- Google Pixel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
Új hozzászólás Aktív témák
-
zizuka
csendes tag
válasz
Bogyó bá' #922 üzenetére
AC 97 hanghoz itt a megoldás UHU szerint:
http://www.uhulinux.hu/tudas?sid=QPUCHASYMIGQELDG&runmode=answer&id=30
Az már az én bajom, hogy nekem ezt megcsinálva sem megy?
Root-ként belépve van hang, egy mezei userként belépve meg nincs.
Gondolom ez valami egyszerű probléma, nézzétek el 1 Linux-lámának. -
Polesz
addikt
válasz
Bogyó bá' #350 üzenetére
Na b...szik beengedni ezért itt fogjuk megoldani ezt is
Végülis azt kell kitalálni, hogy melyik modult komálja meg a lelke. Ehhez az alábbi lépésekre van szükséged:
1. Indíts egy terminált és root-ként vedd át a hatalmat
2. Indíts egy zenelejátszót is, hogy lásd mit nem csinál
3. Na ezt részletezem
Irány a /lib/modules/2.4.20-3/kernel/sound alkönyvtár azonbelül is elsőnek a pci rész. Ha meg van akkor tölts be egy modult, ha nem warningol akkor indítsd el a zenelejátszót, hogy szól-e. Ha nem akkor a modult tüntesd el és jöhet a következő. Amelyiknél megszólal, azt a modul nevet megjegyzed és beleírod a /etc/modules/AUTOLOAD fájlba, így minden indításkor inicializálódik a hangkaresz. Asszem ennyi. Ha a pci nem megy, akkor a többi alkönyvtárban is keresgess.
A két parancs a modul betöltéshez, kivételhez
modprobe modulnév
rmmod modulnév
a modulnév .o nélkül értendő.
Hirtelen más nem jut eszembe
Ha valami trágyaság van sikíts -
samson
tag
válasz
Bogyó bá' #322 üzenetére
regen hasznaltam kde-t, biztos van meg egy csomo mas lehetoseg a programod futtatasara.
lehet, hogy van ''Run command'', mint win alatt...
elinditasz egy file-kezelot, s abbolis futtathatod.
beteszed a kde menujebe...
beteszed a kde also paneljebe.
van meg egy par lehetoseg -
Polesz
addikt
válasz
Bogyó bá' #284 üzenetére
#!/bin/sh
a 4 sor...
...
...
ami a scriptedben van.
Ezt rakd a /etc/init.d/daemons ala futtathato joggal. A tulajdonos és a csoport is a root-é legyen.
Az uhu-control-center -t elindítva a szolgáltatások közt megtalálod ezt a fájlt is. Ha meg van kapcsold be és kérd, hogy elinduljon. Leokézod és kilépsz. Mennie kellene. -
Polesz
addikt
válasz
Bogyó bá' #196 üzenetére
a /etc/modules.conf-ba be kell írni:
...
alias wlan0 prism2_pci
...
Ezután futtasd már le ezt:
...
modprobe prism2_pci
wlanctl-ng wlan0 lnxreq_ifstate ifstate=enable
wlanctl-ng wlan0 lnxreq_autojoin ssid=linux_wlan authtype=opensystem
...
Ha errort ad vissza, akkor azt dobd már ide, hogy mi.
Ezután:
...
ifconfig wlan0 szolgáltatótól_kapott_ipcim netmask 255.255.255.0 up
ezután add ki a route vagy ifconfig -a parancsot. Látnod kell a hálókártya bejegyzést és a 127.0.0... sort. Ha ezután kiadod a route add ... parancsot is akkor már 3 bejegyzésnek kell lennie.
Remélem, hogy ezekután már jó lesz.
Mindezt egy rendszerindítás után, hogy tisztalappal indulj. -
Polesz
addikt
válasz
Bogyó bá' #184 üzenetére
Valószínű, hogy a /etc/init.d alá kell raknod a scriptet aminek le kell futnia. Nem tudom pontosan, de utána nézek.
Az, hogy nme látszik az uhu-vezérlőpultból még nem jelenti azt, hogy nem fog jól működni, szerintem a wireless-re nincs felkészítve uhu. A resolv.conf-ot töltsd ki és bármilyen címre ki tudsz menni utána.
A KDE meg csak egy ablakkezelő semmi köze a nethez.
Na jóccaka, holnap leszek. Reggel meló. -
Polesz
addikt
válasz
Bogyó bá' #182 üzenetére
A modult rakd a /etc/modules/AUTOLOAD fájlba így az mindig betöltődik indításkor. A /etc/resolv.conf sor biztosítja, hogy legyen neted, mert ha beírsz egy címet a böngészőbe pl prohardver.hu azt a gép nem tudja akkor, hogy milyen címhez tartozik, ezért megkérdezi a névszerverektől ami meglepő módon a /etc/resolv.conf fájlban vannak felsorolva
Tehát ez a fájl mindenképpen kell, hogy ki legyen töltve. Akár azt is beírhatod amit én írtam, mert azok is névszerverek ipszáma.
-
Polesz
addikt
válasz
Bogyó bá' #178 üzenetére
a /etc/resolv.conf fájlba kell beírnod a szolgáltatód dns szervezének a 2 db ipjét, hogy a névfeloldás korrektul működjön:
...
nameserver 62.112.192.3
namseerver 62.112.192.4
...
Ez a két sor szerepeljen a fájlban. Ezek az ipcimek pl Az enternet dns szervereinek a cime, ha nincs más ez is megteszi.
Gondolom a konfigurációkat a /etc/modules.conf-ba is be kellett írni? (csak tippelek), mert akkor azok jó helyen vannak.
Ha van script aminek le kell futni bootkor, akkor azt a /etc/init.d alá érdemes helyezni, hogy minden bootkor lefusson. A modult meg, hogy mindig betöltse a /etc/modules/AUTOLOAD fájlba írd be a modprobe nélkül.
Hirtelen ennyi. Ha valami nem világos írj. -
Polesz
addikt
válasz
Bogyó bá' #156 üzenetére
Nem a kernelt fordítottad, hanem a wlanhoz szükséges dolgokat. A leírás szerint (README) ki kell töltened a kártyádhoz a konfigfájlt a /etc/wlan/ könyvtárban. A honlapon ahonnét szedtem ott is van egy leírás, hogy milyen lépések jönnek telepítés után. Olvass utána, mert sajnos nekem nincs ilyen kártyám így csak tapogatózom, hogy mikor mi jönne.
-
vlaci79
senior tag
válasz
Bogyó bá' #133 üzenetére
udv
/usr/src/ be van a helye a kernelnek
2.40.20-3 as kernel van fenn uhu szerveren azt csomagent tudod leszedni, telepiteni
kernel
kernel-headers
kernel-sorce
ha jol tudom ezek a csomagok kellenek a kernelforditashoz
ha sikerul diamond mx400 as hangkartyadat eletre kelteni akkor irj legyszi
Maestro 2E kent mukszik (debian alatt)
Maestro 3E kent ismeri fel UHU -
Polesz
addikt
válasz
Bogyó bá' #127 üzenetére
Na meg is van
Letöltöttem a forrást: ftp://ftp.linux-wlan.org/pub/linux-wlan-ng/linux-wlan-ng-0.1.16-pre10.tar.gz ezt. Kibontottam és elindítottam a ./Configure scriptet, de akár a leírás szerinti make config is jó. Ez azért jelzett neked hibát, mert valószinüleg a kernel forrásod nincs telepítve.
Töltsd le az ftp.uhulinux.hu-ról és telepítsd fel, mert enélkül nem fog fordulni. Amúgy fordítás közben nem jelez hibát. -
Polesz
addikt
válasz
Bogyó bá' #99 üzenetére
2. A /etc/X11/XF86Config filét kell megszerkesztened. Keresd meg az egérrel kapcsolatos részt, és ott találsz ilyen sorokat
Axis 3,4 ...
...
stb. Itt az 5,6,7,8 el?tti # jelet vedd ki és indítsd újra az X-et.
3. Milyen modult akar betölteni? hmm. Próbáld meg rootként a modprobe -v modulneve parancsot kiadni, hogy mit csinál. Ha nem ír hibát akkor m?ködni fog. Ebben az esetben a /etc/modules/AUTOLOAD fájlba írd be a modulnevét, hogy minden bootoláskor elinduljon.
4. Megnézem, hogy mi lehet a baj.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SSD kibeszélő
- Google Pixel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kerékpárosok, bringások ide!
- E-roller topik
- One mobilszolgáltatások
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Antivírus szoftverek, VPN
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest