Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dhampir

félisten

Sziasztok!

Nem bírtam magammal és éles használatra feltelepítettem a 18.04-et egy laptopra (HP ProBook 6570b).

Ami feltűnt, hogy néha lassabban nyílnak meg egyes programok, mint például Windows 10 alatt. Amikor az asztalon lévő kukát jobb klikkel ürítettem, akkor beragadt a jó öreg szemetes, még most is úgy vigyorog vissza a háttérben.

Felcsatlakoztattam egy pendrive-ot, de az asztalon hiába kattintottam az ikonjára, minden műveletre érzéketlen volt, egyedül a fájlkezelőből lehetett a megszokott módon biztonságosan eltávolítani.

Az alap fájlkezelő régen a Nautilus volt, ez a mostani nem tudom, hogy kicsoda-micsoda, hogy híjják, de kicsit funkciószegénynek tűnik. Például nem találtam benne csoportos fájlkijelölési lehetőséget és egyenként Ctrl-al tudtam csak egy könyvtár tartalmát átmozgatni, de ez lehet, hogy csak az én hibám, mert még nem ismerem ki magamat az újdonságok erdejében.

Pedig reméltem, hogy a néha kicisit bugos, korábbi Unity-tez képest sok javulást történt. Egyébként ezt az új elrendezést is meg lehet szokni (vagy persze testre lehet szabni).

Az első benyomások alapján nem biztos, hogy jó irányba halad a Ubuntu fejlesztése, mintha még a Microsoft-nál is jobban butítanák a lehetőségeket.

Nagy kedvem nincsen más rendszerre átnyergelni, mert hosszabb időt rászánva már "belaktam", de lehet, hogy jobb lenne megcélozni a Linux Mint 19-et?

Új hozzászólás Aktív témák