Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• borg25

senior tag

válasz MageRG #21994 üzenetére

Nem hiszem hogy van ilyen, hogy "antifőparancsolat".
    Anyag-antianyag. Az anyag ellentéte ellentétes töltéssel. Antifőparancsolat= Főparancsolat ellentéte ( - főparancsolat ha úgy jobban tetszik)

A kultúrák rendszerint nem úgy működnek, hogy összejön egy csomó ember, és megbeszélik az összes szabályt, aztán úgy marad.
    Majdnem azt mondtam, hogy naná hogy nem, de ha te is mindenbe belekötsz akkor én is: Vannak komoly véleményformáló erővel bíró emberek, akik ha összejönnek képesek mondjuk egy film segítségével, propagandával új szabályokat alkotni, ami aztán hosszú időre úgy marad. lsd: Gyűlöljük a pirokézeket, Clark Gable a filmben leveszi az ingét és nincs alatta trikó -> USA-ban visszaesik a trikóvásárlás.
    Mein Kampf-ot nem is kell magyarázni.

De igen a kultúrák folyamatosan változnak, a maguk értékrendje szerint fejlődnek, hogy maguktól képesek kitörni egy lokális maximumpontból, hogy egy még magasabb értéket érjenek el, érdekes kérdés lenne.
    Spárta vs Athén melyik kultúra a nyerő? Úgy tudom, hogy Spárta nagyobb volt mint Athén, csak nem termelt ennyi kulturális javat mint Athén, ezért hisszük ma, hogy Athén volt a nagyobb.

S mi a véleményed arról, amint a posztom második részében írtam, hogy már fiatal korban jó lenne egy vallás vagy életfilozófia óra?

Új hozzászólás Aktív témák