- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- iPhone topik
- Fejlődik az okosóra piac, csak visszafelé
- Milyen okostelefont vegyek?
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Yettel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
Aktív témák
-
vati
senior tag
Azért jobbfajta lapok BIOS setupjában van olyan boot sequence opció, hogy nem valamelyik IDE eszközről, hanem a plusz integrált vezérlőkártyáról bootoljon (nem feltétlenül raid) egyik korábbi Abit lapom ilyen volt - igaz, olyan instabil volt ez a mód, hogy nem lehetett használni.
-
proximus
senior tag
Jó, Ok, nem mondtam én olyat, hogy rossz az, ha minden lemeznek van grubja az mbr -ben, csak az ''egyik grub behúzza a másikat'' láttam problémásnak, mert akkor az ''átkapcsoló'' grubnak úgy kellene viselkednie, mint ha ő lenne a Bios, ami ugye rábootol a másik lemez elejére mbr -t keresvén.(lehet hogy meg lehet csinálni, de az elég elvont lehet
) A Floppy -s meg még azért is jó, mert azt bármikor át lehet alakítani az esetlegesen megválozott állapotnak megfelelően, veszély nélkül.
Amúgy látja a raid-en lévő lemezt a grub-od? -
proximus
senior tag
''ha floppyrol bootolok grubbal, akkor elindulna a raid 2 rol a grub, majd betolt az 1 grub?''
Erre, így ebben a formában konkrétan nem merek válaszolni,mert nem tudom, hogy a grub képes -e látni a raid-en lévő lemezt, de ki tudod próbálni, és ez a lényeg. Nagybaj ugysem lehet belőle. Nos, hogy az egyik grub tudja -e boot-olni a másikat, az eléggé fogós-ravasz kérdés, pláne ha mindegyik a lemezek mbr -ében van.
+Ha már egy grub betöltött, akkor mindegy milyen loadere van a többi lemeznek, mert ha látja a lemezeket, akkor lehet rögtön tölteni a kívánt OS-t a partíciójáról, csak a grub.conf -ban legyen felsorolva. Szóval erre az ''egyik grub tölti a másikat'' -ra nincs szükség, bár mintha a ''map'' -al lehetne ''trükközni'', de ez önmagában annyit csinál, hogy ez elsődleges lemezt megcseréli a másodlagossal(Bios --> boot from..., vagy swap floppy disk hasonló ehez)Viszont ha a jelenleg töltésre Nem használt Boot-loaderek a lemezek partícióinak elejére vannak rakva, és nem az mbr -be, akkor a Windows-hoz hasonóan lehet őket chainload -olni szerintem.
''a grubban hogyan allitom be azt, hogy melyik es hanyadik linux induljon'' Ez csak annyi, hogy a grub.conf -ba (vagy menu.lst) szerepeltetsz a tölteni kívánt rendszerekhez egy szekciót, a <default 0> pedig tölti a legfelső szekciót(az 1 a másodikat, stb.).
''az ide1 master hdd-t be lehet ugy allitani...'' Mondom, ha a grub együtt tud működni a raid karival, akkor láthatja a második lemezt, és így már nem is számítana a Bios ''anti töltés a raid-os lemezről'',mert kikerülted azt, + egyébként is erre pályázol, ha jól figyelem.
Aktív témák
Hirdetés
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest