Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Kendek #28104 üzenetére
Úgy tűnik, hogy meg. De kéne valami max, amivel megtudnám terhelni a procit.
Most próbáltam aksiról is, toshutils most nincs is fent, csak az ACPI and Hotkey daemons for Toshiba laptops... De ez is fentvolt eddig. Nem tom, hogy most miért nem tudom állítani a fényerőt.
Mivel tudok procit terhelni? Valami egyszerű megoldás kéne.
-
totyax
aktív tag
válasz
Kendek #28083 üzenetére
A verziószám-egyezés miatt
Nem feltétlen jó ha egy főprogram alkotórész/kiegészítő/segéd program régebbi. Persze ekkor illene reklamálnia (függőség) de nem teszi, tehát elvileg itt és most a régebbi verzió is jó.
Már csak azt oldja meg valaki hogy az adobe flash plugin ne legyen ennyire tetű linux alatt... hatalmas cpu-t zabál.
-
totyax
aktív tag
válasz
Kendek #28077 üzenetére
Nekem is simán felment így. Bár én előbb legyalultam ami fenn volt, majd apt-al felraktam az openoffice.org-ot, majd hozzá synapticból a magyar nyelvet + ami kell hozzá.
De a 3.2.1-es hunspell-hu igencsak ütközik a thunderbird telepítéssel, vagy ez, vagy azSzerk: Az acpid-t nem bántotta.
-
törölt tag
válasz
Kendek #28077 üzenetére
most megcsináltam megint, és most működik. bár elsőre dobott egy ilyen hibát:
E: /var/cache/apt/archives/openoffice.org-gnome_1%3a3.2.1-3_i386.deb: trying to overwrite '/usr/lib/openoffice/basis3.2/program/gconfbe1.uno.so', which is also in package openoffice.org-gtk 1de aztán mégegyszer ráeresztve a synapticot befejezte végülis hiba nélkül, úgyhogy most örülök
a software sources-ban lehet választani szervert, ott állítottam valamit, mert azok a cuccok is lassan jöttek, amiket az ubuntu-s tárolókból szedett. de gyanús, hogy a wifi a lúdas, mert ennél a kapcsolatnak 3-4-szer többet kellene tudnia.
-
törölt tag
válasz
Kendek #28074 üzenetére
hmm, érdekes... valami akkor nem teljesen kerek itt nálam. lehet, hogy megpróbálom megint, hátha most sikerül. végülis az OOo-t viszonyal egyszerű leszedni és újratenni.
amúgy nem tudom mit jelent a lassú nálad, nekem a main server volt beállítva, és olyan 80-90k-val jött le minden frissítés. most áttettem, hogy válassza ki a legjobb változatot, hátha így gyorsabb. -
törölt tag
válasz
Kendek #28070 üzenetére
köszi!
most visszatettem elvileg synapticban, engedni engedte, cska a telepítés közben megakadt, amikor egy "stop"-ot kellett volna küldeni neki, aztán a stop process pid-jére ment egy kill, utána továbblépett, majd a "start"-nál megint ésszerűtlenül sok ideig gondolkozott, így megint ki kellett lőni, de elvileg befejezte, és most a régi csomag van fent, cska lehet, hogy a futó változat még éppen a nemkívánatos, de remélem ez már nem lesz gond újraindítás után.igen, pontosan a toolbar összes ikonja szöveg. de most visszatettem a 3.2.0-t, mert nem ez volt az egyetlen baja, például az options-ba se engedett belépni, mert kifagyott tőle...
-
törölt tag
válasz
Kendek #28068 üzenetére
igen, nem gondoltam, hogy ennyi különbség van a két megoldás közt, dehát a saját hibáiból tanul az ember...
megpróbálom a régebbi verziót valahogy előásni synapticban. hogy lehet beszerezni az ubuntus csomagot? amúgy megy a gép, eddig nincs baja látszólag, fut az acpid is, csak nem tudja leszedni, hogy visszategyem a régit (vagyis úgy gondoltam, hogy előbb leszedem, aztán felteszem a repóból megint, ami már a régi verzió lesz, csak nem tudja eltávolítani, bár lehet, hogy jobb is nekem). csak attól tartok, hogy egy újraindítás után már nem lesz ilyen rózsás a helyzetaz ikonokat úgy értem, hogy a toolbaron nem ikonok vannak, csak szöveg. tehát nem ott van egy ikon a vastagított meg dőlt betűknek, hanem ott a szöveg, hogy vastagított meg dőlt.
-
törölt tag
válasz
Kendek #28065 üzenetére
nem tudom, csak azt hittem, hogy ez fordítva megy nagyjából.
viszont valamit kicsit el****tam, mert update managerből akartam először frissíteni, és bepipálva maradta az acpid is. viszont azt nem tudta feltenni, mert valami problémája volt (valami .so fájlt akart felülírni, ami egy másik csomagnak is része, és ezért nem sikerült neki). viszont most nem tudja leszedni, és amíg az új verzió van fent, addig újratenni sem engedi (mert most nincs hozzáadva a tároló). ilyenkor mit lehet kezdeni?ja, amúgy az OOo felment, viszont nincsenek ikonok a menüsorban, cska szöveggel van kiírva, hogy melyik gomb mit csinál. ez mennyire normális?
-
ntomka
nagyúr
válasz
Kendek #28049 üzenetére
Én nem is azt mondtam, hogy az xorg-ot, a kernelt, a gdm-et és hasonlókat a fejlesztői változatokra cseréljék le demán jelleggel, hanem a felhasználói programokat igazán lehetne frissíteni: pl. OOo, FF meg ami van. OOo-ból is a 3.2.0 figyel még mindig, mikor van már 3.2.1 is, és itt a cafén is olvashattuk, hogy hoz egy-két hasznos újítást. Azt meg nem hiszem, hogy egy irodai programcsomag olyan bődületes függőségi listával rendelkezne, mikor java alapú a nagy része.
-
ntomka
nagyúr
válasz
Kendek #28046 üzenetére
Az ikonját most vettem észre, hogy írtad. Mindig terminálból indítom.
Mondjuk én a karakteres felülete miatt díjaztam, az is megmaradt: aptitude --no-gui. Egyébként nekem simán megy az ikonjával is. Mondom én, hogy intelligens, érzékelte, hogy te nem szereted használni, ezért el sem indult.
Viccet félre téve, ízlések és pofonok... én jobban szeretem.
Értem én, hogy határt kell húzni, de a Fedora esetében pl. ezt hogy tudják kezelni? Nem hiszem, hogy kell ott bármit is fejleszteni közben. Pl. egy böngészőt nyugodtan lehet frissíteni (sőt), nem értem miért kell visszatartani. Illetve kompatibilitási ellenőrzést kell csak csinálni, ha megy probléma nélkül az új verzió az adott rendszerrel, akkor lehet frissíteni, különben nem. Utóbbi esetben egy olyan user sem bajlódna vele, mint pl. én. Nem kell ezt túlbonyolítani (értsd: nem a rendszert kell a programhoz igazítani, hanem fordítva). -
hackeeeee
Jómunkásember
-
törölt tag
válasz
Kendek #28020 üzenetére
igen, a múltkor kipróbáltam, de ami nagyon fura volt benne, hogy nem volt képes random játszani számokat... még amikor úgy tettem be egy előadót/intelligens listát, hogy randomize order, akkor is "veéletlenül"(?) mindig sorrendben játszotta...
persze ez rádióknál nem gond, de úgy általában viszont idegesítő kérdés. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Kendek #28017 üzenetére
Akkor mi az amivel érdemes rádiózni? Van pár lejátszó. Azt tom, valamit próbáltam,de az jóval halkabb volt, azért maradtam ennél.
@sheratan: Nekem úgymond szokásos rádióim vannak, amiket neten hallgatok, válogatni nem nagyon szoktam.
Box-ban ez tetszik épp, hogy be tudom pakolni bele, és bennemarad, nem kel mindig megnyitni.
-
EmberXY
veterán
válasz
Kendek #27999 üzenetére
Az lspci parancsra ezt adja:
00:00.0 Host bridge: Silicon Integrated Systems [SiS] 662 Host (rev 01)
00:01.0 PCI bridge: Silicon Integrated Systems [SiS] PCI-to-PCI bridge
00:02.0 ISA bridge: Silicon Integrated Systems [SiS] SiS966 [MuTIOL Media IO] (rev 59)
00:02.5 IDE interface: Silicon Integrated Systems [SiS] 5513 [IDE] (rev 01)
00:02.7 Multimedia audio controller: Silicon Integrated Systems [SiS] AC'97 Sound Controller (rev a0)
00:03.0 USB Controller: Silicon Integrated Systems [SiS] USB 1.1 Controller (rev 0f)
00:03.1 USB Controller: Silicon Integrated Systems [SiS] USB 1.1 Controller (rev 0f)
00:03.3 USB Controller: Silicon Integrated Systems [SiS] USB 2.0 Controller
00:05.0 IDE interface: Silicon Integrated Systems [SiS] SATA Controller / IDE mode (rev 02)
00:06.0 PCI bridge: Silicon Integrated Systems [SiS] PCI-to-PCI bridge
00:07.0 PCI bridge: Silicon Integrated Systems [SiS] PCI-to-PCI bridge
00:0b.0 Multimedia controller: Philips Semiconductors SAA7131/SAA7133/SAA7135 Video Broadcast Decoder (rev f0)
00:0e.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL-8139/8139C/8139C+ (rev 10)
01:00.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc RV516 [Radeon X1300/X1550 Series]
01:00.1 Display controller: ATI Technologies Inc RV516 [Radeon X1300/X1550 Series] (Secondary)Emlit egy bizonyos "Video Broadcast Decoder"-t, tehát ezek szerint látja....
Az lsmod pedig ezt adja:
Module Size Used by
nls_utf8 1568 1
isofs 31620 1
ppp_deflate 4732 0
zlib_deflate 20088 1 ppp_deflate
bsd_comp 5436 0
ppp_async 8860 1
crc_ccitt 1852 1 ppp_async
binfmt_misc 8356 1
ppdev 6688 0
parport_pc 31940 1
lp 8964 0
parport 35340 3 ppdev,parport_pc,lp
saa7134_alsa 12128 1
tea5767 6720 1
snd_intel8x0 30168 3
tuner 21540 1
snd_ac97_codec 101216 1 snd_intel8x0
ac97_bus 1532 1 snd_ac97_codec
snd_pcm_oss 37920 0
snd_mixer_oss 16028 1 snd_pcm_oss
snd_pcm 75296 5 saa7134_alsa,snd_intel8x0,snd_ac97_codec,snd_pcm_oss
snd_seq_dummy 2656 0
snd_seq_oss 28576 0
saa7134 152616 1 saa7134_alsa
snd_seq_midi 6432 0
snd_rawmidi 22208 1 snd_seq_midi
snd_seq_midi_event 6940 2 snd_seq_oss,snd_seq_midi
ir_common 48512 1 saa7134
snd_seq 50224 6 snd_seq_dummy,snd_seq_oss,snd_seq_midi,snd_seq_midi_event
iptable_filter 3100 0
v4l2_common 17500 2 tuner,saa7134
snd_timer 22276 2 snd_pcm,snd_seq
option 23008 1
ip_tables 11692 1 iptable_filter
videodev 36736 3 tuner,saa7134,v4l2_common
snd_seq_device 6920 5 snd_seq_dummy,snd_seq_oss,snd_seq_midi,snd_rawmidi,snd_seq
usbserial 36232 4 option
x_tables 16544 1 ip_tables
v4l1_compat 14496 1 videodev
snd 59204 18 saa7134_alsa,snd_intel8x0,snd_ac97_codec,snd_pcm_oss,snd_mixer_oss,snd_pcm,snd_seq_oss,snd_rawmidi,snd_seq,snd_timer,snd_seq_device
usb_storage 52544 1
videobuf_dma_sg 12544 2 saa7134_alsa,saa7134
soundcore 7264 1 snd
videobuf_core 17952 2 saa7134,videobuf_dma_sg
snd_page_alloc 9156 2 snd_intel8x0,snd_pcm
tveeprom 11872 1 saa7134
joydev 10272 0
dm_raid45 84228 0
xor 15620 1 dm_raid45
hid_logitech 8412 0
ff_memless 5188 1 hid_logitech
usbhid 38208 1 hid_logitech
8139too 22620 0
8139cp 19260 0
mii 5212 2 8139too,8139cp
floppy 54916 0
radeon 636000 2
ttm 36212 1 radeon
drm 159584 4 radeon,ttm
i2c_algo_bit 5760 1 radeon
sis_agp 6972 0
agpgart 34988 3 ttm,drm,sis_agpItt is emleget valami tunert, meg az saa7134-et, tehát valamilyen szinten használja ezek szerint? Azért másoltam be az egészet, mert nekem ez igy nem sokban különbözik a kinaitól, te biztosan érted is, hogy mik vannak a listán...
És innen hogyan tovább? Drivert azt hogyan tudok hozzá telepiteni, gondolom szükség lesz rá, illetve használatba hogyan tudom venni, vagy már használja? -
-
J97
tag
válasz
Kendek #27970 üzenetére
Kipróbáltam köszi! Így működik! Esetleg nincs valami kézenfekvőbb megoldás a behúzásnál? Próbáltam lejátszási listánál importálást vagy fájl megnyitást, egyszerűbb lenne megnyitásból kitallózni a fájlokat, mint behúzni. De ha nincs más megoldás, akkor maradok ennél! Köszi!
-
eziskamu
addikt
válasz
Kendek #27936 üzenetére
Ok. Amúgy az a poén, hogy a fejlesztők szerint a Lubuntunak simán futni kéne egy 266-os P2-vel 192 mega memóval, de eddig még csk a tesóm Pentim e2160/512 ddr2-es gépén fut normálisan, ott is egyedül a képernyővédőt lőttem ki, mert bekapcsolt videólejátszásnál is. Amúgy NVidia zárt meghajtókkal megy simán, mert a Flash videók alap driverrel szakadoztak.
-
sirály12
őstag
válasz
Kendek #27931 üzenetére
Már próbáltam, de ott is raid-nek látja. És kiírja, hogy 250gb szabad hely van rajta, közben mindkét vinyón kb 100-120 giga szabad hely van.
Az van, hogy két 250 gigás vinyóm van, egy szériából valóak, teljesen egyformák, nem tudom ennek van-e köze a dologhoz. A win szó nélkül felment az első vinyóra. A bioszban ki van kapcsolva a raid.
Nem értem.
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Kendek #27923 üzenetére
Elvileg van olyan a jobbkatt tulajdonságokban, hogy futtatás telepítőként vagy ilyesmi, az erre nem jó?
Vagyis remélem tod mire gondolok.
Elvileg ez a legutolsó Stable.
Vagyis azt írja, hogy: "The stable version of the utilities requires Toshiba Laptop support either compiled into the kernel or as a loadable module. For 2.4.x series kernels this is located in the Processor type and features submenu, and for 2.2.x series kernels it is located in the General Setup menu. When you type "make install" the special device files required will be created if they do not already exist."
szerk.: Ha ez van benne, akkor ezt tettem fel. Mert felraktam, ami szoft. központban van. De ha ez más lehet, akkor felrakom. Hátha segít. Az előzőt eltávolítsam szoft. központban?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Kendek #27898 üzenetére
Ha úgy adódik, akkor arra kell, hogy meglegyen az a funkció nagyjából, amit a TC tud.
Erre a nyomtató dologra kíváncsi leszek. Hát egy samsung clp-300-ról lenne szó. Hátha.
Nem nagyon raknék linux-ot a gépre, csak vagy 1 4éves unokaöcsém, aki flash játékokat nyüstöl, meg magát a gépet is nyaggatja eléggé, és már az XP-nek kivan eléggé keze lába, és hátha az Ubi jobban bírja ezt a nyüstölést.
@sheratan: Köf Neked is.
1 logikusnak tűnő kérdés, de mégis megkérdem. Ha win alatt exportálom ki a könyvjelzőket FF-ből, gondolom az menni fog linuxos FF alatt is, mármint ott tudom őket importálni?
-
-
ntomka
nagyúr
válasz
Kendek #27805 üzenetére
De lehet azért ír ki konstans órajelet nekem, mert tápról használom?
Majd megnézem akksiról is valamikor, csak itthon ritkán használom.
(#27871) sheratan: Ha komolyan gondolnák ezt a statisztikát, akkor megoldanák. Pl. a minimum az lenne, hogy többnyelvű oldalakat hoznának létre, és a nevesebb oldalak (pl. Kínában is) használnák. Persze a nyugati tőkének ez baromira nem érdeke.
-
ntomka
nagyúr
válasz
Kendek #27843 üzenetére
Miért? Mert windows!
Viccet félre téve, neki az a szokása, hogy a beállított elsődleges boot partícióra teszi az indítóját, és abban beállítja, hogy ő hol van. Ha ez az ubis winyó, akkor oda teszi.
Hidd el, tapasztalat. A win telepítője minden, csak nem intelligens. Azt is mondhatnám, feltételezi, hogy te csak windows rendszert használsz a gépen és ennek megfelelően viselkedik.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Kendek #27832 üzenetére
akkor valami mással lehet a gond, mert ott be van pipálva. a /var/log/messages-ben látszik is, hogy felismeri a partíciókat, de nem csinál velük semmit.
a legrosszabb, hogy semmit nem változtattam kézzel a beállításokon, és mégis ezt csinálja. lehet, hogy délután, vagy holnap újrarakom az egészet, mert egyre több zavaró dolog jön elő.
-
törölt tag
válasz
Kendek #27821 üzenetére
én songbird-öt használtam sokáig. at leszámítva, hogy firefox-osan lassú, elég jó kis cucc, csak sajna pont mostanában jelentették be a fejlesztők, hogy akkor mostantól hanyagolják a linuxra fejlesztést
úgyhogy én maradok egyelőre a rhythmbox-nál. az exaile nekem legutóbb véletlenszerűen kifagyogatott, amikor próbáltam, a banshee nem az igazi, és nem épül rendesen bele a rendszerbe, a többi meg tudásban marad el általában. -
ntomka
nagyúr
válasz
Kendek #27801 üzenetére
Az nem működött, de ebből kiindulva:
aticonfig --odgc
Default Adapter - ATI Mobility Radeon HD 5000 Series
Core (MHz) Memory (MHz)
Current Clocks : 750 800
Current Peak : 750 800
Configurable Peak Range : [750-750] [800-800]
GPU load : 0%Túl sok lehetőséget nem hagytak nekem, ahogy elnézem.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Kendek #27783 üzenetére
ja, sajátot a 2.4 vége óta nem forgatok, nm éri meg nekem.
most leszedtem a pulseaudio-t, alsával tiszta a hang, csak a mikrofon hangerejét nem tudom a mixerrel állítani. vagy legalábbis eddig nem jöttem rá, hogy hogyan kell
a másik, nem lényegi, de kicsit zavaró dolog, hogy egyes menükből eltűntek a kis ikonok a menüpontok elől. nem mindenhonnan, de pl. a skype-ban voltak, most nincsenek. a firefoxban csak az előzményekben és a könyvjelzőknél van, de az nem ugyan az a stílus.
-
ArGab
őstag
válasz
Kendek #27783 üzenetére
Frekvenciák? Nálam szépen látni, hogy visszavette őket (mondjuk önmagában a 40->20dB ventihang már elég jó jelzés
). Az nem tiszta, hogy feszültségszabályozás megy-e jelenleg. Egérrel nálam is volt ilyen gond.
Mindenesetre alakul a dolog végre. Ha ezt megoldanák, Win7 mehetne is le a gépről. Talán a 10.10-re összeáll végre a dolog, mert fglrx-szel nagyon nem vagyok kibékülve.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Kendek #27773 üzenetére
lehet benne valami, de a lényeg, hogy fenn van.
viszont a hanggal még mindig kínlódok. leginkább a skype-ot akarnám használni, de cicereg a hang, ami tőlem kimegy. nem a mikrofonnal van baj, mert az előző verzió ment rendesen ugyan ezzel a mikrofonnal, illetve 2 különbözőt is kipróbáltam. a PulseAudio server van fenn, azt telepíti alapból. a lejátszás jó, de a felvétel nem. ha csak simán hangrögzítővel veszem fel, akkor is pattog, mint a poros hanglemez. valami tipp? régebben a pulseaudio helyett valamit ajánlottatok, csak már azt nem tudom, hogy mit (az alsa már elavultnak számít, úgy tudom).
-
totyax
aktív tag
válasz
Kendek #27746 üzenetére
Kösz. A GUI alatt azt is értem hogy ember módon lehessen megoldani, tehát ne nekem kelljen olyan dolgok után kutatnom amit a rendszer maga is meg tud mondani, pl hogy mi az UUID-je a partíciónak stb. meg kutatgassak a paraméterek után mi micsoda a sorban.
A pysdm-nek baja van egy hdd-vel mióta az ubuntu telepítéskor hozzányúlt, azt tehát nem tudom használni. A fő hdd partícióját is összezagyválta az ubi, de azt helyre sikerült állítani.
A mountmanager-el viszont lehet dolgozni, bár érdekes mód nem olvassa be az fstab tartalmát. De mindegy, a conf preview ablakból az aktuális sort az fstab-ba beszúrva, megtörténik a mountolás rendszerindításkor. Már csak az a kérdés az megoldható-e hogy úgy mountoljon automatikusan, hogy a többi felhasználó (nem root) ne férjen hozzá ezek tartalmához, ugyanis ha fel van mountolva, a többiek is hozzáférnek már. A mountmanager-ben erre opciót nem látok. Mappánként lehetne tiltani, de az nem járható út.
Érdekes az is, hogy a mountmanager-t elindítva, abban semmit sem csinálva, majd kilépve, az fstab tartalma megváltozik, a megjegyzés sorokat kitörli szó nélkül, ez nem túl szép dolog. -
válasz
Kendek #27756 üzenetére
Feltettem a pavucontrol-t, ott is "látja" a mélynyomót de szólni nem szól
(#27753) totyax alsamixer-be is feltekertem mindent kopra
(#27752) PuMbA ez "valódi" 5.1 hangcucc (csak nincs rajta minden hangszóró) szóval külön menne bele a 6 csatorna 3 kábelen (most csak kettőn front/mély,center)
-
upszilon
őstag
válasz
Kendek #27735 üzenetére
Nekem tetszik, hogy megjelenik a csatolt winyó ikonja az asztalon. Viszont nem tetszik, hogy megnyílik a tartalma is. Nem kell nekem olyan, hiszen Krusader-t használok.
Más: Hogyan lehet azt elérni, hogy amikor bekapcsolom a gépet, már meg legyen nyitva egy (vagy több) program? Arra gondolok, hogy mivel van elég RAM a gépemben, nyugodtan nyitva lehetnének (különböző ablakokban) a leggyakrabban használt programjaim.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Kendek #27717 üzenetére
Jah mert neki lényegében annyi volt beállítva, amennyi nekem kell. Így egyszerűbb volt, mert ugye egy nem teljesen hozzáértőnek van 1 2 dolog ami kínai, még ott is.
De mondjuk a fura az, hogy amíg a tweakben nem állítottam át semmit, addig nem volt baj, ott is tudtam állítani a pipát, de ahogy ott állítottam, azt is kiszürkítette, de ott van a pipa... És ez pont az az opció ami engem rohadtul idegesít, és nem tudom kikapcsolni.
Jah várjálcsak...
Megvan asszem.
Jah, sikerült.
Egy kérdés, amit kérdeztem, esetlegesen.. A böngészők felső sorát, tehát ahol Chrome-ban a lapok vannak, azt lehet állítani valahogy, tehát hogy csak az legyen átlátszó, ne maga az egész ablak.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Kendek #27702 üzenetére
Nekem már az is nagyon jó lenne amit a Tweak csinál, csak pl a böngésző ablakra az nem vonatkoznik...Meg mondjuk s felső panelra sem.
Viszont így már a Compizban az átlátszatlanságban csak további beállítás van, ott pedig nincs ilyen beállítás amit írsz..Annyi van, hogy késleltetés, meg aktív, passzív átlátszatlanság, és ehhez csúszkák.
-
válasz
Kendek #27702 üzenetére
Nem tudom, de az apt-get-el, h tudsz grafikusan a csomagok közt keresgélni? Én net install-nál előszeretettel használom, kijelölöm az ubuntu-desktop csomagot (csak jelölöm nem telepítem) és szépen leszedegetem azokat az elemeket amik nem kellenek az adott gépre. Lehet, h ilyet tud az apt-get is, csak én nem tudok róla
jah, a radeon-ra ránéztem ilyet találtam:
[ 13.345416] [drm] radeon: power management initialized
meg még egy pozitívum:
[ 13.207307] [drm] radeon: 512M of VRAM memory ready
[ 13.207309] [drm] radeon: 512M of GTT memory ready.eddig csak 256-ot látott
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- War Thunder - MMO Combat Game
- Android szakmai topik
- Cyberpunk 2077
- Ivqkzy-: 2. gépem
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged