- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Yettel topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rii
nagyúr
-- (én azért csiszolgatnám még ezt a kis aranyosat, mielőtt elkezdem 10 ezer
forintért árulni, de ők tudják...) --
nekik is meg kell élni vmiböl....ha he ülnél ott és csinálnád, ugyanúgy elkérnéd a zsoskát
nem?
de amugy én úgy gondolom, hogy ha valaki pénzt akar kiadni szoftverre, akkor adjon ki, szerintem azok miatt árulják annyié amennyié ...
én inkább vennék referncia kártyát, szünetmentes tápegységet ...
de cégeknál már más kérdés, de azok meg nem egy a legújjabb fejlesztést fezsik meg,ami a nagyközönségnek szól, hanem egy kiforrottat pölö Red Hat, Debian...
szóval az Uhu-t a sima felhasználó veszi meg pénzé, ha megveszi, de akkor meg is érdemli ...egy sima felhasználó ugyse tud teljesen legális gépet üzemeltetni, de ugyse nézi asztat senki ...
-
Sipi
addikt
Azt, hogy - főleg a Creative-nál - rengeteg rossz tapasztalatra tettem szert. Egyrészt, elég lomhának tűnt az SBLive!-em. Nagy latency. Másrészt, és ez rosszabb, teljesen elrejtették előlem a kártyát, csak egy hülyegyerek-mixert kaptam. Ez addig jó, míg CD-t kell hallgatnom, de pl. hogy a külső tunerem line-injét használja rendesen, át kellene route-olnom pár dolgot a kártyában. És a Live kb annyit tud, mint egy kisebb számítógép! Linux alatt a driverek megmutatták, valójában mi is van a kártyában... És kisebb a latency is.
Sipi -
Sipi
addikt
WinXP alap driverrel - vedd föl az összes csicsát...
Linux alatt is, ''gyári'' driverrel az alapdolgok (jó kártya esetén) gyorsak.
Linux alatt nVidia driver, Gentoo alatt, CLI-ben: ''emerge nvidia-kernel''. A többinél is hasonló. Csak arra érdemes ügyelni, hogy a forrásból tegye fel, ne előre, a gyárban lefordítottat, azzal sok gond tud lenni.
Itt az xconfig beállítása lehet gond. Ezt kell megnézni a gyártó oldalán, milyen opciók vannak. De ha valaki képes egy Notepad-et elindítani, megoldja ezt is. Több magyarázószöveg van egy xconfigban, mint beállítás...
Detektálás. Na, értem, mire gondolsz. Eddig két irányzat terjedt el. Az egyik az abszolúte Windows-os felhasználót célozza meg, úgyhogy nem mernek ilyet beletenni. A másik pedig MINDENT forrásból telepít, a te beállításaidnak megfelelően optimalizálja. Ez ugyan lassú telepítést, de k.. gyors rendszert eredményez.
A ''nagy'' rendszereket általában szerverre tervezik. Ott a stabilitás a legfontosabb. A ''gyárban'' úgy fordítják le a csomagokat, hogy azok az elérhető legstabilabb eredményű optimalizálást tartalmazzák.
Én Gentoo-t használok. Kissé sokáig tartott feltenni (2-3 nap), de teljesen te szabod meg, mit akarsz, mit nem. És gyors. Pl. már jobban szeretek Windows-os hálózati megosztásokra másolni vele/róla, mert gyorsabb, mintha két Windows-os gép között menne...
Sipi -
Sipi
addikt
Alapból úgy szokták, hogy a beépített kernelben ami csak lehet, modulként van meg. De így is akad olyan, amit csak beépíteni tudsz. Ráadásul a proci-optimalizálás dobja a legtöbbet a sebességen.
Alapból azt látja, hogy lassú... Miért, Win alatt az Ati/nVidia/Matrox kártyád maximumon megy? Előtte fel kell tenned a gyári meghajtót. És a legtöbb mai GNU/Linux már képes a gyárival települni. Sőt, Win alatt a vinyódat/soros portodat/hangkártyádat nem is tudod igazán gyorsra hajtani/kihasználni...
Procira optimalizálás. Ha jól tudom, a Mandrake 686-ra (Pentium) van optimalizálva. (Nem tudom, hanyasra.) És érezhetően gyorsabb is, mint egy 386-oson is működő rendszer. Előre mindent maxra optimalizálni viszont azért sem mindig lehet, mert van, hogy túloptimalizálva nem fordul le...
Sipi -
Cathfaern
nagyúr
Kezdőknek Debian? Nem feltétlenül túl jó ötlet. Igazság szerint nem ismerem, de annyit hallottam róla, hogy kezdőknek nem igazán ajánlott
Nem Mandrake-t akartál írni Debian helyet? Azt szokták még ajánlani.
Mondjuk egy dolog már biztos: én áttérek Mandrake-re. Már csak 1 CD van hátra(3 CD a teljes). Azért még benézek ide, hátha lesz változás. Bár attól félek, hogy rövid időn belül biztos nem
Igaz a weblapjukon lévő ''főcikk'' reménykedésre adhat okot, de....
-
biker
nagyúr
hehe, szokásos linuxos... fordítsá ujat...
no, figyi, alapból a skint hagyd el, nálam ez -40% terhelést jelent)
terminál: mplayer /elérési/ut/fileneve
ekkor divx fut 25-35% terheléssel, double size, ha m,eg a felületen indítom, akkor max single size fut, kb 60-70%-on, full size-on meg 100% terhelés, 12-15FPS -
biker
nagyúr
-
Cathfaern
nagyúr
Igazad van, tényleg kínos. És ha csak ez az egy dolog lenne az...Eddig védtem az UHU linuxot,
elnéztem a hibáit, hisz eddigi verziók nem voltak véglegesek. DE! Ma felraktam az újat. És ennek már
nem tudom elnézni a következő dolgokat:
1. Fagy. Interneteztem, erre fogja magát és az egész X leáll. Vissza se lehetett hozni, csak reboot-tal
2. Lassú. Az nem lehet igaz, hogy egy frissen telepített linux lassabb legyen a kb. fél éves XP-nél
3. A lentebb is említett mplayer hiba (nincs hang, de ha elindítasz valami ''hangosat'', akkor megy)
4. Ennél a verziónál sem működik teljesen a hardveres 3D-s gyorsítás. Nálam nagyon lassúak a 3D-s
programok. Persze a saját kezűleg (rc.2-re) felrakott Xfree 4.3.0 esetén csak úgy hasított minden...
5. Nagymértékben lassult a telepítés. Számomra ez teljesen érthetetlen. (az rc.3 kb. 25 perc alatt
felment!)
És ezek csak az első tapasztalatokAz oprendszer kb. 45 perce van fenn...
Egyszóval teljesen kiábrándultam az UHU-ból. Linux guruktól kérdezem: Milyen linux-ot érdemes
használni egy középhaladó linux usernek? Magyar nyelv előny, de nem szükséges tényező. Az jó lenne,
ha alapból grafikus felület indulna el (hasonlóan az UHU-hoz). Bár abba se halok bele, ha nem így van.
És felférjen max. 3 GB tárhelyre.
Mit ajánlotok? Red Hat? Debian? Egyéb? Választ előre is kösz. -
hahaha
tag
Udv!
Az emlitett problema nalam is folvetodott. A mego-ra nem teljesen emlekszem, de a tulajdonsagok kozul kellett valasztani egy ca 4 tagu listarol, amin alapertelmezett volt a mar emlitett -vo. Probalgassad ki, h melyikkel megy a kép is!
Hang. Neha nalam is kiirja, h nem elerheto a hang-lejatszo eszköz. Neha csak a programot kell ujrainditani, neha egy masik ''hangos'' programot is kell inditani/kikapcsolni elotte, neha meg restart...
hihihi -
Polesz
addikt
1. Hmm, hogy miért UHU-t ajánlok? Mert magyarok fejlesztik, tehát nemzeti öntudat rulzik
Meg tényleg olyan jó, mint a többi nagy, bár még nincs akkora támogatottsága és program ellátottsága, de ez szerintem hamarosan változni fog. Segítsük a magyar fejlesztéseket, támogassuk a linuxot és használjuk félelem nélkül. Kb ennyi. Fel?lem használhatsz SuSe, RedHat, Mandrake, Debian, Slackware (én err?l váltottam) linuxot, vagy bármelyik másikat a sok közül, a lényeg a linux és a szabadságérzés
2. Ha tudsz egy pontos linket dobni akkor megnézem...
Ennyi és nem több.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Sorozatok
- Óra topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Windows 11
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Dune: Awakening
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Diablo IV
- További aktív témák...
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Antivírus szoftverek, VPN
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Honor Magic 7 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest