- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fotók, videók mobillal
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Azonnali mobilos kérdések órája
- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Mobil flották
- Apple Watch
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
rybank
senior tag
Ha nem akarsz sokat buherálni maradj meg az ubuntu/mint vonalon. Ha még kevesebbet akarsz ott is LTS, osztán nincsen gond csókolom.
Ha meg valami mégse ment ált valami alternatív programot kerestem rá és oké lett. Jól ki vannak ezek találva. Sok időt ki lehet húzni a rendszerrel.
-
-
-
-
kiskaktusz
addikt
-
kiskaktusz
addikt
Azt mondjuk nem hiszem, hogy strapa kategóriában gondolkodnának (max ingyen letölthető ROM), de nagyon örülnék, ha életképes lenne, mert akkor a barátnőmnek nem kéne új telefont és új gépet is venni (ami érik...), hanem megvesszük ezt a telefont és a dokkolhatósága miatt már csak egy monitor kell és fut az ubuntu is. Az ő 1 sugaras felhasználására meg elég lenne az a kevés hardver is.
Csak tényleg működjön jól desktopként is..
-
stopperos
senior tag
Ha csak böngészőt használnak, akkor igazából nem számít mi fut alatta.
Még ubuntu 10.04 idején telepítettem fel a családi gépre az ubuntut, mivel az xp lehalt. Csak annyit csináltam, hogy a panelt leraktam a képernyő aljára, mintha start menü lenne. Azóta is ubuntut használ nálunk mindenki. Mondjuk a 12.04-et kicsit többet kellett magyarázni. -
MacCaine
őstag
Igen, a Multisystem-el.
-
rybank
senior tag
Ez a két dolog engem nagy várakozással tölt el.
Más: Chakrát használok, remélem stabil marad. Minden buhera nélkül rengeteg és friss szoftver áll a rendelkezésemre. Főleg az tetszik, hogy friss. Gyakorlatilag az összes beállítás GUI-n van telepítéskor. Az Arch ezen a téren nálam elvérzik. Nem fektetek elég energiát abba, hogy felállítsak egy tiszta Arch rendszert.
-
-
Lacces
őstag
A StartupManager 2-t még nem készítette el, talán bele sem fogott, nem tudom...
De itt van a hivatalos bejegyzése, hogy a fejlesztője abba hagyta tavaly a startup manager fejlesztését. (Ha jól tudom ezért is került ki az ubuntu 12.04-ből)
draco31, ha azzal megtudod csinálni az egyedi iso-t akkor hajrá! Jah, értem, sok sikert
-
-
quailstorm
félisten
Hát, szörnyű vagy.
Engem érdekelt a linux, de attól még nem hagytam abba a windows. Csak eggyel többhöz értek, nagyjából. A következő a PC-BSD és a MAC OSX lesz, csak kéne új HDD. Megtelt az a 1,5TB.
Másik, idevágó kérdés: stock Ubuntu-t használóknak. Én akkor kezdtem aktívan használni mikor megjelent az unity. Talán a 11.04-gyel került be? Mintha a 10.10-esben a gnome2 lenne. Mindegy. Nem bírtam megszokni, a KDE meg lagzott. Szóval Gnome3. De aztán visszatértem Unity-re, megmoddoltam. Globalmenü ki, ablakkezelő gombok jobbra. Márcsak a tálca kéne le, mert 5:4-es a monitorom, de azt még kibírom. Ezt rajtam kívül csinálja valaki, vagy mindenkinek jó eredetiben?
Harmadik kérdés: elég jó már a 12.10 hogy frissítsek? Dist upgrade 12.04-ről biztonságos? -
Ebbe a topikba konkrétan 2012-05-20 14:27:58-kor adtad le a legelső hozzászólásodat. Az ezt megelőzőbe pedig 2011-03-27 20:07:39-kor.
(#3827) artiny: Hiába törlöd az Ubuntut, attól még nem fog elindulni a Windows. Csak a Windows rendszerbetöltését a Windows telepítőjével állíthatod helyre. Egyéb esetben pedig egy sima GRUB telepítés is helyreállíthatja mindkettőét.
-
Szia!
1 hónapja használom.
Előtte Mint LMDE-t használtam, szintén Debian alap és rolling, de a Solus könnyebben települ, kevesebb rammal beéri, gyorsabb.
Az LMDE, MATE (Gnome 2 próbálkozás) felülettel alapban evett 340-350 mb ramot, ez meg 130-140-et.A srác aki fejleszti, pont a Mint csapatból lépett ki és Ő is az LMDE-t fejlesztők egyike volt.
Debian alap, de minden a legfrissebb benne. Plusz alapban Gnome 2 felület, amit mindenki visszasír a Gnome 3 óta. Pénteken (vagy cs) jelent meg a Firefox-Thunderbird 15, rá egy nappal bele is tette a tárolóba és frissíteni is lehetett.
1.2-t érdemes felrakni, az a legújabb. (SolusOS 2 még alpha, ezért, bár próbáltam, de sok minden még elég képlékeny benne)
Próbáld ki
-
Novics
senior tag
Jelenleg így néz ki az enyém, szintén Maya alatt, egy x200s-en:
alignment top_right
background yes
border_width 1
cpu_avg_samples 2
default_color white
default_outline_color white
default_shade_color white
draw_borders no
draw_graph_borders yes
draw_outline no
draw_shades no
use_xft yes
xftfont Zekton Mono:size=12
gap_x 5
gap_y 6
minimum_size 5 5
maximum_width 260 5
net_avg_samples 2
double_buffer yes
out_to_console no
out_to_stderr no
extra_newline no
own_window yes
own_window_type override
own_window_hints undecorate,sticky,skip_taskbar,skip_pager
own_window_transparent yes
stippled_borders 0
update_interval 1.0
uppercase no
use_spacer none
show_graph_scale yes
show_graph_range noTEXT
${voffset -10}${font Zekton:style=Bold:pixelsize=22}$nodename ${voffset 20}
${alignc -25}${font Zekton:style=Bold:pixelsize=16}${voffset -20}${pre_exec cat /etc/issue.net} $machine
${alignc}${font Zekton:style=Bold:pixelsize=16}$sysname $kernel
${hr 2}
${alignc 50}${font Zekton:size=42}${time %H:%M}
${voffset -30}${alignc -100}${font Zekton:style=Bold:pixelsize=22}${time %Y} ${time %B} ${time %d}
${alignc 0}${font Zekton:style=Bold:pixelsize=22}${time %A}
${hr 2}
${color grey}${font Zekton:style=Bold:pixelsize=16}Bekapcsolva:$color $uptime_short
${color grey}Freki (in GHz):$color $freq_g
${color grey}CPU 1: $color ${cpu cpu0}% ${cpubar cpu0}
${color grey}CPU 2: $color ${cpu cpu1}% ${cpubar cpu1}
${color grey}RAM:$color $memperc% ${membar 6}
${color grey}Swap:$color $swapperc% ${swapbar 6}
${color grey}Venti:$color $ibm_fan RPM
${color grey}Hőfok:$color $acpitemp °C
${color grey}Folyamatok:$color $processes ${color grey}Futó:$color $running_processes
${hr 2}
${color grey}Fájlrendszer:
$color${fs_used /}/${fs_size /} ${fs_bar 6 /}
${hr 2}A problémám nekem az lenne vele, hogy ugyan sikerült kiíratnom a hőfokot, de nem az ibm-acpi szenzorékét, hanem csak egy "összesent". Ha beírom, hogy $ibm_temps N, akkor el sem indul. Ugyanezt csinálja ha a brightness-t írom be. Mint látható a pörgettyű kijelzés megy - bár őszintén szólva még nem töröltem, hogy ha beírom, akkor megint megy e, a volume szintén megy, bár konstans -1-et ír ki, de legalább elindul. Az ibm acpi elvileg fent van. Lm-sensors szépen kiírja az összes érzékelőt, valamiért mégsem megy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Óra topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- DOOM - The Dark Ages
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Vicces képek
- Fotók, videók mobillal
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR X670E GENE alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged