- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Android szakmai topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
szoke12 #7170 üzenetére
Mondjuk átírod a /etc/shadow fájlban a jelszóhash-t arra amit megadtam. Utána már elfogadja a semmit is jelszónak. Pl. Így fog kinézi a felhasználó:
kendek:$6$cZch/f00$SzVn9JugY6.SFjZty3s7ptLPnqXjgQ08k76urNJ9ajzK71WmyyouGhsOxXP9RdOiMeaIzsZRr9q2fPvYq68Cx/:15627:0:99999:7:::
-
-
-
válasz
szoke12 #6350 üzenetére
Húh, én inkább a Systembacket ajánlanám, a Rendszerment már nem támogatott. Futási jog nem kell Debian csomagokhoz, mert nem futtatni kell őket, hanem kicsomagolni. Valamint vagy a Szoftverközponttal lehet alapból felrakni, vagy mondjuk terminálban a dpkg-vel. De érdemesebb a PPA-t használni, abban ott vannak a függőségei is.
-
-
Lacces
őstag
válasz
szoke12 #6086 üzenetére
Próbálkozz a dell topicban, esetleg valamelyik notebookosban, bár furcsálom, hogy Dell notebook-ot írtál és mégis usb-s billt használsz, hogy hogy a notin nincs bill? Esetleg nincs másik Plug & Play-es billed?
Biosban variáló program max a gyári programok amiket kapsz a telepítő mellé. Bár a Dell eléggé ubuntu párti, esetleg nekik nincs fent a honlapon egy újabb bios frissítés vagy valami más?draco31 a live már csak ilyen, az nem mindenhol magyar, csak akkor lesz full magyar az ubi, ha telepíted. Én legalább is így tudom
-
draco31
veterán
válasz
szoke12 #6086 üzenetére
Azt tudom hogy be lehet állítani, de nem mindenhol lesz magyar ezután sem. Ma pl. nem tudtam beállítani sem, mert a HDD halt meg az adott gépben, és így amikor a nyelvválasztó ablak jönne be, ahol egyben azt is ki lehet választani, hogy telepíteni akarom-e vagy csak kipróbálni, az nem jött be, csak egy hibaüzenet a HDD-ről. Okét nyomtam, mert mást nem lehetett, és rögtön a felhasználói felület fogadott, és mivel nem volt net a gépen, így nem ment a magyar nyelv beállítása sem, mert a listában nem volt ott. Ezért akarok egy olyat ha van, ami ilyen esetben is magyarul indulna el.
-
Teszla_
senior tag
válasz
szoke12 #5986 üzenetére
Akkor elnézést, magamra vettem a hsz-etek.
Még egyszer bekapcsoltam a gépet, akkor már elfogadta a jelszót az Ubuntu.
Gondoltam megnézem pendrive-ról a Win telepítést és sikerült is. Elkülönítettem neki egy 50Gb-os részt a vinyóból, de emellett volt még egy 298Mb-os, egy 3Gb-os, és még egy 3-4Gb körüli partíció, így a fennmaradó ~400Gb-os részt már nem tudtam létrehozni új partíciónak, mert állítólag nem lehet többet létrehozni
Letöröltem a 3-4Gb-os részt, az "összeolvadt" a 400-assal, töröltem a 3Gb-ost is, de az már nem csatlakozott a többihez. A 298Mb-ossal meg semmit nem tudott kezdeni a Win, úgyhogy azok most ott maradtak, egyelőre nem foglalkoztam velük, úgyis csak a kezelőben lehet látni ezt a kettőt.Ez a live rendszeres dolog hogyan működik? Cd-re kell kiírni? Sajnos nem vagyok otthon Ubuntu-ban, egy párszor volt hozzá csak szerencsém. Ha ezt elindítanám, akkor elvileg tudnám formázni a két fennmaradt partíciót?
-
fradi81
veterán
válasz
szoke12 #5940 üzenetére
A gond az hogy amit te csináltál jelenleg, azzal senki sem próbálkozott, legalábbis nem tud róla, mert nem írtad le hogy ez a hibaüzenet minek a hatására jött elő
Valószínűleg feltelepítettél ezt is azt is, ami ütközik a mate beállítóprogijával. Mentésed gondolom nem volt a még működő rendszerről
-
eternam
tag
válasz
szoke12 #5924 üzenetére
http://mate-look.blogspot.hu/2012/05/light-theme-ambiance-and-radiance-for.html
A google a barátod! Én fél perc alatt megtaláltam, te miért nem?
-
válasz
szoke12 #5924 üzenetére
Hát, igen. Ez azért van, mert ugyan specifikálva vannak a témákban dolgok, de a Mate átnevezgetései miatt azok nem érvényesülnek, hiszen GNOME-hoz vannak. Tehát jó, hogy forkolták a GNOME 2-t, csak rossz, hogy számos dolog inkompatibilis. Ezzel pedig csak plusz egy környezetet hoztak létre amit támogatni kell(ene).
-
-
-
válasz
szoke12 #5646 üzenetére
Még mindig tartom magam ahhoz, hogy neked vmi balszerencsés géped van.
Ne tegyél folyamatosan különbséget a 12.04.1 és a sima között, ez nem szervízpakk, vagy valami hipertalálmány.
gnome classic pedig telepíthető.(flashplugin installert reinstalláld, hátha megoldja. legyen kilőve minden böngésző, utána ellenőrizd.)
-
-
-
qltsar
veterán
válasz
szoke12 #5627 üzenetére
Igen sajna, de 12.10 mar az archiverrel es a gedittel is folyamatosan ezt csinalta. Felraktam a 12.04 LTS-t, lenyegesebben kevesebb bug, es csK iszonyat ritkan jonnek mar elo ilyen jellegu problemak, talan valamelyik frissites javitotta, vagy az is lehet, hogy felraktam egy olyan lib-et, amit hianyolt eddig x program, csak nem birta kikohogni.
-
-
-
-
-
-
válasz
szoke12 #5277 üzenetére
Normál esetben nyilván nem ezt kellene tapasztalnod. Sajnos semmit sem árultál el a hardveredről, vagy, hogy milyen zárt illesztőprogramot ajánlott hozzá, de a Lucid már elég régi kiadás, így könnyen előfordulhat az is, hogy egyszerűen nem is kezeli az elavult zárt meghajtó az újabb videovezérlődet.
-
HuMarc
veterán
válasz
szoke12 #5175 üzenetére
Az a kérdés, hogy mit takintünk vírusnak? Vírus az, ami tönkreteszi a szoftvert, extrémebb esetben a hardverben is okozhat kárt. Mivel linux-on semmi nem fér hozzá a rendszerpartícióhoz, sem linux-on, sem android-on nincs vírus.
De egy kémprogramnak semmi szüksége arra, hogy elérje a rendszerpartíciót elérje, tehát az, hogy nem férnek hozzá, nem akadályozza meg kémprogramok települését a gépre. Tehát vírust még elméleti szinten sem lehet linux-ra írni (bár a hacker-ek megoldják...) de kémprogramnak elvileg semmi akadálya. Az még kérdés, hogy gyakorlatban létezik-e, mivel linux-ot nagyon kevesen használnak, így nem éri meg a hacker-eknek linux-ra írni akármilyen kártevőt... -
-
-
-
válasz
szoke12 #5137 üzenetére
Ha érzékeli, akkor network manager-ben a lenyíló menüben már látni fogod az Enable Mobil Broadband -et is (magyarban rájössz
), aztán elég csak létrehozni egy mobil kapcsolatot rá, arra is találni fogsz Add gombot.
@tragiQss: valamennyire igaz lehet. De minden ilyet neked kell elindítani, maguktól nem fognak futni. És szerintem a JAVA sokkal-sokkal nagyobb sechole. Másrészről akár kézzel irtani is lehet őket, és rendszergazdai jogai sem nagyon lehetnek (hacsak nem adod meg a jelszót
)
-
válasz
szoke12 #5124 üzenetére
Eleve fel sem tudod őket telepíteni a dpkg-vel, csak ha kikényszeríted. A 32 bites alkalmazásokhoz 32 bites libek kellenek, amelyeket ugyancsak fel kell telepítened. Amúgy meg az új multiarchitektúra támogatás miatt egy-egy csomagnak mind a két változata fent lehet egyszerre, ezzel sokkal több mindent kell telepítened, és sokkal több helyet fog elfoglalni a rendszer. Nemcsak a háttértároló egységen lesz kevesebb hely, de a központi memóriába is több adatot kell betölteni, hiszen lesz amire kétszer van szükség.
Szerk.: Bár őszintén szólva abban sem vagyok biztos, hogy pontosan mit kérdeztél. 32 bites telepítővel felrakhatod a rendszert egy 64 bites procival rendelkező gépre, de 64 bites csomagokat nem fogsz tudni telepíteni. Mármint ha erre gondoltál volna.
-
-
-
geprombolo
őstag
válasz
szoke12 #4827 üzenetére
Amíg hagyja az oldal, addig szedd le! A többi lényegtelen.
Srácok, miért van az, hogy az asztali háttérképemet rendszerindításkor vagy kiteszi teljes képernyőre, vagy sem? Most éppen jó, tegnap nem volt az. grub-ban nem változtattam semmit , hol lehet a hiba? Még mindig Lubi és egy fél Dell D420 -
-
-
-
-
válasz
szoke12 #4651 üzenetére
Akkor attól nem lehet
Én csinálnék róle mentést dd-vel, vagy gószttal, aztán Getdataback, vagy a Gparted adatmentés funkciója.fsck.ntfs -> nincs ntfs-re fsck.
-
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- VPN topic
- Gamepad
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Android szakmai topik
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Nintendo Switch 2
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Autós topik
- További aktív témák...
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest