- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Aktív témák
-
engusz
veterán
Holnap szétszedem a gépet és megnézem. Csak nagyon be vagy ágyazva az asztalba. Az xf86cfg-be bejutottam. Először nem volt egyértelmű, de aztán rájöttem, hogy mit hogyan kell csinálni. Viszont foggalmam sincs, hogy melyik kernelelm van. Csak letöltöttem az 1.1-es UHU-Linux-ot.
-
steveetm
őstag
Tényleg elnézetem kinek ment a válaszod, de akkor se reinstall
andrem: 2 esetben tapasztaltam iet: elfogy a memória. Unix alatt mindig van elég memória(), ha mégse lenne, akkor a kernel lelő vmit hogy legyen
Ha ez éppenséggel az X, hát az pech...
másik eset: rohadt sokáig volt egy bug az xscreensaverben, ami x idő utána az X lehalásához vezetett, mondjuk nálad nem volt szó screensaverről, szal valszeg nem ez lesz.
Nézd meg, hogy van e elég mem, swap akitválva van e, stb.
Az is jó lenne, ha egy külön terminálban top al néznéd hogy mik futnak mennyi procit, mem et esznek stb, hátha meglátod mi a hiba.
Üdv.: steveetm -
anderm
csendes tag
Hát eddig csak netezés közben rakott ki, de valszeg csak azért, mert még csak azt próbáltam... Azóta már máshonnan is kirak, és újra be kell jelentkeznem
Egyébként ADSL, de router alatt. Ehhez kapcsolódik a következő problémám is. Sikerült megtalálni a másik gépen megosztott könyvtárakat, de megnyitni nem tudom a bennük lévő fájlokat. Pl.: egy mp3-at csak úgy tudok lejátszani, ha először átmásolom. Pedig én nagyon szeretném a másik gépről elérni, mert a 25 giga mp3-at, meg egyebet, ha tudnám se akarnám átmásolni. -
glett
tag
''A boot nagyon lassú, win98se alatt mint a villám bootolt be. Azt még rendben kiírja, hogy melyik vinyóról bootol a kernel, de aztán vár egy fél órát mire a kis pontok nekiállnak telni''
Tényleg fél óra? Mérd már le, hogy kb. mennyi? Az UHU-t nem nagyon ismerem, amikor ''telnek a pontok'' nincs valami szoveg, hogy pl F2-t nyomva látszik a boot folyamat (általában tényleg az F2 lenyomása teszi láthatóvá) Itt akkor majd látod, hogy melyik folyamat lassú (pl. net, cupsd ilyesmi) valoszinűleg vmi beállítási hiba)
A graf felulet valószínűleg azért lassú, mert
- nem a jó meghajtót használja (/etc/X11/XF86Config) pl. a vesa-drivert --itt főleg ez lehet a gond
- lassú a géped a nagy Desktop Environmenthez (KDE, Gnome) --> használj vmi mást, pl XFCE-t. Be kell valljam, nem tudom, hogy ez UHU-ban mennyire egyszerű, de meg kell, hogy oldható legyen.
Ciao
glett
Aktív témák
Hirdetés
- alza vélemények - tapasztalatok
- Elektromos autók - motorok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Zelda Játékok
- Autós topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen légkondit a lakásba?
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest