénzem.
Előre is köszi -
Brown ügynök
senior tag
válasz SebajTobias #1675 üzenetére
Hello!
Én is csak olvastam róla mert szerettem volna valami webfejlesztői tanfolyamot végezni. Ebben a cikkben megemlítik.
[link]"hacsak nem jön a jó tündér break utasítás képében..."
-
SebajTobias
tag
Köszi elolvastam, bár elég elrettentő cikk. Ezek szerint menjek haza, és falazzam magamra az ajtót-ablakot, és kb 1-2 év mulva előjöhetek
Bár a suliról jókat irnak (remélhetően még aktuális). Na majd meglássuk... ha belevág megírom milyen volt
thx -
Spam123
tag
Üdvözletem!
Lenne egy feladat amit nem tudok elkészíteni.
A feladat így szól:Egy tanuló, egy adott tesztre való válaszait egy stringbe, egymástól vesszővel elválasztva olvassunk be. A válaszok ABC betűit, A-F. A jó megoldásokat egy másik tömbben vannak letárolva amit mi adunk meg.
Számoljuk össze 5 kérdésből hányra adott helyes választ és válaszok számának megfelelő jegyet értékeljük.
Nah most még az menne, hogy kiolvasom a stringből egyenként a megoldásokat(split?!), de hogy két tömbbel hogyan kell dolgozni, az nagyon nem. A másik az osztályozás, el sem tudom képzelni hogy kéne. Feltételes utasítás?
Nagyon hálás lennék, ha valaki tudna segíteni benne.
Üdv!
-
j0k3r!
senior tag
válasz Spam123 #1678 üzenetére
hello!
ha megvan a 2 tomb (uservalasz, jovalasz), akkor mar csak vegig kell iteralnod rajtuk (for, foreach) es osszehasonlitani az adott elemeket, es minden egyes egyezesnel novelnel egy valtozot (jovalaszokszama), ami alapjan a vegen tudsz majd %-ot, vagy erdemjegyet szamitani.
szerk: ha csak 5 kerdes van, akkor gyakorlatilag a jo valaszok szama lesz maga az erdemjegy is.
[ Szerkesztve ]
some men just wanna watch the world burn...
-
Spam123
tag
Hát nem nagyon értem megmondom őszintén. Még sosem használtam ezt az iterálást, foreach-et. Hogy is van ez?
Ezt az egész kéttömbös szerkezetet nem értem. Előbb be kell gépelni a jó válaszokat egy tömbbel?Esetleg tudnál írni egy példát evvel a feladattal?
ha csak 5 kerdes van, akkor gyakorlatilag a jo valaszok szama lesz maga az erdemjegy is
Ez tiszta.[ Szerkesztve ]
-
Spam123
tag
Köszönöm szépen segítséget, nem tudom mire mentem volna nélküle!
Console.WriteLine("Kérem a válaszaidat a magyar ABC betűivel A-F-ig vesszővel elválasztva!");
string s = Console.ReadLine();
int i2 = s.IndexOf(",");
string betű1 = s.Substring(0, 1);
string betű2 = s.Substring(i2 + 1, 1);
string betű3 = s.Substring(i2 + 3, 1);
string betű4 = s.Substring(i2 + 5, 1);
string betű5 = s.Substring(i2 + 7, 1);
List<string> válaszok = new List<string>();
List<string> megoldások = new List<string>();
int joválaszok = 0;
válaszok.Add(betű1);
válaszok.Add(betű2);
válaszok.Add(betű3);
válaszok.Add(betű4);
válaszok.Add(betű5);
megoldások.Add("A");
megoldások.Add("B");
megoldások.Add("B");
megoldások.Add("C");
megoldások.Add("D");
for (int i = 0; i < 5; i++)
{
if (válaszok[i] == megoldások[i])
{
joválaszok++;
}
}
Console.WriteLine("Érdemjegy: " + joválaszok);
Console.ReadKey(); -
Peetry
senior tag
hi!
C# példákat keresnék a neten, legfőképp kicsit komplexebb rendszerek megvalósításának leírását. Eddig sajnos nem találtam, és nem vagyok meggyőződve, h fogok, de hátha itt valaki már találkozott ilyennel. Szóval nem ilyen legkisebb közös osztó, meg faktoriális példákat, mert foglalkoztam már C#-al, de mélyebben is érdekel. Szóval elsősorban vmi összetettebb winforms-os, adatbázisos mintapéldát keresek. Pl publikált szakdolgozat, önlab, tdk dolgozatok között gondolom, hogy lehetnek ilyenek, csak eddig nem nagyon jártam sikerrel. Ha valaki találkozott már ilyennel, akkor pls . Köszi
-
ArchElf
addikt
Van egy csomó fejlesztői portál, ahol "nagyobb" munkákat is bemutatnak.
C-SharpCorner, CodeProject, hogy csak az első kettőt említsem, ami eszembe jut...AE
-
veterán
Sziasztok!
Ugyerzem lassan meg kene tanulnom valamennyire C#-ul, mert igen csak jo fejlesztoeszkozok vannak hozza, es egesz ertheto a megirt kod (ne rohogjetek legyszives: eddig meg egy HelloWorld-ot neztem, az is sokkal erthetobb mint C++-ban. )
Szoval. Eddig alapszinten Pascaloztam es C++-oztam, de ugyerzem mast is ki kene probalnom. Nem szeretnek most tobbezerert konyvet venni, tehat kernem a topik lakoit, hogy ajanljanak szerencsetlen kezdonek valami hasznalhato dokumentaciot/peldafeladatokat/ebookot/stb.
Koszonom segitsegeteket!
Udv. core2
-
veterán
válasz Neil Watts #1687 üzenetére
MOD:
Kozben turom a Googlet/MSDN/Technetet, ejj de jokat talalok!
Hat ilyen osszeszedett dokumentaciot/peldafeledatokat nem nagyon talaltam mas nyelveknel -
veterán
válasz Neil Watts #1688 üzenetére
Épp akartam írni, de látom, Google barátunk már válaszolt.
Kezdj neki, tanulgass, írj mórickákat és ha elakadsz, szívesen segítünk.
-
veterán
most a Pascalos programjaimat probalom atirni, csak meg nem ertem nagyon a valtozokat :/
peldaul ez van Pascalban:
program hello;
var
s:string;
begin
writeln('Mit írjak ki?');
readln(s);
writeln(s);
readln;
end.es ezt alkottam (ehhh... azert ez eros igy ~2,5 ora utan ) C#-ban:
using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Text;
namespace szervusz
{
class Program
{
static void Main(string[] args)
{
string s = "";
Console.WriteLine("Mit írjak ki?");
Console.ReadLine(s);
Console.WriteLine(s);
Console.ReadLine("");
}
}
}[/M]Most itt string vagy var vagy mi kell? Bar itt a ReadLine-os sorokra panaszkodik :/
Nem kell rogton a megoldas, abbol nem tanul az emberJo iranyba indultam el egyebkent?
Udv. core2
-
veterán
válasz Neil Watts #1690 üzenetére
lol.
ugy nez ki, erre is kezdek rajonni -
veterán
válasz Neil Watts #1690 üzenetére
Igen, az irány már megvan, csupán pár apróság:
string s = "";
Ez esetben nem feltétlenül kell rögtön értéket is adni a változónak, elég, ha csak létrehozod. Majd később adsz neki értéket úgyis.Console.ReadLine("");
Ez nem nagyon szokás. Helyette inkább
Console.ReadKey(); -
veterán
-
veterán
válasz Neil Watts #1693 üzenetére
Na meg egy erdekes dolog, aztan befejeztem mara.
Ha volt egy valtozom string-kent, de azt megvaltoztatom int-re akkor ezt kapom hibakent:Cannot implicitly convert type 'string' to 'int'
Erre kisutottem egy kis Googlezas utan egy ilyet:
int s = "";
Convert.ToInt32(s);Mit cseszhetek el?
Valami nagyon apro dolog (bar lehet, hogy joval nagyobb), gondolom. (amit persze nem veszek eszre).Udv. core2
[ Szerkesztve ]
-
ArchElf
addikt
válasz Neil Watts #1694 üzenetére
A C# erosen tipusos nyelv, igy a kozvetlen konverzio nem mukodik. Amennyiben a valtozo tartalma konvertalhato, ugy azt konverter segitsegevel (idegen tipusok, pl. String es int kozott), vagy kozvetlenul int->float/double eseten.
AE
-
j0k3r!
senior tag
válasz Neil Watts #1687 üzenetére
hello!
nemtudom eddig miket talaltal, de en ezeket olvasgattam/tom:
reiter fele c# konyv
.NET 3.5 indulokeszlet
linq indulokeszlet(#1694) core2: az ilyen konverziokat erdemes try - catch blokkokban hasznalni + TryParse metodust hasznalni.
[ Szerkesztve ]
some men just wanna watch the world burn...
-
RedSign
tag
válasz Neil Watts #1694 üzenetére
Pedig eléggé egyszerű , ehelyett:
int s = "";
Convert.ToInt32(s);talán így:
String s = "";
Convert.ToInt32(s);[ Szerkesztve ]
http://www.redsign.hu
-
veterán
válasz RedSign #1697 üzenetére
pontosan, egy int nem kaphat üres string értéket, ezen azonnal elhasal a fordító. Egyébként az üres string elegánsabb módja a String.Empty;
De ha már nagyon C# 3.0 (vagy felette) az induló verzió, akkor lehet használni type inference-t is, vagyis egy olyan módszert, amivel nem kell a kód írásakor a típusokkal foglalkoznod. Ez bevett dolog az iskolapadon kívül (bár remélem, legalább ilyen alap dolgokat tanítanak) és már az alapozástól alkalmazható.
Például:
string s = String.Empty;
helyett használható simán
var s = String.Empty;
Persze ez egy nagyon egyszerű példa, de nagyon sok esetben igen hasznos dolog. A típusosság megmarad és majd a fordító kitalálja, hogy milyen típusnak is kell ott állnia.
Vannak azért megkötések is. Csak lokális változóknál használható és például lambda kifejezés esetén sem alkalmazható implicit módon.
-
veterán
-
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Peugeot, Citroën topik
- Milyen házat vegyek?
- BestBuy topik
- PlayStation 5
- Gitáros topic
- Hálózati / IP kamera
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Megjelentek a Vivo telefonjai Magyarországon, ezek az induló árak
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest