- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Honor Magic7 Lite - erősítést kérek
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Magyarított Android alkalmazások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shyro
csendes tag
Szia!
Próbáltam végiglépegetni a programom, de egészen a hibáig ( "Connection must be valid and open" ), semmi előjele nincs a dolognak.
Egyszerüen itt meghal:
MySqlDataReader reader = username_keres.ExecuteReader();Igen, jól látod, hogy a fő programrészben megnyitom a connection_open_realmd metódussal a connection_realmd kapcsolatot.
És után használni akarom a keres osztály függvényeit, amelyeknek kellene megmondani, hogy melyik nyitott kapcsolatot használják ugye. Ez volt előzőleg a hibám. Ugyanis, akkor nem rendeltem hozzájuk.connection connect = new connection();
MySqlCommand username_keres = new MySqlCommand();
username_keres.Connection = connect.connection_realmd;Noss, én itt meg is akarom mondani neki, viszont vagy nem értheti így, vagy valami más lehet a hiba oka.
[ Szerkesztve ]
-
Shyro
csendes tag
Sziasztok!
Megint csak ugyanezzel a problémával fordulnék hozzátok, sajnos ez a hiba újra meg újra megtalál. A helyzet annyiban változott, hogy most elvileg megmondtam a command-nak, hogy milyen kapcsolatot használjon, mégse szándékozik futni. A hibaüzenet ugyanaz.
LINKElőzőleg megcsináltam egy lebutított variációját konzolban, ami szépen is futott. Így bátorkodtam nekiállni a "végleges" verziónak, de hiába egyszerüen nincs ötletem mi lehet megint a hiba.
Biztosan nem valami bonyolult, csak én nem látom, ha valaki tud segíteni annak előre is köszönöm! :/ -
Shyro
csendes tag
Sziasztok!
Itt a programom, ami annyit csinál, hogy bekéri a felhasználónevet, jelszót, és az email címet, majd ezeket az adatokat egy új rekordban elmenti az adatbázis megfelelő táblájába.
Ahhoz, hogy meglévő felhasználónevet és emailt ne lehessen megadni a username/email_beker függvényt használom, ami ha talál false értékkel, és ha nem talál létező felhasználót/emailt true-val tér vissza.
A problémám itt jelentkezik, ugyanis a:
MySqlDataReader reader = user_keres.ExecuteReader(); -nél ezt a hibaüzenetet kapom:
"Connection must be valid and open.Az igazság az, hogy előtte a programrészben már megnyitom a "connection"-t, itt:
if (!connect_check)
Connection_Open(); - metódussal.Megpróbáltam kiolvasni try...catchel, hogy mit küld vissza a MySQL, de egyszerüen meghalt a program. Nincs ötletem a dologra, hogy mi lehet a probléma.
Ha valakinek van, annak nagyon megköszönném ha megosztaná velem!
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Digitális Állampolgárság Program
- One mobilszolgáltatások
- Linux haladóknak
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest