- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Netfone
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
Új hozzászólás Aktív témák
-
up
senior tag
RedHat megcsinálta jól
Bár eleinte pampogott, hogy esetleg valamilyen követelményeknek nem felel meg a boot partíció, amit létre fog hozni (talán túlságosan ''hátul'' van a hdd-n?
), de úgy tűnik, hogy most oké...
-
up
senior tag
OFF
behalt az Index? ping se jön vissza róla (pedig szokott, azon nézem általában a belföldi pinget) -
up
senior tag
Tudnék csinálni, de gondolod, hogy az helyrepofozná az xp-t...?
(esetleg xp cd-ről kéne bootolni)
De mondom, nem a probléma bosszant, mert az most a RH miatt nem érint, hanem az uhusok dilettantizmusa/nemtörődömsége a témában. Szerintem ez elég alap kérdés, hónapok óta a honlapon kéne virítania. -
up
senior tag
UHU faq (uhulinux.hu):
''El szeretném távolítani az UHU rendszerbetöltőjét, a Grub-ot, hogyan tehetem ezt meg?
A kérdés, hogy milyen operációs rendszert szeretnél ha elindítana a rendszer bekapcsolás után?
Ha az ablakos operációs rendszerről van szó, akkor indítsd el (vagy a Grub menüjéből kiválasztva, vagy egy ablakos boot floppy-ról), és írd be, hogy ''fdisk /MBR''. Ennek hatására amennyiben a fő rendszerbetöltő részén helyezkedik el a lemezednek a Grub, akkor felülíródik, és ezentúl az ablakos operációs rendszer fog elindulni.
Ha egy másik Linux kedvéért szeretnéd ezt csinálni, akkor az a legegyszerűbb, ha annak a telepítése során engeded, hogy felülírja az UHU rendszerbetöltőjét a sajátjával.''
...
Milyen kár, hogy egy triviális esetet kihagytak: a winxp-ben nyoma sincs az fdisk-nek.
Most valószínűleg Red Hat 9-cel fogom felülírni, de azért érdekelne, hogy hogyan állíthatom vissza az eredeti állapotot winxp esetében. Valaki?
(én azért csiszolgatnám még ezt a kis aranyosat, mielőtt elkezdem 10 ezer forintért árulni, de ők tudják...) -
up
senior tag
Üdv
- nos, mondjuk a winxp felülete igenis piszokgyors a gyári vga driverrel is. 256 színű, de gyors... Persze itt még nem beszélek játékokról meg ilyesmiről...
- miből áll win alatt feltolni egy nvidia drivert? kb. exe indít, next, next, reboot. linux alatt mintha ez csöppet bonyolultabb lenne
- nem azt mondtam, hogy előre optimalizálják bármire, hanem hogy detektálja az install, vagy legyen választható, és ott helyben forgassa le az adott gépre, szerintem ezt nem lehet olyan túl bonyolult megoldani... ráadásul mint mondtam, ez lehet opcionális is, nem kell mindenkinek keresztülverekednie magát rajta
a ''nagy'' rendszerek hogy mennek ilyen szempontból? Ott is mindent újra kell forgatni ha azt akarod, hogy gyorsabb legyen? -
up
senior tag
Azon gondolkodom, vajon nehéz lenne a kiválasztott modulok forgatását (esetleg opcionálisan) beletenni az installba? Sokat dobna a linux renoméján, ha alapból gyorsabb lenne, szerintem senki se sajnálná azt a kis plussz időt.
Mert mindenki mondja hogy optimalizálni kell procira, videokártyára, ez szép és jó, de megint az van, hogy ha az ember épp áttérőben van, akkor csak azt látja, hogy lassú... nem oldható ez meg installból? Meglepne! -
up
senior tag
-
up
senior tag
válasz
Cathfaern #468 üzenetére
Én is csodálkoztam, de csak tudják, mit beszélnek
. Az valószínűleg legalább egy gondosan összeállított disztribúció, komoly nemzetközi közösséggel (=szinte bármit hamar meg lehet oldani, gondolom). Egyébként az új RedHat-et ajánlották még (9-es), ami elvileg kb két hete jelent meg. Lehet, hogy én annak fogok nekiesni.
-
up
senior tag
Próbáljak neked csinálni egyet? ha megmondod hogy kell, és kitalálsz valamit, hogy hogy juttatom el a disk image-t (valami raw izé kéne gondolom), akkor feltolom extrára...
