Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Teszla_

senior tag

válasz szoke12 #5986 üzenetére

Akkor elnézést, magamra vettem a hsz-etek.
    Még egyszer bekapcsoltam a gépet, akkor már elfogadta a jelszót az Ubuntu.
    Gondoltam megnézem pendrive-ról a Win telepítést és sikerült is. Elkülönítettem neki egy 50Gb-os részt a vinyóból, de emellett volt még egy 298Mb-os, egy 3Gb-os, és még egy 3-4Gb körüli partíció, így a fennmaradó ~400Gb-os részt már nem tudtam létrehozni új partíciónak, mert állítólag nem lehet többet létrehozni :F
    Letöröltem a 3-4Gb-os részt, az "összeolvadt" a 400-assal, töröltem a 3Gb-ost is, de az már nem csatlakozott a többihez. A 298Mb-ossal meg semmit nem tudott kezdeni a Win, úgyhogy azok most ott maradtak, egyelőre nem foglalkoztam velük, úgyis csak a kezelőben lehet látni ezt a kettőt.

Ez a live rendszeres dolog hogyan működik? Cd-re kell kiírni? Sajnos nem vagyok otthon Ubuntu-ban, egy párszor volt hozzá csak szerencsém. Ha ezt elindítanám, akkor elvileg tudnám formázni a két fennmaradt partíciót?

• Teszla_

senior tag

Ha az utolsó két hsz nekem szólt, akkor köszönöm a "segítséget".
    Nem én kértem, hogy Ubuntu legyen rajta, azt hittem, hogy FreeDos-szal jön, mert nem mondták a boltban, az meg nekem tökéletes lett volna, nem kéne vele még ezt a kört se megfutnom.
    A gép ajándékba megy, olyannak, aki még életében nem látott Ubuntut és nem is hiszem, hogy nagyra értékelné, mert szeret játszogatni, és gondolom a játékok nagyon nagy része szóba se áll ezzel az oprendszerrel. Vagy tévedek?

• Teszla_

senior tag

Sziasztok!

Vásároltam egy notebook-ot (Dell Inspiron 3520), amin van egy Ubuntu gyárilag (talán 11.10, de nem biztos). Első bekapcsolásnál beállított magának mindent, és kért jelszót is. Ezt megadtam ugye kétszer is, de mikor végzett mindennel és be akartam lépni, már nem fogadta el a megadott jelszót, csak vendégként tudtam belépni. Ez mitől lehet, lehete-e valahogy változtatni ezen?

Másik kérdésem, hogy Win7-et (is) szeretnék telepíteni a gépre USB-ről. Ezt hogy érdemes csinálni? Oprendszer nélküli gépre tudom hogyan kell, de így, hogy Ubuntu is van rajta, még nem csináltam ilyet.
    Olvastam olyat, hogy a Win7 telepítő nem látja az Ubuntu által lefoglalt területeket, ez igaz? Én úgy láttam, hogy az 500GB-os HDD-t csak 457GB-nak látta az Ubuntu.

Két lehetőség között vacilálok:

1. ha visszaállítható a jelszó, akkor szerintem meghagynám az Ubuntu-t is és mellé raknék Win7-et.

2. ha nem hozható helyre a jelszó, akkor csak Win7-et szeretnék rá. Ezt hogy tudom megoldani, hogy tudjam használni a HDD teljes kapacitását? Olyat olvastam, hogy ki kell venni a vinyót és egy másik gépben formázni. Ezt csak legvégső esetben próbálnám ki, mert nincs a notebook hátulján külön takaró műanyag a vinyónak, csak úgy tudok hozzáférni, ha leszedem az egész hátlapot, ettől pedig félek, hogy elveszlik a garancia. Van más lehetőség?

Előre is köszönöm a segítséget.

Új hozzászólás Aktív témák