Új hozzászólás Aktív témák
-
lesaux
veterán
Ez lehet, hogy lamer kérdés lesz, de felteszem:
Hogyan lehetne azt elérni, hogy Linux alatt lássam az NTFS-es vinyómat, vagy Windows alatt az EXT2-eset (vagy ahogy híjják)?
----------------------------------
Valamint:
Mutatkozik-e arra akár egy hangyányi esély is, hogy valaha az életben Linux alól USB-s ADSL-modemmel fogok netezni? -
lesaux
veterán
Á, ez nekem magas.
Annak is örültem, hogy be tudtam valahova gépelni, amiket írtál.
usb-uhci-t hogy kell betölteni? És hogy tudom elérni, hogy mindig betöltse?
A ppp-t se találtam. Volt egy UHU-tárcsázó, ott kiválasztottam, hogy ADSL, de a jobb oldalon nem lehetett sem eszközt kijelölni, se begépelni.
Bár lehet, hogy előbb el kéne olvasnom a pdf-et, pl. hogy hogy kell programokat futtatni, és majd utána visszajövök a kérdéseimmel. -
biker
nagyúr
tudom, fent vannak.....
mint írtam, raktam már fel debianra, akkor már eljátszottam a ''keresem a megfelelő kernel-headers filet'' játékot...
most az a baja, hogy megkérdi (istall után, már a config.pl menne), hogy van saját vmnet modulja is, beállítsa? ha igen, akkor megpróbálja, majd sikertelennel kilép, ha no, egyből kilép..... -
biker
nagyúr
# /etc/init.d-ben lévõ szkripteket futtatjuk a különbözõ futási szinteken.
#
# 0. futási szint: kikapcsolás
# 1. futási szint: egyfelhasználós mód
# 2-4. futási szintek: többfelhasználós mód grafikus bejelentkezés nélkül
# 5. futási szint: többfelhasználós mód grafikus bejelentkezéssel
# 6. futási szint: újraindítás
l0:0:wait:/etc/init.d/rc 0
l1:1:wait:/etc/init.d/rc 1
l2:2:wait:/etc/init.d/rc 2
l3:3:wait:/etc/init.d/rc 3
l4:4:wait:/etc/init.d/rc 4
l5:5:wait:/etc/init.d/rc 5
l6:6:wait:/etc/init.d/rc 6
ebből az derül ki, hogy /etc/init.d/rc 0-rc 6
de ilyen nincsen....... -
HiperG
addikt
Na ez az elolvasom ez egy kicsit problémás
Ugyanis az XPde honlapján mind le van írva hogyan kell megcsinálni a ''nagy nemzetközi'' disztribúciókkal (mandrake, redhat stb. stb.) és ugye így Uhu-hoz nincs leírás.
Persze gondolom nem lehetetlen megcsinálni
A hangkütyü drivert majd megpróbálom.
A tvtuner kártyához löktem egy kis apt-get install xawtv -t
Megnyitom a progit és nem tudom hogy kell csatornákat keresni
Ugyanis nem jön be a keresőablak mint mandrake-nél első indításkor
Ja amúgy mandrakenél se volt éppen felhőtlennek nevezhető ugyanis bár a kereső elindult, de 1 csatornát se talált -
Polesz
addikt
Igen van rsync, meg sok-sok finomság
Amúgy a linuxot én se kényszerítem senkire, de ha egyszer belekezdett akkor azt elvárom, hogy a windózer gondolkodást felejtse el. A legjobban utálom amikor azt mondja dehát a win alatt két kattintás, meg ez is van meg az is. Akkor használja azt. Ha valaki ráérez a linux szépségére az úgyis tudja, hogy miben jobb és másabb -
Polesz
addikt
Ha rosszul is töltöd le az isot, a cdtest attól függetlenül ha leellenörzi hibátlannak fogja jelezni egész egyszerüen azért, mert annyit tesz, hogy sectorosan végigolvassa a cd-t és így keres pl felületi hibákat. Ha egy csomag hibásan kerül a cd-re, mert az iso-t rosszul töltötted le, azt nem fogja hibának jelezni. Ezt sajnos tapasztalatból írom, mert én is belefutottam egy sérült iso-ba. Egyébként a módszer, hogy meggyözödjük az iso milyenségér?l az md5 ellenörzés. Ezt linux és windóz alól is el lehet végezni, és sok kellemetlenségt?l megkíméli az embert
Bocs, hogy neked írom, de els?sorban nem neked szólDebijany jó rendszer, de az uhu kezd?knek sokkal kényelmesebb
-
Cathfaern
nagyúr
lspci:
01:00.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc Radeon R250 If [Radeon 9000] (rev 01)
Ha a BusID-t árírom 1:0:0-ra, akkor ezt írja ki:
XFree86 Version 4.2.1 / X Window System
(protocol Version 11, revision 0, vendor release 6600)
Release Date: 3 September 2002
If the server is older than 6-12 months, or if your card is
newer than the above date, look for a newer version before
reporting problems. (See http://www.XFree86.Org/)
Build Operating System: Linux 2.4.20-1 i686 [ELF]
Module Loader present
Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
(++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
(WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
(==) Log file: ''/var/log/XFree86.0.log'', Time: Fri Feb 28 21:38:18 2003
(==) Using config file: ''/etc/X11/XF86Config-4''
(WW) fglrx: No matching Device section for instance (BusID PCI:1:0:1) found
(EE) xf86OpenSerial: Cannot open device /dev/mouse
No such file or directory.
(EE) Mouse1: cannot open input device
(EE) PreInit failed for input device ''Mouse1''
No core pointer
Fatal server error:
failed to initialize core devices
When reporting a problem related to a server crash, please send
the full server output, not just the last messages.
This can be found in the log file ''/var/log/XFree86.0.log''.
Please report problems to xfree86@xfree86.org.
Gyanítom, az egérrel is gondok vannakMit kéne az egérnél könyvtárnak megadni? Mit használ az UHU?
-
Cathfaern
nagyúr
Hahh...épp ezt mondom el már legalább huszadszor: ami van driver az Ati weboldalán, az vagy 4.1.0-ás XFree-hez jó, vagy 4.2.0-hoz. Na most a jelenlegi disztribúciók többsége a 4.2.1-est használja. És ehhez ez a driver nem jó. Alapból. Ezért kéne azt megcsinálni, amit Polesz ír.
-
Cathfaern
nagyúr
Az Ati oldalán le van írva, persze, csakhogy a driverek nem a legújabbak
És lényegében egy olyan disztribúció sincs, amikhez jó lenne
(persze szimplán, ügyeskedés nélkül)
És persze, így is megy a grafikus felület, de mivel a kártyám az X-hez képest új, nem ismeri fel azt. Persze még így is meg VESA módban. Csak ezzel meg az a baj, hogy így viszont csak max. 60Hz-en hajlandó működni, ami pedig lássuk be, nagyon kevés... -
Cathfaern
nagyúr
Nos nem tudom pontosan minek hívják, de azt szeretném megcsinálni, ami Polesz #88-as hozzászólásában le van írva
Röviden: az Ati R9000 kártyámaz szeretném grafikus módban működőképessé tenni, de ez bizonyos okok miatt nem megy olyan egyszerűen...(további részletekért lásd: #88)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S4 Plus TT 500W
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest