- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Yettel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ketama
aktív tag
Ez a ''gond'' a linuxal, a bőség zavara.
Meg az hogy minden disztróban egy kicsit másképp kell csinálni a dolgokat. Mondjuk ahhoz képest, hogy az UHU-t kezdőknek ajánlják elég csúnya dolgokat művel a telepítő. Szvsz ennél jobban nem lehet valakit elrémíteni egy disztrótól. Hamár a telepítő se műxik normálisan akkor mire számítsak késöbb?
-
Ketama
aktív tag
A letöltött iso-t md5 checksummal leellenőriztem kiírás elött, a cd meghajtó jó. ASUS A7N8X-em van, úgyhogy a második is kilőve. Ezt a debug módot még megnézem, ha így se megy akkor marad valami más disztró. Elötte próbáltam már az rc2-t is, de az is elhalt az xfreenél. Aszittem ez az 1.0-ban már ki van javítva.
Köszi a segítséget. -
Ketama
aktív tag
Nem adja magát az UHU egyszerűen. Egy pár disztrot telepítettem már de ez az UHU...
A telepítő össze-vissza bugzik....
Egy pár hiba:
-amiket kértem tőle az 1,6GB ehhez képest vígan feltol 1,7-t
-a telepítési idő számláló jóval tovább megy mint a becsült idő miközbe a hátralévő idő már rég nulla
-a felhasználó hozzáadása nem megy, mindenféle hibákkat ad vissza
-az xfree86 konfig szintén csak hibát ad vissza bármilyen beállítás mellett
-miután 1,6GB-ot jelöltem ki telepítésre, a végén a 2GB-os particiót megtölti és ''nincs elég'' hely hibával elszáll
Tényleg ennyire gáz ez az UHU? Érdekes módon se a RedHat, se a SuSE és még a sokak által gagyizott Mandrake se csinált ilyet soha. Vagy bennem van a hiba? -
lesaux
veterán
Közben kipróbáltam, hátha csak én vagyok a hülye, és összekeverem a 60 Hz-et a 72-vel. Szépen beállítottam neki a 640*480-as felbontást. Sőt találtam még egy helyet, ahol állítgatni lehet ezeket, ott is 640*480, restart, és ugyanúgy 800*600-ban voltam.
A Galeonról még nem hallottam, lehet, hogy sz*r az egész. De hogy a Mozilla összeomlik 10 sor css-től. az már durva. Ha meg nem attól omlott össze, akkor még durvább.
Akartam az asztalra egy parancsikont az MC-nek, de nem indult el. Ha ráböktem még egyszer, akkor meg kiírta, hogy összefosta magát a rendszer, be kell zárni a programot. Nem mintha futott volna egy másodpercet is.
Na mindegy, ennyi Linux bőven elég volt nekem. -
lesaux
veterán
Nem jegyzi meg.
Én befejeztem a linuxozást.
Csináltam egy parancsikont az asztalra (Gnome-ban volt ilyen lehetőség; ami szebben nézett ki, abban nem) a Mozillának. Beállítottam a saját html file-omat kezdőlapnak, erre mindig, amikor a Mozillát indítom, be is záródik. Átírni meg nem akarom. Egy sima html file a vinyómon, css-sel. Ha ettől feldobja a pacskert, akkor nem leszünk jóban.
Amúgy meg ha egy ablakot gyorsan mozgatok (vagy egy nagy ablakot lassan), akkor látszik az előző 10-20 ablak is. Így szépen tele lehet rajzolni a képernyőt. Gondoltam, erről lövök egy screenshotot, de a Gimp szerint valami VXD file nincs meg.
Úgyhogy már a tököm tele van. Nem akarom a Linuxot szidni, mert lehet, hogy én vagyok a hülye hozzá, de nem kötelező használni. Megyek vissza a Windowshoz. Igaz, hogy nem ingyenes, de majd legfeljebb rosszul alszom éjszakánként.
Mindenkinek, aki segített, vagy megpróbált segíteni, köszönöm. -
lesaux
veterán
Sajnos csak 14-es a monitorom, 800*600-ban használom. A profi mód nekem magas, ezekkel a vízszintes meg függőleges frissítésekkel nem vagyok tisztában. Viszont a félprofi (vagy milyen) módban kiválasztottam (már elég sokszor), hogy 800*600*75 Hz, és nem csinálja. Próbáltam a 72-t is, hátha nem bírja vagy mittomén. Próbáltam előbb tesztelni is, hátha az kell neki, mint a WinNt-nek, de nem jött be. Így meg igencsak vibrál.
-
LámaZ
addikt
A SUSE honlapja, mintha profibb lenne.
Lehet, hogy a rencer is pofásabb, de nem tudom, hogy ingyen elérhető-e. Egyébként az UHU 10.000 Ft.
Mandrake Linux 9.1 Standard 11,000 .-
Mandrake Linux 9.1 Power Pack 12,500 .-
Mandrake Linux 9.1 Pro Suite 34,500 .-
Red Hat Linux 9.0 19,875 .-
Red Hat Linux 9.0 Professional 68,625 .-
Red Hat Linux 9.0 Enterprise ES 232,500 .-
SuSE LINUX 8.2 Professional Edition (''magyar'' kiadás) 22,375 .-
Csak nézek, mint a moziban...
Ehhez képest:
Windows XP Home Edition Eng. 65,500 .-
Windows XP Home Edition Eng. Upgrade 34,875 .-
Windows XP Home Edition Eng. OEM 28,000 .-
Windows XP Home Edition Hun. 65,500 .-
(Áfás árak) -
Jano
senior tag
Ezt írja ki mikor kiadom make all majd a make install parancsokat:
root:/Internet/linux-wlan-ng-0.1.16-pre3# make all
set -e; for d in src doc man etc; do make -C $d ; done
make[1]: Entering directory `/Internet/linux-wlan-ng-0.1.16-pre3/src'
set -e; for d in mkmeta p80211 prism2 shared wlanctl wland nwepgen wlancfg; do make -C $d ; done
make[2]: Entering directory `/Internet/linux-wlan-ng-0.1.16-pre3/src/mkmeta'
ygcc -E -M -I../include -I/usr/src/linux/include -D__LINUX_WLAN__ ../shared/p80211types.c ../shared/p80211metamsg.c ../shared/p80211metamib.c ../shared/p80211meta.c mkmetadef.c ../shared/p80211types.c ../shared/p80211metamsg.c ../shared/p80211metamib.c ../shared/p80211meta.c mkmetastruct.c > .depend
/bin/sh: line 1: ygcc: command not found
make[2]: *** [.depend] Error 127
make[2]: Leaving directory `/Internet/linux-wlan-ng-0.1.16-pre3/src/mkmeta'
make[1]: *** [all] Error 2
make[1]: Leaving directory `/Internet/linux-wlan-ng-0.1.16-pre3/src'
make: *** [all] Error 2
root:/Internet/linux-wlan-ng-0.1.16-pre3# make install
find . -name .depend -exec rm {} \;
set -e; for d in src doc man etc; do make -C $d install ; done
make[1]: Entering directory `/Internet/linux-wlan-ng-0.1.16-pre3/src'
set -e; for d in p80211 prism2 shared wlanctl wland nwepgen mkmeta wlancfg; do make -C $d install ; done
make[2]: Entering directory `/Internet/linux-wlan-ng-0.1.16-pre3/src/p80211'
ygcc -D__KERNEL__ -I/usr/src/linux/include -DMODULE -DMODVERSIONS -include /usr/src/linux/include/linux/modversions.h -I../include -DCONFIG_NETLINK=1 -DCONFIG_PACKET=1 -c -o p80211conv.o p80211conv.c
make[2]: ygcc: Command not found
make[2]: *** [p80211conv.o] Error 127
make[2]: Leaving directory `/Internet/linux-wlan-ng-0.1.16-pre3/src/p80211'
make[1]: *** [install] Error 2
make[1]: Leaving directory `/Internet/linux-wlan-ng-0.1.16-pre3/src'
make: *** [install] Error 2 -
rii
nagyúr
persze hogy nem halálos
kösz jól vagyok ... , de nyomkodtam én már erdménnyel is, és akkor ... és akkor éééés aaaaaaakkkor 11-12 terminálom volt, meee ugy volt beállítva valahol, a /etc -be, vala hol, nem csáltam meg, d e meg lehet ... mer kell. Ha szép nagy területen helyezted el a LINUX-ot, akkor az updatedb sok percig is mehet, több mint kettő
-
Cathfaern
nagyúr
Azt a görgős részt csak simán szúrjam be az Xf86config egeres részéhez?
Ezzel a kapcolatban egy kérdés: a linuxban, hogy lehet előcsalni a copy/paste-et? Illetve hogyan lehet bezáratni progikat(teszem azt, ha lefagynak) (valami olyasmire gondolok, mint a Win-es ctrl-alt-del)? -
Cathfaern
nagyúr
Közben rájöttem, hogy én voltam a hülye: ugyenis a régi XF86Config~4 fájlt használta=>ezt kitörölve működik. most már csak az a najom, hogy nem ismeri fel az egeremet
Régen pedig gond nélkül...igaz most elvileg megy, de görgő nélkül
Ja, és ráadásul 60Hz-en indul el az X
na mindegy, még próbálkozok
-
-
jojojo
senior tag
Ezzel a driverel probálkoztam:[L] ftp://ftp.linux-wlan.org/pub/linux-wlan-ng/linux-wlan-ng-0.1.16-pre10.tar.gz[/L]
Ebben is benne van az usb driver nem?Szvsz
Meg ezzel is: :[L] ftp://ftp.linux-wlan.org/pub/linux-wlan-ng/linux-wlan-ng-0.1.11-usbonly.tar.gz[/L]
Jók?
Vagy nagyon messze vagyok?? -
Eddig ezt csinaltam:
kicsomagoltam a fileokat aztan
./configure
make
make install
Utana hcfpciconfig
Ott beallitom, hogy Magyar, majd a modul telepitese elott kiadja a kerneles hulyeseget, meg hogy probaljam masik driverrel
Nyugi nem adtam még föl, de nem artana help, hogy ilyenkor mi is van? -
samson
tag
nagyon tamogatom az UHU-t! igaz nem hasznalom es valoszinuleg nem is fogom.
szukseg van kereskedelmi disztribuciokra es szukseg van GNU dist-ekre is.
szinte minden orszagban van(nak) anyanyelvi dist(ek). ez igy helyes.
a debian egy alapdist, van egy csomo speci dist, ami debet hasznal alapnak. szerintem az UHU is profitalt a debianbol(lasd ''apt''). -
Polesz
addikt
''Toltsd le a hsflinmodem valamelyik verziojat,forditsd le.(
http://www.mbsi.ca/cnxtlindrv)
Eztuan root-kent add ki a hsfconfig parancsot.Ha minden
igaz,bekonfigolja a drivert,es letrehoz modem neven egy linket ahhoz a
porthoz ahol a modemed van.A tarcsazonak eszkozkent /dev/modem-et kell megadni.''
From: byleslie <byleslie@freemail.hu> -
up
senior tag
Nem adom fel
1. és az miért baj? konvertálgatni kell a csomagokat, hogy az uhu megegye? vagy ilyeneket egyáltalán nem lehet használni? és ez jellemzően mikor, milyen progikkal jön elő? pl driverek, utilok... és végül: ha a jó programellátottság a cél, akkor melyik disztribbel jár legjobban az ember?
2. köszi
üdv
up -
up
senior tag
1. Kezdőknek miért inkább UHU mint bármi más? Én is szeretnék linyukszolni, winek lelkivilágát már egész jól ismerem, és angolul is tudok annyira, hogy ne érdekeljen, hogy magyar-e a szoft (sőt... a magyar programokat kicsit erőltetettnek érzem
). Szóval miért pont UHU-t válasszon egy windowsos ''power user''? Vagy ne is azt?
Mit tanácsolsz (-tok) ?
2. Én az uhulinux.hu -n találtam olyan részt a faq-ban valahol, ami semmiféle encodinggal és böngészővel (ce,we,unicode,win1250 stb; ie6, opera6) nem jelent meg normálisan, ami fent van nálam. Kérdőjelek voltak az ékezetes betűk helyén, illetve unicode esetén valami fura keleties írásjelek. Ez normális? Csak linux alatt jó?
üdv
up -
Bogyó bá'
nagyúr
-
Bogyó bá'
nagyúr
-
Bogyó bá'
nagyúr
Na szia! Remélem, még nem utálsz nagyon.....
Szóval végrehajtottam utasitásaidat, bár eddig szerintem tegnap is eljutottam a segitségeddel:
/etc/modules.conf rendben, modprobe prism2_pci rendben (nincs üzenet)
''wlanctl-ng wlan0 lnxreq_ifstate ifstate=enable''
Üzenet:''Ifstate=enable , Resulcode=success''
''wlanctl-ng wlan0 lnxreq_autojoin ssid=Kalocsa2 authtype=opensystem''
Üzenet:''message=lnxreq_autojoin, ssid='Kalocsa2' ,authtype=opensystem , resultcode=success''
''ifconfig wlan0 193.141.17.207 netmask 255.255.255.0 up''
Nincs üzenet
''route'' (bocs, nem tudom, hogy kell a hozzászólásban tabulálni, igy vizszintesen függőlegesen szedem sorba)
Üzenet2 sor van)
Destination : 193.141.17.0 127.0.0.0
Gateway : * *
Genmask :255.255.255.0 255.0.0.0
Flags : U U
Metric : 0 0
Ref : 0 0
Use : 0 0
Iface : wlan0 lo
Szóval a ''Route add'' parancsba milyen paramétereket irjak?
Tegnap éjjel a Win Xp route mapját mindenestül beleapplikáltam a Linux-ba, de minden uaz maradt: pingelni tudom a netszolgáltatómat, és minden srácot, aki ezen a wireless hálón van, de semmi net, semmi kommunikáció
A 2 db DNS rendben van, szolgáltatóm min dkép IP-je benne van
bocsi, hogy ez ilyen hosszú lett......... -
Cathfaern
nagyúr
Oké, most kezdjem a fejem verni a falba, vagy ráérek később?
Komolyan mondom, be akartam írni poénként, hogy ''he-he mire ezt összehozzuk kijön egy új X, ami már alapból támogatja a Radeonokat'' Erre tessék!
Azért az az előnye megvolt a dolognak, hogy ''kicsit'' gyakoroltam a szöveges linux használatát is -
Bogyó bá'
nagyúr
igen, ha azokat a sorokat beirom, akkor ugyan kapok egy hibaüzenetet: ''Host Name Lookup Failure'', de pingelni azt tudok.
az általad emlitett két DNS-cimet beirva a resolv.conf-ba, sem változik semmi sem
a hibaüzenetből gondoltam, hogy valami hálózati beállitás gond lehet, de nem tudom, hol, s mit kellene megváltoztatni -
Bogyó bá'
nagyúr
eddig azt hiszem, értem....
...de magát a modult hogyan tudom véglegesiteni, hogy a következő bootolás után legyen hálózatom?
modprobe után (kde nélkül, csak parancssorban) tudtam pingelni a szervert, de kde-t inditva sem lett net-elérésem.
tudom, hogy tök lemer, de most képtelen vagyok bármi infót fellelni hirtelen
(make modules install? de hogyan?!) -
Cathfaern
nagyúr
Itt van:
XFree86 Version 4.2.1 / X Window System
(protocol Version 11, revision 0, vendor release 6600)
Release Date: 3 September 2002
If the server is older than 6-12 months, or if your card is
newer than the above date, look for a newer version before
reporting problems. (See http://www.XFree86.Org/)
Build Operating System: Linux 2.4.20-1 i686 [ELF]
Module Loader present
Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
(++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
(WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
(==) Log file: ''/var/log/XFree86.0.log'', Time: Fri Feb 28 21:30:00 2003
(==) Using config file: ''/etc/X11/XF86Config-4''
(WW) fglrx: No matching Device section for instance (BusID PCI:1:0:0) found
(EE) No devices detected.
Fatal server error:
no screens found
When reporting a problem related to a server crash, please send
the full server output, not just the last messages.
This can be found in the log file ''/var/log/XFree86.0.log''.
Please report problems to xfree86@xfree86.org.
Mondjuk ez alapján könnyen lehet, hogy samson-nak van igaza... -
Cathfaern
nagyúr
Fejlemények vannak:
Most már sikerült eljutnom a telepítési folyamat végéig (eddig ugyebár a ''make.sh''-nál is error volt). Azonban az X még mindig nem indul elViszont szemetszúrt egy dolog: az fglrxconfig által készített fájlban, van egy ilyen rész:
''BusID ''PCI:1:0:1''
Márpedig az én kártyám AGP-s. Vagy a kettő nem függ össze? Ha mégis, akkor mire írjam át a BusID-t? -
Bogyó bá'
nagyúr
Hi!
Na letöltöttem azt a 26 megás kernel-filet az Uhulinux-tól,kicsomagoltam az /usr/src/linux könyvtárba, de a hálókártya install ''make config''-ja után azt irja ki, hogy a kernel-headers ok, source not found........
Mit tegyek? Pontosan mi a kernel-forrásfile neve? mit keressek?
Teljes a tanácstalanság abban a láma agyamban....... -
S.p.A
tag
Most ez alatt a VESA mód alatt mit kell érteni?
Arra gondoltok, hogy a vesa eszk.kez. használtok X alatt?
De miért szükséges ez? Nem lenne jobb a ''ati''-t használni, vagy talán még jobb lenne a ''radeon''-t. Nem tudom, hogy 9000-sel működik e, de Mobility Radeonnal tuti, hogy megy. Kivétel ugye a a glx, legalább is nekem a 2.0-val nem sikerült beizzítanom. Vagyis sikerült, csak tök lassú volt mindenmeg a átváltottam szövegesre, majd vissza X-re akkor megfagyott. Ezt le is írtam a hibaadatbázisba, nem tudom javítva lette a 2.1-ben.
S.p.A -
Cathfaern
nagyúr
Hogy tudom átállítani VESA módra?
A másik: letöltöttem a Radeon drivert, de nem tudok vele mit kezdeni. Ezt be kéne másolni valahova, vagy el kéne indítani? Vagy mit kéne csinálni vele?
(egyébként egész jó ez a linux. Legalábbis amit eddig láttam belőle. Csak mondjuk a meghajtóváltás kicsit macerás)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Milyen processzort vegyek?
- Formula-1
- LEGO klub
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- MIUI / HyperOS topik
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Antivírus szoftverek, VPN
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest