- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Hatalmas kedvezménnyel nyit az Ulefone új csúcsmodellje
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
MacCaine #3806 üzenetére
Egyéb jellegű gondjaival nekem se lenne bajom
Csak ne a flash-t klljen adjusztálniA Linuxhoz meg persze, hogy tanulni kell... csak azt felejti el mindenki, hogy a windózhoz is! És pl. ilyeneket sem tudnak átlagemberek, hogy shortcut mire jó, hogyan hozod létre... de ő amúgy ért a windózhoz...
-
válasz
fradi81 #3799 üzenetére
Ja, csak Linuxon egyszer megcsinálod, aztán nincs vele baj.
Nem csinál olyat, mint a minap az egyuik kollega gépén, hogy a csoda Win7 simán nem látott meghajtókat. Újraindítás után meg igen.
Meg érdekes, hogy windózos gondokkal naponta zaklatnak, az én Linuxaimmal, meg ami anyámnál van, meg nem szokott gond lenni.
Érdekes, a fényképezőgépeket is látni szokta az összes
A Grub meg magától nem borul össze...
A Java és flash gondok meg azért nagyrészt a Sun és az Adobe sara.
De nyugi, hogy munkahelyen minden alkalommal odahív a szőke barbibaba, ha kiírja a Youtube, hogy túl régi a flash. -
-
szoke12
őstag
Nem hiszem el....
Tegyünk próbát ismét, újabb konfiggal a 12.04-el... Megtettem.
A flash-t 3 újraindítás után sikerült beüzemelni, a 430 frissítésből a Frissítéskezelő csk 80-at csinált mg, és összeomlott. Azóta sem tudom telepíteni a rendszerfrissítéseket, mert ÖSSZEOMLIK!
És jön egy kis hibaüzi:+ a rendszer néha gondol egyet, és nagyobb terhelés esetén megfagy. ilyenkor a ctrl+alt+F1 v F2 v F3 vagy semmi nem működik. Megfagy. A 10-es is produkált néha hasonlót, de ez már nagyon felhúz...
-
válasz
fradi81 #3577 üzenetére
Eh. Kényszerítettem a 10-es flesst (megtaláltam a Synapticban a menüpontot...), és megy is.
Rohadjon meg az Adobe is meg a Gúgül is. Ha legközelebb itthon leszek, akkor megy a frissítés 12.04-re...Ráadásul a króm hisztizik, hogy régi a flash, és külön kell mindig engedni futni -> alapértelmezett böngészde a Firefox.
Köszi mindenkinek az ötleteket
-
válasz
quailstorm #3575 üzenetére
Ezek már voltak.. Libflashplayer leszedés és újrarakás is. Kézzel felrakás is.
Chrome legújabb is.
Pepper nincs is benne... Néztem a chrome://plugins-t, de semmi. Van 1db Adobe 11.2-es player, csókolom.
Valószínű egy régebbi kéne, de az is elcrashel. Annyi történik amúgy, hogy betöltesz egy flash-es oldalt, közli, hogy a plugin szeretne futni, engeded, és összeomlott (a plugin, nem a böngésző).FF alatt sem működik amúgy, szal nem böngészőgond...
-
Frissítettem egy Chrome-ot anyám 10.10 -es Lubuntuján, azóta nincs flash :S
Van valakinek infója, hogy mit lehet ezzel csinálni? Flashplugin újrarakásra nem javult meg... Honnan lehet régebbi verziókat leszedni? :S
(Persze gúglizás is folyamatban...) -
tvamos
nagyúr
Kozben azt irjak mashol, hogy a RAID miatt az alternate-et kell telepiteni. Sajnos az alternate meg nem telepul (nekem) usb-rol. Azt irja, nem lehet mount-olnia a CD meghajtot... nincs is, csk flash.
Van esetleg valami otletetek? (Nem szerernek venni optikai meghajtot...) -
mzx
senior tag
A telepítések , frissítések kapcsán javaslom, nehogy belefuss abba a problémába, amibe a napokban én, hogy alig "tette a dolgát" hiba nélkül a synaptic. Tehát javaslatom, hogy friss telepítés után magát a synaptic csomagkezelőt is frissítsd, de legalábbis mielőbb. Ezután a synaptiCON BELÜL is végezz frissítést, pl. a reload/frissités gombbal.
Avi DivX, mkv, satöbbi:
Többféle player is lejátsza, kipróbálhatsz többet is, de ezt, meg bármit próbálsz, először erősen javaslom megtenni, amit fentebb írtam a Synaptic-kal. Szóval ilyen player-ek:
- VLC
- Mplayer (vagy GNOME Mplayer)
- SMplayer
- Totem (ez alapból benne van a 10.04-es Lubuntu telepítőben)...de amúgy a videoszerkesztő Avidemux is lejátszik avi -t , DivX-et, mkv-t nem tudom...
FlashPlayer:
Ne a legfrissebbet tedd fel, sokan panaszkodnak az újabbakra.
A 11.202 például nyerő. -
-
fradi81
veterán
Az adobe már csak a google chrome-hoz fogja adni a flasht? A többi böngészőbe úgy kell beleheggeszteni vagy hogy lesz ez pontosan? Volt valami ilyesmi hír.
-
rybank
senior tag
válasz
God Vazzeg #2226 üzenetére
Milliószor jobb lett a flash! Köszönöm. Itt a flash probléma megoldása.
-
mzx
senior tag
válasz
God Vazzeg #2226 üzenetére
Evvel már én is vacakoltam; ha valakinek bő 10 éves pc-je van, mint pl. nekem, azoknak meg ezt a flash verziót ajánlom (és igen ,a többit kapcsoljátok ki, ha van más verzió is telepitve) :
10.3 r181
...azonban ehhez le kell szedni a 12-esnél frissebb chrome -ot, mert kiabálni fog, hogy túl régi flash verzió! Szóval ekkor új Chrome böngésző le, Chrome 12.0 fel, valamint az említett flash verzió fel, a többi flash kikapcs, és a 240p -s juCSúb-ok (meee' az angol kb így ejtide magyarítva TY-zheTTY-ük részemről is
) többsége (nagyjából) simán fut -értsd: 6-12 FPS-, és gyorsan pufferel.
Tehát Pentium 3-asokról beszélek, 8 MB videokaresszel, de lehet, h korai P4-ek esetén is csak így fog menni. -
God Vazzeg
veterán
Chrome alatt idegesített a flash videók szaggatása, a megoldás a következő ha valaki belefut: chrome:plugins oldal megnyitás, flashplayer plugin letilt. Ekkor megjelenik egy részletek gomb, ez alatt nekem 3 féle flash volt, egy pepper api-s ami elvileg valami beépített kísérleti szarság, aztán volt egy friss 11.3 (ez a beépített chrome flash) és volt egy 11.2 (rendszer alatt levő flash) ezt még én raktam alá régebben, ezzel megy a ff is
Na most a 11.2-t engedélyeztem, a másik kettőt kikapcsoltam, olyan gyorsan tölti a jutyúbot, hogy a szemembe baxxa a flash videót, és röccenés mentes
-
God Vazzeg
veterán
Érdekesség: chrome alatt szaggat a flash videó, de csak a kép, a hang folyamatos, a számláló is megáll 3mp-ként 2mp-re
Tök furi
Hardveres gyorsítás ki/be ugyanaz
Ötlet?
-
belavagyokbp
aktív tag
válasz
eternam #2102 üzenetére
Értem, köszönöm a segítséget! Hallottam már ezekről a programokról, csak gondoltam virtualboxban egyszerűbb lenne a dolgom. Viszont lehet hogy kéne pár windowsos program, pl android romot flashelni, erre nem hiszem hogy van alternatíva linux alatt. Ezekre sem alkalmas a virtual-box? Vagy ezekre jó a wine is?
-
törölt tag
Üdv!
A flashvideókat böngészőkben szakadozott hanggal játssza le a FF és a Chromium is. Alsa-plugin, gondolom. Csak nálam, vagy másoknál is? -
rybank
senior tag
Mindenhol hiba, valszeg dolgoznak még a megoldáson. Egyel régebbi Flash-t neki! Volt itt hír a PH-n is.
(#1845) PeachMan - A következő címszavak után nézz: conky, docky, awn, cairo dock, tint2, gnome shell, kde, openbox, unity... Ezekről nézegess először képeket, aztán amelyik tetszik kipróbálod. Én mindent kipróbálnám (, ahogy tettem is).
-
Tamoo
nagyúr
Folyamatosan összeomlik a flash player-em...
törlés... újratelepítés megvolt... Valami ötlet?
-
válasz
gyulank #1753 üzenetére
Ez a kérdés a Flash player és a GPU driver közti kommunikációtól függ.
A driver észreveszi, hogy teljes képernyős video fut (működő GPU gyorsítás esetén), és szól az OS-nek, hogy nyista képernyővédő.
Nálam sem megy GF 9300ge karival. Ezért szoktam Opera pluginnal lementni a videót, és úgy nézni.Egyébként nálam valszeg azért nem megy, mert a Flash nem tudja valamiért kihasználni a GPU gyorsítását, így a VGA driver nem is értesül arról, hogy video lejátszás miatt le kéne kapcsolnia a képernyővédőt.
mod: Ez persze nem szakvélemény, csak az eddigi linux - multimédia duó okozta sz*pásaim által megszerzett tapasztalat.
-
sgx
tag
Udv!
Nagyon amator vagyok linuxban, ugyhogy elore is elnezest ha hulyeseget kerdezek.
Ubuntu netbook remix 8.04 van a netbookomon, de eljutottam arra a szintre h nagyon zavar h nem mukodik a flash illetve google chrome-ot se tudom feltelepiteni...
Mely(ek) az(ok) a csomag(ok), mely(ek)et feltelepitve ezek a dolgok vegre mukodnenek nalam?Feltelepitette emelle az ubuntu melle a 11.10-et - vagy a 11.04-et vagy 12.04-et, magam sem tudom...- , de tul lassu a gepemhez...hogyan tudnam letorolni ugy, h utana visszakapjam az eredeti verziot es ne kelljen bootolasnal kivalasztani h melyik verziot szeretnem hasznalni a 2 kozul?
Elore is koszi a segitseget.
Udv,
sgx -
-
gyulank
addikt
Pont ezaz, hogy már Xubuntun is láttam, hogy volt olyan téma aminél ez a szöveg szín változott.
De még azóta sem találtam olyan témát azok közül, amiket tudtam telepíteni, amiben ezt is látom, és amúgy is tetszik(sötét, és nem kékek a betűk). A Mintben van 2 téma, amiben annyi a különbség, hogy az egyik pipát tesz a négyzetbe a másik x-etés a fekete téma volt amit sikerült telepítenem. Szóval az eredeti se jó, és a telepítettel sem változik ez a betűszín. És megy a Flash oldala... Na meg amúgy is örülnék, ha a thunderbirdet, és a firefoxot is tudnám magyarítani.
-
válasz
gyulank #1485 üzenetére
Facebookra fentebb írtam, mi lehet a baja. Betűk, passz, FF beállításaiban találod, vagy az ablakkezelő beállításaiban, a legtöbb asztali felület tiud kényszeríteni vizuális dolgokat.
Flash OK, de az Adobe flash van fent-e?
Meg mondjuk nézd meg az Adobe oldalát is, ha az megy, akkor jó a Flash-ed.
Amúgy nem lehet, hogy a témád állította el a betűszínt? Vagy a Minten még nem állítgattad? -
gyulank
addikt
1 óráig ment a memteszt. aztán befejeztem. elment 100%-ig, 8. fázisban, aztán kezdte megint 0-ról, és 1. szintről. nem számítottam rá, hogy egy évig tart, vagy végtelen. meddig kéne futnia, vagy hány szintig? Flash alapból van elvileg a vezérlőközpontban ott az ikonja, De szoftverkezelőben nem voltz telepítve, akkor telepítettem, semmi, lehet nézni kéne ott külön firefox plugint vagy nem tudom. még sopse kellett semminél ezzel külön bíbelődni...
A gépcsere igazán nem szabadítana meg a láthatatlan betűktől, és ezektől a problémáktól sem. -
-
RBJ
addikt
meg mostanában megpiszkáltam az adobe flash t leszedtem majd újra ment. és azóta a flash videókban az embereki bőrszín kék.
milyen adobe tartozék maradhatott le? synapticsba tenném fel. -
vodkaboy22
addikt
Nem tudom nekem LXDE 12.04 zárt ati driver mellett minden klampol chrome alatt.
firefox alatt is. Mármint flash youtube bármi. Egyedül silverlight hoz nem tettem fel softvert.
Gyorsan reagál keresésre bármire ls 1080p megy egyik monitoron másikon meg bármi más.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó arany színű Apple iphone 7 128GB / 12 hó jótállással
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 32GB 1000GB 1 év garancia
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 32GB 1000GB FHD 17 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest