Keresés

Aktív témák

• raszputyin

senior tag

válasz Lateof #774 üzenetére

mondani akartam, hogy szedj le forrást és fordíts, az a biztos :) aztán eszembe jutott, hogy nem valószínű, hogy feltennék az Opera-forrást ftp-re :D
    örülök, hogy sikerült!
    az előző kérdésedre (grubbal két wincsről is bootolni) tudod a választ már? mert az engem is érdekelne...

• raszputyin

senior tag

válasz Lateof #772 üzenetére

nem tudom, hogy az Operánál mi van, de a Firefox-nál egyszerűen csak annyi kell, hogy először root-ként indítsd!

lehet h szr lesz, de gyors, tehát egy próbát talán megér: töröld le a könytárat amibe települt, rakd fel újra, és root-ként indítsd először (úgy persze, hogy X [grafikus környezet] fut, különben nem fog elindulni). Sajnos ha már indítottad user-ként, akkor lehet, hogy elromlott a telepítés (kell a törlés). Elvileg ezután már minden user-nek indulni fog, csak 1x kell megcsinálni. -- ez itt mind FF 0.9-es tapasztalat (az 1.0-s FF már alapból indítja magát root-ként, hogy ne legyen esélyed se elfelejteni ezt), semmi garancia, hogy akár csak hasonlóan lenne Operával. Csak a tünetből ítéltem meg (homokóra, de semmi).

remélem tudtam segíteni! légyszi írd meg h használt-e, érdekel :)

szerk.: root-ként telepítsd persze, máshogy esély nincs rá! lehetőleg a /usr könyvtáron belül valahova, ott van az ilyesminek a helye. én a ''/usr/local/opera'' alá tenném.

[Szerkesztve]

• raszputyin

senior tag

válasz Moka #769 üzenetére

nem vagyok nagy szaki... de talán ha újrafordítod forrásból (na erre rá fog menni jópár perced, meg kell hozzá egy csomó -dev csomag), akkor jobb lesz
    a fordítás nem nagy dolog jó esetben, leszeded a forrást, kitömöríted (Midnight Commanderrel, ha parancssorozni nem akarsz mikor nem muszáj), belépsz a könyvtárába, aztán ./configure-t szólsz. Nézed, hogy megáll-e és ha igen, mit ír. Ha kér vmit, telepíted a csomagot és újra. Ha a configure elégedett, akkor írod, hogy make. az jó esetben lefordít mindent. aztán root-ként mászol oda, és ''make install''-t szólsz, akkor telepít.
    bénaságból vagy nem, én is így jártam suse 9.2-vel, most megy.

szerk.: kicsit várj még, mert biztos van egyszerűbb megoldás, hátha megjön egy guru és mond egy 1soros parancsot, amitől minden szép és jó lesz ;-)
    szerk. II.: jószokásomhoz híven most néztem meg a hsz-od dátumát... hát igen, vlsz már rég megoldottad :) bocsi...

az a ''valami'', ami miatt a régebbi kopete nem megy, a micro$oft egy tipikus ''cseszegessük a felhasználót csak mert nincs jobb dolgunk'' szrsága. a kopete-oldalon is sztem írják, pontosan mi történt. megismételni szerencsére nemigen fogják, mert sok értelme nincs, most, hogy van Webmessenger.
    Azért ha már itt vagyok, hadd reklámozzam a Skype-ot. msn-nél sokkal jobb.

[Szerkesztve]

Aktív témák