- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
Új hozzászólás Aktív témák
-
Polesz
addikt
Nekem a kedvencem a Slackware. Semmi felesleges extra és csicsa
Ehhez képest a debian és csomagkezelése maga a rémálom !
Szerintem a debiant telepíteni semmivel sem nehezebb mint bármelyik más disztrót. Persze ne várj Mandrake, SuSe, UHU szintű telepítőt (szép karakteres akár a slack-é). Nem találja ki, hogy milyen hardvereid vannak. Elvárja, hogy meg mond neki, hogy mit akarsz csinálni. Viszont ehhez meg ad minden segítséget
Szóval fel lehet rakni szépen, ahogy a csillag megy az égen...
-
Polesz
addikt
Lehet, hogy bugos a drága
Amúgy amikor a cd-t betolod válaszd az uhudebug módot. Ezt úgy tudod elérni, hogy beírod a megjelenő képernyőn, hogy uhudebug. Látni nem fogod mit írtál, de egy enter után bejön a konzol és ott nyomon tudod követni, hogy mit ír. Egyébként nekem akkor dobott ilyen hibákat, amikor megpróbáltam telepíteni és:
1. rossz volt a cd
2. az alaplapon a PCI IDE Master be volt kapcsolva (AsRock lapon).
3. Lövésem sincs, látni kellene... -
Polesz
addikt
Ha friss uhu-t tolsz fel akkor csak egy base-t tegyél, bár fullban is kb 16 perc alatt fent van. Driver feltol és ha működik akkor jó, ha nem akkor gáz van, de az már az nvidia sara lesz
Ja szerintem fejlesztői devel dolgokra szükség lesz mindenképpen hozzá, bár nem tom, nem csináltam egyszer sem
-
Polesz
addikt
http://www.szabilinux.hu
IP-Masquerade howto -
Polesz
addikt
válasz
Cathfaern #569 üzenetére
Szedd le a http://www.rarsoft.com -ról a linuxos verzióját a rar-nak és menni fog. Az unrar ráadásul freeware is, csak maga a rar tömörítő shareware.
-
Polesz
addikt
válasz
Cathfaern #373 üzenetére
Igen.
Ctrl+c ctrl+v általában működik. Vagy bal egérgombbal kijelölsz és középsővel beszúrod.
Vagy indítassz egy xkill-t és ráviszed a kurzort az ablakra amit ki akarsz lőni. A manuális parancs pedig ''kill'', man kill.
kill -9 program_pidje
ez ált simán megöli a retinenskedő programot. -
Polesz
addikt
válasz
Cathfaern #365 üzenetére
Csak nem a régi X-es konfigoddal próbáltad? Mert az alapból nem hozzá van és a 4.3 már alapból tartalmazza az új ATi kártyákhoz való drivert. Ha azt akarok beizzítani akkor manuálisan az xf86config paranccsal teheted meg. Szerintem legalábbis
Még nem szedtem le, hogy megsasoljam, így nincs pontos infóm róla, csak találgatok
-
Polesz
addikt
válasz
Bogyó bá' #350 üzenetére
Na b...szik beengedni ezért itt fogjuk megoldani ezt is
Végülis azt kell kitalálni, hogy melyik modult komálja meg a lelke. Ehhez az alábbi lépésekre van szükséged:
1. Indíts egy terminált és root-ként vedd át a hatalmat
2. Indíts egy zenelejátszót is, hogy lásd mit nem csinál
3. Na ezt részletezem
Irány a /lib/modules/2.4.20-3/kernel/sound alkönyvtár azonbelül is elsőnek a pci rész. Ha meg van akkor tölts be egy modult, ha nem warningol akkor indítsd el a zenelejátszót, hogy szól-e. Ha nem akkor a modult tüntesd el és jöhet a következő. Amelyiknél megszólal, azt a modul nevet megjegyzed és beleírod a /etc/modules/AUTOLOAD fájlba, így minden indításkor inicializálódik a hangkaresz. Asszem ennyi. Ha a pci nem megy, akkor a többi alkönyvtárban is keresgess.
A két parancs a modul betöltéshez, kivételhez
modprobe modulnév
rmmod modulnév
a modulnév .o nélkül értendő.
Hirtelen más nem jut eszembe
Ha valami trágyaság van sikíts -
Polesz
addikt
-
Polesz
addikt
Lehet, hogy a kernel-source csomagra van szükséged. Ha poénkodni akarnék akkor apt-get install kernel-source, de mivel nincs neted bagoly alól ezért goto ftp.uhulinux.hu és ott megkeres a kernel-source csomag. Verziószám 2.4.20-3 asszem. Letölt, feltelepít (dpkg -i kernel-source-....uhu) és használ
-
Polesz
addikt
Más téma.
Ha valakit érdekel, akkor egy Logitech Quickcam Express-t sikerült UHU alá feltelepíteni. Bármely más kamcsi élesztésében szívesen részt veszek. Csak pontos típust írjatok -
Polesz
addikt
Lefutattad a hcfconfig vagy mifene parancsot is???
Az eszköz mindig akkor jön létre, amikor hivatkozol rá. Ez jelen esetben a /dev/HCFakarmi lesz ha jól tudom. Azt, hogy a modul mindig betölt?djön a /etc/modules/AUTOLOAD fájlba írd be a modulnevét.
Készíts egy linket is a modemre: ln -sf /dev/HCFakarmi /dev/modem
Az akarmi helyen az all amit a hcfconfig létrehoz.
Remélem érthet? -
Polesz
addikt
válasz
Bogyó bá' #284 üzenetére
#!/bin/sh
a 4 sor...
...
...
ami a scriptedben van.
Ezt rakd a /etc/init.d/daemons ala futtathato joggal. A tulajdonos és a csoport is a root-é legyen.
Az uhu-control-center -t elindítva a szolgáltatások közt megtalálod ezt a fájlt is. Ha meg van kapcsold be és kérd, hogy elinduljon. Leokézod és kilépsz. Mennie kellene. -
Polesz
addikt
-
Polesz
addikt
''Toltsd le a hsflinmodem valamelyik verziojat,forditsd le.(
http://www.mbsi.ca/cnxtlindrv)
Eztuan root-kent add ki a hsfconfig parancsot.Ha minden
igaz,bekonfigolja a drivert,es letrehoz modem neven egy linket ahhoz a
porthoz ahol a modemed van.A tarcsazonak eszkozkent /dev/modem-et kell megadni.''
From: byleslie <byleslie@freemail.hu> -
Polesz
addikt
1. Hmm, hogy miért UHU-t ajánlok? Mert magyarok fejlesztik, tehát nemzeti öntudat rulzik
Meg tényleg olyan jó, mint a többi nagy, bár még nincs akkora támogatottsága és program ellátottsága, de ez szerintem hamarosan változni fog. Segítsük a magyar fejlesztéseket, támogassuk a linuxot és használjuk félelem nélkül. Kb ennyi. Fel?lem használhatsz SuSe, RedHat, Mandrake, Debian, Slackware (én err?l váltottam) linuxot, vagy bármelyik másikat a sok közül, a lényeg a linux és a szabadságérzés
2. Ha tudsz egy pontos linket dobni akkor megnézem...
Ennyi és nem több. -
Polesz
addikt
Igen van rsync, meg sok-sok finomság
Amúgy a linuxot én se kényszerítem senkire, de ha egyszer belekezdett akkor azt elvárom, hogy a windózer gondolkodást felejtse el. A legjobban utálom amikor azt mondja dehát a win alatt két kattintás, meg ez is van meg az is. Akkor használja azt. Ha valaki ráérez a linux szépségére az úgyis tudja, hogy miben jobb és másabb -
Polesz
addikt
Ha rosszul is töltöd le az isot, a cdtest attól függetlenül ha leellenörzi hibátlannak fogja jelezni egész egyszerüen azért, mert annyit tesz, hogy sectorosan végigolvassa a cd-t és így keres pl felületi hibákat. Ha egy csomag hibásan kerül a cd-re, mert az iso-t rosszul töltötted le, azt nem fogja hibának jelezni. Ezt sajnos tapasztalatból írom, mert én is belefutottam egy sérült iso-ba. Egyébként a módszer, hogy meggyözödjük az iso milyenségér?l az md5 ellenörzés. Ezt linux és windóz alól is el lehet végezni, és sok kellemetlenségt?l megkíméli az embert
Bocs, hogy neked írom, de els?sorban nem neked szólDebijany jó rendszer, de az uhu kezd?knek sokkal kényelmesebb
-
Polesz
addikt
Én is egy félórája olvastam a hírt és nagyon meg vagyok elégedve az újdonságok listájával
http://www.root.hu/?c=3413&PHPSESSID=8c3c89d3eaf9b46aedf2f5c0285d16aa
Itt megtalálható a hír és remélem, hogy hamarosan az uhu szerveren az új xfree csomag is -
Polesz
addikt
válasz
Bogyó bá' #196 üzenetére
a /etc/modules.conf-ba be kell írni:
...
alias wlan0 prism2_pci
...
Ezután futtasd már le ezt:
...
modprobe prism2_pci
wlanctl-ng wlan0 lnxreq_ifstate ifstate=enable
wlanctl-ng wlan0 lnxreq_autojoin ssid=linux_wlan authtype=opensystem
...
Ha errort ad vissza, akkor azt dobd már ide, hogy mi.
Ezután:
...
ifconfig wlan0 szolgáltatótól_kapott_ipcim netmask 255.255.255.0 up
ezután add ki a route vagy ifconfig -a parancsot. Látnod kell a hálókártya bejegyzést és a 127.0.0... sort. Ha ezután kiadod a route add ... parancsot is akkor már 3 bejegyzésnek kell lennie.
Remélem, hogy ezekután már jó lesz.
Mindezt egy rendszerindítás után, hogy tisztalappal indulj. -
Polesz
addikt
válasz
Cathfaern #188 üzenetére
A kérdés jó
Szerintem az http://www.uhulinux.hu oldalon a faq-ban vagy a levlista archivumában le van írva.
Most nem tudok utána nézni, mert dolgozom -
Polesz
addikt
válasz
Bogyó bá' #184 üzenetére
Valószínű, hogy a /etc/init.d alá kell raknod a scriptet aminek le kell futnia. Nem tudom pontosan, de utána nézek.
Az, hogy nme látszik az uhu-vezérlőpultból még nem jelenti azt, hogy nem fog jól működni, szerintem a wireless-re nincs felkészítve uhu. A resolv.conf-ot töltsd ki és bármilyen címre ki tudsz menni utána.
A KDE meg csak egy ablakkezelő semmi köze a nethez.
Na jóccaka, holnap leszek. Reggel meló. -
Polesz
addikt
válasz
Bogyó bá' #182 üzenetére
A modult rakd a /etc/modules/AUTOLOAD fájlba így az mindig betöltődik indításkor. A /etc/resolv.conf sor biztosítja, hogy legyen neted, mert ha beírsz egy címet a böngészőbe pl prohardver.hu azt a gép nem tudja akkor, hogy milyen címhez tartozik, ezért megkérdezi a névszerverektől ami meglepő módon a /etc/resolv.conf fájlban vannak felsorolva
Tehát ez a fájl mindenképpen kell, hogy ki legyen töltve. Akár azt is beírhatod amit én írtam, mert azok is névszerverek ipszáma.
-
Polesz
addikt
válasz
Bogyó bá' #178 üzenetére
a /etc/resolv.conf fájlba kell beírnod a szolgáltatód dns szervezének a 2 db ipjét, hogy a névfeloldás korrektul működjön:
...
nameserver 62.112.192.3
namseerver 62.112.192.4
...
Ez a két sor szerepeljen a fájlban. Ezek az ipcimek pl Az enternet dns szervereinek a cime, ha nincs más ez is megteszi.
Gondolom a konfigurációkat a /etc/modules.conf-ba is be kellett írni? (csak tippelek), mert akkor azok jó helyen vannak.
Ha van script aminek le kell futni bootkor, akkor azt a /etc/init.d alá érdemes helyezni, hogy minden bootkor lefusson. A modult meg, hogy mindig betöltse a /etc/modules/AUTOLOAD fájlba írd be a modprobe nélkül.
Hirtelen ennyi. Ha valami nem világos írj. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Villanyszerelés
- Autós topik
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Gaming notebook topik
- E-roller topik
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- The Crew sorozat
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest