Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Novics

senior tag

válasz cigam #41670 üzenetére

Köszi a tippet. Ha csak ez lenne a gond, akkor simán mennie kellene a csatolásnak a sudo mount -a paranccsal is, nem? Viszont akor is eldobja magát. Valahogyan a hitelesítési adatokat kellene beleszerkeszteni, de azt eddig csak SMB-s csatoláshoz találtam.
    Sajnos nagyon nincs most időm próbálkozni, de ha jutok valamire, majd megírom. De ha valakinek tuti tippje, az is jöhet. :)

• Novics

senior tag

válasz tordaitibi #41668 üzenetére

Ez az én fejemben is megfordult, mert korábban szórakoztam ilyesmikkel, de reméltem, hogy lesz rendes megoldás is. Meg az oka is érdekel, hogy miért nem megy FSTAB-ból. Csak most már annyi időm nincs ezzel szórakozni.
    Egyelőre csak én használom a gépet, én megoldom magamnak terminálból, de a feleségem keresztre feszít, ha neki ilyesmivel kell foglalkoznia.

• Novics

senior tag

válasz kpityu2 #41666 üzenetére

Én is találtam hasonlót, de sajnos nem jött be.

Viszont most eggyel közelebb kerültem a hiba megértéséhez, mert ha próbálom a sudo mount -a -t, akkor ezt kapom:
    mount.nfs: access denied by server while mounting 192.168.0.28:/volume1/SynoDs
    Az FSTAB bejegyzésem most így néz ki:
    192.168.0.28:/volume1/SynoDs /home/phanovics/SynoDS nfs x-systemd.automount,x-systemd.mount-timeout=5,x-systemd.device-timeout=5 0 0

Ha terminálban ezt futtatom, akkor simán felcsatolja, és látom a megosztást:
    sudo mount -t nfs 192.168.0.28:/volume1/SynoDS /home/phanovics/SynoDS

hcl
    Synology NAS-on lévő megosztott mappát akarok felcsatolni egy Ubuntut futtató gépre.
    Bár a Win az egy másik gépen fut, de oda simán ment a csatolás, itt meg most ezzel szívok. Sajnos már nincs annyi időm, erőm túrni a netet a megoldások után, mint 1X éve, amikor utoljára linuxoztam.

• Novics

senior tag

válasz Alveus #35869 üzenetére

Üdv Urak!

Friss NAS-os, és újrakezdő linuxos vagyok. Régen - ~10 éve - elég sokat szórakoztam vele, aztán meguntam.

Synology leírása alapján megcsináltam a csatolást, és örültem. Az elején még volt némi jelszó anomólia - a mappa, majd a fájl megnyitáshoz is kérte - de ez elmúlt. Ha lefuttatom a parancsot, akkor felcsatolja, és öröm van. Újraindítás után viszont mindig újra kell csatolni.
    FSTAB-ot szerkesztettem - sajnos már nem tudom, hogy melyik leírás alapján, mert egy csomót gugliztam. Meg is jelenik oldalt szépen.
    FSTAB:
    //192.168.X.X/volume1/SynoDS /home/phanovics/SynoDS nfs auto,nofail,noatime,nolock,tcp,actimeo=1800 0 0

Újraindítás után is ott marad az ikon, de valahogyan kiesik alóla a mappa:

failed to mount "SynoDS"
    mount:/etc/fstab:parse error at line 1 -- ignored mount.nfs:failed to prepare mount: operation not permitted

Ha lefuttatom a csatolást, akkor megint rendben működik.

FSTAB-nál olvastam, hogy fájlszerkezetet kell megadni, de nekem ha beírtam az ntfs-t nem működött egyáltalán. A mintában az nfs volt.

Guglizok már egy ideje, és nem nagyon akar működni a dolog. Jelszavas fájlt is csináltam már, ahol ott volt a felhasználónevem, jelszavam, de akkor sem akarta az igazságot.

Mit bénázok el?

:R

• Novics

senior tag

válasz RBJ #1604 üzenetére

Jelenleg így néz ki az enyém, szintén Maya alatt, egy x200s-en:

alignment top_right
    background yes
    border_width 1
    cpu_avg_samples 2
    default_color white
    default_outline_color white
    default_shade_color white
    draw_borders no
    draw_graph_borders yes
    draw_outline no
    draw_shades no
    use_xft yes
    xftfont Zekton Mono:size=12
    gap_x 5
    gap_y 6
    minimum_size 5 5
    maximum_width 260 5
    net_avg_samples 2
    double_buffer yes
    out_to_console no
    out_to_stderr no
    extra_newline no
    own_window yes
    own_window_type override
    own_window_hints undecorate,sticky,skip_taskbar,skip_pager
    own_window_transparent yes
    stippled_borders 0
    update_interval 1.0
    uppercase no
    use_spacer none
    show_graph_scale yes
    show_graph_range no

TEXT

${voffset -10}${font Zekton:style=Bold:pixelsize=22}$nodename ${voffset 20}
    ${alignc -25}${font Zekton:style=Bold:pixelsize=16}${voffset -20}${pre_exec cat /etc/issue.net} $machine
    ${alignc}${font Zekton:style=Bold:pixelsize=16}$sysname $kernel
    ${hr 2}
    ${alignc 50}${font Zekton:size=42}${time %H:%M}
    ${voffset -30}${alignc -100}${font Zekton:style=Bold:pixelsize=22}${time %Y} ${time %B} ${time %d}
    ${alignc 0}${font Zekton:style=Bold:pixelsize=22}${time %A}
    ${hr 2}
    ${color grey}${font Zekton:style=Bold:pixelsize=16}Bekapcsolva:$color $uptime_short
    ${color grey}Freki (in GHz):$color $freq_g
    ${color grey}CPU 1: $color ${cpu cpu0}% ${cpubar cpu0}
    ${color grey}CPU 2: $color ${cpu cpu1}% ${cpubar cpu1}
    ${color grey}RAM:$color $memperc% ${membar 6}
    ${color grey}Swap:$color $swapperc% ${swapbar 6}
    ${color grey}Venti:$color $ibm_fan RPM
    ${color grey}Hőfok:$color $acpitemp °C
    ${color grey}Folyamatok:$color $processes ${color grey}Futó:$color $running_processes
    ${hr 2}
    ${color grey}Fájlrendszer:
    $color${fs_used /}/${fs_size /} ${fs_bar 6 /}
    ${hr 2}

A problémám nekem az lenne vele, hogy ugyan sikerült kiíratnom a hőfokot, de nem az ibm-acpi szenzorékét, hanem csak egy "összesent". Ha beírom, hogy $ibm_temps N, akkor el sem indul. Ugyanezt csinálja ha a brightness-t írom be. Mint látható a pörgettyű kijelzés megy - bár őszintén szólva még nem töröltem, hogy ha beírom, akkor megint megy e, a volume szintén megy, bár konstans -1-et ír ki, de legalább elindul. Az ibm acpi elvileg fent van. Lm-sensors szépen kiírja az összes érzékelőt, valamiért mégsem megy.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés