- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Drága bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Yettel topik
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Fotók, videók mobillal
- VoLTE/VoWiFi
Aktív témák
-
luw2win
őstag
Hali!
Tudtomal linux nem lehet virusos, (lehet h ez se az)
De amikor felmegyek egy angol honlapra,v akárhova ilyen magyar Épits hóembert, meg nyomj fekvőtámaszt flash-ek jönnek be, amit még csak winfos alatt láttam, lehet h megfertőződött a FF?! v akk ez mi?thx
MOD: meg ilyen külön ablakba h Mothers day meg add meg a számod...

-
Nyiscsák
aktív tag
Felraktam XP-ről ezt az Ubuntut és van egy két gondom!
1. Amsn-em nem ad ki hangot amikor valaki bejelentkezik vagy üzenetet ír!
2. A Windows-os ékezetes mappákat nem látom!
3. Amikor betölt az ubuntu akkor nekem kell kézzel felcsatolni mindig két meghajtómat!Ha valaki tud segítsen!
-
qwertly
addikt
Sziasztok amikor eredeti dvd lemezeket játszok le nem megy rendesen a lejátszás van,hogy a hang csehül jön és nem tudom magyarra állítani másik dvdt pedig összevissza játssza le a fejezeteket ez lehet SMplayer,Totem vagy az Mplayer is.DE a boltba vett pár 100ft kerülö dvd lejátsza igaz,hogy nem ad hozzá menüt ez törvényszerű a linuxos dvd lejátszásakor?
-
qwertly
addikt
válasz
valóságépítő
üzenetére
Szia így már remélem sikerül fixálnom a monitor adatait mert még most is 3 kellet újra indítanom,hogy menyen.
-
herrLeon
tag
Hali. Van egy kis problémám.
Acer Extensa laptop Wifi ügyben.
ubuntu látja a w-lan hálózatot, kéri is a jelszót, de akármilyen titkositással irom be, nem csatlakozik a hálózathoz. -
qwertly
addikt
Sziasztok nem tudok belépni a linuxba mert amikor elkezdi tölteni a boot menüt akkor megjelenik az nVidia logója de a képernyő nagyon hangyás és tovább nem megy.Valószinüleg a monitor beállításával lehet a gond de én hogyan tudnám beállítani?
-
Vladi
nagyúr
Hali!
UUID=d77371dc-fb55-4b92-860a-e9f101234aee /home/we ext3 defaults 0 0
Ez direkt van így? Egyébként sokat vaciláltak itt korábban a automounterrel. Pár oldat olvass vissza, hátha megleled a megoldást. Meg a telepítés cikk hozzászólásaiban is volt róla szó, úgy emlékszem.
Konkrét ötletem nincs.
-
ngabor2
nagyúr
ja, akkor jó. a linux első körben minden hozzáférhető memóriába beleül. viszont ha kell, ki is száll belőle, és swappel, amennyiben szükséges. de a memet első körben lemez-cache-nek hsználja, hogy gyorsabb legyen a rendser. ha egy proginak több mem kell, ezt fogja neki odaadni. tehát ha 400MB-t elfoglalna a progi, ha indul egy új folyamat, aminek kell a mem, gyorsan ki fog szállni belőle.
egy terminálba írd be, hogy free. ki fogja írni, hogy mennyi mem van használatban, mennyi szabad. jó rendszer esetén a free minél kisebb, annál jobb, a cached is szabadnak számítható, de ha az nagy, az nem baj, nekem bő 2 hét alatt nem bírta belakni a 4GB memóriámat, még mindig van 280MB szabad mem, meg vagy 2.5GB cache.
a hibaüzenetre: egy terminálba add ki a
sudo apt-get upgrade
parancsot, lássuk, mit is mond valójában.
-
valóságépítő
tag
haller
gyári dvdkhez a libdvdcss2 csomag kell a medibuntu repóból. Vagy az egészet hozzáadod a source-hoz amit akkor érdemes ha mást is akarsz innen (skype, adobe, google earth) vagy pedig csak ezt a csomagot telepíted:
wget -c http://packages.medibuntu.org/pool/free/libd/libdvdcss/libdvdcss2_1.2.9-2medibuntu4_i386.deb
sudo dpkg -i libdvdcss2_1.2.9-2medibuntu4_i386.debnálam amarok van médiaügyileg plusz rhythmbox.
ha az egész kollekciót (400GB) kell browsolni akkor amarok + mysql
ha tudom mit akarok akkor ritmusdoboz. Itt nincs beszkennelve a kollekció.de esetleg érdemes az exaile-t is kipróbálni, tud annyit mint az amarok, és nem kde-s
-
Lenry
félisten
válasz
ngabor2
üzenetére
inkább csak mentálisan zavar
amúgy természetesen nem okoz fennakadást, ha nem lenne bekapcsolva a system monitor észre se vettem volna, csak windowson szocializálódott userként szeretem, ha minél több memória szabad, mert úgy jobb... windows alatt... meg kell még szoknom a linux életérzést...más: miért dobja minden egyes install után ezt a hibaüzenetet? bármit telepítek Synaptic-al, hibátlanul felmegy és működik, de telepítés után ezt a hibaüzenetet kapom... mit jelent?
-
qwertly
addikt
Fent van az ubuntu 8.04 most a gondom,hogy nem játssza le egyes dvd lemezeket.Betettem neki a A bukást azt szépen lejátssza még ha nem is tudom a dvd menüt elérni,ez után az Oroszlán Királyt akartam lejátszani de kiirta,hogy nincsen jogosultságom
,hiába eresztetem rá médialejátszót utána SMplayert nem vitte egyik sem.Itt mit kezdhetnék? -
Yom
aktív tag
Sziaszok!
Eddig Gentoot hasznaltam, de most probalok atterni Ubuntura. a problemam az lenne, h ha felrakom az ati drivert (ati.com on levot / nyilt forrasu fglrx -t), es beallitom a xorg.conf ban h fglrx drivert hasznaljon, akkor bootolas utan lefagy a gep, mikor toltene be az Xet. sapphire x1650pro kartyam van. olvasgattam tobb leirast is, probaltam tobbfelekeppen is, de mindig uez tortenik, ha atvaltok fglrx re. mi lehet a gond? haverom probalt tavolrol belepni a gepemre ssh n kereszetul, es azt mondta h mikor elvileg mukodik a fglrx be tud ssh zni a gepemre, csak nem kap shellt h inditsa az X et. nalam ilyenkor mar full fagyas van a gepen (ctrl+alt+backspace, ctrl+alt+del re se regal). ha mesaval fut az X, olyankor siman be tud ssh zni a gepemre es futtatni tavolrol az X et is, es olyankor nalam is jo az X.mi lehet a gond? vki mar tapasztalt hasonlot?
-
raczger
őstag
Hy!
Felraktam nemrég újra az XP-t, ugyanis bekaptam egy szép vírust, meg ilyeneket (bizonyos mértékig most is jelen vagy de pár naponként visszajön), a lényeg, hogy mikor feltettem az xp-t akkor eltűnt ugyebár a drága linuxnak a boot menüje, hogy melyik oprendszert hozza be, nos ezt szeretném visszahozni, de úgy most már, hogy autómatikusana winbe lépjen be, hogyan lehetne ezt megoldani? Előre is köszönöm

-
qwertly
addikt
Sziasztok az ubuntu 8.04 van fent feltette a firefox 3 bétát én ide szeretném a vista alól importálni a könyvjelzőimet hogyan tehetném meg?
-
korcsi
veterán
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám.
Felraktam a 8.04-et, csak a gyökér meghajtónak jelöltem be csatolási pontot, majd a telepítés után visszacsatoltam a home-ba a régi meghajtómat. Fstabba beállítva, megy minden rendben, de az értesítési területen a Meghajtócsatoló alkalmazás (CD-hez, pendrive-hoz) a felcsatolt particiókat is kijelzi (egy wines NTFS és egy ext3-as, a home partició) a 7.10-es ezeket nem mutatta. Nekem úgy tűnik mintha "cserélhető meghajtóknak" látná a randszer ezeket a particiókat.
Fstab:
# /etc/fstab: static file system information.
#
# <file system> <mount point> <type> <options> <dump> <pass>
proc /proc proc defaults 0 0
# /dev/sda2
UUID=d97bba3a-8b3f-4ba0-863d-c34193d9c0e1 / ext3 relatime,errors=remount-ro 0 1
# /dev/sda3
UUID=d77371dc-fb55-4b92-860a-e9f101234aee /home/we ext3 defaults 0 0
# /dev/sda1
UUID=177D021637F21290 /home/we/win ntfs-3g locale=hu_HU.UTF-8 0 0
/dev/scd0 /media/cdrom0 udf,iso9660 user,noauto,exec,utf8 0 0Valakinek ötlete esetleg, vagy hasonló probléma?
Válaszokat előre is köszi!
-
Lenry
félisten
milyen zenelejátszót ajánlotok Linux alá? mert az alapból meglévő Rythmbox jó, jó, mert szól, de ezen kívül semmi extra...
olyan kellene, amit tudok a multimédiás billentyűkkel vezérelni, legyen benne equalizer, és ne kajálja meg a gépben lévő mind a fél giga RAM-ot, ha betöltök 12000 tracket a playlistbe

-
ngabor2
nagyúr
és még egy kérdés, bár már feltettem: ubi 8.04, fenn van a compiz is, és nem bír képernyő-pihentetni, meg energiatakarékosságból (40 vödör sóderből) a képernyőt lekapcsolni. szép lassan elhalványul, aztán teljes fényre visszaugrik. a képernyővédő az üres képernyő lenne, semmi izgő-mozgó cucc.
-
ngabor2
nagyúr
hogyan lehet a firefoxot (2.0.0.14) rávenni, hogy az mms:// protokollt automatice megnyissa? az mplayer-mozilla fenn van, ez alapján engedélyezve van mplayerrel, de csak akkor indítja, ha külön, direkt megnyitom pl. az mms://zs04.zuriel.hu/OPTIKMED_hu oldalt. ha ezen linket tartalmazó oldalra megyek, akkor nem csinál semmit.
-
dbius
veterán
Thx.
Lehet megbütykölöm az általam eddig használt screenletet. A weather.com változtatása most meghülyített minden ilyen dolgot 
Bár most találtam egy superkaramba alkalmazást, ami teljesen hasonló a gdesklethez és screenlethez is, pozitívummal és negatívummal egyaránt.
+ (nem csak a weather.com-ot tudja használni)
- (nem lehet a méretét állítani, ahhoz a kódba meg a képekbe kell belenyúlni ahogy néztem) -
Lenry
félisten
hogyan állítom be aMSN-ben, hogy ne zárja a kapcsolatot, 2 perc inaktivitás után? mert ha kiírta, hogy a kapcsolat bezárult inaktivitás miatt, akkor pl nem tudok üzenetet küldeni a rejtve kapcsolódó partnernek...
-
róland
veterán
Köszönöm az eddigi segítséget!
Nem tudja valaki, hol lehet beállítani, hogy a tvtime-ban tudjam vezérelni a tv-csatornák hangerejét? A num "+" és "-" vezérelné értelemszerűen, de 0-100 között semmi nem történik. Az ALSA beállításainál pedig egyedül az AUX-on van hangja a tvtime-nak.
Ötlet?
-
FehérHolló
veterán
Hol lehet átméretezni az input mezőket? (a default értéket átállítani)
Az lenne a problémám, hogy a 162.x nvidia driver felpakolása után minden default inputmezőből kilóg a szöveg, így csak a felét látom mindennek. (értsd: login párbeszéd, pigdin, satöbbi) Jó lenne, ha a default magasságot kicsit növelni lehetne.
7.10-es Ubuntu, GNOME-mal.
-
Lenry
félisten
most feltelepítettem még a Xine-t és az Xfmedia-t is, de egyik sem ad hangot... az egyetlen ami hangot ad az a Rythmbox zenelejátszó, de annak meg nem találom a hangbeállításait, hogy megnézhessem, hogy mire küldi ki a a hangot...
Gabor: igen, több kártyám van, az alaplapi integrált ICH5, és egy régi Creative Ensoniq AudioPCI, utóbbi az ami használva van...
feliratban haladtam annyit, hogy a legtöbb player már betölti, viszont már nem ad hangot egyik sem... karakterkódolás: német film, angol felirattal, úgyhogy szerintem nem az a baj... bár a német nevek tartalmaznak ékezeteket, a szóban forgó mű ugyanis Leni Riefenstahl 1935-ös Triumph des Willes c. műve, melyben pl a Führer neve, ugye tartalmaz egy ü betűt...
-
n0_gAboR
őstag
Tobb hangkartyad van?
Kimenetnel probald valasztani a pulseaudio-t.Totem-ben pedig be lehet allitani hogy a filmmel azonos nevu feliratokat betoltse (case sensitive mint unix(like) filerendszerekben minden altalaban).
VLC-ben es Mplayer-ben nekem csak ugy mukodtek rendesen az ekezetes feliratok hogyha beallitottam kodolasnak a CP1250 kodolast (Windows Slavic/Central European)
-
tbs
addikt
csak megjegyzem: a Sun-os VirtualBox 1.6.0 nem tud betolteni jo par virtualgepet, diszk hiba miatt. Maradjatok az ubi reposnal...
-
Lenry
félisten
hogyan vegyem rá a VLC-t és/vagy az MPlayert, hogy adjon ki hangot magából?
VLCben beállítottam a hangkártyát ugyanarra ami a hangbeállításokban is van (Ensoniq ES1371 DAC1) mégse hajlandó megszólalni egyetlen film se...
zenelejásztók jók, és a beépített GNOME Player is jól játsza le a filmet, és hang is van, de az meg a feliratot nem akarja megjeleníteni...
mod: mostmár annak sincs hangja

-
Jag
senior tag
MPlayer 1.0rc2-4.2.3 (C) 2000-2007 MPlayer Team
CPU: Intel(R) Core(TM)2 CPU 4300 @ 1.80GHz (Family: 6, Model: 15, Stepping: 2)
CPUflags: MMX: 1 MMX2: 1 3DNow: 0 3DNow2: 0 SSE: 1 SSE2: 1
Compiled with runtime CPU detection.
Available video output drivers:
xmga Matrox G200/G4x0/G550 overlay in X11 window (using /dev/mga_vid)
mga Matrox G200/G4x0/G550 overlay (/dev/mga_vid)
tdfxfb 3Dfx Banshee/Voodoo3/Voodoo5
3dfx 3dfx (/dev/3dfx)
xv X11/Xv
x11 X11 ( XImage/Shm )
xover General X11 driver for overlay capable video output drivers
gl X11 (OpenGL)
gl2 X11 (OpenGL) - multiple textures version
dga DGA ( Direct Graphic Access V2.0 )
sdl SDL YUV/RGB/BGR renderer (SDL v1.1.7+ only!)
ggi General Graphics Interface (GGI) output
fbdev Framebuffer Device
fbdev2 Framebuffer Device
svga SVGAlib
aa AAlib
caca libcaca
dxr3 DXR3/H+ video out
v4l2 V4L2 MPEG Video Decoder Output
xvidix X11 (VIDIX)
cvidix console VIDIX
null Null video output
xvmc XVideo Motion Compensation
mpegpes Mpeg-PES to DVB card
yuv4mpeg yuv4mpeg output for mjpegtools
png PNG file
jpeg JPEG file
gif89a animated GIF output
tga Targa output
pnm PPM/PGM/PGMYUV file
md5sum md5sum of each frame -
Jag
senior tag
mplayer/smplayer-el van gondom dvd lejátszásánál.
Az mplayer
Fatal Error!
Error Opening/Initializing the selected video_out (-vo) device. hibával megáll.Az smplayer elindul, de csak hang van.
A medialejátszó lejátsza, hang is van, de rettenetesen pixeles a kép. Nem akad, csak ronda.
Mi lehet a gond az mplayerekkel? -
luw2win
őstag
Hali,
Nem tudom megnyitni az adathordozókat csak azokat amik nincsenek particionálva ott meg ezt irja ki.
Pedig tegnap megvoltak a fájlok a legutobbi doc.okba is megtalálom erre azt irja
Hiba történt. A hely nem található.
Mit tegyek?! thx -
Rickazoid
addikt
Sziasztok!
Ha új betűtípusokat akarok felrakni, hová kell azokat berakni, illetve mivel?
Elég, ha egyszerűen bemásolom őket a megfelelő mappába, vagy programmal kell hozzáadni a rendszerhez? -
róland
veterán
Kockát így is tudom pörgetni.
(Nem is volt rossz választás annak idején ez a Sapphire ATi Radeon 9600 kártya.
3 éve használom és bizony a Vista effektjei és a Compiz Fusion is vígan működik rajta, pedig csak 128 MB memóriája van, de legalább 128 bites memóriavezérlővel.) -
GD
őstag
-
luw2win
őstag
Hali!
Lenne egy gonodom, telepítgetem a kiegészitöket és amikor végeztem akk zenét szerettem volna halgatni, de sajnos a lejátszo nem játsza le( kodek fenn van már), nem az h nincs hangja nem indul el a csik a lejátszónál.
pls help! thx -
zoltanz
nagyúr
Nemtudom mennyire sikerűlt. Felállt rendszernél behelyeztem a Install ubuntu-8.04-desktop-i386 CD -t de csak 3 csomag frissítést ajánlott fel azt megtettem, szerintem ez kevés. Mit kell még tennem, hogy update -olja nekem? Olvastam valahol, hogy csak teljesen frissített 7.10 -re lehet update -olni, vagy boot CD -nél kell valahol? Köszi.
-
zoltanz
nagyúr
Lehet frissíteni az Ubuntu 8.03 KIWI -t 8.04 Ubuntu CD -vel vagy nagyon különböző a kettő?
-
delacct
tag
(én az xp-t szedném le...)

-
bsh
addikt
használ(t) valaki s939-es k8-as nforce4ultra alaplappal sata-s raid0-t ubuntu alatt? mennyire stabil ez?
ilyen raid0 van a gépemben (2x80gg vinyóval), plussz egy 320-as sata, és egy 15gb-s ide (ezen van az ubi). a raid0 "hardweres", 3 partíció van rajta, mind ntfs, ugyanis ezen van az xp-m.
azt szeretném, hogy az ubival bootolok, valahogy kezelje frankón a raid-et, és tudjak az egyész raid-ről (de legalábbis a windows rendszerpartícióról) backup-ot csinálni (és persze visszaállítani is ha kell) a hálózaton keresztül a másik gépemre.
le tudja valahogy kezelni a dmraid (vagy más) úgy ezt a létező raid-et, hogy arról biztonságos, működő backupot tudjak csinálni? pláne így ntfs-sel meg minden... kicsit aggályaim vannak...
-
luw2win
őstag
Hali!
Feltettem az ubuntu 8.04-t probálgattam vga-t feltenni de nem sikerült olyan szinten h hulla a rendszer és biztonsági mentést nem csináltam?
Hogy tudom letörölni az ubuntut?
Azéert ide ítram mert pang a másik topic és nagyon sürgös lenne!thx -
törölt tag
sziasztok. adott egy laptop ati x700-zal es ubi 7.04 server-rel (de ez most asszem mindegy).
ket monitort szeretnek hasznalni (dvi-1600x1200, dsub-1280x1024) egyetlen desktop-kent. (igazibol az is elorelepes lenne, ha eleinte clone modban elindulnanak). a gondom az h akarhogyan hegesztem az xorg.conf-ot, ez nem sikerul. tudtam pl a dvi-t es a tiptop sajat kijelzojet hasznalni egyutt vagy megy kulon a dsub, de a dvi+dsub sehogy nem jon ossze
van kulon device, monitor meg screen mindkettonek, de a serverlayout-tal akarmit csinalok ez a ketto nem megy.
az eddigi legjobb eredmenyem az, hogy elindulna mindket monitor, de a dsub-on logo sipakol h nem megfelelo felbontas/frissites es nincs kep. ha mindketto felbontasat 1280-ra allitom, az sem segitett. persze ezernyi guglizason vagyok tul
es xrandr-rel sem sikerul. otletek? -
Vladi
nagyúr
Akkor ha jól látom, megoldódott a előző probléma! Az xorg.conf szerkesztéstől?
A tvtime az tv kártyáról veszi az adást? Akkor miért a webkamerát nyüstöli? Veszed az adást?

Kellene neki megadni egy eszközt valami:
tvtime --device=/dev/izé
indítással. Mi az eszköz?
Mostmár felrakom és megnézem.
Felraktam, megnéztem.
/dev/video0 vagy /dev/video1 fájlok valamelyikén keresztül kezeli. Próba.
Amúgy nekem gond nélkül elindult. -
luw2win
őstag
Hali!
Feltettem minden okés! boldog vok
Az a kockás cuccot mivel lehet csinálni?
thx -
róland
veterán
Amúgy az alábbi kimenetet kapom a tvtime futtatásakor:
Futtatás: tvtime 1.0.2.
Konfiguráció beolvasása: /etc/tvtime/tvtime.xml
Konfiguráció beolvasása: /home/lando/.tvtime/tvtime.xml
Your capture card driver: Logitech QuickCam Communicate S
does not support studio-quality colour images required by tvtime.
This is a hardware limitation of some cards including many
low-quality webcams. Please select a different video device to use
with the command line option --device.
Message from the card was: Érvénytelen paraméterMost szeretném átírni a tvtime.xml-ben az alábbi részben a videó eszköz értékét 1-re:
<!-- This sets the default capture device to use. -->
<option name="V4LDevice" value="/dev/video0"/>
Aktív témák
- Ford topik
- Bestbuy játékok
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- World of Tanks - MMO
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4188, 94% Akkumulátor
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
- Eladó Apple iPhone XS 64GB / 12 hó jótállás
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 Ti 8GB Rampage SHIVA ZALMAN 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

,hiába eresztetem rá médialejátszót utána SMplayert nem vitte egyik sem.Itt mit kezdhetnék?

én arra írtam