Btw kérdeztem ma egypár embert, azt mondták, kezdőknek Redhat, Debian vagy akár Suse (ez némiképp hitkérdés), de az Uhuról nem volt valami nagy véleményük... azt mondták, addig szedjem le, amíg nem kényelmesedek el vele és tegyek fel egy rendes disztribet -
up
senior tag
Cool. Open source freestyle közösség!
http://lists.debian.org/debian-devel/2003/debian-devel-200301/msg01676.html -
up
senior tag
Hja, linuxfórumon azt mondták, újra kéne forgatni és sürgősen ''álljak le'' a terjesztett bináris verzióról (bár nem nekem írták). De kérdem én, hogy fognak így áttérni az emberek? Engem totál lehangol - nem azért, mert nem vagyok hajlandó utánajárni és megcsinálni, hanem azért, mert nem ezt ígérték.
-
up
senior tag
tv tuner még véletlen sem működik rendesen
Folyamatosan, 0,5-1-2 mp-enként frissül az egész desktop, ha aktív, és nincs hangja
Ja tudom, ezzel nem foglalkoznak (olvastam a faq-ot). Amúgy AverMedia tv98.
-
up
senior tag
Eldumálok itt magammal. Akartam bizonyos GnomeICU-t tenni a tálcára, erre:
''A következő applet betöltése közben probléma történt: OAFIID:GNOME_GnomeICUApplet
Részletek: [Invalid UTF-8] Nem siker'' -
up
senior tag
Kár hogy Wanda the Gnome Fish-t nem fordították teljesen. Hogyaszongya ''Vanda, a gnóm hal''
-
up
senior tag
Hm... KDE mintha picit gyorsabb lenne. Konqueror alatt meg mások a fontok, de még ezek is ölég
undorítóak(pl d és o az ''undorítóak''-ban kicsit összeér, az idézőjel két vesszője is
egybefolyik...)
Ja, megtaláltam, hogy hogy lehet váltani bejelentkezéskor az asztalkezelők vagy mik között.
Melyik azok közül az X? Mintha nem láttam volna. -
up
senior tag
válasz
Cathfaern #443 üzenetére
1. Nekem még nem fagyott szerencsére.
2. Tényleg lassú (lassabb az XP-nél, bár nálam Gnome van most. (kde szolgáltatását láttam az uhu vezérlőpultban, de mintha az x nem lett volna ott, azt hogy lehet megnézni? mitől függ, hogy melyik indul el?)
3. Ez nekem 1-2 újraindítás után megoldótott, de mint írtam, itt a frissebb hiba!
4. Na ezt nem néztem.
5. Ezt én is észrvettem - már a lassúságát, mert a korábbi verziókkal nem volt gond. Legalább háromnegyed óra volt az install!
És kezdőknek milyen egyéb Linux ajánlható? ;) -
up
senior tag
Mellesleg a wigwam teszt szerint:
111 ! ! ! portmap/sunrpc a port válaszol és NYITVA VAN!
A többi meg zárva. Stealth azért jobb lenne.
Milyen védelem van alapból az UHU-ban? Milyet lehet/érdemes használni? (legyen viszonylag könnyen beállítható egy Gates emlőin nevelkedettnek...)
-
up
senior tag
Jó kis multimédiás billentyűzetem van, és szeretném használni a volume +/- stb gombokat. Meg is van, hogy hol kell beállítani, de ugyanazon a panelen el kell indítani a kezelő démont ahhoz, hogy menjen. Én azt szeretném, hogy ez mindig elinduljon. Hogy oldható meg a dolog?
Köszi! -
up
senior tag
Köszi a tippet. Nekem az alábbi cuccok vannak a video fül listájában:
xmga
xv
x11
xvidix
Közös bennük, hogy egyikük sem tartalmazza a vo stringet. Egyébként nem tudom, hogy lehetne köztük választani (ha ugyan kell), beállítás egyiknél sincs, a listát rendezgetni nem lehet... lehet, hogy azért nem tudja inicializálni, mert nincs itt a vo?Oszt mé nincs itt egy félnapos installnál, amin nem piszkáltam semmit a bootmenü átállításán kívül? Kínos...
-
up
senior tag
Hogy ne unatkozzatok:
XMMS miért nem eszi a winampos .m3u playlistet? Betölti, de aztán csak végigrohan a file-okon. Egyenként megnyitva a file-okat oké. Ugyanennek a betöltésével az Mplayernek nincs problémája, viszont az XMMS jobban tetszik, mert Winampra hasonlít. -
up
senior tag
Na ez cool!
Próbáltam mp3-at, videot lejátszani, nincs hang. Kérdezem ircen mit csináljak, valaki röhögve azt mondja, restart. És lőn! Á la Windows.
Sajnos miután újraindult és minden pöpec volt, egy újabb újraindítás után hang már van, viszont most kép nincs, ha filmet nyitok meg (mplayer: végzetes hiba: hiba a kiválasztott video_out (-vo) egység inicializálásakor). Se dvd-nél, se divxnél, újraindítás nem segít. Semmit nem állítottam át a skinen kívül, és két indítással ezelőtt még ment hanggal is.Ötletek? Eddig elég m$-es!
-
up
senior tag
Ha már kérdezgetek... bootoláskor azt írja, hogy vmi PCI eszköz nem elérhető erőforrás-ütközés miatt. Honnan tudjam meg, hogy melyik az? (pl hol egy lista a telepített eszközökről, esetleg hibákról?) S vajon miért fordul ez elő, ha win alatt minden oké...
-
up
senior tag
Hogyan lehet screenshotot csinálni UHU alatt?
-
up
senior tag
nna, úgy döntöttem, teszek vele egy próbát
A telepítés sebességétől nem voltam elájulva, s ez igaz az ablakkezelésre, programok megnyitására is (nyamvadt 2@2.4 Celeron, 256 DDR, 60g ataIV seagate, a telepítés majd' háromnegyed óra volt, XP nálam félóra, és nem érdekel, hogy hányszor indul újra). Egyébként jópofa. Hogy lehet ezt a nyamvadt fontot kicserélni, hogy úgy nézzen ki a ph!, mint amit megszerettem és megszoktam win alatt? (Galeon) És miért jobbra rendezi az összes hozzászólást, ha volt korábban pár túl széles? (IE balra rendezi, ez így normális, csak az lógjon ki a képből, ami túl nagy...)
Meg belfutottam rögtön pár gpf-be:
A Nautilus nem talált olyan programot, amivel meg tudná nyitni a következőt: ''system-settings:///.directory''.
Majd nem sokkal utána: A Nautilus throbber alkalmazás (PID 14148) végzetes hiba miatt összeomlott (Félbeszakítva). További információért goto gnome honlap stb.
Pedig akkor még nem csináltam semmit, csak nagy naivan megpróbáltam a kezdd itt! ből a rendszerbeállításokat megnyitni. Azon belül volt még egy rendszerbeállítások gomb, és arra kattintva produkálta a fentieket. Kiszolgálóbeállításokra kattintva ugyanez.
Pont ezeknek a hiányáról beszélnek a Linux térítők, nem? -
up
senior tag
Nem adom fel
1. és az miért baj? konvertálgatni kell a csomagokat, hogy az uhu megegye? vagy ilyeneket egyáltalán nem lehet használni? és ez jellemzően mikor, milyen progikkal jön elő? pl driverek, utilok... és végül: ha a jó programellátottság a cél, akkor melyik disztribbel jár legjobban az ember?
2. köszi
üdv
up -
up
senior tag
1. Kezdőknek miért inkább UHU mint bármi más? Én is szeretnék linyukszolni, winek lelkivilágát már egész jól ismerem, és angolul is tudok annyira, hogy ne érdekeljen, hogy magyar-e a szoft (sőt... a magyar programokat kicsit erőltetettnek érzem
). Szóval miért pont UHU-t válasszon egy windowsos ''power user''? Vagy ne is azt?
Mit tanácsolsz (-tok) ?
2. Én az uhulinux.hu -n találtam olyan részt a faq-ban valahol, ami semmiféle encodinggal és böngészővel (ce,we,unicode,win1250 stb; ie6, opera6) nem jelent meg normálisan, ami fent van nálam. Kérdőjelek voltak az ékezetes betűk helyén, illetve unicode esetén valami fura keleties írásjelek. Ez normális? Csak linux alatt jó?
üdv
up
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Acer notebook topic
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- EA Sports WRC '23
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kompakt vízhűtés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Fogyjunk le!
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest